Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja URSA »

Sitä vaan ihmettelen, mikä lenkkeilevässä karpaasissa kiinnostaisi ketään rikollista? Ei tainnut pahemmin näkyä iltaisin naisia noilla alueilla? Jos paikalliset luulivat jonkun vaan juoksevan poliisia karkuun... Joka tapauksessa ei oikein vakuuta. Alueiden kehitys on ollut niin nopeaa, että kahdessa vuodessa ehtii muuttua paljon. Kuten räjähdysten ja murhien määrä.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/aki-hu ... b4be558f2c
Aki Hummasti lenkkeili läpi Göteborgin ”no go -alueita” – ”Naureskelin Suomen sotatanner-puheille”

17.11.2019 12:28päivitetty 17.11.2019 12:31

Aki Hummastin mielestä on valitettavaa, että Suomessakin leviää listoja ”no go -alueista”.

Infrarakennusalalla työskentelevä Aki Hummasti kertoo Puheenvuoron blogissaan kokemuksistaan Göteborgista. Hummasti kertoo Uudelle Suomelle asuneensa suurimman osan ajastaan Göteborgissa syksystä 2017 lähtien rakennusprojektin vuoksi. Sittemmin projekti saatiin valmiiksi ja nyt Hummasti työskentelee Tukholman pohjoispuolella.

”Välillä vietin siellä pari viikkoa kerrallaan, välillä olin siellä maanantaista perjantaihin”, Hummasti kertoo Göteborgin-ajastaan.

Hummasti kertoo blogissaan majoittuneensa Göteborgissa aluksi vähän milloin missäkin, kun majoituksen hoiti kalustettuja vuokra-asuntoja yrityksille välittävä yritys. Hummasti asui tuolloin myös niin sanotulla no go -alueella, mikä aluksi jännitti häntä.

”Aika pian kuitenkin huomasin, turhaan. Pian naureskelinkin näille Suomen ’sotatanner-puheille’ ja otin tavoitteeksi lenkkeillä iltaisin lävitse kaikki nämä Göteborgin ns. ’no-go-zonet’”, hän kirjoittaa.

No go -alueiksi on alettu kutsua Ruotsin poliisin haavoittuvaisiksi tai altistuneiksi listaamia alueita Ruotsin eri kaupungeissa. Väitetään, että poliisi ei uskaltaisi tai haluaisi mennä näille alueille. Ruotsin poliisi on tosin kiistänyt tämän. Poliisin luokittelussa on kyse ongelmallisista alueista, joilla on rikollisuutta ja huono-osaisuutta ja luottamus poliisiin on heikko.

Hummasti kertoo lenkkeilleensä lähes kaikilla tällaisilla alueilla Göteborgissa.

”En nyt tarkkaan osaa sanoa ulkona viettämääni aikaa, mutta useissa sadoissa tunneissa se lasketaan, iltaisin ja usein pimeällä, osa toki myös keskusta-alueella tai Etelä-Göteborgissa, joka on sosioekonomisesti paremmassa asemassa. Pelottiko? Ei kertaakaan. Jouduinko ongelmiin? En kertaakaan. Huudeltiinko tai uhkailtiinko? Ei kertaakaan. Näinkö poliiseja pimeällä näillä alueilla? Usein”, hän kirjoittaa.

Hummasti toteaa, että varmasti näillä alueilla on pahojakin ongelmia, mutta ne eivät ole sotakortteleita, joissa ei uskaltaisi liikkua.

”En välttämättä itse haluaisi asua niillä alueilla. Eivät ne mitään unelmalähiöitä ole”, Hummasti sanoo.

”On kuitenkin valitettavaa, että Suomessakin leviää näitä: no-go-zone listoja, huolimatta alueiden pahoista ongelmista, ne eivät anna oikeaa kuvaa alueista”, Hummasti kirjoittaa todeten, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaan hän ei ota kantaa.

Hummastin mielestä Göteborgin ongelmalähiöitä voi verrata esimerkiksi Helsingin Kontulaan, vaikkakin ongelmat ovat hänen mielestään Ruotsissa suurempia.

Iltalehti kirjoitti tällä viikolla Göteborgin Biskopsgårdenin lähiöstä. Jutusta käy ilmi, että ongelma-alueilla asukkaiden luottamus poliisiin on heikkoa. Iltalehden mukaan Göteborgissa saatiin selvitettyä vain noin joka neljäs kuolemaan johtanut jengiampuminen vuosina 2011–2018. Tästä huolimatta alueen poliisipäällikkö Jörgen Thorén sanoo Iltalehdelle, että tilanne on poliisin hallussa.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

YouTubessa on myös videoita, joissa esim. amerikkalainen vloggaaja kävelee kameran kanssa jossain Rinkebyssä tai Rosengårdissa. Videolla moneen kertaan todetaan, että eihän täällä tapahdu mitään ja meillä on tosi turvallinen olo täällä kävellessä. Kaikki näkemäni pätkät on kuitenkin tehty joskus marras-tammikuussa, jolloin on varmasti ollut kylmää, märkää, pimeää ja muutenkin mahdollisimman ikävää siellä ulkona. Ei kai siellä nyt silloin tietenkään mitään tapahdu tai jos tapahtuu, niin se käy nopeasti.

Monet autopalot ja räjäytykset on toteutettu keskellä yötä, vaikka onhan niitä päivisinkin ja alkuillasta tehty. Mutta ei siinä nyt kauan jengillä nokka tuhise, kun käyvät esim. 10 hengen tiiminä sytyttämässä parkkipaikalla mahdollisimman monta autoa. Oheisen linkin kautta löytyy yksi esimerkkitapaus Göteborgista, joskaan en ymmärrä miksi videon taustalla kuuluu järkkyä örkkimölinää.

https://mobile.twitter.com/lindbergpole ... lakoita%2F
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Yhä useampi ruotsalainen aikoo äänestää väärin: Historisk mätning: Nu är SD störst i Sverige
Ruotsidemokraattien kannatuksen nousu muuttaa Ruotsin puoluekenttää

Syksyn puheenaihe Ruotsissa on ollut jengirikollisuus ja sen aiheuttama turvattomuuden tunne, mikä on osaltaan lisännyt ruotsidemokraattien kannatusta.

Åkesson.jpg
Åkesson.jpg (63.96 KiB) Katsottu 2157 kertaa
RUOTSIDEMOKRAATIT on noussut ensimmäistä kertaa suurimmaksi puolueeksi ruotsalaisessa kannatus­kyselyssä. Aftonbladetin teettämässä kyselyssä vastaajista 24 prosenttia ilmoitti kannattavansa ruotsi­demokraatteja, kun pää­ministeri­puolue sosiaali­demokraatit sai vain hieman yli 22 prosentin kannatuksen.

Yhdestä kyselystä ei voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta Ruotsin puoluekentässä näkyy samansuuntaisia muutoksia kuin muissakin Euroopan maissa – myös Suomessa. Kasvava joukko jakautuu kansalliskonservatiivien ja arvoliberaalien globalistien kesken, mikä verottaa perinteisten puolueiden kannatusta.

Ruotsidemokraattien kannatus näyttää nyt suunnilleen yhtä suurelta kuin Suomen perussuomalaisten kannatus, joka oli viimeisimmässä Ylen kyselyssä 23 prosenttia. Ruotsissa pääministeripuolue sosiaalidemokraatit on kuitenkin vahvemmilla kuin Suomen demarit, joiden kannatus oli Ylen kyselyssä pudonnut alle 14 prosentin.

Ruotsidemokraattien viimeaikaista nousua voivat selittää jengirikollisuus, ampumiset ja räjäytykset, jotka ovat olleet Ruotsissa keskustelun kärkiteemoja koko syksyn. Tilastojen valossa rikollisuus ei ole juuri nyt lisääntynyt, mutta jotkin yksittäistapaukset ovat kuohuttaneet suurta yleisöä. Malmössä ammuttiin 15-vuotias poika sekä äiti, jolla oli sylissään pieni lapsi. Jengirikollisuus on piinannut jo vuosia monia lähiöitä, joiden asukkaista valtaosa on maahanmuuttajia.

Ruotsidemokraatit on nostanut esiin Ruotsin maahanmuuttopolitiikan ja kotouttamisen epäonnistumiset ja hyötynyt lisääntyneestä turvattomuuden tunteesta. Näin siitä huolimatta, että sosiaalidemokraattien johtama hallitus teki jo vuonna 2015 lukuisia kiristyksiä maahanmuutto­politiikkaan turva­paikanhakijoiden suuren määrän seurauksena. ­Sosiaalidemokraatit ovat hallituksessa myös tehostaneet rikollisuuden vastaisia toimia, kiristäneet aselakeja ja lisänneet poliisien määrärahoja.

RUOTSIN puoluekenttä oli pitkään hyvinkin vakaa kahden blokin, vasemmiston ja oikeiston, vuorotellessa vallassa. Sosiaali­demokraatit on ollut maan suurin puolue yli sata vuotta. Jo kannatuksen jääminen alle 30 prosentin on puolueelle iso muutos.

Blokkipolitiikka murtui viime vuoden valtiopäivävaaleissa, kun blokkien ulkopuolinen ruotsidemo­kraatit vei kannatusta perinteisiltä suurilta puolueilta. Hallituksen muodostaminen kesti kuukausia, eikä sitä ollut enää mahdollista tehdä perinteisen blokkijaon mukaisesti. Maahan tuli sosiaali­demokraattien ja ympäristöpuolueen vähemmistöhallitus, jota tukevat oppositiossa porvariallianssiin lukeutuvat liberaalit ja keskusta.

Tammikuun sopimuksessa sosiaalidemokraatit joutuivat myöntymään tukipuolueiden vaatimuksiin, joista yksi hankalimmista on ollut rikkaille määrätyn ylimääräisen veron (värnskatt) peruminen.

MUUT PUOLUEET ovat pyrkineet eristämään ruotsidemokraatit kieltäytymällä yhteistyöstä sen kanssa. Puoluejohtaja Jimmie Åkessonin kaudella ruotsidemokraatit on pyrkinyt irtaantumaan äärioikeistolaisista ja rasistisista juuristaan. Oppositioon jääneet maltillinen kokoomus ja kristillisdemokraatit näyttävät nyt jossain määrin pehmentäneen suhtautumistaan ruotsidemokraatteihin.

Maltillisella kokoomuksella on nyt suunnilleen yhtä suuri – noin 17 prosentin – kannatus kuin kokoomuksella Suomessa. Kumpikin puolue joutuu oppositiossa miettimään, miten asemoitua suhteessa kansalliskonservatiivien kasvavaan kannatukseen.
Helsingin Sanomat
19.11. 20:15
MUUT PUOLUEET ovat pyrkineet eristämään ruotsidemokraatit kieltäytymällä yhteistyöstä sen kanssa
Juu, eihän tästä ole kuin muutama päivä kun pääministeri Stefan Löfven sanoi, että "meillä Ruotsissa on sananvapaus". Totta, kunhan vaan on sitä oikeaa mieltä, niin sitten on kavereitakin ja sitä "yhteistyöhalukkuutta".
- Pään työntäminen pensaaseen -metodi alkaa näillä muilla puolueilla - demareilla ja heidän perseennuolijoilla, sekä muilla lisää loputonta ja lisääntyvää haittamaanmuuttoa haluavilla - olla loppuun käyty. Tarttis tehrä jotain.
...hyötynyt lisääntyneestä turvattomuuden tunteesta
Siitä, minkä muiden puolueiden vastuuttomuus ja maailman syleily on aiheuttanut. Se nyt vielä puuttuisikin, että demarit hyötyisivät itse aiheuttamastaan kaaoksesta. Tuskin SD haluaa turvattomuuden tunnetta, kuten HS:n pääkirjoitus antaa aiheen olettaa, mutta kansa haluaa muutosta.
- Kyllä kansa sietää. Mutta ei loputtomiin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kokoomuspomon Ulf Kristerssonin vuodatus facebookissa, käännetty tökerösti suomeksi.

Tästä vastuusta

Stefan Löfven haastattelussa on paljon sanottavaa viime sunnuntaina, mutta haluaisin puuttua tiettyyn osaan pääministerin viestiin: se, että tänään on jaettu poliittinen vastuu tämän päivän jengi, räjähteitä ja puhdasta teloitukset.

-, syrjäytyminen ja pitkän aikavälin hallitsematon maahanmuutto, joka on nyt vakava rikos, ei ole yhtäkkiä yllättäen tapahtunut. Vastuu monen vuoden sairas politiikasta - ja ongelmien epäonnistumisesta - on monien yhteinen. Myös mennessä mennessä.

Mutta pääministeri on täysin väärässä todellisuuden kuvauksessa. Hän puhuu mielellään laajasta vastuusta, mutta hän ei ole valmis ottamaan vastuuta.

Ensinnäkin on aivan väärin, että tätä kehitystä ei olisi mahdollista ennakoida. Moni varoitti siitä jo 1990-luvulla, ja pitäisikö mainita yksi niistä, se on Mauricio Rojas. Alice Teodorescu lokki ja monet muut äänet ottivat videon 2000-luvulla.

Sitten äänet on tullut monta ja käynnistetty. Suuri maahanmuutto ja huono yhdentyminen - sekä syvä syrjäytyminen, vahvat sosiaaliset jännitteet ja vakava rikollisuus - ovat herättäneet monia ja rakentavia aikeita. Joten kehitys on ollut hyvin odotettavissa. Liian moni politiikassa vei kuitenkin liian kauan pois tästä.

Se, että Löfven yrittää jopa kieltää tämän, osoittaa kuinka pinnallisia näkemyksiä Ruotsista on hänen ja hänen hallituksensa. Ja siinä herättää huomattavia epäilyksiä siitä, kuinka rehellinen vastuu on.

Toiseksi,, myöntävät epäilemättä, että meillä on osa vastuuta. Meidän olisi pitänyt toimia aikaisemmin, selkeämmin ja vahvemmaksi. Ja siinä määrin, että minun puolue on osallistunut, ja jäätävän äänet, jotka halusivat ja uskaltanut nostaa ongelmia, he ansaitsevat minun ja minun ehdottoman anteeksipyynnön.

Näin ollen on syytä katsoa taaksepäin ja oppia virheistä ja virheistä. Mutta ei tarpeeksi. Vastuu on tehtävä myös selkeän poliittisen tarkastelun ja konkreettisen toiminnan avulla.

Mitä Stefan Löfven ei voi nähdä lainkaan, melkein kaikki muut näkevät: on aivan selvää, että jengi, ampumista ja teloitukset liittyvät läheisesti liialliseen maahanmuuttoon ja liian huonosta yhdentymistä. Miten voit edes teeskennellä jotain muuta?

- ovat jo usean vuoden ajan puhuneet meidän, joka on nyt tiukka ja johdonmukainen. Olemme kehittäneet uusia uudistuksia Ruotsin kielen oppimista nopeammin ja niin, että vähemmän ihmisiä elää,. Olemme kiristää meidän, jotta se voi olla suuri rikos. Meillä on parlamentissa teräviä lainsäädäntöehdotuksia. Kutsumme tutkijat ja muut asiantuntijat keskustelemaan kanssamme nyt ja muodostavat tulevaisuuden tulevaisuuden. Myös monet äänet, joita on varoitettu kehityksestä, jota nyt näemme.

Mutta mitä tämä hallitus tekee, joka tulee pian kuudes vuosi vuonna? Stefan Löfven puhuu vastuusta, mutta vahvistaa jälleen kerran, että hänellä ei ole tietoa ongelmista, tai kyky tehdä asialle jotain, tai molempia.

Sen sijaan hallitus ja heidän tukea ovat menossa huonompaan suuntaan: sosiaaliset demokraatit heikentävät kaikkia uskottavia maahanmuuttopolitiikkaa, joissa on vielä enemmän antelias sääntöjä perheen maahanmuuttoon, ja 7000 oleskelulupaa aikuisille ilman turvapaikkaa (ns. korkea). . He sanovat ei voimakkaita poliittisia ehdotuksia, jotka voivat murtaa väkivallan väkivallan ja tuhoisan kulttuurin kulttuurin ympärillä. Ja he vähentävät kansallisia poliittisia keskusteluja kriisitilanteessa huonoja poliittisia pelejä jättämällä Ruotsin demokraatit jopa osaksi keskustelua.

Lisäksi sosiaalidemokraatit ovat yleisesti ottaen myöhässä, pitävät matalaa tahtia eivätkä edes toimita uudistuksia, joista he ovat jo sopineet,, kuten vuonna 2017., eikä ole jälkeäkään itsestään kritiikkiä siitä, mitä hallitus on epäonnistunut siitä lähtien kun Stefan Löfven sai Power 2014.

Yksi Ruotsissa on kiinnostunut enemmän puhetta. Se mitä tapahtuu nyt on tuplasti huono maalle. Koska se sallii väkivallan jatkua. Ja se heikentää uskoa kaikkeen poliittiseen johtamiseen. Se on vaarallista ja tuhoisaa. Se heikentää demokraattisia prosesseja ja luottamusta, joka on olemassa äänestäjien ja äänestäjien välillä.

Nyt on selvää, että äänestäjien täytyy ottaa vastuu viimeistään vuonna 2022. vaaleissa.-ovat valmiita kantamaan hallitusta ja tekemään kaiken, mitä on tehtävä Ruotsin vaikeiden ongelmien eteen, jotta voimme sitten alkaa ottaa kantaa maamme moniin mahdollisuuksia.
https://www.facebook.com/UlfKristersson ... __tn__=K-R

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsin oikeus- ja maahanmuuttoministerin reaktio syytöksiin lisääntyneistä raiskauksista ja ryöstöistä: ”Minulle sillä ei ole merkitystä”
20.11.2019 19:28Petri Saarela

Kuva
Morgan Johansson (S). Kuvakaappaus Ruotsidemokraattien Youtube-videolta.

Ruotsin parlamentissa käydyn keskustelun aikana Ruotsidemokraattien puoluesihteeri muistutti, että sosiaalidemokraattisen puolueen maahanmuuttopolitiikka on johtanut raiskausten ja ryöstöjen kasvuun. Oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johanssonin välihuomautuksen mukaan asialla ei ole väliä.
Ruotsidemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof totesi 24. lokakuuta parlamentissa esittämässään puheenvuorossa, että Göteborgissa on ryöstetty 112 lasta, 50 nuorta pitää Växjön kaupunkia panttivankinaan ja Tukholmassa epäillään joukkoraiskausta.

– Kyseessä on vain pieni otos, mikä osoittaa selkeästi, millaista politiikkaa Morgan Johansson edustaa – ja mihin se on johtanut, Jomshof toteaa.

Tähän oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson kuiskasi välihuomautuksena: – Minulle sillä ei ole merkitystä.

Vastauksessaan Johansson vertasi Ruotsidemokraattien maahanmuuttopolitiikkaa 1930-luvun fasisteihin Saksassa, jotka estivät juutalaisten maahanmuuton.

https://www.kansalainen.fi/ruotsin-oike ... erkitysta/

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Iivis kirjoitti:
To Marras 21, 2019 12:06 pm
Kokoomuspomon Ulf Kristerssonin vuodatus facebookissa, käännetty tökerösti suomeksi.
Tähän liittyen hieman selkeämpi uutinen. Pääministeri Löfven elää rinnakkaistodelisuudessa, eikä demarimaiseen tapaan pysty myöntämään saati edes ymmärtämään mistä ongelmat johtuvat:
Ruotsin ongelmalähiöiden rikollisuus: Pääministeri joutui murskakritiikin kohteeksi – ”Jos alueilla asuisi Ruotsissa syntyneitä, lopputulos olisi sama”

”Jatkuvaa julkisilla paikoilla tapahtuvaa väkivaltaa, suuri määrä rikollisia, avointa huumekauppaa, ekstremismiä. Hiljaisuuden kulttuuri, jossa silminnäkijöitä ja rikosilmoitusten tekijöitä uhkaillaan ja pahoinpidellään”, kuuluu Iltalehden Göteborg-reportaasin kuvailu Ruotsin lukuisista lähiöistä, jotka ovat saaneet poliisin pahimman ongelma-alueen luokituksen.

Pääministeri Stefan Löfven (sd) sanoi SVT:n haastattelussa sunnuntaina, että Ruotsin synkät rikostilastot ovat pitkän ajan kehityksen lopputulos, jota kukaan ei osannut odottaa.

Järjestäytynyt rikollisuus johtuu Löfvenin mukaan segregaatiosta, jonka on annettu jatkua liian kauan ja jengirikollisuuden alueilla on liian korkea työttömyys. Segregaatio tarkoittaa asuinalueiden eriytymistä, jossa erilaisten sosiaaliset ryhmät eriytyvät omiksi alueikseen kaupungin sisällä.
– Mutta asia (lähiöiden rikollisuusongelmat) olisi niin riippumatta siitä, kuka siellä asuu. Jos alueilla asuisi Ruotsissa syntyneitä asukkaita samoissa olosuhteissa, lopputulos olisi sama, hän sanoi.

Löfven peräänkuulutti ennen kaikkea koulujen vastuuta. Hänen mukaansa opinahjon olisi tuettava nuoria varhaisessa vaiheessa, jotta he lähtisivät työelämään rikollisuuden sijaan. Vastaavasti hallinnon olisi tuettava kouluja enemmän.

Aftonbladet: Katastrofi
Stefan Löfven on joutunut SVT:n haastattelun vuoksi murskakritiikin kohteeksi. Muun muassa Aftonbladetin politiikan kommentaattori Lena Mellin on kuvaillut Löfvenin haastattelua sanalla katastrofi.
– Esiintyminen sunnuntain SVT:n Agenda-ohjelmassa oli valitettavasti käsittämättömän huono. Se oli surkeasti valmisteltu, täysin vailla vastauksia, eikä pääministeri saisi missään tapauksessa käyttäytyä noin, Mellin tylyttää.

Löfven asettui rankan kritiikin jälkeen puolustuskannalle. Hän kommentoi Dagens Nyheterille, että Ruotsi on vähentänyt maahanmuuttoa ”kestävälle tasolle”, koska niin oli pakko tehdä. Nyt tärkeintä on kotoutuminen, jossa aikuiset menevät töihin ja lapset kouluun. Hän kuitenkin korosti, ettei rikollisuutta ei rinnastaa etniseen taustaan.
– Emme voi lajitella ihmisiä etnisen ryhmän mukaan ja sanoa, että rikollisuus johtuu siitä, että ihminen on syntynyt tietyssä paikassa, on tietyn värinen tai tietystä taustasta. Se riippuu olosuhteista, sosioekonomisesta asemasta ja on selvää, että kielenopetus on liian alhaista.

Ruotsin lukuisissa ongelmalähiöissä on valtava enemmistö maahanmuuttajataustaisia asukkaita. Göteborgin ja pääkaupunki Tukholman lisäksi erityisesti Malmö on ollut otsikoissa. Stefan Löfven on vieraillut kaupungissa keskiviikkona.
– Kotoutuminen ei tietenkään ole onnistunut tarpeeksi hyvin. Emme pitkään aikaan nähnyt tämänkaltaisen väkivallan saapumista, hän kommentoi SVT:n toisessa haastattelussa.

Lähteet: SVT, Aftonbladet, Dagens Nyheter
Iltalehti
21.11.2019 12:03
Ruotsin synkät rikostilastot ovat pitkän ajan kehityksen lopputulos, jota kukaan ei osannut odottaa.
Voiko hän tosiaan väittää näin? Henkilö on pikaisen hoidon tarpeessa.
Kotoutuminen ei tietenkään ole onnistunut tarpeeksi hyvin.
Oliko tulijoilla siihen edes halua? Taas ollaan kääntämässä asiaa omaksi syyksi. Ei kait se niin voi olla, että aikuisia ihmisiä, pitäisi kotouttaa vuodesta toiseen vuosikymmenien ajan? Silti heistä puhutaan rikkautena!
Emme pitkään aikaan nähnyt tämänkaltaisen väkivallan saapumista
Heh, tästä on varoiteltu ja puhuttu jo useita vuosia, 90-luvulta lähtien. Ongelmaa ei ole haluttu nähdä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Doctor Lecter kirjoitti:
To Marras 21, 2019 1:35 pm
Ruotsin synkät rikostilastot ovat pitkän ajan kehityksen lopputulos, jota kukaan ei osannut odottaa.
Voiko hän tosiaan väittää näin? Henkilö on pikaisen hoidon tarpeessa.
Muutama tällainen aivopieru vielä, niin Ruotsin "matalan intensiteetin sisällissota" voi ihan oikeasti leimahtaa joksikin muuksi. Nähdäänkö Ruotsissa oma keltaliivihärdelli? Pakottavatko kansalaiset maan uusiin vaaleihin ja ruotsidemokraattien hallitukseen? Yleislakko? Mellakoita? Vai mitä luulette?

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-kulke ... llissotaa/
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

H.Moilanen kirjoitti:
To Marras 21, 2019 5:21 pm
Muutama tällainen aivopieru vielä, niin Ruotsin "matalan intensiteetin sisällissota" voi ihan oikeasti leimahtaa joksikin muuksi. Nähdäänkö Ruotsissa oma keltaliivihärdelli? Pakottavatko kansalaiset maan uusiin vaaleihin ja ruotsidemokraattien hallitukseen? Yleislakko? Mellakoita? Vai mitä luulette?
Tai hitto vieköön. Täytyy vissiin syödä omat sanat. Katselin taas YouTubesta pätkiä ja juttelin erään Ruotsissa asuvan suvakkinössön kanssa. Kaikkihan ne melkein suvakkinössöjä ovat. Tuossa on alla maaliskuussa 2019 kuvattu video, jossa haastatellaan ruotsalaisia kadulla. Kaikki ovat, että "absolut" täytyy auttaa pakolaisia ja kaikkia maahantulijoita niin paljon kuin he apua tarvitsevat. Eihän tuosta ole aikaa kuin reilu puoli vuotta. Tietenkin kriittiset kieltäytyvät haastattelusta, koska Ruotsissahan voi menettää työpaikankin, jos kritisoi maahanmuuttoa. Ei siis ihme, miksi ne kaikki joko julkisesti iloitsevat maahanmuutosta tai pitävät suunsa kiinni kieltäytyen haastatteluista. Mutta kyllä nuo svenssonit niin nössöjä ovat, että eivät ne vielä pitkään aikaan mihinkään lähde mellakoimaan eivätkä edes lakkoilemaan. Ne vaan fiikkaavat ja nielevät propagandaa minkä ehtivät. Muutamat aivopierut edes pääministerin suusta eivät riitä mihinkään, mutta jos työttömyysluvut nousee rajummin ja jos joutuvat ottamaan valtionvelkaa sekä säästämään jo ennestään kuralla olevista palveluista (esim. koulut), niin jossain vaiheessa kyllä tuollaisille nössöruotsalaisillekin saattaa tulla viimeinen pisara.

https://youtu.be/JYtbLCa65eA
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Monet ruokakaupat Malmössä toimivat huumekaupan keskuksina
21.11.2019 18:06Petri Saarela


Monet ruokakaupat maahanmuuttajavaltaisessa Malmössä toimivat huumevarastoina sekä huumekaupan keskuksina.
Poliisi on paljastanut useita tapauksia, joissa Malmössä sijaitsevat kaupat ovat rikollisjengien käsissä, kertoo Aftonbladet.

– Eräs kauppa Malmön keskustassa oli enemmän tai vähemmän rikollisten sieppaama. He olivat ottaneet käsiinsä koko liiketoimen ja uhkailivat sekä käyttivät hyväkseen kaupan omistajaa ja tämän perhettä, Jens af Forselles, Malmön pohjoisosan poliisin ryhmäpäällikkö toteaa.

Kauppias: Tämä ei ole elämän riskeeraamisen arvoista”
Malmölainen ruokakauppias on SVT:n uutisen mukaan joutunut kolmesti ryöstön kohteeksi. Hän tuntee olonsa niin turvattomaksi, että on päättänyt lopettaa liikkeen.

– Olen voinut henkisesti huonosti ryöstön jälkeen. Olen päättänyt sulkea kaupan, se ei ole elämän riskeeraamisen arvoinen, kauppias kertoo.

Malmön asukkaista 47 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia. Malmössa on alueita, joissa lähes kaikki asukkaat ovat maahanmuuttajataustaisia, kuten Törnrosen-Örtagårdenin lähiössä, jonka asukkaista 94 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia.

https://www.kansalainen.fi/monet-ruokak ... eskuksina/

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Iivis kirjoitti:
Pe Marras 22, 2019 12:54 pm
Malmölainen ruokakauppias on SVT:n uutisen mukaan joutunut kolmesti ryöstön kohteeksi. Hän tuntee olonsa niin turvattomaksi, että on päättänyt lopettaa liikkeen.

– Olen voinut henkisesti huonosti ryöstön jälkeen. Olen päättänyt sulkea kaupan, se ei ole elämän riskeeraamisen arvoinen, kauppias kertoo.
Näinhän siinä käy. Valtameren toisella puolella on käytetty termiä "white flight", vaikka kaikki maisemaa vaihtavat eivät edes ole valkoihoisia. Monesti ilmiöstä puhutaan vain asuinalueisiin liittyvänä ilmiönä, mutta kyllä se liittyy myös mm. yritystoimintaan ja maastamuuttoihin. Yksilöiden kannalta on karmivaa, että ongelmien lisääntyminen tarkoittaa oikeastaan aina hintojen kääntymistä laskuun - siis esimerkiksi kiinteistöjen hintojen. Osa jääkin suorastaan vangiksi kyseisille alueille, kun asunnolle ei löydy ostajaa edes alennushinnalla. Ilmaiseksi antaminen olisi ehkä ainoa keino päästä kämpästä eroon. Ikäihmisille muuttaminen voi taas olla muutenkin vaikeaa.

Etelä-Ruotsista on jo pitkään ajettu muuttokuormia niin Tanskaan kuin Norjaan. Oheisesta taulukosta näkyy maat, joihin Ruotsista muutettiin eniten vuonna 2018. Kyseinen lista on aika erilainen kuin lista Ruotsiin muuttavien ihmisten kotimaista.
Screenshot_20191122-153955-01.jpeg
Screenshot_20191122-153955-01.jpeg (63.14 KiB) Katsottu 1658 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Mestari ja ruotsalaisittain ajattelevat.png
Mestari ja ruotsalaisittain ajattelevat.png (67.87 KiB) Katsottu 1949 kertaa
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho ... 0518033126
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

On Anoi Kaa kirjoitti:
La Marras 16, 2019 11:53 pm
Törmäsin hiivatin mielenkiintoiselle vaikuttavaan dokumenttiin Sweden Dying to Be Multicultural (2017). Ihan täydellinen tähän ketjuun kuvauksen ja alun perusteella (olen katsonut 10 min alusta nyt).
When we think of Sweden, we think blondes, Abba, and progressive politics. We may soon have to reconsider this image. Thanks to Europe's most generous immigration policies, the old Sweden is being replaced with a new Sweden. Based on his book Sweden - Dying to Be Multicultural, film-maker and journalist Pelle Neroth Taylor asks: Why do Swedes want a new country? What if this project fails?
https://m.imdb.com/title/tt7477590/plotsummary
Doc on katsottavissa ilmaiseksi:
https://youtu.be/GdVniaqHOHQ
Tuli katsottua tämä dokumentti ja tykkäsin oikein tosi kovasti. Jaksoiko On Anoi Kaa katsoa loppuun asti? Mitä tykkäsit?

Jotta dokumentin ymmärtää kunnolla, täytyy ymmärtää aika hyvin englantia, sillä tähän tietääkseni ole tekstitystä. Heikommallakin englannin taidolla saa kuitenkin jotain selvää ja jos osaa ruotsia, niin sekin auttaa.

Dokumentin vahvuus olivat mielestäni omalla naamallaan ja nimellään esiintyneiden ihmisten haastattelut. Toistuvasti tuli ilmi, että "väärinajattelijat" saavat potkut töistään, jos he ilmaisevat ajatuksiaan ääneen tai vaikka somessa. Eikä todellakaan tarvitse olla mikään avoimesti rasistinen ihminen, vaan ihan pelkkä poikkipuolinen sana vaikkapa maahanmuuttajien huonosta käyttäytymisestä riittää. Yliopistojen opettajat olivat saaneet kenkää jopa siitä, että he olivat tehneet työtään eli opettaneet oppiainettaan. Heidän "rikos" oli ilmeisesti se, etteivät he sensuroineet oppimateriaalia "oikeinajattelevien" tahdon mukaiseksi. Ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen, missä rappiotilassa länsinaapurin koulutusjärjestelmä on, kun asialliset ja ammattitaitoiset opettajat savustetaan systeemistä ulos.

Useampi Itä-Euroopasta Ruotsiin muuttanut maahanmuuttaja oli myös haastateltavana. He vertasivat Ruotsin nykytilaa kommunismiin, mutta totesivat tilanteen nykypäivän (dokkari julkaistu 2017) Ruotsissa olevan pahempi kuin esim. kommunismin aikaisessa Puolassa, jossa ihmiset sentään keskenään salaa puhuivat asioista ja tunnistivat propagandan propagandaksi. Suosittelen!

Jos ei tunne Ruotsin tilannetta, kannattanee katsoa ensin perustietoa tarjoava BBC:n dokumentti: "Sweden: Truth, lies and manipulated narratives" (kesto 18min).

https://youtu.be/SCKxyDTlfHs
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1881
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

^ Kiitos linkeistä, meni katsottavien listalle.

Oma mielipiteeni Ruotsin tilanteesta on, että siellä vallitsee eräänlainen kauhun tasapaino. Systeemi ei rommaa niin kauan kuin ghettojen porukan elatukseen riittää varoja, mutta koska juuri se populaation osa kasvaa nopeimmin, tulee elättäjillä jossain vaiheessa pussin pohja vastaan.

Mietin, paljonko merkitystä tilanteeseen on ollut sillä, että Ruotsi on vanhastaan luokkayhteiskunta ihan toisella tavalla kuin Suomi. Eliitti on hyvin kaukana lähiöiden todellisuudesta, Suomessa tällainen globalistieliitti on viime aikoihin asti ollut paljon pienempi.

Nuo kaikki jutut joissa toistellaan ettei Ruotsin lähiöissä ole vaaraa kun siellä voi kulkea ja hölkkäillä öisinkin, niin eihän ne kerro mitään. Monella sotatoimialueellakin on kadut tyhjänä öisin. Mutta ei se tarkoita, että siellä olisi turvallista oleskella.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Laitetaan väliin hieman talousasioita, sillä talous liittyy keskeisesti niin maahanmuuttoon kuin rikollisuuteenkin.

Deutsche Bank julkaisi kuun alussa perinteisen riskilistansa maailmantalouden kuumottavista asioista.
20 risks to markets in 2020

1. Continued increase in wealth inequality, income inequality and healthcare inequality.

2. Phase one trade deal remains unsigned, continued uncertainty about what comes after phase one.

3. Trade war uncertainty continued to weigh on corporate capex decisions.

4. Ongoing slow growth in China, Europe and Japan Triggering significant US dollar appreciation.

5. Impeachment uncertainty & possible government shutdown.

6. US election uncertainty; implications for taxes, regulation and capex spending.

7. Antitrust, privacy and tech regulation.

8. Foreigners lose appetite for US credit and US Treasuries following Presidential election.

9. MMT-style fiscal expansion boosts growth significantly in US and/or Europe.

10. US government debt levels begin to matter for long rates.

11. Mismatch between demand and supply in T-bills , another repo rate spike.

12. Fed reluctant to cut rates in election year.

13. Credit conditions tighten with more differentiation between CCC and BBB corporate credit.

14. Credit conditions tighten with more differentiation between CCC and BBB consumer credit.

15. Fallen angels: More companies falling into BBB. And out of BBB into HY.

16. More negative-yielding debt sends global investors on renewed hunt for yield in US credit.

17. Declining corporate profits means fewer dollars available for buybacks.

18. Shrinking global auto industry a risk for global markets & economy.

19. House price crash in Australia, Canada and Sweden.

20. Brexit uncertainty persists.

Source: Deutsche Bank
Linkki: https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.c ... -2020.html
Vaikka Ruotsin valtion talous on verraten hyvässä kunnossa, ainakin julkisuuteen annettujen lukujen valossa, ovat ruotsalaiset kotitaloudet velkaantuneet aikamoisen rajusti minkä lisäksi monet kunnat ovat jo nyt talousvaikeuksissa. Ruotsin valtiolla on velkaa vain noin 40% BKT:sta, kun Suomen vastaava luku on noin 60%. Mutta vaikuttaa siltä, että Ruotsin valtiolla on jo nyt ja jatkossa vielä enemmän rahareikiäkin.
Ruotsin keskuspankki Riksbank: Kotitalouksien korkea velkaantuminen muodostaa suurimman riskin Ruotsin taloudelle.

Linkki: https://www.rakennuslehti.fi/2019/05/ri ... rin-riski/
Maahanmuuttajien tulva näkyy Ruotsissa muuallakin kuin Malmössä, Göteborgissa tai Tukholmassa. Moni kunta on kontillaan, koska rahat eivät yksinkertaisesti riitä huolehtimaan kuntien kontolle valtion päätöksillä tulevien ihmisten toimeentulosta.

Tuorein kriisikunta on Eskilstuna, jota eivät riitä pelastamaan edes valtion tukimiljoonat, vaikka kunta saisi luvatun hätäavun tuplana.

Linkki: https://www.suomenuutiset.fi/olisiko-jo ... ahdinkoon/
Eivätkä Ruotsin kunnat kamppaile ainoastaan maahan jo saapuneiden maahanmuuttajien elättämisen, asuttamisen, opettamisen, hoitamisen ja kotouttamisen kanssa, vaan lisää maahanmuuttajia saapuu Ruotsiin koko ajan.
- Eskilstunaan tulee vuosittain 1 000 henkilöä vailla minkäänlaista tietoa asunnosta tai työstä. Tänne vaan. Perheiden yhdistämisen kautta tulee sitten vielä lisää, eikä meillä ole ainuttakaan vapaata asuntoa ja koulut ovat turvoksiin asti täynnä. Rakennamme asuntoja ja kouluja enemmän kuin koskaan ennen, mutta mikään ei tunnu riittävän, siunailee sosialidemokraattinen kunnanvaltuutettu Jimmy Jansson Expressenissä.

Jansson on ollut sosialidemokraattien musta lammas, kun hän on varoittanut jo pitkään siitä, että liian suuren maahanmuuttajien määrän sijoittaminen Eskilstunaan vie kunnan talouden polvilleen.

Linkki: https://www.suomenuutiset.fi/olisiko-jo ... ahdinkoon/
Ihmettelinkin jo hieman, että onko ruotsalainen sosiaalidemari ihan sekaisin, mutta tuossa selitettiinkin että hän on puolueensa musta lammas. Se selittää ristiriidan Janssonin puheiden ja puolueen virallisen totuuden välillä.

Yhtä paljon kuin ihmettelen ruotsalaisen sosiaalidemokraatin kriittiseksi tulkittavia puheita maahanmuuttoa koskien ihmettelen myös ruotsinkieliseen mediaan päätyneitä spekulaatioita asuntojen hintojen mahdollisesta laskusta. Eikös kumpikin aihe ole kertakaikkisen haram nyky-Ruotsissa?
Chefsekonom: Bostadskrasch i Sverige kan sänka världsekonomin

Deutsche Bank’s chefsekonom Torsten Slok listar på CNBC.com 20 risker för ekonomin och marknaden under 2020. En av riskerna är en krasch för bostadspriserna i Sverige, Kanada och Australien.

Linkki: https://www.fplus.se/chefsekonom-bostad ... n/a/1nemqq
Vai onko tuo Fplus.se joku näistä vaihtoehtomedioista, joita alkaa Ruotsissa olla enemmän kuin niitä virallisia medioita?
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Oletteko muuten huomanneet, että nettimainoksissa on entistä enemmän ruotsalaisten firmojen ja tuotteiden tuputusta? Eikä sekään riitä. Ainakin S-ketjun ruokakaupoissa huomaa, että valikoimaa on uudistettu kieli ruskeana Ruotsin suuntaan.

Meikäläisen lähi-Alepasta on karsittu Pauligin kahveja ja tilalle oli tullut ällistyttävän paljon Gevaliaa, Löfbergsiä ja ArvidNordquistia. Pauligin kahveista oli poistettu suosikkimakuja (esim. vaaleapaahtoinen Presidentti) ja tilalle oli laitettu Brazil-kahvia. Kaiken huipuksi ruotsalaiskahvit oli sijoitettu parhaimmille paikoille silmän korkeudelle ja Pauligin paketit alimmille & ylimmille hyllyille. Pakastealtaassa Apetit oli joutunut alistumaan Findusille. Samaa huomasin kesällä, että Orklan silliä tyrkytettiin kotimaisen kustannuksella. Maraboun tyrkyttämistä en ole vielä huomannut, mutta eiköhän sekin viimeistään joulusesongissa nähdä.

Varsinkin syysloman aikaan Ruotsin risteilymatkoja tyrkytettiin lähestulkoon ilmaiseksi. Perillä olisi tietenkin pitänyt kuluttaa ravintoloihin, kahviloihin, ABBA-museoon, Gröna Lundiin, kauppoihin jne. Myös hiljattain tullut ilmoitus ruotsalaisesta halpaoluesta kuulunee samaan tapahtumaketjuun.
Alkaako Haa­­pa­­ran­­nal­­la nyt olut­ral­li? – Ruotsi tuo mark­­ki­­noil­­le 65 senttiä mak­sa­vaa hal­­pao­­lut­­ta

Linkki: https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ ... ta/831136/
S-ryhmän johtoportaissa on muuten huomattavan paljon Ruotsin ja Saksan suuntiin rähmällään olevia. Sekä lestoja että ei-lestoja. Moni heistä hellii mielessään haaveita Skandinavian yhdistymisestä tai peräti "germaanien" ja Skandinavian yhdistymisestä. Osviittaa saa alle linkitetyistä YouTube-videoista. Ihmetyttää kyllä vähän, kun Apetit työllistää paljon lestadiolaisia ainakin Pudasjärven tehtaallaan ja muutenkin ainakin osa näistä Ruotsin persuksen nuolemisista sahaa lestojen omia leipäpuita. Mutta mitäpä nämä siirtomaan pikkupomot eivät tekisi isäntämaansa ja herrakansansa hyväksi.

Ja tietenkin Ruotsi pistää parastaan myös politiikan saralla ja muussakin päätöstenteossa.
Ruotsin WWF ohjeistaa kuluttajia välttämään suomalaista naudan- ja sianlihaa.

Linkki: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maa ... i-1.546478
Kannattaa siis pikkasen miettiä, mitä ruokakärryihin lastaa ja vaikuttavatko omat ostokset maailmanmenoon. Sama juttu jouluostoksia tehdessä. Muutenkin kannattaa vähän miettiä asioita ja yrittää hahmottaa, mitä mieltä itse on asioista.

Nyt menee jo sen verran ohi ketjun aiheesta, että antaa olla viimeinen kerta vetää ketjuun S-kauppojen tarjouksia ja ylisuuria kuvia ohi aiheen. Ketjun aiheesta riittää uutisoitavaa ihan varmasti muutenkin, joten pysytään aiheessa.
-NILS-
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Vastaa Viestiin