HS: 12-vuotias lapsi katosi hyväksikäyttäjän viemänä vieraalle paikkakunnalle, Helsingin hovioikeus kovensi tuomiota

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Skloddi
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 58
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

HS: 12-vuotias lapsi katosi hyväksikäyttäjän viemänä vieraalle paikkakunnalle, Helsingin hovioikeus kovensi tuomiota

Viesti Kirjoittaja Skloddi » Ti Tammi 14, 2020 2:25 pm

https://www.hs.fi/kaupunki/art-20000063 ... F6QZz_yGQ0

HS:
12-vuotias lapsi katosi hyväksikäyttäjän viemänä vieraalle paikkakunnalle, Helsingin hovioikeus kovensi tuomiota

Vuonna 1994 syntynyt mies syyllistyi hovioikeuden mukaan törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja kahteen perusmuotoiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

HELSINGIN hovioikeus korotti useita lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäneen miehen rangaistusta tiistaina. Vankeusrangaistuksen pituudeksi tuli kolme vuotta ja kaksi kuukautta, kun käräjäoikeudessa hän oli saanut kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomion.

Oikeus salasi tuomion asian arkaluonteisuuden vuoksi lähes kokonaan. Siitä ilmenee kuitenkin, että vuonna 1994 syntyneelle miehelle vaadittiin rangaistusta kolmessa eri syytekohdassa, joissa oli eri uhreja.

Vantaan käräjäoikeudessa miehen syyksi oli luettu törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, perusmuotoinen lapsen hyväksikäyttö ja lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin. Kaikki rikokset tapahtuivat syksyllä 2017.

Niin syyttäjä, yksi uhreista kuin vangittuna oikeusprosessin etenemistä odottanut syytettykin valittivat käräjäoikeuden tuomiosta.

HELSINGIN hovioikeus arvioi näyttöä ja asianosaisten kuulemisia siten, että lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin -syytekohta ankaroitui lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Hovioikeus arvosteli muutoinkin syytetyn rikoksia käräjäoikeutta ankarammalla tavalla.

Hovioikeus kertoo julkaisemassaan julkisessa selosteessa joitakin perusteluja tuomiolleen.

”Vastaajan kiistäminen ei horjuttanut asiassa esitetyn muun näytön uskottavuutta. Hovioikeus katsoi asianomistajan kertomuksella ja sitä tukevalla muulla todistelulla tulleen näytetyksi, että vastaaja oli lähettänyt asianomistajalle valokuvia sukupuolielimestään ja alavartalostaan”, julkisessa selosteessa kerrotaan.

Mies oli myös pyytänyt 14-vuotiasta uhria lähettämään itsestään vähäpukeisia kuvia. Uhri oli sellaisen myös lähettänyt.

ANKARIMMIN arvosteltavaksi teoksi hovioikeus katsoi toisessa syytekohdassa käsitellyn törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön. Oikeudenmukainen rangaistusseuraamus pelkästään kyseisestä syytekohdasta on hovioikeuden mukaan kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta ehdotonta vankeutta.

Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön uhri oli tapahtuma-aikaan 12-vuotias.

”Vastaaja oli vienyt asianomistajan luokseen toiselle paikkakunnalle niin, että lapsi on ollut kateissa vanhemmiltaan”, hovioikeuden julkisessa selosteessa kerrotaan.

OIKEUS tuomitsi miehen maksamaan kärsimyskorvauksia kolmelle uhrille. Hänen pitää maksaa yhdelle uhreista 10 000 euroa ja kahdelle muulle tuhat euroa.

HS ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2225
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: HS: 12-vuotias lapsi katosi hyväksikäyttäjän viemänä vieraalle paikkakunnalle, Helsingin hovioikeus kovensi tuomiota

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Tammi 15, 2020 2:57 pm

Aika fakiiri saa olla että tekijästä pystyisi uhrin päättelemään, sikäli jos sellainen edes kiinnostaa.

Vastaa Viestiin