Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kauppa ryöstetty Kuopion Niiralassa 13.12.2023

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Poliisi kertoo, että Salen myymälä Kuopion Niiralassa ryöstettiin eilen keskiviikkoiltana iltayhdeksän jälkeen.

Poliisi julkaisi epäillystä kuvan. Hätäkeskus sai ryöstöstä ilmoituksen kello 21.18.
Ryöstäjä uhkasi poliisin mukaan kaupan myyjää astalolla ja sai myyjän avaamaan kaupan kassan. Ryöstäjä sai kassasta pienen määrän käteistä ja poistui Pyöräkadun suuntaan.
Ryöstäjällä oli päällään musta takki valkoisella North face -logolla ja jalassa mustat housut. Kasvonsa ryöstäjä oli peittänyt mustalla pipolla ja mustalla tuubilla ja sen lisäksi oli vedetty takin huppu pään yli.
Ryöstäjä on nuorehko hoikka mies, ja noin 185-senttinen.

Poliisi pyytää vihjeitä epäillyn henkilöllisyydestä ja liikkeistä ennen ryöstöä sekä sen jälkeen vihjepuhelimeen p. 029 5415 232 tai [email protected].
Kuopio Sale.jpg
Kuopio Sale.jpg (80.77 KiB) Katsottu 1155 kertaa
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kau ... #gs.24qeqa
Anom
Jane Marple
Viestit: 1081
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Kouluampumisuhkaus Laihialla

Viesti Kirjoittaja Anom »

https://yle.fi/a/74-20065020
YLE kirjoitti:Laihian yläasteelle on kohdistunut uhkaus. Poliisit ovat tällä hetkellä koululla turvaamassa koulupäivää ja selvittämässä uhkauksen todenperäisyyttä.

Poliisi tutkii, mistä uhkaus on tullut ja kuka sen on lähettänyt-

Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen Laihian yläasteella. Koululla ei ole havaittu välitöntö vaaraa.

Poliisi ei tässä vaiheessa anna lisätietoja, vaan kertoo lisää tilanteen ja tutkinnan etenemisestä viimeistään iltapäivällä.
Tässä utisessa ei sitä mainita, mutta paikallisilta kuultuna ampumisella uhkailtu.
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.
Jannes
Hetty Wainthropp
Viestit: 499
Liittynyt: La Heinä 23, 2016 3:22 pm

Re: Kouluampumisuhkaus Laihialla

Viesti Kirjoittaja Jannes »

Laihialaisittain on niin pihi ettei raaskinut tuhlata ammuksia, uhkailu on sentään ilmaista.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Täysin alaston asiakas vaelteli kuopiolaiskaupassa – "Lapset olivat vähän ihmeissään"
Tiistai-iltana kello 18 aikaan Kuopion Neulamäen K-Market Neulamuikussa tapahtui yllättävä välikohtaus, kun myyjille tultiin kertomaan, että kaupan ulkopuolella seisoo ilkoalaston mies. Ulkona oli tuolloin noin -15 astetta pakkasta.

Pian mies tulikin kaupan sisään, otti ostokorin käteensä ja alkoi vaellella ympäri kauppaa. Hänellä ei ollut edes kenkiä jalassa ja ostokori peitti sukupuolielimiä.
– Tilanne oli vähän yllättävä, kun ei tällaista ole aiemmin tapahtunut, kertoo tapahtumahetkellä Neulamuikussa työvuorossa ollut myyjä Veeti Väisänen.
Väisäsen mukaan kaupassa oli tiistai-iltana useita asiakkaita, joukossa myös lapsia.
– He olivat vähän ihmeissään. Muut asiakkaat olivat hämmentyneitä ja pysyttelivät loitolla.
Alaston asiakas käyttäytyi myyjien mukaan sekavasti muttei aggressiivisesti.
– Pari asiakasta auttoi meitä tarkistamaan, ettei mies ole loukkaantunut, Väisänen taustoittaa.
Myyjät ottivat yhteyttä hätäkeskukseen.
– Mies vältteli ihmisiä eikä käyttäytynyt mitenkään uhkaavasti. Lopuksi hän käveli ulos, palasi takaisin sisään ja istui kaupan lattialla toisen kassan tasanteen alla, Väisänen kertaa tilannetta.

Poliisi tuli paikalle nopeasti ja haki alastoman miehen pois.
– Tapaus oli minulle hämmentävä, mutta kollegalle se saattoi olla pieni järkytyskin. Siinä oli vähän kiire, joten ehdimme vain vähän käydä läpi, että olipa erilainen tilanne, Väisänen kertoo.
– Minulle tämä ei jättänyt mitään pelkotiloja, kun ei tässä ollut vaaraa tai aggressiivisuutta.
Neulamuikun kauppias Sirpa Karppi kuuli tapauksesta työntekijöiltään.
– Kaikenlaista sitä tapahtuu kaupan maailmassa. Emme usko, että kyseessä oli vitsi tai vedonlyönti, sillä henkilö oli käyttäytynyt sekavasti. Toivottavasti hän on saanut tarvittavaa apua.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskus vahvistaa, että kyseinen tehtävä on ollut Neulamäessä tiistaina.
– Eihän se ihan tavallista ole, että ollaan alasti talvisaikaan. Mutta tähän ei liity mitään rikosta eikä siitä ollut vaaraa ulkopuolisille. Emme tiedota tehtävästä sen enempää, Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kommentoidaan.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6420137
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Mies kauppasi olemattomia mopoautoja tuhansilla euroilla – Tuomittiin lopulta rahanpesusta
Petoksesta syytetty mies tuomittiin rahanpesusta. Käräjäoikeuden mukaan jäi varteenotettava epäilys siitä, tekikö mies myynti-ilmoitukset itse.

PIRKANMAAN käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen miehen rahanpesurikoksista. Syyttäjän mukaan mies oli myynyt netissä mopoautoa 3 500 euron hintaan. Hän oli sopinut kaupat ostajan kanssa, joka oli siirtänyt kauppahinnan kokonaisuudessaan miehen tilille. Mopoautoa myyvällä miehellä ei kuitenkaan ollut mopoautoa, joten ostaja ei sitä saanut eikä mies palauttanut rahoja ostajalle.
Mies oli myynyt olematonta mopoautoa myös 2 000 euron ja 3 500 euron hintaan ja saanut kaksi uutta henkilöä sopimaan kaupat ja siirtämään rahat itselleen. Kukaan ostajista ei ollut saanut rahojen siirron jälkeen yhteyttä myyjään.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota ensisijaisesti petoksesta, toissijaisesti rahanpesusta tai tuottamuksellisesta rahanpesusta.
Mies myönsi teot esitutkintakuulusteluissa ja oli kertonut toimineensa yksin, mutta oikeudessa hän kiisti tehneensä myynti-ilmoitukset itse tai olleensa yhteydessä uhreihin.
Miehen mukaan hänen tuttavansa oli pyytänyt häntä vastaanottamaan rahoja tililleen, ja kertoi, että hänelle oli luvattu 3 000 euron palkkio rahojen vastaanottamisesta.
Rahojen nostaminen käteiseksi ei ollut onnistunut, ja mies kertoi tilisiirtoa ehdottaneen tuttavan kehottaneen häntä nostamaan rahat pankista.

Petos vai rahanpesu?
Suomen lain mukaan rikoksesta epäillyllä ei ole velvoitetta auttaa itseään koskevien epäilyjen selvittämisessä, ja miehen esitutkinnassa antaman tunnustuksen näyttöä ja käyttöarvoa arvioitiin oikeudessa. Pelkkä tunnustus itsessään ei riitä osoittamaan syyllisyyttä ja asiaa on arvioitava uudestaan, jos epäilty muuttaa lausuntoaan.
Käräjäoikeuden mukaan näyttö ei riittänyt osoittamaan, että mies olisi tehnyt myynti-ilmoitukset itse ja täten syyllistynyt petokseen. Miehen syyllisyydestä jäi siis varteenotettava epäily.
Oikeus siirtyi pohtimaan toissijaista syytekohtaa, rahanpesua tai tuottamuksellista rahanpesua. Oikeus piti mahdollisena, että erehdyttämistarkoituksessa tehdyt myynti-ilmoitukset voivat olla toisen henkilön tekemiä.
Perusmuotoisen rahanpesun rangaistavuus edellyttää tekijän tahallista toimintaa ja tietoisuutta siitä, että rahat on hankittu laittomalla keinolla.
Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana miehen tililtä 6 396,40 euroa. Mies kertoi nostaneensa ja käyttäneensä osan rahoista.
Käräjäoikeus katsoi, että miehen oli oltava tietoinen rahojen olleen rikollisin keinoin hankittuja, ja tuomitsi miehen 60 päivän vankeusrangaistukseen kolmesta rahanpesusta.
Hän joutuu korvaamaan jokaiselle uhrille kauppahinnan, jonka uhrit olivat maksaneet luullessaan ostavansa mopoautoa, yhteensä 9 000 euroa. Poliisin takavarikoimat varat palautettiin uhreille ja tämä huomioidaan korvauksissa. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan valtiolle 80 euroa rikosuhrimaksua.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000010058043.html
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Poliisilla oli perjantaina usean partion tehtävä Espoon Latokaskessa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Länsi-Uudenmaan poliisi sai perjantaina 15.12. noin kello 14.20 tiedon, että Espoon Latokaskessa oli nähty henkilö, jolla on mahdollisesti hallussaan ase. Havainnon ilmoitti hätäkeskukseen alueella liikkunut asukas.

Poliisi käynnisti välittömästi havaintoa vastaavan henkilön etsinnän. Etsintä jatkui usean partion voimin noin puolentoista tunnin ajan. Henkilö jäi poliisin kattavista etsinnöistä huolimatta kateisiin.
Läheisen Nauriskasken koulun henkilöstö lukitsi poliisitehtävän aikana koulun ovet hetkellisesti poliisin ohjeistuksesta. Kun poliisi oli todennut, että koulun ympäristö on turvallinen, oppilaat pääsivät kotiin luokka kerrallaan noin kello 15 alkaen.
− Korostan, että koulun osalta kyseessä oli varotoimenpide. Poliisilla ei ole tiedossa uhkaa, joka kohdistuisi kouluun tai sen oppilaisiin. Poliisin tiedossa ei myöskään ole, että hätäkeskukseen tulleessa ilmoituksessa mainittu henkilö olisi osoittanut tai uhannut ketään aseella, sanoo yleisjohtaja, komisario Petteri Hokkinen.

Poliisi partioi alueella illan mittaan osana normaalia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden turvaamista. Poliisin näkökulmasta alueella on turvallista liikkua normaalisti.

https://poliisi.fi/-/poliisilla-oli-per ... tokaskessa
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kissa pääsi ruumishuoneelle vantaalaisessa sairaalassa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Vantaalla sijaitsevassa Katriinan sairaalassa on ollut käytössä tilapäinen vainajasäilytysratkaisu. Tiloissa käy useita hautausurakoitsijoita, jotka kuljettavat vainajia.

Tilapäisiin tiloihin on päässyt kissa, joka on päässyt kajoamaan vainajiin.
”Kaikkiin omaisiin on oltu heti yhteydessä, kun olemme saaneet tiedon asiasta. Tapahtunut on valitettavaa ja olemme todella pahoillamme, että tällaista on päässyt tapahtumaan”, terveydenhuollon palveluiden toimialajohtaja Kati Liukko kertoo tiedotteessa.
Vainajasäilytystilaa on tilattu kesällä lisää. Niiden asentaminen on päästy aloittamaan vasta tällä viikolla, koska toimitusajat ovat pitkiä.
”Tällaista ei voi tapahtua normaalissa säilytystilassa, jossa on useita ovia”, Liukko toteaa.

Asiasta on tehty hyvinvointialueen tietojen mukaan rikosilmoitus. Poliisi selvittää asiaa tarkemmin.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ ... UuMC4wLjA.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaanin Prikaatiin

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

”Varuskuntaan saapumisesta minulla ei ole muistikuvia johtuen humalatilastani”, toinen varusmiehistä totesi poliisille

ALIKERSANTTI ja tykkimies olivat palaamassa junalla lomilta Kainuun prikaatiin 4. joulukuuta vuonna 2022.
Kummallakin vuonna 2002 syntyneellä varusmiehellä oli jäljellä viimeiset kymmenen vuorokautta palveluksesta. Junassa oli nautittu miestä vahvempaa nautittu ja vielä ennen Kajaanin varuskuntaan menoa nuoret miehet päättivät kavereidensa kanssa mennä baariin ottamaan lisää vauhtia.
Kaksikko päätyi lopulta riehumaan yksikkönsä kellariin, josta tuliasemapatterin apupäivystäjä teki varhain aamulla hieman ennen puolta viittä päävartioon ilmoituksen kahdesta humalaisesta varusmiehestä.
Varusmiehet olivat ajelleet päältä ajettavalla siivouskoneella alakerran tykkihallissa. Jäljistä päätelleen koneella oli huristeltu myös kasarmirakennuksen ulkopuolella.

KUN sotilaspoliisipartio ennätti paikalle, vahvasti päihtyneet varusmiehet olivat jo nukkumassa. Varusmiehet puhallutettiin ja heidän todettiin olevan tukevassa humalassa. Kellarikerroksen jäljet kertoivat puolestaan siitä, että siivouskone oli ottanut luvattoman rälläyksen aikana siipeensä ja törmäyksiä oli tullut myös kiinteistöön.
Asiasta suoritetun esitutkinnan yhteydessä niin alikersantti kuin tykkimies tunnustivat menetelleensä lainvastaisesti ajaessaan humalassa siivouskoneella. Molemmat nuorukaiset kertoivat muistikuvien olleen perin heikkoja Kajaaniin saapumisen jälkeen.
– Varuskuntaan saapumisesta minulla ei ole muistikuvia johtuen humalatilastani. Seuraavat muistikuvat ovat aamulta, kun heräsin. Palvelustoverini kertoivat, mitä yöllä oli tapahtunut. He sanoivat, että olimme kruisailleet siivouskoneella ja metelöineet, alikersantti kertoi poliisin kuulusteluissa.
Molemmat miehet myönsivät syyllisyytensä jo esitutkinnassa. Vuonna 2002 syntynyt alikersantti tuomittiin sotilaan sopimattomasta käytöksestä 30 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tiesivät 720 euron sakkolappua.
Saman ikäinen tykkimies tuomittiin 60 päiväsakon rangaistukseen, josta maksettavaksi tuli 1 080 euron sakot.
Tykkimies oli siivouskoneella huristelun lisäksi syyllistynyt reilua viikkoa myöhemmin myös palvelusrikokseen ja sotilaan sopimattomaan käytökseen, kun hän oli esiintynyt toistamiseen päihtyneenä varuskunnan alueella ja häiriköinyt kahdessa perusyksikössä.
Molemmat miehet pääsivät siviiliin 15.12.2022. Kainuun käräjäoikeus antoi asiassa ratkaisunsa kirjallisessa menettelyssä, johon molemmat vastaajat olivat suostuneet.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010062516.html

Tämä herätti muistoja jatkosodan aikaisista tapahtumista ja ns. Alkon pataljoonasta, jossa oman isäni veli oli jutussa mainittu erä päätekijä korpraali. Jälkeenpäin totesi, että korpin natsat menivät. Rintamalle takaisin ja se siitä!

Lisätty sana Prikaatiin. Pelkästään Kajaaniin saapuminen humalassa tuskin olisi uutisen saati ketjun aihe.
-NILS-
Örtsikkä
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: To Marras 23, 2023 12:11 pm

Re: Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaaniin

Viesti Kirjoittaja Örtsikkä »

Omana inttiaikana olis ollut uutisoinnin arvoista, jos joskus pidennetyltä iltavapaalta palatessa EI olisi tapahtunut jotain tämmöstä :D
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaaniin

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Sen verran lisää ns. Alkon pataljoonasta, että pojat oli päässeet lomalla rintamalta, mutta herrat päättivät sulkea Alkon, ettei tulisi häiriöitä. No, pojat ajattelivat, että kyllähän ovet aukeavat ja ampuivat konepistooleilla tien sisään...
Jenku
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Su Syys 01, 2019 3:03 pm

Re: Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaaniin

Viesti Kirjoittaja Jenku »

En ihmettele, ei kukaan sinne haluan selvinpäin.
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2039
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaaniin

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

Vapise Venäjä!!!
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Poliisi selvittää kahta erillistä perjantaina alkuillasta Turun kauppatorilla tapahtunutta pahoinpitelyä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Lounais-Suomen poliisin vastaanotti noin perjantai-iltana noin kello 18.20 hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan kolme henkilöä tappelee Turun Kauppatorilla. Poliisin saapuessa tapahtumapaikalle henkilöt olivat rauhoittuneet. Asianosaisten henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa ja asiassa on aloitettu esitutkinta, jossa tutkittavani rikosnimikkeinä ovat epäilty näpistys ja pahoinpitely.

Yksi kiinniotto
Noin kello 20.45 hätäkeskukseen ilmoitettiin jälleen useiden henkilöiden välisestä tappelusta Turun Kauppatorin edustalla. Poliisin saapuessa tapahtumapaikalle tilanne saatiin nopeasti rahoitettua. Tapahtumapaikalla saadun selvityksen perusteella tekijän epäillään kohdistaneen väkivaltaa kahteen eri henkilöön. Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni rikoksesta epäillyn asemassa ja hänen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn.
Tapauksilla ei tiettävästi yhteyttä toisiinsa

Perjantai alkuillasta tapahtuneilla teoilla ei toistaiseksi epäillä olevan yhteyttä toisiinsa. Poliisi toivoo, että väkivaltaista materiaalia sisältäviä videoita ei jaeta sosiaalisessa mediassa. Videot saattavat liittyä käynnissä oleviin esitutkintoihin ja tapauksiin, jotka ovat siirtyneet jo syyteharkintaan. Poliisi pyytää hienotunteisuutta uhreja kohtaan ja toivoo, että videoita ei jaeta eikä niille anneta näkyvyyttä.
Tapahtumista mahdollisesti kuvatuilla videotallenteilla saattaa olla merkitystä rikoksen selvittämisessä. Henkilöitä, joilla on hallussaan itse kuvattuja videotallenteita tapahtumista, pyydetään ilmoittautumaan poliisille sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

https://poliisi.fi/-/poliisi-selvittaa- ... oinpitelya
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8217
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaaniin

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Tämä käy vaan aika kovasti tunteisiin, koska sotaveteraanisetäni joutui vanhalla iällään mustalaisten hyväksikäytön uhriksi. Huijasivat häneltä rahaa kymmeniä tuhansia muka hänestä huolehtimakseen.
No, rahoja ei koskaan saatu takaisin, mutta ei se ole pääasia vaan sodankäyneen miehen häpäisy. Miehen, joka ei koskaan saanut omia lapsia, mutta jonka minä ikuisesti muistan miehenä, joka aina osteli minulle aina minulle kaikkea kivaa vähistä rahoistaan ollessani lapsi...
sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1273
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Varusmiehet saapuivat humalassa Kajaaniin

Viesti Kirjoittaja sörsse »

No pojat on poikia ja mitä tuosta nyt, jos olivat hiukan innostuneet sotimisesta ja suorittivat oma-aloitteisesti täsmäiskuja siivouskomeroon, missä oletettu vihollinen ilmeisesti piilotteli, pakkolunastamallaan siivouskoneella. Ankarasta tulituksesta huolimatta vihollinen on harmittavasti kuitenkin päässyt pakenemaan, mutta ajatus on mielestäni ollut sankarillinen ja operaatio varmaan pelasti koko komppanian verilöylyltä.
Vastaa Viestiin