Kirjailija, kulttuurineuvos Veijo Baltzar syytteessä mm. törkeästä ihmiskaupasta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

taavetti kirjoitti:
La Tammi 18, 2020 9:24 pm
Vielä selvennykseksi kysymys: eli naisten seksuaaliseen ahdisteluun liittyvä liikehdintäkin on suunnattu valkoista heteromiestä kohden? Ja miehet ja naiset ympäri Suomen maan eivät ole kiinnostuneita naisiin kohdistuneista rikoksista, jos tekijä on romani?
Juuri näin, olet pääpiirteittäin sisäistänyt asian ytimen. Kuumia perunoita eivät ole pelkästään "romanit" vaan myös afrikkaloiset ja lähi-itäloiset miesoletetut. Näihin ei feministit koske pitkällä tikullakaan.

"Valkoinen mies" on tosin rasistinen ilmaisu ja vihapuhetta. Silakoiden mielestä juutalainen on "valkoinen" mutta arabi ei.
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Pitäisiköhän laittaa ruskeat piilarit,ja lähteä etsiin rahoittajia.Ideoita kyllä riittää.Eihän täällä rehellisenä kohta edes pärjää,rikastumisesta puhumattakaan.Ei ole varaa ruotsin ja suomen asuntoon,ei varaa asuntovaunuun.Ei ole varaa reissata edestakaisin etelä-afrikassa tai jossain irakissa ja lähettää/viedä sukulaisille rahaa.Ai niin ...mutta eihän minulla olekaan ilmainen asunto ja ruokaEikä terveydenhuolto.Tai kelan/sossun kustantamat kodinkoneet ym.Tai spr: n lahjoittamat loput mitä tarvitsen-ja vähän enemmänkin.Oliko lottovoitto syntyä Suomeen?? ...joku välistä sen veti,kuka perkele rahojani tunnistaa...

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin rikosepäilyt laajentuneet – epäillään myös törkeästä lapsen hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta

Helsingin käräjäoikeus jatkoi torstaina syytteen nostamisen määräaikaa kesäkuun alkuun.

Julkaistu: 31.1. 9:19

KULTTUURINEUVOS Veijo Baltzariin kohdistuvat rikosepäilyt ovat laajentuneet merkittävästi. Uusia rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus ja raiskaus.

Baltzar on vangittuna.

Helsingin käräjäoikeus jatkoi torstaina syytteen nostamisen määräaikaa kesäkuun alkuun. Lisäksi vangitsemisperusteiksi nimettiin 11 uutta rikosta. Jo aiemmin Baltzaria on epäilty törkeästä ihmiskaupasta, pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Uutinen päivittyy.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006390462.html

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kiitos, SDP.
????? ?? ??????.

Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6414
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

No tulihan se totuus sieltä, pedofiilisetäkin kaiken lisäksi, toki tällästä tietoa osattiin jo odottaa. SDP:llä on sitten upeeta porukkaa.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Demaripresidentin nimittämän kulttuurineuvoksen poliisitutkinta etenee:
Veijo Baltzarin epäiltyjen rikosten lista synkkenee: törkeitä raiskauksia, pahoinpitelyjä, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö...

Kirjailija Veijo Baltzar on yhä vangittuna. Syytteen nostamisen määräaikaa pidennettiin uusien rikosepäilyjen takia.

TÖRKEÄSTÄ IHMISKAUPASTA epäiltyä kirjailijaa Veijo Baltzaria, 77, epäillään uusista rikoksista.

Epäiltyjen rikosten listalla on nyt törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, useita törkeitä raiskauksia, useita seksuaalisia hyväksikäyttöä, useita perusmuotoisia raiskauksia, useita pahoinpitelyjä ja uusia epäilyjä törkeästä ihmiskaupasta.

Varhaisimmat rikoskokonaisuuden epäilyt ajoittuvat alkuvuoteen 2015 ja viimeisimmät loppuvuoteen 2019. Tekopaikoiksi on kirjattu Helsinki, Espoo, Raaseporin Tammisaari, Kuopio, ja Rautalampi.

Tutkinta laajenee, yhteensä kolme epäiltyä
Helsingin poliisilaitos tiedottaa, että tutkinnan laajuuden ja uusien rikosepäilyjen vuoksi rikoskokonaisuuden syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty kesäkuulle.

Helsingin poliisin mukaan jutussa on nyt yhteensä kolme epäiltyä. Julkisuudessa on ollut aiemmin tieto vain kahdesta epäillystä, jotka ovat Veijo Baltzar ja hänen naispuolinen avustajansa.

Poliisi ei täsmennä tiedotteessaan kolmannen epäillyn roolia, mutta häntä ja Baltzarin naisavustajaa epäillään vain törkeästä ihmiskaupasta. He eivät ole tällä hetkellä vangittuina.

STT kysyi tutkinnanjohtajalta, rikoskomisario Saara Asmundelalta uhrien määrästä, mutta tämä ei ollut vielä valmis sitä kommentoimaan.
– Tässä vaiheessa on mahdollista, että uusiakin asianomistajia tulee.

Poliisi on perustellut niukkaa tiedotuslinjaa esitutkinnan turvaamisella.
– Poikkeuksellisen laajan asiakokonaisuuden tutkiminen kestää useita kuukausia. Uusien rikosepäilyjen myötä on vielä runsaasti tekemätöntä työtä, muun muassa useiden kymmenien todistajien kuuleminen, sanoo Asmundela poliisin tiedotteessa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006390466.html
31.1.2020 9:24, Päivitetty 10:24
...jutussa on nyt yhteensä kolme epäiltyä
Hmmm... Baltzar, Castén ja ??
------------------------------------------------------------------------------------------
Veijo Baltzarin rikosepäilyt laajenivat ja uusia uhreja ilmeni: epäillään nyt myös törkeästä raiskauksesta

Jo aiemmin Baltzaria epäiltiin törkeästä ihmiskaupasta. Poliisin mukaan tutkinta vie vielä kuukausia.

Kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzariin on kohdistunut uusia rikosepäilyjä muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo poliisi.

Jo aiemmin Baltzaria epäiltiin törkeästä ihmiskaupasta. Nyt on tullut ilmi uusia uhreja ja rikosepäilyjä, kertoo Helsingin poliisi.

Vangittuna olevaa Baltzaria vastaan piti nostaa syyte helmikuussa, mutta nyt syytteen nostamisen määräaikaa on pidennetty kesäkuulle.
– Poikkeuksellisen laajan asiakokonaisuuden tutkiminen kestää useita kuukausia. Uusien rikosepäilyjen myötä on vielä runsaasti tekemätöntä työtä, muun muassa useiden kymmenien todistajien kuuleminen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisista.

Uusia asianomistajia voi vielä tulla
Asmundela ei kommentoinut STT:lle uhrien määrää.
– Tässä vaiheessa on mahdollista, että uusiakin asianomistajia tulee.

Asmundelan mukaan kuultavia on paljon ja osan kohdalla on vielä selvittämättä, ovatko he uhrin vai todistajan asemassa.
– Tämäntyyppisessä rikoksessa kuulusteluilla on suuri merkitys.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Baltzarin marraskuussa todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

Baltzarin lisäksi kokonaisuudessa on kaksi muuta epäiltyä, joista toinen on ollut aiemmin vangittuna. Heitä epäillään vain törkeästä ihmiskaupasta.

Törkeän ihmiskaupan epäillään jatkuneen käräjäoikeuden mukaan vuodesta 2016 vuoteen 2019.

HS kertoi Baltzarin manipuloineen teatteriyhteisön alaikäisiä
Helsingin Sanomat kertoi marraskuussa Baltzarin, 77, manipuloineen, lähennelleen ja kontrolloineen teatteriyhteisöönsä kuuluneita alaikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.

Lehti haastatteli juttua varten kahdeksaatoista tyttöä ja nuorta naista, joilla on omakohtaista kokemusta Baltzarin kanssa työskentelystä. Helsingin Sanomien mukaan haastateltavien kertomukset ovat yhdenmukaisia.

Useat kokivat, että harjoituksissa Baltzaria tuli miellyttää, jos halusi päästä tämän suosioon tai saada merkittäviä rooleja.

Haastateltavat kertovat, että Baltzar houkutteli nuoria asumaan kotiinsa. Lehden mukaan Baltzar myös vaati tyttöjä tekemään pesäeroa perheisiinsä ja eroamaan poikaystävistään. Kirjailija valikoi lähelleen erityisesti nuoria naisia, jotka tulivat vaikeista taustoista.

Baltzarin rikosepäilyjen tultua ilmi hänen saamansa kulttuurituet ovat herättäneet keskustelua. Baltzarin perustama Drom-yhdistys sai vuosina 2013–2019 valtionavustuksia 126 000 euroa, kertoi Ilta-Sanomat marraskuussa. Summa koostuu sekä opetus- ja kulttuuriministeriön että Taiteen edistämiskeskuksen myöntämistä tuista. Lisäksi ministeriön selvityksestä ilmenee, että Dromille on kanavoitu julkista rahaa myös muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön kautta, lehti kertoi.

Drom sai opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksen mukaan muita avustuksia vuosina 2016–2018 kaikkiaan 361 870 euroa. Ilta-Sanomien mukaan summassa on muutakin kuin julkista rahaa: esimerkiksi Koneen säätiö tuki yhdistystä 20 000 eurolla vuonna 2017.

Baltzar on kiistänyt syyllistyneensä törkeään ihmiskauppaan.
YLE
31.1.2020 klo 09.20 päivitetty 31.1.2020 klo 10.32
...avustuksia vuosina 2016–2018 kaikkiaan 361 870 euroa
Sinne meni useamman henkilön koko työiän verokertymä. Kankkulan kaivoon. Kaikki tämä mahdollistui koska mustalainen ja koska taide. Tai miksikä moista performanssia pitäisikään kutsua? Miksi muutes moinen asia on tukemisen arvoinen? Mitä siitä hyötyy sen kustantava taho?
Törkeän ihmiskaupan epäillään jatkuneen käräjäoikeuden mukaan vuodesta 2016 vuoteen 2019.
Samaan aikaan valtio on rahoittanut Baltzarin toimintaa. Ihmiskauppaa veronmaksajain varoilla. On aikoihin eletty.

Kaikki tämä on mahdollistunut, koska erityisesti demareissa on runsaasti hyväuskoisia typeryksiä, jotka ovat polvillaan erilaisten vähemmistöjen vaatimusten edessä. Outoa nöyristelyä. Onkin syytä olettaa, että Baltzarin sikailu on mahdollistunut juurikin hänen ystäviensä tuen ansioista. Kuvissa olevien ystävien osallisuus yhteisen rahan vastuuttomaan kylvämiseen olisi syytä tutkia, ja heidän omaisuutensa asetettava hukkaamiskieltoon saatavien turvaamiseksi.
- Onkohan Suomessa koskaan aiemmin presidentti myöntänyt kultturineuvoksen arvonimeä rikosrekistrin omanneelle ja sittemmin raiskauksesta epäilylle henkilölle? Sekin on tuttua huttua, että nämä eivät juurikaan, tai ollenkaan ole kommentoineet kaveruuttaan Baltzariin.

Lipponen kehui Baltzarin olevan todellinen Power House. Ehkä siksi, että Baltzar oli niin ahkera kusettamaan ja raiskaamaan. Oikealla oleva hörhö selvästikin nauttii heidän seurasta.
Lipponen kehui Baltzarin olevan todellinen Power House. Ehkä siksi, että Baltzar oli niin ahkera kusettamaan ja raiskaamaan. Oikealla oleva hörhö selvästikin nauttii heidän seurasta.
Veijo_kavereineen.jpg (29.37 KiB) Katsottu 7345 kertaa
Halonen nöyristelemässä kahden, sittemmin rikoksista epäillyn edessä. Paljonkohan tuli tällä kertaa luvattua avustuksia?
Halonen nöyristelemässä kahden, sittemmin rikoksista epäillyn edessä. Paljonkohan tuli tällä kertaa luvattua avustuksia?
Veijo_kavereineen_1.jpg (36.47 KiB) Katsottu 7345 kertaa
SDP:n puheenjohtaja ja entinen pääministeri halailee rikollisen kanssa. Mitä se kertoo Antti Rinteestä? Vähemmistöjen perseennuolija hänkin.
SDP:n puheenjohtaja ja entinen pääministeri halailee rikollisen kanssa. Mitä se kertoo Antti Rinteestä? Vähemmistöjen perseennuolija hänkin.
Veijo_kavereineen_2.jpg (28.48 KiB) Katsottu 7345 kertaa
Surkuhupaisaa, että kukaan ei kuulemma tiennyt Baltzarin saamista rikostuomioista, kun hänelle neuvoksen titteliä ehdotettiin ja sittemmin myönnettiin. Eikö haluttu tietää vai eikö osattu etsiä tietoa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

^
Vähän suhteellisuudentajua miten pienistä syistä voidaan tukia lopettaa. Perussuomalaisten nuorten tuki lopetettiin yhden twiitin takia jolla ei tuettu monikulttuurisuutta. Baltzarin monikulttuurisuuspuheiden kautta tuet rullasivat siitä huolimatta, vaikka huomattiin ja tiedettiin seksuaalirikosten olevan arkipäivää toiminnassa.

Mitä tulee noihin SDP:n vaikuttajien ja ulkoministeri Pekka Haaviston kuviin niin eihän ne ole sattumalta tuossa. Samoin SDP:n meppi Liisa Jaakonsaari oli hyvä kaveri Veijo Baltzarin kanssa ja kävi miehen kotona ja tuki toimintaa. Siitä huolimatta ei herättänyt mitään ihmetystä miten eri ikäiset tytöt ja naiset asuvat Baltzarin kanssa.
Perussuomalaisten Nuorten 115 000 euron avustus peruutetaan tältä vuodelta – ensimmäinen kerta, kun järjestöltä perutaan tuet nuorisolain rikkomisen takia


Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt lopettaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n avustuksen maksamisen vuodelta 2019. Ministeriö perii takaisin jo maksetun osuuden.

Taustalla on PS-Nuorten Twitter-tilillä julkaistu kuva EU-vaalien alla. Kuvassa oli tummaihoinen perhe, ja saatteeksi oli kirjoitettu kehotus äänestää perussuomalaisia vaaleissa, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä". Kuvan on alun perin julkaissut Euroopan parlamentti, ja sillä on kehotettu äänestämään vaaleissa. PS-Nuoret tekivät kuvalle oman saatetekstinsä.

Avustusta saavien järjestöjen on noudatettava toiminnassaan nuorisolain tavoitteita, joihin kuuluvat muun muassa nuorten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen. Laissa lähtökohtia ovat esimerkiksi kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys.

– Ministeriöstä avustusta haluavan nuorisoalan järjestön on noudatettava toiminnassaan nuorisolakia. Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista, toteaa ylijohtaja Esko Ranto nuoriso- ja liikuntapolitiikan osastolta ministeriön tiedotteessa(siirryt toiseen palveluun).
...
https://yle.fi/uutiset/3-10839532

Kardemumma

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Epäillään tällä hetkellä uutissivustojen mukaan myös lapsen raiskauksesta. Hieno kulttuurineuvos, pedofiili, ihmiskauppias, raiskaaja ja tiesmitä. No, tämä on näitä Tarja Halosen ja demarien kulttuurineuvoksia. Varmaankin vain jäävuorenhuippu demariporukoissa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Veijo Baltzarin tapaus paisuu 11 uudella rikosnimikkeellä: Kulttuurineuvos epäiltynä myös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta

JULKAISTU 8 TUNTIA SITTEN (PÄIVITETTY 8 TUNTIA SITTEN)

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin ihmiskauppajuttu paisuu. Poliisi epäilee häntä 11 uudesta rikoksesta, joihin lukeutuu muun muassa törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin eilen poliisin lisävangitsemisvaatimusta, jonka perusteella Baltzardin epäillään syyllistyneen lukuisiin uusiin rikoksiin.

Aiemmin poliisi on kertonut tutkivansa tapausta törkeänä ihmiskauppana, pahoinpitelynä ja seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Baltzar vangittiin eilen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä ja perusmuotoisesta raiskauksesta, useammasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta pahoinpitelystä sekä kahdesta törkeästä ihmiskaupasta.

Kyseiset rikosnimikkeet ovat siis uusia.

Lisävangitsemisvaatimuksen lisäksi Helsingin käräjäoikeus käsitteli eilen syytteennoston määräpäivän pidentämistä tapaukseen liittyen. Määräpäivää pidennettiin kesäkuulle.

Poliisi tiedotti mystisesti
Helsingin poliisilaitos tiedotti tänään, että sen tutkiman laajan ihmiskauppa- ja seksuaalirikoskokonaisuuden syytteen nostamisen määräaikaan on pidennetty kesäkuulle. Määräaikaa pidennettiin uusien asianomistajien ja uusien rikosepäilyjen vuoksi.

– Poikkeuksellisen laajan asiakokonaisuuden tutkiminen kestää useita kuukausia. Uusien rikosepäilyjen myötä on vielä runsaasti tekemätöntä työtä, muun muassa useiden kymmenien todistajien kuuleminen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei tiedotteessaan kertonut, mistä tapauksessa on kyse.

Tiedotteesta oli kuitenkin pääteltävissä, että asia liittyy Baltzarin tapaukseen. Baltzarin jutussa syytteennoston määräpäivä olisi ollut noin viikon kuluttua.

Toinen vangittu on vapautettu
Aiemmin on kerrottu, että tapaukseen liittyen on ollut vangittuna kaksi henkilöä. Poliisin mukaan toinen heistä on sittemmin vapautettu.

Toinen, tällä hetkellä yhä vangittu henkilö on Helsingin käräjäoikeuden eilisen ratkaisun perusteella Veijo Baltzar.

Poliisin mukaan kokonaisuuteen liittyy myös kolmas epäilty.

Kirjailija ja teatteriohjaaja Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta viime vuoden lopulla.

Helsingin Sanomat kertoi noihin aikoihin laajassa jutussaan Baltzarin manipuloineen ja käyttäytyneen epäasiallisesti teatteriyhteisönsä nuoria naisnäyttelijöitä kohtaan vuosien ajan.

Juttua päivitetty 31.1. kello 9.44 Helsingin käräjäoikeudesta saatujen tietojen perusteella.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vei ... ta/7709260

Avatar
swaghettiyolognese
Frank Drebin
Viestit: 393
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2019 3:47 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja swaghettiyolognese »

Mitään uutta tästä aiheesta?
RL11/6 kirjoitti:
Ti Tammi 02, 2024 2:41 am
Kyllä me kaipaamme kovasti Adolf Hitleriä

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

taavetti kirjoitti:
La Tammi 18, 2020 9:24 pm
Onko pointtisi se, että koska Baltzar on romani, niin miituu- liikekään ei ole kiinnostunut asiasta? Vielä selvennykseksi kysymys: eli naisten seksuaaliseen ahdisteluun liittyvä liikehdintäkin on suunnattu valkoista heteromiestä kohden? Ja miehet ja naiset ympäri Suomen maan eivät ole kiinnostuneita naisiin kohdistuneista rikoksista, jos tekijä on romani? Mielestäni suhteellisen yksisilmäistä ja harhaista ajattelua.
Näin asiat ovat. Tietysti tavallisia kansalaisia kiinnostaa törkeät rikokset ja rikosvyyhdit, mutta #metoo-liikkeet on pääosin valjastettu koskemaan vhm:stä.

Jonnet ei muista mutta idea keksittiin osittain Suomessa. Suomessa ilmiö ideoitiin nimellä #lääppijät. Idean lähtökohta oli siinä kun ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset olivat liikaa otsikoissa, niin haluttiin tuoda esiin miten ihan kantasuomalaiset miehet ahdistelevat naisia. Ahdistelua olivat mm. huonot puheet, katseet, vääränlaiset koskettelu jne.

#metoo keksittiin vasta olikohan pari vuotta myöhemmin. Tässä ilmiössä ideana oli hyökätä erittäin hyvässä asemassa olevien miesten toimintaa kohtaan, lähinnä vhm oli ykköskohde. Ilmiö laajeni tästä hyvin suosituksi.

Syy miksi #lääppijät ilmiötä ei muistella samassa yhteydessä johtuu siitä, että sen perustamisessa alleviivattiin liian selvästi idean olevan vastaisku ulkomaalaisten ja varsinkin mustien miesten raiskauksia kohtaan. Lisäksi #metoo sai niin ison suosion, että oli helpompaa puhua vain siitä.

Veijo Balzarin kohdalla ongelma ei ole ainoastaan romanitausta, koska romaneiden taakkana harvoin on seksirikollisuus. Baltzarin kohdalla suurempana ongelmana pidetään hänen vahvoja monikulttuurisuuspuheita ja samaa aatetta tukeneita valtakunnan ykköspoliitikkoja, jotka katsoivat seksirikoksia sivusta haluamatta puuttua niihin mitenkään. Sama tilanne näkyy yleisesti nykyisinkin.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Suomen Kuvalehti kertoi vuonna 2012 Baltzarin Miranda-näyttelystä. Veijo kommentoi lehdelle muutenkin mustalaisten asioita ja sanoi mm. näin:
Hän ei pidä siitä, miten osa romaaneista mielistelee valtaväestöä. Ja vielä vähemmän siitä, että yhteiskunta rahoittaa erilaisia kosmeettisia vähemmistöprojekteja, joista suurin hyöty menee niitä toteuttaville valtakulttuurin edustajille.

”Tähän asiaan haluan vaikuttaa.”


Lähde: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttu ... e-suvaita/
Hyvinpä se Veijo onnistuikin vaikuttamisessaan. Hän nimittäin sai hyödyn ohjattua omille tileilleen. Veijo on muuten myös kirjoitellut toimittajan roolissa juttuja Suomen Kuvalehden sivuille. Niistä jutuista voisi löytyä joitain kiinnostavia asioita, jos joku jaksaisi penkoa. Ainakin lehdessä SK 44/1969 (31.10.1969) on Veijon juttu.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Caca de Caballo
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Tammi 25, 2020 11:46 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Caca de Caballo »

Surkuhupaisaa, että kukaan ei kuulemma tiennyt Baltzarin saamista rikostuomioista, kun hänelle neuvoksen titteliä ehdotettiin ja sittemmin myönnettiin. Eikö haluttu tietää vai eikö osattu etsiä tietoa?
Valitettavasti en nyt löydä sitä lehtijuttua, jossa kerrottiin arvonimilautakunnan pyytävän aina myös poliisilta lausunnon ehdokkaasta. Baltzarilla oli kuitenkin käynyt niin hyvä tuuri, että hänen edellisestä tuomiosta oli aikaa 5 vuotta, jolloin rikosrekisteri oli puhdas.

Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

Kardemumma kirjoitti:
Pe Tammi 31, 2020 5:03 pm
Epäillään tällä hetkellä uutissivustojen mukaan myös lapsen raiskauksesta. Hieno kulttuurineuvos, pedofiili, ihmiskauppias, raiskaaja ja tiesmitä. No, tämä on näitä Tarja Halosen ja demarien kulttuurineuvoksia. Varmaankin vain jäävuorenhuippu demariporukoissa.
Ehtihän noissa persujenkin sekasikiöporukoissa olla vuosikausia kaikenlaista raiskaria, ennen kuin tulivat puolueen tietoon. :lol:

Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

Smirre kirjoitti:
Su Tammi 19, 2020 2:25 pm
Pitäisiköhän laittaa ruskeat piilarit,ja lähteä etsiin rahoittajia.Ideoita kyllä riittää.Eihän täällä rehellisenä kohta edes pärjää,rikastumisesta puhumattakaan.Ei ole varaa ruotsin ja suomen asuntoon,ei varaa asuntovaunuun.Ei ole varaa reissata edestakaisin etelä-afrikassa tai jossain irakissa ja lähettää/viedä sukulaisille rahaa.Ai niin ...mutta eihän minulla olekaan ilmainen asunto ja ruokaEikä terveydenhuolto.Tai kelan/sossun kustantamat kodinkoneet ym.Tai spr: n lahjoittamat loput mitä tarvitsen-ja vähän enemmänkin.Oliko lottovoitto syntyä Suomeen?? ...joku välistä sen veti,kuka perkele rahojani tunnistaa...
Olisit käynyt joskus muutakin kuin kiertokoulun ja opetellut edes kirjoittamaan.

Vastaa Viestiin