"Ranskalaiset liikemiehet" Helsingissä: väärennetyllä rahalla kultaa 180 000 eurolla - vuokra-autolla pois maasta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4030
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

"Ranskalaiset liikemiehet" Helsingissä: väärennetyllä rahalla kultaa 180 000 eurolla - vuokra-autolla pois maasta

Viesti Kirjoittaja poikani » To Helmi 13, 2020 11:34 am

Poliisi kirjoitti:Väärennetyllä rahalla kultaa 180.000 eurolla - vuokra-autolla pois maasta

13.02.2020 klo 10.19
Itä-Uusimaa

Itä-Uudenmaan poliisin rajat ylittävän rikollisuuden tutkintaryhmä on saanut valmiiksi kahta törkeää petosta koskevan esitutkinnan. Törkeät petokset tapahtuivat lokakuussa 2019 Helsingissä ja Vantaalla.

Toinen tutkittavana olevista rikoksista tapahtui Helsingissä. Siinä epäiltynä olevat ranskalaiset liikemiehet olivat sopineet tapaamisen kultaesineitä myyvän liikkeen edustajan kanssa Helsingissä sijaitsevaan Crowne Plaza hotelliin. Tapaamisen tarkoituksena oli tehdä kaupat 180.000 euron arvoisista kultaesineistä. Ostajat olivat luvanneet maksaa esineistä 200.000 euroa.

Myyjä ja ostajat tapasivat hotellissa lokakuun puolen välin tienoilla ja kaupantekotilaisuus tapahtui "lähes" ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Myyjä toteutti oman osuuden kauppaan liittyen ja luovutti kultaesineet sovitun mukaisesti. Ostajat eivät sen sijaan toimineet aivan yhtä rehellisesti, vaan maksoivat esineet väärennetyillä seteleillä. Myyjä oli havainnut maksuksi saatujen seteleiden olevan väärennettyjä vasta päästyään takaisin omaan liikkeeseensä.

Rikolliset toimivat kaupantekotilaisuudessa erittäin taitavasti. Asianomistajalle oli esitetty aluksi oikeaa rahaa, jotka oli laitettu läpi setelintunnistuskoneesta. Tämän jälkeen tapahtui jonkinlainen silmänkääntötemppu, jonka aikana oikeat setelit vaihtuivat väärennettyihin ja ne laitettiin asianomistajan salkkuun.

Saatuaan kultaesineet haltuunsa epäillyt suuntasivat Vantaalta vuokratulla autolla kohti Turkua, missä he poistuivat maasta Tukholmaan lähtevällä laivalla.

Yksi epäillyistä otettiin kiinni Tukholman satamassa hänen poistuessaan laivasta. Epäillyn ja hänen käytössä olleesta vuokra-autosta takavarikoitiin kultaesineitä noin 120.000 euron arvosta. Hän on ollut vangittuna tapauksen johdosta siitä lähtien.

Kaksi muuta epäiltyä pääsivät lyhyen kiinnioton jälkeen jatkamaan matkaansa Ruotsissa. Heidät on vangittu poissaolevana ja heistä on tehty Eurooppalainen pidätysmääräys.

Toinen tutkittavana oleva törkeä petos koskee epäillyn Vantaalta lyhyeksi ajaksi vuokraaman auton maasta ulos viemistä ja palauttamatta jättämistä. Poliisi epäilee, ettei autoa ollut alun perinkään tarkoitus palauttaa takaisin.

Seuraavaksi juttu etenee syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... asta_87935

Huvittava yksityiskohta: "Kaksi muuta epäiltyä pääsivät lyhyen kiinnioton jälkeen jatkamaan matkaansa Ruotsissa. Heidät on vangittu poissaolevana ja heistä on tehty Eurooppalainen pidätysmääräys." Taidanpa mennä jo satamaan odottelemaan. Ovat varmasti pian palaamassa vastaamaan teoistaan.
????? ?? ??????.

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 699
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: "Ranskalaiset liikemiehet" Helsingissä: väärennetyllä rahalla kultaa 180 000 eurolla - vuokra-autolla pois maasta

Viesti Kirjoittaja Smirre » Pe Helmi 14, 2020 4:52 pm

Ja mitähän kieroa suunnitteli "kultaesineitä myyvän liikkeen edustaja",kun piti hotelliin mennä tekemään kaupat?
Mitään en sano ääneen,mutta olisiko kohta tapahtunut liikkeeseen murto,jossa ainakin tuon rahasumman edestä olisi viety kultaesineitä?
Kiinnostaisi tietää,millainen kuitti kaupasta tehtiin,ja oliko tarkoitus ohittaa verottaja.
Verottajana tutkisin "kultaesineitä myyvän" liikkeen.
Mikä liike muuten kyseessä?
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: "Ranskalaiset liikemiehet" Helsingissä: väärennetyllä rahalla kultaa 180 000 eurolla - vuokra-autolla pois maasta

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Pe Helmi 14, 2020 5:51 pm

Tai sitten sai ihan oikeaa rahaa, jonka vaihtoi itse vääräksi ja alkoi itkemään sekä poliisin, että vakuutusyhtiön suuntaan? :roll:

Vastaa Viestiin