Molotovin cocktail Itävallan Vapauspuolueen toimistoon

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1909
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Molotovin cocktail Itävallan Vapauspuolueen toimistoon

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 20, 2019 7:09 pm

Molotovin cocktail Itävallan Vapauspuolueen toimistoon

16.8.2019 13:54

Kansallismielisen Itävallan Vapauspuolueen toimistoon tehtiin polttopulloisku. Tapaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja, vaikkakin sellainen mahdollisuus oli olemassa.
Viikon alussa tapahtui St.Pöltenissä Ala-Itävallan (Niederösterreich) osavaltiossa poliittinen tuhopoltto Itävallan Vapauspuolueen (FPÖ) toimistoa vastaan. FPÖ:n osavaltiokohtaisen piirijärjestön toimitilojen ikkunat rikottiin ja kiinteistö sytytettiin tuleen ilmeisesti Molotovin cocktaililla.

Paikalla nähtiin neljä naamioitunutta henkilöä. Naapurustossa havahduttiin rikkoutuvien ikkunoiden helinään. Palossa ei ollut henkilövahinkoja. Sammutustöissä oli 25 palomiestä. Vahingot jäivät lopulta vähäisiksi palokunnan ehdittyä ripeästi paikalle.

Tuhotyön tekijät joutuivat ensi yrityksen jälkeen poistumaan paikalta, koska yksi heistä oli saanut palavaa nestettä vaatteilleen. Tämä käy ilmi valvontavideosta, johon tapaus on tallentunut. Naamioituneet henkilöt palasivat uusin yrityksin paikalle vajaan puolen tunnin kuluttua. Poliisi pyrki pian sen jälkeen pääsemään tekijöiden jäljille, mutta he ovat edelleen tavoittamatta.

Sosialistit syyttävät FPÖ:tä itseään teosta
Teko tuomittiin poliittisissa piireissä laajalti. Tosin sosialidemokraattisen SPÖ:n erään yhdistyksen fb-sivuilla vihjailtiin, että FPÖ olisi itse teon takana, toimien muka kuin itävallan natsit 1927 Wienin Oikeuspalatsin tuhopolton tapauksessa. Sittemmin kommentti poistettiin sivuilta. Asiasta on syntynyt suukopua FPÖ:n ja SPÖ:n kesken.

Sosialidemokraattien taholta pahoiteltiin mautonta päivitystä, mutta toisaalta vaadittiin anteeksipyyntöä, kun FPÖ:n suunnalta oli puolestaan viitattu erinäisiin poliittisiin tahoihin, mm. sosialidemokraatteihin. Kansanpuolue ÖVP:n piirijärjestön puheenjohtaja tuomitsi tapauksen hyökkäyksenä demokratiaa vastaan.

Henkilövahinkojen vaara olemassa
Tapausta tutkii osavaltion poliisi sekä Itävallan suojelupoliisin ja terrorisminvastaisen yksikön paikallinen toimisto. FPÖ:n paikallinen edustaja huomautti, että tapauksesta selvittiin onneksi ilman henkilövahinkoja. Vaalikamppailun aikana tiloissa saattaa yöpyä vaalityöntekijöitä, ovathan tilat samalla myös puolueen vaalimateriaalin varasto. Itävallassa on tulossa ylimääräiset valtiolliset vaalit 29. syyskuuta.

Niederösterreich on pinta-alaltaan Itävallan liittovaltion kymmenen osavaltion suurin, Wienin jälkeen väestöltään toiseksi suurin 1,7 miljoonalla asukkaalla. St.Pölten, 55 000 asukkaan pääkaupunki sijaitsee 66 kilometrin päässä Wienistä länteen. Osavaltion länsipuolella sijaitsee vuoristoinen Oberösterreichin (Ylä-Itävalta) osavaltio.

Lähteet Kurier, Kronen Zeitung, Die Presse.com

https://www.kansalainen.fi/molotovin-co ... oimistoon/

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1909
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Molotovin cocktail Itävallan Vapauspuolueen toimistoon

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 20, 2019 7:10 pm

Tuhopolttaja kiinni Itävallassa – afgaani mukana polttamassa Vapauspuolueen toimistoa

19.8.2019 19:54

Itävallassa kansallismielisen Vapauspuolueen piiritoimistoa vastaan suoritettuun tuhopolttoon osalliseksi epäilty on saatu kiinni. Mies on noin 20-vuotias afgaani. Kolme muuta epäiltyä ovat vielä karkuteillä.

Itävallassa viranomaiset ovat saaneet kiinni henkilön, joka osallistui viikko sitten tuhopolttoon Itävallan Vapauspuolueen (FPÖ) piiritoimistoa vastaan St. Pöltenissä Ala-Itävallan (Niederösterreich) osavaltiossa. Kiinnisaatu on median saamien tietojen mukaan noin 20-vuotias afgaani, joka tavoitettiin hänen oltuaan sairaalahoidossa palovammojen vuoksi, kertoo Kurier. Miehen vaatteet syttyivät tuleen tuhopolttoa aloitettaessa. Viranomaiset etsivät nyt muita tekijöitä.

Tieto pidätyksestä on aiheuttanut runsaasti reaktioita. Vapauspuolue FPÖ:n puheenjohtaja Norbert Hofer sanoi, että tietojen mukaan kyseessä on toissijaisen suojelun perusteella maassa oleskeleva henkilö, joka on käyttänyt saamaansa suojelua vääriin ja tulee siten karkottaa maasta.

Luottamus poliisin toimintaan on osoittautunut perustelluksi, sanoi FPÖ:n Ala-Itävallan puoluejohtaja Udo Landbauer. Nyt odotetaan kolmen muun tekijän pidättämistä sekä hengenvaarallisen tuhotyön täydellistä selvittämistä sekä mahdollisia johtopäätöksiä. Kyseeseen täytyy tulla välitön karkotus sekä elinikäinen maahantulokielto, mikäli todella on kysymys toissijaisen turvapaikan saaneesta, sanoi Landbauer.

Viranomaiset eivät toistaiseksi anna lisätietoja pidätetystä, koska kolmen muun tekijän etsinnät ovat meneillään. Nyt kiinnisaadun jäljitti Itävallan suojelupoliisin ja terrorisminvastaisen toiminnan osavaltiotason yksikkö.

Valvontavideo auttoi afgaanin kiinnisaamisessa
Tapauksen tutkinnassa ja ensimmäisen epäillyn kiinnisaamisessa oli ratkaisevaksi avuksi FPÖ:n julkistama valvontavideo, josta kävi ilmi, kuinka tuhotyön ensi vaiheessa yhden tekijän vaatteet syttyivät tuleen. Tekijät poistuivat, mutta kolme heistä palasi takaisin täydentämään työnsä.

Tuhopoltto aiheutti ensi alkuun sanaharkkaa sosialidemokraattien ja vapauspuolueen välillä. Tämä johtui paikallisen sosiaalidemokraattiyhdistyksen Facebook-kommentista, jossa rinnastettiin teko 1927 tapahtuneeseen Wienin oikeuspalatsin tuhopolttoon, jonka natsit sytyttivät ja tekivät sitten hälytyksen. FPÖ:n pääsihteeri Christian Hafenecker vastasi ”äärivasemmistolaisten kvartetin” olleen asialla ja kysyi, kuinka piktälle ”demarien, vihreiden ja kansalaisjärjestöjen tukemat anarkistit ovat valmiita menemään”.

Sosialistipuolue SPÖ:n paikallinen johtomies Wolfgang Kocevar sanoi vimmastuneena, että puolueiden ja kansalaisjärjestöjen syyllistäminen on ”varsinainen pohjanoteeraus”, lyö tapauksesta poliittista mynttiä ja on ala-arvoista vaikka tapaus oli poikkeuksellinen. Demarien paikallinen yhdistys kehotti etsimään tekijöitä FPÖ:n nuorisojärjestön RJF:n (Ring Freiheitlicher Jugend) riveistä.

https://www.kansalainen.fi/tuhopolttaja ... toimistoa/

John Kimble
Magnum
Viestit: 1388
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Molotovin cocktail Itävallan Vapauspuolueen toimistoon

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ti Elo 20, 2019 7:48 pm

Jaahas siellä on ollut äärivasemmistolaiset ja ruskean ylivallan kannattajat asialla.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2299
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Molotovin cocktail Itävallan Vapauspuolueen toimistoon

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Ti Elo 20, 2019 11:47 pm

John Kimble kirjoitti:Jaahas siellä on ollut äärivasemmistolaiset ja ruskean ylivallan kannattajat asialla.
Eikä aiheesta ole yhtäkään valtamedian uutista. ULLATUS.

Vastaa Viestiin