Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2472
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

damfin kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 1:52 pm
MissMallard kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 1:39 pm
damfin kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 1:22 pm

Niin, mitäpä täällä mitään kysellä, antaa vain kaikenlaisten spekulaatioiden kukoistaa ja muuttua faktatiedoksi vaikka eivät välttämättä sitä olisikaan.
Faktat on aina hyviä tarkistaa ja pitää faktat mielessä; siinä olet totta kai oikeassa. Mutta itsekin jankkasit tätä vaateasiaa asiaa monessa kohdassa kunnes totesit "ettei vaatteet tapausta ratkaise".
Monessa kohdassa? että oikein "jankkasin" kahdessa viestissä. :roll:

Se että vaatteet eivät tapausta ratkaise ei tarkoita sitä että olisi ihan ok antaa tarinan siviilivaatteista muodostua faktaksi ellei siitä ole selkeää tietoa saatavilla.
Niin, onko toisaalta siitäkään faktaa että jakajalla oli Postin työvaatteet päällä?? Tietysti näin voisi olettaa kun oli työvuorossa että oli työvaatteet päällä mutta onko meillä siitäkään konkreettista faktaa että näin todella oli??

Ajatellaan että on vaikka poliisi ja on poliisinpuku päällä niin kaippa voi olettaa hänen olevan poliisi siitä puvusta/työasusta päätellen. Jollei poliisilla ole poliisinasua niin en välttämättä tiedä hänen olevan poliisi??

Mutta se nyt tästä vaateasiasta. Sovitaan ettei sillä ole mitään merkitystä casen kannalta että mitkä vaatteet oli jakajalla päällä. Faktaa on että tekijällä oli tummaa/mustaa yllään.
tuomittumurhasta
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Heinä 10, 2021 3:08 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja tuomittumurhasta »

Onkohan tolla ollu ne postin kärryt mukana? Jos ne on ollu lukossa, tappaja menny tonkimaan niitä jos olis jotain pöllittävää, sitten tullu uhri keskeyttämään, ei kummosempaa syytä tarviis olla. Valitettavasti tää ketju on jo niin moni sivuinen, etten tiedä onko tästä ollu puhetta, suurinosa vielä ihan turhaa jauhamista.
Konalan kettu
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Marras 28, 2022 7:52 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Konalan kettu »

Olen lukenut koko ketjun alusta asti, mutta en muista missä vaiheessa poliisi epäili, että tekijä on mieshenkilö. Näkikö silminnäkijät hänen kasvonsa, vai jäikö pihalle isokenkäisen tekijän jalanjälkiä? Jos on tummiin pukeutunut ja huppu päässä eikä ole tietääkseni mitenkään erityisen pitkä, niin voiko tekijä kuitenkin olla nainen? Onhan niitä suht maskuliinisia naisiakin, jotka kävelevät ja juoksevat vähän miehen tavoin. Kunhan tässä spekuloin, kun tutkinta ei näytä tuovan mitään uutta.
Alfa
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: La Touko 30, 2015 8:55 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Alfa »

Konalan kettu kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 2:15 pm Olen lukenut koko ketjun alusta asti, mutta en muista missä vaiheessa poliisi epäili, että tekijä on mieshenkilö. Näkikö silminnäkijät hänen kasvonsa, vai jäikö pihalle isokenkäisen tekijän jalanjälkiä? Jos on tummiin pukeutunut ja huppu päässä eikä ole tietääkseni mitenkään erityisen pitkä, niin voiko tekijä kuitenkin olla nainen? Onhan niitä suht maskuliinisia naisiakin, jotka kävelevät ja juoksevat vähän miehen tavoin. Kunhan tässä spekuloin, kun tutkinta ei näytä tuovan mitään uutta.
Alussa lehdessä kirjoitettiin miehestä, nyt viimeisimmässä IS jutussa mainittiin henkilö.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11517
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

Jos tekijä olisi nainen, taitaisi olla ensimmäinen kerta koko maailmassa sataan vuoteen, kun nainen hyökkää yllättäen tuntemattoman kimppuun ryöstämättä tätä ja pahoinpitelee raa'asti ja julmasti useiden minuuttien ajan, mahdollisesti jopa paljain käsin, ilman mitään riitaa.

Pidän tekijää 99,999 % todennäköisyydellä miehenä, ainakin synnyinsukupuoleltaan.

Vielä kerta kiellon päälle uhrin vaatteista. Muistan jonkun kertoneen ketjussa postin muistuttaneen viimeaikaisessa ohjeistuksessa työasun käyttämisestä ja sen arveltiin johtuneen siitä, että uhri olisi ollut siviiliasussa, ja että hyökkäyksen oltaisiin kuviteltu johtuneen erehdyksestä, kun murhaaja olisi luullut uhria toiseksi henkilöksi siviilivaatteiden takia. En itse näe sitä kuitenkaan minään todisteena siitä, että uhri ei olisi ollut työasussa. Suoraan sanottuna posti saattaa vain yrittää lisätä jakelijoiden turvallisuudentunnetta tilanteessa, jossa raaka murhaaja onkin vapaana, käymällä vielä kerran läpi aiemmin laadittuja turvallisuuteen yleensä liittyviä ohjeistuksia.
Jussi hki
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Su Marras 27, 2022 7:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jussi hki »

Saaris kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 11:35 am Mietin Simonkylän ja ehkä Jokiniemenkin tapauksia. Voisiko kyseessä olla joku jengiläisten haastejuttu tyyliin "Pääset mukaan jengiimme jos tapat jonkun"? Normaali/hoikka ruumiinrakenne voisi viitata nuoreen henkilöön, kuten myös aivan ilmeinen empatian puute. Silloin teko olisi suunniteltu, mutta uhri olisi satunnaisesti valittu (ensimmäinen sopivasti paikalle osunut). Eri tekovälineet voisi viitata eri tekijöihin, kun taas tietynlainen samankaltaisuus viittaisi samaan porukkaan. Paljon on kirjoitettu siitä kuinka nuorten väkivalta on viime aikoina raaistunut. Toinen mahdollisuus on toki sarjatappaja, jonka jännitystä ehkä lisää juuri se että hän vaanii kerrostalon pihalla.
Noin minäkin olen ajatellut. Tapauksissa on niin paljon samankaltaisuuksia, että voisi olettaa niiden liittyvän toisiinsa. Kyseessä voisi olla joku porukka, tai sitten sarjatekijä.

Jonkinlainen tekoon kannustaminen tai siitä sopiminen selittäisi myös neljännenkin väkivallanteon, tarkoitan Myyrmäen puukotusta 21.9.22. https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5370840
Tämäkin oli keskiviikko, vaikka saattaa toki olla sattumaakin, että kaikki rikokset ovat tapahtuneet keskiviikkona (ai niin, lehdenjakajaan kohdistunut teko oli jo torstain puolella).
Tämä syyskuinen puukotus poikkeaa muista siltä osin, että tässä tapauksessahan tekijä saatiin myöhemmin kiinni. Olisipa mielenkiintoista tietää, mitä tietoja tyypistä irtosi kuulusteluissa. Mikä oli motiivi? Olisiko ollut alaikäinen? Onko kellään tietoa?
Tuskin tämä sama tyyppi kuitenkaan oli vapaalla kun lehdenjakaja pahoinpideltiin (vai?).
Katso video, Securitaksen "järjestyksenvalvojat" kaatavat naisen professionaalisti https://i.ylilauta.org/de/8e/de8e325d19e27ed3.mp4

Ns. Kiinnipitovideo https://www.facebook.com/ylitalo.matti/ ... 131262748/
Myrkkytynnyri
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Marras 28, 2022 11:09 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Myrkkytynnyri »

Ei hyvä heilu tässä hommassa. Edelleen mietin ja pähkäilen ekassa viestissäni mainitsemiani seikkoja, miksi tekijät olivat paikalla? Sen kun tietäisi niin sekin alkaisi selviämään mikä teon on triggeröinyt. Oli puhetta siitä onko tekijä sekoittanut uhrin toiseen henkilöön. Tullaan taas siihen miksi tekijä oli paikalla. Voidakseen sekoittaa toiseen henkilöön, olisi syy tulla paikalle toisen henkilön aiottu tapaaminen. Kenellä sitten on syytä tulla ulos tuhon aikaan, tai, ketä olisi syytä päästä asunnon ovelle asti tapaamaan, kunhan ensin vain pääsee rappuun? Jos ulos haluava asukas olisi ulos halunnut, se ei varmaan olisi ensimmäinen kerta. Tämä varmasti selviäisi asukkaita tutkimalla, jos vaikka on vakiintunut syy ulostautua tuohon aikaan. Se mahdollistaisi tekijän motiivin kytätä ulko-oven edustalla. Jos taas olisi jokin haluttu tapaaminen asukkaan kanssa, olisi mahdollisesti sovittu, siitä voisi löytyä jälkiä, viestejä tms. Jos asukas ei ole ollut halukas ketään tapaamaan, siitäkin luulisi viestintävälineisiin jäänyt jälkiä. Liekö joku kylmä rinki persereiän ympärillä jo poistanut kaikki tuollaiset viestit? Penkominen hankaloituu. Jos taas, tekijä ei ole halunnut asukasta tapaamaan, syy olla tuollaisessa paikassa liittynee juuri uhriin. Talo ja rappu on ikään kuin neliömäisen alueen rajaama. Ajatelaan satunnaisuutta, oikaistakseen tuon neliömäisen alueen läpi matkallaan toisaalle, oikaiseminen ei oikein mitään mielestäni oikaise matkallisesti... Toki se on mahdollista ja ihmiset kulkee kuka mistäkin. Mene ja tiedä. Sitten on aina sattuma. Kaikki voi olla satumaa, teko, pako, motiivi, paitsi teon kesto.

Joka tapauksessa, molemmissa vaihtoehdoissa (asukkaan tai uhrin ennakolta suunniteltu kyttääminen), johonkin on jäänyt jälkiä väkisinkin, netti, puhelin, tolpat, jne. Jäljet on siellä, ne pitää vain löytää. Laittaisivat nyt vaikka yliopiston matematiikan oppilaat käymään vaikkakin ne +50 000 liittymää läpi joissa on jotain muuta aktiviteettia kuin yhteen ja samaan tolppaan kytkeytyminen jollain aikavälillä. Seulontaa ja läpikäyntiä. Kova homma mutta joskus duunia vain on paljon. Helppoa ei liene suttuisten kameratallenteidenkaan läpikäynti.

Vaatteet ja historia lienee sivuseikkoja, vaikkakin asiaan vaikuttavia, ei siltikään pakosti juuri se lopullinen triggeri itse teolle, vaikka olisivatkin motivaattorina vaikuttavia. Yksinkertaistaen näin on käynyt, paikalla on oltu ja ihminen tekojen seurauksena on kuollut, oli lopullinen triggeri mikä tahansa. Miksi tekijä oli paikalla...

Lisäksi jos teko on kestänyt sen 6min, 3:29-3:35 ja aseina on tekijän itsensä raajat, pituutta 170-180min, uhri pieni kokoinen, heikompirakenteinen nainen, miksi aikaa on kulunut niin paljon? Mitään varsin kovia iskuja ei ilmeisesti ole käytetty. Yksi isku, potku riittäisi, jos tavoite ja tarkoitus on tekijälle selvä. Näin ollen mietin itsekin sitä että vosiko tekijä olla vain aavistuksen pidempi nainen. Massaa ja voimaa miestä vähemmän.

Ihan kauhean kovin sekaisin ei tekijä aineista ole voinut olla, jalat on toiminut, tasapaino on toiminut, pakoon on päästy ja älytty lähteä. Ilmeisesti vielä tekijälle suotuiseen suuntaan ja reittiä. Jollain tasolla on normi elintoiminnot siis tekijällä toimineet.

Keskustelusta yleensä. Jäätävä määrä paskaa n. 1/3. Ihmiset ei yhtään viitsi miettiä mitä toiset kirjoittaa, tartutaan asioihin joissa ei ymmärretä luettua, jankataan ja selvitellään "henkilökohtaisia" välejä, mitä on sanottu ja mitä tarkoitettu. Googlekin kertoo onko Vantaa PK-seutua. Ei ole ihme että ketjua ei enää lueta alusta asti, syntyy toistoa ja lumipallo on valmis. Ne viestit joissa "alokkaita" morkataan on ihan käsittämättömiä. Onko se jokin meriitti tai antaako se jonkin pätevyyden jos on täällä nikin turvin kirjoitellut vastaavaa paskaa vaikka 5v? On alokkaita jotka on lukenut palstaa 10v. Viestien määrä tai käyttäjän status ei kerro mistään mitään. Arvostelijasta se kertoo kyllä jotain. Lopetettaisiin se toistemme turha arvostelu, mietittäisiin olenko nyt ymmärtänyt itse kaiken ihan oikein ennen kuin paska alkaa lentämään.
Toivoisin todella moderoijilta tiukempaa linjaa ja suoranaisien turhuuksien aktiivista poistoa.
Jussi hki
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Su Marras 27, 2022 7:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jussi hki »

Jussi hki kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 3:21 pm
Saaris kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 11:35 am Mietin Simonkylän ja ehkä Jokiniemenkin tapauksia. Voisiko kyseessä olla joku jengiläisten haastejuttu tyyliin "Pääset mukaan jengiimme jos tapat jonkun"? Normaali/hoikka ruumiinrakenne voisi viitata nuoreen henkilöön, kuten myös aivan ilmeinen empatian puute. Silloin teko olisi suunniteltu, mutta uhri olisi satunnaisesti valittu (ensimmäinen sopivasti paikalle osunut). Eri tekovälineet voisi viitata eri tekijöihin, kun taas tietynlainen samankaltaisuus viittaisi samaan porukkaan. Paljon on kirjoitettu siitä kuinka nuorten väkivalta on viime aikoina raaistunut. Toinen mahdollisuus on toki sarjatappaja, jonka jännitystä ehkä lisää juuri se että hän vaanii kerrostalon pihalla.
Noin minäkin olen ajatellut. Tapauksissa on niin paljon samankaltaisuuksia, että voisi olettaa niiden liittyvän toisiinsa. Kyseessä voisi olla joku porukka, tai sitten sarjatekijä.

Jonkinlainen tekoon kannustaminen tai siitä sopiminen selittäisi myös neljännenkin väkivallanteon, tarkoitan Myyrmäen puukotusta 21.9.22. https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5370840
Tämäkin oli keskiviikko, vaikka saattaa toki olla sattumaakin, että kaikki rikokset ovat tapahtuneet keskiviikkona (ai niin, lehdenjakajaan kohdistunut teko oli jo torstain puolella).
Tämä syyskuinen puukotus poikkeaa muista siltä osin, että tässä tapauksessahan tekijä saatiin myöhemmin kiinni. Olisipa mielenkiintoista tietää, mitä tietoja tyypistä irtosi kuulusteluissa. Mikä oli motiivi? Olisiko ollut alaikäinen? Onko kellään tietoa?
Tuskin tämä sama tyyppi kuitenkaan oli vapaalla kun lehdenjakaja pahoinpideltiin (vai?).
Niin, nuo kaksi vaihtoehtoahan eivät sulje toisiaan pois. Ryhmässä voi olla ns mastermind, joka itsekin tekee näitä raakoja väkivallantekoja, on jopa ehkä tehnyt niistä useamman kuin yhden?
Katso video, Securitaksen "järjestyksenvalvojat" kaatavat naisen professionaalisti https://i.ylilauta.org/de/8e/de8e325d19e27ed3.mp4

Ns. Kiinnipitovideo https://www.facebook.com/ylitalo.matti/ ... 131262748/
Avatar
poliisikoiran pentu
Sofia Karppi
Viestit: 419
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 9:03 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja poliisikoiran pentu »

Vielä näistä vaatteista lyhyesti, kun en ole huomannut, että tätä näkökulmaa olisi ollut. Jos uhri oli siviilivaatteissa ja hän on pelännyt stalkkeria, jotakin ihmistä (tai useampia) niin hän on voinut kokea olonsa (edes hiukan) turvallisemmaksi huomaamattomissa siviilivaatteissa kuin postin oranssissa huomioasussa. Silloin ei olisi mitään järkeä kulkea missään oranssissa huomiopuvussa.
Nuolihaukka
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Su Syys 20, 2015 9:01 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nuolihaukka »

Poliisi teki juuri suht näyttävän kiinnioton kaivokselassa vaskivuorentien varressa. Arviolta parikymppinen mieshenkilö rautoihin ajoradan laidassa. Voi toki liittyä johonkin ihan muuhunkin.
Ted_Kaczynski
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Helmi 11, 2022 10:14 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ted_Kaczynski »

Nuolihaukka kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 5:18 pm Poliisi teki juuri suht näyttävän kiinnioton kaivokselassa vaskivuorentien varressa. Arviolta parikymppinen mieshenkilö rautoihin ajoradan laidassa. Voi toki liittyä johonkin ihan muuhunkin.
Kiintoisaa. Oliko minkä pituinen? Entäs näitkö oliko kantasuomalainen?
MissMaapl
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 1:32 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMaapl »

Toisessa ketjussa oli, että poliisi on ottanut kiinni sen puukottajan.

Edit: ilmeisesti se olikin tapahtunut aiemmin. Tämä kiinniotto siis tapahtunut aivan äsken?
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

Syynä siviilivaatteiden pitämiseen voi olla pelkästään se, että jakajan omat vaatteet olivat Postin tarjoamia työvaatteita lämpimämmät. Varmasti mukavampi kääriytyä yöllä omaan untuvatoppikseen kuin johon firman ohkaiseen kansitakkiin. Tuskinpa on työnantajaakaan suuremmin haitannut siviileihin pukeutuminen, kunhan hommat vain ovat hoituneet.
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Jos miettii murhaajan pakoa, niin pakkohan hänen oli kadota johonkin lähialueen taloihin. Poliisit on varmaan tutkineet alueen puhelinten liikkeet jo niin tarkkaan, että jos puhelin oli päällä, niin se ei ole vaihtunut toiseen tukiasemaan teon jälkeen ja siksi tekijää ei löydy. Todennäköisyys sille, että uhri oli teon suunniteltu kohde, kasvoi melkoiseksi siinä vaiheessa, kun tuli tieto, että uhri on asunut ja käynyt koulunsa alueella. Ehkä uhria ei kuitenkaan ollut tarkoitus tappaa ja siksi teräasetta ei käytetty. Toivottavasti on dna-näyte saatu, niin voisi tehdä kuin Tesoman tapauksessa ja voisi tutkia vaikka koko pääkaupunkiseudun.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1673
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

uusitma kirjoitti: Su Joulu 11, 2022 5:58 pm Jos miettii murhaajan pakoa, niin pakkohan hänen oli kadota johonkin lähialueen taloihin. Poliisit on varmaan tutkineet alueen puhelinten liikkeet jo niin tarkkaan, että jos puhelin oli päällä, niin se ei ole vaihtunut toiseen tukiasemaan teon jälkeen ja siksi tekijää ei löydy. Todennäköisyys sille, että uhri oli teon suunniteltu kohde, kasvoi melkoiseksi siinä vaiheessa, kun tuli tieto, että uhri on asunut ja käynyt koulunsa alueella. Ehkä uhria ei kuitenkaan ollut tarkoitus tappaa ja siksi teräasetta ei käytetty. Toivottavasti on dna-näyte saatu, niin voisi tehdä kuin Tesoman tapauksessa ja voisi tutkia vaikka koko pääkaupunkiseudun.

Veikkaisin että tekijä ei ole käyttänyt teräasetta siksi esim. Että teko näyttäisi nistin tekemältä.
Tuskin on ollut puhelinta mukana, tämän tekijä ei ole tyhmä.
Vastaa Viestiin