SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Salmari
Olivia Benson
Viestit: 724
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Salmari »

Auts, Korhosen Jussia sattui nokkaan. Hän ihan syyttömänä bannattu vihapuheesta? HÄN saa haukkua muita, mutta koska se on oikeanlaista vihapuhetta, häntä ei saa rankaista, koska hän on oikeassa? Tyypillinen silakkareppana.

Jussi tradenomi on näköjään töissä Kalevassa.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ehkä joskus tulee se päivä jolloin ihmiset oikeasti tekevät jotain somehuorauksen ja nimettömänä puskista porukalla ampumisen sijaan.
Moniko peukutus ja tykkäys on aito ja kuvastaa sen henkilön oikeaa ajatusmaailmaa vain onko kyseessä joku sekunnin murto-osassa tapahtunut refleksi.
Electric Larry

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Electric Larry »

meitzi kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 11:05 am
Mä veikkaan että viha väärinajattelijoita kohtaan kasvaa ihmeellisiin mittasuhteisiin juuri siksi, että kaikki ne asiat, joita on pakko hyväksyä ja jolta pitää ummistaa silmänsä aiheuttavat valtaisan ristiriidan ja patoutunut viha löytää sitten toisen purkautumiskanavan.
Samoilla linjoilla tässä. Luulen, että moni silakka on entinen koulukiusattu ulkonäön, puhevikojen, omituisten juttujen jne. vuoksi. Silakoiden perustajakin mainosti taannoin omaa koulukiusatuksi joutumistaan. Nämä kun pääsevät johonkin ryhmään jäseneksi, se on uusi tunne ja laumamieli voi rajustikin ylikorostua. Koska todellisuutta ei voi loputtomiin pakoilla, iskee kognitiivinen dissonanssi päälle ja saa aikaan reaktion, joka on lähes poikkeuksetta viha omaa todellisuutta uhkaavaa faktaa kohtaan.

Nyt nämä todellisuudesta vieraantuneet sankarit ovat saaneet päähänsä vaatia varmasti Suomen koviten moderoiduille kommenttipalstoille vieläkin kovempaa moderointia "vihapuheen" kitkemisen nimissä:

https://www.adressit.com/adressi_vihapu ... roimiseksi

Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) määrittelemien journalistin ohjeiden allekirjoittajia velvoittavan liitteen mukaan toimituksen tulee seurata verkkosivujaan ja pyrkiä estämään yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa loukkaavien sisältöjen julkaiseminen. Syrjinnän lisäksi ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi väkivaltaan yllyttävät sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvat vihaa lietsovat sisällöt. Toimituksen tulee viipymättä poistaa sen tietoon tulleet ihmisarvoa ja yksityisyyden suojaa loukkaavat sisällöt.

Suomen perustuslaissa (6.2 §) syrjintää on henkilöiden asettaminen eriarvoiseen asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella ilman hyväksyttävää perustetta. Yhdenvertaisuuslaissa (8 §) ja tasa-arvolaissa (7 §) edellisten lisäksi mainitaan myös kansalaisuus, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet ja seksuaalinen suuntautuminen. Sukupuoleen perustuvalla syrjinnällä tarkoitetaan myös sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää (tasa-arvolaki 1 §). Myös häirintä on syrjintää (yhdenvertaisuuslaki, 8.2 §). Syrjintä on rikoslain mukaan rangaistavaa (RL 11:1 §). Kotimaisen oikeuden lisäksi syrjintä kielletään myös Suomen ratifioimissa kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa, kuten Euroopan ihmisoikeussopimuksessa (14 art.).

Vaikka tällä hetkellä keskustelupalstaa ei usein katsota verkkojulkaisun osaksi ja siten päätoimittajarikkomuksen (sananvapauslaki 13 §) alaiseksi sisällöksi (PeVM 14/2002 vp), voi palstan ylläpitäjän rikosoikeudellinen vastuu tulla kysymykseen, jos tämä tietoisesti sallii rikollisen sisällön julkaisemisen alustalla. Kyseeseen voi tällöin tulla esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan (RL 11:10 §). Vaikka nimettyä rikossäännöstä ei olisikaan, ovat sekä tasa-arvolaki että yhdenvertaisuuslaki tarkoitettu sovellettavaksi kaikessa julkisessa ja yksityisessä toiminnassa yksityiselämää ja uskonnollisia yhteisöjä lukuun ottamatta, ja siten ne velvoittavat myös keskustelupalstojen ylläpitäjiä.

Vihapuhe ei edistä minkäänlaista rakentavaa keskustelua vaan on ainoastaan haitallista ja yhteiskuntarauhaa hajottavaa. Päätoimittajina olette vastuussa kaikesta lehtienne verkkosivuilla näkyvästä sisällöstä. Antamalla vihapuheen näkyä edistätte omalta osaltanne sen normalisoitumista yhteiskunnassa. Olette vastuussa myös siitä, että medianne keskustelualustat ovat jokaiselle turvallisia paikkoja ilmaista mielipiteensä asiallisesti. Me allekirjoittaneet vaadimmekin, että toimituksenne viipymättä poistaa sen tietoon tulleet ihmisarvoa ja yksityisyyden suojaa loukkaavat sisällöt, kuten allekirjoittamissanne journalistin ohjeissa edellytetään.

Silakkaliikkeen adressitiimi Ota yhteyttä adressin tekijään
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7420
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

taavetti kirjoitti: La Tammi 18, 2020 11:29 pm Hyvin on herkkänahkaista porukkaa saitilla. Ensin seuraillaan 7- ja 5-vuotiaiden lasten palautusta autoilla ja kerätään jengiä tukemaan moista, mutta jonkun muun tahon pieni ajatus natsiaatteiden estolle aiheuttaa syvää ahdistusta. Joskus kannattaa ottaa se pää perseestä ja miettiä ihan keskenään, että mitä vittua. Ja anteeksi yleistys, tokihan suurin osa kirjoittajista ja lukijoista tämän jo tekee tai on tehnyt. Tai ei ole edes tarvetta.
Viittaat siis tässä Ylen ja muiden valtamedioiden toimittajiin?

Miten natsiaate liittyy tähän mitenkään?
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2504
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Ensimmäinen järkevä kommentti koko haisevan silakkalauman sivuilla by Tomi Tuomasjukka:

Minua huolestuttaa silakkaliikkeessä edelleen esiintyvä toiseuttaminen. Liian usein huomaan meidän sanovan ”he ovat sellaisia”, kun jotain kommentoimme täällä keskenämme. Se on surullista. Siinä jaamme maailman heti meihin ja muihin, toiseutamme. Polarisoimme. Lisäksi sellaiseksi kutsuminen leimaa ja yksinkertaistaa.

Me emme tule onnistumaan tavoitteissamme rasismin, ihmisarvojen polkemisen ilmastodenialismin vähentämisessä ja asiallisen keskustelun lisäämisessä, jos ylläpidämme jakoa meihin ja heihin.

Otan esimerkiksi Perussuomalaisten kannattajat. Heitä on tässä maassa paljon. Kun jossain toteamme, että ”tuollaisia ne persut ovat” tai ”kaikki persut on xxx” tai jopa ” persut on pahoja”, me luomme akselin jossa on kaksi ääripäätä, me ja he. Lisäksi näemme siinä itsemme hyvinä, toisen pään ryhmän pahoina. Arviot vaihtelevat, mutta rakenne on sama.

Ihmisyys ei kuitenkaan ole näin yksinkertaista. Joku viisas on sanonut, että jako hyvään ja pahaan ei koskaan mene ihmisten välillä. Jakolinja on meidän jokaisen sisällä. Me jokainen pystymme hyvään ja pahaan ja olemme tehneet hyvää ja pahaa.

Perussuomalaisten tai minkä tahansa muun ryhmän leimaamisessa yhtenä ryhmänä tuollaiseksi, tällaiseksi tai vaikka millaiseksi teemme karkeita yleistyksiä. Aivan samalla tavalla kuin meissä silakoissa on valtavasti erilaisuutta, samalla tavalla sitä on perussuomalaisten kannattajissa. Leimaaminen on väkivaltaa.

Jakaminen meihin ja muihin on inhimillistä, sillä se luo tunteen kuulumisesta joukkoon. Me olemme sosiaalinen laji, meille joukkoon kuuluminen on yksi elossaselviämisen perusteista. Näin aivomme ympäristöä tulkitsevat.

Minulla on henkilökohtainen pyyntö kaikille silakoille. Yritetään yhdessä rakentaa yhteyttä ihmisten välillä. Yritetään välttää puhumista heistä toisista ja leimaamasta yhdella, kahdella sanalla ryhmää, johon saattaa kuulua tuhansia, jopa satojatuhansia ihmisiä. Yritetään puhua enemmän minäkieltä, kertoa miltä minusta tuntuu, mitä minä ajattelen, miten minä suhtaudun käsillä olevaan asiaan. Vältetään sanomasta sinä olet jotain tai he ovat jonkinlaisia. Erotetaan ihmisen oleminen hänen tekemisestään. Emmehän me omalle lapsellekaan sano, hänen kaadettuaan ison huonekasvin villissä leikissä ”sinä olet paha ihminen”, emmehän? Emmeko sanokin lapselle ”tuo mitä sinä teit oli ikävää/vaikeaa/tekee minut surulliseksi”.

-------

Ikävä kyllä silakkaliikkeen ovat vallanneet mamukiimassa olevat batiikkinoidat, jotka tuhoavat koko jutun parissa kuukaudessa.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1434
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Kiuru.jpg
Kiuru.jpg (58.43 KiB) Katsottu 2389 kertaa
Risto Kiuru kehoittaa silakoita kerämään rekisteriä ihmisistä, jotka keskustelevat hänen mielestään väärin

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Gurney kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 6:06 pmIkävä kyllä silakkaliikkeen ovat vallanneet mamukiimassa olevat batiikkinoidat, jotka tuhoavat koko jutun parissa kuukaudessa.
Korostin yllä kaksi kohtaa lainauksesta. Olisiko edellä kuvailtu skenaario todellakin huono asia? Vaikka kyllähän silakat tällaisenaan tekevät hyvää työtä avaamalla täysjärkisten ihmisten silmiä.
????? ?? ??????.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Alex Smith kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 6:34 pm
Risto Kiuru kehoittaa silakoita kerämään rekisteriä ihmisistä, jotka keskustelevat hänen mielestään väärin
Tuohan taitaa olla rikos Suomessa. Laiton henkilörekisteri tjsp. Ja tämä Risto Kiero vieläpä myöntää sen kohdistuvan johonkin tiettyyn ihmisryhmään.

Poistettu kuvan turha toisto
-NILS-
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
JammuSetä

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Ottakaas lisää kuvankaappauksia tuosta Risto Kiurun keskusteluketjusta.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

John Kimble kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 6:42 pm
Alex Smith kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 6:34 pm

Risto Kiuru kehoittaa silakoita kerämään rekisteriä ihmisistä, jotka keskustelevat hänen mielestään väärin
Tuohan taitaa olla rikos Suomessa. Laiton henkilörekisteri tjsp. Ja tämä Risto Kiero vieläpä myöntää sen kohdistuvan johonkin tiettyyn ihmisryhmään.
Johan toki, oven takana vierailevatkin saaneet sapiskaa henkilörekisterin keruusta,
yle.fi/uutiset/3-10297901
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3026
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Liekö ollut kuva jo aiemmin ketjussa, mutta menköön siinä tapauksessa toistamiseen. Silakat ovat hyökkäilleet vähän sinne ja tänne, mutta tädeillä ei oikein taidot riitä palvelunestohyökkäyksiin. Hyvä niin.

Taavetti tuossa antoikin jo näytteen, miten silakka voi tehdä Suuressa Oikeamielisyydessään hyökkäyksiä mihin vaan - siitä ei pakosti ole kovin pitkä matka parven kimppuun lietsomiseen. On ne hienoja ihmisiä!

Huttunen.jpg
Huttunen.jpg (93.9 KiB) Katsottu 2388 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2504
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Gurney »

poikani kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 6:35 pm
Gurney kirjoitti: Su Tammi 19, 2020 6:06 pmIkävä kyllä silakkaliikkeen ovat vallanneet mamukiimassa olevat batiikkinoidat, jotka tuhoavat koko jutun parissa kuukaudessa.
Korostin yllä kaksi kohtaa lainauksesta. Olisiko edellä kuvailtu skenaario todellakin huono asia? Vaikka kyllähän silakat tällaisenaan tekevät hyvää työtä avaamalla täysjärkisten ihmisten silmiä.
Unohdin laittaa lainausmerkit "ikävä kyllä " kommenttiin.
Hyvä asiahan tuo on.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1434
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Otsamo.jpg
Otsamo.jpg (61.05 KiB) Katsottu 2388 kertaa
Risto Kiurun mukaan HÄN on oikeassa ja sillit saavat kerätä laitonta henkilörekisteriä.
Mutku se on eri asia.

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2504
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Viihdettä.

Käykää katsomassa, miten nyt siellä kehoitetaan tekemään rikosilmoitus, kun joku täällä on käskenyt tehdä lasun feministiukosta.

Kukaan ei tiedä, onko lasu tehty, mutta silti rikosilmoitus pitää tehdä?

Samaan aikaan samat ihmiset kehoittavat DoS:iin tai keräämään laitonta rekisteriä väärän mielipiteen omaavista ihmisistä? Ja maalittavat omasta mielestään persuja?

Uuninpankonpoikakin otettu mukaan :)
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1448
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: SILAKAT: vale-, viha- ja vastamedioita vastaan

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Salmela.jpg
Salmela.jpg (44.47 KiB) Katsottu 2424 kertaa
Palvelunestohyökkäys?

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti
Vastaa Viestiin