Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Pe Joulu 27, 2019 5:44 pm

Brittiperheen isä ja lapset hukkuivat Aurinkorannikolla uima-altaaseen – poliisi tutkii pumppujärjestelmää


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/001 ... 322b13bf0a

Sinänsä tosi ikävä tapaus, ja vielä aattona.
Mutta mikä voisi olla syy tähän mysteeriin?

Ja sitten se mikä jäi taas uutisoimatta;
British family who drowned in swimming pool 'didn't know how to swim'https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... d-21164954

uimataidottomat.jpg
uimataidottomat.jpg (46.48 KiB) Katsottu 3974 kertaa
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Joulu 29, 2019 11:30 am

Pääministerin isä pahoinpideltiin:

PAHOINPITELY TUHOSI PÄÄMINISTERI SANNA MARININ LAURI-ISÄN TERVEYDEN: ”NELJÄ MIESTÄ POTKI JA HAKKASI!”
Seiska.fi
29.12.2019 07:04
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7551
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Tammi 04, 2020 6:24 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ke Joulu 25, 2019 4:29 pm
... hyvinvointivaltio ei ole onnistunut poistamaan köyhyyttä, se on epäonnistunut ja tällöin sana "perinne" tässä kohtaa on isku vasten köyhiä ja yhä kurjistuvaa keskiluokkaa. Niinistön lausuma on suorastaan pilkallinen; "vitun hieno perinne, että olette täällä taas".
- Onkohan se jonossa seisojistakin olla kiva täällä taas?
Voin kuvitella sieluni silmin presidenttimme tuonne patsastelemaan - (lapsi)vaimo omine lapsineen on jätetty ihan varmasti kotiin, koska pelkäsivät heidän saavn tuolta jonkun tartunnan (nimeltä tavallinen ihminen, joka ei ole kiipinyt yhtään kenenkään reittä pitkin yhtään mihinkään tai jos onkin, niin kynnet eivät ole pitäneet. Runot Hurstin asiakkailla. olisi varmasti paljon parempia kuin se palkittu kaunohöttö, mitä vaimo kynästään paperiin siirtää. Lennu-koirakin jätettiin kotiin, koska Hurstilla ei olisi ollut tarjota hänelle riittävän kalliita herkkuja. Pidän muista koirista, mutta nämä "suomen aateliset" ovat saaneet inhoamaan koko rotua.

(Edit. Heh, hassua että kiinnitin huomiota juuri samaan kuin vanha tuttavani, jonka kanssa olen hyvin usein samaa mieltä muuallakin. Lecterin tulokulma oli nerokas ja oikea, Niinistö ei varmasti ymmärrä tällaista, mutta eipä sen tarttekaan.)
-------------------------------------------------

Pakollinen rikospläjäys mailmalta:

PITSERIAROSVO YLLÄTTI KONTTORIROTAN SEATTLEN LÄHELLÄ WASHINGTONISSA
Seattlen lähellä ryöstöjannu ajatteli keikata pitserian. Hän vaikutti tietävän mitä tekee, kun asteli suoraan lättymestan takahuoneessa olevaan konttoriin hoitamaan asiaansa. Siellä oli tuohon aikaan töissä vain pienikokoinen naisimmeinen, joka yritti paeta kasvojansa huonosti peittänyttä ryöstömiestä yrittäen jopa käydä rosvon kimppuun. Jutun perusteella olisi voinut kuvitella rosvon pahoinpitelevän uhrin törkeästi, kun kauhunhetkistä ym. jauhavat, mutta kauhu oli melko aiheetonta, kun videon katsoonä. Toki kuka tahansa tuossa säikähtää, kun ei tiedä kuka, mikä mielessä tai miten aseistettu.
Pitseriarosvo paiskoi urhean toimistotyöntekijän nurkkaan.png
Pitseriarosvo paiskoi urhean toimistotyöntekijän nurkkaan.png (139.41 KiB) Katsottu 4014 kertaa
Minulla tuli jopa mieleen, että jopas oli ystävällinen rosvo, kun ei pahemmin provosoitunut, vaikka toinen suorastaan kaivoi verta nenästään, kun paniikki sai vallan. En syytä uhria todellakaan, nuo ovat toteamuksia, olisin itse ollut myös ihan varma, että nyt minut raiskataan ja nainen kertoi vielä kokeneensa kovia aiemminkin, joten ei ihme kuinka reagoi.

Juttu Suspect arrested in terrifying White Center robbery caught on video ja video ryöstöstä tuolla:
https://q13fox.com/2020/01/02/suspect-s ... 0DSdgISiGI

Tyypistä tarjottiin heti 1000 taalan palkkio ja hän jäikin kiinni nopeasti. Mahtanee häkki heilahtaa ja pituus voi olla ikävä yllätys, jos vielä menneisyyttä, kun meilläkin joutuisi lusimaan.
Burn
Loot
Murder

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3633
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Australian maastopalot kesällä 2019-2020: 24 ihmistä epäillään palojen sytyttämisestä

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Tammi 07, 2020 2:01 pm

Ilta-Sanomat kirjoitti:24 ihmisen epäillään sytyttäneen tahallaan metsäpaloja Australiassa

Julkaistu: 11:20

Maastopaloista nouseva savu on havaittu Argentiinassa ja Chilessä saakka.

Australiassa 24 ihmistä oli tiistaihin mennessä saanut syytteen metsäpalojen sytyttämisestä tahallaan. Australiassa raivoavat valtavat maastopalot, joita on lietsonut kuuma sää ja voimakas tuuli.

Uuden Etelä-Walesin poliisi kertoi eilen tiedotteessa, että se on ryhtynyt marraskuun alun jälkeen oikeudellisiin toimiin yli 180 ihmistä vastaan maastopalojen takia. Osassa tapauksista poliisi on antanut vain varoituksia, mutta osa on edennyt jopa rikossyytteisiin saakka.

Tyypillinen toistuva rike on motoristien tienposkeen heittämä kytevä tupakannatsa, paikallinen poliisiviranomainen David Elliott sanoi. Hän muistutti, että nykyisessä tilanteessa tulenkäyttökielto on ehdoton ja erittäin tiukka, New Zealand Herald kertoi.

Suurin osa oikeudellisista toimista koskee tulentekokieltojen rikkomisia, tupakan tumppaamatta jättämisiä ja tulitikkujen kiellettyä käyttöä, joissa ei todennäköisesti ole kyse niinkään tahallisuudesta kuin huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä.

Sade toi hetkellistä helpotusta

Australiassa hetkellisesti viilentynyt sää on antanut maastopalojen kimpussa uurastaville palomiehille odotetun hengähdystauon.

Itärannikolla on saatu alkuviikon aikana hartaasti odotettuja sateita. Hajanaisten sateiden odotetaan jatkuvan Uuden Etelä-Walesin osavaltion paloalueilla keskiviikkoon saakka, kertoo yleisradioyhtiö SBS. Ainakin Uudessa Etelä-Walesissa palomiehet ovat keskittyneet rajaamaan paloja.

Osavaltiossa paloi tiistaina yhä 130 maastopaloa, joista 50 ei ollut hallinnassa. Paloja oli sammuttamassa yli 2 600 palomiestä. Victorian osavaltiossa paloja oli reilut kymmenen, kertoo muun muassa The Age -lehti.

Maassa on ollut myös pelkoja siitä, että kaksi Victorian ja Uuden Etelä-Walesin osavaltioissa riehuvaa tulipaloa voisi yhdistyä hallitsemattomaksi suurpaloksi.

Victorian osavaltion palo- ja pelastusviranomaiset kertoivat, että sade on tervetullutta, mutta vettä pitäisi sataa huomattavasti enemmän, jotta sateet saisivat paloja sammumaan.

Tiistaina oli nähtävissä hentoja merkkejä mahdollisesta helpotuksesta kriisiin, kun trooppinen sykloni muodostui maan luoteisrannikon ulkopuolella.

– Oli hyvä nähdä syklonin muodostuvan. Minun ei pitäisi sanoa noin – toivottavasti ei tule vahinkoja – mutta oli mukava nähdä syklonin muodostuvan Länsi-Australian yläpuolella, Uuden Etelä-Walesin paloviranomaisen edustaja Shane Fitzsimmons kertoi.

Fitzsimmons toivoo syklonin olevan merkki siitä, että alueelle saataisiin monsuuni. Monsuuni-ilmasto voisi rikkoa vallitsevan kuuman ilmamassan.

Irlannin kokoinen alue palanut

Lämpötilojen odotetaan nousevan jälleen perjantaina. Tilanteen ei kuitenkaan pitäisi kehittyä yhtä pahaksi kuin lauantain kauhujen päivänä, jolloin palot tuhosivat satoja koteja.

Uuden Etelä-Walesin palo- ja pelastusviranomaiset kertoivat tiistaina yleisradioyhtiö ABC:n mukaan, että osavaltiossa on tuhoutunut lähes 1 600 kotia kuluvan maastopalokauden aikana. Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrewsin mukaan ainakin 200 kotia on tuhoutunut. Määrien odotetaan nousevan, koska viranomaiset tutkivat vielä tuhoutuneita alueita.

Australian maastopaloissa on tähän mennessä palanut lähes kuusi miljoonaa hehtaaria, eli suunnilleen Irlannin kokoinen alue.

Ainakin 25 ihmisen on kerrottu kuolleen metsäpalojen vuoksi syyskuun jälkeen.

Katastrofin kustannukset eivät ole vielä selvillä, mutta Australian vakuutusviranomaisten mukaan tähän mennessä on haettu korvauksia jo yli 430 miljoonan euron edestä. Haettujen korvauksien määrän uskotaan nousevan merkittävästi.

Australian hallitus on korvamerkinnyt yhteensä noin 1,25 miljardin euron suuruisen summan kansalliseen katastrofirahastoon, jolla on määrä auttaa tulipalojen kurittamia yhteisöjä.

Aurinko värjäytyi Etelä-Amerikassa

Australian maastopaloista nouseva savupilvi on havaittu yli 12 000 kilometrin päässä Chilessä ja Argentiinassa, kerrotaan maiden ilmatieteen laitoksilta.

Savupilvi vaikutti maissa siihen, minkä värisenä aurinko näyttäytyi. Argentiinan ilmatieteen laitoksen julkaisemissa kuvissa aurinko oli hieman normaalia punaisempi.

Asiantuntijat arvioivat, että savupilvi saattaa näkyä jopa Brasiliassa Rio Grande del Surin osavaltiossa. Se sijaitsee Argentiinan itäpuolella Atlantin valtameren rannalla.

Savupilvi on noussut 6 000 metriä merenpinnan yläpuolelle.

STT
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006364974.html

Artikkelissa mainitaan, että suurin osa syytteistä perustuu huolimattomuuteen tai piittaamattomuuteen tulentekokielloista, mutta ilmeisesti joukossa on siis myös ihan "oikeita" tuhopolttajiakin. Muistan, että joidenkin vuosien takaisten jättipalojen yhteydessä selvisi, että ainakin osan tappavista maastopaloista oli tahallaan sytyttänyt mies, jolta löytyi tutkinnoissa vieläpä lapsipornoa. Ovat australialaiset tulleet esi-isiinsä...
????? ?? ??????.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7551
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Tammi 07, 2020 8:43 pm

Voe perhana, kun ois messevä juttu, mutta ei prkle jaksa suomentaa ja luoda ketjua.

US of A: Homojen Tinderissä Grinderissä tehdyt treffit johtivat kannibalistiseen murhamässäilyyn
Murhaajakannibaali sotisovassaan, Mark David Latunski, 50.jpg
Murhaajakannibaali sotisovassaan, Mark David Latunski, 50.jpg (64.28 KiB) Katsottu 3901 kertaa
Epäilty, viisikymppinen Mark David Latunski oli jo vuosia sitten nähty jahtaavan pelkkään kilttiin pukeutunutta alastonta nuorta miestä pihallaan, jolloin naapuri soitti poliisit, mutta mies ei halunnut nostaa syytteitä. Lisäksi epäilty oli kidnapannut omat lapsensa eli ei palauttanut aikanaan, mutta miehen ei katsottu olevan heti tuolloin oikeustoimikelpoinen.

Nyt sama mies, itsetyöllistetty kemisti (oman ilmoituksen mukaan), koitui sitten nuoren hiusstylistin Kevin Baconin* kohtaloksi. Hän roikkui nilkoistaan katosta kuin elukka, puukotettuna ja kurkku aukiviillettynä poliisin tullessa paikalle.
Kuulustelupöytäkirja sivu 3 - Latunski riiputti Baconia katosta nilkoista kuin eläintä.jpg
Kuulustelupöytäkirja sivu 3 - Latunski riiputti Baconia katosta nilkoista kuin eläintä.jpg (42.59 KiB) Katsottu 3901 kertaa
Kevinin perhe oli alkanut kaipaamaan häntä, kun nuori mies ei ilmestynyt sovitusti joulupäivälliselle.
Kevin Baconin perheen medialle jakama kuva pojastaan.jpeg
Kevin Baconin perheen medialle jakama kuva pojastaan.jpeg (38.29 KiB) Katsottu 3901 kertaa

*) Ei ole kuuluisa näyttelijä. Näyttelijä kylläkin esitti suruvalittelunsa somessapa tietenkin mielestäni hyvän maun rajoilla.

https://nypost.com/2020/01/07/hairstyli ... hell-cops/
https://www.mlive.com/news/flint/2019/1 ... ember.html
https://heavy.com/news/2020/01/mark-latunski/ (kattava)
Burn
Loot
Murder

Maukka Peruslätkä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 114
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Sanallinen riita kärjistyi Savitaipaleella: Henkilöauton kuljettaja yritti ajaa riitapukarin yli

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » La Tammi 11, 2020 11:43 am

Sanallinen riita kärjistyi Savitaipaleella: Henkilöauton kuljettaja yritti ajaa riitapukarin yli – tutkitaan pahoinpitelynä

Kahden henkilön välinen sanallinen kinastelu johti todella ikävään ratkaisuun Savitaipaleella, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi.

Asianomistajan mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi tarkoituksenmukaisesti hänen päälleen Saitaipaleen keskustassa eilen aamulla.

Asianomistajan kertoman mukaan henkilöauton puskuri osui hänen oikeaan sääreensä, joka myöhemmin turposi iskun voimasta.

Poliisin tietojen mukaan ikävää välikohtausta oli edeltänyt asianomistajan ja henkilöautoa kuljettaneen henkilön välinen kinastelu. Kaksikko kävi sanallista kinaa siitä, missä henkilöautolla saa ajaa.

Tällä hetkellä poliisi tutkii, oliko kyseessä pahoinpitely vai ei.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/san ... #gs.rpa8wl

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7551
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Tammi 12, 2020 2:09 pm

Lasten elämä on pysyvästi muuttunut netin myötä. Pedofiilit tulevat kylään lankoja pitkin ehdotuksineen ja huijauksineen ja jopa pikkutyttöjenkin pitää varoa hakkereita ja huijareita pelatessaan jotain bimbo-peliä, missä siinäkin voi ilmeisesti varastaa omaisuutta.
"Minua huijattiin!" tms.
https://youtu.be/6UC_VU70DwA

Lue tuon videon kommentit, niin saat silmiä tähän maailmaamän. Törmäsin itse tähän hakiessani väärällä todistuksen antanutta naista, jonka seurauksena kurdi-rakastaja joutui linnaan. Ikävä juttu, mutta toisaalta ihan hyvänä varotoimena tuo kurdeille toimisi laajemminkin, sillä ovat ihan helvetin himokkaita raiskareita niin yksilö- kuin joukkuelajinakin tehtyinä!
Burn
Loot
Murder

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7551
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Tammi 12, 2020 7:56 pm

Hmm, mietin minne tämänkin laittaisi, kun voi kiinnostaa muitakin. Vastaaviahan on tapahtunut meilläkin. Videon tapauksessa toki se onni, ettei juna liikkunut eli uskallan antaa herkemmillekin luvan katsoa tämän eli en mitään gore-törkyä tänne ikinä edes linkkaisi.

Kiihtynyt apina-asiamies tyrkkäsi syyttömän naisen suoraan kohti junaa

Monet eri uutismediat pyysivät lupaa käyttää videota, kun taas New Yorkin pomomies DeBlasio kaarteineen tekee kaikkensa, ettei tällaiset jokapäiväiset tapahtumat tulisi kansan tietoon. Jos tekijä sopii heidän ideologiaansa, niin suhtautuminen toki muuttuu eli tässäkään tekijänä ei ole se hirveän paha nazi, vaan joku ihan muu...
KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: Mies tyrkkäsi pahaa-aavistamatonta naista rajusti selkään klo 7:20pm.
KUVAKAAPPAUS VIDEOSTA: Mies tyrkkäsi pahaa-aavistamatonta naista rajusti selkään klo 7:20pm.
DeKalbin metroasema, Brooklyn, NYC.png (85.19 KiB) Katsottu 3882 kertaa
VIDEO löytyy tuolta: @sabel_brooke/Twitter

Kartta/NYC.
Kartta/NYC.
DeKalb -metroasema sijaitsee väkivaltaisessa Brooklynissa.png (76.16 KiB) Katsottu 3882 kertaa
Twitterin videolinkkejä uskaltaa tänne jopa laittaa, toisin kuin monia muita, joista tulee joko paskaa laitteelle tai linkki on huomenna kuollut.
Burn
Loot
Murder

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 13, 2020 3:15 pm

Karhujahdista - siis kyseessä oli tarkoitus tappaa eläin - tulikin kallis reissu yhdelle mettästäjlle:
Koira kuoli karhujahdissa, omistaja yritti saada ampujalta korvauksia: Joutuukin itse maksamaan 56 000 euroa
...
Kohtalokas laukaus
Varalla oli puolenkymmentä koiraa. Passimiehille oli välitetty tieto, mikä niistä oli laitettu karhun jäljille. Suoniityn laidalla ollut passimies seurasi koiran liikkeitä tabletiltaan. Pian mies kuuli myös koiran lähestyvän haukun.

Heinä oli sen verran korkeaa, että koiraa ei näkynyt. Niitylle tuli kuitenkin karhu, joka alkoi lähestyä passimiestä. Pian karhun eteen ilmestyi myös haukkuva koira, jolloin eläin pysähtyi ja nousi takajaloilleen. Välimatkaa passimieheen oli viitisenkymmentä metriä.

Kun koira siirtyi sivuun ampumalinjasta, passimies laukaisi aseensa. Ensimmäinen luoti ei tappanut karhua, jolloin metsästäjä ampui sitä toistamiseen. Vasta nyt karhu kuoli.

Kun metsästäjät lähestyivät kaatoa, heitä kohtasi surullinen näky. Kuolleen karhun takana makasi yllättäen toinen koira. Se virui elottomana ainakin yksi iso reikä kyljessään. Luodin arveltiin lävistäneen karhun ja osuneen koiraan.
...
Omistaja järkyttyi
Omistaja järkyttyi tilanteesta syvästi ja joutui pois tolaltaan. Hän alkoi huutaa ampujaa tappajaksi. Hän kääri koiran hirviliiviin ja poistui paikalta ennen kuin sen vammoja päästiin kunnolla tutkimaan.
...
Kallis lasku
Vakuutusyhtiö maksoi koirasta 1 500 euron korvauksen. Asiantuntijoiden arvio koiran kokonaisarvosta (sisältäen jalostusarvon) oli jopa 10 000 euroa. Omistaja vaati siten ampujalta 8 500 euron lisäkorvausta, eikä suostunut tämän esittämään sovitteluun.

Koiransa menettänyt mies vei vaatimuksensa Pohjois-Savon käräjäoikeuteen vaatien ampujaa maksamaan lisäksi hänen asianosais- ja oikeuskulut korkoineen. Oikeus kuitenkin hylkäsi kanteen.

Mies ei tyytynyt päätökseen, vaan vei vaatimuksensa hovioikeuteen. Tulos ei kuitenkaan ollut hänen kannaltaan lainkaan parempi, huomattavasti kalliimpi kylläkin.

Tuoreessa päätöksessään Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi kanteen ja määräsi kaikki kulut koiranomistajan maksettaviksi. Omien ja vastapuolen yhteenlasketut oikeuskulut aiheuttivat koiransa menettäneelle miehelle yhteensä yli 56000 euron laskun.

Kiistelty karhujahti käytiin syyskuussa 2017.
Iltalehti
12.1.2020 23:01
Hän alkoi huutaa ampujaa tappajaksi
Joo, niiku sitä vartenhan sinne metsään mentiinkin, että tapetaan eläin - pata soimasi kattilaa. Jos tämä koiranomistaja olisi ampunut karhun, niin häntä ei olisi kukaan kutsunut tappajaksi.

Joku on nyt katkera eikä pääse sitä yli. 56000 euron lasku pitäisi kuitenkin hoitaa... Sovitteluun suostuminen olisi tullut edullisemmaksi - saanut korvauksia, mutta oikeuden päätöksen jälkeen voi todeta, että todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

H.Moilanen
Wallander
Viestit: 1022
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Valeupseeri Ruotsin puolustus­voimissa 20v ajan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ma Tammi 13, 2020 4:26 pm

Kopioin alla olevan jutun tänne kokonaisuudessaan, vaikka nyysinkin sen ilmeisesti HS:n maksumuurin takaa. Se oli niin fiksusti kirjoitettu eikä artikkeli kuitenkaan ole Hesarin omaa tutkivaa tai syväluotaavaa journalismia, vaan lähinnä Dagens Nyheterin julkaiseman uutisen suomennos.
13.1.2020 klo 13:56
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006371210.html

DN: Valeupseeri on huijannut Ruotsin puolustus­voimia 20 vuoden ajan

Upseeritodistuksensa väärentänyt mies on työskennellyt johtotehtävissä Afganistanissa ja Kosovossa ja hallinnoinut sotilastiedustelun salauskoodeja.

TAUSTANSA valehdellut mies on huijannut Ruotsin puolustusvoimia 20 vuoden ajan, paljasti ruotsalaislehti Dagens Nyheter maanantaina.

Nousujohteinen ura on vienyt miehen avaintehtäviin Kosovon, Afganistanin ja Malin operaatioissa sekä Ruotsin sotilastiedustelu MUST:ssä. Kosovossa hän oli kapteeni ja Afganistanissa majuri.

Mies on väittänyt olevansa upseeri. Dagens Nyheter osoittaa nyt, että mies ei vuonna 1999 edes aloittanut varsinaista upseerikoulutusta.

Sen sijaan mies joutui eroamaan valmistavasta koulusta, koska hän oli valehdellut lukioarvosanojaan. Oikeat arvosanat eivät riittäneet koulutukseen.

Opintojen tyssääminen alkuunsa ei kuitenkaan estänyt Ruotsin mittapuulla merkittävää sotilasuraa.

Mies yksinkertaisesti väärensi upseeritodistuksen. Hän varusti sen Per Carlsson -nimisen everstin allekirjoituksella. Dagens Nyheterin selvitys osoitti, että kyseisessä Enköpingin viestiyksikössä ei tuohon aikaan ollut olemassakaan Per Carlsson -nimistä everstiä.

Uraansa edistääkseen mies on valehdellut myös muista asioista. Rannikkovartioston turvaluokitellun johtotehtävän hän sai vuonna 2016 valehdeltuaan, että hänellä on upseeritutkinnon lisäksi valtio-opin tutkinto ja ajokortti.

LEHDEN paljastus nousi Ruotsissa yhdeksi päivän suurimmista puheenaiheista.

Erityistä huolta on herättänyt miehen työskentely Ruotsin sotilastiedustelussa, jossa hänen vastuualueelleen kuului tietojärjestelmien kehittäminen ja tiedustelun kryptausavaimien hallinnointi.

Kryptaamisella tarkoitetaan viestien salaamista esimerkiksi ulkomaiselta tiedustelulta. Koska miehen koko ura perustui valheelle, olisi hän saattanut pahimmassa tapauksessa olla myös painostukselle altis.

TAPAUKSEN uutisarvoa nostaa Ruotsissa meneillään oleva Sälenin turvallisuuspoliittinen konferenssi. Sälenin tunturihotellissa Taalainmaalla järjestettävä tapahtuma on Ruotsin puolustuspolitiikan vuoden kohokohta.

Puolustusministeri Peter Hultqvist pitää oman puheensa maanantaina iltapäivällä. Myös häneltä odotetaan vastauksia siihen, miten valeupseerin on onnistunut nousta armeijan arvoasteikossa vuodesta toiseen ilman että melko yksinkertaisesti tarkistettavia valheita olisi paljastettu.

Ruotsin puolustusvoimat vahvistavat nyt DN:n tiedot oikeiksi. Everstiluutnantti Carl-Axel Blomdahl myöntää lehdelle, että puolustusvoimia on huijattu.

”Tässä on tapahtunut jotakin, jota ei oikein voi selittää”, hän sanoo Dagens Nyheterille.

ERITYISEN kiusallinen puolustusvoimien kannalta on miehen valinta Ruotsin Malin-operaation henkilöstöpäälliköksi vuonna 2019.

Miestä pyydettiin tehtävään varta vasten, vaikka hän oli jo jäänyt kiinni osasta valheita rannikkovartiostossa. Mies joutui jättämään tehtävänsä siellä, ja Dagens Nyheterin mukaan rannikkovartio kertoi miehen epäselvästä taustasta puolustusvoimille, suojelupoliisille ja hallitukselle.

Siitä huolimatta mies valittiin yhteen Malin YK-operaation tärkeimmistä tehtävistä. Nykyään mies saa yhä palkkaa tästä työstä. Hänet on kuitenkin vapautettu työtehtävistään.

MIES KOMMENTOI löydöksiä Dagens Nyheterille sähköpostitse. Hän ohittaa kysymyksen upseeritutkinnosta, mutta vakuuttaa, että hän ei ole saanut taustansa väärentämisessä apua ja että ”mikään ulkomainen viranomainen tai toimija” ei ole pyytänyt häneltä tietoja.

Kun Dagens Nyheter viime vuoden lopulla uutisoi miehen paljastumisesta rannikkovartiostossa, tämä tunnusti antaneensa vääriä tietoja ja tehneensä sen ennenkin. Tuolloin kyse oli valtio-opin tutkinnon ja ajokortin keksimisestä, mutta upseeritodistuksen väärentäminen ei vielä tuolloin ollut esillä.

”Kyllä, olen tehnyt niin useita kertoja”, mies sanoi tuolloin. ”Vastaus on, että en tiedä kuinka monta kertaa olen tehnyt niin tai mikä oli ensimmäinen kerta.”
Niin. Näin makaa Ruotsi. Everstiluutnantti "ei oikein voi selittää". Itse konna kiirehtii ensimmäisenä vakuuttamaan, että "ei ole saanut taustansa väärentämisessä apua". Eipä tietenkään ole :lol: Ettei vaan ne apulaiset olisi sisällä siellä Ruotsin puolustusvoimissa sekä muissa samantasoisissa tahoissa :wink:

Ruotsin yleisestä tasosta kertoo, että jopa ajokortin huijaamiseen kannatti vaivautua, eikä sitäkään muka huomattu. Erittäin monet minä mukaan lukien ovat vakuuttuneita, että Ruotsin tuoreimmat PISA-testin tulokset perustuvat niin ikään monille huijauksille. Ne eivät voi mitenkään pitää paikkaansa monestakaan syystä, mutta en voine niitä asioita tänne kirjoittaa, sillä edelliset aihetta käsitelleet viestini poistettiin ja jopa ketju lukittiin joksikin ajaksi. Etsikää siis ne tiedot muualta, jos kiinnostaa. Ruotsi on adoptoinut Al-Taqiyya -metodin jo vuosikymmeniä sitten. Ruben Oskar Auervaara oli kuulkaa ruotsalaisiin verrattuna rehellisyyden perikuva.

PS. Ihan sattumalta juttu tuli esiin juuri nyt Sälenin konferenssin aikaan.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 13, 2020 8:25 pm

Tiedostavat piirit - tiedättehän nämä vasemmistolaiset, kultturellit ja suvaitsevat ihmiset, nämä parempina ihmisinä itseään pitävät - tolkuttavat muukalaiskammoisille, että "huivin käyttö on täysin vapaaehtoista". Se on yksi heidän monista argumenteistaan islamin ihailuun ja sen upeaan tasa-arvoon. Saas nähdä kuinka he tämän asian selittävät:

IltaSanomat 13.1.2020 sivu 15.
IltaSanomat 13.1.2020 sivu 15.
huivin_käyttö_täysin_....jpg (56.16 KiB) Katsottu 3748 kertaa
Iranin ainoa naispuolinen olympiavoittaja otti ja loikkasi - jonnekin missä voi elää vapaammin. Tuskin siis Suomeen, sillä ilman huntua kulkevaa iranilaisnaista lähi-itäläiset miehet ja tiedostavat piirit katsovat karsaasti.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7551
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Tammi 13, 2020 9:46 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ma Tammi 13, 2020 8:25 pm
Iranin ainoa naispuolinen olympiavoittaja otti ja loikkasi - jonnekin missä voi elää vapaammin. Tuskin siis Suomeen, sillä ilman huntua kulkevaa iranilaisnaista lähi-itäläiset miehet ja tiedostavat piirit katsovat karsaasti.
Kimia siis otti ja loikkasi toistaiseksi vapaaseen Hollantiin, missä kyllä yhä kasvava musupopula... Seuraavaksi vaikka Unkariin, jos on vielä hengissä.
Olisi vaan saanut käydä liipaisemassa ennen muuttoaan kierrepotkulla leuankärkeen ex-maansa presidenttiä ja ennenkaikkea sitä iänikuista homeparta khameneita, jotka pilaavat maan ja kaiken hienon mitä se voisi olla ilman islamia.

Poimin tämän muuten tuonne islam-ketjuun, Kimian kirjoitus tai paremminkin vuodatus kannattaa lukea laittamani IG-linkin takaa (farsikin kääntyy näköjään luettavaan muotoon). Tuolta siis alkuun Kimiasta:
viewtopic.php?f=10&t=9743&start=1335#p992308
Burn
Loot
Murder

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4905
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA » To Tammi 16, 2020 3:15 pm

Voi venäjä taas vaihteeksi... Niinpä tietenkin. Onko suomalaiset yhtä hyväuskoisia kuin ruotsalaiset?
https://yle.fi/uutiset/3-11160122
DN: Ruotsalainen valeupseeri kävi useissa tapaamisissa Venäjän turvallisuuspalvelun kanssa – "Yhteydet FSB:hen ovat muodostaneet vaaran"

Mies työskenteli Ruotsin merivartiolaitoksessa vuosina 2016–2018. Hän osallistui ainakin kolmeen tapaamiseen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n kanssa

Ruotsi16.1.2020 klo 13.18

Valeupseeri toimi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ruotsalaisena yhteyshenkilönä, paljastaa sanomalehti Dagens Nyheter tänään torstaina. Lehti on tutkinut valeupseerin uraa ja kirjoittanut hänestä lukuisia artikkeleita marraskuun lopusta lähtien.

Valeupseeri on työskennellyt parinkymmenen vuoden ajan Ruotsin puolustusvoimissa, Merivartiolaitoksessa, Ruotsin armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelussa, Kosovossa, Afganistanissa, YK-tehtävissä Malissa ja sotilasliitto Naton Euroopan komentokeskuksessa.

Hän onnistui etenemään urallaan ja työskenteli salassapidettävien tietojen parissa, vaikka valehteli Dagens Nyheterin mukaan koulutuksestaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2002.

Johtavissa tehtävissä Merivartiolaitoksessa

Vuosina 2016–2018 mies työskenteli Ruotsin merivartiolaitoksessa. Hän oli johtavissa tehtävissä, joihin kuului operatiivinen rooli pelastustehtävissä, rikostenehkäisyssä ja puolutuksessa.

Valeupseerilla oli turvallisuusluokitus, ja hän toimi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ruotsalaisena yhteyshenkilönä. Venäjän merivartiolaitos toimii FSB:n alaisuudessa.

Hän osallistui Dagens Nyheterin mukaan ainakin kolmeen tapaamiseen FSB:n kanssa, kerran Kaliningradissa ja kahdesti Ruotsissa.

– FSB oli aiemmin KGB, ja se on järjestö, jota ei kannata aliarvioida, toteaa tiedusteluasiantuntija Christer Olsén sanomalehti Dagens Nyheterille. Olsén on itse työskennellyt aiemmin muun muassa turvallisuuspoliisi Säpossa.

Aiheutti riskejä Ruotsille toiminnallaan


Merivartiolaitos ei ole halunnut kommentoida valeupseerin venäläisyhteyksiä Dagens Nyheterille, sillä ne ovat suurimmilta osin salassa pidettäviä.

Dagens Nyheterin haastattelemat asiantuntijat huomauttavat, että valeupseerin yhteydet FSB:hen paljastavat, miten haavoittuvassa asemassa hän on ollut, ja mitä riskejä hänen toimintansa aiheutti Ruotsille.

– Jos valeupseerilla on ollut salassa pidettävää tietoa, yhteydet FSB:hen ovat muodostaneet vaaran. Emme voi tietää, miten hän olisi toiminut kiristystilanteessa, tiedusteluasiantuntija Christer Olsén sanoo sanomalehti Dagens Nyheterille.

Lehden mukaan se ei ole löytänyt tietoja, että valeupseeri olisi toiminut yhteyksissään venäläisiin väärin. Tapaamisten aiheena olivat öljyvuodot.

Mies on valehdellut tutkinnoistaan

Dagens Nyheterin tutkimuksen mukaan mies on valehdellut ajokortistaan, yliopistotutkinnostaan, upseeritutkinnostaan ja majuriksi vaadittavasta erityiskoulutuksesta.

Hän osallistui valmistavalle upseerikurssille Signaalitiedustelun upseerikorkeakoulussa Enköpingissä yli 20 vuotta sitten. Hänet erotettiin omasta pyynnöstään elokuussa 1999, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut kouluarvosanoistaan, eikä täyttänyt upseerikoulutuksen vaatimuksia.

Dagens Nyheterin mukaan mies valehteli Ruotsin puolustusvoimille tutkinnostaan ensimmäisen kerraan jo vuonna 2002. Hän onnistui silti tekemään uran puolustusvoimissa, jossa hän sai vuosien varrella enemmän vastuuta ja turvaluokituksia.

Hän on työskennellyt muun muassa Ruotsin armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelussa salakirjoitusavainten parissa.

Mies on myöntänyt valheensa Dagens Nyheterille sähköpostissa.

– Kyllä, olen tehnyt niin useaan otteeseen. En tiedä, kuinka usein olen valehdellut, enkä tiedä, milloin valehtelin ensimmäisen kerran.

Jäi kiinni hakiessaan uutta työpaikkaa

Mies jäi kiinni valheistaan, kun haki uutta työpaikkaa turvallisuuspäällikkönä ruotsalaisen viranomaisen palveluksessa syksyllä 2018. Viranomainen piti hakijaa kiinnostavana, mutta koska kyseessä oli turvallisuusluokiteltu työpaikka, hänen ansioluettelonsa tarkastettiin.

Kävi ilmi, että hän oli valehdellut ainakin ajokortistaan ja ylipistotutkinnostaan. Mies perui hakemuksensa, kun viranomainen esitti hänelle kysymyksiä puuttuvasta ajokortista ja tutkinnosta.

Viranomainen otti yhteyttä Merivartiolaitokseen, jossa mies oli tuolloin töissä, ja kertoi epäilyistään. Merivartiolaitos käynnisti oman turvatarkastuksen miehestä.

– Menetin luottamukseni ja uskoni tähän henkilöön johtajana. Olin vihainen ja pettynyt, sanoo Merivartiolaitoksen operatiivinen johtaja Johan Norrman Dagens Nyherille.

Mies erotettiin ja Merivartiolaitos tiedotti asiasta Ruotsin hallitukselle, turvallisuuspoliisi Säpolle ja puolustusvoimille. Siitä huolimatta mies rektyroitiin vielä Ruotsin YK-joukkojen esikuntapäälliköksi Maliin.

Ruotsin valtiopäivien puolustusvaliokunta on pyytänyt puolustusministeri Peter Hultqvistiltä ja Ruotsin puolustusvoimien komentajalta Micael Bydéniltä selvitystä miehen toiminnasta.

Yle on kertonut miehestä aiemmin artikkelissa DN: Ruotsalainen valeupseeri yleni ja sai huipputehtäviä vuosien ajan – Suomen puolustusvoimat: Uskomaton juttu.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3633
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Järjestäytynyttä turverikollisuutta Etelä-Pohjanmaalla 2002-2017 - vakuustakavarikkoon neljännesmiltsi

Viesti Kirjoittaja poikani » To Tammi 16, 2020 7:35 pm

rikoskomisario Sakari Palomäki kirjoitti:Luvatonta turvetuotantoa Etelä-Pohjanmaalla

16.01.2020 klo 14.28
Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on viime kesänä tehnyt tutkintapyynnön luvattomasta turvetuotannon harjoittamisesta Etelä-Pohjanmaan alueella. Turvetta epäillään nostetun ilman ympäristölupaa yhtiön ja kahden epäillyn toimesta useiden kymmenien hehtaarien alueelta vuosina 2002 - 2017.

Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksikkö on suorittanut esitutkinnan rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen. Esitutkintapöytäkirja on valmistumassa ja lähdössä lähipäivinä loppulausunnolle ja sen jälkeen syyteharkintaan.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tänään (16.1.2020) määrännyt yhtiön ja siihen liittyvien vastuuhenkilöiden omaisuutta vakuustakavarikkoon noin 245.000 euron edestä.

Laati

Sakari Palomäki, rikoskomisario
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... alla_87076

Miten voi noin laajamittaista ympäristörikollisuutta harjoittaa noin kauan ennen kuin siihen kukaan puuttuu? Tässä maassa ei voi edes ovikelloaan vaihtaa ilman jonkinlaista paperisotaa ja viranomaisten tarkastuskierrosta. Maa on tietysti pinta-alaltaan valtava väkilukuun nähden, mutta ei Etelä-Pohjanmaakaan mitään vihonviimeistä erämaata ole. Missä naapurikateus, -kyttääjät ja vasikoijat?
????? ?? ??????.

jalmari68
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Tammi 20, 2009 6:49 pm

Re: Järjestäytynyttä turverikollisuutta Etelä-Pohjanmaalla 2002-2017 - vakuustakavarikkoon neljännesmiltsi

Viesti Kirjoittaja jalmari68 » To Tammi 16, 2020 8:17 pm

Ei käy tuosta tiedotteesta ilmi mutta olisikohan siellä otettu turvettaa laajemmalta alueelta kuin mihin lupa on. Sitä ei ohikulkijat tiedä mistään onko turpeen nostoon lupaa ja mille alueelle tarkkaanottaen, ei asiaa valvovat tahotkaan jos ei käy asioikseen mittailemassa. Kyse on kymmenistä hehtaareista joka on melkoisen pieni pläntti tuossa touhussa.

Vastaa Viestiin