Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Tuntija
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: To Marras 22, 2007 8:14 am

2 nuorta miestä ryöstettiin Lahdessa veitsellä uhaten

Viesti Kirjoittaja Tuntija »

Mies ryösti maanantai-iltana veitsellä uhaten kaksi nuorta miestä Aleksanterinkadulla Sokoksen luona. Veistä käyttänyt ja hänen seurassaan ollut toinen mies saivat saaliikseen vähäisen summan rahaa. Miehet pakenivat paikalta Aleksia pitkin Vesijärvenkadun yli kohti Möysää.
Ryöstö tapahtui maanantaina kello 19.05. Paikalla oli useita sivullisia, jotka saattoivat nähdä tapahtuman.
Veistä käyttänyt oli 30-40-vuotias, noin 180 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen. Hänellä oli vaalea siilitukka, ruskea nahkatakki, kaulassa lehdenmuotoinen tatuointi ja mahdollisesti muitakin tatuointeja.
Seurassa ollut mies oli samanikäinen ja -pituinen ja normaalivartaloinen. Hänellä oli harmahtava asu, ruskea pitkä tukka, oikea silmä mustana ja turvoksissa.
Toisella tekijällä jalassaan gamo -kuvioiset housut.
SecretService
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 10:16 pm

Liikennerikosten ihmeellinen maailma

Viesti Kirjoittaja SecretService »

Iltasanomat uutisoi formulalupauksen saaneen 240 euron sakot Tampereen käräjäoikeudesta:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1605155
3-kuski Mika Mäki sai 240 euron sakot liikenteen vaarantamisesta. Syytteen törkeästä liikenteen vaarantamisesta oikeus hylkäsi.

Mika Mäki rysäytti kesäkuussa Tampereen asematunnelissa kaiteeseen. Hengen lähtö oli lähellä. Hajonnut kaide lävisti auton aivan Mika Mäen ja matkustajana olleen miehen pään takaa.

Syyttäjän mielestä Mäen auton nopeus oli 70-90 km/t. Mäki myönsi, että nopeutta oli korkeintan 60 km/t. Oikeus asettui samalle kannalle.

Törmäyshetkellä satoi. Märällä kadulla Mäen urheiluauton perä lähti käsistä. Kuivaan tunneliin tultaessa renkaisiin palasi pito, ja auto ampaisi aivan toiseen suuntaan kuin oli tarkoitus. Auto heittelehti tunnelissa ja kaatoi 16 metriä rautakaidetta.
Iltalehti täydentää kuvien kanssa:
http://www.iltalehti.fi/tampere/2008102 ... 5_te.shtml
Tarkentava lainaus matkustajan vammoista ja muiden turvallisuuden abstraktista vaarantamisesta:
Rytäkässä sattui myös henkilövahinkoja, sillä kyydissä ollut 20-vuotias mies sai keuhkorepeämän ja häneltä katkesi kylkiluita. Hän ei vaadi Mäelle rangaistusta. Myös kaksi jalkakäytävällä kävellyttä naista sai vammoja ympäriinsä sinkoutuneista kaiteenkappaleista.

Mäki puolestaan selvisi vammoitta, mutta huonomminkin olisi voinut käydä, sillä metallikaiteen putket lävistivät 276-hevosvoimaisen Nissan -urheiluauton matkustajien pään takaa. Lisäksi auto syöksyi kaiteeseen vain muutama metri kahden naisjalankulkijan takana.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että formulalupausta syytettiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja tuomittiin "vain" liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ilman ajokieltoseuraamusta. Pienellä laskutoimituksella 240 euron sakoista saadaan "persaukisen" jakokertoimella (6 eur) 40 päiväsakkoa, joka on tietysti liikenneturvallisuuden vaarantamisesta huomattavan suuri päiväsakkomäärä yleisen oikeuskäytännön mukaan.

Rikoslain 23 luvun mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tuomitaan:
Jos liikenneturvallisuuden vaarantamisessa moottorikäyttöisen ajoneuvon tai raitiovaunun kuljettaja tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta
1) huomattavasti ylittää sallitun enimmäisnopeuden,
..
taikka
4) muulla näihin rinnastettavalla tavalla rikkoo liikennesääntöjä
siten, että rikos on omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, hänet on tuomittava törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta vähintään 30 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Tulee muistaa, että oikeuskäytäntömme on pullollaan tapauksia, joissa tuomiolauselman mukaan toisen hengen ja terveyden vaarantaminen on jäänyt ns. abstraktiksi ja syytetty on tuomittu törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tuntuviin sakkoihin tai jopa ehdolliseen vankeuteen ja tuntuvaan ajokieltoon. Esimerkkinä näistä mainittakoon tuntuvat ylinopeudet öisellä ja tyhjällä moottoritiellä ja ns. suojatiegiljotiinit.

Toisaalta tulee muistaa, että jokainen oikeusistuin on riippumaton ja perustelee ratkaisunsa omalla tavallaan. Oman oikeustajuni perusteella on käsittämättöntä, että tässä tapauksessa kolme ihmistä loukkaantuu, 16 m aitaa kaatuu ja tuomio tulee tavallisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ilma ajokieltoseuraamusta!

Tahallisuuden aste tässä tapauksessa on varsin korkea oman näkemykseni mukaan; tehokas auto alla, kosteat olosuhteet, kielletty riskinotto (nopeuden ylittäminen tahallisesti) sekä tietystihän F3-lupauksen autoilua harrastavana tulisi koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella ymmärtää kuinka mainituntehoinen auto tulee käyttäytymään tilanteessa.

Edelleen arvostelematta oikeuden käsitystä käytetystä ajonopeudesta, on oman fysiikan lakien tajuni mukaan käsittämätöntä, että auto uppoaa mainituilla olosuhteilla ja tuomitun kertomalla (sekä oikeuden uskomalla) 60 km/h ajonopeudella kaiteen sisään Iltalehden sivuilla olevan kuvan kaltaisella tavalla!

Mitä saatuihin vammoihin tulee, on muistettava vammantuottamuksen olevan asianomistajarikos. Itse tulisi kyllä äkkiseltään mieleen vaatia rangaistusta, jos saisin keuhkorepeämän ja pari murtunutta kylkiluuta. "Tanner tömisee ja aitaa kaatuu", eikä kukaan vaadi mitään, käsittämätöntä!

Edelleen ajokieltoa spekuloiden Iltalehden sivuja lainaten:
Euroopan formula 3 -radoilla kilpaileva Mäki on ollut tilapäisessä ajokiellossa kolarista lähtien. Kisamatkat ovatkin taittuneet joko kavereiden kyydissä, taksilla tai junalla.
Onpa karmeaa, että mainitulla tavalla pitää harjoituksiin mennä. Yhtä julmaa elämä on betoniraudoittajalle, joka ajaa yksin tyhjällä öisellä Tuusulanväylällä 178/100 pysähtyen heti poliisin antamaan pysähtymismerkkiin ja saa tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmen kuukauden ajokiellon vielä käräjäoikeuden istunnon jälkeenkin...

Saas nähdä valittaako syyttäjä tästä tuomiosta ylempään oikeusasteeseen, epäilen...

Ja sitten toisenlaiseen tapaukseen:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1605068
Nokkakolarin ajaminen lumisohjoisella tiellä tuo syytteen kesärenkailla ajaneelle miehelle.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on määrännyt Kanta-Hämeen syyttäjänviraston nostamaan kuljettajaa vastaan syytteen, koska kuljettajaa on syytä epäillä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Kihlakunnansyyttäjä jätti miehen syyttämättä, koska katsoi liikenneturvallisuuden vaarantamisen tekona vähäiseksi ja onnettomuudessa loukkaantuneen miehen vammat lieviksi. Kalske oli asiasta eri mieltä.

Onnettomuus sattui toissa vuoden syksyllä Mäntsälässä. Uhrin auton kaistalle suistui toinen ajoneuvo, joka törmäsi hänen autonsa keulaan. Onnettomuuden aikana tiellä oli lumisohjoa, ja autollaan törmäillyt mies ajoi kesärenkailla. Mies myönsi myöhemmin, että rengasvalinta oli vallinneeseen keliin väärä.

Kalskeen mukaan uhrin vammat aiheuttivat huomattavaa kipua ja rajoittivat hänen liikuntakykyään, minkä vuoksi niitä ei voi pitää lievinä. Lisäksi kolaroijan auton nopeus oli kelin ja auton varusteet huomioiden liian suuri.
Tämä tapaus sentään palauttaa hieman omaa uskoani syyttäjälaitosta kohtaan. Tässä on oikeustajuni mukaan käsittämätöntä, että on tehty syyttämättäjättämispäätös alun perin!

Tahallisuuden aste lienee varsin korkea; kielletty riski on otettu vaikeissa olosuhteissa ja kesärenkailla. Pelti paukkuu ja porukkaa sairaalaan jälleen kerran... Ainiin, ei tullutkaan sakkoja eikä mitään, "teko oli vähäinen".

Katsotaanpas mitä oikeus päättää Kalskeen korjailun jälkeen...
Setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 537
Liittynyt: To Syys 13, 2007 7:40 pm
Paikkakunta: Itä opettaa

Viesti Kirjoittaja Setä »

Minä sain '03 saman tuomion 27 km/h ylinopeudesta, ilman että kukaan loukkaantui tai, että olisin törmännyt johonkin.
Mäkeä kohdeltiin naurettavin silkkihansikkain, koska on olemassa mahdollisuus, että hän joskus menestyy! :evil:
Vituttaa lähinnä siksi, että itsellä on ollu kortti kahdesti hyllyllä, eikä kukaan ole vittu koskaan edes loukkaantunut ja kovimmillaankin ylinopeus on ollut se 27 km/h.
What's up, fuckers?
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Se on sitä kun autokuskit ovat maailmalla saaneet nimeä jossain b-luokan formuloissa ja mainetta tulee niin ei voida tuomita kunnolla. Uusimisriskiä ei ole ja kaveri on varmaan tästä lähin rauhallinen liikenteessä. Varmasti mr. Mäki naureskelee itsekseen, että kylläpäs pääsin helpolla. Tais olla aika hyvä kaveri kun ei vaatinut mitään...
Paavo Arhinmäki on äijä!
jannekkk
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Su Elo 19, 2007 2:17 pm
Paikkakunta: pietarsaari

miestä puukotettiin lapualla

Viesti Kirjoittaja jannekkk »

Lapuan poliisi tutkii torstaina 20.11. tapahtunutta puukotusta törkeänä pahoinpitelynä. Puukotus tapahtui Lapuan keskustassa Niskalankadun yksityisasunnossa illalla ennen puolta yhdeksää. Tapahtuma-aikaan asunnossa oli useampi henkilö. Henkilöt olivat alkoholin vaikutuksen alaisina.

Tapauksen johdosta poliisi pidätti paikanpäältä alle 30-vuotiaan miehen. Miehen epäillään puukottaneen lapualaismiestä useamman kerran alavartaloon. Uhrin vammat olivat vakavia, mutta välitöntä hengenvaaraa hänellä ei ole.

Maanantaina 24.11. Kauhavan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Epäillyllä on aikaisempaa rikostaustaa.
I don't play icehockey, I ride motorcycles you pussies!
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Kassakaappimurto Taivalkoskella 11/2005

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Muistini mukaan Loka on maininnut ainakin tästä tapauksesta jossakin yhteydessä, mutta omaa topicia en löytänyt. Tehdäänpä sellainen.

1979 syntynyt Toni Kemppainen oli poistunut jo toukokuussa -05 luvatta Kestilän avovankilasta, jossa hän oli suorittamassa tuomiotaan. Kemppainen asusteli naisystävänsä Katrin (nimi muutettu) kanssa eräässä lomamökissä Sotkamossa. Heillä oli käytössään tuttavien Opel Corsa. Seuraan lyöttäytyi 1985 syntynyt Toni Korhonen.

Tulevasta kassakaappimurrosta puhuttiin mökillä. Korhonen oli nähnyt aiemmin mökillä käydessään äänenvaimentimella varustetun Tokarev-pistoolin, jonka Kemppainen oli hankkinut 1-2 viikkoa aiemmin. Kolmikko lähti aseen kanssa Kajaaniin. Seuraavaksi soitettiin Olli-Matti Laitiselle, jonka kanssa sovittiin tapaaminen. Hänelle kerrottiin suunnitelmasta. Epäillyt päättivät anastaa itselleen keikka-auton. Kajaanin Maximarketista ostettiin sorkkarauta. Sen avulla oli tarkoitus murtautua retkeilykeskuksen tiloihin. Kemppainen ja Laitinen anastivat illalla Kajaanissa Honda Accordin. Nainen jätti Kemppaisen ja Laitisen kyydistään auton anastuspaikalle ja jäi lähistölle Korhosen kanssa odottelemaan. Sitten lähdettiin kohti Kylmäluoman retkeilykeskusta.

Tekijät pysähtyivät levähdyspaikalle. Tarkoitus oli, että nainen jäisi sinne odottamaan, mutta ilmeisesti Kemppaisen pyynnöstä myös hän nousi Hondaan. Korhonen ja Laitinen pukivat päälleen haalarit ja kommandopipot. Kemppainen, Korhonen ja Laitinen murtautuivat retkeilykeskuksen päärakennukseen rikkomalla pääoven ikkunan joko lyömällä tai ampumalla. Oven viereiset ikkunat rikottiin sorkkaraudalla. Vastaanoton takana olevasta toimistohuoneesta löytyi kassakaappi. Sen miehet raahasivat Hondan luo pääoven eteen. Miesten siirtäessä kaappia autoon paikalle tuli murtohälytyksen vuoksi leirikeskuksen yrittäjä.

Kemppainen ampui pistoolilla laukauksen yrittäjän auton kuljettajanpuoleiseen lokasuojaan. Luodin lentorata on ollut kohtisuora. Laukauksen jälkeen epäillyt poistuivat Hondalla 5-tien suuntaan. Anastettu kassakaappi jäi kuitenkin edelleen oven eteen maahan. Miehet palasivat hakemaan sitä jätettyään naisen tien varteen metsään odottamaan. Miehet nostivat kaapin auton takapenkille ja poistuivat paikalta. Matkalla he ottivat Katrin kyytiin. Sitten ajettiin levähdyspaikalla olleen Corsan luo.

Kemppainen on kertonut tienneensä etukäteen retkeilykeskuksessa olleesta kassakaapista. Hän on jossain vaiheessa puhunut siitä muille, mutta omasta mielestään keikkaa ei suunniteltu etukäteen.

Retkeilykeskuksen vastaava ilmoitti tapahtuneesta saman tien poliisille. Päivystäjä ilmoitti Pudasjärven hälytyspartiolle. Paikalle heräteltiin myös vapailla olleita poliiseja. Taivalkoskelta haettiin siviilipoliisiauto sekä suojavarusteita. Yksi poliisi lähti omalla autollaan Kylmäluomantien ja 5-tien risteysalueen läheisyyteen tarkkailemaan liikennettä. Hän myös lähti seuraamaan Opel Corsaa, joka kääntyi 5-tielle Kajaanin suuntaan. Seurasi silmitön takaa-ajo. Näljänkään johtavalla tiellä Kemppainen pysäytti auton tielle klo 4.35. Myös poliisi pysähtyi 150 m päähän Opelista. Kemppainen ampui laukauksen poliisin auton suuntaan. Poliisi peruutti heti 50-100 m takana olleen mutkan suojaan. Kemppainen väitti ampuneensa n. 15-20 m heitä seuranneen auton yli. Tarkoitus ei ollut osua. Ampumisen jälkeen takaa-ajo jatkui. Muutaman kilometrin jälkeen Kemppainen pysäytti auton mäen päälle ja sammutti valot. Poliisi pysäytti autonsa mäen alaosaan ja peruutti jälleen. Toinenkin poliisimies saapui autollaan paikalle. Opel lähti tulemaan takaisin. Poliisi kiihdytti kaukovalot päällä kohti vastaantulevaa autoa vaikeuttaakseen ampumista.
Poliisi huomasi, että kuljettajan edessä oli pitkänmallinen ase, jonka piippu osoitti sivulle hänen suuntaansa. Opel jatkoi kohtaamisen jälkeen eteenpäin. Opelia yritti pysäyttää myös musta maija, joka oli poikittain tiellä. Opel ajoi kuitenkin ohi.Yksi poliisi yritti pysyä Opelin perässä, jolloin Kemppainen pysäytti autonsa ja ampui laukauksen poliisiauton suuntaan.
Laukauksen jälkeen epäillyt päätyivät autiotalon pihaan, jossa he olivat usean tunnin.
Aamuyhdeksältä heidät paikannettiin. Corsa lähti liikkeelle klo 10.30. Miehet havaitsivat poliisit ja kääntyivät soramontulle. Auto hylättiin ja matkaa jatkettiin jalan usean tunnin ajan. Myös vene oli käytössä. Pakomatkallaan he joutuivat jonkinlaiseen taistelutilanteeseen hirvenmetsästäjien kanssa. Kemppainen osoitti metsästäjää aseella päähän ja vaati auton avaimia ja kivääriä. Mies ei luopunut aseestaan, mutta se otettiin väkisin.
Tämän jälkeen poliisi otti epäillyt yksi kerrallaan kiinni.

Oikeudenkäynti Kuusamon käräjäoikeudessa kesti 3 päivää. Mm. naisen osuuden katsottiin olevan vähäinen. Vastaajat kiistivät kaikki törkeimmät syytteet. Vakavin niistä koski poliisin murhan yritystä, toiseksi vakavin retkeilykeskuksen isäntään kohdistuvaa tapon yritystä.
-----
Ja taas sama loppukaneetti kuin aiemminkin: Tässä lehdessä (Alibi 4/2006) ei tuomiota ole!
qos1
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 3:57 pm

Mies sai puukosta Pyhäjärvellä

Viesti Kirjoittaja qos1 »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009011 ... 2_uu.shtml

Miestä puukotettiin Pyhäjärvellä
11.1.2009 16:13

Pyhäjärveläinen keski-ikäinen mies sai puukoniskun vartaloonsa myöhään perjantai-iltana.

Uhri kuljetettiin hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Teko tapahtui Pyhäjärven keskustassa kerrostaloasunnossa.

Poliisi on ottanut kiinni puukotuksesta epäillyn 80-luvulla syntyneen pyhäjärveläisen miehen.

Poliisi tutkii jutun yksityiskohtia ja motiivia.

IL
kakojootti
Olivia Benson
Viestit: 707
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 5:07 pm
Paikkakunta: karu pohjola

Mies puukotti veljeään Porin Vähäraumassa 2009

Viesti Kirjoittaja kakojootti »

Mies puukotti veljeään perheriidan seurauksena
1.3.2009 12:56

Parikymppinen mies iski veljeään puukolla selkään sunnuntain vastaisena yönä Porissa.

Perheriita kärjistyi pahasti, kun 1985 syntynyt mies löi saman ikäistä veljeään puukolla selkään Vähärauman kaupunginosassa Porissa sunnuntaina aamuyöllä.

Uhri toimitettiin hoidettavaksi Satakunnan keskussairaalaan. Poliisin mukaan sairaalasta saadun tiedon mukaan miehellä ei ole hengenvaaraa.

Asunnossa oli tapahtumahetkellä veljesten lisäksi kolme henkilöä. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Porin poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

HANNA NYMAN
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009030 ... 4_uu.shtml

otsikkoa muokattu
t:mode
Kyllä skitskofrenia aina yksin olemisen voittaa.
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Andrew Festow ja ADX

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Andrew Festow oli yksi kuuluisista " toimiston fiksuista miehistä" Enron skandaalissa. Wikipediasta löytyy tietoa Enronista, jos joku ei muista kuulleensa. Oikeudenkäynnin aikana Festow myönsi syyllisyytensä ja kertoili auliisti tutkijoille kaiken mitä touhusta tiesi. Todisti vielä entistä pomoaan vastaan ja vapaaehtoisesti palautti pimitettyjä varoja. Oikeus otti huomioon tuomissa "avuliaisuuden" ja Festow sai kaikkien yllätykseksi vain 6 vuoden tuomion ja oikeuden puheenjohtaja tuomari Hoyt suositteli, että koska Festow ja hänen perheensä oli jo kärsinyt julkisesta häpeästä, niin hän voisi kärsiä tuominsa "low security" vankilassa, koska tuomiokin oli "vain" 6 vuotta. Hänen tuomionsa päättyy 17 joulukuuta 2011. Hän kärsi tuomiotaan liittovaltion "low security" vankilassa Oakdalessa, mutta nyt hänet on Helmikuussa 2009 siirretty Florencen Supermax vankilaan, eli samaan, jossa kuuluisat terroristit, sarjamurhaajat, ja muut "kuuluisat" murhaajat kärsii elinkautisiaan. Yhdellä palstalla veikkailtiin siirron syyksi, että joku liittovaltion viranomainen olisi menettänyt säästönsä Enron jutussa ja järjesti siksi siirron.
Jos joku haluaa lukea enemmän Florencen supermaxin vankilasta, niin tässä on ihan luettava juttu englanniksi http://www.armyofgod.com/EricRudolphSup ... ssues.html
Tuon kirjoittajanhan kaikki tuntee. Sehän on se yksi niistä kuuluisista äidin omista pikku pommin tekijöistä, joita jenkeissä oli muutama muukin. Eric kirjoittaa asiaa supermaxista sisäpiiriläisenä, mutta muihin sen juttuihin ei kannata pahemmin syventyä.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
Kakira
Sabrina Duncan
Viestit: 360
Liittynyt: To Touko 14, 2009 9:17 pm

Mies ampui tuttavaansa haulikolla päähän Pudasjärvellä

Viesti Kirjoittaja Kakira »

Pistin tämän nyt sitten tänne, kun kukaan ei ainakaan etsintöjen jälkeen ole vielä ehtinyt :) Jos kuitenkin on, niin voi vapaasti poistaa :wink:

Mies ampui tuttavaansa haulikolla päähän Pudasjärvellä
Sunnuntai 14.6.2009 klo 08.33

Muutama hauli osui uhria päähän, mutta vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Paikkakuntalainen mies ampui omalla pihamaallaan pihan toisella puolella ollutta tuttavaansa päähän haulikolla. Ampumatapaus tapahtui Pudasjärven Iinatissa lauantaina vähän ennen puoltayötä.

Muutama hauleista osui uhria pään seutuville. Uhri toimitettiin Pudasjärven terveyskeskukseen. Uhrille ei koitunut vakavaa vahinkoa.

Poliisi otti epäillyn kiinni kotoaan. Miehen luvallisesti hallussaan pitämät aseet otettiin poliisin haltuun.

Alkoholilla epäillään olevan merkittävä osuus tapahtumassa. Tekoa tutkitaan alustavasti tapon yrityksenä ja ampuma-aserikkomuksena.


IL


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009061 ... 2_uu.shtml

Tässä olisi taas ollut kuolema lähellä, mutta tuurilla tällä kertaa mies selvisi :)
ELÄ ja anna toisten elää
John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Rikossarja Pietarsaaressa.

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Rikossarja Pietarsaaressa
18.06.2009


Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitoksella on rikostutkinnassa laaja rikossarja, missä tutkinnassa törkeitä kavalluksia, törkeitä kiristyksiä sekä ihmiskauppa. Lisäksi tutkinnan aikana on tullut esille erilaisia työrikoksia sekä kirjanpitorikoksia.
Poliisi otti kiinni kaksi viikkoa sitten neljä henkilöä Uudessakaarlepyyssä. Yksi henkilö on ollut vangittuna ja kolme pidätettynä. Kaikki henkilöt kuuluvat paikallisen yhtiön omistajiin.
Tutkinta lähti käyntiin jo keväällä firman työntekijöiden ilmoitusten perusteella. Kyseessä on jo vuosia jatkunut työntekijöiden kiristäminen ja heidän varojensa kavaltaminen.
Poliisi on saanut takavarikkoon osan kadonneista varoista.
Tutkinta on kesken ja sen odotetaan valmistuvan tulevan syksyn aikana. Työsuojeluviranomaiset tekevät asiassa omaa tutkintaansa.
Kaikki työntekijät ovat ulkomaalaisia. Epäillyt ovat suomen kansalaisia, jotka ovat saapuneet ulkomailta Suomeen jo vuosia sitten.
Poliisi tiedottaa asiasta lisää tutkinnan edistyessä.
Pietarsaaressa 17.06.2009
rikosylikonstaapeli Matti Ranta

Lähde jälleen kerran: www.poliisi.fi Minkähänmaalaisista on kyse?Viittaisi kyllä melko vahvasti tuonne Aasian suuntaan.Tietääkö joku "paikallinen" aiheesta enemmän? 8)
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Sukupuoltaan vaihtanut pappi nappasi voron

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid= ... d=3&news=1

Voro vei käsilaukkuni (6.7.2009)
Helsingin kirkoissa kannattaa pitää kiinni tavaroistaan.


Olin hiljattain Johanneksenkirkossa pitämässä vihkiharjoitusta. Paikalla oli toistakymmentä ihmistä, joten luulin voivani jättää laukkuni ja jakkuni kirkon etupenkkiin.

Mutta eikös vain noin 45-vuotias hiippari (mies) napannut laukkuni ja kiirehtinyt ulos. Muut jäivät ihmetellen katsomaan, mutta koska laukussa olivat muun muassa pankkikortti, ajokortti, Kela-kortti ja paljon muuta, lähdin perään. Hameessa oli hiukan hankala juosta, mutta jo ennen huoltoasemaa sain varkaan kiinni ja omaisuuteni takaisin. Ei mies tiennyt urheilutaustaani.

Suntion mukaan tällaista ei ollut sattunut koskaan ennen. Ehkä ei, mutta sattunee vielä joskus uudestaan. Edelleen mietin, mitä olisin voinut tehdä toisin. En minä pappina kehtaa pitää laukkua olalla, kun alttarialueella työskentelen.

Marja-Sisko Aalto
X-tine
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 2:30 pm
Paikkakunta: Länsi-S

Re: Sukupuoltaan vaihtanut pappi nappasi voron

Viesti Kirjoittaja X-tine »

Miksi naiset pitävät koko omaisuutensa käsilaukussaan? Minulla on käsilaukussani vain meikkitarvikkeet, kampa, muistiinpanovälineet ja pieni kukkaro, missä on joku tyhmä bonuskortti (millä ei saa rahaa), iso läjä kolikoita joilla voi maksaa parkkimaksuja, mutta vain joku vitosen seteli. Niin ja tietysti hammasharja ja sateenvarjo. Jos laukku menee, saapa voro tarpeellista nesessääriä...

Niin naisten kuin miestenkin - olkoot pappeja tai eivät - kannattaa laittaa oikea pankkikortti, henkkarit, avaimet ja iso seteli vaatteiden alla piilossa olevaan pussiin. Sellaista voisi pappikin pitää.

Erääs naispappi oli haudalle mennessään jättänyt salkkunsa autoon. Autoon oli murtauduttu ja sinne menivät koko seurakunnan avaimet ja kännykkä, omat rahat ja pankkikortit. Vahinko oli aikamoinen. Viikonloppuna sitten lukkoseppä sarjoitti seurakunnan kiinteistöjen kaikki lukot uudelleen, kortit ja kännykkä kuoletettiin. Ennen kännykän "kuolettamista" toki selvitettiin sen sijainti, mikä auttoi myöhemmin tapauksen selvittelyssä.

Hienoimpaankin jakkuunsa (tai vaikka papinpaitaansa) voi ommella huomaamattomat povitaskut. Monenlaisia tärkeitä juttuja voi sijoitella ns. "alushameen taskuun". Riippuu vähän missä maassa ollaan.

Toivottavasti Marja-Sisko lukee tämän! Alttarilta olisi näet aika papin vaikea lähteä voron perään...
Kun puhuu totta, ei tarvitse muistaa niin paljon.
Bruno
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 3:32 pm
Paikkakunta: Oulu

Asuntomurtosarja Turussa

Viesti Kirjoittaja Bruno »

Kulttuuria oltiin taas rikastuttamassa ulkomaalaisvoimin.

http://www.iltalehti.fi/turku/2009082410130956_tu.shtml
Isäni oli juristi ja tuomari - minä vain turisti ja juomari
Bruno
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 3:32 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Asuntomurtosarja Turussa

Viesti Kirjoittaja Bruno »

Ja lisää kulttuurin rikastamista.
http://www.iltalehti.fi/vantaa/20090818 ... 1_va.shtml
Isäni oli juristi ja tuomari - minä vain turisti ja juomari
Vastaa Viestiin