Helsinki: Pitäjänmäen autopesulamiehille jopa 13 v. huumetuomiot

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3473
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Helsinki: Pitäjänmäen autopesulamiehille jopa 13 v. huumetuomiot

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Kesä 30, 2020 7:27 pm

MTV kirjoitti:Helsingistä löytyi erikoisesti varusteltu autopesula: Katkaistu haulikko, kilokaupalla metamfetamiinia sekä satsi kokaiinia ja Subutexiä

JULKAISTU 57 MINUUTTIA SITTEN

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina useita miehiä pitkiin vankeusrangaistuksiin muun muassa metamfetamiinin maahantuonnista ja levittämisestä.

Oikeuden mukaan yksi jutun päätekijöistä toimitti viime vuonna Suomeen kolmesti kahden kilon erän metamfetamiinia. Huumeet toimitettiin kahdelle miehelle edelleen levitettäväksi.

Vastaanottajat säilyttivät metamfetamiinia eri paikoissa ja levittivät huumeista noin neljä kiloa edelleen, tuomiossa kerrotaan.

Poliisi takavarikoi kolmannesta metamfetamiinierästä lähes kaksi kiloa Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevasta autopesulasta viime vuoden elokuussa. Etsinnän yhteydessä pesulasta löytyi myös kokaiinia, Subutex-tabletteja sekä katkaistu haulikko.

Autopesulaa oli hallinnoinut yksi metamfetamiinierien vastaanottajista. Hänen puhelimestaan löytyi velkalistoja, joihin oli kirjattu toimitettuja huumeita ja niistä jääneitä velkoja.

Oikeus katsoi, että mies oli hoitanut huumeiden luovutukset eteenpäin alemmille portaille. Toinen vastaanottajista puolestaan vastasi yhteydenpidosta huumeiden maahantuojaan.

Metamfetamiinin ohella muitakin huumeita

Samassa jutussa paljastui metamfetamiinin lisäksi myös muiden huumeiden maahantuontia ja levittämistä. Oikeuden mukaan syytetyt olivat eri tavoin myyneet ja levittäneet muun muassa kokaiinia, ekstaasia ja marihuanaa.

Rikokset tapahtuivat pääosin Helsingissä viime vuoden aikana. Käräjäoikeus tuomitsi Jaanus Paistun, 53, sekä Petri Matti Alex Vaajasen, 29, useista törkeistä huumausainerikoksista 13 vuoden vankeuteen eli rikoslain mukaiseen enimmäisrangaistukseen.

Paistu ja Vaajanen kiistivät syyllistyneensä törkeisiin huumerikoksiin.

Tony Andreas Zimmerman, 28, sai useista törkeistä huumausainerikoksista ja ampuma-aserikoksesta yhdeksän vuoden vankeustuomion. Zimmerman myönsi syyllistyneensä rikoksiin sekä kertoi omasta ja muiden osallisuudesta tapahtumiin. Käräjäoikeus alensi siitä syystä hänen tuomiotaan noin kolmanneksella.

Heidän lisäkseen yhdeksän miestä sai ehdotonta vankeutta huumerikoksista. Jutussa tuomittiin kaikkiaan 15 ihmistä. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hel ... ia/7860646

En löytänyt tästä juttua haeskelulla (Google + omin näpein etsiminen). Yhdistäkää johonkin jos yhdistätte.

Miten nerokasta pitää huumeveloista kirjaa PUHELIMESSAAN!
????? ?? ??????.


Avatar
myrskylyhty
Alibin kestotilaaja
Viestit: 323
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Helsinki: Pitäjänmäen autopesulamiehille jopa 13 v. huumetuomiot

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty » Pe Heinä 10, 2020 5:38 pm

Sussu osaa ruotia pintaa syvemmältä, joten lisään tämänkin.
Huumeliigan jäsenille 13 vuotta vankeutta Helsingin käräjäoikeudessa
Liiga toi maahan kokaiinia, metamfetamiinia, ekstaasia ja muita huumeita.

Susanna Reinboth HS
Julkaistu: 30.6. 16:50

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kahdelle miehelle maksimirangaistukset eli 13 vuotta vankeutta törkeistä huumerikoksista.

Heidän lisäkseen vyyhdessä tuomittiin kymmenen ihmistä ehdottomiin vankeuksiin, ja kolme muuta sai ehdollista vankeutta.

Oikeuden mukaan 53-vuotias Jaanus Paistu ja 29-vuotias Petri Matti Alex Vaajanen olivat olleet keskeiset tekijät järjestäytyneessä ja suunnitelmallisessa huumausaineiden salakuljetuksessa. Kolmas keskeinen hahmo, 28-vuotias Tony Andreas Zimmerman, sai yhdeksän vuotta vankeutta.

Oikeus otti huomioon korkeimman oikeuden (KKO) viimeaikaiset linjaukset huumetuomioiden pituuksista. KKO on ohjeistanut, että rangaistuksen ankaruudessa on otettava huumeiden määrän ja laadun lisäksi esimerkiksi se, onko syytetty ollut huumeliigassa johtoasemassa vai pelkkä salakuljettaja.

Tässä tapauksessa Suomeen tuotiin useita eri huumeita, muun muassa kuusi kiloa metamfetamiinia, pari kiloa kokaiinia, noin 10 000 ekstaasitablettia sekä Subutex-tabletteja ja marihuanaa. Keskeisessä roolissa on ollut Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva autopesula.

Rikokset tapahtui vuonna 2019.

Osa syytetyistä tunnusti huumetekemisiään, mutta Paistu ja Vaajanen kiistivät. He selittivät yhteydenpitoaan laillisilla liiketoimilla.

Sen sijaan Zimmerman sai alennusta tuomioonsa, koska hän alkoi jo esitutkinnan alkuvaiheissa selvittää tekemisiään.

Oikeuden mukaan Zimmermanin tunnustusten takia säästyi huomattavasti aikaa. Hän oli toiminut korkealla sekä maahantuonti- että levitysorganisaatiossa, joten hänen kertomuksellaan saatiin myös sellaista tietoa, mihin ei olisi muuten päästy käsiksi.

Zimmerman myös antoi matkapuhelimensa pin-koodin.

”Käräjäoikeus katsoo, että Zimmermanille tuomittavaa rangaistusta on alennettava hänen selvittämisensä vuoksi noin kolmanneksella.”

Kahden päätekijän kiistosta huolimatta asiassa oli normaaliin huumejuttuun verrattuna poikkeuksellisen paljon suoraa näyttöä huumerikoksista, oikeus totesi.

Syytettä tukevaa näyttöä olivat autopesulalta ja muualta takavarikoidut huumeet, niiden levitykseen käytettävä tarpeisto sekä velkalistat. Myös tele- ja tilakuunteluista saatiin näyttöä syytettyjen välisestä kaupankäynnistä.

Oikeus päätti, että päätekijät pysyvät edelleen vankilassa, vaikka osa heistä toivoi pääsevänsä vapaalle odottamaan koronapandemian rauhoittumista. Oikeus totesi, että epidemian on nyt todettu väistyneen Suomessa, joten tuomittuja ei ole syytä laskea vapaalle.

Oikeus määräsi päätekijät menettämään valtiolle rikoksen tuottamaa hyötyä. Paistu tuomittiin maksamaan noin 120 000 euroa.

Vaajasen ja Zimmermannin osuudeksi tuli noin 54 000 euroa. Heidän korvaussummansa on yhteisvastuullista eli raha voidaan periä kummalta tahansa, kunnes korvaus on kokonaisuudessaan maksettu.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006557474.html
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

liveshere
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: To Elo 02, 2012 1:13 am

Re: Helsinki: Pitäjänmäen autopesulamiehille jopa 13 v. huumetuomiot

Viesti Kirjoittaja liveshere » Ti Heinä 14, 2020 8:23 pm

Melkoista kun tuollaisessa kilokaupasta lätkäistään sama 13vuotta, kun mitä katiskan pääsyytetyille haetaan. Siinä kuitenkin sadoista kiloista kyse.

Vastaa Viestiin