Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11566
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Loka 12, 2019 7:38 pm

Muslimikaksikko raiskasi vaimot Helsingissä, ajoi uhrit suojaan ja uhkasi henkeä – selitys käräjillä: ”Mies on mies”

*Peräkkäiset kunniaväkivaltatapaukset työllistivät tuomioistuimia Helsingissä. Tekoja perusteltiin muun muassa sharia-lailla.
*Helsingin hovioikeus on käsitellyt samana päivänä kaksi kunniaväkivaltaan liittyvää lähestymiskieltojuttua.
*Käräjäoikeuden päätökset jäivät voimaan. Miehet pahoinpitelivät ja raiskasivat vaimojaan erovaatimusten vuoksi.
*Toinen miehistä vetosi sharia-lakiin.

huivin_käyttö_on täysin_vapaaehtoista.jpg
Miesten väkivaltaisuus ja islaminuskon fundamentalistinen tulkinta johtivat lähestymiskieltoihin. Kuvituskuva. PASI LIESIMAA; EPA/AOP
huivin_käyttö_on täysin_vapaaehtoista.jpg (66.16 KiB) Katsottu 2203 kertaa
Helsingin hovioikeus on hylännyt kaksi peräkkäin tullutta jatkokäsittelylupahakemusta lähestymiskieltoasioissa, jotka saivat alkunsa islamilaisesta kunniaväkivallasta.

Kummassakin tapauksessa lähestymiskielto sai lainvoiman. Kummassakin tapauksessa mies teki omalle vaimolleen seksuaalista ja fyysistä väkivaltaa naisen eroaikeiden vuoksi. Naisia myös uhkailtiin tappamisella.

Käräjäoikeus antoi ensimmäisessä jutussa lähestymiskiellon kesäkuussa. Jemeniläinen nainen oli naitettu jemeniläiselle miehelle pakkoavioliittoon 15-vuotiaana, ja uhri kertoi kärsineensä toistuvista väkivallanteoista. Hakijan mukaan mies pakotti hänet toistuvasti seksiin, rajoitti liikkumisvapautta ja pahoinpiteli.

Nainen pani vireille avioerohakemuksen. Mies tuli ”hulluksi”, hän kertoi.
– [Mies] oli sanonut hakijalle, että hän mieluummin tappaisi naisen ja hautaisi tämän hiekkaan kuin suostuisi avioeroon, oikeus siteeraa.
– Aina, kun hakija oli pyytänyt eroa, [mies] oli kuristanut häntä ja sanonut, että ”sinä olet minun omaisuuttani” ja ettei vastaaja missään nimessä suostuisi eroon.

Mies: ”Perheen asia”
Vaimon mukaan seksuaalinen väkivalta sisälsi myös pahoinpitelyä, jos hän ei suostunut seksiin. Nainen teki ainakin kaksi rikosilmoitusta ja pakeni turvakotiin.

Mies kiisti väkivaltaisuutensa ja vetosi islamilaisiin sääntöihin.
– Sharia-lain mukaan ero ei ollut mahdollinen ilman heidän vanhempiensa suostumusta. Tämä oli perheen asia. Mies oli luvannut avioliitossa naisen vanhemmille, että hän pitäisi tästä huolen, miehen kerrotaan sanoneen oikeudessa.

Toisessa tapauksessa käräjäoikeus antoi lähestymiskiellon heinäkuussa. Nytkin muslimimies häiriköi vaimoaan väkivaltaisesti: hän uhkasi naista veitsellä, raiskasi tämän niin, että uhri vuoti genitaalialueeltaan verta ja muun muassa seuraili kaduilla. Käräjäoikeuden asiakirjasta ei ilmene, onko seksuaalirikoksesta ilmoitettu poliisille.

Jälleen raivo oli noussut avioeroaikeista. Nainen löysi mieheltään huumeita, kuten oopiumia ja kannabista. Mies uhkasi veitsellä, kun nainen halusi soittaa poliisille.
- Vastaaja oli sanonut aina ylpeänä, että hän ei ole niin kuin muut miehet. Jos vaimo ottaa eron, hän tappaa ensin vaimon, sitten lapset ja sitten itsensä, käräjäoikeus referoi naisen kertomusta.
väkivaltaan_kehottava_kirja.jpg
Toinen miehistä vetosi sharia-lakiin, joka polkee naisten oikeuksia. Kuvituskuva. ISMO PEKKARINEN/AOP
väkivaltaan_kehottava_kirja.jpg (78.71 KiB) Katsottu 2203 kertaa
”Silloin tuomio on kuolema”
Mies uhkasi myös useampaan kertaan myrkyttää vaimonsa ja vammauttaa hänet pyörätuolin varaan. Hän syyti uhkauksiaan myös ulkopuolisten kuullen. Yksi tuli todistamaan oikeuteen.
– Vastaaja oli sanonut, että mies on mies, ei onnistu, jos vaimo haluaa eron, silloin tuomio on kuolema, vain mies voi haluta eron, todistaja kertoi.

Pariskunnalla on kaksi lasta. Nainen joutui vaihdattamaan lukot omakotitalosta miehen uhkaavan käytöksen takia.

Kummassakin tapauksessa käräjäoikeus langetti perusmuotoisen lähestymiskiellon. Ensin mainitun jutun käsitellyt käräjätuomari otti vielä erikseen kantaa taustalla olevaan ilmiöön.
– Kunniaväkivallalla pyritään pelastamaan suvun maine tai kunnia, joka katsotaan pilatuksi usein naispuolisen perheenjäsenen yhteisön moraali- ja siveyssääntöjen vastaisen käytöksen johdosta, käräjäoikeus kirjoittaa.
– Tilanteesta esille tulleet seikat ja erityisesti naisilta täysin kielletyn avioeron hakeminen ovat kaikki hyvin tyypillisiä motiiveja kunniaväkivallalle.
Iltalehti
12.10.2019 16:28
Nämä perheet ovat todennäköisesti tullut Suomeen hakemaan turvaa! Ja mitä tekevät miehet? Aiheuttavat turvattomuutta läheisillen, paskat nakkaavat Suomen laista, vwetoavat suvun kunniaan.
- Millainen kunnia on suvulla, jonka mies pakenee kotimaastaan, elättää perheensä yhteiskunnan tuilla sekä halveksii elättäjiään?

Olemme jälleen epäonnistuneet. "Emme osaa kotouttaa". Vai meneekö pitkän merimatkan, kiikkerän veneen ja arjen rasismin piikkiin?

Musulmaaniukkojen puolustuspuheisiin toivoisin parempien ihmisten kannanottoja siitä, mitä meidän pitää sietää ja paljonko tulisitte vastaan miesten vaatimuksiin? Nythän kyseessä ovat siis suurimman mahdollisen uhristatuksen omaavat henkilöt; muslimimiehet!
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, La Loka 12, 2019 7:52 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
jukuripää
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 690
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja jukuripää » La Loka 12, 2019 7:49 pm

Kotouttaminen ei onnistu. Aivan turha yrittää jankata suomalaista lainsäädäntöä noitten nuppiin, koska miehet elävät islaminsa ja koraaninsa kanssa, eivätkä edes aio muuttaa tapojaan ihmismäisiksi. Kaikkein parasta olisi, kun miehet jäisivät sinne, missä ovat elämänsä aloittaneet. Jos tänne on pakko rahdata islaminuskoisia, niin mieluummin vain naisia ja lapsia. Naisille olisi helpotus päästä täällä aloittamaan uusi elämä ilman paatoksellisia patriootteja. Tuosta "kunnia"väkivallasta tulee täällä vielä todellinen riesa.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6799
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » La Loka 12, 2019 7:51 pm

Niin, tai ainakin ne on tullut sen jälkeen maahan kun se 1994 kriminalisoitiin Suomessa. Siihen asti avioliiton sisäinen raiskaus ei aiheuttanut toimenpiteitä oikeuslaitoksissa. Ja johan siitäkin on peräti 25 vuotta. Eli suomalainen ylkäkin on joutunut olemaan varpaillaan lain silmissä luvattoman seksin harrastamisen suhteen vaimonsa kanssa. Kyllähän Doctor Lecter ikämiehenä muistaa nuo suomalaisen miehen kulta-ajat. Ne nyt on jäänyt historian lehdille, kuten myös näiden matujen mahdollisuus raiskata puolisoitaan, tai pieksää heitä. Mutta sekin on vain lain silmissä, eikä suinkaan käytännön elämässä.

Käytännön elämä ja laki ei kovinkaan usein kohtaa toisiaan.
Täällä tänään, missä huomenna?

123mmm
Alokas
Viestit: 21
Liittynyt: La Loka 06, 2012 12:06 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja 123mmm » La Loka 12, 2019 11:05 pm

Koraani on kirja elämää vastaan ja vielä suomen kansa saa tuntea selässään sen orjuuden.
Sinisilmäiset viranomaiset ei ymmärrä yhtään mitään siitä uhasta ja ovat täysin vaaleenpunaiset lasit silmillä.
Tai jos joku ymmrtääkin, täytyy heittää ulos ja vaientaa.

Yrittävät sillä strategialla että ei puututa asioihin liikaa et
nää kiihkomuslimit pysyis hyvällä tuulella ja ehkä muuttas tapoja. Se ei onnistu koskaan missään maailman maassa.

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Noir » La Loka 12, 2019 11:44 pm

Hienoa tässä on se, että kotoutus on jollakin tavalla uponnut naisiin, ovat tulleet tietoisiksi, että naisilla on Suomessa oikeuksia ja ovat osanneet tehdä rikosilmoituksia ym. Toivoisin, että kaikki tänne tulleet hakatut yms. kohteeksi joutuneet tekisivät samoin. Islam ei toimi ilman naisia.

Meri-Mari
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Ke Elo 14, 2019 11:44 am

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Meri-Mari » La Loka 12, 2019 11:56 pm

jukuripää kirjoitti:
La Loka 12, 2019 7:49 pm
Kotouttaminen ei onnistu. Aivan turha yrittää jankata suomalaista lainsäädäntöä noitten nuppiin, koska miehet elävät islaminsa ja koraaninsa kanssa, eivätkä edes aio muuttaa tapojaan ihmismäisiksi. Kaikkein parasta olisi, kun miehet jäisivät sinne, missä ovat elämänsä aloittaneet. Jos tänne on pakko rahdata islaminuskoisia, niin mieluummin vain naisia ja lapsia. Naisille olisi helpotus päästä täällä aloittamaan uusi elämä ilman paatoksellisia patriootteja. Tuosta "kunnia"väkivallasta tulee täällä vielä todellinen riesa.
Ihan samaa mieltä! Mutta nyt kun suomalaisten suita tukitaan, kun täytyy suojella jopa terroristeja, ettei vain heidän uskontoaan loukattaisi ja ettei vain kukaan kiihottaisi heitä vastaan (siis terroristeja vastaan, haloo!) leimaamalla heidät kaikki allahiin uskoviksi. Allah = jumala, vai mitä? Kaikki erään kansanedustajan kuvagalleriassa olleet terroristit siis uskovat jumalaansa, joka nyt sattumoisin alkaa a-kirjaimella. Ja sitä ei olisi saanut kirjoittaa. Kauhistus mitä kiihotusta! Sitä paitsi, ehkä onkin niin, että jos on jumala, on vain yksi sellainen ja se on kaikilla ihmisillä ja kansoilla sama, oli sen nimi mikä tahansa. Siinä olisi järkeä. Vai onko jokin jumaluuksien ranking-lista olemassa?

Ja huomaa, tuollainen islamin, koraanin ja miesten epäihmismäisten tapojen yhdistäminen samassa lauseessa veisi käräjille, ainakin jos olisit kansanedustaja (ps). Suomi on todella tulossa hulluksi.

Ja sitä mieltä olen ollut alusta asti, että naiset ja lapset olisivat tervetulleempia turvapaikanhakijoita, ja niinhän meille yritettiin vakuuttaakin, että heitä otetaan. Vaan mitä saimme..

Luin juuri yhtä blogia, joka on suosikkini. Siitä sain kimmokkeen tähän "paasaamiseen."

http://professorinajatuksia.blogspot.co ... asian.html

True
Alibin satunnaislukija
Viestit: 146
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 9:09 am

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja True » Su Loka 13, 2019 8:42 am

Kyllä pitäisi viranomaisten ja poliitikkojen ymmärtää että tämän tyyppisen tapaukset on suuri ongelma, koska näitä mamuja alkaa olemaan paljon ja lisää tulee.

Ihme että nämä tapaukset ovat edes päätyneet oikeuslaitoksen käsiteltäväksi. No vastaavanlaisia on sitten tuhansia mitkä ei ole päätynyt oikeuteen.

Rubiskreebeli
Poliisikoira Rex
Viestit: 551
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli » Su Loka 13, 2019 9:11 am

Ehkä kyseessä on korkeakoulutettu ahkera pariskunta eikä pakolaisia lainkaan. Nainenkin joutui vaihtamaan lukot omakotitaloonsa. Eihän nyt Suomessa voi saada sosiaalitukia niin paljon, että voi asua omakotitalossa kahden lapsen kanssa.

Terävä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 143
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Terävä » Su Loka 13, 2019 11:58 am

Onkohan nämä tapaukset olleet raiskauksien ja muiden keppostelujen johdosta jo käräjillä?
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1528
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Su Loka 13, 2019 1:09 pm

Rubiskreebeli kirjoitti:
Su Loka 13, 2019 9:11 am
Ehkä kyseessä on korkeakoulutettu ahkera pariskunta eikä pakolaisia lainkaan. Nainenkin joutui vaihtamaan lukot omakotitaloonsa. Eihän nyt Suomessa voi saada sosiaalitukia niin paljon, että voi asua omakotitalossa kahden lapsen kanssa.
Varmasti saa, jos on ulkomaalainen yksinhuoltaja.

artreini
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja artreini » Su Loka 13, 2019 10:19 pm

Nyt kuohuttaa 5-vuotiaan lapsen raiskaus vantaalaismetsässä – nämä lapsiin kohdistuneet tapaukset ovat nostaneet seksuaalirikokset koko Suomen puheenaiheeksi vuoden aikana
4:39

MTV

Uutiset

5-vuotiaan raiskauksesta annettua tuomiota pui rikosoikeuden professori MTV Uutiset Livessä keskiviikkona.
Suosituimmat
NYT
PÄIVÄ
VIIKKO
Winnipeg Jetsin valmentaja pelasti Patrik Laineen NHL-uran – tuhoaako hän nyt loistavan alun pelanneen suomalaistulokkaan kauden?
Mies soitti poliisille, koska oli huolissaan sairaasta naapuristaan – poliisi päätyi ampumaan talonvahtina olleen tyttären kuoliaaksi: Hätiköity laukaus tallentui kameraan
Pitbullin pentu kuoli suojellessan lapsia – perhe toivoo tapauksen muuttavan suhtautumista rotuun: "Olisin voinut menettää lapseni"
Erikoisesti käyttäytyvät sudet liikkuvat Oulun seudulla, poliisi antoi karkotusmääräyksen – kiireellisessä tilanteessa pedosta tulee soittaa hätänumeroon
Max Verstappen sai kuulla tylystä ratkaisusta – F1-tähtikuski sekosi auton ratissa: ”Mitä v… mitä??!”
NÄYTÄ LISÄÄ
JULKAISTU 23.05.2019 06:29
Vantaalla viime kesänä tapahtunut 5-vuotiaan lapsen raiskaus on kuohuttanut MTV Uutisten lukijoita sosiaalisessa mediassa viime päivinä. Rikos on jo luonteensa vuoksi poikkeuksellinen, mutta siihen liittyy myös yksi erityispiirre: lapsen raiskauksesta tuomittu mies vältti vankilan. Tämä johtuu siitä, että miehen katsottiin olleen tekoaikaan syyntakeeton.

Lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat kuitenkin pysytelleet puheenaiheena jo pidempään.

Julkisuudessa ja mediassa on puitu näkyvästi useita lapsiin kohdistuneita seksuaalirikostapauksia tai rikosepäilyjä, jotka ovat sekä järkyttäneet kansalaisia että johtaneet keskusteluun kovemmista rangaistuksista rikoksiin syyllistyville.

Viimeisen noin vuoden aikana laajaa julkisuutta saaneita tapauksia on ollut ainakin kolme. Samassa ajassa myös rangaistuksia on osin kovennettu.

MTV Uutiset keräsi tähän juttuun tärkeimmät yksityiskohdat koko Suomea kohuttaneista tapauksista.

Lue myös: Täysin poikkeuksellinen tapaus: Mies tuomittiin 5-vuotiaan raiskauksesta, mutta välttää vankilan – miten se on mahdollista? Rikosoikeuden professori selittää päivän kuohuttavinta uutista
KRP paljasti pedofiiliringin
Maaliskuussa Keskusrikospoliisi tiedotti saaneensa valmiiksi esitutkinnan laajassa lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikos- ja lapsipornovyyhdissä.

Tapaus keräsi runsaasti huomiota, sillä KRP paljasti poikkeuksellisen kolkkoja yksityiskohtia tapaukseen liittyvistä rikosepäilyistä.

Juttuun liittyy viisi keski-ikäistä miestä, joita epäillään muun muassa törkeistä raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Poliisi uskoo miesten esimerkiksi raiskanneen lapsia, tallentaneen hyväksikäyttötilanteista kuvamateriaalia ja välittäneen sitä eteenpäin sekä myös hankkineen lapsipornoa ulkomailta.

Poliisi on kuvaillut osaa ulkomailta hankittua materiaalia raa’an väkivaltaiseksi. Materiaalin on kerrottu kuvaavan pieniä lapsia ja äärimmäisessä tapauksessa jopa lapsen tappamista.

Poliisi kertoi takavarikoineensa yksin vyyhdin pääepäillyltä satoja tuntia videota sekä tuhansia kuvia.

Yksityiskohdista erikoisin kuitenkin lienee, että poliisin mukaan rikosepäilyihin kytkeytyy natsismia ja saatananpalvontaa – siitäkin huolimatta, että pedofiiliringin 57-vuotiaan pääepäilty on toiminut erään seurakunnan lapsi- ja nuorisotyöryhmässä.

KRP on kertonut uhrien määräksi kuusi ja iäksi 6-15. Uhrit ovat kaikki poikia.

Lue myös: Pedofiiliringin 57-vuotias pääepäilty on toiminut seurakunnan lapsi- ja nuorisotyöryhmässä
Oulun seksuaalirikokset
Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista kohistiin laajasti myös viime vuoden loppupuolella, kun poliisi tiedotti useammasta lapsiin kohdistuneesta hyväksikäyttöepäilystä Oulussa. Tapauksille yhteistä oli, että epäillyt olivat ulkomaalaistaustaisia. Samassa pinnalle pulpahti grooming-ilmiö.

Eniten julkisuutta saaneessa tapauksessa kahdeksaa aikuista mieltä on epäilty yhteen 13-vuotiaan tyttöön kohdistuneista rikoksista. Osa rikosepäilyistä on sittemmin muuttunut syytteiksi, ja kaksi vyyhtiin liittyneistä miehistä on jo tuomittu Oulun käräjäoikeudessa.

Ensimmäinen tuomio tuli pari viikkoa sitten, kun Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen neljän vuoden vankeuteen törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Toinen tuomio annettiin viime viikolla. Siinä toinen miehistä tuomittiin kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Molemmat miehet olivat tutustuneet 13-vuotiaaseen sosiaalisessa mediassa.

Seksuaalirikosvyyhdin käsittely jatkui käräjäoikeudessa maanantaina kolmannen oikeudenkäynnin alkaessa.

Lue myös: Poliisin tietoon tulee vuodessa yli tuhat tapausta – tämän tilastot kertovat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Suomessa
Hovioikeuden raiskausratkaisu ihmetytti
Noin vuosi sitten kohua aiheutti Turun hovioikeuden tuomio, jonka mukaan 10-vuotiaan lapsen kanssa seksiä harrastanut mies ei ollut syyllistynyt raiskaukseen.

Ratkaisu jäi voimaan, kun korkein oikeus ei myöntänyt asiassa valituslupaa.

Hovioikeuden mukaan tapauksessa oli jäänyt näyttämättä, että tyttö olisi pakotettu sukupuoliyhteyteen väkivalloin. Oikeus ei myöskään nähnyt, että uhri olisi ollut teon hetkellä raiskauspykälän edellyttämällä tavalla pelkotilassa tai muuten avuton.

Aiemmin käräjäoikeus oli myös katsonut, ettei sukupuoliyhteys ollut tapahtunut vastoin lapsen tahtoa.

Raiskaussyytteen kaatumisesta huolimatta teosta syytetty mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Ratkaisu kuumensi silti tunteita, ja myös lainoppineet ottivat asiaan kantaa.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen hämmästeli tuomion perusteluja MTV Uutisille ja toivoi muutosta koko seksuaalirikoslainsäädäntöön.

Hänen näkemyksensä mukaan sukupuoliyhteys 10-vuotiaan kanssa täyttää raiskauksen tunnusmerkistön lähtökohtaisesti.

Rikoslakia rukattiin
Sittemmin eduskunta hyväksyi yksimielisesti hallituksen lakiesityksen lapsiin kohdistuvien törkeimpien seksuaalirikosten rangaistuksien kiristämisestä.

Lakimuutos vahvistettiin tasavallan presidentin esittelyssä, ja muutokset tulivat voimaan huhtikuun 15. päivä.

Muutoksella rikoslakiin lisättiin uusi säännös törkeästä lapsenraiskauksesta. Siitä rangaistaan henkilöä, joka syyllistyy samalla teolla sekä törkeään raiskaukseen että törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Rangaistuksena törkeästä lapsenraiskauksesta on 4-12 vuotta vankeutta.

Lisäksi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta korotettiin 4 vuodesta 6 vuoteen vankeutta.

Uuden lain lähtökohtana on, ettei lapsi voi koskaan antaa pätevää suostumusta sukupuoliyhteyteen aikuisen kanssa.

--------------
OIiko/onko tästä jo ketju täällä olemassa?
Asia, eli somali nuorukainen oli tekijä, mutta kuka tässä oli joutunut kohteeksi?
Onko suvusta, perheestä tai muuten yhteisöstä vai jokin ulkopuolinen?

Eli millä säännöillä näitä käsitellään, koska omat suvun jäsenet varmasti tausta vaikuttavat tällaiseen maineen ja kulttuuri/uskonto tapoihin vedoten.

Pojilla on näissä kulttuureissa jo lapsesta asti isommat oikeudet, eli siitä on hankalampi lähteä tuota tasa-arvoa kehittämään näissä ryhmissä.

Olisiko tämä käsitelty porukan omana asiana, jos tämä olisi tapahtunut asunnossa ja vain omien tietoon tulleena?

artreini
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja artreini » Su Loka 13, 2019 10:25 pm

Tässä siis parempaa taustaa aikaisempaan viestiin.

JULKAISTU 22.05.2019 13:52
Miten lapsen raiskannut henkilö voidaan samaan aikaan tuomita rikoksesta, mutta välttää vankilan? Rikosoikeuden professori kommentoi MTV Uutiset Livessä koko Suomea kuohuttanutta seksuaalirikostapausta.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1997 syntyneen miehen törkeästä 5-vuotiaan lapsen raiskauksesta, joka tapahtui Vantaalla viime kesänä.

Tapaus on kuohuttanut MTV Uutisten lukijoita muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Rikos on jo luonteensa vuoksi poikkeuksellinen, mutta siihen liittyy myös yksi erityispiirre: lapsen raiskauksesta tuomittu mies vältti vankilan. Tämä johtuu siitä, että miehen katsottiin olleen tekoaikaan syyntakeeton.

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio selitti MTV Uutiset Livessä, mitä syyntakeettomuus tarkoittaa, ja miksi mies vältti vankeusrangaistuksen:

– Oikeastaan ensin voi lähteä siitä, mitä syyntakeisuus on. Se tarkoittaa, että henkilö ymmärtää tekonsa ja tekonsa oikeudenvastaisuuden.

– Syyntakeettomuudessa tällainen kyky puuttuu. Käytännössä kyse on mielisairaudesta tai jostain muusta vakavasta tajunnan häiriöstä. Henkilö ei ymmärrä, mitä tekee, eikä pysty kontrolloimaan omaa käytöstään.

Syyntakeisuus on rangaistuksen edellytys
Vantaan tapauksessa lapsen raiskauksesta tuomittu mies oli määrätty tahdonvastaiseen hoitoon, eli niin sanottuun ”pakkohoitoon”. Vankilaan miestä ei olisi Nuotion mukaan voinut syyntakeettomuuden vuoksi passittaa missään tilanteessa.

– Syyntakeisuus on rangaistuksen edellytys. Ei voida tuomita rangaistukseen jos ei ole syyntakeinen. Se on aivan klassinen edellytys.

Nuotion mukaan noin 30-40 henkilöä todetaan vuosittain syyntakeettomaksi. Näiden henkilöiden oikeusjutut liittyvät hänen mukaansa monesti henkirikoksiin tai tuhotöihin.

– Seksuaalirikokset ovat suhteellisen harvinaisia. Niitä on ihan pari kolme vuosittain. Kun puhutaan lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, se on sen verran harvinainen, ettei siitä taida olla mitään tilastotietoa.

Fire
Alibin satunnaislukija
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja Fire » Ma Loka 14, 2019 1:44 am

Doctor Lecter kirjoitti:
La Loka 12, 2019 7:38 pm
Nämä perheet ovat todennäköisesti tullut Suomeen hakemaan turvaa! Ja mitä tekevät miehet? Aiheuttavat turvattomuutta läheisillen, paskat nakkaavat Suomen laista, vwetoavat suvun kunniaan.
Suomalaiset eivät vain ymmärrä. Suomalaisten pitäisi muistaa oma historiansa valkoisina yliherroina ja suvaita muita kulttuureja paremmin eikä olla niin rasisteja sharia-lakia kohtaan.

aga
Charlien Enkeli
Viestit: 1966
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Kunniaväkivallan uhka leijui perheitten yllä; raiskauksia ja tappouhkauksia

Viesti Kirjoittaja aga » Ma Loka 14, 2019 8:51 pm

– Sharia-lain mukaan ero ei ollut mahdollinen ilman heidän vanhempiensa suostumusta. Tämä oli perheen asia. Mies oli luvannut avioliitossa naisen vanhemmille, että hän pitäisi tästä huolen, miehen kerrotaan sanoneen oikeudessa.
No, onneksi oli näin hyvät perustelut miehellä väkivaltaiselle käytökselleen naista kohtaan. Olihan tämä perheen asia ja hän oli luvannut avioliitossa naisen vanhemmille, että hän pitäisi tästä huolen. Tämä lupaus naisen vanhemmille kyllä selvästi puhuu miehen puolesta. Tai päinvastoin. Melko idiootti kaveri kaiken muun paskan lisäksi, puhuu itseään vastaan kuvitellen sen olevan hänelle eduksi. Ansaitsisi kunnon rangaistuksen oikeudelta.

Vastaa Viestiin