Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
tukija
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja tukija »

https://www.is.fi/perhe/art-2000009905117.html

7:30

Koti, joka piti rikkoa

Kun Laura oli 18-vuotias, hän huomasi olevansa raskaana. Pian alkaisi perhe-elämä rakkaan miehen kanssa. Kaikki kuitenkin muuttui, kun selvisi, että vauva on tyttö.

Se oli hauska ilta, aluksi. Laura ja hänen avomiehensä olivat palaamassa baarista kotiin.

Kuukauden ikäinen tyttövauva oli hyvässä hoidossa läheisillä. Oli ensimmäinen kerta, kun nuoret vanhemmat olivat yhdessä viihteellä pitkään aikaan.

Kun kotiovi painui kiinni, tunnelma muuttui täysin. Laura romahti ja alkoi itkeä. Hän kertoi miehelleen voivansa todella huonosti. Hän ei jaksanut enää kantaa yksin vastuuta vauvasta, kodista ja koirasta.

Mies raivostui. Laura katseli miehen selkää, kun tämä paineli makuuhuoneeseen. Nukkumaan – tai niin Laura luuli.

Laura meni parvekkeelle ja soitti ystävälleen. Yhtäkkiä mies seisoi hänen vieressään. Hän riuhtaisi puhelimen Lauran korvalta ja heitti sen seinään. Seuraavaksi hän retuutti Lauran kurkusta makuuhuoneeseen. Siellä hän paiskasi puolisonsa maahan niin, että tämä löi päänsä vauvan kehtoon.

Sitten mies poistui asunnosta. Se oli ensimmäinen kerta, kun mies kävi häneen käsiksi. Tämä jäisi myös viimeiseksi, Laura päätti.

Hän ei jäisi tällaiseen suhteeseen.

Mutta Laura, kuten niin moni kohtalotoveri, sai huomata, ettei lähteminen ollutkaan niin helppoa.

Henkinen ja fyysinen väkivalta jatkui. Myöhemmin mies alkoi pahoinpidellä myös parin pientä lasta. Laura jäi silti.

Sitä voi olla vaikea ymmärtää, jos ei ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Ja juuri siksi Laura haluaa nyt kertoa tarinansa ja sen, miten hän lopulta pakeni perhehelvetistä.

– Tämähän on hyvin klassinen tarina, että alussa kaikki oli hyvin ja lupailtiin kuut ja tähdet taivaalta, Laura, 31, sanoo nyt.

Hän ei esiinny jutussa omalla nimellään asian arkaluontoisuuden ja lastensa yksityisyyden vuoksi. Ilta-Sanomat on nähnyt Lauran kertomusta tukevat asiakirjat.

Joka kolmas nainen Suomessa on kokenut parisuhteessa fyysistä väkivaltaa, fyysisen väkivallan uhkaa tai seksuaaliväkivaltaa. Suomi on EU:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille.

Naistenlinjan väkivaltatyön asiantuntija Pamela Peltosen mukaan hyvin tyypillistä väkivaltaisille parisuhteille on se, että niissä toistuu useasti samankaltainen kaava.

– Yksi varoitusmerkki on jo seurustelu- ja tapailuvaiheen alkuvaiheessa olevat romanttiset ja yliampuvat kehut ja eleet. Annetaan itsestään sellainen kuva, jonka pauloihin uhrin on helppo jäädä, Peltonen kuvailee ja lisää:

– Yhteiskuntahan opettaa naisia siihen, että romantiikka on suhteessa hyvin tärkeää. Tätä yritetään myydä meille jo pienestä pitäen ihan Disney-elokuvienkin kautta. Sen sijaan, että keskittyisi siihen, mitä kaikkia romanttisia eleitä on, kannattaa keskittyä enemmän siihen, onko tapailu- ja seurusteluvaiheen alussa turvallinen olla ja onko toisen käytös kunnioittavaa.


Peltosen mukaan on myös tyypillistä, että väkivaltainen mies pyrkii sitouttamaan naisen hyvin nopeasti itseensä eikä välitä toisen rajoista.

Näin kävi myös Lauralle.

Kun Laura oli 17-vuotias, hän tapasi Varsinais-Suomessa sijaitsevalla kotipaikkakunnallaan itseään kolme vuotta vanhemman miehen.

– Hän oli todella karismaattinen ja itsevarma. Hän kehui minua vuolaasti ja antoi huomiota yllin kyllin.

Pian nuoripari vietti kaiken vapaa-aikansa yhdessä, ja Laura muutti lapsuudenkodistaan miehen luo.

Kerran televisiosta tuli mainos, jossa oli vauva. Mies ehdotti, että Laura lopettaisi ehkäisypillerit. Viikko 18-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen Laura teki positiivisen raskaustestin.

– Olimme molemmat todella onnellisia. Jälkeenpäin ajateltuna se oli semmoista nuoruuden hölmöyttä ja omaa miellyttämisenhaluani.

Jostain syystä tuleva isä oli vakuuttunut siitä, että Laura odotti poikalasta. Hän oli ylpeä raskaana olevasta puolisostaan ja hemmotteli tätä loputtomasti.

Raskauden puolivälissä selvisi, että vauva olikin tyttö.

– Silloin ääni kellossa muuttui täysin. Hän alkoi heittää sellaisia juttuja, että jos kyseessä on tyttö, niin ei se varmaan ole hänen lapsensa sitten.

Jo hieman aikaisemmin Laura oli havainnut, että miehen alkoholinkäyttö oli lisääntynyt. Hän joi joka päivä useamman annoksen. Humalassa miehen käytös muuttui ilkeäksi.

Vauva syntyi. Pian Laura huomasi, että mies otti vastuuta tyttärestä harvoin. Myös kodinhoito jäi täysin Lauran vastuulle.

– Saatoin öisin herätä siihen, että vauva itki maidon perään. Kun nousin ylös, näin, että mies makaa sängyssä selaamassa puhelintaan eikä reagoi vauvan itkuun.

Henkinen väkivalta alkoi käydä taloksi.

– Yritin miellyttää, mutta en pysynyt. Hän huoritteli ja haukkui läskiksi lehmäksi. Sitten, kun laihdutin hänen mielikseen, olinkin anorektikkolutka.

Humalassa mies sai raivopuuskia, jolloin hän viskoi tavaroita ympäri asuntoa. Tuli toinenkin kerta, kun hän kävi Lauraan käsiksi. Tuolloin paikalla oli myös ystäväpariskunta. Mies nosti Lauran keittiötasolle ja otti tätä kurkusta kiinni. Lauran onneksi muut puuttuivat tilanteeseen.

– En tiedä, miten siinä olisi muuten käynyt, sillä minulla alkoi jo vintti pimentyä ja tajunta hämärtyä.

Silloin Laura sai tarpeekseen. Tytär oli kaksi vuotta, ja äiti päätti erota.

Miksi?

– Mies onnistui puhumaan minut takaisin. Hän vannoi muuttuvansa. Hän myös uhkaili itsemurhalla ja sanoi, ettei hän pysty elämään ilman meitä. Hän oli hyvä manipuloimaan.

– Kuvittelin olevani joku superihminen, joka voi muuttaa ihmisen paremmaksi. Hän oli suhteen alussa näyttänyt minulle sen, millainen hän voisi olla. Olin takertunut siihen ajatukseen siitä, mitä meillä oli ollut.

Pian Laura oli uudestaan raskaana. Tällä kertaa tulokas oli poika. Hetken aikaa näytti siltä, että kaikki kääntyisi vielä hyväksi.

– Mies oli aivan kuin eri ihminen koko raskausajan. Henkinen ja fyysinen väkivalta loppuivat kokonaan.

– Hän oli läsnä ja oli tytölleen hyvä isä.

Pari kuukautta pojan syntymän jälkeen tilanne riistäytyi jälleen käsistä. Alkoholinkäyttö ja henkinen väkivalta lisääntyivät. Mies saattoi häipyä kotoa useiksi tunneiksi ja palata ympäripäissään. Hän tissutteli myös arkisin, mutta selviytyi aina seuraavana päivänä töihin.
:
:

Mies alkoi kohdella lapsiaan eri tavoilla. Tyttärelleen hän oli ankarampi kuin pojalle. Tytär oli pienestä pitäen vilkas lapsi, mikä hermostutti miestä. Mies käsitteli tytärtä kovaotteisesti muun muassa retuuttamalla ja kiskomalla. Hän myös huusi tälle usein.

Pamela Peltonen arvioi, että väkivaltainen isä kohdistaa todennäköisemmin jotakin väkivallan muotoa nimenomaan tytärtään kohtaan ennemmin kuin poikaansa, vaikka isät pahoinpitelevät myös poikiaan.

– Väkivaltainen perheenisä on hyvin todennäköisesti oppinut ja omaksunut arvomaailman ja mallin, että miehet ovat erityisasemassa naisiin verrattuna, Peltonen sanoo ja jatkaa:

– He ikään kuin pitävät miessukupuolta ylipäänsä arvokkaampana ja oikeutettuna erityiskohteluun. He ovat tuolloin todennäköisesti jollakin tasolla joko fyysisesti tai henkisesti väkivaltaisia tyttäriään kohtaan.

Peltonen kuvailee, kuinka kyseisen ajattelumallin mukaan pojat saavat käyttäytyä miten haluavat, kun taas tyttäriä kontrolloidaan ja alistetaan sekä heiltä odotetaan vastuullisempaa käytöstä.

– Kun taas tasa-arvoon kasvanut mies, kuten onneksi todella moni suomalaisessa yhteiskunnassa onkin, näkee naiset ja lapset yhtä arvokkaina kuin hän itse on.

Lauran henkinen vointi romahti.

– Aloin toivoa, että mies kuolisi, että pahoinvointi loppuisi. Toivoin jonkinlaista ”luonnollista” ulospääsyä, sellaista, ettei minun itse tarvitsisi tehdä päätöstä erosta.

Isänpäivän aatto vuonna 2014 oli viimeinen niitti. Silloin mies kyseli Lauralta mahdollisuutta lähteä baarin.

– Sanoin, etten minä aio häntä kieltää, mutta en arvosta sitä, että lapset joutuvat halailemaan isänpäivänä krapulaista isäänsä.

Mies raivostui ja alkoi huoritella Lauraa. Laura pakeni tilannetta makuuhuoneeseen, jossa hän avasi tietokoneen ja alkoi kirjoittaa. Ajatusten purkaminen ylös oli aina ollut Lauran tapa käsitellä tapahtumia.

Silmittömän raivon vallassa oleva mies tuli tietokoneen luo. Hän nosti tulostimen ilmaan ja tähtäsi sillä aluksi Lauraa. Lopulta hän viskasi tulostimen päin kirjahyllyä. Siinä kyynelet silmissään ja valokuvakehyksen rikkoutuneita lasinsirpaleita kerätessään Laura teki taas päätöksen: nyt tämä loppuu.

Ja tällä kertaa se päätös piti.

Muutama kuukausi tapahtuneesta hän ilmoitti miehelle, että ero oli nyt lopullinen.

Laura muutti lasten kanssa pois asunnosta ja vanhemmat jatkoivat yhteishuoltajina. Tällä kertaa mies ei enää uhkaillut, mutta yritti saada Lauran mustasukkaiseksi kertomalla toisista naisista.

– Vaikka samaan aikaan olin erosta todella vapautunut, omat traumani alkoivat puskea pintaan. Henkinen hyvinvointini meni todella epävakaaksi.

Hän alkoi puhua läheisilleen kokemuksistaan. Monen oli vaikea uskoa totuutta perheestä, joka oli pitänyt kulissit kunnossa.

– Kun olin vielä suhteessa, en uskaltanut puhua, koska häpeä oli niin kova. Tiedostin, että oli väärin antaa kohdella itseään näin ja häpesin sitä.

Laura ajatteli, että ero suojaisi tytärtä isän väkivallalta. Hetken aikaa näyttikin siltä.

– Minulla oli jonkinlainen sairaalloinen ajatus siitä, että se, että hän pahoinpitelee tytärtämme liittyy minuun. Ajattelin, että kun eroamme, se loppuu.

Kerran tytär palasi isältään ja kertoi tämän lyöneen häntä. Tytär kertoi saman myös esikoulussa opettajalleen. Laura teki lastensuojeluilmoituksen, jolloin vyyhti alkoi purkaantua.

Lastensuojeluilmoitus johti oikeudenkäyntiin. Ennen sitä mies alkoi tehtailla perättömiä lastensuojeluilmoituksia Laurasta. Hän selosti, kuinka tämä oli homssuinen ja nukkui liian pitkään, eikä hoitanut lapsia aamulla. Lastensuojelu totesi ilmoitukset perättömiksi.

Oikeudenkäynnissä oli useita todistajia, esikoulun työntekijöistä läheisiin. Isä tuomittiin kolmesta tyttärensä pahoinpitelystä. Tytär oli niiden aikaan 2–6-vuotias. Pahoinpitelyihin sisältyi muun muassa useita hiuksista tukistamisia, avokämmenellä lyömistä, potkaisu keskivartaloon ja seinää vasten työntäminen.

Isä tuomittiin maksamaan tyttärelleen yhteensä 900 euroa korvausta kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta.

Laura olisi tahtonut tehdä rikosilmoituksen myös omista pahoinpitelyistään, mutta ne olivat vanhentuneet puolella vuodella.

Tärkeintä hänelle on se, että tytär sai oikeutta.

– Todellinen romahdus ja kaikkein vaikein hetki minulle oli se, miten tytär reagoi isänsä tuomioon. Tyttö painoi pään polviinsa ja sanoi: ”Ihanaa, äiti, että minua uskotaan.”

– Se todella särki minut. Että pieni lapsi joutuu miettimään, uskovatko aikuiset häntä.

Tuomion jälkeen tytär ei tahtonut nähdä isäänsä. Laura kokee, että osa viranomaisista syyllisti häntä ja syytti vieraannuttamisesta. Se tuntui oudolta, koska kyseessä oli kuitenkin isä, joka oli tuomittu useista lapsensa pahoinpitelyistä.

Lastensuojelusta ehdotettiin muun muassa säännöllisiä videopuheluita isän ja tyttären välille. Heille järjestettiin valvottuja tapaamisia.

– Meidät vanhemmat laitettiin myös keskenään tuettuihin tapaamisiin julkisille paikoille. Vaikka mitään pahaa ei tapahtunut, koin tilanteet ahdistavina.

– Minusta tuntui, että isän oikeudet merkitsivät enemmän kuin lapsen.

Tällä hetkellä poika viettää isänsä kanssa joka toisen viikonlopun. Isä ja tytär eivät ole juurikaan tekemisissä.

– Minua sattuu katsoa vierestä sitä, kun näen, kuinka läheisiä poika ja isä ovat keskenään ja että isää ei kiinnosta oma tyttärensä. Ei lapsen pitäisi joutua kokemaan sellaista.

Pamela Peltosen kokemuksen mukaan valtaosa lähisuhdeväkivaltaa kokeneista perheenäideistä toimii kuten Laura eli he pyrkivät siihen, etteivät he vieraannuttaisi lasta isästään.

– Valtaosalla on erittäin hyväntahtoiset aikomukset omista lähisuhdeväkivallan kokemuksistaan huolimatta. He tahtovat kunnioittaa sitä, että lapsella on oikeus isäänsä, vaikka he ovatkin huolissaan lastensa turvallisuudesta.

Isän vieraannuttaminen lapsista erotilanteessa nousee aika ajoin julkisen keskustelun kohteeksi. Annetaan ymmärtää, että äidit tekisivät sitä mielivaltaisesti ja kiusallaan. Lauran ja hänen tyttärensä tapaus on kuitenkin esimerkki siitä, että joissain tapauksissa niin sanotulle vieraannuttamiselle voi olla hyvät perusteet.

– Vaikka isä olisi ollut väkivaltainen vain äitiä kohtaan, on erittäin kyseenalaista, että lähisuhdeväkivaltaa toteuttanut mies saa yhteishuoltajuuden lapsista. Valitettavasti isän oikeudet menevät kuitenkin usein lasten oikeuksien edelle, Peltonen arvioi.

Peltosen kokemuksen mukaan on paljon yleisempää, että väkivaltainen isä pyrkii suhteen päättymisen jälkeen vieraannuttamaan lapsia äidistään.


Laura haluaa kertoa tarinansa varoittaakseen muita naisia, etenkin nuoria, jotka ryhtyvät ensi kertaa vakavaan parisuhteeseen.
:
:

----------------------------------------------------

Miksi tässäkään jutussa ei kerrota, että suomalaisten naisten ei yksinkertaisesti kannata alkaa edes pyörimään näiden ählämeiden ja neekereiden kanssa? Ei mitään mainintaa? Se käy terveydelle kalliiksi. Saati sitten tehdä lapsia näiden kanssa... vittu miten nuo teini-likat on tyhmiä.

tuttavapiiristä yks daami joutu muuttamaan Helsingistä 300km karkuun kun ukkonsa oli kaupungilla. Muuten ei päässyt juuri kämpästä ulos paitsi töihin. Ai että miten ihana nappi-silmä sekin oli ollut alussa, kunnes muuttivat yhteen. Nykyäänkin vielä pelkää jos ovikello soi eikä odota vieraita, että sielläkö se Syyrian tuliainen taas on :D
Toinen parikymppinen mimmi tuli toinen silmä mustana siskonsa luo kylään koska Afrikkalainen miehensä oli lyönyt tätä skumppapullolla päähän kun tuli riitaa siitä, että saako 1v lapsi olla autossa ilman turvaistuinta. Sellaista ei kuulemma afrikassa tartte niin lapsihan makoili muina lapsina takapenkillä, ties missä asennossa aina, kun oli afrikaanon vuoro kuskata sitä johonkin :D muija tästä tietysti mäkätti, koska lapsihan pitäisi Suomen lain ja terveen järjen mukaan olla istuimessa js vöissä. Aikansa nalkutettuaan sai sit pullosta päähän.

Vittu mitä apinoita.

Ja tämän jutun mieshän on ählämi, vaikka sitä kovasti yritetään peitellä. Tyttölapsen vihaaminenhan sen jo kertoo.

"Mutku suomalaisetkin"-öyhöt voi jättää tästä pois, koska ei, suomalaiset miehet eivät ole maailmanhistoriassa kertaakaan kaltoinkohdelleet lapsia siksi, että olisivat tyttöjä ja täten "alempi arvoisia".

Cut. Pykälä 21. Aiheesta perheväkivalta on ketju: https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... 11&t=21769 Nainen julkaisi Fb:ssa kokemuksensa perheväkivallasta
-NILS-
Merlin
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Loka 29, 2021 2:24 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Merlin »

edit.Siis jatkuuko keskustelu tuolla ja tää lukkoa

Itse huomannut tuon, kun näytän hieman ulkomaalaiselta, niin puhun baarissa englantia ja esitän ulkomaalaista, niin naisten lahkeista alkaa heti valumaan pillunestettä. Se on todella outoa, ihan kuin olisivat eläimiä, tai jonkinlaisia "scriptejä", eli simulaatiossa eläviä copypaste botteja.

edit. Siis jatkuuko keskustelu tuolla ja tää lukkoa
Viimeksi muokannut Merlin, Su Loka 29, 2023 2:36 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
Läpikuultava
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Heinä 21, 2022 9:14 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Läpikuultava »

Ihan pokkana väität, että suomalainen mies ei voi vihata tyttölapsiaan? Huh.
Sinun mielipiteesi minusta ei ole oleellinen.
Sivustahuutelija
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2020 6:07 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Sivustahuutelija »

Läpikuultava kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:22 pm Ihan pokkana väität, että suomalainen mies ei voi vihata tyttölapsiaan? Huh.
Varmaan voi, mutta jostakin syystä jo tuon tarinan alkumetreillä tunsin etnistä värähtelyä. En voi sille mitään.
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1920
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Joka kolmas nainen Suomessa on kokenut parisuhteessa fyysistä väkivaltaa, fyysisen väkivallan uhkaa tai seksuaaliväkivaltaa. Suomi on EU:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille.
Tilastot, huoh.

Itselläni yhden hengen otos. Minuun, miehenä, on naisten kohdalta kohdistettu väkivaltaa kaksi kertaa. Parisuhteessa siis. Itse taas en ole sortunut tähän edes itsepuolustukseksi. Nainen saa lyödä nenärustoni takaraivoon, itse pidän kädet selkän takana ja poistun paikalta.

Mutta niinkuin sanoin itselläni gallup on pienemmällä otoksella niin en, en voi väittää tietäväni virallista totuutta. Tilastot vaan ovat harmittavan usein tutkimuksen maksajaosapuolen ideologiaindikaattoreita.


edit. "jo tuon tarinan alkumetreillä tunsin etnistä värähtelyä." Sama vika. Paha juttu, kai se vaan on minun, kantasuomalaisen pottunokan kateellista rasistisuutta, mutta valitettavan usein nämä vbeikkaukset osuvat oikeaan.
Mens malus in corpore sano
Hank Voight
Javier Pena
Viestit: 1833
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2023 9:34 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Hank Voight »

Läpikuultava kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:22 pm Ihan pokkana väität, että suomalainen mies ei voi vihata tyttölapsiaan? Huh.
Toki voi. Mutta kyllä tuota juttua lukiessa koko ruumis kokee voimakasta etnistä värähtelyä. Eikä se perkele ole öyhötystä.
#FreePlato
ira
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Pe Heinä 09, 2021 5:45 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja ira »

Kyllä jo otsikko antaa ymmärtää, että on ählämistä kyse. Ainakin mun ensimmäinen mielikuva, välittömästi.
Ihan samaa mieltä kyllä aloittajan kanssa, näihin ei todellakaan kannata sekaantua. Saati lisääntyä näiden kanssa, joilla on näin erilainen (sairas) käsitys naisista, parisuhteesta ym.

Ja joo, en ole koskaan ollut väkivaltaisessa parisuhteessa, joten "en voi mitenkään tietää millaista se on" jne, mutta silti, en vain pysty käsittämään miksi naiset jäävät tuollaiseen suhteeseen. Varsinkin jos väkivalta kohdistuu myös lapsiin!
Facing the truth I can no longer deny: alone, as ever.
Sivustahuutelija
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2020 6:07 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Sivustahuutelija »

Ne vain ovat niin ihania ja huomaavaisia, kuten tuo Laurakin kertoo. Sitten kun nainen on oma, se myös on oma, kuten Laurakin myöhemmin huomasi. Siinä vaiheessa kuten Pamela Peltonenkin kertoo tulee mukaan kulttuuri ja kasvatus, jossa mies on naista korkea-arvoisempi olento. Nainen on miehen omaisuutta ja ei urputa vastaan tai tulee vähintään nyrkistä. Sitten kun nainen jättää miehen, on miehellä oikeus ja lähes velvollisuus tappaa huora, joka turmeli miehen ja suvun kunnian.
Merlin
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Loka 29, 2021 2:24 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Merlin »

ira kirjoitti: Su Loka 29, 2023 3:41 pm Kyllä jo otsikko antaa ymmärtää, että on ählämistä kyse. Ainakin mun ensimmäinen mielikuva, välittömästi.
Ihan samaa mieltä kyllä aloittajan kanssa, näihin ei todellakaan kannata sekaantua. Saati lisääntyä näiden kanssa, joilla on näin erilainen (sairas) käsitys naisista, parisuhteesta ym.

Ja joo, en ole koskaan ollut väkivaltaisessa parisuhteessa, joten "en voi mitenkään tietää millaista se on" jne, mutta silti, en vain pysty käsittämään miksi naiset jäävät tuollaiseen suhteeseen. Varsinkin jos väkivalta kohdistuu myös lapsiin!
Usein syy on ns.jännämies. Eli se on jännittävää kun ei tiedä milloin tulee turpaan ja samalla kiihoittavaa. Joku Pentti Perusinsinööri ei hakkaa lapsia tai vaimoa niin sehän vasta tylsää on. Tylsä mies, mieluummin jännämies :wink:
Merlin
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Loka 29, 2021 2:24 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Merlin »

canis lupus kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:57 pm Nainen saa lyödä nenärustoni takaraivoon, itse pidän kädet selkän takana ja poistun paikalta.
Mitä helvettiä
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1920
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Merlin kirjoitti: Su Loka 29, 2023 3:56 pm
canis lupus kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:57 pm Nainen saa lyödä nenärustoni takaraivoon, itse pidän kädet selkän takana ja poistun paikalta.
Mitä helvettiä
Sanos muuta. Saattaa olla että väistän, tai ainakin hoidan asian niin ettei vammani ole mortaalisia.
Mens malus in corpore sano
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10835
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja damfin »

Hank Voight kirjoitti: Su Loka 29, 2023 3:35 pm
Läpikuultava kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:22 pm Ihan pokkana väität, että suomalainen mies ei voi vihata tyttölapsiaan? Huh.
Toki voi. Mutta kyllä tuota juttua lukiessa koko ruumis kokee voimakasta etnistä värähtelyä. Eikä se perkele ole öyhötystä.
Itsekin tunsin juttua lukiessa jonkinlaista etnistä värähtelyä, mutta sitten tämä kohta pisti silmään...
Hän tissutteli myös arkisin, mutta selviytyi aina seuraavana päivänä töihin.
Ei se ehkä ollutkaan ählämi, kyllä tuo tarinan miehen käytös sopii joihinkin suomalaisiin "miehiin" myös.
ManHalen
Poliisikoira Rex
Viestit: 252
Liittynyt: La Huhti 17, 2021 11:19 am

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja ManHalen »

canis lupus kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:57 pm
Tilastot, huoh.
Nainen saa lyödä nenärustoni takaraivoon, itse pidän kädet selkän takana ja poistun paikalta.

Kai tuo on jotain yhden luokan masokismia tai yltiöpäistä ritarillisuutta kun pillu saa pään sekaisin...
Minä vedän kyllä takaisin avokämmenellä takaisin jos joku sekopää ämmä tulee minun kimppuun niin pamahtaa takaisin että tuntuu.
Olen elämässäni tavannut niin sekopäistä akkaa että tämä yleinen käsitys "Nainen on aina uhri,viaton Prinsessa" on niin suuren suurta paskaa. Kierrän kyllä hyvin kaukaa.
Hank Voight
Javier Pena
Viestit: 1833
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2023 9:34 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Hank Voight »

damfin kirjoitti: Su Loka 29, 2023 4:30 pm
Hank Voight kirjoitti: Su Loka 29, 2023 3:35 pm
Läpikuultava kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:22 pm Ihan pokkana väität, että suomalainen mies ei voi vihata tyttölapsiaan? Huh.
Toki voi. Mutta kyllä tuota juttua lukiessa koko ruumis kokee voimakasta etnistä värähtelyä. Eikä se perkele ole öyhötystä.
Itsekin tunsin juttua lukiessa jonkinlaista etnistä värähtelyä, mutta sitten tämä kohta pisti silmään...
Hän tissutteli myös arkisin, mutta selviytyi aina seuraavana päivänä töihin.
Ei se ehkä ollutkaan ählämi, kyllä tuo tarinan miehen käytös sopii joihinkin suomalaisiin "miehiin" myös.
Hyvä huomio. Omaan silmään jutussa pisti tämä:

– Minusta tuntui, että isän oikeudet merkitsivät enemmän kuin lapsen.

On kyllä enemmän kuin harvinaista jos noin oli. Yleensähän isät ovat melko lailla huutolaispojan asemassa kun lastensuojelun ja huoltajuuskiistojen kanssa painitaan. Vai voisikohan olla niin, että noidenkin asioiden tiimoilta mamut ovat ikäänkuin erityisasemassa? Ei se mahdotonta olisi, eiköhän sosiaalityöntekijätkin ole pakotettuja käsittelemään noita juttuja kieli keskellä suuta, ettei vaan rasismikortti nouse?
#FreePlato
Cadi John
Martin Beck
Viestit: 849
Liittynyt: Ma Kesä 12, 2023 3:05 pm

Re: Väkivalta alkoi kun selvisi että lapsi on tyttö

Viesti Kirjoittaja Cadi John »

Peni kirjoitti: Su Loka 29, 2023 3:46 pm
canis lupus kirjoitti: Su Loka 29, 2023 2:57 pmNainen saa lyödä nenärustoni takaraivoon, itse pidän kädet selkän takana ja poistun paikalta.

Joko arvaat miksi sinua vedetään turpaan tämän tästä? Siksi koska sinusta ei ole mihinkään,et sinä ole mies vaan pillipiipari.
Naisethan nauraa sulle porukalla tyttöjen illassa..

mies joka antaa naisen hakata nenän poikki? Terve. Semmonen perheen suojelija ja mies....Muka mies? Sinusta ei kyllä ole naisen suojelijaksi,varmaan jos joku toinen nainen hakkaa sinun akkaa,niin sinä pistät kädet selän taakse ja poistut paikalta jupiste "minut on ennenki hakattu..."

Eikö hävetä edes että monta kertaa piesty naisten taholta? nehän hakkaa sinua kohta ihan vaan koska sinua saa hakata,sulta voi katkoa kädet ja puhkoa silmät päästä,ukko vaan ihmettelee :lol:
Ketkä nauraa? Jotkut linna mimmit? Kuka nainen hakkaa miestään ja vielä kehuu tekoaan? Omassa kaveripiirissäni kyllä ihmeteltäisiin jos tämmöistä heille kertoisin eikä kukaan nauraisi. Varmaan sanoisivat et hae ittes hoitoon. En ymmärrä naisia jotka hakkaa miehiään ja toisinpäin. Jos on niin sairas et käy puolison päälle niin suosittelen kääntymään jonkun kallonkutistajan puoleen. Ja en myös ymmärrä ihmistä joka jää suhteeseen jossa puoliso hakkaa.
Jos nainen joskus raivoaa tai nalkuttaa niin heitä suklaalevyllä.
Vastaa Viestiin