USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11387
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA »

Trump viihdytti pääministereitä ja presidenttejä vaihteeksi Lontoossa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006331721.html
Nato-johtajat naureskelivat Trumpille, video levisi julkisuuteen – Trump peruutti suunnitellun lehdistötilaisuutensa

Julkaistu: 17:36

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, vaikuttiko kohua aiheuttanut video Trumpin päätökseen poistua Nato-kokouksesta etuajassa. Trump ehti jo kutsua videolla esiintyvää Kanadan pääministeriä ”kaksinaamaiseksi”.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on perunut lehdistötilaisuuden, joka hänen oli ollut määrä pitää keskiviikkona alkuillasta Suomen aikaa. Trumpin mukaan hän aikoo poistua Lontoossa meneillään olevasta puolustusliitto Naton kokouksesta heti tavattuaan Tanskan pääministerin Mette Frederiksenin.

– Palaan Washingtoniin. Emme aio pitää lehdistötilaisuutta, koska olemme pitäneet niitä niin monta kahden viimeisen päivän kuluessa. Turvallista matkaa kaikille! Trump twiittasi.

Aiemmin keskiviikkona Trump oli kutsunut Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta ”kaksinaamaiseksi”. Syynä tähän oli julkisuuteen tullut video, jolla Trudeau vaikuttaa naureskelevan Trumpin toimille yhdessä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, Britannian pääministerin Boris Johnsonin sekä Alankomaiden pääministerin Mark Rutten kanssa.

Videolle tallentunut keskustelu on nähtävissä suomeksi tekstitettynä jutun yläosassa.

Kuva
Kohutulta videolta otetussa kuvakaappauksessa vasemmalla edessä Mark Rutte, hänen takanaan prinsessa Anne, hänen oikealla puolellaan Justin Trudeau sekä Boris Johnson. Emmanuel Macron on edessä oikealla selin kameraan.

Video on kuvattu Buckinghamin palatsissa tiistaina illalla järjestetyllä vastaanotolla, ja sen perusteella seurueen keskustelussa oli mukana myös tilaisuutta emännöineen kuningatar Elisabetin tytär, prinsessa Anne. Washington Postin mukaan videon julkaisi ensimmäisenä Kanadan yleisradioyhtiö CBC.

– Senkö takia myöhästyit? Johnson kysyy videolla hymyillen Macronilta.

– Se oli noin 40 minuutin tiedotustilaisuus... Kyllä, kyllä, 40 minuuttia.... Hän ilmoitti... Trudeau sanoo.

Macronin vastausta videolta ei kunnolla kuulu, mutta pian Rutte kommentoi sitä.

– Valeuutismedia? Rutte kysyy ja nauraa päälle.

– Katsoin, kun hänen koko tiiminsä leuat tippuivat lattiaan, Trudeau sanoo.

– Kyllä, ei, ei. Se on Doral, Miamissa, Trudeau sanoo kommentoiden Johnsonin sanoja, jotka eivät ole videolla kunnolla kuultavissa.

Doral on Trumpin Miamissa omistama golfklubi, jossa hän olisi alun perin halunnut järjestää ensi vuoden G7-maiden huippukokouksen. Tästä nousseen kohun myötä kokouspaikaksi vaihtui kuitenkin tiistaina Yhdysvaltain presidentin lomahuvila Camp David.

Ainakaan toistaiseksi ei ole tietoa siitä, vaikuttiko julkisuuteen levinnyt keskustelu Trumpin päätökseen poistua kokouksesta ennakoitua aiemmin.

Trudeau ja Johnson kommentoivat

Trudeau kommentoi videosta noussutta kohua keskiviikkona, kun häneltä kysyttiin asiasta. Hän sanoi tapaamisensa Trumpin kanssa sujuneen hienosti ja lisäsi viitanneensa puheissaan tiedotustilaisuuteen, jota ei oltu etukäteen aikataulutettu.

– Olin iloinen saadessani osallistua siihen, mutta se oli merkille pantavaa, Trudeau sanoi Reutersin mukaan.

Hän lisäsi myös yllättyneensä kaikkien muiden ohella G7-kokouspaikan vaihdosta, mutta olevansa tästä kuitenkin mielissään. Trumpin tiimin ”leukojen putoamisella” hän kertoi viitanneensa siihen, että myös sen jäsenet yllättyivät kokouspaikan siirtymisestä.

Trudeau painotti Kanadan ja Yhdysvaltojen suhteen olevan ”tärkeä ja tehokas” ja oman suhteensa Trumpiin olevan ”erittäin hyvä”. Hänen mukaansa olisi parempi keskittyä videon sijaan kokouksen positiiviseen antiin.

Myös Johnson ehti kommentoimaan videota keskiviikkona. Hänen mukaansa on ”täyttä hölynpölyä”, etteikö hän ottaisi Trumpia vakavasti, kuten videon perusteella on epäilty.

Kun Johnsonilta kysyttiin, keskusteliko hän muiden kanssa Trumpista, hän sanoi, ettei tiennyt, mihin kysymyksellä viitattiin.
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Liittyy URSAn uutiseen...

Kuva

There's always a tweet. :lol:
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11387
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA »

Naureskeluun saattoi vaikuttaa miten Trump yhteisessä tiedotustilaisuudessa Macronin kanssa alkoi yhtäkkiä väittämään suurien määrien Isis-taistelijoita olevan Euroopasta ja että "Macron saisi niin paljon Syyriassa vankina olevia Isis-taistelijoita, kuin vain haluaa." Trumpin käytös alitti jälleen kerran riman monella eri tavalla, mm. siksi kuinka monta terrori-iskua Isis on kohdistanut Ranskaan ja Trump puhui omituisen huolettomasti terroristeista. https://www.independent.co.uk/news/worl ... 31226.html Viimeisen tiedotustilaisuuden väliin jättäminen oli lapsellinen reaktio. Muuten Trumpin Lontoonreissu vaikuttaa sujuneen kommelluksitta, edes kuningatar ei jäänyt tällä kertaa selän taakse.

Ilmeisesti valtionjohtajia huvitti Trumpin tapa puhua pitkät ajat medialle tiedotustilaisuuksissa pysymättä etukäteen päätetyissä aiheissa ja aikatauluissa. Ei ihme, että tulee outoja kommentteja, ja sitten Trump valittaa feikkiuutisista, vaikka itse antaa niihin jatkuvasti aiheita.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006333553.html
Trump kommentoi virkasyytteitä Twitterissä – ”Me voitamme!”
Yhdysvaltain presidentti ehti kommentoimaan myös edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin toimittajan kanssa käymää kiivasta sananvaihtoa.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi ilmoitti torstaina ohjeistaneensa edustajainhuoneen oikeuskomiteaa aloittamaan syytteiden laatimisen presidentti Donald Trumpia vastaan. Pelosin lehdistötilaisuudesta ei mennyt kuin hetki, kun Trump jo kommentoi asiaa Twitterissä.

Pelosin lausunto Trumpin virkasyytteistä on nähtävissä yllä olevalla videolla.

– Saamattomat radikaalivasemmistolaiset demokraatit ovat juuri ilmoittaneet, että aikovat yrittää syyttää minua EI MISTÄÄN. He ovat jo antaneet periksi naurettavassa Mueller-jutussa, joten nyt he takertuvat kahteen täysin asianmukaiseen (täydelliseen) puheluun Ukrainan presidentin kanssa, Trump kirjoitti twiitissään.

Lue lisää: Trumpin virkarikos tutkinta kiteytyy yhteen hikiseen heinäkuun päivään – näin se eteni tunti tunnilta

– Tämä tarkoittaa sitä, että tärkeää ja harvoin käytettyä virkarikosmenettelyä tullaan käyttämään rutiininomaisesti hyökkäyksissä tulevia presidenttejä vastaan. Se ei ole sitä, mitä maan perustajilla oli mielessään. Hyvä asia on se, että republikaanit eivät ole KOSKAAN olleet yhtä yhtenäisiä. Me voitamme! presidentti jatkoi.

Trump on ehtinyt jo kommentoida myös Pelosin toimittajan kanssa lehdistötilaisuuden lopuksi käymää sananvaihtoa. Se sai alkunsa toimittajan kysyttyä Pelosilta, että vihaako tämä Trumpia.

Lue lisää: Trumpin syytteistä ilmoittanut Nancy Pelosi tuohtui toimittajalle – ”Älä pelleile kanssani”

– Nancy Pelosi sai juuri hermoromahduksen. Hän vihaa sitä, että meillä on pian 182 mahtavaa uutta tuomaria ja niin paljon muuta. Osakemarkkinat ja työllisyysluvut. Hän sanoo ”rukoilevansa presidentin puolesta”. En usko häntä, en lähellekään. Auta kodittomia omassa vaalipiirissäsi, Nancy, Trump kirjoitti.
Näin,Trumpin twiittiin on helppo yhtyä.
Seurauksia mahdollisesta senaatin käsittelystä:
Vastoin demokraattejen toivoa senaatti tulee käsittelemään asian perinpohjaisesti ja venyttää käsittelyn mahdollisimman pitkään.
Demokraattejen ehdokkaista ainakin Sanders ja Warren sidotaan käsittelyyn loppuun asti (tämä saattaa olla demokraattien tarkoituskin koska sosialisteista on päästävä eroon)
Kuulemisissa tullaan näkemään äärimmäisen mielenkiintoista porukkaa alkaen "whistleblowerista" ja päättyen Obamaan.Väliin mahtuu kymmeniä mielenkiintoisia nimiä Schiff,Brennan,Steele,Comey,Bidenit jne jne.....
Media saa sellaisen spektaakkelin jota ei vielä Trumpin kautena ole tähän mennessä nähty ja katsojaluvut hyppäävät avaruuteen.
Trump vapautuu syytteistä ja valitaan seuraavalle kaudelle.

Tässä välissä kansa pääsee ihmettelemään Horowizin,Durhamin ja Barrin loppulausumia ja syytteiden nostoja.
Popkornit on jo todellakin kaivettu esiin :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11387
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA »

Miten voi voittaa, kun ei edes osallistu? Trump tulee kuitenkin valittamaan Twitterissä, ettei "saanut" puolustautua. Olen vähän pettynyt, kun Trump ei lähettänyt Giuliania paikalle.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f5c ... 71ef151142
Lauantai 7.12.2019

Yli 500 lainoppinutta tukee Trumpin viraltapanoa – Valkoinen talo kieltäytyy osallistumasta tutkintaan

Tänään klo 5:44

Yli 500 lakitieteen professoria ja asiantuntijaa toteaa Donald Trumpin syyllistyneen virkarikokseen.
Valkoinen talo ilmoittaa, että Donald Trump jättää käyttämättä mahdollisuuden puolustautua ja kutsua omia todistajia omassa virkarikostutkinnassaan.

Lainoppineet ilmoittavat kannastaan perjantaina julkaistussa avoimessa kirjeessä, kertoo muun muassa Washington Post.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa Yhdysvaltain eliittiyliopistojen, kuten Harvardin, Yalen, Columbian, ja Berkeleyn, lakitieteen professorit.

Lainoppineiden mukaan ”musertava todistusaineisto” osoittaa Trumpin rikkoneen virkavalansa pyrkiessään painostamaan toisen maan hallitusta auttamaan häntä vääristämään Yhdysvaltain vaaleja omaksi henkilökohtaiseksi ja poliittiseksi edukseen.

Kirjeessään lainoppineet toteavat Trumpin toimineen näin suoraan kansallisen turvallisuuden kustannuksella.

– Hänen toimintansa on juuri sellainen uhka demokratiallemme, jota (Yhdysvaltain) perustajat pelkäsivät lisätessään virkasyytteen keinoksi perustuslakiin, lainoppineet toteavat.

Avoimessa kirjeessään lainoppineet huomauttavat, että mikäli lainsäätäjät päättävät esitetyn todistusaineiston perusteella panna Trumpin viralta, he toimisivat toimivaltansa puitteissa.

Virkasyyte ei vaadi rikollista toimintaa

Lainoppineet eivät ota kantaa siihen, onko Trump rikkonut lakia.

– Mutta toiminnan ei tarvitse olla rikollista ollakseen virkasyytteen arvoinen. Virkasyyte on lääke julkisen luottamuksen räikeään väärinkäyttöön, he huomauttavat.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen virkarikossyytetutkintaa kritisoineet ovat esittäneet, että asia pitäisi jättää äänestäjien ratkaistavaksi vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Lainoppineet ovat eri mieltä. Heidän mielestään demokraattiseen prosessiin luottaminen ei ole oikea vastaus Trumpin pyrkimykseen huijata tiensä uudelleenvalintaan.

– Tätä varten virkasyyte on, avoimessa kirjeessä perustellaan.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi totesi saman torstaian ilmoitaessaan, että edustajainhuone alkaa muotoilla syytekirjelmää Trumpin virkarikoksista.

Pelosi huomautti tuolloin, että virkasyytteessä on kysymys Yhdysvaltain perustuslain kunnioittamisesta, ei vaaliteemoista. Hän lisäsi, että edustajainhuoneen jäsenet toimivat virkasyyteprosessissa oman virkavalansa vannomina.

– Faktat ovat kiistattomia. Presidentti käytti virka-asemaansa väärin edistääkseen omaa poliittista uraansa kansallisen turvallisuuden kustannuksella, Pelosi totesi torstaina.

Trump ei puolustaudu


Perjantaina Valkoinen talo syytti edustajainhuoneen virkarikostutkintaa ”täysin perusteettomaksi” ja ”edesvastuuttomaksi virkavallan väärinkäytöksi” oikeuskomitean puheenjohtaja Jerry Nadlerille osoitetussa vastauksessa.

Näin Valkoisen talon asianajaja Pat Cipollone ilmoitti, että Valkoinen talo eikä Trump eivät ottaisi osaa maanantaina pidettävään kuulemiseen, jossa Trumpilla ja tämän edustajilla olisi ollut viimeinen mahdollisuus esittää kysymyksiä ja vastalauseita, haastaa todistajia ja pitää loppupuheenvuoro.

– Torjuttuaan tämän mahdollisuuden hän ei voi väittää tämän prosessin olleen epäreilu, Nadler totesi.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10654
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja damfin »

Jotenkin veikkaan että oli virkarikossyytteen käsittelyn lopputulos mikä tahansa, niin Trump ei suostu vapaaehtoisesti valkoisesta talosta lähtemään, hän tulee vetoamaan siihen että on vaaleilla valittu presidentti ja vaatii asevoimia puolustamaan asemaansa.
Jää sitten nähtäväksi kumman puolelle armeija ja poliisivoimat asettuvat, Trumpin vai perustuslain mukaan toimivan edustajainhuoneen.

Voin jo kuvitella sen tilanteen kun Trump istuu valkoisessa talossa lukittujen ovien takana omien vartijoidensa puolustamana twiittailemassa ja vaatimassa kansalaisia nousemaan puolustamaan häntä valemedian masinoimaa vallankaappausta vastaan.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
:lol:
Trump on toistuvasti kehoittanut demokraatteja ryhtymään sanoista toimiin jotta homma etenisi ja saataisiin katsottua kuka oli oikeassa. Valkoisella talolla on hieman muutakin tehtävää kuin osallistua tällaisiin vallan väärinkäytöksiin.

Laitetaas tähän herra Nadlerin paasausta vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=lWxBOfmba94
Jerry Nadler | We're Lowering the Standard of Impeachment :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Eiköhän se peli ala olla selvä kun jopa CNN toteaa että tie seuraavalle kaudelle on avoinna :lol:
https://edition.cnn.com/2019/12/06/poli ... index.html
Donald Trump now has an obvious path to a second term

266000 uutta työpaikkaa marraskuulle
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Se on selvä, että ryssien talutusnuorassa kulkevat republikaanisenaattorit vapauttavat Trumpin, jos nyt lähdetään äänestämään. Ei siis ole syytä kiirehtiä, vaan käsitellään kaikki Trumpin ja muiden rikollisten toiminta julkisesti niin kuin he toivoivat.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cbc ... 59e6d5bc3a
Pitkään odotettu raportti lyttää Trumpin väitteet: FBI aloitti tutkinnan Venäjän vaalivaikuttamisesta laillisesti
Yhdysvalloissa on julkaistu pitkään odotettu raportti liittyen Venäjän vaikuttamiseen Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa 2016. Raportissa Yhdysvaltojen oikeusministeriön ylitarkastaja Michael Horowitz toteaa, että FBI toimi oikein aloittaessaan tutkinnan Venäjän vaalivaikuttamisesta, kertoo CNN.

Oikeusministeriö päätyi tekemään raportin, koska silloinen oikeusministeri Jeff Sessions vaati sellaista. Tekeminen aloitettiin maaliskuussa 2018.

Horowitz toteaa, että ei löydy todisteita siitä, että tutkinta olisi aloitettu väärin perustein tai poliittisten asenteiden takia. FBI:n tutkinnassa keskityttiin Donald Trumpin vaalikampanjaa johtaneeseen Paul Manafortiin sekä muihin kampanjan neuvonantajiin Carter Pageen, George Papadopoulosiin ja Michael Flynniin.

Raportissa torjutaan presidentti Donald Trumpin väite, että FBI olisi vakoillut hänen kampanjaansa laittomasti. Raportin mukaan FBI:lla oli riittävät tiedot tutkinnan aloittamiseen.

Silti raportti todennäköisesti ruokkii poliittisia kiistoja pikemminkin kuin lievittää niitä.

Oikeusministeri William Barr on jo kiistänyt raportin löydökset. Barrin mukaan raportti näyttää, että FBI aloitti ”tunkeilevan” tutkinnan perustuen ”huteriin epäilyksiin”, jotka eivät Barrin mukaan olleet riittävän vahvat tutkinnan aloittamiseen, kertoo CNN. Tätä johtopäätöstä ei ole kirjattu raporttiin.

Raportti nostaa kuitenkin esiin FBI:n yksittäisiä virheitä. CNN:n mukaan raportissa esimerkiksi syytetään entistä FBI:n juristia Pagen tutkintaan liittyvät asiakirjan muuntelusta. Kyseinen juristi ei ollut johtavassa asemassa.

CNN on julkaissut ylitarkastajan raportin sivuillaan.
Heh.
Elikkä raportti siis vahvistaa sen mitä republikaanit ovat koko ajan väittäneetkin. FISA hakemuksen takana oli Steelen huuhaa raportti. Lisäksi selviää että FBI ei vakoillut vain kahta vaan neljää Trumpin kampanjan jäsentä.Durham ja Barr ovat jo esittäneet eriävät mielipiteensä toimien laillisuudesta.
AG BARR:
"The evidence produced by the investigation was consistently exculpatory. Nevertheless, the investigation and surveillance was pushed forward for the duration of the campaign and deep into President Trump’s admin.”

"Report makes clear that the FBI launched an intrusive investigation of a U.S. presidential campaign on the thinnest of suspicions that, in my view, were insufficient to justify the steps taken."
"I have the utmost respect for the mission of the Office of Inspector General and the comprehensive work that went into the report prepared by Mr. Horowitz and his staff. However, our investigation is not limited to developing information from within component parts of the Justice Department. Our investigation has included developing information from other persons and entities, both in the U.S. and outside of the U.S. Based on the evidence collected to date, and while our investigation is ongoing last month we advised the Inspector General that we do not agree with some of the report’s conclusions as to predication and how the FBI case was opened." -US Attorney John Durham
Horowiz on keskiviikkona senaatin edessä kuultavana,täytyy varmaan seurata. :lol:
https://www.zerohedge.com/political/hor ... -untainted
DOJ Inspector General Releases Report On FBI Conduct, Finds "Clear Abuse" Of FISA Process

Mitähän mieltä FISA oikeus on FBI:n toimista.Sopiiko huuhaa raporttien pohjalta hakea vakoiluoikeuksia kansalaisille,saas nähä :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10654
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja damfin »

^ sikakoiralla on kyllä erikoinen taito tulkita eräät uutiset aivan päinvastaisiksi kuin mitä niissä kerrotaan :lol:
sikakoira kirjoitti:Elikkä raportti siis vahvistaa sen mitä republikaanit ovat koko ajan väittäneetkin. FISA hakemuksen takana oli Steelen huuhaa raportti. Lisäksi selviää että FBI ei vakoillut vain kahta vaan neljää Trumpin kampanjan jäsentä.Durham ja Barr ovat jo esittäneet eriävät mielipiteensä toimien laillisuudesta.
Tuon siis sikakoira löytää tuosta raportista, tosiassa raportin pääkohdat ovat nämä:
The Justice Department's inspector general released a much anticipated report on the FBI's Russia probe today.
The inspector general found that the probe was legally justified and unbiased. But the report also cites significant errors in surveillance warrants.
Here are some of the key takeaways
-Legal and unbiased origin of the probe: In no uncertain words, the inspector general says there was no political conspiracy to undermine Trump's 2016 campaign.
-Conspiracy theories debunked: The report essentially rebuts more than two years of talking points by Trump and Republicans about a deep-state effort to derail his campaign. There were no FBI spies planted in Trump Tower, for instance. And the famed dossier by ex-British spy Christopher Steele was not the reason the investigation was launched, the IG report states. Inspector general Michael Horowitz specifically says that Peter Strzok, a former senior counterintelligence officer, and Lisa Page, a former FBI attorney, whom Trump has repeatedly vilified and mocked in crude ways, did not act out of bias or unduly influence the start of the investigation.
-Serious mistakes by the FBI: While the report doesn't back up conspiracy theories promoted by Trump and his allies, the inspector general details 17 "significant inaccuracies and omissions" in four applications for surveillance targeting Trump campaign aide Carter Page.
-Barr and Durham go on the attack: Attorney General William Barr and John Durham, the US attorney leading a separate review for Barr, are unhappy with the IG's conclusions about a lack of political bias.
https://edition.cnn.com/politics/live-n ... index.html
Eli raportti vahvistaa että FBI:n aloittama tutkimus oli perusteltu ja aiheellinen eikä poliittisesti suuntautunut, vaikkakin tutkinta sisältää joitain vakavia virheitä Carter Pagen osuuteen liittyen.
Lisäksi raportti kumoaa Trumpin salaliittoteoriat tutkimuksen syistä, eli päinvastoin kuin sikakoira väittää, raportti EI vahvista rebuplikaanien väitteitä siitä että tutkimuksen takana olisi huuhaa raportti.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://edition.cnn.com/politics/live-n ... index.html
Eli raportti vahvistaa että FBI:n aloittama tutkimus oli perusteltu ja aiheellinen eikä poliittisesti suuntautunut, vaikkakin tutkinta sisältää joitain vakavia virheitä Carter Pagen osuuteen liittyen.
Lisäksi raportti kumoaa Trumpin salaliittoteoriat tutkimuksen syistä, eli päinvastoin kuin sikakoira väittää, raportti EI vahvista rebuplikaanien väitteitä siitä että tutkimuksen takana olisi huuhaa raportti.
Elikkä jos vaivaudut lukemaan raportin niin siellä sanotaan selkeästi että FBI käytti FISA oikeudessa Steelen raporttia pohjanaan vaikka tiesi Steelen olevan epäluotettava.FBI suorasanaisesti VALEHTELI FISA oikeudessa vakoiluluvat saadakseen joka selviää tuosta raportista. :lol:

Lisäksi selviää että näillä oikeuksilla ei vakoiltu kahta vaan neljää Trumpin kampanjan jäsentä.Horowizin loppuoletus on jo siinäkin mielessä erikoinen että syytteet on jo luettu yhdelle FBI:n jäsenelle tässävaiheessa. Durham siis lausui tulleensa toiseen johtopäätökseen raportin sisällöstä ja Durham on se joka on laitettu syytteitä nostamaan.Barria on informoitu ja Barr on myöskin kantansa sanonut.

Nunesin tutkimustulokset FISA:n väärinkäytöksistä siis pitivät paikkansa tismalleen ja jopa enemmänkin. :lol:
Senaatin kuuleminen keskiviikkona on mielenkiintoinen ja tuo varmastikkin lisävaloa asiaan.

CNN on jo alkanut valkopyykkinsä :lol:

Lindsey Graham tiivistää havaintonsa raportista
https://www.youtube.com/watch?v=QbQHkFOof6c
Senator Lindsey Graham (R-SC) on Justice Department IG Report
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11387
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://yle.fi/uutiset/3-11111546
Trumpin virkarikossyytteen syytekohdat julki: Vallan väärinkäyttö ja kongressin tutkinnan vaikeuttaminen

Syytteiden nostamisesta äänestetään vielä erikseen.

Donald Trump10.12.2019 klo 16.11

Yhdysvaltain edustajainhuoneen demokraatit ovat julkaisseet presidentti Donald Trumpin virkarikossyytteen syytekohdat. Ne ovat vallan väärinkäyttö ja kongressin tutkinnan vaikeuttaminen.

Epäillyssä vallan väärinkäytössä on kyse siitä, että Trump painosti Ukrainaa saadakseen itselleen hyötyä.

Tutkinnan vaikeuttamisessa on kyse siitä, ettei Trump suostunut tutkinnan kuultavaksi ja Valkoinen talo kielsi useiden kuultaviksi kutsuttujen todistamisen.

Edustajainhuoneen lakivaliokunnan puheenjohtajan Jerry Nadlerin mukaan Trump on asettanut itsensä lain yläpuolelle.

– Kukaan, ei edes presidentti, ole lain yläpuolella, Nadler jyrähti syytekohdat esitellessään.

Tiedusteluvaliokunnan puheenjohtajan Adam Schiffin mukaan Trumpin jättäminen vastuuseen asettamatta antaisi tuleville presidenteille vapaat kädet rikkoa lakia.

Syytteiden nostamisesta äänestetään vielä erikseen.

Presidentti Donald Trump kommentoi asiaa jo aiemmin Twitterissä kutsumalla syytöksiä poliittiseksi hulluudeksi. Trump vakuuttaa, ettei ole tehnyt mitään väärää.


@realDonaldTrump
To Impeach a President who has proven through results, including producing perhaps the strongest economy in our country’s history, to have one of the most successful presidencies ever, and most importantly, who has done NOTHING wrong, is sheer Political Madness! #2020Election

Myöhemmin presidentti tviittasi lisää ja kutsui syytöksiä jälleen kerran muun muassa noitavainoksi ja virheellisiksi.

Valkoisen talon mukaan Trump ottaa kantaa senaatin kuulemisessa ja odottaa saavansa täyden vapautuksen syytteistä. Senaatissa republikaaneilla on enemmistö.
Talouskasvu tuskin on Trumpin ansiota vaan tapahtuu Trumpista huolimatta. Tai voivat siihen vaikuttaa ne kaikki virkamiehet, jotka piilottelevat papereita Trumpilta.
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Barr yrittää taas maalata mustaa valkoiseksi, niin kuin teki Muellerin raportinkin kohdalla, ja sikakoiran kaltaiset trollireppanat (Fox Newsin lisäksi) toimivat hänen megafoninaan.

Säälittävää touhua. Ei voi muuta kuin toivoa, että nämä Barrin kaltaiset petturit saavat myös maksaa teoistaan, kun Trumpista päästään.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Samaan aikaan kun virkarikos syyte julkaistiin taustalla kongressi hyväksyi Trumpin USMCA sopimuksen.Lienee sattumaa että hyväksyntä tehtiin samaan aikaan :lol:
Mahtava voitto Trumpille.
https://yle.fi/uutiset/3-11112087?origin=rss
"Historian paras kauppasopimus" syntyi – USA, Kanada ja Meksiko sopivat Naftan seuraajasta, edellisen kerran sovusta kerrottiin vuosi sitten
Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen eli Naftan seuraajasta on saavutettu lopullinen sopu Yhdysvaltain, Kanadan ja Meksikon välisissä neuvotteluissa. Vääntö uudesta sopimuksesta jatkui yli kaksi vuotta.

Jo marraskuussa 2018 maat ilmoittivat päässeensä sopuun uudesta kauppasopimuksesta. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, ettei kaikki ollutkaan vielä selvää.

Uusi USMCA-sopimus on Yhdysvaltain kauppaneuvottelijan Robert Lighthizerin mukaan "historian paras kauppasopimus".

USMCA vaatii vielä ratifioinnin kaikissa kolmessa maassa. Yhdysvaltain senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell arvioi, että ratifiointi lykkääntyy ensi vuoden puolelle presidentti Donald Trumpiin kohdistuvan virkarikosprosessin vuoksi.

Vuonna 1994 voimaan astunut Nafta-sopimus poisti suuren osan vapaan kaupan esteistä Meksikon, Kanadan ja Yhdysvaltain väliltä. Presidentti Trump kuitenkin julisti Naftan maansa historian huonoimmaksi kauppasopimukseksi.

Asiantuntijoiden arvion mukaan uusi USMCA-sopimus vastaa hyvin pitkälle Naftaa. Yhdysvaltain maataloustuotteiden osalta uusi sopimus helpottaa jonkin verran vientiä.
Jostain syystä iltapäivälehdistö ei ole katsonut tätä uutisoinnin arvoiseksi. :lol:
Barr yrittää taas maalata mustaa valkoiseksi, niin kuin teki Muellerin raportinkin kohdalla, ja sikakoiran kaltaiset trollireppanat (Fox Newsin lisäksi) toimivat hänen megafoninaan.

Säälittävää touhua. Ei voi muuta kuin toivoa, että nämä Barrin kaltaiset petturit saavat myös maksaa teoistaan, kun Trumpista päästään.
No ei nyt pidä hermostua vaikka syytteitä onkin luvassa. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin