Hki, Korkeavuorenkatu; kultasepänliikkeen ryöstö 8/2018

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12587
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Hki, Korkeavuorenkatu; kultasepänliikkeen ryöstö 8/2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Kesä 10, 2019 11:06 pm

Valvontakamera tallensi järkyttävät tapahtumat helsinkiläisessä koruliikkeessä - Ryöstäjä riepotteli liikkeen myyjää julmasti, kaksikko kahmi arvokorut reppuihinsa

*Kultasepänliikkeen myyjä joutui kahden röyhkeän ryöstäjän uhriksi. Toinen miehistä riepotteli naista luovuttamaan korukaappien avaimet. Saaliikseen ryöstäjät saivat koruja yli 200000 euron arvosta.
*Kultasepänliikkeen myyjä joutui kahden röyhkeän ryöstäjän uhriksi. Tapahtumat tallentuivat valvontakameralle.
*Ryöstökaksikko tunsi toisensa entuudestaan. Miehet tapasivat pitkästä aikaa sattumoisin, kun toinen heistä tuli viime vuoden loppukesästä Kuopiosta Helsinkiin.


Kaverukset menivät kaljalle ja alkoivat jutella omasta elämäntilanteestaan. Kumpikin totesi kaipaavansa elämään ”vähän nousua”. Eikä aikaakaan, kun ryöstösuunnitelma alkoi kehittyä.

Kohde tiedossa
Toinen miehistä kehui tuntevansa Helsingin kultasepänliikkeet kuin omat taskunsa. Hän oli jo etukäteen käynyt katsomassa Korkeavuorenkadulla sijaitsevan liikkeen tarjontaa ja huomannut, että arvokkaimmat korut oli laitettu muutamaan keskeiseen vitriiniin.

Lisäksi liike sijaitsi vähän syrjemmässä kuin muut keskustan korumyymälät.

Kun kohde oli valittu, toinen miehistä vaihtoi pakovälineeksi tarkoitettuun moottoripyörään eri rekisterikilvet ja maalasi sitä toisen väriseksi.

Suunnitelma oli valmiina, ja saalis oli sovittu jaettavaksi tasan kummankin kesken.

Kello oli hieman yli 16 elokuun ensimmäisenä tiistaina, kun moottoripyöräkypärään sonnustautunut mies soitti liikkeen ovikelloa. Sisällä yksin ollut naismyyjä luuli, että motoristi oli kysymässä neuvoa, joten hän meni avaamaan oven - kohtalokkain seurauksin.
Naista riepoteltiin rajusti pitkin myymälää. POLIISI
Naista riepoteltiin rajusti pitkin myymälää. POLIISI
ryöstö_Korkeavuorenkatu.jpg (97.23 KiB) Katsottu 1885 kertaa
Mekkokin repesi
Kypärämies sanoi jotain englanniksi ja riuhtaisi samassa oven auki työntäen naisen sisään ja kaataen hänet lattialle. Sen jälkeen hän päästi kaverinsa myymälään.

Eri puolille myymälää sijoitetut valvontakamerat tallentavat, kuinka naista riepotellaan väkivaltaisesti useita kertoja vitriinikaappien avaimien saamiseksi. Naisen mekko repeää ryöstäjän käsittelyssä.

Toinen ryöstäjistä uhkaa käyttävänsä kaasua, jos nainen ei tottelisi.

Kun miehet saavat avaimet, he jättävät naisen virumaan lattialle ja ryhtyvät keräämään koruja reppuihinsa. Koruja ja alustoja lentelee lattialle miesten rohmutessa kiireellä arvosaalista.

Tallenteilta ilmenee, että miehet todella tietävät, mihin vitriineihin he iskevät. Niissä on liikkeen kallein omaisuus, vintage- ja timanttikoruja yli 220000 euron arvosta.

Suoraan haaviin
Myyjää retuuttanut ryöstäjä komentaa naista pysymään lattialla, kunnes he ovat poistuneet paikalta.

Tallenteilta näkyy, kuinka ryöstäjät lähtevät ulos liikkeestä. Nainen puolestaan nousee lattialta ja lähtee hädissään soittamaan apua. Hän ei kuitenkaan saa yhteyttä hätäkeskukseen, sillä sen numero on varattu.

Nainen kiirehtii ovelle huutamaan apua. Vastapäisestä liikkeestä tulee ihmisiä kertomaan, että ryöstäjät on jo saatu kiinni. Hetken kuluttua poliisi koputtaa oveen.

Ryöstäjät eivät olleet ehtineet edes moottoripyörälleen, kun poliisit ottivat heidät kiinni. Poliisi kertoi myöhemmin, että sivulliselta oli tullut ilmoitus kahdesta kypäräpäisestä miehestä, jotka olivat menneet liikkeeseen ja sulkeneet oven perässään. Näin ryöstäjät saatiin verekseltään kiinni.
Ryöstäjät juoksivat suoraan poliisin syliin.<br />Ryöstäjät juoksivat suoraan poliisin syliin. LUKIJAN KUVA
Ryöstäjät juoksivat suoraan poliisin syliin.
Ryöstäjät juoksivat suoraan poliisin syliin. LUKIJAN KUVA
ryöstö_Korkeavuorenkatu_kiinni.jpg (89.73 KiB) Katsottu 1885 kertaa
Kummallakin miehellä oli mukanaan kaasuase, toisella heistä myös 22-kaliiperinen ladattu revolveri.

Poliisit talloivat
Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1970 syntyneen Rami Ilari Rantasen ja vuonna 1969 syntyneen Janne Pekka Sarelon 3 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ryöstöstä.

Rantanen tuomittiin lisäksi ampuma-aserikoksesta, Sarela puolestaan sen lievästä tekomuodosta. Miehet määrättiin maksamaan uhrilleen yhteensä 4300 euron korvaukset.

Vaikka ryöstösaalis saatiin takaisin, kaksikko tuomittiin maksamaan liikkeelle aiheuttamistaan vahingoista 17000 euron korvaukset. Osa koruista oli vaurioitunut ryöstön yhteydessä, osa sisään tulleiden poliisien astuessa niiden päälle.

Helsingin hovioikeus lievensi hiljattain antamallaan päätöksellä myyjää retuuttaneen Rantasen tuomion 2 vuoden ja 6 kuukauden mittaiseksi. Rantasen rikostoveri oli kuitenkin aiemmin perunut valituksensa, joten hänen alkuperäinen tuomionsa jäi voimaan.
Iltalehti
10.6.2019 20:36

Sarelo on joku narkki... ai niin saanut tietysti paskaa kamaa ja paha mieli. Rantasen Rami vanha tekijä näissä ryöstö- ja väkivaltajutuissa:
Ra­vin­to­loit­si­jaa ampuneelle vankeustuomio
Kaleva
2.9.2003 15:59
"Klassinen kultajuoksu" muuttui mukiloinniksi – 3,5 vuoden tuomio
mtvuutiset
16.07.2014 12:40
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Hki, Korkeavuorenkatu; kultasepänliikkeen ryöstö 8/2018

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ti Kesä 11, 2019 4:00 am

Tuo on hauska miten molemmat on tuomittu samoihin tuomioihin niin se, joka valitti tuomiostaan sai lyhyemmän hoitojakson :lol:

1) Mikäli sivustakulkija ei olisi soittanut poliisille, tai miehet olisivat olleet nopeampia, tai poliisi hitaampi
2) Miehet olisivat mahdollisesti onnistuneet pakenemaan, koska suunnitelma ei ollut huono
3) 220 000€ on aika suuri palkkio
4) Jos rangaistusseuraamus riskinä on 3v
5) Ja tekijät elämänkoulupohjaa notkumassa halvan oluen kuppiloissa
6) On houkutus varmaankin ottaa riski suuri

Vastaa Viestiin