Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Tai jopa laajennettu itsemurha.
Tarkkaavaiset, en siis sano että näin olisi vaan että tämä olisi hyvä olla yksi tutkintalinja jollei kamerat kerro muuta.

Avatar
Mayflower
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Helmi 17, 2012 5:09 am

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja Mayflower »

Jos jompikumpi on ollut koputtelemassa Elsa Rytkösen oven takana klo 1.00 aikoihin, ehkä apua pyytämässä jomman kumman veteen pudottua, niin outoa miksi ei sitten soitettu sitä apua kännykällä? Tai, mistäpä sen tietää kuinka sitä käyttäytyy, jos paniikki iskee, kun huomaakin, että ei pysty itse ominvoimin toista auttamaan, joka on vedessä. Tulisikohan siinä mieleen soittaa 112:seen?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006362588.html

Uudenvuoden juhla muuttui tragediaksi Iisalmessa – miksi nuoret päätyivät ravintolasta jäisen virran ääreen?



Julkaistu: 18:56
Kynttilät syttyivät perjantai-iltana kahden nuoren muistoksi Paloisvirran rantaan.

Kahden nuoren kuolema heti vuodenvaihteen aluksi on saanut iisalmelaiset syvän surun valtaan. Uudenvuoden juhlinnan päättyminen hirveään tragediaan tuntuu käsittämättömältä.

Kaupungin keskustan tuntumassa olevan Paloisvirran rantaan perjantai-iltana kokoontuneet ihmiset eivät voi ymmärtää millaisen kohtalokkaan onnettomuuden uhriksi 20-vuotiaat nuoret aikuiset joutuivat uudenvuoden yönä.

Viimeisten havaintojen mukaan Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä poistuivat Iisalmen keskustassa sijaitsevasta ravintola Cavesta puolen yön jälkeen.

Heidän on nähty sen jälkeen kävelevän ravintolasta Savonkatua rautatieaseman suuntaan. Matkaa ravintolasta onnettomuuspaikalle on noin 450 metriä.


Heikkilän kanssa samassa kaveriporukassa juhlinut kertoi Ilta-Sanomille nähneensä Tuorilaisen ravintola Cavessa vielä vuoden vaihtumisen jälkeen. Porukka oli jutellut baaritiskillä hyvillä mielin, uuden vuoden juhlatunnelmissa.


Paloisvirran rannalla asuva Elsa Rytkönen heräsi tapahtumayönä kovaan koputukseen klo 1:n aikaan. Hän miettii, että yrittivätköhän nuoret tai jompikumpi heistä hakea apua.

– En ihan nukkunut, mutta olin jonkinlaisessa horroksessa, kun kuulin kovaa koputusta etuovelta. Vähän ajan päästä kova koputus kuului takaovelta. Ennen kuin ehdin paikalle, koputtaja oli kadonnut. Automaattivalo oli vain päällä, Rytkönen kertaa yön tapahtumia.

Hän seurasi poliisin ja pelastuslaitoksen vesistöetsintöjä pojanpoikansa Jussi Rytkösen kanssa perjantaina puolenpäivän aikaan.

– Kuulin nuorten katoamisesta vasta tänään, kun Jussi kertoi. Yhdessä pohdimme, että onko koputuksilla yhteys nuorten kohtaloon, Elsa aprikoi.



Savonkatu on vain kivenheiton päässä paikasta, josta hukkuneet löydettiin. 87-vuotiaan Rytkösen kuulemat koputukset sopivat ajallisesti hyvin yhteen muiden havaintojen kanssa.

Markuksen isä yritti saada yhteyden poikaansa heti uudenvuoden aamuna. Kun poika ei vastannut puhelimeen, isä kyseli havaintoja kaveripiiristä.


Kainuun prikaatissa varusmiespalvelua parhaillaan suorittanut nuori mies vastasi isän mukaan viesteihin aina mahdollisimman pian. Kadonneista julkaistiin ensimmäiset etsintäkuulutukset sosiaalisessa mediassa 1. tammikuuta.

Isän mukaan ystävät ja omaiset etsivät nuoria koko torstaipäivän ajan ja kävivät tarkistamassa heidän asuntonsa. Poliisi laajensi etsintöjä perjantaina maastoon ja vesistöalueelle. Nuoret löytyivät vesistöstä klo 15 jälkeen.

– Poliisin omilla tutkintamenetelmillä tultiin siihen tulokseen, että tuosta kohtaa ruvetaan etsimään, tutkinnanjohtaja Veli Pallonen kertoi aiemmin IS:lle.



Tapahtumapaikan tuntumassa koiraansa ulkoiluttava nainen ei voi uskoa tapahtumia todeksi.

– Tämä on niin surullista. Tunsin Salla-Marin ja olin varma, ettei hän voisi koskaan jättää hevosiaan hoitamatta. Ihan järkyttävää, nainen toteaa.

Perjantai-iltana Paloisvirran rannalle ilmestyi kymmeniä muistokynttilöitä ja muutama punainen ruusu.

Iisalmen Pyhän ristin kirkko on avoinna hiljentymiseen lauantaina klo 17-18. Klo 18 soivat ehtookellot ja sen jälkeen on pieni suruhartaus. Kirkossa on myös mahdollisuus keskusteluapuun.

– Otamme osaa omaisten syvään suruun ja olemme tukena läheisille parhaamme mukaan, sanoo Iisalmen seurakunnan vs. kirkkoherra Juha Antikainen.
Curiosity killed the cat.

Souci19
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Tammi 03, 2020 9:21 pm

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja Souci19 »

Se laituri on jäisenä todella liukas ja aika korkea... Lisäksi rannassa äkkisyvää ja todella kova virta. Saat kesällä tosissasi uida vastavirtaan siinä laiturin päässä että pysyt edes paikallasi. Ei mikään hyvä uimaranta kesäisinkään... Pelkään siis että toinen liukastunut ja toinen sitten mennyt auttamaan. Järkyttävä tapaus. :(

MrDarcy
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: To Loka 16, 2014 12:27 am

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja MrDarcy »

En yhtään ihmettele, että ennenvanhaan uskottiin näkkiin, joka houkuttelee viattomia ihmisiä veden ääreen ja sitten vetää mukanaan syvyyksiin. Tälläisille tapauksille on vaikea keksiä mitään järkevää selitystä.

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020/ Iisalmi /

Viesti Kirjoittaja ktaina »

dazu kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 7:57 pm
Kyllä tuo puhelinten sulkeutuminen samoihin aikoihin viittaa tosiaan siihen, että ovat joutuneet veteen suunnilleen samaan aikaan. Asiaan saataneen vielä jotain lisävalaistusta aikanaan... Omaisille voimia, osanottoni!

Ylläpidolle myös terveisiä, että samalla, kun siirrätte ketjun löytyneisiin, niin siirtäkää myös seuraavat ketjut, etteivät nämä aikoja sitten löytyneet pyöri täällä vuodesta toiseen:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=28652

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=28755

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 7&start=60

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=28899

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=28902

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=28395

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=26746

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 12#p990212

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=24188

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=25915

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=14326

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=25177

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=24763

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=24971

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=24693
Ei ylläpito täällä käy lukemassa ....sen ketjun voi ilmoittaa painamalla vasikointi nappulaa ja kertomalla ylläpidolla että voi siirtää löytyneisiin!!

maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1270
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020/ Iisalmi /

Viesti Kirjoittaja maxi »

Hovimestari kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 9:36 pm
maxi kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 6:24 pm
Korpraaliksi nimitettäessä ei tarvitse olla sen tolkumpi kuin muutkaan vaan kyse on yleensä palveluksessa tehty hyvä suorite. Ammunnat onnistuneet,tai jokin muu merkittävä suoritus.
Ahaa, tämä on sitten jossain vaiheessa muuttunut. Meidän aikana korpin jämät saivat auk:n pyrkineistä mutta rannalle jääneistä ne 2-4 henkilöä, jotka olivat palvelusaikana tehneet parhaan "yleissuoritteen" ja/tai mahdollisesti osoittaneet edes jonkinlaisia johtamistaitoja. Yhdestä kaveristani joka oli kovan luokan taistelija ja oma-aloitteinen olisi varmaan muuten tullut, mutta oli liikaa pekkaa päällä erilaisista rötöksistä. Ja ensimmäinen vaatimus oli ihan ehdoton, jos et aikoinaan laittanut nimeäsi auk:n listaan niin sinusta ei korppia tullut vaikka tekisit myöhemmin mitä. Ei tullut minustakaan vaikka yleispisteet olivat komppanian parhaat (mukaanlukien niissä harjoituksissa joissa jääkärit tuurasivat alikessuja), kun olin jo ekoissa kuulusteluissa sanonut että en toivo auk:n pääsyä, koska aion suorittaa tämän homman mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti alta pois.

Yllämainituista syistä niin kyllä meillä ainakin korpit olivat loppujen lopuksi sieltä kaikkein tolkuimmasta päästä miehistöä, pelkkä tekninen suoritus ei riittänyt.
Omasta intistä on aikaa...35vuotta ja silloin oli Jpr.ssa tyyli jossa korpin natsat sai ne hyviä suorituksia tehneet jotka ikäänkuin vakuuttivat sotilaallisilla kyvyillään esimiehet. Olivat hyviä ammunnoissa, kovakuntoisia ja innokkaita tekemään. Auk.sta kieltäytyminen ei ollut natsojen eväämiseen mikään peruste. Auk.hon menivät ne jotka sinne tahtoivat.
Näihin korpin jämän saaneisiin lukeutui kaikenlaisia luonteita ja tyyppejä. Moni tolkun varusmies jäi ilman jämiä, mutta eivät kuitenkaan olleet niitä vaillakaan vaan suorittivat palveluksensa sillä periaatteella, että käydään kun on pakko ja tehdään kuten käsketään eli senkummemmin loistamatta.
Tämän ko.varusmiehen korpin natsojen saantiin en tiedä perusteita, mutta mikäli on ollut innokas sotilas ilman auk.ta niin voisi ajatella hänen olleen elämänsä hallitsija siten, että tieten tahtoen ei ole ollut veteen päätymässä vaan on tapahtunut inhimillinen vahinko josta syystä jompikumpi on ensin pudonnut veteen ja toisen pelastusyritys on saanut yhtä huonon lopputuloksen jolloin molemmat hukkuivat.
Kaiken kaikkiaan yllättävä kuolema vaikka Suomessa hukkuu kymmenittäin ihmisiä vuodessa niin vuoden ajankohta huomioiden ja se, että ei oltu ns.vesillä ja kuitenkin hukkuivat.
Elämä on laiffii

Koppakuoriainen
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: La Elo 01, 2015 2:41 am

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja Koppakuoriainen »

Pikaisella Googlettelulla sai muodostettua aika hyvän arvauksen siitä, minkä talon oviin on hakattu yöllä yhden aikaan. Etuovelta olisi silloin noin 80-90 metrin matka laiturille. Laiturilta katsottuna tuo ovi olisi varmasti ensimmäinen looginen valinta avunpyyntöpaikaksi. Kuitenkin avunpyyntöreissulla menee jonkin verran aikaa, kun takaovellakin on käyty, ja olisiko suunnattu heti takaisin rantaan, niin herää kysymys onko oveen hakannut toinen hukkuneista vai se mystinen mahdollinen kolmas henkilö? Olisiko toisella hukkuneella ollut enää syytä hypätä veteen 2-3 minuuttia (tai enemmänkin) sen jälkeen kun toinen on sinne pudonnut?
MURHA.INFO - Suomen johtava rikosaiheinen avohoitoportaali

Avatar
Annabelle_LivingDoll
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Su Loka 06, 2019 11:41 pm

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja Annabelle_LivingDoll »

Jotakin siellä vedessä on ollut...

Sieraimet veden pinnalla ja sieraimista nouseva höyry ovat kiinnittäneet ensin uhrien huomion. Kun he menevät lähemmäksi tutkimaan, ja ovat lähellä rantaa, niin... tempaistaan veteen! Sama otus liikkuu Turun Aurajoessa. Varokaa!!

delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja delila »

Voi mummo-parkaa.. Lähinnä siis, että toivottavasti ei ala syytellä itseään. Reipas mummu kuitenkin, kun on noussut katsomaan, mutta avunhakija on ollut liian hätäinen siinä kohtaa.

Minkälainen jäätilanne laiturin ympärillä on, onko toinen voinut joutua sulaan veteen ja sinnitellä vaikka kädellä laiturissa kiinni, jolloin toinen juoksisi hakemaan apua?
Jotenkin näkisin että siinä kohtaa avunhakija olisi ollut tyttö. Pojat ehkä rohkeammin hyppää heti perään pelastamaan, juuri varusmieskoulutuksen saanut etenkin. Eikä ehkä jätä tyttöä yksin veteen odottamaan.

Se on kumma kyllä, miksei ole ollut sitten toista kännykkää avuksi. Vai onko molemmat plumpsahtaneet veteen kännyköineen, mutta toinen päässyt ylös etsimään apua? Ja kun apua ei irronnut, on paniikissa juossut takaisin veteen auttamaan..

samuli1
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 9:33 pm

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja samuli1 »

Todennäköisesti niin, että Markus on joutunut veden varaan ja Salla-Mari yrittänyt pelastaa hädissään. Juossut naapuritaloon kolkuttamaan ja kun ei kukaan avaa niin paniikissa takaisin rantaan jos pystyisi jeesaamaan. Tässä vaiheessa ehkä Markus ollut jo veden alla ja Salla-Marille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin yrittää nostaa mies pois sieltä.

Siihen en millään usko että toinen olisi päässyt pois vedestä ja sitten juossut ovia kolkuttelemaan. Tämän jälkeen taas mennyt jääkylmään veteen? Ei kuulosta uskottavalta.

Riippuu tietysti persoonallisuuksista että kumpi on ollut avunhakijan roolissa. Pidän ihmeellisenä sitä, ettei uuden vuoden yönä uskalla huutaa isosti apua vaan käy vain kolkuttamassa yhden kämpän ovea. Tietysti aika tikittää nopeasti kun tietää että toinen on siellä veden varassa ja minuuttikin voi olla kohtalokas.

Edit: Ja jos mukana olisi ollut joku mahdollinen kolmas henkilö, niin homma olisi vielä oudompi. Millainen ihminen ensin yrittäisi pelastaa kaksi hukkuvaa nuorta ja epäonnistuessaan käppäilisi vain kotiin normaalisti koisimaan ilmoittamatta minnekään? Tämäkin voidaan siis poissulkea aika nopeasti.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020/ Iisalmi /

Viesti Kirjoittaja dazu »

ktaina kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 11:24 pm
Ei ylläpito täällä käy lukemassa ....sen ketjun voi ilmoittaa painamalla vasikointi nappulaa ja kertomalla ylläpidolla että voi siirtää löytyneisiin!!
En tiedä sitten, vasikoiko joku nuo listaamani ketjut, vai seurasiko ylläpito sitten kuitenkin tätä ketjua, koska suursiivous tapahtui.

Huomasin vielä seuraavat ketjut roikkumassa kadonneissa turhaan, mikäli ylläpito ei nyt ole jo tässä välissä ehtinyt niitä siivota:


Kuuluisivat löydettyihin, roikkuivat vielä kadonneissa:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=21312

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =7&t=24188

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=20567

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=24216

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=24549

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=23579

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=23659

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=23570

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=23390

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=23493

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=22834

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=22016

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=23122

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=21026

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=22165

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=22121

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=21227

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=12824

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 17&t=12112

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =17&t=4767


Henkirikokset osiossa olevia, jotka roikkuvat kadonneissa:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... =2&t=24822

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 3&start=30


Mutta lopetan tämän siivouksen postaamisen tähän ketjuun. Ei ole ketjun aihe. Halusin kuitenkin johonkin laittaa listan näistä ketjuista muistiin...
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

mrs.Lansbury
Remington Steele
Viestit: 211
Liittynyt: Ke Heinä 03, 2013 9:30 am

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja mrs.Lansbury »

Ite nyt kuvittelin mielessäni sellaisen tilanteen, että ovat menneet rantaan katsomaan raketteja ja siinä ihaillessa toinen on astunut harhaan ja pudonnut veteen. Ja kun toinen on yrittänyt pelastaa, on hänkin pudonnut ja sinne hukkuivat sit molemmat :(

Poikahan on ilmeisesti ollut lyhyempi kuin tyttö, joten varmaan ovat aika tasoissa voimiensa kanssa.
Kukaan täällä ei oikein tunnu tietävän, että ovatko olleet muuta kuin kavereita keskenään.
Ja pojan intti on ollut suurinpiirtein puolessavälin, kun joku sitä kyseli.

kid

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja kid »

Olisivatko menneet siihen laiturille ottamaan uuden vuoden selfieitä. Itse tuli muutama otettua tyttöystävän kanssa (tosin eri lokaatiossa...)

Toinen on liukastunut, känny tippunut veteen, toinen kääntyy hätäisesti auttamaan ja oma känny tippuu sitten siinä samassa, kun on myös ollut kädessä selfievalmiudessa.

Eipä siihen muuta tarvita että on kännykät käden ulottumattomissa ja toinen veden varassa. Toinen on sitten yrittänyt auttaa heikoin tuloksin :(

Omaisille ja ystäville voimia.

tonnikka
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Tammi 03, 2020 2:20 pm

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja tonnikka »

Minulle myös tuli mieleen että oliko laiturilla kolmas henkilö joka ovella kävi koputtamassa. Jos juoksee ovelle ja takaisin niin aikaa menee väkisin niin paljon että siinä vaiheessa ei näe enää ketään pelastettavaa.
Onhan henkilö voinut ilmoittautua poliisille, pelottavan hyvin tiesi poliisi heti mistä mennä naaraamaan. Joku vihje vähintään on tullut.

tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Kadonnut Salla-Mari Tuorilainen ja Markus Heikkilä 01.01.2020 Iisalmi

Viesti Kirjoittaja tötterö »

^siinä on vihjettä ihan riittämiin kun katsoo tukiasematiedot ja peittoalueen vesistöt.
Puhelimet kun ovat kastuneet niin niitä ei ole virallisesti sammutettu vaan ne ovat sammuneet (eri dataa tukiasemalle).
Siitäkin voi päätellä jo jotain jos omaa minkäänsortin päättelykykyä.

Vastaa Viestiin