Tapon yritys Parikkalassa 2017

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12424
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Tapon yritys Parikkalassa 2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Touko 23, 2020 12:26 pm

Mikähän siinä on kun jopa tapon yritykset tuppaavat jäämään palstalta pois. Vaan annas olla kun joku Sofia bilettää jossain niiku tosi hurjasti, niin jopas on viis tai kuus juttua aiheesta eri ketjuissa...

Tässä liki kolmen vuoden takainen teko:
Tukehdutti, kuristi ja löi putkella tyttöystäväänsä asunnossaan Parikkalassa — Käräjäoikeus tuomitsi tapon yrityksestä vankeutta kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta

Parikkalassa asuva 21-vuotias Tatu Jaakko Tapio Hämäläinen on tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tapon yrityksestä kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Vuoden 2017 elokuussa tapahtunut rikos kohdistui nukkumassa olleeseen tyttöystävään. Oikeudessa Hämäläinen myönsi tehneensä ruumiillista väkivaltaa naiselle mutta kiisti tappamistarkoituksen.

Entinen tyttöystävä kertoi oikeudessa, että Hämäläinen oli tekohetkellä päihtynyt. Seuraavana päivänä hän oli kertonut käyttäneensä kokaiinia.

Teko tapahtui kello viiden jälkeen aamulla tuomitun asunnolla, jossa tyttöystävä oli nukkumassa. Tekijä itse oli tullut vasta tässä vaiheessa kotiinsa ja ryhtynyt vaatimaan nukkuvaa henkilöä ylös ja alkamaan ”hommiin”, joiden sisällöstä ei ollut tarkempaa tietoa.

Kun tyttöystävä oli kertomansa mukaan kieltäytynyt, tilanteessa oli syntynyt riita. Seuraavassa vaiheessa nainen oli herännyt siihen, että Hämäläinen oli hajareisin hänen päällään ja painoi voimakkaasti molemmin käsin nenän ja suun päältä. Kamppailutilanne oli ollut niin voimakas, että makuupaikkana käytetty sohva oli romahtanut alta.

Kun nainen oli päässyt pois tilanteesta, tuomittu oli ottanut käsiinsä kaiuttimen johdon ja alkanut kuristaa kaulasta. Hämäläinen kiisti oikeudessa kuristamisen, mutta rikosteknisen laboratorion lausunnossa johdosta oli löydetty uhrin dna:ta.

Naisella oli tässäkin vaiheessa voimaa irrottautua otteesta ja paeta rappukäytävään, missä hän sai vielä metalliputkesta lyönnin takaraivoonsa.

Hän pääsi kuitenkin ulos, pakeni yövaatteissa ja haki apua noin puolen kilometrin päässä asuvan tuntemattoman naapurin asunnolta. Tämä oli soittanut paikalle ambulanssin.

Oikeudessa Hämäläinen tuomittiin maksamaan entiselle tyttöystävälleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 8 800 euroa sekä kärsimyksestä 3 000 euroa. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan rikkoutuneesta hampaasta 2 200 euroa.

Nainen oli myöhemmin syksyllä ahdistunut voimakkaasti. Hän oli joutunut lopettamaan koulunkäynnin eikä pystynyt elämään normaalia elämää ilman lääkitystä.
Uutisvuoksi.fi
17.10.2018 21:40, Muokattu 18.10.2018 8:19

Hoviin meni. Kuten odottaa saattoi:
Parikkalalaismies tuomittiin yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen tapon yrityksestä — Valitti hovioikeuteen ja vaati vankilasta vapauttamista

Parikkalalaismies syyllistyi käräjäoikeuden tuomion mukaan tapon yritykseen elokuussa 2017.

21-vuotias Tatu Jaakko Tapio Hämäläinen tuomittiin lokakuussa entisen tyttöystävänsä tapon yrityksestä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Hämäläinen oli kuristanut nukkuvaa tyttöystäväänsä johdolla ja lyönyt putkella päähän. Tyttöystävä pääsi pakenemaan kilometrin päähän naapuriin, joka hälytti apua. Hämäläinen tuomittiin käräjillä kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Hämäläinen myönsi pahoinpitelyn, mutta kiisti tappotarkoituksen. Hän oli tapahtumahetkellä päihtynyt.

Hovioikeus hylkäsi kantelun
Hämäläinen valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen ja vaati samalla päästä vapaaksi odottamaan hovioikeuden käsittelyä. Syyttäjä vastusti vapauttamista. Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi kantelun vangitsemispäätöksestä.

Perusteluissa todetaan, ettei hovioikeudella ole edellytyksiä arvioida käräjäoikeuden suorittaman näytön arvioinnin ja rangaistuksen määräämisen oikeellisuutta, ennen pääasian käsittelyä. Hämäläisen vangitseminen ei ole asian laadun, iän tai muiden henkilökohtaisten olosuhteiden vuoksi kohtuutonta.

Käräjäoikeus määräsi Hämäläisen maksamaan entiselle tyttöystävälleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 8 800 euroa sekä kärsimyksestä 3 000 euroa. Tapaus oli vaikuttanut naiseen voimakkaasti ja aiheuttanut ahdistusta, jonka vuoksi hän oli muun muassa joutunut lopettamaan koulunkäynnin.
Uutisvuoksi.fi
19.12.2018 8:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!