Törkeä lapsenraiskaus: Hgin poliisilla jo muutamia tapauksia

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Törkeä lapsenraiskaus: Hgin poliisilla jo muutamia tapauksia

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Kesä 15, 2019 12:20 am

https://www.mantsalanuutiset.fi/artikke ... elsingissa
Uusi pykälä törkeästä lapsenraiskauksesta tuo kovempia rangaistuksia – "Helsingissä tietoon muutamia tapauksia"

Uusi laki lapsen törkestä raiskauksesta voi tuoda tekijälle aiempaa kovemman tuomion.
Helsingin poliisin tietoon on tullut keväällä muutamia tapauksia, joissa tekijää epäillään törkeästä lapsenraiskausta.

Helsingin poliisi tiedotti tapausten paljastumisesta torstaina. Poliisin mukaan tapausten yksityiskohtia ei kommentoida julkisuuteen.

Sen sijaan poliisi kertoo yleisellä tasolla, että uusi lakimuutos törkeästä lapsenraiskauksesta tuli voimaan 15. huhtikuuta.

Törkeästä lapsenraiskauksesta tuomitaan, kun teko täyttää sekä törkeän raiskauksen että törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön.

– Kahdesta rikoksesta tuli tavallaan yksi, aiempaa ankarammin sanktioitu rikos, kertoo seksuaalirikosasioiden tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Uusi säädös voi Asmundelan mukaan tuoda tekijälle entistä kovemman rangaistuksen.

Aiemmin samaa tekoa on tutkittu kahtena eri rikoksena, joiden vähimmäisrangaistukset ovat olleet törkeän raiskauksen osalta kaksi vuotta ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön osalta vuosi vankeutta. Törkeän lapsenraiskauksen minimirangaistus on neljä vuotta vankeutta.

Törkeän lapsenraiskauksen enimmäisrangaistus on 12 vuotta vankeutta.

Oikeusministeriön mukaan uuden säännöksen lähtökohtana on, että lapsi ei voi koskaan antaa pätevää suostumusta sukupuoliyhteyteen aikuisen kanssa.

Lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat puhuttaneet viime aikoina. Osa oikeusoppineista on hämmästellyt muun muassa tuomiota, joissa aikuinen mies vapautui raiskaussyytteestä, sillä perusteella, ettei uhrina ollut 10-vuotias tyttö vastustellut tekoa.

Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus tuomitsivat miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Korkein oikeus hylkäsi valitusluvan, jossa vaadittiin, että mies tuomittaisiin myös törkeästä raiskauksesta.

Törkeää lapsenraiskausta koskevaa säännöstä sovelletaan väkivaltaa käyttäen tehtyjen raiskausten lisäksi myös tilanteisiin, joissa lapsi on kykenemätön puolustamaan itseään taikka muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

– Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että joku tunkeutuu sormella sammuneen 15-vuotiaan sukupuolielimeen. Ihmiset eivät toisinaan tunnu tietävän, että raiskaustunnusmerkistössä tarkoitettu sukupuoliyhteys voi toteutua ilman, että sukupuolielimeen työnnetään toinen sukupuolielin. Raiskaus voidaan tehdä myös käsin tai jollain esineellä, Asmundela muistuttaa tiedotteessa.
Poliisin tiedote:
https://www.poliisi.fi/helsinki/tiedott ... paus_81364

Värjäys minun tekosia.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Törkeä lapsenraiskaus, Hgin poliisilla jo muutamia tapau

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Kesä 15, 2019 5:22 am

Ei tuossa värjäämisessäsi ole mitään kulttuurisensitiivistä välttämättä, ainahan lasten raiskauksista on tiedot julistettu salaisiksi 60v ajaksi lähes järjestään.

Fire
Alibin kestotilaaja
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Törkeä lapsenraiskaus, Hgin poliisilla jo muutamia tapau

Viesti Kirjoittaja Fire » Su Kesä 16, 2019 1:25 am

Eiköhän ne "yksityiskohdat" löydy sitten jälkeenpäin tilastoista, turhaan Helsingin poliisi tässä yrittää suojella mamuja.
"SKP perusti samoihin aikoihin Terijoen hallituksen jonka avustuksella Neuvostoliitto aloitti Talvisodan Suomea vastaan. SKP (Suomen Kommunistinen Puolue) on Suomen hallituksessa olevan Vasemmistoliiton edeltäjä."

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1902
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Törkeä lapsenraiskaus, Hgin poliisilla jo muutamia tapau

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ti Kesä 18, 2019 11:16 pm

Näissä on Suomessa nähtävissä jo tietynlaista "normalisoitumista", ihmiset ei enää viitsi edes kommentoida kun kantasuomalainen lapsi raiskataan mussoliinin toimesta, niin yleisiä näistä on tullut.

Muslimit muuttaa Suomen kulttuuria pikkuhiljaa omakseen.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 919
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Törkeä lapsenraiskaus, Hgin poliisilla jo muutamia tapau

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » Ke Kesä 19, 2019 1:27 am

Tästähän itsekkin tänne kommannut että johtuen itämaan tietäjien alati lisääntyvistä väkisinnussimis tapauksista siitä tulee maahamme pikkuhiljaa normi johonka ei enää jakseta hämmästellä koska aihe kokee inflaation. Sääli vain että maamme päättäjät heittivät pyyhkeen kehään jo paljon aikaisemmin.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Vastaa Viestiin