Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Tässäkin toimittajien peruskielitaidossa olisi parantamisen varaa... "Täysi" ei ole sama kuin "ylibuukattu". Ylibuukkaus on tilanne, jossa kuljetuksen järjestävä yhtiö myy matkalle enemmän lippuja, kuin kulkuvälineessä on paikkoja. Muutenkin kysymys on vain marttyyrifeikkauksesta: Thunbergin "seurue" loikoili ilmastoystävällisesti luksusluokassa, kun itse jeesuslapsi poseerasi laukkuineen tavallisten kuolevaisten vaunussa toimittajille. Kun kamerat lakkasivat räpsymästä, siirtyi jeesuslapsikin paremman väen matkustusluokkaan.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

98-vuotias nainen joutui härskin rikoksen uhriksi sairaalareissun aikana – tililtä katosi 1500 euroa

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

98-vuotias nainen joutui härskin rikoksen uhriksi sairaalareissun aikana – tililtä katosi 1500 euroa

98-vuotiaan naisen epäillään joutuneen maksuvälinepetoksen uhriksi hänen ollessaan Hyvinkään sairaalassa heinäkuun 7. päivänä. Naisen tytär Riitta Linnekoski kertoo, että hänen äitinsä vietiin ambulanssilla sairaalan päivystykseen, josta hän päätyi leikkaukseen puoliltapäivin.

– Olin itse reissussa ja äiti lähti sairaalaan yksin. Äitini, iäkäs kun on, on tottunut kuljettamaan mukana käsilaukkua ja siellä rahapussia, jossa on pankkikortti tunnuslukuineen mukana, Linnekoski kertoo.

Samana yönä, kun Linnekosken äiti toipui sairaalassa leikkauksesta, hänen Visa-kortiltaan oli tehty lyhyen ajan sisällä kolme 500 euron nostoa. Nostot oli tehty Hakalantorin K-marketin sekä Kirjavantolpan pankkiautomaateilta, Linnekoski kertoo.

– Äidin kertoman mukaan hän jätti laukkunsa päivystyksessä metalliseen laatikkoon ja osastolla laukku oli lukittavassa kaapissa, mutta avain oli ovessa.

Varas oli nostot tehtyään palauttanut maksukortin tunnuslukuineen käsilaukkuun ja lompakkoon siististi omille paikoilleen. Asia selvisi Linnekoskelle ja hänen äidilleen vasta, kun Visa-lasku saapui pari viikkoa myöhemmin.

– Rahasummahan ei ole iso. Pahinta on se, että rikos on tapahtunut sairaalaympäristössä, kun äiti on ollut aivan toisissa maailmoissa.

Linnekoski kertoo, että sairaalan osastolle, poliisille ja luottokorttiyhtiölle ilmoitettiin asiasta. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Markku Lylykangas vahvistaa, että rikosilmoitus asiasta on tehty ja poliisi epäilee rikoksen tapahtuneen.

– Sen enempää en voi tutkintaa kommentoida, Lylykangas sanoo.

1 500 euron Visa-lasku on jäämässä Linnekosken mukaan hänen äitinsä maksettavaksi. Luottoyhtiö vetoaa siihen, että tunnuslukua säilytettiin samassa paikassa maksukortin kanssa, eikä varastettua summaa siksi hyvitetä.

Hyvinkään sairaalan operatiivinen tulosyksikön johtaja, ylilääkäri Ulla Keränen kertoo, että sairaalaan tultaessa potilaan arvoesineet ja lompakko otetaan aina talteen. Potilas allekirjoittaa myös arvoesineluettelon ja esineet laitetaan lukollisiin kaappeihin.

– Potilaan lompakko pyritään aina ottamaan talteen. Usein potilaat kuitenkin itse haluavat ottaa lompakkonsa mukaan vuodeosastolle. Myös omaiset voivat tuoda lompakon, jolloin henkilökunta ei tiedä asiasta, Keränen sanoo.

Keränen painottaa, että varkauksien estämiseen suhtaudutaan vakavasti. Tavaroiden huolellinen talteenotto korostuu päivystyksessä, jonne tullaan ennalta suunnittelematta. Leikkauspotilaille ilmoitetaan etukäteen, ettei arvoesineitä tule ottaa sairaalaan mukaan.

– Jos potilaalta häviää jotakin, se on aina poliisiasia. Autamme aktiivisesti potilaita ja omaisia.

Keräsen mukaan tilanne, jossa pankkikortti varastetaan osastolta, on mahdollinen.

– Osaston huoneet eivät ole yhden hengen huoneita. Usein vanhukset erityisesti haluavat pitää lompakot itsellään osastolla, eivätkä anna niitä muualle säilytykseen.

– Toinen potilas ei ehkä pysty pankkiautomaatille lähtemään, mutta omainen voisi tehdä näin. Vuodeosastojen huoneissa ei ole lukkoja, ja kuka tahansa voi liikkua siellä. Totta kai hoitajat seuraavat, mutta he eivät voi tietää, kuka on kenenkin omainen, Keränen sanoo.

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/826 ... na-tililta
19.12.2019 20.52

Uutiseen lisätty otsikko ja julkaisuajankohta
-NILS-

Ryder
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Englantia puhuneet miehet huijasivat satoja euroja Mikkelissä

Viesti Kirjoittaja Ryder »

Englantia puhuneet miehet huijasivat satoja euroja eri liikkeissä Mikkelissä – poliisi kaipaa havaintoja

Englantia puhuneet miehet huijasivat Itä-Suomen poliisin mukaan englantia puhuneet miehet huijasivat rahaa eri liikkeissä Mikkelissä tiistaina. Poliisin mukaan huijarit saivat saaliikseen satoja euroja.Liikkeet sijaitsevat Porrassalmenkadulla, Graanilla ja Setrikadulla.
Näin huijaus tapahtui.
Kassalle tulleet miehet yrittivät maksaa pieniä ostoksiaan suurilla seteleillä. He halusivat vaihtorahan tietyn kokoisina seteleinä.
Kyseessä oli mitä ilmeisesti hämäys, sillä miehillä ei ollut aikomustakaan ostaa mitään.Myyjän laskiessa rahoja huijari päättikin yllättäen perua ostoksensa. Näin hämmentynyt kassavirkailija oli vahingossa antanut miehelle vaihtorahaa enemmän kuin olisi pitänyt.
Poliisi kaipaa havaintoja
Rahanvaihtohuijauksesta epäiltyjen miesten henkilöllisyydet eivät toistaiseksi ole poliisin tiedossa.
MTV3 UUTISET 19.12.2019

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eng ... ja/7666458

Lisätty linkki ja otsikko
-NILS-

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ruotsi suututti Kiinan – Nyt Kiina iskee kauppasuhteisiin
...
Ruotsin ulkoministeriö kutsui alkuvuodesta Kiinan-suurlähettiläänsä Anna Lindstedtin kotiin ja käynnisti sisäisen tutkinnan tämän toiminnasta.

Lindstedtin kerrotaan järjestäneen ulkoministeriön tietämättä kokouksen, jonne hän oli kutsunut Kiinassa vangittuna olevan kirjakauppiaan tyttären tapaamaan kiinalaisia liikemiehiä.

Lindstedtiä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio, mikäli hänet todetaan syylliseksi häntä vastaan nostettuihin syytteisiin. Häntä syytetään muun muassa valtakunnan turvallisuuden vaarantamisesta.
YLE
20.12.2019 klo 15.27
Häntä syytetään muun muassa valtakunnan turvallisuuden vaarantamisesta.
Ja tämä koska AL tapasi kiinalaisia "liikemiehiä".

Ruotsi paheksuu Kiinaa koska ihmisoikeudet. Mutta se miten mahdollinen syyte on suhteessa tekoon, kun sitä vertaa ruotsalaisten poliitikoiden omiin suorituksiin:

Samaan aikaan erityisesti vasemmisto on mahdollistanut sen, että Ruotsiin on saapunut satoja tuhansia väkivaltaista ideologiaa kannattavia henkilöitä, pommit paukkuvat, jengisota on arkipäivää, maassa on "non gone zone" tms. lähiöitä, kymmeniä naisia, tyttöjä ja poikia raiskataan kehitysmaalaisten taholta päivittäin, terrori-isku on tapahtunut ja sellaisia suunniteltu, on kymmeniä tuhansia ihmisiä joiden oikeaa henkilöllisyyttä ei tiedetä, valtio maksaa useita miljoonia kruunuja henkilöille joita ei ole Ruotsissa, saati edes olemassa ja veronmaksajain rahaa valuu vuosittain terroristijärjestöille erilaisten kytkösten kautta...

Erikoista, mutta ketään tämän yllä mainitun mahdollistanutta ei syytetä valtakunnan turvallisuuden vaarantamisesta! Valtio - käytännössä sosialidemokraatit - päättää mikä vaarantaa valtakunnan turvallisuuden. Ruotsissa se ei ole islam, vaan päiväkahvittelut kiinalaisten kanssa.

Kiinalainen Geely omistaa Ruotsissa toimivan ja yhden maan suurimmista yrityksistä, Volvon henkilöautotuotannon.
- Olisiko Kiina niin vittumainen, että toteuttaisi vaikkapa Volvon koko tuotannon Kiinaan? Kansankoti jäisi nuolemaan näppejään. Tuskin siirtää, sillä Volvoja myydään sen verran runsaasti Euroopassa, että jo autojen tuonti ja tuontitullit tulisivat kalliiksi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Presidentti Sauli Niinistö (ex kok) kuuluu niihin henkilöihin joiden arvostelu ei ole suotavaa - kuten myös pääministeri Sanna Marin (sd) - mutta jotenkin hutera oli Niinistön lausahdus Hurstin Laupudentyö jouluateriasta yhteiskunnan kovaosaisille:
Sauli Niinistö Hurstin joulujuhlassa: ”Hienoimpia perinteitä, mitä Suomessa vallitsee”
Iltalehti

Yli tuhat vähävaraista tuli Hurstin jouluaterialle – paikalla ollut presidentti Niinistö ylisti tapahtumaa: ”Hienoimpia perinteitä, mitä Suomessa vallitsee”

IltaSanomat

Outoa, että presidentin mielestä köyhien soppajonot ja joulujuhlat ovat osa hienoa perinnettä! Onkin todettava, että koska hyvinvointivaltio ei ole onnistunut poistamaan köyhyyttä, se on epäonnistunut ja tällöin sana "perinne" tässä kohtaa on isku vasten köyhiä ja yhä kurjistuvaa keskiluokkaa. Niinistön lausuma on suorastaan pilkallinen; "vitun hieno perinne, että olette täällä taas".
- Onkohan se jonossa seisojistakin olla kiva täällä taas?

Muistutettakoot, että samaan aikaan valtio on jakanut maahanmuuttajien (pääosin islamilaisten yhdistysten sun muiden terrorirahoittajien) epämääräisiin tarkoituksiin 9 miljoona euroa ja jättänyt Laupeudentyön kokonaan vaille avustusta.
- Näin Suomi kohtelee omiaan, presidentin virnuillessa hienosta perinteestä.

Voi viestin toki ymmärtää niinkin, että on hienoa, kun Suomessa on tälläinen avustustyö ja henkilöitä jotka jaksavat auttaa. Mutta siihen se sitten jääkin; ei avustuksia ja soppajonot sen kuin pitenevät, mutta vieraskoreasti annetaan sekin vähä raha muukalaisille.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Doctor Lecter kirjoitti:
Ke Joulu 25, 2019 4:29 pm
. Niinistön lausuma on suorastaan pilkallinen; "vitun hieno perinne, että olette täällä taas".
- Onkohan se jonossa seisojistakin olla kiva täällä taas?
Kornia tosiaankin. Jos ilmaisjakelu lopetettais ei ois jonoja missä kärsiä - mut joo sithä jengii delais nälkään??vai ei kuiteskaa - ei ois jonoja, kärsimystä eikä poliittista napin kiillottelua!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Brittiperheen isä ja lapset hukkuivat Aurinkorannikolla uima-altaaseen – poliisi tutkii pumppujärjestelmää


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/001 ... 322b13bf0a

Sinänsä tosi ikävä tapaus, ja vielä aattona.
Mutta mikä voisi olla syy tähän mysteeriin?

Ja sitten se mikä jäi taas uutisoimatta;
British family who drowned in swimming pool 'didn't know how to swim'



https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... d-21164954

uimataidottomat.jpg
uimataidottomat.jpg (46.48 KiB) Katsottu 5899 kertaa
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pääministerin isä pahoinpideltiin:

PAHOINPITELY TUHOSI PÄÄMINISTERI SANNA MARININ LAURI-ISÄN TERVEYDEN: ”NELJÄ MIESTÄ POTKI JA HAKKASI!”
Seiska.fi
29.12.2019 07:04
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Doctor Lecter kirjoitti:
Ke Joulu 25, 2019 4:29 pm
... hyvinvointivaltio ei ole onnistunut poistamaan köyhyyttä, se on epäonnistunut ja tällöin sana "perinne" tässä kohtaa on isku vasten köyhiä ja yhä kurjistuvaa keskiluokkaa. Niinistön lausuma on suorastaan pilkallinen; "vitun hieno perinne, että olette täällä taas".
- Onkohan se jonossa seisojistakin olla kiva täällä taas?
Voin kuvitella sieluni silmin presidenttimme tuonne patsastelemaan - (lapsi)vaimo omine lapsineen on jätetty ihan varmasti kotiin, koska pelkäsivät heidän saavn tuolta jonkun tartunnan (nimeltä tavallinen ihminen, joka ei ole kiipinyt yhtään kenenkään reittä pitkin yhtään mihinkään tai jos onkin, niin kynnet eivät ole pitäneet. Runot Hurstin asiakkailla. olisi varmasti paljon parempia kuin se palkittu kaunohöttö, mitä vaimo kynästään paperiin siirtää. Lennu-koirakin jätettiin kotiin, koska Hurstilla ei olisi ollut tarjota hänelle riittävän kalliita herkkuja. Pidän muista koirista, mutta nämä "suomen aateliset" ovat saaneet inhoamaan koko rotua.

(Edit. Heh, hassua että kiinnitin huomiota juuri samaan kuin vanha tuttavani, jonka kanssa olen hyvin usein samaa mieltä muuallakin. Lecterin tulokulma oli nerokas ja oikea, Niinistö ei varmasti ymmärrä tällaista, mutta eipä sen tarttekaan.)
-------------------------------------------------

Pakollinen rikospläjäys mailmalta:

PITSERIAROSVO YLLÄTTI KONTTORIROTAN SEATTLEN LÄHELLÄ WASHINGTONISSA
Seattlen lähellä ryöstöjannu ajatteli keikata pitserian. Hän vaikutti tietävän mitä tekee, kun asteli suoraan lättymestan takahuoneessa olevaan konttoriin hoitamaan asiaansa. Siellä oli tuohon aikaan töissä vain pienikokoinen naisimmeinen, joka yritti paeta kasvojansa huonosti peittänyttä ryöstömiestä yrittäen jopa käydä rosvon kimppuun. Jutun perusteella olisi voinut kuvitella rosvon pahoinpitelevän uhrin törkeästi, kun kauhunhetkistä ym. jauhavat, mutta kauhu oli melko aiheetonta, kun videon katsoonä. Toki kuka tahansa tuossa säikähtää, kun ei tiedä kuka, mikä mielessä tai miten aseistettu.
Pitseriarosvo paiskoi urhean toimistotyöntekijän nurkkaan.png
Pitseriarosvo paiskoi urhean toimistotyöntekijän nurkkaan.png (139.41 KiB) Katsottu 5916 kertaa
Minulla tuli jopa mieleen, että jopas oli ystävällinen rosvo, kun ei pahemmin provosoitunut, vaikka toinen suorastaan kaivoi verta nenästään, kun paniikki sai vallan. En syytä uhria todellakaan, nuo ovat toteamuksia, olisin itse ollut myös ihan varma, että nyt minut raiskataan ja nainen kertoi vielä kokeneensa kovia aiemminkin, joten ei ihme kuinka reagoi.

Juttu Suspect arrested in terrifying White Center robbery caught on video ja video ryöstöstä tuolla:
https://q13fox.com/2020/01/02/suspect-s ... 0DSdgISiGI

Tyypistä tarjottiin heti 1000 taalan palkkio ja hän jäikin kiinni nopeasti. Mahtanee häkki heilahtaa ja pituus voi olla ikävä yllätys, jos vielä menneisyyttä, kun meilläkin joutuisi lusimaan.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Australian maastopalot kesällä 2019-2020: 24 ihmistä epäillään palojen sytyttämisestä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:24 ihmisen epäillään sytyttäneen tahallaan metsäpaloja Australiassa

Julkaistu: 11:20

Maastopaloista nouseva savu on havaittu Argentiinassa ja Chilessä saakka.

Australiassa 24 ihmistä oli tiistaihin mennessä saanut syytteen metsäpalojen sytyttämisestä tahallaan. Australiassa raivoavat valtavat maastopalot, joita on lietsonut kuuma sää ja voimakas tuuli.

Uuden Etelä-Walesin poliisi kertoi eilen tiedotteessa, että se on ryhtynyt marraskuun alun jälkeen oikeudellisiin toimiin yli 180 ihmistä vastaan maastopalojen takia. Osassa tapauksista poliisi on antanut vain varoituksia, mutta osa on edennyt jopa rikossyytteisiin saakka.

Tyypillinen toistuva rike on motoristien tienposkeen heittämä kytevä tupakannatsa, paikallinen poliisiviranomainen David Elliott sanoi. Hän muistutti, että nykyisessä tilanteessa tulenkäyttökielto on ehdoton ja erittäin tiukka, New Zealand Herald kertoi.

Suurin osa oikeudellisista toimista koskee tulentekokieltojen rikkomisia, tupakan tumppaamatta jättämisiä ja tulitikkujen kiellettyä käyttöä, joissa ei todennäköisesti ole kyse niinkään tahallisuudesta kuin huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä.

Sade toi hetkellistä helpotusta

Australiassa hetkellisesti viilentynyt sää on antanut maastopalojen kimpussa uurastaville palomiehille odotetun hengähdystauon.

Itärannikolla on saatu alkuviikon aikana hartaasti odotettuja sateita. Hajanaisten sateiden odotetaan jatkuvan Uuden Etelä-Walesin osavaltion paloalueilla keskiviikkoon saakka, kertoo yleisradioyhtiö SBS. Ainakin Uudessa Etelä-Walesissa palomiehet ovat keskittyneet rajaamaan paloja.

Osavaltiossa paloi tiistaina yhä 130 maastopaloa, joista 50 ei ollut hallinnassa. Paloja oli sammuttamassa yli 2 600 palomiestä. Victorian osavaltiossa paloja oli reilut kymmenen, kertoo muun muassa The Age -lehti.

Maassa on ollut myös pelkoja siitä, että kaksi Victorian ja Uuden Etelä-Walesin osavaltioissa riehuvaa tulipaloa voisi yhdistyä hallitsemattomaksi suurpaloksi.

Victorian osavaltion palo- ja pelastusviranomaiset kertoivat, että sade on tervetullutta, mutta vettä pitäisi sataa huomattavasti enemmän, jotta sateet saisivat paloja sammumaan.

Tiistaina oli nähtävissä hentoja merkkejä mahdollisesta helpotuksesta kriisiin, kun trooppinen sykloni muodostui maan luoteisrannikon ulkopuolella.

– Oli hyvä nähdä syklonin muodostuvan. Minun ei pitäisi sanoa noin – toivottavasti ei tule vahinkoja – mutta oli mukava nähdä syklonin muodostuvan Länsi-Australian yläpuolella, Uuden Etelä-Walesin paloviranomaisen edustaja Shane Fitzsimmons kertoi.

Fitzsimmons toivoo syklonin olevan merkki siitä, että alueelle saataisiin monsuuni. Monsuuni-ilmasto voisi rikkoa vallitsevan kuuman ilmamassan.

Irlannin kokoinen alue palanut

Lämpötilojen odotetaan nousevan jälleen perjantaina. Tilanteen ei kuitenkaan pitäisi kehittyä yhtä pahaksi kuin lauantain kauhujen päivänä, jolloin palot tuhosivat satoja koteja.

Uuden Etelä-Walesin palo- ja pelastusviranomaiset kertoivat tiistaina yleisradioyhtiö ABC:n mukaan, että osavaltiossa on tuhoutunut lähes 1 600 kotia kuluvan maastopalokauden aikana. Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrewsin mukaan ainakin 200 kotia on tuhoutunut. Määrien odotetaan nousevan, koska viranomaiset tutkivat vielä tuhoutuneita alueita.

Australian maastopaloissa on tähän mennessä palanut lähes kuusi miljoonaa hehtaaria, eli suunnilleen Irlannin kokoinen alue.

Ainakin 25 ihmisen on kerrottu kuolleen metsäpalojen vuoksi syyskuun jälkeen.

Katastrofin kustannukset eivät ole vielä selvillä, mutta Australian vakuutusviranomaisten mukaan tähän mennessä on haettu korvauksia jo yli 430 miljoonan euron edestä. Haettujen korvauksien määrän uskotaan nousevan merkittävästi.

Australian hallitus on korvamerkinnyt yhteensä noin 1,25 miljardin euron suuruisen summan kansalliseen katastrofirahastoon, jolla on määrä auttaa tulipalojen kurittamia yhteisöjä.

Aurinko värjäytyi Etelä-Amerikassa

Australian maastopaloista nouseva savupilvi on havaittu yli 12 000 kilometrin päässä Chilessä ja Argentiinassa, kerrotaan maiden ilmatieteen laitoksilta.

Savupilvi vaikutti maissa siihen, minkä värisenä aurinko näyttäytyi. Argentiinan ilmatieteen laitoksen julkaisemissa kuvissa aurinko oli hieman normaalia punaisempi.

Asiantuntijat arvioivat, että savupilvi saattaa näkyä jopa Brasiliassa Rio Grande del Surin osavaltiossa. Se sijaitsee Argentiinan itäpuolella Atlantin valtameren rannalla.

Savupilvi on noussut 6 000 metriä merenpinnan yläpuolelle.

STT
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006364974.html

Artikkelissa mainitaan, että suurin osa syytteistä perustuu huolimattomuuteen tai piittaamattomuuteen tulentekokielloista, mutta ilmeisesti joukossa on siis myös ihan "oikeita" tuhopolttajiakin. Muistan, että joidenkin vuosien takaisten jättipalojen yhteydessä selvisi, että ainakin osan tappavista maastopaloista oli tahallaan sytyttänyt mies, jolta löytyi tutkinnoissa vieläpä lapsipornoa. Ovat australialaiset tulleet esi-isiinsä...
????? ?? ??????.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Voe perhana, kun ois messevä juttu, mutta ei prkle jaksa suomentaa ja luoda ketjua.

US of A: Homojen Tinderissä Grinderissä tehdyt treffit johtivat kannibalistiseen murhamässäilyyn
Murhaajakannibaali sotisovassaan, Mark David Latunski, 50.jpg
Murhaajakannibaali sotisovassaan, Mark David Latunski, 50.jpg (64.28 KiB) Katsottu 5805 kertaa
Epäilty, viisikymppinen Mark David Latunski oli jo vuosia sitten nähty jahtaavan pelkkään kilttiin pukeutunutta alastonta nuorta miestä pihallaan, jolloin naapuri soitti poliisit, mutta mies ei halunnut nostaa syytteitä. Lisäksi epäilty oli kidnapannut omat lapsensa eli ei palauttanut aikanaan, mutta miehen ei katsottu olevan heti tuolloin oikeustoimikelpoinen.

Nyt sama mies, itsetyöllistetty kemisti (oman ilmoituksen mukaan), koitui sitten nuoren hiusstylistin Kevin Baconin* kohtaloksi. Hän roikkui nilkoistaan katosta kuin elukka, puukotettuna ja kurkku aukiviillettynä poliisin tullessa paikalle.
Kuulustelupöytäkirja sivu 3 - Latunski riiputti Baconia katosta nilkoista kuin eläintä.jpg
Kuulustelupöytäkirja sivu 3 - Latunski riiputti Baconia katosta nilkoista kuin eläintä.jpg (42.59 KiB) Katsottu 5805 kertaa
Kevinin perhe oli alkanut kaipaamaan häntä, kun nuori mies ei ilmestynyt sovitusti joulupäivälliselle.
Kevin Baconin perheen medialle jakama kuva pojastaan.jpeg
Kevin Baconin perheen medialle jakama kuva pojastaan.jpeg (38.29 KiB) Katsottu 5805 kertaa

*) Ei ole kuuluisa näyttelijä. Näyttelijä kylläkin esitti suruvalittelunsa somessapa tietenkin mielestäni hyvän maun rajoilla.

https://nypost.com/2020/01/07/hairstyli ... hell-cops/
https://www.mlive.com/news/flint/2019/1 ... ember.html
https://heavy.com/news/2020/01/mark-latunski/ (kattava)
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Sanallinen riita kärjistyi Savitaipaleella: Henkilöauton kuljettaja yritti ajaa riitapukarin yli

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Sanallinen riita kärjistyi Savitaipaleella: Henkilöauton kuljettaja yritti ajaa riitapukarin yli – tutkitaan pahoinpitelynä

Kahden henkilön välinen sanallinen kinastelu johti todella ikävään ratkaisuun Savitaipaleella, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi.

Asianomistajan mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi tarkoituksenmukaisesti hänen päälleen Saitaipaleen keskustassa eilen aamulla.

Asianomistajan kertoman mukaan henkilöauton puskuri osui hänen oikeaan sääreensä, joka myöhemmin turposi iskun voimasta.

Poliisin tietojen mukaan ikävää välikohtausta oli edeltänyt asianomistajan ja henkilöautoa kuljettaneen henkilön välinen kinastelu. Kaksikko kävi sanallista kinaa siitä, missä henkilöautolla saa ajaa.

Tällä hetkellä poliisi tutkii, oliko kyseessä pahoinpitely vai ei.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/san ... #gs.rpa8wl

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Lasten elämä on pysyvästi muuttunut netin myötä. Pedofiilit tulevat kylään lankoja pitkin ehdotuksineen ja huijauksineen ja jopa pikkutyttöjenkin pitää varoa hakkereita ja huijareita pelatessaan jotain bimbo-peliä, missä siinäkin voi ilmeisesti varastaa omaisuutta.
"Minua huijattiin!" tms.
https://youtu.be/6UC_VU70DwA

Lue tuon videon kommentit, niin saat silmiä tähän maailmaamän. Törmäsin itse tähän hakiessani väärällä todistuksen antanutta naista, jonka seurauksena kurdi-rakastaja joutui linnaan. Ikävä juttu, mutta toisaalta ihan hyvänä varotoimena tuo kurdeille toimisi laajemminkin, sillä ovat ihan helvetin himokkaita raiskareita niin yksilö- kuin joukkuelajinakin tehtyinä!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Hmm, mietin minne tämänkin laittaisi, kun voi kiinnostaa muitakin. Vastaaviahan on tapahtunut meilläkin. Videon tapauksessa toki se onni, ettei juna liikkunut eli uskallan antaa herkemmillekin luvan katsoa tämän eli en mitään gore-törkyä tänne ikinä edes linkkaisi.

Kiihtynyt apina-asiamies tyrkkäsi syyttömän naisen suoraan kohti junaa

Monet eri uutismediat pyysivät lupaa käyttää videota, kun taas New Yorkin pomomies DeBlasio kaarteineen tekee kaikkensa, ettei tällaiset jokapäiväiset tapahtumat tulisi kansan tietoon. Jos tekijä sopii heidän ideologiaansa, niin suhtautuminen toki muuttuu eli tässäkään tekijänä ei ole se hirveän paha nazi, vaan joku ihan muu...
KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: Mies tyrkkäsi pahaa-aavistamatonta naista rajusti selkään klo 7:20pm.
KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: Mies tyrkkäsi pahaa-aavistamatonta naista rajusti selkään klo 7:20pm.
DeKalbin metroasema, Brooklyn, NYC.png (85.19 KiB) Katsottu 5799 kertaa
VIDEO löytyy tuolta: @sabel_brooke/Twitter

Kartta/NYC.
Kartta/NYC.
DeKalb -metroasema sijaitsee väkivaltaisessa Brooklynissa.png (76.16 KiB) Katsottu 5799 kertaa
Twitterin videolinkkejä uskaltaa tänne jopa laittaa, toisin kuin monia muita, joista tulee joko paskaa laitteelle tai linkki on huomenna kuollut.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Karhujahdista - siis kyseessä oli tarkoitus tappaa eläin - tulikin kallis reissu yhdelle mettästäjlle:
Koira kuoli karhujahdissa, omistaja yritti saada ampujalta korvauksia: Joutuukin itse maksamaan 56 000 euroa
...
Kohtalokas laukaus
Varalla oli puolenkymmentä koiraa. Passimiehille oli välitetty tieto, mikä niistä oli laitettu karhun jäljille. Suoniityn laidalla ollut passimies seurasi koiran liikkeitä tabletiltaan. Pian mies kuuli myös koiran lähestyvän haukun.

Heinä oli sen verran korkeaa, että koiraa ei näkynyt. Niitylle tuli kuitenkin karhu, joka alkoi lähestyä passimiestä. Pian karhun eteen ilmestyi myös haukkuva koira, jolloin eläin pysähtyi ja nousi takajaloilleen. Välimatkaa passimieheen oli viitisenkymmentä metriä.

Kun koira siirtyi sivuun ampumalinjasta, passimies laukaisi aseensa. Ensimmäinen luoti ei tappanut karhua, jolloin metsästäjä ampui sitä toistamiseen. Vasta nyt karhu kuoli.

Kun metsästäjät lähestyivät kaatoa, heitä kohtasi surullinen näky. Kuolleen karhun takana makasi yllättäen toinen koira. Se virui elottomana ainakin yksi iso reikä kyljessään. Luodin arveltiin lävistäneen karhun ja osuneen koiraan.
...
Omistaja järkyttyi
Omistaja järkyttyi tilanteesta syvästi ja joutui pois tolaltaan. Hän alkoi huutaa ampujaa tappajaksi. Hän kääri koiran hirviliiviin ja poistui paikalta ennen kuin sen vammoja päästiin kunnolla tutkimaan.
...
Kallis lasku
Vakuutusyhtiö maksoi koirasta 1 500 euron korvauksen. Asiantuntijoiden arvio koiran kokonaisarvosta (sisältäen jalostusarvon) oli jopa 10 000 euroa. Omistaja vaati siten ampujalta 8 500 euron lisäkorvausta, eikä suostunut tämän esittämään sovitteluun.

Koiransa menettänyt mies vei vaatimuksensa Pohjois-Savon käräjäoikeuteen vaatien ampujaa maksamaan lisäksi hänen asianosais- ja oikeuskulut korkoineen. Oikeus kuitenkin hylkäsi kanteen.

Mies ei tyytynyt päätökseen, vaan vei vaatimuksensa hovioikeuteen. Tulos ei kuitenkaan ollut hänen kannaltaan lainkaan parempi, huomattavasti kalliimpi kylläkin.

Tuoreessa päätöksessään Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi kanteen ja määräsi kaikki kulut koiranomistajan maksettaviksi. Omien ja vastapuolen yhteenlasketut oikeuskulut aiheuttivat koiransa menettäneelle miehelle yhteensä yli 56000 euron laskun.

Kiistelty karhujahti käytiin syyskuussa 2017.
Iltalehti
12.1.2020 23:01
Hän alkoi huutaa ampujaa tappajaksi
Joo, niiku sitä vartenhan sinne metsään mentiinkin, että tapetaan eläin - pata soimasi kattilaa. Jos tämä koiranomistaja olisi ampunut karhun, niin häntä ei olisi kukaan kutsunut tappajaksi.

Joku on nyt katkera eikä pääse sitä yli. 56000 euron lasku pitäisi kuitenkin hoitaa... Sovitteluun suostuminen olisi tullut edullisemmaksi - saanut korvauksia, mutta oikeuden päätöksen jälkeen voi todeta, että todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin