Kirjailija, kulttuurineuvos Veijo Baltzar syytteessä mm. törkeästä ihmiskaupasta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Fire »

Mikisu kirjoitti:
Ma Marras 25, 2019 5:33 pm
Itse näen paljon samaa Baltzarin kolmannessa vaimossa Leena Marsiossa ja tässä Ainossa. Ilmeisesti ei ole tiedossa, minkä ikäisenä tarkalleen Sederholm on tullut Baltzarin vaikutuspiiriin. Mutta ulkonäöltään naiset ovat samantyyppisiä, vaaleita ja luonnollisen näköisiä. Kumpikin on kulttuurialan ihminen.

Marsiolla on Baltzarin-jälkeinen ura, ja takuuvarmasti Sederholmkin vielä jatkaa kulttuurin parissa tavalla tai toisella.
On ollut ainakin jo 2011 mukana tämä sederholm. Kovin nuorelta näyttää tuossa kuvassa. Huomatkaa kuinka lyhytkasvuinen kääpiö tämä baltzar on tyttöihin verrattuna. Tällainen juttu löytyy baltzarista tsekin helsingin suurlähetystön sivuilta vuodelta 2011. Tässä on ison skandaalin makua kun jopa suomen opetusministeriö on mukana baltzarin "projekteissa". Juttu tsekistä suomeksi googlen kääntämänä:
Kuva
Nina Castén (projektikoordinaattori), Veijo Baltzar, Aino Sederholm (projektityöntekijä). Kuva: (@MZV)

Kirjailija V. Baltzar keskusteli Suomen romaniyhteisöstä suurlähettilään kanssa

13.04.2011 / 22:36 | Päivitetty: 19.02.2018 / 12:53

Suurlähettilään kutsusta Tšekin suurlähetystöön vieraili 13. huhtikuuta 2011 Veijo Baltzar, maailmankuulu romaniperäinen suomalainen kirjailija. Tämä energinen kirjailija ja taiteilija syntyi vuonna 1942 saunassa Kuopion kaupungin laitamilla. Hän ja suurlähettiläs puhuivat uudesta koulutusprojektista, jonka hänen romanitaiteen ja kulttuurin yhdistyksensä Drom valmisti yhteistyössä Suomen tasavallan opetusministeriön kanssa.

Veijo Baltzaria kiehtoi hänen ensimmäinen romaani, Poltava-solmio (1968), josta tuli aikansa kirjallinen tapahtuma. Sittemmin Veijo Baltzar on kirjoittanut useita romaaneja, proosakokoelmia ja näytelmiä sekä kirjoittanut käsikirjoituksia ja televisiosarjoja. Kirjallisuuden lisäksi hän on mukana kuvataiteessa ja teatterissa. Vuonna 1976 hän perusti romanitaiteen ja kulttuurin yhdistyksen, joka on sittemmin saanut tunnustusta Suomessa ja muualla maailmassa. Vuonna 2002 Veijo Baltzar perusti kansainvälisen romaninkirjoittajien yhdistyksen (IRWA), joka kokoaa yhteen romanikirjailijoita kaikkialta Euroopasta. Ministeri Baltzar esitteli suurlähettiläät Dromin yleisestä filosofiasta ja sen lähestymistavasta romanikysymykseen Suomessa ja Euroopassa. Hän kiinnitti huomiota moniin stereotypioihin, joiden kanssa enemmistöyhteiskunta kohtelee vähemmistöjä. Hän arvosti Tšekin kansalaisyhteiskunnan kiinnostusta ja pyrkimyksiä integroida romaniväestö poliittiseen ja taiteelliseen elämään. Hän kertoi koulutusprojektistaan, jonka avulla tasavallan opetusministeriön tuella annetaan Keski-Euroopan opiskelijoille mahdollisuus oppia enemmän romanien kulttuurista ja filosofisesta lähestymistavasta Drom vähemmistöjen asemaan enemmistöyhteiskunnissa.
https://www.mzv.cz/helsinki/cz/zpravy_a ... val_s.html

Allaviivaus minun. Voisivatko ne baltzarin tontilla nähdyt vierasta kieltä puhuneet naiset/tytöt olla jotain huijattuja opiskelijoita jotka on tuotu maahan "koulutusprojektin" varjolla ja on passit otettu pois ja sitten seksiorjaksi tai työorjaksi. Jotain tämän tapaista luulisi olevan kun rikosnimike on törkeä ihmiskauppa.

Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

Fire kirjoitti:
Ma Marras 25, 2019 11:38 pm
On ollut ainakin jo 2011 mukana tämä sederholm. Kovin nuorelta näyttää tuossa kuvassa.
– –
Allaviivaus minun. Voisivatko ne balzarin tontilla nähdyt vierasta kieltä puhuneet naiset/tytöt olla jotain huijattuja opiskelijoita jotka on tuotu maahan "koulutusprojektin" varjolla ja on passit otettu pois ja sitten seksiorjaksi tai työorjaksi. Jotain tämän tapaista luulisi olevan kun rikosnimike on törkeä ihmiskauppa.
Pitkä aika nuoren ihmisen elämässä. Ja jos vielä mielii kulttuurihommiin, kiusallisen pitkä aukko CV:ssä.

En pysty uskomaan, että toiminta olisi ollut niin suoraviivaista, että passit vain otetaan pois. Viettely ja manipulointi on Baltzarin keinoja ja tärkeä osa nautintoa. Mutta jos passit olisi otettu haltuun, sen olisi tehnyt Castén. Mistään käytännön asioista Baltzar tuskin on huolehtinut. Sitä varten on avustajat.

Baltzar on selvästi mieltynyt vaaleaveriköihin. Castén on tästä poikkeus, mutta hänestä on ollut muulla tavalla hyötyä. Romanian (?) tytöt eivät ehkä täytä Baltzarin kriteerejä, ja saattavat olla myös liian kokeneita. Minulle on ainakin syntynyt käsitys, että Baltzar on etsinyt herkkiä, hienostuneita ja mieluiten vaaleita tyttöjä, ja aina parempi jos heidän sosioekonominen taustansa on korkea > sitä suurempi tyydytys uhrin saamisesta satimeen. Bentso, elämän kovan koulun käyneenä, teki johtopäätökset aika nopeasti, mutta ehkä Baltzar ei myöskään pannut parastaan hänen kanssaan, ei ollut tarpeeksi varovainen. Ajatteli, että tuon saa sänkyyn helposti.

On kyllä arvoitus, miten noita filosofian maistereita sitoutetaan vanhan äijän palvelukseen. Mikä johtoajatus siinä on?

Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Fire »

Väkivallantarkastaja kirjoitti:
Ma Marras 25, 2019 10:46 am
Mainittakoon vielä yllä olevasta HS:n artikkelista, että Linda-Maria Roineen omaelämänkerrallisessa kirjassa, Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskään, kertoma tarina ohjaaja "Karista" täsmää Hesarin haastatteleman "Lumin" tarinan kanssa useilta yksityiskohdiltaan. Muun muassa "Lumin" kertoma Veijon ruoskintafantasioista löytyy kirjasta lähes sanasta sanaan samanlaisena. Tapauksesta kertoo myös Mercedes Bentson kappale "Clare Guilty".
Siis juuri sama Linda-Maria Roine joka seurustelee kaksoismurhaaja Janne Ranisen kanssa. Tämä onkin mielenkiintoinen huomio. Ikä täsmää ja näyttää olevan romanitaustainen hänkin.

Mercedes Bentso avautuu suhteestaan kaksoismurhaaja Janne Raniseen: ”Seurustelu kanssani vaatii, että koko elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db04 ... 4fdaa4c220

Räppäri Mercedes Bentso kertoo tänään tv:ssä romanitaustastaan
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... 8c274e4383

janita
Jane Marple
Viestit: 1003
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja janita »

Leena Sainio on julkaissut facessa päivityksen, jossa kertoo mm.kehoittaneensa Aleksanterin teatteria (ilm.henkilökuntaa) menemään katsomaan Synti-näytelmän harjoituksia ja mitä siellä tapahtuu. En viitsi kopioida tänne noita julkaisujaan, mutta kannattaa käydä lukemassa.

Ei tuo Veijo Baltzar tosiaan ole mitenkään mustalaisten fanittama. En tiedä syytä epäsuosiolleen, mutta olisko siksi että on kaajeenmoinen (olevinaan niin valkolainen). Ei noi ole monet edes kuulleet koko Veijo Baltzarista ja jos ovat niin lähinnä tietävät tuon poikansa Kasimirin.

Joku kyseli mustalaiskielestä tuolla aiemmin ja epäili sitä täksi vieraaksi kieleksi. Ei sitä kieltä nykyään oikein kukaan nuorempi osaa. Mun siskon lapsen (siis ihan pääväestöä) äidinkielen oppikirjassa on mustalaiskielellä muutama fraasi, niin kysyin yhdeltä 40v mustalaiselta tietääkö mitä ne tarkoittaa, niin ei se osannut niistä kuin noin puolet vaikka ne oli ihan perusjuttuja tyyliin hyvää huomenta ja näkemiin. Ei mustalaiset käytä sitä varsinaista mustalaiskieltä, kun ei ne nykyään osaa. Sen sijaan ne puhuu suomea höystettynä romaniekielen sanoilla. Sitä vissiin kutsutaan hienommin fennoromaniksi. Sitä ymmärtää kyllä pl. ne romanikieliset sanat.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tässä hieman tarinaa Aino Sederholmista. Epäilen Ainon itse kirjoittaneen tämän stoorin, mutta toki voin olla väärässä ja tietenkin Veijolla lienee keskeinen asema Ainon mielen muokkaamisesta...
picture-202659-0effc4f2e6aa15de0ec9eede011dcd87.jpg
picture-202659-0effc4f2e6aa15de0ec9eede011dcd87.jpg (193.86 KiB) Katsottu 6612 kertaa

Aino Sederholm on vuodesta 2010 lähtien toiminut tuottajan ja managerin tehtävissä, sekä yleisesti kulttuurin ja taiteen rahoituksen parissa. Vuoden 2016 alusta Sederholm on toiminut Luovan kulttuurin yhdistys Dromin toiminnanjohtajana; yhdistyksen toimintaedellytykset ovat kasvaneet merkittävästi vuosi vuodelta. Mukaan lukeutuu useita EU-hankkeita sekä muita kansainvälisiä ja pohjoismaisia hankkeita. Sederholmin luotsaamiin kansainvälisiin aloitteisiin lukeutuu mm. kulttuurineuvos Veijo Baltzarin luoman ”Miranda - mustalaisten holokausti” –näyttelyn maailmankiertue, joka saavutti vuoden 2017 loppuun mennessä 36 miljoonaa Euroopan kansalaista. Lyhyempiä työkokemuksia Sederholmilla on mm. Aalto-yliopistosta. Työskenneltyään kirjailija Veijo Baltzarin kanssa useita vuosia kansainvälisissä kulttuuridiplomaattisissa työtehtävissä, Sederholm on pätevöitynyt erityisesti kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen sekä kulttuurienvälisten taidetuotantojen mahdollistajana. Havaittuaan Veijo Baltzarin kaunokirjallisen elämäntyön ulkomaan kysynnän Sederholm ryhtyi yksityisyrittäjäksi vuoden 2017 lopulla ja perusti Sederholm Consulting Agencyn –kirjallisuusagentuurin edustamaan käänteentekevää, muutosvoimasta ja korkealaatuista kirjallisen ilmaisun vapautta. Sederholm valmistuu arkkitehdiksi joulukuussa 2018 Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta. Korkeakouluopintoja hänelle on kertynyt lisäksi tanssitaiteen sekä taidehistorian aloilta. Sederholmia ajaa intohimo kauneuteen kulttuurisena ja henkisenä voimavarana, sekä yhteiskunnallisesti yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin näiden voimavarojen saavuttamiseen. Vuoden 2015 kevään vaaleissa Aino Sederholm toimi kulttuurineuvos, kirjailija Veijo Baltzarin vaalipääkkönä.

Kopioitu täältä:
https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=fi
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Mietin kannattaako tätä tekstiä Murha.infoon kopioida, mutta päätin kuitenkin sen tehdä. Minun silmääni osui, että Aalto-yliopistossa omien sanojensa mukaan arkkitehtuuria opiskellut nainen kuvasi melkoisen palvovalla ja ylistävällä tavalla Veijo Baltzarin näkemyksiä ja silmää vanhan talon kunnostamisessa. Eihän siinä nyt mitään, mutta ihmetyttää kyllä tämä Veijon p*rseennuoleminen, mitä nämä korkeakoulutetut naiset ovat harrastaneet. Aiemmin huomasin Veijon vaalimateriaalista, että Veijoa kutsuttiin kaikkien muiden tittelien perään myös maallikkoarkkitehdiksi :| Laitoin Veijon kehumispätkän sinisellä fontilla, jotta laiskempikin lukija sen löytää.
17.10.2018
https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=fi

Avoinna kaikille — OSKAR-keskus käynnistää toimintansa Kuopiossa!

Viimeinkin voi huoahtaa helpotuksesta: tähän pisteeseen on päästy! Kun kolmivuotinen K-vanhemmat projekti alkaa vihdoin olla pulkassa, tyytyväisyys ja kiitollisuus valtaa mielen: Kulttuurienvälisen vuoropuhelun edistämiskeskus OSKAR valmistautuu avaamaan ovensa marraskuussa.

Kaikki alkoi kesällä 2015, kun Veijo Baltzar vielä ostatteli Minna Canthin kotitaloa Kuopion keskustassa. Yhdellä kesäisellä reissulla, Veijo B. lähti sitten ajamaan Karttulan tietä kohti Haminalahtea, eikä kertonut päämäärää. Noin 10 kilometrin päässä hän kääntyi Rytkyn kyläkoulun kohdalla vasemmalla. Tie jatkui muutama sata metriä, kunnes kääntyi nousuun ja edessämme avautui kukkula, ja sen kukkulan päällä yksinäinen hylätty talon rötiskö, tai siltä se silloin vaikutti. Raamit pystyssä, siniset tuulensuojalevyt roikkuivat virttyneinä, olivat putoilleet, kastuneet ja hajonneet. Villat lentelivät tuulessa. Se oli sellainen kylän kummitustalo, seissyt tyhjillään jo vuosikausia. Naapurit pelkäsivät leikkivien lasten turvallisuuden puolesta. Joku järjetön päähänpisto sitten tuli kuitenkin ja tuona päivänä löytyi enemmän tunnetta ja unelmia kuin rationaalisuutta — rakennus oli vienyt mennessään jollain omituisella tavalla. Innostin, yllytin ja usutin niin paljon kuin ikinä kykenin, ja minua varmaan saa tästä syyttää.

Yhteinen projekti on ollut melkoinen, ja kuten tavallista, se ylitti monin kerroin kaikki arviot valmistumisajasta ja kustannuksista. Vasta viime kuussa uskalsin ajatella, että ehkä tässä päästään loppuun joku päivä. Vanhemmille en kertonut kahteen vuoteen tästä hankinnasta yhtään mitään, ajattelin, että jonkun yöunet sentään säästyvät. Se oli hyvä valinta, totesin jälkikäteen, sillä ne yöunet oli kyllä välillä hyvinkin kortilla. Monesti uskoin, että nyt se kaikki meni tässä, kun valoa ei näkynyt tunnelin päässä. Tämä olisi ollut oiva Grand Design-kohde: jännitysmomentteja on ainakin riittänyt.

Täytyy todeta, että vaikka kansainvälisten projektien hallinta sujuu keveällä kädellä, on tämän kokoisen rakennusprojektin hallinta jotain muuta. Etenkin, kun siitä koettaa suoriutua iltahommina päivätöiden ja lukuisten vapaaehtoisprojektien ohella, minkään muun kärsimättä. Sen myötä sain oppia paljon ja mm. tehdä ensimmäiset rakennuspiirrustuksetkin. Mutta kuten aina: mestari kulkee edellä, oppilaat perässä. Veijon silmä ja tajunta näissä hänen luomuksissaan kulkee nopeammin kuin ohjus. Mietin edelleenkin: missä ihmeen välissä tämä teki kaikki ne ratkaisut, jotka johtivat tähän lopputulokseen? Ikään kuin ne olisivat syntyneet aivan vahingossa ja kuitenkin, työn jälkiä tarkastellessa on selvää, ettei mikään yksityiskohta ole ollut sattumanvarainen: täydellinen sopusointu ja harmonia verhoaa rohkeita ratkaisuja. Jälki on ennen kaikkea syvää. Toinen merkittävä tekijä tässä prosessissa on ollut Veijon kyky luoda laatua ottamalla asiat rauhallisesti. Monesti, kun väistämättömiä virheitä kertyi, kaikki kiristi ja huominen näytti ei-houkuttelevalta, minä hakkasin päätä seinään, kun Veijo nauroi ja totesi, että hän palaa sitten juurilleen: kiertävään kulkijan elämään vailla maallisia lasteja. Uskon, että se on ennen kaikkea tämä asenne ja mielentila, minkä takia nyt ollaan tässä pisteessä ja keskus on aloittamassa toimintaansa. Sen kun vielä saisi omaksuttua.

Hurjaa on ollut ja toivottavasti vielä hurjempaa menoa on luvassa, kun toiminta käynnistyy talossa. Nyt kun tämä matka on tultu, olisi hienoa nähdä rakennus tulevaisuudessa palvelemassa paremman yhteiskunnan kasvua ja kehitystä. Ajatuksena on, että tämä uniikki, voimauttava ja Baltzarin malliin järkyttävän rouhean kaunis kohde toisi erityisesti kulttuuri- ja taiteen aloille mahdollisuuksia ihmisten väliseen kohtaamiseen sen kaikissa merkityksissä, ja etenkin kulttuurien vuoropuheluun liittyvän uuden ajattelun luotsaamiseen, siihen hitaaseen ja niin tarpeelliseen laadulliseen kehitysprosessiin. Se kun on vielä niin lapsenkengissään, jumahtanut jämähtäneille yhteiskunnallisille urilleen vailla tilaa kasvaa ja kehittyä. Tämä talo, OSKAR-keskus ympäristöineen jos mikä, voi siihen kannustaa kauneudellaan ja hengellään; luoda tukea sivistystason nostamiseen, jotta olisimme valmiit kohtaamaan toinen toisemme:

”Ihmiset rakentavat vielä vuonna 2018, täällä estojen maassa ja maakunnassa, itselleen ja nuorisolleen sisäänpäin kääntynyttä arkkitehtuuria, lokeroita, koppeja, rajoja, kun pitäisi toimia päinvastoin ja luoda avaruutta.” Tämä talo on avoin ihan kaikille. Toivottavasti sen tulevaisuus tulee olemaan rikas ja antaa meille kaikille paljon elämyksellisiä kulttuurinautintoja, kohtaamisia ja oppimiskokemuksia.

Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen edistämiskeskus OSKARin toiminnasta tullaan kuulemaan vielä paljon lisää tulevana vuonna. Ensimmäisenä keskuksessä käynnistyvät kolme residenssiohjelmaa tieteen ja taiteen edustajille: Kastalo, Carmen ja Gimara. Gimara-residenssiohjelmaa on tukenut Pohjoismainen kulttuuripiste. Vuoden 2019 residenssipaikat ovat haettavissa 18.12.2018 mennessä.

Eilen Baltzarin uusimmasta kulttuurihankkeesta uutisoivat Savon Sanomat ja YLE. Jutuissa esitellään kattavasti talon arkkitehtuuria.

Tämä on hyvä alku.

Aino Sederholm
Mutta miettikää ihmiset! Nina kertoo olevansa filosofian maisteri ja Aino viittä vaille valmis arkkitehti. En tiedä, pitävätkö ne tiedot paikkaansa. Joka tapauksessa, eivät he ole alaikäisiä, lukutaidotttomia eivätkä varmaan myöskään tietämättömiä ihmisoikeuksista (omistaan ja muiden). Joten ihmetellä täytyy, mikä tässä pervoilevassa mustalaisvaarissa on heitä niin hemmetisti vetänyt puoleensa.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kansanedustaja Junnila: Miksei Baltzarin toimintaan reagoitu, vaikka jopa ministerit tiesivät?

25.11.2019 21:38Petri Saarela

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila jätti maanantaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen, miksi törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin toimintaan ei puututtu aiemmin, vaikka asiasta tiedettiin jopa ministeriöissä.

Vilhelm Junnila kysyy, tiedostaako hallitus, kuinka tärkeää on puuttua nuorten naisten seksuaaliseen häirintään ja miksi kulttuurineuvos Veijo Baltzarin toimintaan ei kuitenkaan reagoitu, vaikka siitä oltiin korkeakouluyhteisöissä ja ministeriöissä tietoisia vuosien ajan. Baltzaria epäillään törkeästä ihmiskaupasta.

– Erityisen raskauttavana on pidettävä sitä, että Baltzarin toiminnasta olivat lehtitietojen mukaan jopa ministerit tietoisia. Eivätkö he kokeneet velvollisuudekseen puuttua nuorten naisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön vai olivatko ystäväpiirit liian tiiviitä? Tämä on Me Too -aikakautena anteeksiantamatonta, Junnila jyrähtää.

Junnila viittaa Humanistisen tiedekorkeakoulun jo vuonna 2012 teettämään tutkimukseen, jossa todettiin, että Baltzarilla oli pyrkimys erityisen vahvaan ja läheiseen ohjaussuhteeseen opiskelijoiden kanssa ja oppilailta edellytettiin ”ehdotonta sitoutumista” ohjaajan auktoriteettiin. Tutkijalehtorit olivat huolissaan, miten toiminta vaikuttaa osallistujien henkiseen hyvinvointiin. Ohjaustoimintaan liittyi ihailua, läheisyyttä ja romantiikkaa.

Selvityksen aikana kulttuuri- ja urheiluministerinä toimi Paavo Arhinmäki (vas.), joka oli vahvasti mukana Baltzarin myöhemmissä hankkeissa, kuten Euroopan omatunto -konferenssissa. Opetusministerinä toimi Jukka Gustafsson (sdp.). Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sai lehtitietojen mukaan tietoa Baltzarin toiminnasta ja seksuaalisesta häirinnästä vuonna 2018. Taideteollisen korkeakoulun kunniatohtori Paavo Lipponen (sdp.) on avoimesti puhunut pitkäaikaisesta ystävyydestään Baltzariin.

Baltzar sai seksuaaliseen ahdisteluun liittyvän tuomion jo vuonna 1999. Edellä mainitusta huolimatta presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle myöhemmin kulttuurineuvoksen arvonimen ja toimi hankkeiden suojelijana. Baltzarin Drom ry -yhdistystä on avokätisesti tuettu julkisin varoin.

– Ministeriöiden ja kulttuuriyhteisöjen toimintaa on kehitettävä siten, että vastaavat tragediat voidaan välttää. Drom ry:n tukeminen on lopetettava välittömästi, Junnila toteaa.

https://www.kansalainen.fi/kansanedusta ... -tiesivat/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

– Minulla ei ole mitään syytä epäillä, että lehti tässä tapauksessa kirjoittaisi ihan mitä sattuu. Mutta jos se pitää paikkaansa, niin se tarkoittaa sitä, että se kuva mikä minulla on ollut Veijo Baltzarista järkyttyi tosi vahvasti, Rinne sanoi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006320620.html

phonyjoker
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja phonyjoker »

Toi Veijon bisneksien tukeminen on ollut aivan USKOMATONTA touhua! Elän kaupungissa, jossa parasta aikaa lakkautetaan kouluja ja uimahalleja kilpaa. No joo, myönnän, et se on meidän kaupunginhallituksen päätös se. Silti pistää ahdistamaan, kun samaan aikaan valtio lappaa rahaa Veijo Baltzarin ökymökkiin, jossa vanha pervo elättää haaremiaan, joka koostuu suurimmaksi osaksi nuorista naisista, jopa alaikäisistä. Eikä siinä vielä kaikki! Budjettialijäämää voidaan tasapainottaa leikkaamalla lisää mielenterveyspalveluista, ettei nämä ihmisrauniot saa edes tarvittavaa apua, kun vihdoin pääsevät ketaleesta eroon.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Baltzar kiinnosti ministeriötä

Opetus ja kulttuuriministeriö innostui vuonna 2011 kulttuurineuvos Veijo Baltzarin pedagogiikasta ja päätti teettää Humanistisella ammattikorkeakoululla (Humak) selvityksen tämän opetustavoista. Tarkoitus oli selvittää, olisiko Baltzarin kokemuksellisesta opetusmenetelmästä malliksi yleisemmin ammattikorkeakoulujen taideopetukseen.

Opetusministeriön nykyinen kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sanoo, ettei näyttöä saatu siitä, että metodi olisi ollut teoreettisesti eheä ja eettinen. Raportti oli päinvastoin erittäin kriittinen. Lehikoinen oli tuolloin korkeakoulu- ja tiedepoliittisen osaston johtaja.

Yliopettaja Hanna Laitinen Humanistisesta ammattikorkeakoulusta osallistui tutkimuksen tekoon. Hän kertoo Ylelle, että kyseessä oli aivan uudentyyppinen toimeksianto.

Laitinen tutki kollegojensa kanssa Baltzarin tekstejä ja käsikirjoituksia sekä haastatteli Baltzarin koulutukseen osallistuneita. Sen lisäksi tutkijat itse osallistuivat opetusjaksoon, jonka Baltzar veti.

Tutkijat Baltzarin opissa
Kohtaaminen Baltzarin kanssa oli Laitisen mukaan hyvin erilainen kuin mihin tutkijat olivat tottuneet.

– Osittain menetelmät olivat samoja kuin draamapedagogiikassa, mutta siinä oli myös osia, jotka eivät olleet eettisesti kestäviä, Laitinen muistelee.

Baltzarin työskentelytapa herätti hänen mukaansa osallistujissa melko paljon tunteita.

– Se liittyi tapaan, jolla opetuksessa käsiteltiin henkilökohtaisia asioita, Laitinen toteaa.

Baltzarin menetelmä sisälsi hänen mukaansa ohjauksellisesti riskejä ja ristiriitoja Humakin pedagogisten näkemysten ja opettajan yleisen ammattietiikan kanssa.

– Siinä olivat nämä eettiset riskit vielä tämän muun päälle, Laitinen sanoo.

Humanistisen ammattikorkeakoulun Humakin raportti(siirryt toiseen palveluun) päätyi kriittiseen arvioon Baltzarin pedagogiikasta. Tutkijoiden mukaan toimintaan liittyi vaaroja, eivätkä he suositelleet menetelmän kehittämistä eteenpäin.

Kuitenkaan mitään lainvastaista ei havaittu.

– Mitään rikolliseen toimintaan viittaavaa ei pantu merkille, eikä myöskään sitä, että opetukseen olisi osallistunut alaikäisiä, sanoo rehtori Jukka Määttä.

Jälkikäteen voi kuitenkin kysyä, miksi raportista ei kerrottu julkaisuajankohtana laajemmin, esimerkiksi tahoille, jotka rahoittavat kulttuurihankkeita?

– Tieto ei kulkenut riittävän hyvin viranomaisilta rahoittajatahoille, joita on monia. Sen voi sanoa nyt. Silloin sitä ei ymmärretty, koska kyseessä oli vain yksittäinen hanke, kansliapäällikkö Lehikoinen sanoo

Arhinmäki järkyttyi
Kulttuuriministerinä tuohon aikaan toiminut Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi Ylelle maanantaina, että hän järkyttyi Helsingin Sanomien eilisestä uutisesta ja hän ihmettelee nyt, minne tieto Baltzarin epäeettiseksi havaitusta toiminnasta hautautui.

Arhinmäen mukaan hän kuuli ensimmäisen kerran raportista luettuaan siitä lehdestä sunnuntaina. Raportti oli hänen mukaansa tehty tiedepuolella eikä siitä ollut informoitu ministeriön kulttuuripuolta.

Silloinen opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) puolestaan kysyy, miten on mahdollista, että Baltzar sai toimia pitkään ennen kuin tapaus paljastui. Hänkään ei muista kuulleensa raportista mitään silloin, kun se julkaistiin.

Silloinen korkeakoulu- ja tiedepoliittisen osaston johtaja, nykyinen kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sanoo, ettei raportti hautautunut mihinkään.

– Se on on ollut julkinen ja kaikkien nähtävillä kaikki nämä vuodet, hän sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-11086075
OKM:SSÄ Humak-raportin otti vastaan silloinen korkeakouluyksikön johtaja Anita Lehikoinen. Lehikoinen on nykyään ministeriön kansliapäällikkö eli ylin virkamies.

Näin Lehikoinen vastasi HS:n kysymyksiin aiheesta:

Miten raportti käsiteltiin OKM:ssä?
”Annoimme Humakille tehtäväksi selvittää, että oliko siitä Baltzarin kehittämästä monikulttuurisesta kokemusperäisestä pedagogiikasta korkeakoulutasoisen opetuksen pohjaksi. Olimme hyvin tyytyväisiä, että siihen kysymykseen saatiin selkeä vastaus, että ei ole. Raportti käsiteltiin ministeriössä korkeakoulu- ja tiedepuolella. Ja raporttihan oli julkinen.”

Mitä sen jälkeen tapahtui?
”Sen jälkeen siinä asiassa ei varmaan tapahtunut mitään. Koska me suljettiin se kansio Humakin kanssa. Muut Baltzarin toiminnan rahoituspäätökset on tehty toisaalla ministeriössä, taiteen ja kulttuurin puolella. Myöhemmin perustettiin Taiteen kehittämiskeskus Taike, ja toimintaa on rahoitettu sieltä. Ja tietysti Baltzarin toimintaa on rahoitettu tavattoman monista muista lähteistä kuin OKM:stä.”

Sanoitte, että mitään ei tapahtunut. Olisiko pitänyt tapahtua?
”No tietysti jälkeenpäin voidaan todeta, että meidän olisi varmaan pitänyt tehdä – – en tiedä, mitä meidän olisi pitänyt tehdä, koska me esitettiin kysymys liittyen nimenomaan siihen korkeakoulutukseen ja todettiin, ettei se ole riittävän solidilla pohjalla. Ja sitten oli ammattikorkeakoulun opettajien ammattietiikkaan sopimattomia menetelmiä – –.”

Siis opettajien ammattietiikkaan?
”Niin. Ja silloin se liittyi korkeakoulutukseen, ja ei oltu ymmärretty että sillä voi olla laajempaakin kantavuutta kaikenlaiseen toimintaan.”

Mitä tarkoitatte?
”Että myöhemmin Dromin taideprojektit kärsisivät samanlaisista menettelytavoista, kuin nyt on sitten kauhistuttavalla tavalla käynyt ilmi. Niin eihän se tietenkään ollut kenenkään tiedossa tai ajattelussakaan. Ne rahoituslähteet ja toimintaperiaatteet ovat kovin erilaiset, ja meidän esittämään korkeakoulutuksen kehittämiseen ja kokemusperäisen pedagogiikan käyttöönottoon liittyvään kysymykseen saatiin vastaus, että tämä ei ole siihen kelvollinen menettely.”

Mikä syy teillä oli olettaa, että tämä toimintamalli ei jatkuisi teatterissa?
”No me tietysti siellä korkeakoulukontekstissa ei osattu sitä miettiä. Emme me ajatelleet sitä. Koska se sama toiminto ei rahoita kulttuuriprojekteja. Siinä on ihan selvästi sellainen asia, että tieto siitä, että jossakin on tätä menetelmää katsottu korkeakoulukontekstissa, ei ole riittävästi levinnyt muille taideprojektin rahoittajille.”

Mitä ajattelitte, kun luitte raportin?
”Muistan kiittäneeni tutkijoita, että olette tehneet näin selkeäsanaisen raportin.”

Mitä ajattelitte sen sisällöstä?
”Että se oli suorasanaista. Ja pitää vielä korostaa sitä, että kun olen ollut sen yksikön päällikkö, niin ei ole ymmärrys riittänyt, että sillä olisi voinut olla laajempaakin kantavuutta Baltzarin toimintaan.”

Mutta kun itse luitte sen raportin ja näitte ne toimintatavat ja tiesitte, että on kyse myös alaikäisistä, niin miten reagoitte siihen?
”No silloinhan ei noussut esiin se, siinä nostettiin esiin epäeettinen käyttäytyminen – – Mutta sieltä ei noussut suoraan esiin esimerkiksi seksuaalista häirintää, ja totta kai takakäteen katsoen siihen olisi jollain tavalla pitänyt puuttua. Mutta sittemminhän Baltzar on ollut ikään kuin vapaan kentän kulttuuritoimija.”

Mitä se tarkoittaa?
”Siis että se toiminta ei ole ollut valtio-osuusrahoituksen piirissä, hän on hakenut hyvin monista eri lähteistä rahoitusta ja tullut rahoitetuksikin ilmeisen usein.”

Mitä itse ajattelitte Baltzarin pedagogiikasta, kun luitte raportin?
”Oli helppo yhtyä tutkijoiden huomioon, että se ei sovellu korkeakoulutasoiseen toimintaan.”

Dromin mukaan ”Opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedeyksikön johtaja Anita Lehikoinen kannusti Baltzaria jatkamaan pedagogiikan kehittämistä. Hän totesi, että kulttuurienvälisen kokemuspohjaisen kasvatuksen soveltamista kuvaava monipuolinen evidenssi on tärkeää ja muodostaa merkittävän pohjan tulevaisuudessa”.
”En tunnista tuollaista olleenkaan. Hyvin tarkkaan muistan, kun puhuin siitä silloisen rehtorin kanssa ja kiitin tutkijoita, että he ovat tehneet näin suorasanaisen raportin siitä. Ehdottomasti en ole mennyt tällaista lausumaan, en voi ollenkaan tuohon yhtyä.”

Ette muista sanoneenne tällaista?
”En, en ollenkaan. Koska sen takiahan me kysyttiin Humakilta tästä, annettiin se projekti hoidettavaksi, että he vastaavat tähän kysymykseen.”

Drom toteaa myös myöhemmältä ajalta, että ”Suomen opetusministeriön kansiapäällikkö Anita Lehikoinen on todennut Veijo Baltzarin kehittämän ohjaus- ja opetusmetodologian potentiaaliseksi suomalaiseksi koulutusvientituotteeksi”.
”En tunnista tällaista ollenkaan, ihan pakko sanoa.”

Nämä ovat keksittyjä?
”En sitä sano. Sanon, etten tunnista tällaista ollenkaan.”

Millainen suhde teillä on muuten ollut Baltzariin?
”Ei minkäänlaista. Ainoa kontakti oli tämän hankkeen yhteydessä.”

Jos olette lukeneet sen raportin ja huomaatte, että siellä on opettajien eettisiä sääntöjä rikkovaa toimintaa, ja potentiaalisesti vaarallista toimintaa esimerkiksi nuorten psyykelle, ja tiedätte, että siellä on alaikäisiä tyttöjä, niin miten te ette ole puuttuneet siihen millään tavalla muuten kuin vain sanomalla, että tämä nyt ei sovellu tähän koulutukseen?
”No se on tietysti aika paljon sanottu, kun me sanotaan, että se ei sovellu siihen. Ja silloin varmaan olisi pitänyt – en tiedä, kuka siihen olisi voinut puuttua, Humak tai me, koska me emme saaneet siitä sen kummempia yhteydenottoja.”

Miten viesti toiminnan epäeettisyydestä ei mennyt muille OKM:n osille, jotka rahoittivat Baltzarin toimintaa sen jälkeen?
”Sitä en valitettavasti osaa sanoa. Siitä ei tarpeeksi ole käyty sitten keskustelua talon sisällä, eikä tieto raportista ja sen johtopäätöksistä ole levinnyt riittävän laajalle yhteiskunnan muissa rahoittajissa.”

Miten on mahdollista, että te ette välitä tällaista tietoa muille osille OKM:ään, kun toiminnassa on kyse alaikäisistä?
”Tämä on varmaan se kiinnostava kysymys. Ehkä on luotettu liikaa siihen, että julkinen raportti tulee riittävässä määrin tietoon.”

Miksi olette luottaneet siihen?
”Varmaan sen takia, että ei ole ollut ymmärrystä siihen, että se toiminta voi jatkua sen kaltaisena.”

Jos teillä on raportti jossa kuvataan toimintaa, mitä syitä oli olettaa, että se ei jatkuisi samanlaisena?
”No se on varmaan se, että ministeriön eri osat ovat hyvin itsenäisiä. Siellä, jossa käsitellään korkeakoulupolitiikkaa ja tiedettä, ei välttämättä ole sitä ymmärrystä, että sama toimija voi hakea toisista lähteistä hiukan samankaltaisiin ja erillisiin projekteihin rahaa.”

Miten ette tajunneet, että samat käytännöt ovat tulevissakin produktioissa ja teatterissa läsnä?
”Varmaan sillä tavalla, että me ei hahmotettu, että se on yleensä sellainen toiminnassa oleva taho. Ne ovat hyvin erillisiä toimintoja, katsommeko me korkeakoulu- ja tiedepolitiikkaa vai sitten taidepolitiikkaa. Ne eivät helposti silloin kohtaa. Silloin ei ollut niin paljon osastojen välistä yhteistyötä kuin tällä hetkellä, ja ei tullut tietoon, että hän on hakemassa muista rahoituslähteistä rahaa.”

En nyt puhu pelkästään rahoituksesta. Vaan siitä, että te voitte välittää tästä toiminnasta tietoa ministeriön sisällä, ja vaikka Opetushallitukseen, tai lukioille, joista alaikäisiä harrastajia menee sinne. Ettekö te tajunneet että te voisitte reagoida tähän jotenkin muutenkin kuin tämän koulutusprojektin suhteen?
”Ei me varmaan olla riittävästi tajuttu.”

Mistä se johtuu?
”Sitä en osaa sanoa. Siinä on ollut tietysti monta osapuolta mukana alun perin niissä hankkeissa, on ollut meidän nuorisopuolta ja muuta, ja ymmärrys ei vain ole riittänyt toimijoilla.”

Muistatteko, mitä itse ajattelitte silloin?
”En muista kyllä.”

Olitteko tietoinen Baltzarin saamasta lainvoimaisesta tuomiosta, jossa oli kyse siitä, että Baltzar käytti asemaansa Teatterikorkeakoulussa houkutellakseen nuoria naisia hotellihuoneeseen kanssaan?
”En ollut.”

Miksi Humakia pyydettiin tekemään selvitys?
”Siksi, että halusimme saada selvyyden siitä, voiko tällainen toimintamalli kokemusperäisyydestä olla täydentävä pedagoginen rakennelma.”

Mitä jälkeenpäin ajattelette tästä raportista, jonka jälkeen toiminta on jatkunut seitsemän vuotta?
”Niin, en ehkä vieläkään osaa ajatella sitten, että sillä oli niin suora kytkös siihen Drom-teatterin kaikkeen toimintaan. Ja totta kai kaikki ovat järkyttyneitä siitä, mikä on ollut lopputulema.”

Raportissahan kuvataan sen teatterin toimintaa?
”Joo, mutta tietysti siitä on aikaa ja olen ollut niin erilaisessa asemassa organisaatiossa, että ei ole ehkä ollut sillä tavalla ymmärrystä laaja-alaisesti, että hän tulee hakemaan ehkä rahoitusta muualta.”

Tarkoitan, että raportissahan kuvattiin koko teatterin toimintaa. Äsken sanoitte, että ette ymmärtäneet, että se kuvaa sitä teatterin toimintaa.

”Joo, mutta varmaan ymmärrät, että nyt palataan asioihin erittäin monen vuoden takaa.”

Raportissa todetaan, että ”alkuvuoden 2011 aikana opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakouluyksikkö vakuuttui siitä, että Baltzarin kulttuurienvälinen kokemuspohjainen pedagogiikka sisältää aidosti uudenlaista ja yhteiskunnan kehittämisen kannalta tärkeää ajattelua, jota on syytä kehittää eteenpäin sekä kirjoituksina että käytännön toiminnan tasolla”. Minkä takia te vakuutuitte siitä?
”Ei me varmaan vakuututtu siitä, vaan halusimme selvittää sitä tällä hankkeella.”

Tässä raportissa todetaan, että te vakuutuitte siitä.
”Joo, en sano että vakuututtiin, vaan että rahoitettiin hanke, jolla sitä arvioidaan.”

Eli Humakin tutkijat vääristelivät teidän kantaanne?
”En sano, että vääristelivät. En muista ollenkaan sellaista, että olisimme olleet innostuneita tai vakuuttuneita.”

Mikä syy teillä oli pyytää Humakin selvitystä?

”Olikohan siitä [Baltzarin pedagogiikasta] ollut sitten niin paljon keskustelua, että tässä on tällaista uutta ja innostavaa. En muista sitä kontekstia.”

Liittyykö siihen, että ette reagoineet raporttiin voimakkaammin, se, että tätä toimintaa oli tukemassa vaikutusvaltaisia poliitikkoja?
”Ei, ei, ei. Ei liity sellainen. Teimme itsenäisen päätöksen. Jos ymmärrystä puuttuu, niin siitä on pitkä matka siihen, että olisimme yrittäneet jotain asioita hyssytellä.”

Miten ministeriö nykyään toimii, jos sen jossain osassa saadaan raportti, jossa kerrotaan eettisesti kyseenalaisesta toiminnasta harrastustoiminnassa, jossa on mukana myös alaikäisiä?
”Olettaisin, että tieto kulkee paremmin kuin aikaisemmin. Että ehkä ei kannata rahoittaa.”

Informoitteko te vaikka Opetushallitusta, että on tällaista alaikäisiinkin kohdistuvaa epäeettistä harrastustoimintaa?
”En uskalla lähteä sanomaan sitä, miten ilmoitusvelvollisuus menee.”

Olette myöntäneet isoja summia rahaa virkavastuulla Dromille. Alaikäisiin kohdistuvassa toiminnassa on erityinen velvollisuus selvittää taustat. Siellä on ollut taustalla sekä Humakin raportti että lainvoimainen tuomio siitä, miten hän on käyttänyt omaa auktoriteettiasemaansa houkutellakseen nuoria naisia hotelliin kanssaan. Miten nämä taustat on selvitetty, kun Baltzarille on myönnetty tukia?
”Nyt en osaa sanoa, että miten taustat on selvitetty.”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006320627.html

Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Fire »

Vihreiden ulkoministeri Pekka Haavisto valehtee Ylen/HS:n juttujen mukaan ettei tiennyt asiasta mitään vaan oli "järkyytynyt" tiedoista vaikka hänelle kerrottiin siitä jo 2018:
Useat ex-ministerit kummeksuivat maanantaina, miksi he eivät ole kuulleet Baltzarin toiminnasta aiemmin. Tapausta ehtivät kommentoida sekä ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) että presidentti Tarja Halonen.
https://yle.fi/uutiset/3-11086075
Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoo olevansa järkyttynyt kulttuurineuvos Veijo Baltzarin toiminnasta kerrotuista tiedoista.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006319559.html

Kokoomuksen Petteri Orpo on oikeassa näille valehtelijoille pitää tehdä luottamusäänestys. Ei voi toimia ministerin tehtävässä.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Villeri »

ohjausryhma2_445x3_445x.jpg
ohjausryhma2_445x3_445x.jpg (88.91 KiB) Katsottu 5666 kertaa
Drom ry:n strateginen ohjausryhmä eduskunnan Pikkuparlamentissa 30.11.2016. Kuvassa vasemmalta Aleksanterin teatterin johtaja Reima Jokinen, kansanedustaja Pekka Haavisto, Drom ry:n toiminnanjohtaja Aino Sederholm, kansanedustaja Ilkka Kanerva, kulttuurineuvos Veijo Baltzar, Drom ry:n varapuheenjohtaja Nina Castén, entinen pääministeri Paavo Lipponen sekä nuorisoasioainneuvos Olli Saarela.
https://www.veijobaltzar.fi/politiikka-etusivu

IS uutisoi Haaviston jättäneen homman 2013. Mikä lie totuus.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006319635.html

Pathology
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: La Helmi 07, 2015 1:05 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Pathology »

Täällä on ollut aika naiiveja ja lapsellisia kommentteja Baltzarin toimista tyyliin ”Poliisien rynnäkkö vaikuttaa aika reippaalta ylireagoinnilta, jos epäilyä ei ole muusta kuin hesarin jutussa mainituista varsin lievistä vihjailuista ja kopeloinneista. En muutenkaan tajua, mitä tekemistä iskuyrityksillä on ihmiskaupan kanssa.”

Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että Veijo olisi vain pikkuisen kähminyt?! Hän on raiskaaja. Esim. Mercedes Bentson kirjassa kuvaus tapahtumista on paljon rajumpi kuin ”Lumi”-nimimerkillä julkaistu tarina Hesarissa. En tiedä miksi HS kirjoitti vain näistä viattomilta vaikuttavista ehdotuksista yms. Ilmeisesti ne oikeasti hyväksikäytetyt eivät edelleenkään halua/uskalla puhua.

Veijon tyyli on kehua, kuinka erityislaatuinen tyttö on. Kahden kesken, salaa, imarrellen. Aino on varmaan ollut sokaistuna 20-30 vuotiaana ukon kanssa pyöriessään, mutta jokin (aikuistuminen?) on saanut hänet havahtumaan: en olekaan erityinen, hän sanoo kaikille samaa!

Mielenkiintoista, että Veijolla on joka produktiossa uudet tytöt. Minne ja miten vanhat häädetään uusien tullessa tilalle?

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Baltzar on Oulun lapsenraiskaajarinkien tasoinen esimerkki siitä, mitä etnototeemius tarkoittaa: kieltäydytään näkemästä mitään ongelmaa siinä, että aikuiset miehet hengaavat nuorten tyttöjen kanssa. Tai vielä paljon enemmän: toimintaan ohjataan reippaasti verorahoja, lapsia ja nuoria suorastaan työnnetään näiden vastenmielisten pervojen syliin. On kouluvierailuja, päiväkotiposeerauksia ja koulukotiyhteistyötä.

Varoittavia merkkejä on loputtomasti, jopa rikostuomioita, mutta kuten kunnon kultissa kuuluukin, kukaan ei näe mitään, kukaan ei kuule mitään, etnototeemit voivat tehdä vain upeita asioita. Kaikille lähipiirin tukijoille kaikki tulee mukamas yllätyksenä, vaikka jokainen edes etäisesti asioita seurannut tajuaa, mitä tapahtuu.

Ja kun homma räjähtää käsille peruuttomattomalla tavalla, etnokultin palvojat etsivät uuden palvontakohteen, ja se onkin helppoa, sillä nyt ei arvioida ihmistä tekojensa mukaan, vaan palvotaan mitä tahansa toiseutta - ja sitä myky-Suomessa piisaa. Mutta mikäpä on palvottaessa, sillä etnototeemius on asia, jota ei koske budjettikurit tai säästöpaineet.

Toivottavasti tämä saaste saadaan korvattua jollain myrkyttömällä vaihtoehdolla viimeistään ensi vaaleissa. Vaikka monta nuoren psyykettä ehditään tuhota siihenkin mennessä.

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Fire kirjoitti:
Ti Marras 26, 2019 12:21 am
Väkivallantarkastaja kirjoitti:
Ma Marras 25, 2019 10:46 am
Mainittakoon vielä yllä olevasta HS:n artikkelista, että Linda-Maria Roineen omaelämänkerrallisessa kirjassa, Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskään, kertoma tarina ohjaaja "Karista" täsmää Hesarin haastatteleman "Lumin" tarinan kanssa useilta yksityiskohdiltaan. Muun muassa "Lumin" kertoma Veijon ruoskintafantasioista löytyy kirjasta lähes sanasta sanaan samanlaisena. Tapauksesta kertoo myös Mercedes Bentson kappale "Clare Guilty".
Siis juuri sama Linda-Maria Roine joka seurustelee kaksoismurhaaja Janne Ranisen kanssa. Tämä onkin mielenkiintoinen huomio. Ikä täsmää ja näyttää olevan romanitaustainen hänkin.

Mercedes Bentso avautuu suhteestaan kaksoismurhaaja Janne Raniseen: ”Seurustelu kanssani vaatii, että koko elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db04 ... 4fdaa4c220

Räppäri Mercedes Bentso kertoo tänään tv:ssä romanitaustastaan
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... 8c274e4383
Jep, sama henkilö. Hesarin artikkelissa nainen oli "Lumi", mutta Veijo omalla nimellään. Linda-Maria Roineen kirjassa mies on "Kari", mutta Linda omalla nimellään. Ja Mercedes Bentson kappale on tietysti "taiteilijan vapauden" piirissä, mutta yksityiskohdat kaikissa kolmessa täsmäävät niin tarkasti, että arvailun varaa ei juuri ole:
Clare Guilty

Mä olin ollut puhtaana juuri
Kuukauden, kun kuulin, että Jumala on suuri
Pieni mies, vaikka kumarassa kuljit
Kai silti itseäsi Jumalaksi luulit

Sanoin, et kun tapasin sut, mulle kävi hyvin
Sanoit, et sä teet musta Suomen Marilynin
Jos Marilyn olis vielä elossa
Niin eihän teillä olis paljoo ikäerookaan

Every girl needs a da-da-daddy
Mut sä voisit olla mun isoisäni
En mä ajatellut silloin ikääsi
Ja vaikka mulle oli uskoteltu milloin mitäkin

Mä luulin, et sä haluut tehdä must tähden
Sä luulit, että tekisin mitä vain sen tähden
Sä luulit, että tekisin, mitä tahdot
Mä olin sun synti ja sä mun isähahmo

"You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Mä en oo sun nymfetti ja kaikkeen mist sua syytettiin
You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Mä en oo sun lolita, et pystyny mua omistaa
You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Clare Quilty"

Jahtasit mua, niinkuin Quilty Doloresta
Annoit mulle yhden päärooleista
Et ollut ohjaaja, olit kultinjohtaja
Mut luulit ostavas, koska tulin pohjalta

Mä mietin niitä lapsuuteni iltoja
Kun mä luin sun kirjoja
En olis uskonut milloinkaan
Et katsoitkin mua toivoen, et mul ei ois viel rintoja

Silloinkaan, kun sä tahdoit ottaa kuvia
En uskonut, et tahdot toteuttaa sun päiväunia
Pyysit mut viikonlopuks kartanoos
Sanoit, tahdot sieluni, mut tahdoitkin mun vartalon

Aloitit sen jo automatkalla
Sanoit, tulet huoneeseeni illalla jatkamaan
Sun silmissä olin niin viaton ja liaton
Illalla raahasin oven eteen pianon

"You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Mä en oo sun nymfetti ja kaikkeen mist sua syytettiin
You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Mä en oo sun lolita, et pystyny mua omistaa
You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Clare Quilty"

Lights, camera, acción
Mä päätin, että show must go on
Sä tahdoit, että mä pukeudun, kuin teini
Käskit totella ohjaajaa ja mä tein niin

Mul oli ruutuhame ja letit
Sä pyysit mua vierellesi petiin
Sä olit Charles ja mä Linda Kasabian
Sä tahdoit tietää, mikä on mun fantasia

Tahdonko, et sidot mut puuhun ja ruoskit
"Tää näytelmä on tässä", päätin, kun mä ulos juoksin
En vastannut sun puheluihin enää koskaan
Mä tiesin, menestys on paras tapa kostaa

Sä et tehnytkään musta Marilynii
Mut mul on vieläkin susta äänityksii
Kuinkahan moni tunnistais sun äänen?
Jos mä tahdon niin, mä voin tehdä susta tähden/

"You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Mä en oo sun nymfetti ja kaikkeen mist sua syytettiin
You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Mä en oo sun lolita, et pystyny mua omistaa
You're guilty, niinkuin Clare Quilty
Clare Quilty"

- Mercedes Bentso, 2019
Ja pätkiä Hesarin haastattelusta:
Vuoden 2011 alussa Lumi kuuli, että Veijo Baltzar etsi osallistujia uuteen näytelmäänsä, jonka nimi oli Jumala on suuri. Lumi tiesi Baltzarin, koska oli jo lapsena lukenut tämän kirjoja.

”Ihailin häntä kovasti. Hän oli oikeastaan mulle esikuva.”

Lumilla oli ollut rankkaa. Hän oli ollut alle kuukauden raittiina Subutex-koukusta. Hän käytti rauhoittavia lääkkeitä.

Lumin äiti oli huomannut teatterin mainoksen ja lähettänyt kirjeen Dromiin. Äiti oli kertonut, miten tärkeää teatteriin pääseminen olisi Lumille. Äiti kirjoitti kirjeessä myös Lumin vaikeasta taustasta.

Lumi muistaa, miten ensimmäisissä harjoituksissa Baltzar kehui häntä kauniiksi. Lumi sanoo olleensa imarreltu. Hän oli seitsemäntoista, Baltzar yli 50 vuotta vanhempi.

...

”Veijo sanoi, että se tekee musta Suomen Marilynin. Ajattelin, että näin oli tarkoitus käydä. Luin lapsena Veijon kirjoja, ja nyt Veijo löytää ja nostaa minut. Mietin, että en tarvitse mitään Kallion lukiota, Veijo tekee minusta tähden”, Lumi sanoo.

Sinä talvena Baltzar kutsui Lumin Raaseporin Mustioon, jossa Baltzarilla oli tuolloin suuri talo. Tarkoitus oli antaa Lumille ”intensiivisempää yksilöohjausta”. Paikalla olisivat myös Baltzarin naispuoliset avustajat.

...

Lumin mukaan Baltzar kääntyi kohti takapenkkiä ja alkoi puhua siitä, miten hän haluaisi lähteä Lumin kanssa kahdestaan matkalle. Baltzar kertoi, miten Lumin tulisi matkalle pukeutua.

Lumille tuli outo olo. Hän alkoi vaivihkaa nauhoittaa keskustelua kännykällään. Baltzar sanoo tallenteella, että hän haluaisi nähdä Lumin ”valkolaistytön asussa”. Lumin pitäisi Baltzarin mukaan pukeutua ”teinien tavalla”, mikä tarkoitti tietyn mittaisia korkoja ja hametta, joka ulottuu vähän polven alapuolelle.

...

Yöllä Lumi sitoi tietokoneen laturin johdon ovenkahvaan ja solmi sen pianonjalkaan, ettei kukaan pääse huoneeseen sisään.

...

Mä oon ihan paniikissa, että mitä nyt tapahtuu. Sit se on vaan että tykkäsitkö sinä siitä eilisestä elokuvasta, missä mies sidottiin puuhun ja ruoskittiin? Mä olin vain että no en minä tiedä. Sitten se sanoi että haluaisitko sinä että minä sitoisin sinut puuhun ja ruoskisin. Sanoin että en. Sitten se kysyi että haluaisitko sinä että minä vain ruoskisin. Sanoin että en.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Vastaa Viestiin