Rippikoululainen piilotti kameran ja kuvasi leiriläisiä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MrDarcy
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: To Loka 16, 2014 12:27 am

Rippikoululainen piilotti kameran ja kuvasi leiriläisiä

Viesti Kirjoittaja MrDarcy » Ma Kesä 10, 2019 12:13 pm

Poliisi tutkii: Rippikoululainen piilotti salakameran ja kuvasi leiriläisiä – "Asiasta on kerrottu vanhemmille”

Keski-Suomessa leirikeskuksesta löytyi salaa kuvannut kamera. Poliisille on tehty ilmoitus asiasta.

– Yksi rippikoululainen oli laittanut kameran, joka oli tallentanut muita rippikoululaisia. Seurakunta on tehnyt siitä ilmoituksen poliisille ja kertonut asiasta vanhemmille, seurakunnan viestintäpäällikkö kertoo.

Kameran löysi toinen rippikoululainen. Viestintäpäällikön tietojen mukaan kuvamateriaalia ei ole levitetty.

– Kyseessä on onneksi ollut action-kamera, josta kuvat eivät ole päässeet leviämään eteenpäin esimerkiksi nettiin. Kameran muistikortti on otettu talteen, viestintäpäällikkö sanoo.

Action-kamera tarkoittaa usein urheillessa tai matkustaessa käytettävää pienikokoista kameraa, jonka voi kiinnittää esimerkiksi kypärään.

Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistetaan, että poliisille on tullut ilmoitus kuvaamisesta rippileirillä. Poliisi ei vielä sunnuntaina kerro tapauksesta tai tutkinnan tilanteesta.

Rikoslain mukaan salakatselun tunnusmerkistö täyttyy, jos kuvaaminen on kohdistunut ihmisiin yksityisellä alueella tai esimerkiksi vessassa ja pukukopissa.
Axl Smithin oppipoika riparilla?

---

Tarkennusta uuden uutisen myötä:
Poliisi: 14-vuotias poika kuvasi salaa rippileirillä poikien vessassa - epäily salakatselusta

Poliisin tietojen mukaan materiaalia ei ole levinnyt ulkopuolisille.

Rippikoululaisen asettama kamera löytyi poikien vessasta.

Sisä-Suomen poliisilaitos on vastaanottanut ilmoituksen rippileirillä Jyväskylän seurakunnan Vesalan leirikeskuksessa viime perjantaina tapahtuneesta salakatseluepäilystä.

Rikollisesta teosta epäillään rippileirille osallistunutta 14-vuotiasta poikaa, joka tämän hetkisen tiedon mukaan oli pilailumielessä laittanut videokuvaa kuvaavan kameran poikien huoneen WC-tiloihin. Kamera oli kuvannut kahta rippileirillä ollutta poikaa.

Kamera ja siihen tallentunut materiaali saatiin välittömästi rippileirin henkilökunnan haltuun ja toimitetaan poliisille. Tämänhetkisen tiedon mukaan kameralle tallentunut materiaali ei ole levinnyt ulkopuolisille.

Asiaa on käsitelty rippileirillä ja poliisi jatkaa asian selvittelyä tulevan viikon aikana.

Tässä vaiheessa näyttää siltä, että rikolliseen tekoon epäilty on alle 15-vuotias, eikä siten ole rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan.

Iltalehti kertoi asiasta sunnuntaina. Silloin seurakunnan viestintäpäällikkö kertoi, että rippikoululaisen epäillään kuvanneen salaa muita leiriläisiä.