Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Sillivanukas
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2022 7:03 pm

Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Sillivanukas »

Tanskassa etsitään viikonloppuna kadonnutta nuorta naista – poliisi pelkää rikosta

Poliisi työskentelee intensiivisesti löytääkseen 22-vuotiaan Mia Skadhauge Stevnin, jota ei ole nähty tämän viikonlopun kaupunkimatkan jälkeen Jomfru Ane Gadessa Aalborgissa, uutisoi Danmarks radio.

Valvontakameran videomateriaalista näkyy, kuinka nainen käveli Vesterbroa pitkin sunnuntaiaamuna kello 06.10, kun hänet poimi tumma auto. Sen jälkeen hänestä ei ole kuultu, ja poliisi pelkää, että hän on joutunut rikoksen uhriksi.

– Meitä ihmetyttää suuresti, ettemme ole kuulleet hänestä mitään. Häntä kuvataan varsin välittäväksi ja järkeväksi tytöksi, joka antaa vanhemmilleen tiedon, jos jokin poikkeaa normaalista tilanteesta, kertoo apulaispoliisitarkastaja Frank Olsen Pohjois-Jyllannin poliisista.

Frank Olsen kertoo, että Vesterbro 99:ssä aivan Netton vieressä Mia Skadhauge Stevn istuutui autoon noin kymmenen sekunnin jälkeen puhuttuaan autossa olevan henkilön kanssa.

Tilanne ei näyttänyt sisältävän mitään dramatiikkaa.

– Työskentelemme tiiviisti selvittääksemme mahdollisia jälkiä ja tarkastamme valvontavideoita nähdäksemme, voimmeko löytää auton muualla kaupungissa ja nähdä rekisterinumeron.

Poliisi ei ole vielä onnistunut jäljittämään naisen puhelinta. On epävarmaa, onko hän käyttänyt sitä.

– Hän ei käytä päällysvaatteita ja seisoo kadulla melko ohuessa puserossa. En tiedä, onko hänellä puhelin mukanaan, Frank Olsen sanoo.

Poliisi ei ole pystynyt selvittämään ajoneuvon merkkiä. Siksi sitä voidaan kuvailla vain tummaksi henkilöautoksi. Ei myöskään ole nähtävissä kuinka monta ihmistä autossa oli.

Pohjois-Jyllannin poliisi työskentelee sen oletuksen perusteella, että kyseessä saattaa olla laiton taksi.

www.rikosuutiset.fi

Ketju siirretty kadonneet-löydetyt -alueelta Henkirikosket ulkomaat -alueelle. Otsikkoa täydennetty.
-NILS-
Se roikkuu siitä mistä se riippuu
Sillivanukas
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2022 7:03 pm

Re: Tanskassa kadonnut 22v nainen

Viesti Kirjoittaja Sillivanukas »

Tässä olikin jo päivitystä tullut...
www.rikosuutiset.fi

9.2.2022 15:26

Kaksi miestä on pidätetty epäiltynä tanskalaisnaisen murhasta – uhria ei ole löydetty

Kahta miestä syytetään murhasta 22-vuotiaan Mia Skadhauge Stevnin katoamistapauksessa, kertoo DR Nyheder.

Poliisi ei kerro tapauksen yksityiskohtia. Uhria ei ole vielä löydetty. Molemmat miehet ovat 36-vuotiaita ja heidät pidätettiin tänään 9.2. klo 11.20.

Poliisi on tällä hetkellä paikalla kahdessa osoitteessa Vendsysselissä. Tutkinta tapahtuu Østervråssa ja Flauenskjoldissa.

– Työskentelemme näissä kahdessa osoitteessa vielä pitkään. Meillä on edessämme suuri tutkintatyö, johon kuuluu teknisiä tutkimuksia, kuulusteluja ja paljon muuta, sanoo apulaispoliisitarkastaja Frank Olsen Pohjois-Jyllannin poliisista lehdistötiedotteessaan .

Toisesta osoitteesta on löydetty auto, jonka oletetaan olevan identtinen sen tumman henkilöauton kanssa, johon Mia Skadhauge Stevn astui Vesterbrossa Aalborgissa sunnuntaiaamuna.

– Pyydämme lehdistön ja yleisön ymmärrystä, että poliisilla on nyt suuri ja kattava työ kartoittaa koko prosessi ennen 22-vuotiaan naisen katoamista, sen aikana ja sen jälkeen, Frank Olsen sanoo.

Poliisi kiittää yleisöä saamastaan avusta. – He ovat myötävaikuttaneet siihen, että olemme voineet siirtyä nopeasti pidätykseen. Pohjois-Jyllannin poliisi ei voi kommentoida asiaa enempää tutkinnan tässä vaiheessa, tiedotteessa todetaan.
Se roikkuu siitä mistä se riippuu
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Tanskassa kadonnut 22v nainen

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kuva

Lepää rauhassa.
????? ?? ??????.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Onneksi kusipäät jäi kiinni ei vissiin himoissaan tajunnut että kameroita joka nurkassa..
Melko kevyt vaatetus aikaisin aamulla..
oli tainnut herätä jostain ilman takkia ja kyyti kelpas??
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Naattori »

ktaina kirjoitti: La Helmi 12, 2022 9:01 pm Löydetty metsästä kuolleena..
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Wj ... ittats-dod
"Hittat delar av en människa" vapaa suomennos, että on löytynyt ihmisen osia. Eli paloteltu?
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
ira
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2021 5:45 pm

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja ira »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e38 ... 346c61bad1
"Tanskaa on järkyttänyt Mia Skadhauge Stevnin surma. Iloisissa merkeissä iltaa viettäneen naisen jäänteet löytyivät metsästä Aalborgissa. Julmassa veriteossa on nähty yhtäläisyyksiä Peter Madsenin tekemään Kim Wallin hyytävään sukellusvenesurmaan."

Kenelläkään tunnuksia Iltalehteen?
Facing the truth I can no longer deny: alone, as ever.
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2036
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

ktaina kirjoitti: Pe Helmi 11, 2022 5:03 pm Onneksi kusipäät jäi kiinni ei vissiin himoissaan tajunnut että kameroita joka nurkassa..
toinen epäilty 36v mies on vapautettu
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
kab00
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Heinä 11, 2023 2:40 pm

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja kab00 »

Sairaanhoitajaopiskelija Mia, 22, hytisi bussipysäkillä, kun musta ​​VW Golf pysähtyi hänen kohdallaan. Hän oli juhlinut kavereidensa kanssa aamuun saakka Wolf Club -yökerhossa Tanskan Aalborgissa.

Tuo hetki, 6.2.2022 kello 06.09, on viimeinen, jolloin hänet on nähty elossa.

Miaa alettiin etsiä seuraavana päivänä hänen katoamisestaan. Poliisi julkaisi valvontakameran kuvat mustasta autosta, ja sai vihjetulvan Mian mahdollisista viimeisistä hetkistä. Kuviin tallentuneen auton rekisterikilpi johdatti lopulta surmaajan jäljille, minkä jälkeen poliisi pidätti kaksi miestä. Toinen heistä vapautettiin, mutta toinen jäi vankeuteen.

Neljä päivää katoamisen jälkeen poliisi lopulta löysi hänen jäänteensä Dronninglund Storskov -metsästä. Merkkejä Miasta löydettiin myös Hammer Bakkerin metsästä.

Nuoren tanskalaisnaisen Mia Skadhause Stevnin kohtalo on yksi lähiaikojen julmimpia veritekoja. Oikeuspsykiatrisessa lausunnossa hänet surmanneella Thomas Thomsenilla kuvailtiin olevan "erittäin psykopaattisia luonteenpiirteitä".

Asiantuntijoiden mukaan sitä, mitä surmaaja teki Mialle, eivät useimmat ihmiset kykenisi ikinä tekemään.


Jos upotus ei näy oikein, katso se täältä.

Murhaajan käytös täsmäsi monelta osin myös toiseen veritekoon, joka kuohuttaa yhä: Peter Madsenin tappaman Kim Wallin kuolemaan ja sitä edeltäneisiin hetkiin sukellusveneessä.

Siinä, missä Kim Wallin kappaleet löytyivät merestä, löytyivät Mian jäännökset syvältä metsästä, jonne Thomsen oli ne kätkenyt.

Iloinen, eloisa nainen
Mia voisi yhä elää, ellei Thomsen, 38, olisi ottanut häntä kyytiinsä bussipysäkiltä klubi-illan päätteeksi.

Mia oli ollut viettämässä iltaa ystäviensä kanssa yökerhossa. Hän oli tapansa mukaan tanssinut ja vetänyt muitakin mukaan lattialle.


Jos upotus ei näy oikein, katso se täältä.

Ystävien mukaan Mia oli iloinen ja kupliva luonne. Mian Instagram-kuvissa kameraan katsoo nauravainen, urheilullinen tummatukkainen nainen. Yhdessä kuvassa hän on sylikkäin poikaystävänsä kanssa: ”Minun rakkaani”, kuvatekstissä lukee. Pienikokoinen Mia ulottuu poikaystäväänsä hädin tuskin olkapäähän saakka.

Paikalla olleet ovat kuvailleet hänen olleen voimakkaasti humaltunut, kun lähti juhlista.

Thomsen myönsi ottaneensa Mian kyytiin, kun näki naisen kylmissään bussipysäkillä. Hän väitti Mian flirttailleen ajon aikana ja kosketelleen häntä. Miehen mukaan he olivat sopineet yhteisymmärryksessä harrastavansa seksiä Hammer Bakkerissa, jonne Thomsen Mian vei.

Oikeus ei uskonut Thomsenia. Syyttäjä totesi oikeudessa, että Mian on täytynyt olla kauhuissaan, kun hän huomasi, että hänet ajetaan kotinsa sijaan pimeään, autioon metsään. Tajutessaan, että hän oli astunut raiskaajan autoon.


Thomas Thomsen ajoi Mian Hammer Bakkeriin. Kuvituskuva. ADOBE STOCK / AOP
Ennen kuin mies ajoi metsään, Thomsen sammutti GPS-laitteensa. Hän ei tiennyt, että ajoreitti tallentuisi siihen silti. GPS osoitti hänen ajavan suoraan paikalle, josta myöhemmin löydettiin maasta Mian omaisuutta.

Sen jälkeisistä tapahtumista on todisteena neljä päivää myöhemmin löytyneet Mian ruumiinkappaleet, joista osaa oli syövytetty voimakkailla kemikaaleilla. Poliisin löytämä ruumis oli niin pahasti runneltu ja pilkottu, että sitä oli vaikeaa käyttää todisteena. Oikeustieteellinen tutkimus kuitenkin päätteli jäänteiden avulla, että Mia oli kuollut tukehtumalla.

Metsästä maasta löytyneet Mian tavarat viittasivat siihen, että nainen oli yrittänyt paeta surmaajaltaan.

– Sitten taas tulla otetuksi kiinni ja tapetuksi. Hän päätti elämänsä kauhuissaan pimeässä metsässä, sanoi syyttäjä oikeudenkäynnissä.

Syyttäjä toteaa, että usein surmaaja on tuttu. Nyt hän oli ventovieras.

– Tämä tappaminen oli täysin järjetöntä, hän sanoo.

Myönsi paloittelun, kielsi raiskauksen
Thomas Thomsen myönsi oikeudessa paloitelleensa ruumiin ja kertoi yksityiskohtaisesti, miten oli sitä käsitellyt. Sen sijaan hän kiisti murhan ja raiskauksen. Sama koski sukellusvenemurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittua Peter Madsenia.

Tanskalaismedioiden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tekijät myöntävät paloittelun ja ehkä surman, jotta pääsisivät mahdollisimman pienellä rangaistuksella.

Ennen kuin Thomsen kuuli, että GPS-tiedot ovat selvillä, hän väitti jättäneensä Mian matkalla Nørresundbyyn. Sen jälkeen hän muutti tarinaansa.


Aalborgin oikeustalo, jossa tapausta käsiteltiin. HENNING BAGGER
Thomsenin mukaan Mia kompastui Hammer Bakkerin metsässä ja kuristui oman käsilaukkunsa lyhyeen hihnaan. Oikeus piti selitystä epäuskottavana.

Thomsen väitti, että Mia kuoli ajomatkalla pois metsästä hänen autossaan. Syyttäjä kysyi häneltä toistuvasti oikeudenkäynnin aikana, miksi hän ei soittanut apua, jos näin oli. Thomsen väitti, että hänen aikomuksenaan oli ajaa Mia sairaalaan, mutta oli panikoitunut. GPS-tiedot osoittivat hänen ajaneen suoraan kotiinsa.

Palattuaan kotiin hän kävi ostamassa kaupasta 18 ämpäriä, viemärinpuhdistusainetta ja lipeää. Hän paloitteli ruumiin ja upotti osan siitä kemikaaleihin. Seuraavana aamuna Thomson meni töihin sähköasentajaksi, ja jatkoi ruumiin paloittelua palattuaan kotiin. Sen jälkeen hän ajoi Dronninglund Storskov -metsään, josta Mian jäänteet myöhemmin löydettiin.

Merkki persoonallisuushäiriöstä
Århusin yliopiston psykologian professori ja käyttäytymispsykologian asiantuntija Henrik Høgh-Olesen totesi, että tietyin edellytyksin monet ihmiset kykenevät murhaan, mutta jopa ihmisille, jotka yrittävät peittää jälkensä, ei ole yleistä turvautua paloitteluun. Hän toteaa, että useimmat ihmiset eivät voi edes leikata eläimen lihaa, puhumattakaan ihmisestä.

– Se on merkki persoonallisuushäiriöstä.

Mielentilatutkimuksessa todettiin, että Thomsen tuntee sisäistä vihaa, on narsistinen, suhtautuu alentuvasti naisiin ja on kykenemätön tuntemaan empatiaa muita kohtaan. Raiskaussyyte muuttui oikeudenkäynnin edetessä raiskauksen yritykseen, koska raiskausta ei voitu todistaa. Sen sijaan Mian metsään ajamista pidettiin merkkinä seksuaalisesta motiivista.


Teko kuohutti Aalborgin kaupungissa ja järkytti turvallisuuden tunnetta. IDA MARIA STIGAARD
Thomas Thomsen tuomittiin kesäkuun 29. päivä 2023 vankeuteen murhasta, raiskauksen yrityksestä ja ruumiin sopimattomasta kohtelusta. Hänet määrättiin turvasäilöön (tansk. forvaring), joka on pituudeltaan määrittelemätön vankeusrangaistus. Se on tarkoitettu erittäin vaarallisille rikollisille. Thomsen määrättiin myös maksamaan Mian vanhemmille 43 892 euroa (327 000 Tanskan kruunua).

Thomsenin asianajaja on ilmoittanut valittavansa tuomiosta. Sen myötä se etenee Tanskan korkeimpaan oikeuteen.

Mian omaisia tuomio ei lohduttanut.

– Tuomio ei muuta sitä, mitä olemme menettäneet. Tytär, tyttöystävä, sisko, joku, jota olemme rakastaneet. Rakastava, huomaavainen, hauskanpitoa rakastava Mia ei tule takaisin. Se on turhaa. Surullamme ja menetyksellämme ei ole loppua.

Lähteinä on käytetty artikkeleita Avisen Danmarkista, Ekstrabladetista, Newsbreezeristä, Holstebro bruer Dagbladetista, B.T:stä ja Se og Horista. Lähteenä käytetty myös Oikeusministeriön julkaisuja: Vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamisen edellytykset (2023).
tabeli
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2022 8:00 pm

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja tabeli »

kab00 kirjoitti: Ti Heinä 11, 2023 3:26 pm Sairaanhoitajaopiskelija Mia, 22, hytisi bussipysäkillä, kun musta ​​VW Golf pysähtyi hänen kohdallaan. Hän oli juhlinut kavereidensa kanssa aamuun saakka Wolf Club -yökerhossa Tanskan Aalborgissa.
Lainausta lyhennetty

Aika erikoista että golffia ei ole tunnistettu heti alussa vaikka ne on aika helposti tunnistettavia autoja. Vai liekö ollut vain poliisin taktikointia ettei murhaaja heti ajattele olevansa poliisin suurennuslasin alla? Hyvä että tapaus ratkesi kuitenkin.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja dazu »

tabeli kirjoitti: La Heinä 15, 2023 12:18 amAika erikoista että golffia ei ole tunnistettu heti alussa vaikka ne on aika helposti tunnistettavia autoja. Vai liekö ollut vain poliisin taktikointia ettei murhaaja heti ajattele olevansa poliisin suurennuslasin alla? Hyvä että tapaus ratkesi kuitenkin.
Kyllä poliisi on aika varmasti tunnistanut volkkarin, mutta tietoa auton merkistä ja mallista ei ole annettu yleisölle, koska poliisi on tämän tiedon avulla pystynyt tekemään arviointia sen suhteen, että mikä poliisille yleisöltä tullut vinkki on tärkeä ja mikä vinkki on väärästä autosta. Tämä on ihan normaalia poliisin tiedotusta ja Suomen poliisi toimii juuri samanlaisella tavalla. Sitten täällä jotkut ruikuttavat aina, että "miksei heti tiedotettu, että oli matu".

Tuuli Topelius/Iltalehti kirjoitti:Århusin yliopiston psykologian professori ja käyttäytymispsykologian asiantuntija Henrik Høgh-Olesen totesi, että tietyin edellytyksin monet ihmiset kykenevät murhaan, mutta jopa ihmisille, jotka yrittävät peittää jälkensä, ei ole yleistä turvautua paloitteluun. Hän toteaa, että useimmat ihmiset eivät voi edes leikata eläimen lihaa, puhumattakaan ihmisestä.

– Se on merkki persoonallisuushäiriöstä.

Mielentilatutkimuksessa todettiin, että Thomsen tuntee sisäistä vihaa, on narsistinen, suhtautuu alentuvasti naisiin ja on kykenemätön tuntemaan empatiaa muita kohtaan.
Minusta haiskahtaa siltä, että Thomsen on organisoitunut sarjamurhaaja ja tarkemmin tyypiltään joko organisoitunut himomurhaaja, tai sadistinen sarjamurhaaja. Mitkään ihan perus voima -ja hallinta -tyyppeihin kuuluvat raiskaajat eivät todellakaan paloittele ruumista. Sellaista ei ole koskaan tapahtunut. Jos voima -ja hallinta tyyppeihin kuuluva raiskaaja tappaa uhrinsa, niin tämä ei tapahdu suunnitellusti ja tekijä hylkää ruumiin sellaisenaan rikospaikalle.
Seksuaalirikollisista paloittelua on tapahtunut ainoastaan organisoituneiden himomurhaajien ja sadististen sarjamurhaajien kohdalla. Näihin tekijätyyppeihin kuuluvilla henkilöillä on aina joko psykopaattinen, tai sosiopaattinen persoonallisuus.
Sanoisin, että Thomsen on yhtä vaarallinen henkilö, kuin sarjakuristaja Lindholm-Pentholm-Penttilä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
ira
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2021 5:45 pm

Re: Tanskassa kadonnut 22 v nainen löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja ira »

Suuret kiitokset kab00!
Facing the truth I can no longer deny: alone, as ever.
Vastaa Viestiin