YLE:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

putsari
Columbo
Viestit: 2273
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

YLE:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja putsari » Pe Kesä 14, 2019 5:25 am

IS paljastaa: Ylen toimittajaa epäillään Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies toimitti viime viime vuoden lopulla poliisille tutkintapyynnön, jossa hän pyysi poliisia selvittämään Ylessä työskennelleen toimittaja Sara Rigatellin sekä Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen toimia.
Julkaistu: 14.6. 5:00

Rikosepäily liittyy Ylessä esitettyihin väitteisiin, joissa kyseenalaistettiin elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen toimia.
IS:n tietojen mukaan Ylessä työskennellyttä toimittajaa Sara Rigatellia epäillään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta.

IS:n tietojen mukaan esitutkintakynnys ylittyi kuluvan kevään aikana.

Louhimies toimitti Helsingin poliisille jo viime viime vuoden lopulla tutkintapyynnön, jossa hän pyysi poliisia selvittämään Rigatellin sekä Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen toimia.

Louhimies päätyi tekemään tutkintapyynnön tiettävästi sen jälkeen, kun Rigatelli oli lähestynyt BBC:tä sekä kertonut Louhimiehen ohjaustavoista ja Ylen jutun aiheuttamasta kohusta. Rigatellin yhteydenoton jälkeen Louhimiehen pesti BBC:n tilaamassa tv-sarjassa päättyi.

IS:n tietojen mukaan Jokista ei ainakaan toistaiseksi epäillä rikoksesta. IS:n tietojen mukaan poliisissa pohditaan kuitenkin sitä, onko Jokista vastaan syytä aloittaa esitutkinta päätoimittajarikkomuksesta.

TUTKINTAPYYNTÖ liittyy Rigatellin Ylessä viime vuoden maaliskuussa julkaistuun artikkeliin, jossa kritisoitiin Louhimiehen työskentelyä. Useat naisnäyttelijät kertoivat joutuneensa alistetuiksi ja nöyryytetyiksi Louhimiehen ohjaamissa kuvauksissa.

Louhimiehen mukaan kaikki artikkelissa esitetyt väitteet eivät kuitenkaan pitäneet paikkaansa. Louhimies yritti saada artikkeliin oikaisua, mutta Louhimiehen käsityksen mukaan virheitä ei korjattu. Siitä Louhimiehen poliisille jättämässä tutkintapyynnössä on nimenomaisesti kyse.

Louhimies kritisoi Rigatellin jutussa esitettyjä väitteitä torakoiden toukkien asettamisesta näyttelijä Pihla Viitalan vaatteiden alle sekä lapsinäyttelijän itkettämisestä Käsky-elokuvan kuvauksissa IS:lle jo viime vuoden toukokuussa.

– Elokuvassa oli mukana hyönteisvastaava, eivätkä ne edes olleet torakoita, eikä niitä laitettu iholle. Niiden oli tarkoitus näkyä kuvissa, Louhimies sanoi torakoista.

– Olen itse neljän lapsen isä. Tiedät, että tuollaiset syytökset osuvat pahasti, Louhimies sanoi lapsen itkettämisväitteistä.

YLEN artikkelissa kerrottiin lisäksi, että Louhimies pakotti samaisen elokuvan kuvauksissa Viitalan syömään ruokaa, johon tämä oli oksentanut. Louhimies kiisti väitteen IS:n haastattelussa.

– Tämäkin olisi ollut helppo tarkistaa. Katsoimme kaikki materiaalit Käskystä läpi. Kukaan ei ole syönyt oksennusta, kukaan ei ole oksentanut eikä sellaista ole vaadittu, Louhimies sanoi IS:lle.

IS:N tietojen mukaan Louhimies on hankkinut kirjallisia lausuntoja useilta henkilöiltä, joita kukaan Ylestä ei ole lähestynyt, vaikka Yle väittää kuulleensa heitä tarkistaessaan Louhimiehen oikaisuvaatimuksia Rigatellin juttuun.

– Oikaisuvaatimus käsiteltiin erittäin perusteellisesti, kohta kohdalta. Yle muun muassa kuuli useita Louhimiehen nimeämiä lisätodistajia. Mitkään lisätarkastukset eivät kuitenkaan osoittaneet jutussa esitettyjä kirjauksia virheellisiksi, Jokinen sanoi viime vuoden lokakuussa julkaistussa tiedotteessa.

IS:n tietojen mukaan poliisi kuuli Louhimiestä käynnissä olevan rikostutkinnan tiimoilta noin kuukausi sitten.

IS tavoitti Louhimiehen torstai-iltana puhelimitse Ruotsista.

– Tässä vaiheessa en halua kommentoida sen enempää kuin, että annetaan poliisille ja syyttäjälle työrauha. Viranomaiset saavat tehdä työnsä rauhassa, Louhimies sanoo.

IS:n tietojen mukaan Rigatellia ei ole vielä kuultu. IS ei tavoittanut Rigatellia torstain aikana.

Jokinen kommentoi asiaa IS:lle sähköpostitse Ylen viestinpäällikön välityksellä.

– Minulla ei ole asiaan mitään uutta kommentoitavaa. Aiemmin syksyllä julkisuudessakin kertomamme asiat pätevät edelleen. Juttu pitää ja kyseessä on ollut normaalia uutistoimintaa. Jos viranomaiset haluavat tutkia asiaa, niin se on heidän päätös ja osallistumme siihen normaaliin viranomaisprosessiin, mikäli meitä lähestytään, Jokinen viestittää.

Poliisitutkinta saattaa kestää vielä useita kuukausia.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006141870.html
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Pizzaman
Sammakkoprofessori
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Pizzaman » Pe Kesä 14, 2019 7:53 am

Rigatelli opiskelee parhaillaan USA:ssa Helsingin sanomain säätiön stipendillä :lol:

https://www.hssaatio.fi/myonnetyt-toimittajastipendit/

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Tracker » Pe Kesä 14, 2019 10:12 am

Muutamat toimittajat "edistivät" uraansa tuhoamalla Louhimiehen tulevaisuutta.....SampoTerhonkin mopo keuli pöpelikköön. Kulttuuriministerinä kieltäytyi jakamasta yleisöpalkintoa Jussi-gaalassa Louhimiehelle.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Pe Kesä 14, 2019 12:23 pm

Pizzaman kirjoitti:Rigatelli opiskelee parhaillaan USA:ssa Helsingin sanomain säätiön stipendillä :lol:

https://www.hssaatio.fi/myonnetyt-toimittajastipendit/
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: Se on eri edut, kun on vauraat sukujuuret jossain. Missä nyt Ringratelli sijaitseekaan.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Pe Kesä 14, 2019 1:50 pm

Ylen hallintoneuvoston PS-kaksikko: Louhimiehen ajojahti meni överiksi

Jouko Jokinen: Hallintoneuvostolla ei ole mandaattia kommentoida journalismia.

Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet, perussuomalaiset kansanedustajat Jari Ronkainen ja Olli Immonen eivät ole yllättyneitä Ilta-Sanomien uutisesta, jonka mukaan Ylen toimittajaa epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta.

Ilta-Sanomat kirjoitti, miten Ylessä työskennellyttä toimittaja Sara Rigatellia epäillään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta. Tapaus liittyy Ylen esittämiin väitteisiin Louhimiehen työskentelytavoista ohjaustilanteissa.

– Olimme jo viime vuoden lokakuussa sitä mieltä, että Louhimieheen kohdistuva jahtaaminen meni liian pitkälle ja että toimittaja Rigatellille olisi perusteltua antaa potkut, Ronkainen muistuttaa perjantaina lähetetyssä tiedotteessaan.

Immosen mielestä Ylen operatiivisen johdon, vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen etunenässä, olisi pitänyt ymmärtää vetää jarrusta.

– Jokisen olisi pitänyt miettiä, kuinka pitkälle yksittäisen ihmisen julkisessa jahtaamisessa voidaan tällaisten näyttöjen perusteella mennä.

IS kertoi aiemmin, miten Louhimies toimitti poliisille viime vuoden lopulla tutkintapyynnön, jossa hän pyysi selvittämään Rigatellin ja Jokisen toimia.

Louhimies päätyi tekemään tutkintapyynnön tiettävästi sen jälkeen, kun Rigatelli oli lähestynyt BBC:tä ja kertonut Louhimiehen ohjaustavoista. Yhteydenoton jälkeen Louhimiehen pesti BBC:n tilaamassa tv-sarjassa päättyi.

Ronkainen ja Immonen eivät ymmärrä Ylen julkaisupäätöstä eivätkä tue Rigatellin myöhempää toimintaa.

– Ylen kohuartikkelin taustatyö olisi pitänyt tehdä huolella ja varmistaa tiedot useammasta lähteestä. Louhimiehelle olisi kuulunut lisäksi antaa oikeus oikaista mahdolliset virheelliset tiedot. Tätä oikeutta hän ei saanut.

– Moitittavaa on myös se, että toimittaja Rigatellin ollessa virkavapaalla, hän jatkoi Louhimiehen mustamaalaamista ja ajojahtia muun muassa ottamalla yhteyttä tuotantoyhtiöön, jossa Louhimies työskenteli, Ronkainen ja Immonen toteavat.

Kaksikko muistuttaa, että Yle on sitoutunut Journalistin ohjeisiin. Ohjeiden mukaan tuomioistuimien ratkaisuihin tai syyllisyyteen ei saa ottaa ennakolta kantaa.

Ylen päätoimittaja Jokinen sanoo IS:lle, ettei hän halua kommentoida asiaa sen tarkemmin.

– Tämä asia kuuluu Ylen toimitusjohtajalle ja hallitukselle. Eihän hallintoneuvostolla ole minkäänlaista mandaattia kommentoida journalismia.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006142329.html
– Tämä asia kuuluu Ylen toimitusjohtajalle ja hallitukselle. Eihän hallintoneuvostolla ole minkäänlaista mandaattia kommentoida journalismia.
Jokisen journalismia on ilmeisesti se että virkavapaalta vielä rienataan ja levitellään tahaltaan BBCn tietoon näitä syytöksiä,mitkä monet vielä ovat pelkkää paskaa.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1250
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Villeri » Pe Kesä 14, 2019 2:11 pm

Helsingin Sanomain säätiö, Toimittajastipendit/UKK:
"Stipendiaattiaikana ei voi tehdä töitä. Säätiön stipendiapuraha on tarkoitettu kokopäiväistä opiskelua varten."

https://www.hssaatio.fi/usein-kysytyt-kysymykset/

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12551
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Kesä 14, 2019 2:32 pm

Koska "väärin ajattelijoiden puolueen" edustajat kertovat mielipiteensä, niin ne ovat tietysti "vääriä" ja niitä ei noteerata, koska se "väärin ajattelevien puolue" haluaa rajoittaa islamilaisten invaasiota Suomeen:
Ylen hallintoneuvoston PS-kaksikko: Louhimiehen ajojahti meni överiksi
IltaSanomat
14.6. 12:12

Jokisen Jouko ei uskaltanut tehdä mitään, sillä jarrun painaminen olisi ollut metoo:n torjumista ja sehän ei tietenkään käy, koska feminismi, koska pitää olla samaa mieltä kuin "kaikki muutkin" ja koska syyllinen löydettiin, niin kaikki halusivat yhteiselle haaskalle runkkaamaan.

Poistettu saman uutisen toistoa ja jätetty lyhyt lainaus
-NILS-
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Pe Kesä 14, 2019 5:14 pm

Nyt siis selvityksessä ovat toimittajien toimet, mutta mites tuo Viitalan Pihla? Onko hän kertonut toimittajille itse keksimiään juttuja Louhimiehestä "totuuksina" vai ovatko toimittajat kertoneet itse keksimiään juttuja mukamas Viitalan kertomina?
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

morbidelli
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 688
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja morbidelli » Pe Kesä 14, 2019 7:34 pm

Tottahan tuo varmaankin on että hallintoneuvoston jäsenillä ei ole virallista mandaattia kommentoida journalismia. Outoa että samaan hengenvetoon JJ väittää sellaisen kuuluvan toimitusjohtajalle ja hallitukselle. On tainnut jäädä Jokiselta perehtymättä omaan organisaatioonsa. Eiköhän se ole nimenomaan hallitus ja toimitusjohtaja joilla ei saa olla journalismiin mielipidettä. Päätoimittaja siitä vastaa, ihan yksin. Ja huonosti vastaakin.

Fire
Alibin kestotilaaja
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Fire » Pe Kesä 14, 2019 9:37 pm

Väkivallantarkastaja kirjoitti:Nyt siis selvityksessä ovat toimittajien toimet, mutta mites tuo Viitalan Pihla? Onko hän kertonut toimittajille itse keksimiään juttuja Louhimiehestä "totuuksina" vai ovatko toimittajat kertoneet itse keksimiään juttuja mukamas Viitalan kertomina?
Eikös tässä kuitenkin ole sana sanaa vastaan tilanne. Tai oikeastaan useampi nainen ja mieskin on puhunut Louhimiestä vastaan mm. Samuli Edelmann. Eli useampi sana vastaan Louhimies. Minun on kyllä vaikea nähdä miksi useat näyttelijät vain piruuttaan alkaisivat keksimään samasta ohjaajasta valheita. Mikä motiivi tässä olisi.
"SKP perusti samoihin aikoihin Terijoen hallituksen jonka avustuksella Neuvostoliitto aloitti Talvisodan Suomea vastaan. SKP (Suomen Kommunistinen Puolue) on Suomen hallituksessa olevan Vasemmistoliiton edeltäjä."

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1250
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Yle:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Villeri » Pe Kesä 14, 2019 10:33 pm

Fire kirjoitti:
Väkivallantarkastaja kirjoitti:Nyt siis selvityksessä ovat toimittajien toimet, mutta mites tuo Viitalan Pihla? Onko hän kertonut toimittajille itse keksimiään juttuja Louhimiehestä "totuuksina" vai ovatko toimittajat kertoneet itse keksimiään juttuja mukamas Viitalan kertomina?
Eikös tässä kuitenkin ole sana sanaa vastaan tilanne. Tai oikeastaan useampi nainen ja mieskin on puhunut Louhimiestä vastaan mm. Samuli Edelmann. Eli useampi sana vastaan Louhimies. Minun on kyllä vaikea nähdä miksi useat näyttelijät vain piruuttaan alkaisivat keksimään samasta ohjaajasta valheita. Mikä motiivi tässä olisi.
Käsittääkseni myös Louhimies on myöntänyt monta asiaa. Mutta nyt käsiteltäviä ei.

Metoo-mopo lähti pahasti käsistä: virkavapaalla ollut YLEn toimittaja Rigatelli, jonka saama stipendi vielä erikseen kieltää työskentelyn, ottaa yhteyttä Louhimiehen työnantajaan ja onnistuu järkkäämään potkut. Motiivista on vaikea sanoa, mutta hieman vaikea sitä on ainakaan journalismina kuitata.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: YLE:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Silli » La Kesä 15, 2019 1:17 am

Sara Rigatellin Facebook-seinällä on oikein kunnon vatvomista asian tiimoilta...
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Fire
Alibin kestotilaaja
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: YLE:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Fire » La Kesä 15, 2019 1:49 am

Itse en näe miksi lukuisat näyttelijät ja ihmiset haluaisivat yhtäkkiä ilman syytä mustamaalata Louhimäkeä. Miksi näin monta ihmistä puhuu Louhimäkeä vastaan jos hän on syytön.

Tässä tapauksessa on ilmeisesti kuitenkin kyse siitä että joku toimittaja kirjoitti asioista joista useat ihmiset ovat puhuneet.
"SKP perusti samoihin aikoihin Terijoen hallituksen jonka avustuksella Neuvostoliitto aloitti Talvisodan Suomea vastaan. SKP (Suomen Kommunistinen Puolue) on Suomen hallituksessa olevan Vasemmistoliiton edeltäjä."

putsari
Columbo
Viestit: 2273
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: YLE:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja putsari » La Kesä 15, 2019 2:54 am

Fire kirjoitti: Tässä tapauksessa on ilmeisesti kuitenkin kyse siitä että joku toimittaja kirjoitti asioista joista useat ihmiset ovat puhuneet.

Olisi ihan kiva jos aloituspostauksia luettaisiin, niin ei tarvitsisi heitellä mustatuntuu mistä tässä on kyse. :wink:
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: YLE:n toimittaja epäiltynä kunnianloukkauksesta

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Kesä 15, 2019 5:19 am

Fire kirjoitti:Itse en näe miksi lukuisat näyttelijät ja ihmiset haluaisivat yhtäkkiä ilman syytä mustamaalata Louhimäkeä. Miksi näin monta ihmistä puhuu Louhimäkeä vastaan jos hän on syytön.

Tässä tapauksessa on ilmeisesti kuitenkin kyse siitä että joku toimittaja kirjoitti asioista joista useat ihmiset ovat puhuneet.
Eihän Louhimäki missään ole syyttömyyttään vannonut, pyytänyt vain korjaamaan asiat, jotka eivät ole totta, mutta sitäkään ei ole tehty ja sen seurauksena BBC:n duunit lähtenyt..

Vastaa Viestiin