Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3848
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Gislaved 14.12.2019: kolme naamiomiestä hyökkäsi ravintolaan ja surmasi asiakkaan.

Viesti Kirjoittaja Luupää »

https://yle.fi/uutiset/3-11118378
Yksi ihminen on kuollut ravintolassa sattuneessa poikkeuksellisessa välikohtauksessa Ruotsin Gislavedissa.

Muun muassa Expressen-lehti kertoo, että kolme naamioitunutta miestä ryntäsi hotellin ravintolaan ja surmasi 60-vuotiaan miehen kuoliaaksi ilmeisesti jonkinlaisella lyömäaseella. On mahdollista, että hyökkääjät käyttivät myös teräaseita. Pahoinpitelyn jälkeen kolmikko pakeni paikalta pyörillään.

Aftonbladet-lehdelle puhunut silminnäkijä kuvailee tilannetta kaoottiseksi. Hänen mukaansa miehet juoksivat ravintolan keittiöön, mistä kuului pian rikkoutuvien astioiden ääniä.

– Joku huusi: ”Hän kuolee, hän kuolee” ja sitten näin miehen, jonka rinta oli yltä päältä veressä, sanoo silminnäkijä.

Ravintolan muut asiakkaat yrittivät pysäyttää hyökkääjät, mutta he pääsivät pakoon.

Poliisi sai alunperin hälytyksen ravintolassa tapahtuvasta ryöstöstä kello 18.30 paikallista aikaa. Pahoinpidelty mies menehtyi tapahtumapaikalle. Hän oli ravintolan asiakas.
Ruotsalaismedian mukaan "pyörät" joilla tekijöiden kerrotaan paenneen ovat polkupyöriä.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3848
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Gislaved 14.12.2019: kolme naamiomiestä hyökkäsi ravintolaan ja surmasi asiakkaan.

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Aika kirjavaa on uutisointi vielä, koska otsikoita ja jutun juurta täytyy saada eikä poliisi anna tässä vaiheessa oikeastaan mitään tietoa tutkinnasta. Tekijöden uutisoidaan yleisesti olleen kolme naamioitua miestä, mutta toisaalta Kvällsposten ja Aftonbladet kertovat kahdesta naamioidusta "pikkupojasta" jotka olisivat juosseet ravintolan keittiöön ja panneet hulinaksi siellä. Tämä kyllä natsaisi hyvin noihin pakoajoneuvoihin ja teon ilmeisen huonoon valmisteluun.

Uutisissa kerrotaan myös tämän olleen ryöstöyritys. Kohde oli siinä tapauksessa varsin kehnosti valittu sillä ravintolassa ei käytetty median mukaan käteistä maksuvälineenä lainkaan.

Uhrista mainitaan, että tämä olisi ollut väliin mennyt sivullinen. Jos näin oli, niin olihan todella turha hengenmeno!

Tekijöitä ei ole toistaiseksi saatu kiinni.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsin koulutarkastusvirasto sulki Göteborgin islamilaisen tiedekoulun
11.12.2019 19:57Petri Saarela


Ruotsin koulutarkastusvirasto on sulkenut islamilaisen tiedekoulun Göteborgissa, koska oppilaiden epäillään altistuneen radikaali-islamilaisille vaikutteille.
Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO pidätti koulun tiedekoulun perustajan ja johtajan Abdel Nasser El Nadin viime keväänä. El Nadi oli yksi kuudesta SÄPO:n pidättämästä imaamista, joiden katsottiin olevan uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Kouluun oli rekrytoitu opettajiksi ainakin neljä Syyriasta palannutta ISIS-terroristia. Lisäksi viime vuosien tarkkailun tuloksena turvallisuuspoliisi olo määritellyt seitsemän muuta työntekijää väkivaltaisiksi ekstremisteiksi.

Eräs koulun opettajista, 32-vuotias mies, runoili ISIS:n vallattua Mosulin Irakissa:

On vallan vaihdon aika, koska uudet ajat koittavat.
Leijonamme on herännyt ja saavuttaa voittoja taistelussaan.

Päät, jotka eivät ansaitse hartioita, vierivät.

Järjestelmät vapisevat kuin murskaantuva pullo.

Ruotsi on rahoittanut koulua avokätisesti; esimerkiksi vuonna 2013 Ruotsi pumppasi rahaa kouluun 223,7 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Ruotsin koulutarkastusvirasto (Skolinspektionen) päätti maanantaina kiistanalaisen koulun sulkemisesta, koska virasto ei ole vakuuttunut koulun asenteen muuttumisesta, kertoo Expressen.

https://www.kansalainen.fi/ruotsin-koul ... edekoulun/

Masteri
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: To Syys 12, 2019 8:12 pm

Re: Naamiomiehet hyökkäsivät ravintolaan Ruotsissa – 60-vuotias mies kuoli

Viesti Kirjoittaja Masteri »

Oliko etnistä pöhinää vai mopokerho. Jos edellistä, niin ok, koska ongelma on pieni verrattuna kaikkeen siihen hyvään, mitä monikulttuurisuus saa aikaan, jos jälkimmäistä, miksei poliisi tee mitään?

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsidemokraattien kannatus ennätystasolla – Puolueen johtama Sölvesborg on noussut otsikoihin sateenkaarilipun aiheuttaman kohun takia


Kuntaa johtaa puoluejohtaja Åkessonin avovaimo Louise Erixon. Hän uskoo, että puolue nousee jonain päivänä hallitukseen.

Ruotsidemokraatit18.12.2019 klo 07.35
Pohjoismaisen mytologian ensimmäinen mies ja nainen Ask ja Embla, taustalla sateenkaarilippu, Etelä-Ruotsin Sölvesborg
Menneen kesän pride-viikolla Sölvesborgissa ei nähty sateenkaarilippua kunnantalon lipputangossa. Sen sijaan kunnan asukkaat liputtavat sitäkin ahkerammin myös muina aikoina.Berislav Jurišić / Yle

Jaa artikkeli Facebookissa
376
Jaa artikkeli Twitterissä
Louise Erixon oli 16-vuotias, kun hän liittyi ruotsidemokraatteihin. Hän ei tuolloin vielä tiennyt, että 14 vuotta myöhemmin hän tulisi nousemaan politiikan julkkikseksi koko Ruotsissa. Tai että hän johtaisi omaa kuntaa Etelä-Ruotsissa.

Erixon itse on kotoisin Sandvikenista Etelä-Norrlannista, mutta rakkaus vei hänet etelään. Kohde ei ollut kuka tahansa vaan puolueen puheenjohtaja Jimmie Åkesson.

Åkessonin johdolla ruotsidemokraattien suosio takoo parhaillaan ennätyksiä.

Sölvesborg Etelä-Ruotsin Blekingessä
Ruotsidemokraattien suosio kasvaa Etelä-Ruotsista käsin. Kuvassa Sölvesborg Itämeren rannalla Blekingen maakunnassa.Berislav Jurišić / Yle
Useimmissa mielipidemittauksissa se on selvästi toiseksi suosituin puolue(siirryt toiseen palveluun), mutta Aftonbladet-lehden kahdessa perättäisessä historiallisessa mittauksessa se jopa syrjäytti sosialidemokraatit ykköspaikalta(siirryt toiseen palveluun).

Ruotsin televisio SVT julkaisi maanantaina 16. joulukuuta mittauksen, jossa selvitettiin kansalaisten luottamusta puoluejohtajiin. Ensimmäistä kertaa Jimmie Åkesson otti paalupaikan(siirryt toiseen palveluun).

Tähän vuoteen asti ruotsidemokraatit on huolittu neuvottelupöytien ääreen vasta paikallistasolla, koska Ruotsin parlamentissa eli valtiopäivillä muut puolueet ovat pitäneet ruotsidemokraatteja eristyksissä.

Kunnallispolitiikassa ruotsidemokraatit ovat kuitenkin päässeet vallan kahvaan useilla paikkakunnilla Etelä-Ruotsissa.

Sölvesborgia pidetään ruotsidemokraattien Ruotsina minikoossa
Louise Erixonin johtamasta, vajaan 20 000 asukkaan Sölvesborgista on tullut eräänlainen näyteikkuna siihen maailmaan, millainen Ruotsi ehkä olisi ruotsidemokraattien johtamana.

Kunnan uuden johdon linjaukset liputuskäytännöistä, taidehankinnoista ja maahanmuutosta ovat tehneet Louise Erixonista tunnetun koko Ruotsissa. Harvaa kunnallispoliitikkoa imitoidaan puoluejohtajien ja ministerien joukossa Ruotsin radion SR:n suositussa Public Service -satiirissa(siirryt toiseen palveluun).

Sölvesborgin kunnanneuvos ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Louise Erixon, ruotsidemokraatit
Louise Erixon harmittelee sitä, että kunnan panostukset varhaiskasvatukseen, elinkeinoelämään ja asukkaiden turvallisuuteen ovat jääneet pride-liputuksesta ja kunnan taidehankintalinjauksesta nousseen huomion jalkoihin.Berislav Jurišić / Yle
Ruotsidemokraatit, maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit ja paikallinen SoL-puolue muodostavat Sölvesborgissa valtaa pitävän ryhmittymän. Nämä puolueet ovat Louise Erixonin johdolla koonneet 220-kohtaisen ohjelman, jonka mukaan kuntaa johdetaan.

– Haluamme korostaa turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä palkkaamalla järjestyksenvalvojia, tuomalla huumetestit kouluun ja hankkimalla kuntaan huumekoiria, Erixon sanoo.

Koko Ruotsissa kansalaisten tunteita on tänä vuonna eniten kuumentanut rikollisjengien väkivalta. Malmön kaupunki aivan Ruotsin eteläkärjessä Skoonessa on joutunut symbolisoimaan näitä ampumisia ja räjähdeiskuja. Malmö on Sölvesborgin lähin suurkaupunki.

– Sölvesborgin kunta tekee kaikkensa, jotta meidän kehityksemme ei menisi samaan suuntaan kuin monilla muilla paikkakunnilla. Niihin on syntynyt ongelma-alueita, voimakasta eriytymistä ja ongelmia maahanmuuttajien kotouttamisessa.

Sölvesborgin kunnanneuvos Louise Erixon johtaa kokousta.
Louise Erixon johtaa ruotsidemokraatteja edustavien lautakuntien puheenjohtajien palaveria.Berislav Jurišić / Yle
Kun Sölvesborgin keskustassa kyselee paikallisilta asukkailta, miksi ruotsidemokraatit menestyvät niin hyvin paikkakunnalla, kaikki tuntuvat osoittavan samaan suuntaan: Ruotsidemokraatit on alusta asti pitänyt tiukkaa maahanmuuttolinjaa. Muut puolueet ovat kääntyneet tiukennusten suuntaan vasta vuoden 2015–2016 suuren turvapaikanhakijajoukon muutettua Ruotsiin.

Louise Erixon kutsuu Ruotsin nykyisen hallituksen ja sen tukipuoluiden maahanmuuttolinjaa "vastuuttomaksi". Hallituksessa istuvat sosialidemokraatit ja ympäristöpuolue. Hallituksen politiikkaa tukevat muodollisessa yhteistyössä keskustapuolue ja liberaalit. Vasemmistopuolue on hallituksen linjan takana sille sopivien vaihtoehtojen puutteessa.

Sölvesborg Etelä-Ruotsin Blekingessä
Sölvesborgin kunta suunnittelee testaavansa oikeudessa, onko sen asutettava Ruotsin maahanmuuttoviraston kuntaan osoittamat kiintiöpakolaiset ja oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat.Berislav Jurišić / Yle
Ruotsin maahanmuuttovirastolla on oikeus velvoittaa kunnat asuttamaan kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita kuntien koon mukaisessa suhteessa.

Sölvesborg suunnittelee vievänsä oikeuden punnittavaksi sen, voiko kunta kieltäytyä ottamasta näitä tulijoita. Erixon vetoaa siihen, että Ruotsin laki takaa myös kunnallisen itsemääräämisoikeuden.

Entä jos osa kunnista ottaisi vastaan Maahanmuuttoviraston nimeämiä maahanmuuttajia ja osa ei – eikö se olisi epäreilua?

– Kuntalaiset ovat äänestäneet meidät valtaan toteuttamaan tätä politiikkaa, Erixon vastaa.

Kuntalaiset liehuttavat sateenkaarilippuja
Sölvesborg on päässyt maailmankartalle monien kansainvälisten medioiden välityksellä. Muun muassa New York Times on käynyt haastattelemassa kunnan poliittista johtoa.

Eniten valtakunnallista ja kansainvälistä huomiota on herättänyt Sölvesborgin linjaus, jonka mukaan kunnan kiinteistöissä liputetaan "perinteisellä tavalla".

Pohjoismaisen mytologian ensimmäinen mies ja nainen Ask ja Embla, taustalla sateenkaarilippu
Sölvesborgin liputuslinja on herättänyt huomiota ulkomaita myöten.Berislav Jurišić / Yle
Ruotsalaismediassa tämä tulkittiin siten, että Sölvesborgin johto haluaa kieltää(siirryt toiseen palveluun) seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sateenkaarilipun.

Louise Erixonia tämä kohu kaihertaa, koska liputuskäytännöstä päätti hänen mukaansa jo edellinen, sosialidemokraattivetoinen johto. Liputussääntöjä ei Erixonin mukaan edellisen johdon aikana kuitenkaan noudatettu.

– Julkisten instituutioiden kuten virastojen, kuntien, valtiopäivien tai korkeimman oikeuden pitäisi olla neutraaleja suhteessa mielipidevaikuttamiseen. Vaikka se olisi useimmille positiivista mutta monille myös negatiivista.

Monet Sölvesborgin asukkaat ovat sittemmin päättäneet näyttää, mitä mieltä asiasta ovat.

Ruotsin Sölvesborgissa monet liputtavat sateenkaarilipulla.
Sölvesborgin kaupunkikuvassa näkyy poikkeuksellisen paljon sateenkaarilippuja, koska paikalliset asukkaat osoittavat niillä mieltään.Berislav Jurišić / Yle
Sölvesborgin kaduilla näkee näin pride-kauden ulkopuolella enemmän sateenkaarilippuja kuin missään muualla. Usea paikallinen asukas sanoo, että sölvesborgilaiset protestoivat liputuskieltoa vastaan. Erixon näkee tilanteen eri tavalla:

– Mielestäni kuntalaisten liputus on hyvä asia. Ihmiset lähtevät kaduille ja toreille tai käyttävät asuntojaan mielipiteensä ilmaisuun. Se on ihan perustavaa laatua oleva oikeus demokratiassa. Nyt näyttäisi myös siltä, että saamme tänne Sölvesborgiin ensi vuonna myös jonkinlaisen pride-juhlan tai -kulkueen.

"Taiteen tulisi yhdistää eikä erottaa"
Toinen huomiota herättänyt linjaus Sölvesborgin uudessa poliittisessa ohjelmassa koskee taidetta. Kunnan poliittinen johto esittää, että verorahoilla hankittaisiin taidetta, jossa tuotaisiin esiin omaa kotiseutua ja sen historiaa. Julkisilla varoilla hankitun taiteen ei pitäisi Erixonin mukaan kuohuttaa ihmisiä eikä aiheuttaa kielteisiä tunteita.

Ruotsin kulttuuriväen tämä linjaus on saanut pois tolaltaan. Erixon puolustautuu sillä, että ruotsidemokraatit haluavat taiteen yhdistävän eikä erottavan kansalaisia.

Etelä-Ruotsin Sölvesborgissa sijaitseva patsas Ask ja Embla. Ask ja Embla olivat pohjoismaisen mytologian ensimmäinen mies ja nainen.
Ruotsin kulttuuriväki suivaantui Sölvesborgin taidehankintoja koskevasta linjasta. Kuvassa Sölvesborgin torilla seisova Ask ja Embla -veistos, joka esittää pohjoismaisen mytologian ensimmäistä miestä ja naista.Berislav Jurišić / Yle
– Tarkoituksemme ei ole arvostella yksittäisiä taideteoksia eikä puuttua yksittäisiin taidehankintoihin. Tämä on ohjelmaamme kirjaamamme poliittisen tahdon ilmaus.

Louise Erixon harmittelee sitä, että media kerta toisensa jälkeen raportoi liputusasiasta ja taidelinjauksesta. Kertomatta jää, miten ruotsidemokraattien johdolla estettiin mammuttimaisen esikoulun syntyminen ja tilalle suunniteltiin pienet varhaiskasvatusyksiköt. Tai miten paikallisia yrittäjiä kannustetaan luomaan omaan kuntaan työpaikkoja ja tuomaan verokruunuja paikkakunnalle.

– Varsinkin ruotsalaisella valtakunnallisella medialla on tapana ylitulkita ja ymmärtää karkeastikin väärin tekemisiämme. Media saa siitä lisää klikkejä, mutta yhteiskunnan polarisaatio lisääntyy. Tämä on kuin kuiskausleikkiä. Yksi kirjoittaa meistä virheellisesti ja kuiskausleikissä virhe siirtyy mediasta toiseen. Lopulta yhteys todellisuuteen katoaa kokonaan, Erixon sanoo.

Ruotsidemokraattien eristäminen murtuu
Muiden puolueiden torjunta ja median kriittisyys ruotsidemokraatteja kohtaan juontavat juurensa puolueen menneisyyteen. Ruotsidemokraatit perustettiin vuonna 1988. Tuolloin puolueen riveissä oli mukana tunnettuja uusnatseja.

1990-luvun puolivälistä lähtien ääriaineksia on puhdistettu pois puolueesta. Ruotsidemokraattien vuonna 2005 valittu puheenjohtaja Jimmie Åkesson jatkoi tuota puhdistustyötä. Ensimmäisenä vaihtoon meni puolueen sinikeltainen soihtulogo, joka viittasi suoraan äärioikeistolaiseen ideologiaan. Tilalle tuli sinivuokko.


Kurssinmuutoksesta huolimatta ruotsidemokraattien kannatus oli vaatimatonta aina 2010-luvun alkuun saakka. Sen jälkeen kasvu onkin ollut niin huimaa, että puolue itse nimittää itseään "Ruotsin nopeimmin kasvavaksi kansanliikkeeksi".

Kun ruotsidemokraatit ensimmäisen kerran vuonna 2010 ylitti valtiopäivien äänikynnyksen, kannatusta ropisi 5,7 prosentin verran. Edellisissä vaaleissa vuonna 2018 ruotsidemokraatit nousi jo toistamiseen Ruotsin kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi(siirryt toiseen palveluun) 17,5 prosentin äänisaaliilla.

Ruotsidemokraattien yhdeksää ensimmäistä vuotta valtiopäivillä on leimannut se, että muut seitsemän parlamenttipuoluetta ovat eristäneet sen täysin. Ruotsidemokraattien kanssa ei haluttu käydä keskusteluja eikä varsinkaan neuvotteluja, koska sen maahanmuuttovastaista linjaa on pidetty muukalaisvihamielisenä.

Mutta eristämispolitiikka ei siis johtanut ruotsidemokraattien suosion taittumiseen vaan pikemminkin päinvastoin. Nyt muut puolueet ovat alkaneet muuttaa suhtautumistaan.

Oppositiossa istuvien kristillisdemokraattien puheenjohtaja Ebba Busch Thor kohautti kesällä avaamalla oven raolleen(siirryt toiseen palveluun) ruotsidemokraateille. Joulukuun alussa maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson avasi tuon oven sepposen selälleen neuvottelemalla Jimmie Åkessonin kanssa maahanmuutosta, jengirikollisuudesta ja energiakysymyksistä.

"Nyt meidän täytyy päästä eroon katkeruudesta"
Eilen tiistaina edellä mainitut kaksi puoluetta ja hallituksen tukipuolueena toimiva liberaalit päättivät lähteä tukemaan ruotsidemokraattien ehdotusta(siirryt toiseen palveluun) länsiruotsalaisen Ringhalsin ydinvoimalan kahden reaktorin toiminnan jatkamisesta vastoin Ruotsin hallituksen linjaa.

Vuosia jatkunut ruotsidemokraattien eristäminen murenee pala palalta.

Etelä-Ruotsin Sölvesborgin kunnanneuvos ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Louise Erixon, ruotsidemokraatit
Louise Erixon uskoo, että ruotsidemokraatit nähdään tulevaisuudessa Ruotsin hallituksessa.Berislav Jurišić / Yle
Mitä tästä syntyneestä tilanteesta ajattelee Louise Erixon?

– Olen aina ollut optimistinen sen suhteen, että joskus tämä tilanne kääntyy. Nyt meidän täytyy päästä eroon eristämisen aiheuttamasta katkeruudesta. Tähän asti olemme muovanneet politiikkaamme oppositioasemasta. Nyt meidän tulee näyttää, että voimme myös johtaa Ruotsia tällä politiikalla.

Ruotsalaiset toimittajat jo kyselevät Jimmie Åkessonilta, onko puolueella haluja hallitukseen tai hänellä itsellään kenties pyrkyä pääministeriksi. Louise Erixon uskoo, että ruotsidemokraattien ministerit jonain päivänä istuvat Rosenbadissa eli Ruotsin valtioneuvoston linnassa.

– Tulevaisuus näyttää, milloin se tapahtuu. Ehkä jo seuraavien vaalien jälkeen.

https://yle.fi/uutiset/3-11120489

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsin vankilat täyttyivät: ”Olemme jo rakentaneet kerrossänkyjä ja nyt suunnittelemme parakkeja”

Vankien määrä alkoi kasvaa vuonna 2017. Taustalla vaikuttavat rangaistusten koventamiset ja väestönkasvu.

Julkaistu: 27.12. 14:53

RUOTSI koettaa ratkaista jengiväkivaltaongelmaa koventamalla rangaistuksia, ja paikoin tuloksia on saatukin. Nyt edessä on kuitenkin toinen ongelma: vankilat täyttyvät.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin uutisen mukaan ylitäydet vankilat ovat akuutti ongelma eri puolilla Ruotsia.

”Olemme jo rakentaneet kerrossänkyjä, ja nyt suunnittelemme parakkeja”, sanoi lehden haastattelussa Ruotsin rikosseuraamuslaitoksen vankiloista vastaava johtaja Lennart Palmgren.

Vankeusrangaistuksensa toimeenpanoa jonottaa lehden mukaan Ruotsissa satoja vankeja. Ongelman odotetaan pahenevan joulupyhien jälkeen.

Osassa vankiloista samaan selliin on alettu panna useita vankeja. Esimerkiksi Göteborgissa Högsbon vankilassa on 83 selliä ja 99 vankia.

Ruotsissa on 4 500 vankilapaikkaa, ja viidessä vuodessa määrää aiotaan kasvattaa tuhannella. Sillä välin vankiloiden on keksittävä väliaikaisia ratkaisuja.

Palmgrenin mukaan lisätiloja aiotaan etsiä myös vankiloiden ulkopuolelta, esimerkiksi entisistä sairaaloista.

RUOTSISSA vankien määrä laski pitkään. Vuonna 2017 kehitys kääntyi.

Yksi selittävä tekijä on rangaistusten koventaminen. Esimerkiksi ase-, huume- ja seksuaalirikoksista istutaan nykyään pidempiä tuomioita kuin ennen.

Ase- ja huumetuomioiden koventaminen on ollut Ruotsissa yksi keino jengiväkivallan vähentämiseen. Pahimpia tekijöitä on haluttu kaduilta nopeasti lukkojen taakse, ja viime hallituskaudella tehty laittoman aseen hallussapidon rangaistusten koventaminen on osoittautunut siinä tehokkaaksi keinoksi.

Toinen syy on nopeahko väestönkasvu, joka koettelee Ruotsin infrastruktuuria myös monella muulla tavalla.

Ruotsin väkiluku on kasvanut 2000-luvun aikana noin puolellatoista miljoonalla asukkaalla. Ruotsalaisia on nykyään runsaasti yli kymmenen miljoonaa.

Ruotsissa on Suomea korkeampi syntyvyys. Silti Ruotsin tilastokeskuksen SCB:n mukaan Ruotsin väestönkasvu on viime vuosina selittynyt suurimmaksi osaksi maahanmuutolla. Vuonna 2018 maahanmuutto vastasi 80 prosentista väestönkasvua.

RUOTSIN rikosseuraamuslaitoksen tilastojen mukaan Ruotsissa istuttiin vuonna 2018 vankilassa tavallisimmin väkivaltarikosten vuoksi.

Toiseksi yleisimpiä rikostyyppejä olivat huumeisiin ja salakuljetukseen liittyvät rikokset. Vangeista 94 prosenttia oli miehiä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006355863.html

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Etelä-Ruotsissa räjähti taas

Viesti Kirjoittaja putsari »

Etelä-Ruotsissa Lundissa on tapahtunut räjähdys – kaksi viety sairaalaan, pommiryhmä hälytettiin paikalle

JULKAISTU 5 TUNTIA SITTEN

Etelä-Ruotsissa Lundissa on tapahtunut räjähdys kerrostaloasunnossa, uutisoi Expressen.

Räjähdys on repinyt talon seinää pahasti. Kaksi ihmistä on viety sairaalaan.

Myös pommiryhmä on käynyt paikan päällä tekemässä omat tutkimuksensa.

– Emme tiedä, mikä räjähdyksen aiheutti, sanoo Mattias Sköld pelastuslaitokselta.

– Se on ollut voimakas räjähdys. Talossa on suuria vaurioita. Asunnon ovi on lentänyt portaita alas ja julkisivu on tuhoutunut pahasti, Sköld kertoo.

Kuva

Pelastuslaitos sai hälytyksen noin kuudelta illalla Ruotsin aikaa. Hälytysajoneuvoja on ollut paikan päällä siitä lähtien.

Talon asukkaat on evakuoitu turvallisuussyistä. Alue pysyy suljettuna ja tällä hetkellä ei vielä ole tietoa, kuinka kauan poliisin tutkinnat paikan päällä kestävät.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ete ... #gs.o4ebg0
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Etelä-Ruotsissa räjähti taas

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

PSX_20191228_041934.jpg
PSX_20191228_041934.jpg (44.34 KiB) Katsottu 2709 kertaa
Älkää antako pelolle sijaa. Meidän Alex tietää nää jutut.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Etelä-Ruotsissa räjähti taas

Viesti Kirjoittaja Villeri »

"Polisens arbetshypotes är att de boende i lägenheten skulle använda ugnen för att baka och att denna startades. I ugnen förvarades flera mindre tryckkärl (sprayflaskor), som exploderade när värmen ökade”, skriver polisen via sin hemsida."
https://www.expressen.se/kvallsposten/j ... on-i-lund/

Poliisi epäilee uunissa olleiden suihkepullojen räjähtäneen, kun uuni on pantu päälle. Saa siinä muutama suihkepullo olla, että seinä irtoaa.

Oisko kesken kivan pelihetken alkanut hiukomaan, mutta pelin hektisyys saanut unohtumaan, että uuni on toiminut näppärästi myös kemikaliona?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vuoden 2020 saapumisen juhlinta on alkanut Ruotsissa jo hyvissä ajoin:
Nuorisojengit ampuivat poliiseja ilotulitteilla Ruotsissa: Helsingborgin poliisi otti käyttöön teho­valvonnan lennokeilla

Helsingborgin poliisi otti viikonloppuna käyttöön tehostetun kameravalvonnan lennokkien avulla.

NUORISOJOUKOT ampuivat raketteja poliiseja kohti viime yönä Helsingborgin ja Kristianstadin kaupungeissa Ruotsissa.

Helsingborgissa 30 nuoren jengi oli sytyttänyt autoja tuleen puolenyön aikaan. Kun paikalle saapunut poliisi yritti hajottaa porukan, nuoret ampuivat ilotulitteita virkavaltaa kohti.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Poliisi on ottanut kiinni 15- ja 18-vuotiaat epäillyt.

Kristianstadissa puolestaan noin kymmenen naamioituneen ihmisen joukko oli vastassa poliisia, joka oli mennyt tarkastamaan kioskilla soivaa murtohälytintä. Poliiseja kohti ammuttiin ilotulitteita, ja he joutuivat pakenemaan raketteja autoihinsa.

KYSEESSÄ oli toinen perättäinen yö Helsingborgissa, kun virkavaltaa kohti ammuttiin ilotulitteita. Perjantain ja lauantain välisenä yönä nuorisojengi ampui raketeilla virkavaltaa ja autoja kahteen otteeseen.

Ensin poliisi ja pelastuslaitos hälytettiin asuintaloon, jonka rappukäytävään nuorisojoukko oli ampunut raketteja. Viranomaisten saapuessa heidän autojaan kohti ammuttiin ilotulitteita, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Myöhemmin samana yönä raketteja ammuttiin myös sivullisten autoja kohti.

HELSINGBORGIN poliisi kertoi viikonloppuna, että se raketti-iskujen takia se valvoo maaliskuun puoliväliin asti Adolfsbergin, Närlundan ja Planteringenin asuinalueita tehostetusti lennokkien avulla.

”Lennokeilla tehtävä kameravalvonta on välttämätön lisä poliisin keinoihin ehkäistä, torjua ja havaita vakavaa rikollista toimintaa”, se kertoo tiedotteessaan.

RUOTSALAISPOLIISIT ovat olleet jo pitkään huolissaan poliiseihin kohdistuvasta väkivallasta.

Poliisien ammattijärjestö Polisförbundet teetti vuonna 2017 kyselytutkimuksen poliisien kokemasta väkivallasta ja sen uhkasta. Raportin mukaan 40 prosenttia kyselyyn vastanneista poliiseista kertoi kokeneensa uhkailua tai väkivaltaa.

Poliiseja oli ilotulitteilla ampumisen lisäksi esimerkiksi heitetty kivillä tai pulloilla. Osaa oli pahoinpidelty.

Ampuma-aseilla tehdyn väkivallan kohteeksi oli uhkaa tai väkivaltaa kokeneista poliiseista joutunut yksi prosentti. Valtaosa kyselyyn vastanneista ruotsalaispoliiseista koki väkivallan lisääntyneen viime vuosina.
Helsingin Sanomat
29.12. 14:22

Ei mulla muuta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Ruotsalaisnuorten jengit ampuvat poliiseja ilotulitteilla - virkavalta voimaton, tyytyy kuvaamaan droneilla

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:Nuorisojengit ampuivat poliiseja ilotulitteilla Ruotsissa - virkavallan oli syöksyttävä suojaan

Tänään klo 16:36

Hyökkäykset tapahtuivat Helsingborgissa ja Kristianstadissa.

Sunnuntaina aamuyöllä noin 30 hengen nuorisojoukko sytytti kaksi autoa palamaan ja ampui paikalle saapuneita poliiseja ilotulitusraketeilla Helsingborgissa.

Muutamaa tuntia myöhemmin poliisi sai hälytyksen kioskilla soivasta murtohälyttimestä Kristianstadissa. Kun virkavalta saapui paikalle, heitä kohti ammuttiin taas raketteja. Poliisien oli pakko mennä suojaan autoihinsa.

– Epäilen, että hälytys tehtiin tahallisesti, jotta meidät saatiin paikalle, kertoo Ruotsin eteläisen alueen poliisin tiedottaja Katarina Rusin Expressenille.

15-18–vuotiaita nuoria

Helsinborgissa nuorisojoukon jäsenten ikä oli poliisin mukaan 15-18 vuotta. Kaksi henkilöä otettiin kiinni.

– On suuri vaara, että joku saa vammoja, jos ihmisiä kohti ammutaan ilotulitteita, kertoo poliisin edustaja Tommy Bengtsson.

Sivullisia ja virkavaltaa kohti ammuttiin raketteja jo edellisenä yönä perjantain ja lauantain välillä.

Poliisit ovat ottaneet käyttöön kauko-ohjattavia lennokkeja, joilla pahimpia alueita valvotaan.

– Toivomme, että se estää rikollisia tekoja ennakolta. Lennokkien kameroiden avulla voimme myös tunnistaa tekoihin syyllistyneitä, kertoo Bengtsson.

PEKKA NUMMINEN
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/801 ... a6dfc05632

Maailman munattomin maa.
????? ?? ??????.

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Taas jengiammuskelu Göteborgissa

Viesti Kirjoittaja putsari »

Göteborgs-Posten: Yksi kuoli ja yksi haavoittui vakavasti ammuskelussa pizzerian edustalla Göteborgissa

Göteborgs-Postenin mukaan kuollut oli aiemmin ollut osallisena jengikonflikteissa Göteborgissa.

Julkaistu: 29.12. 20:45 , Päivitetty: 29.12. 22:17

YKSI ihminen kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti Göteborgissa ammuskelussa, joka tapahtui pizzerian edustalla, kertoo ruotsalaislehti Göteborgs-Posten.

Poliisi sai hälytyksen paikalle göteborgilaislähiö Biskopsgårdeniin sunnuntai-iltana kello 18 paikallista aikaa.

”Löysimme ulkopuolelta kaksi ihmistä ammuttuina”, kertoi päivystävä komisario Johan Ljung Göteborgs-Postenille.

Lehden tietojen mukaan toinen ammutuista, noin 20-vuotias mies, kuoli vammoihinsa. Kuollut oli lehden lähteiden mukaan aiemmin ollut osallisena jengikonflikteissa Göteborgissa.

”Henkilö oli meille hyvin tuttu”, lehden nimetön poliisilähde kertoo.

POLIISIOPERAATIO on yhä käynnissä ja alue on eristetty, kertoo Aftonbladet. Lehden mukaan ammuskelu tapahtui pysäköintialueella pizzerian ulkopuolella. Ruotsin yleisradio SVT:n mukaan paikalta löytyi useita hylsyjä.

SVT kertoo, että poliisi tutkii aluetta taskulamppujen, koirien ja lennokkien avulla. Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty.

Poliisi ei kommentoinut SVT:lle Göteborgs-Postenin tietoja siitä, että toinen ammuskelun uhreista olisi kuollut. Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan poliisi on kuitenkin aloittanut tapauksen johdosta murhatutkinnan.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006357443.html
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

Samira
Theo Kojak
Viestit: 1105
Liittynyt: Pe Marras 22, 2019 1:33 pm

Re: Ruotsalaisnuorten jengit ampuvat poliiseja ilotulitteilla - virkavalta voimaton, tyytyy kuvaamaan droneilla

Viesti Kirjoittaja Samira »

Onpa kyllä poikkeuksellisen munatonta touhua :mrgreen: Useampia poliiseja ei tietenkään voi paikalle lähettää ottamaan tilaa haltuun, koska tämä voisi provosoida ”nuorisoa” ylimääräisiin autopolttoihin ja granaatti-iskuihin.
Sikis:
Faktahan on kuten NATO:kin tunnustaa ettei jonkin Ukrainan haltuunottoon mene puoltatuntia kauempaa. Näin ei kuitenkaan ole näillä näkymin tapahtumassa vaikkakin länsipropagandakoneisto nyt yrittää muuta surkuhupaisasti esittää.

Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Ruotsalaisnuorten jengit ampuvat poliiseja ilotulitteilla - virkavalta voimaton, tyytyy kuvaamaan droneilla

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Tuossa sen näkee, mihin suvaitsevaisuus järjestyspuolella johtaa. Yhteiskunnassa pitää vallita riittävä "esivallan pelko" ja kuri, jotta ihmiset pystyvät elämään turvallista elämää.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsalaisnuorten jengit ampuvat poliiseja ilotulitteilla - virkavalta voimaton, tyytyy kuvaamaan droneilla

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

jukuripää kirjoitti:
Ma Joulu 30, 2019 9:34 am
Tuossa sen näkee, mihin suvaitsevaisuus järjestyspuolella johtaa. Yhteiskunnassa pitää vallita riittävä "esivallan pelko" ja kuri, jotta ihmiset pystyvät elämään turvallista elämää.
Hehhehh... Kurista ja Ruotsista puhuminen ei sovi samaan lauseeseen eikä edes samaan keskusteluun. Olen ollut Ruotsissa mm. kantaruotsalaisia penskoja paimentamassa ja toistuvasti nuo länsinaapurit ihmettelivät tiukkoja sääntöjäni, kovaa kurinpitoa jne. Nämä minun tiukat säännöt olivat tyypiltään sellaisia, että esimerkiksi pulkkamäessä sanoin, että "enää viisi laskua per nuppi ja sitten täytyy lähteä" tai suklaakarkkivadin ääressä totesin lasten voivan ottaa vain yhden karkin kerrallaan käteensä/syötäväksi, kun heillä oli ihmeellinen tapa pyöritellä niitä kasoittain käsissään jolloin suklaa suli ja täytteiset pehmeät karkit menivät ihan pöperöiksi. Peruskoulusta kun ollaan puhuttu, niin aina ruotsalaiset muistavat huomauttaa, kuinka koulunkäynnin tulee olla ensisijaisesti mukavaa ja kivaa. Läksyt ja liian vaikeat oppisisällöt olisivat kurjia. Lapsia ei tule rasittaa liian vaikeilla asioilla tai liian paljolla työnteolla.

Yksi ruotsalaisten kulttuurinen ylpeys on niin kutsuttu fiikkaaminen. Se tulee ruotsinkielisestä verbistä 'fika', joka tarkoittaa kahvin juomista porukalla rupatellen. Ruotsalaiset tykkäävät kehua, kuinka ruotsalaisilla työpaikoilla on niin hyvä ilmapiiri, koska työntekijät fiikkaavat joka päivä keskenään runsaastikin ja oppivat näin tuntemaan toisensa myös yksityiselämän osalta. Monet Ruotsissa työskentelevät ulkomaalaiset ovat olleet aika tuskaisiakin kyseisen tavan vuoksi, koska monesti fiikkaaminen on todella turhanpäiväistä löpinää mm. perheasioista ("joko olette leiponeet joulupiparit", "lapseni antoi minulle ihanan piirustuksen eilen illalla") ja shoppailusta ("ostin eilen ClasOhlsonilta 6 huopaa ja 10 kynttilälyhtyä lasitetulla parvekkeelleni - joko sinä olet sisustanut parvekkeesi syksyä varten"). Eikä tämä fiikkaaminen kestä 10 eikä 20 minuuttia, vaan siihen voi kulua aivan hyvin 1-3 tuntia joka hemmetin työpäivä. Ruotsalaiset väittävät, että fiikkaamisen lomassa työpaikoilla ideoidaan ja tehdään päätöksiä työpaikan asioita koskien, mutta usein yhden pienenkin päätöksen eteen täytyy fiikata parikymmentä tuntia turhanpäiväistä liirumlaarumia höpötellen. Ongelmissa ovat tietenkin myös ne työntekijät, jotka eivät haluaisi jakaa yksityisasioitaan työkavereilleen. Kriittiset äänet ovat myös muistuttaneet, ettei fiikkaaminen kuulu kaikkien työpaikkojen oikeuksiin, vaan esimerkiksi hoitoalalla ja monissa tehtaissa painetaan hiki päässä ilman sen suurempia taukoja. Fiikkaamista inhoavat ovat puolestaan todenneet, että he tekisivät mieluummin oikeita töitä kuin istuisivat tekohymy naamallaan kuuntelemassa pitkäveteistä kertomusta esimiehensä lapsenlapsen maitohampaiden irtoamisesta.

Kruununprinsessa Victoria perheineen näytti nyt kuitenkin taas mallia ja ylläpiti ruotsalaista fiikkaamisen kylddyyriä vierailemalla jouluaattona(!!!) tukholmalaisella Norrmalmin poliisiasemalla kaupungin ydinkeskustassa. Pikkukuninkaalliset Estelle ja Oscar jakoivat oikein pepparkaakkuja Norrmalmin aseman poliiseille :? Eli poliisit tarjoavat rikollisille pizzaa ja kuninkaalliset poliiseille piparkakkuja. Lopuksi maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto? Eiku...

PSX_20191230_130342.jpg
PSX_20191230_130342.jpg (107.7 KiB) Katsottu 3787 kertaa

Jostain syystä Ruotsin kuningashuone on muuten kuluvan vuoden aikana tavannut poliisivoimia monen monta kertaa. On fiikattu siellä ja on fiikattu täällä. Prinssi Daniel kävi kerran poliisien kanssa kadulla partioimassakin, muttei tietenkään missään ongelmalähiössä vaan ihan keskikaupungilla kymmenien vartijoiden ja valvontakameroiden tarkkaillessa tilannetta. Toivoa sopii, että runsas ajallinen panostus pehmeiden puhumiseen kahvikupin ääressä tehoaa Ruotsin pommi-iskuihin, jengiampumisiin, autojen polttamisiin, avoimena rehottavaan huumekauppaan jne.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Vastaa Viestiin