Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
URSULÅ
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Su Helmi 13, 2022 10:06 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja URSULÅ »

Jokukukavaan kirjoitti: To Helmi 29, 2024 7:46 am Kehtaakin naapurit tulla esiin tällaisten videoiden kanssa. Olisivat tehneet myös ilmoitukset lasuun.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8ca2 ... b9f297ed8c
Ja ilmoituksen syy olisi ollut mikä? Jos tuo video kuvattu tyyliin 2021? Niin ei ole vissiin syytä?
Aina kun kuulen Aivastuksen, poistan varmistimen.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

:)
-suokuokkajajussi kirjoitti: Ke Helmi 28, 2024 11:59 pm
Jokukukavaan kirjoitti: Ke Helmi 28, 2024 10:14 pm Mistä te olette keksineet että päiväkoti olisi kertonut mitä Milo sanoi isistä päiväkodissa?

Mitään tälläistä ei päiväkodin tt kuulusteluissa lukenut että he olisivat kertoneet Milon " isi kiusaa" " miksi isi kiusaa koko ajan lauseet Muusalle". Tämä olisi lukenut kuulusteluissa jos näin olisi.

Vaikuttaa että aletaan totena väittämään tällaista asiaa nyt ketjussa eli koitettaisko pysyä siinä mitä etp sanoo ennen kuin kuullaan lisää KRP tutkinnasta?

(Itselle tuo Muusan huoli siitä että Milo kertoo isin mahdollisesti päiväkodissa kertovan kiusaavan häntä voisi liittyä ehkä siihen että Milo on muusalle näin sanonut. Ja kenties Muusa kotona sanonut Sebulle Milon kuullen "Älä kiusaa sitä, lopeta".)
Kyllä se siellä jossain lukee, isi kiusaa ja miksi isi aina kiusaa. Päiväkodin työntekijälle näin sanonut ja lähtenyt sitten leikkimään.
Juuri näin lukee siellä.
Viimeistään tässä kohdassa olisi pitänyt tajuta soittaa siihen sossun kriisi-puhelimeen ja sieltä olisi kyllä ohjeet tullut soittaa 112
Toivottavasti KRP tutkii tuon päiväkodin työntekijöiden tekemiset/sanomiset ynnä muut tarkasti,
Väkivaltaa epäillessä -tapauksissa työntekijän on työhönsä kuuluvan velvollisuuden vuoksi soitettava heti, ja numeroon 112, siinä ei ole soittopyynnöille sijaa, laki ei tunne sellaista vaihtoehtoa kun jäädään seurailemaan, erityisesti jos lapsi on jo lastensuojelun asiakas, mikä on henkilökunnalla ollut tiedossa, jos ei ollut päiväkodin johtaja on rikkonut omaa virkavelvollisuuttaan
Pitäisikö nämä ohjeet vaatia tulostamaan ilmoitustaululle päiväkodin henkilökuntaa varten kun ei näytä vielä olevan ja asioiden tapahtuvan selkarangasta saakka

Ärsyttää kun meillä on oikeasti hyvä lainsäädäntö koskien juuri näitä lapsiin ja nuoriin kohdistuvissa -väkivalta epäilyissä ja tapauksissa, mutta sitä ei noudateta.
Lapsi tulee muutaman viikon sisällä useita eri mustelmia saaneena eri puolille kehoa,

Ps. Tuli muuten juuri kun kirjoitin, että vatsasta ei tainnut näkyä mustelmia, mutta oli sisäelinvammat.
Olisiko hakattu pyyhkeellä, jonka sisällä saippuaa kuin elokuvissa?
Sfo
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Syys 13, 2010 12:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sfo »

Tukahdutettu tässä yhteydessä viittaa kaikkein todennäköisimmin siihen, että palovammaiho ei enää hengitä, sillä peitetty. Joko peitoilla, laastareilla, liialla rasvalla ym. VAMMAUTUNUT IHO TARVITSEE HAPPEA.

Kuolemaan johtanut akuutti syy on palovammat ja kuolemaan oheisvaikuttanut syy on laajalta alueelta palaneen ihon väärä hoito.
IHO ON HENGITTÄVÄ ELIN.
KUN PALOVAMMAN TUKAHDUTTAA, LISÄÄ SE KUOLION RISKIÄ. Ja kuoleman.

Milo-parka. Vanhemmat vajaaälyisimpiä ja sadistisimpia koko universumissa, ja suku täysiä ylimielisiä urpoja.

PS. Edit. Puhelimella näpyttely on saatanasta. Pitää aina palata korjaamaan kirjoitusvirheet.
Viimeksi muokannut Sfo, To Helmi 29, 2024 9:45 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Electricboogie
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 11:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Electricboogie »

Jokukukavaan kirjoitti: To Helmi 29, 2024 8:03 am No joo mut Muusa tuolla huutaa videolla. Toki ei voinut kuvaaja tietää Muusalla olevan lapsi.
Tuohan ei kyllä Muusa ollut, koska ei ole tuohon aikaan ole vielä ollut kuvioissa..
vipeltäjä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 11:36 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja vipeltäjä »

Alien Alien kirjoitti: To Helmi 29, 2024 3:39 am
mler kirjoitti: To Helmi 29, 2024 2:01 am Olenko ainoa jonka on äärimmäisen vaikeaa kuvitella Sebua moppaustaitoiseksi kodinhengettäreksi?

Jos nyt kuvitellaan tilanteen lähtökohdaksi se, että tovin yksin kotona (omaan huoneeseen lukittuna?) ollut poika on hädissään tehnyt tarpeensa vaippaan.

Sebu on saapuessaan havainnut roikkuvan vaipan, kyennyt riisumaan lapsen, vienyt suihkuun, vesi on toden totta saattanut olla liian kuumaa josta lapsi huutanut. On pessyt, kuivannut, pukenut ja siinä "hötäkässä" pahoinpidellyt poikaa aiheuttaen mm. sisäelinvammoja. Tuollaisesta uskon suoriutuneen.

Mutta että olisi ottanut eteisestä höyrymopin ihan vaan kiduttaakseen lasta? Voiko tuolla edes liikkua niin paljon päässä että halutessaan kättä pidempää, ottaisi mopin, avaisi johdon kerältä, täyttäisi vesisäiliön, etsisi pistorasian ja laittaisi töpselin seinään, ruuvaisi laitteen käyntiin, odottaisi vihellellen milloin valo ilmoittaa käyttövalmiudesta ja sitten ryhtyisi kylmän rauhallisesti höyryttämään poikaa? Sen jälkeen olisi vielä kätevänä jätkänä kerinyt johdon nätisti takaisin varren ympäri ja ideoinut että poika sai palovammoja suihkussa.

Pahoitteluni, mutta en vaan jaksa uskoa että tuo elämänkolu ymmärtää siivousvälineiden päälle mitään, ja jos olisi halunnut käyttää moppia Miloon, olisi ennemminkin lyönyt sillä kuin ryhtynyt selvittämään miten laite toimii.

Järkevämpi selitys mopin käytölle olisi se, että sitä itseänsä on ollut Milon huoneen lattialla ja Muusa on kotiin tultuaan raivostuneena ryhtynyt siivouspuuhiin. Pahoinpidelty lapsi on saattanut olla itkuinen ja tuskissaan hakenut äidistä turvaa jolloin Muusa on sen enempää miettimättä tökännyt - tönäissyt tms myös lastaan sillä mopilla.

Ja mikäs sen näppärämpää kuin sysätä sitten mopin aiheuttama palovamma lääkehuuruissa olevan isäpuolen syyksi kertomalla hänelle että nämä tuli kun käytit poikaa suihkussa. Sebu ei välttämättä ole edes havainnut että Muusa on mopppaillut lattiaa taikka lasta.

Kovasti on tästä kokonaisuudesta tullut itselleni sellainen kuva että molemmat, Sebu ja Muusa ovat pahoinpidelleet Miloa ja se on ollut heidän arjessaan enemmän sääntö kuin poikkeus.

Sebulla ei ole ollut todennäköisesti edes minkäänlaista käsitystä siitä miten lasta tulisi hoitaa, käsitellä ja kohdella, Muusalla on ollut ehkä taitoa ja ymmärrystäkin mutta ei jaksamista ja kiinnostuskin lapseen ollut ehkä vähissä. Näistä kahdesta Muusa on kyllä tiennyt mikä on oikein ja väärin koska lasta on mm. piiloteltu vammojen vuoksi hankaluuksien välttämiseksi.

He ovat olleet molemmat haitallisia aikuisia pienelle lapselle ja yhdessä heistä tuli tappava combo joka vei lopulta 4-vuotiaan hengen.

Täällä joku käytti sanaa kidutusmurha ja toinen sitä kummaksui. Kun pieni lapsi kokee hitaan kuoleman yksin omassa sängyssään raa'an väkivallan, välinpitömättömyyden ja hyljeksinnän seurauksena, on tuo kidutusmurha kyllä mielestäni lähempänä totuutta kuin kuolemantuottamus.

Toivottavasti Milo saa torstaina oikeutta ja tuo kaksikko sen mitä heille kuuluu.
Et ole.

Hurjuudestaan huolimatta, tämä kirjoitus on ainut skenaarioa, jossa vaikuttaa olevan eniten järkeä. Ensinnäkin se vastaa tiettyihin kysymyksiin ja yksityiskohtiin, joihin muut vaihtoehtoiset tapahtumakulut eivät vastaa.

Ainoa ongelma teoriassa on Sebun viestit kuoriutuvasta ihosta. Mutta olisiko Muusan hermostuminen voinut tapahtua ennen asioille lähtöä? Ja iho olisi kuoritunut vasta suihkussa? Posken jäljet eivät heti olisi vielä niin näkyneet Sebun tulessa kotiin ja suklaavideolla vasta myöhemmin syventyneet ja lämmin suihku pahentanut tilannetta?

Sebastian vaikuttaa profiililtaan juurikin äkkipikaiselta hahmolta, niin olisiko ollut pitkäjännitteisyyttä/motivaatiota kamapäissään vuorokauden valvomisen jälkeen siivoilla yhtään mitään laitteella, jota ei ole aiemmin tavannut edes käyttää? Mikäli sotkua olisi lattialla ollut, olisi todennäköisempää ollut siivota jäljet paperilla tai jättää ne paikalleen, varsinkin kun oli hyvin nirso ulosteen suhteen. Olisiko juuri alkanut edes mitenkään ylimääräisiä siivoilemaan, kun pyllyn pesukin oli työn takana?

Lasta on pahoinpidelty pitemmän aikaa, jo viikonloppuna, kun mustelmia on ilmestynyt kuin sieniä sateella pitkin viikkoa.

Mikäli Muusa olisikin ollut höyryttäjä, se selittäisi vaitonaisuuden vammoista lähipiirille. Olisi ollut häpeissään teostaan ja koittanut salassa hoitaa lapsen kuntoon ja siksi ei olisi puhunut mitään äitilleen/siskolleen saati kysynyt neuvoa. Ei olisi kuitenkaan tajunnut vammojen vakavuutta, vaikka aidosti huolissaan tilanteesta olisi ollutkin.

Jonnekin Muusalla oli menoa suunnitelmissa, kun googlettanut unilääkkeen antoa jo aiemmin alkuillasta. On ollut tärkeää varmistua, että Milo nukahtaa normi aikaan. Miksi muuten keptinorin antamisen pohtimista? Piipahdus lähikuppilassa?
Toi muuten ei ole yhtään hassumpi teoria, että tekijänä on ollut ylipäätään Muusa. Mä myös pohdin, että olisiko höyrymoppi ollut joku rangaistusväline Milolle. Aluksi sitä käytetty pienellä teholla, jolloin ei ole syntynyt, niin pahoja vammoja. Mut sit sitä tehoa ajan kanssa muutettu suuremmaksi. Tota höyrymoppia ei nyt ainakaan siivoamiseen ole käytetty.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1607
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Ei tämä isäpuoli olisi suojellut Muusaa, vaikka olisi maksun siitä saanut, ei oikeuden edessä eikä muutenkaan. M oli tälle tyypille yksi alistamisen kohde lapsen rinnalla. Hän hyödynsi perhettä asumalla ja syömällä siinä.

Juu, pyyteetön isäpuoli kauppaa huumeita korttelissa kaikkien nähden. Parantaakin paljon äidin ja tämän lapsen asemaa. Kiva se on siinä sohvalla löhötessä kilautella asiakkaille ja pyytää heitä tulemaan asunnolle, joka on lapsen ja tämän vanhemman ainoa koti. Naapureiden paheksunnan lisäksi paikalle saapuu vaarallisia rikollisia, joiden takia äiti pistetään soittamaan poliisi, kun miesoletettu ei itse uskalla suuremman koston pelossa poliisia soittaa.

Muusa on voinut tehdä jotain sellaista, jolla miesoletettu kiristää häntä pysymään hiljaa. Hän on myös käyttänyt huumeita, mutta ilmeisesti vähemmän kuin miesoletettu. Esim. näissä huumeissa ollessaan M on voinut tehdä jotain, jolla hyypiö kiristää häntä.

Käsitykseni mukaan hyypiö on moppaaja.
Yoshi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ma Marras 18, 2019 2:54 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Yoshi »

Hoplaa kirjoitti: Ke Helmi 28, 2024 6:07 pm
Yoshi kirjoitti: Ke Helmi 28, 2024 3:53 pm
Villasukat kirjoitti: Ke Helmi 28, 2024 2:36 pm Tässä 'Rikospaikka'-ohjelmassa annettua kritiikkiä:


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mur ... #gs.54ppe1
No ei toi kari erikssonkaan ihan kartalla ollut, ku sano, miten huonosti isäpuoli on "haastettu", kun ei olla esim. ihmetelty sitä, miten ei polttanut itseään jos suihku oli liian kuumalla, kun on pesusienellä lasta pessyt. isä puolihan sanoi kuulusteluissa, ettei oikeasti pessyt lasta pesusienellä. Mitä siinä sitten on enää tivaamaan, miten ei polttanut itseään, jos on sanonut, että ei ole sientä käyttänyt
Mutta siis faktahan on ettei se kakka lapsen pepusta lähde pikkusen vaan huljuttelemalla, olis pitäny kädellä pestä. Ja miksi ne palovammat on lapsella kasvoissa ja rintakehässä jos se peppua pesi kuten siinä ns uudelleenlavastuksessakin näytti. Olis pitänyt siinä kohtaa pistää painetta enemmän. Ei ne nimittäin sekunnissa synny ja se lapsi ei varmasti itse koko aikaa kasvoja ja rintakehää vienyt väkisten suihkun alle, kun S sanoi että se lapsi siinä pyöri ja siksi paloi naama. Ei pidä vettä tuo hänen tarina, ja se olis pitänyt haastaa kunnolla.
Juu totta, mutta pesusieni-vertaus oli erikssonilta huono, koska kuulusteluissa on sanonut, että ei käyttänyt sientä
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Jokukukavaan kirjoitti: To Helmi 29, 2024 7:46 am Kehtaakin naapurit tulla esiin tällaisten videoiden kanssa. Olisivat tehneet myös ilmoitukset lasuun.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8ca2 ... b9f297ed8c
Tuossa videossa esiintyy sebu, tuo toinen mies on tuntematon kuten videolla (esiintyvä) nainenkin, joka ei ole muusa.
Video on kuvattu rappukäytävässä missä sebu asui yksin,
Villiä menoa ollut jo silloin, häädön saamiseen mennyt vuosi
(ilmeisesti videon kuvausaikaan muusa seurusteli vielä Milon bio-isän kanssa, ainakaan etp:n mukaan eivät vielä tuolloin olleet yhdessä)
Sfo
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Syys 13, 2010 12:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sfo »

Täällä on ollut ja on niin erinomaisia huomioita kaikesta, että en voi muuta kuin epäillä että tutkinnan ja oikeudenkäynnin hemmot ovat olleet jokainen osaamiseltaan ja älyltään tasoa Mr. Bean.

On enemmän kuin todennäköistä että nuo sadistiset tappajamulkut tulevat pääsemään helpolla tässä käräjäoikeuden tuomiossa. Ja vaikka vietäisiin hoviin, niin hovi on erittäin kuuluisa tuomioiden alentamisesta.....
Mitä jää jäljelle.
Se, että Suomi on murhaajien ja vittumaisten rikollisten luvattu maa.

Rikollinen on täällä paapottu ja ymmärretty.
Neljävuotias pikkuinen, kahdenvuotias pikkuinen, neurologisiin vaurioihin hakattu bussikuski, raiskattu nainen, kidutettu eläin, jne jne jne, on Suomessa hylätty ja petetty. Joka kerta.
Viimeksi muokannut Sfo, To Helmi 29, 2024 10:08 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Kaarma kirjoitti: To Helmi 29, 2024 1:31 am Näille ei siis oltu tehty mielentiloja?

Edelleenkin odotan molemmille elinkautisia.
Toki karkauspäivänä saattavat tuomiotkin karata uusiin uomiin kello kolmetoista. Niin tai näin, asiassa pääsee eteenpäin.
Ei.
Ihmettelin samaa itsekin että miksi ei, näin väkivaltainen, lapseen kohdistuva rikos kuitenkin kyseessä.
Sfo
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Syys 13, 2010 12:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sfo »

Ja mitä tulee termiin tukahduttaminen (regression, suppression) olen vakuuttunut siitä, että äidinkieleltään englantilainen lääkäri on viitannut ihon palovammojen peittämiseen.

TUKEHDUTTAMINEN on eri asia ja olisi näkynyt ruumiinavauksessa.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

AnnV kirjoitti: To Helmi 29, 2024 12:24 am Varmaan tämä jo tullut esille täällä, mutta itseltäni mennyt ohi… Jokseenkin jo korniakin, että Milon biologisen isän äiti (eli Milon toinen mummo) työskentelee näemmä lastensuojelun parissa…
Ei ole tullut esille.
Oikeasti?
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 916
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

lukutoukka kirjoitti: To Helmi 29, 2024 9:43 am M oli tälle tyypille yksi alistamisen kohde lapsen rinnalla. Hän hyödynsi perhettä asumalla ja syömällä siinä.

Käsitykseni mukaan hyypiö on moppaaja.
No, mun mielestä tuo alistamiskuvio on kyllä ihan päinvastainen. Tosin 'heat of the moment' -alistamista voi olla noin kuin epäilit. Okei, no ei ehkä paras sanamuoto, mit osuvin.

Pitäydyn edelleen moppimyyssellissä ainakin sikäli, et ihan taatusti kaivanut pauttiksesta esille sen, mitä tapahtui, ellei sit jopa nähnyt/tehnyt/myötävaikuttanut.

Pauttiarallaa nelisen tunteroista vielä...
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
maleficent
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Su Helmi 25, 2024 6:42 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja maleficent »

Nyt on kyllä pakko olla eri mieltä. Ei tuollaisen höyrymopin käyttäminen mitään rakettitiedettä ole. Tuollaista osaa varmasti käyttää jokainen, joka osaa pestä itse hampaansa ja pyyhkiä persauksensa vessakäynnin jälkeen.
Once upon a time.
Miiajohanna
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 9:48 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Miiajohanna »

No ei jumalauta, Milon isän puolen mummo on kuin onkin lastensuojeluyksikössä töissä. Ei ole kyllä suutarin lapsella kenkiä kun omat pojat ilmeisen vakavia elämänkoululaisia ja pojanpoika kuolee huoltajiensa käsiin. Miten ei oteta ensin sitä roskaa omasta silmästä ennen kuin ollaan muita perheitä auttamassa.
Vastaa Viestiin