Niko Niemi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

delila kirjoitti:
Kurkkumaa kirjoitti: Jos näin olisi, tarkoittaisi se todennäköisesti että Niko ei ole kääntynyt Satakunnankadulta Mustanlahdenkadulle (niinkuin aiemmin tässä ketjussa ymmärtääkseni tulkittiin), vaan on jatkanut Satakunnankatua edelleen ylös.
Muistaakseni jossain lehdessä se kirjoitettiin poliisin lausumana, että kamerasta näkyy, että kääntyy Mustanlahdenkadulle.

Tänään menin autolla Satakunnankatua, ja tuossa Mustanlahdenkadun kulmassa sijaitsevan kaupparakennuksen seinässä näkyi ainakin yksi "ihan oikea" kamera, siis ulkoseinässä oleva, iso ja näkyvä. Kun itse olin ratissa, en ehtinyt useampia näkemään, mutta tämä oli kaupparakennuksen länsipäässä, mutta kuvasi itään, kohti juuri tuota risteystä.

Olikohan tuosta Nikon kotipaikasta mitään tarkempaa tietoa? Samalla autoreissulla mietin, että esim. nuo Haarlankadun opiskelijatalot ovat todellakin siellä länsipäässä, joten miksi poliisi tuntuu olevan niin varma, että Niko on ylittänyt Paasikiventien jo Särkän kohdalta?
Ahaa! Kovasti "polttelis" lähteä samoille kulmille kävelemään ja kokeilemaan minne askel vie. Yhdessä uutisessa ainakin tosiaan mainitaan, ettei ole tiedossa minne matka jatkui Mustanlahdenkadulta. Varmaan Nikon ystävät ja sivullisetkin ovat reittiä kiertäneet ja mahdollisuuksia miettineet. Poliisi tuntuu jostain syystä olevan kovin varma, että kohtaloksi koitui Mustalahti?
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Jos tuolla Haarlakadulla asuu, niin kyllä Sepänkatu olisi ihan mahdollinen reitti. Ihan siksi, että on vilkkaampi reitti. Kyllä kummalliselta tuntuu että näin katoaa, jälkiä jättämättä. :?
There are no crimes behind enemy lines
Taulapää
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Loka 14, 2009 11:54 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Taulapää »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009101 ... 3_uu.shtml

Viime sitten lauantaina mystisesti kadonneen mallipojan Niko-Mikael Niemen, 23, sukellusetsinnät Näsijärvestä on lopetettu toistaiseksi.

- Sukellusetsintöjä jatkettiin lauantaina Mustassalahdessa, mutta nyt vesistöetsinnät on toistaiseksi lopetettu. Jos tarve vaatii, niitä tietysti jatketaan, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista.

Maanantaina tutkintaa jatketaan kuulemalla vielä uudelleen kadonneen koko lähipiiri, ystävät ja sukulaiset.

- Viime perjantaihin mennessä olimme puhuttaneet miehen koko lähipiirin, mutta nyt kyselemme lisää. Lisäksi kuultavien piiriä laajennetaan. Katsomme lisää turvakamerakuvia ja otamme huomioon erilaisia yksityiskohtia. Vihjeitä on tullut niukasti, Nieminen jatkaa.

Niemi oli kadotessaan juhlimassa ravintola Sahassa, josta hän poistu noin kello 02.50 ja hotelli Ilveksen pihassa oleva valvontakamera tallensi hänet.

Niemi oli todennäköisesti matkalla Onkiniemessä sijaitsevalle asunnolleen ja miehen reitti Ilveksen pihasta on jäljitetty kulkeneen Keskustorin kautta Puutarhakatua pitkin Hämeenpuistoon ja edelleen Satakunnankadulle. Viimeinen kuva Niemestä on Satakunnankadun ja Mustalahdenkadun kulmassa noin kello 03.05.


--------------

Eli huolestuttavaksi menee.. alkaa vaikuttaa päivä päivältä enemmän henkirikokselta. Tästä ei nyt haluta uutta Raisaa tai Teemua.

Ja toiseksi tunnustan virheeni, olin liikaa huhujen varassa kun oletin, että Niko olisi löydetty.

EDIT: Ulkoasu
ex. poliisiylijohtaja

Kylmänjärven pohjassa, makaa poika haudassaan vuosikymmenten takaa,
kaikuu äänet pohjalla


Kylmänjärven saaresta Kohti jäistä lakeutta, poika miesten mukana pahaa aavistamatta, kohta alkaa sataa, mutta ei lunta, vaan luoteja
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tästä tapauksesta tuli mieleen vuosien takaa tarina erittäin kauniista mallitytöstä, joka joutui kidnapatuksi (siis Suomessa, paikkakuntaa en muista). Häntä pahoinpideltiin ja kiusattiin, koska eräät absoluuttiseen pahaan ihastuneet halusivat aiheuttaa hänelle vahinkoa - hän oli liian kaunis.

Toivon mukaan myös tämä vaihtoehto otetaan huomioon, koska kyseessä on mallin töitä tekevä nuori.
Tarkoitan, että otetaan vaihtoehtona huomioon, että häntä voidaan pitää vangittuna jossakin, ja kaikki ihmiset tarkkailisivat ääniä naapurista, jos sattuisi kuulumaan jotakin outoa.

Sairaita kateellisia on ollut ennenkin.

Poliisi varmaan tarkistaakin tuohon aikaan alueella liikkuneiden autojen rekisterit yms.
Alethes doksa meta logu
Wallabi
Harjunpää
Viestit: 337
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Mystistä! Olin jo melkein varma, että sieltä Mustalahdesta Niko löytyy, mutta ei! Tietysti ei se ole poissuljettu vaihtoehto kai vieläkään, mutta ei nyt ole etsinnöissä löytynyt kuitenkaan. En tiedä miten haastava paikka Mustalahti on sukeltajille, miten sameata vesi on jne. Onko kellään kenties tähän mitään valaisevaa sanottavaa?
Hankkija
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:06 pm
Paikkakunta: Riukulehto

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Hankkija »

Taulapää kirjoitti:
Eli huolestuttavaksi menee.. alkaa vaikuttaa päivä päivältä enemmän henkirikokselta. Tästä ei nyt haluta uutta Raisaa tai Teemua.
Kyllähän tämä kuules päivä päivältä näyttää yhä selvemmin sille, että Niko on tehnyt oman ratkaisunsa ja päättänyt itse päivänsä. :wink:
Severin A
Jack Bauer
Viestit: 988
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:09 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Severin A »

Tilastojen valossa Niko löytyy vesistöstä eikä tapaukseen liity rikosta...
Älä oleta
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Eikös hukkumisesta ole jokin määrätty aika, jonka jälkeen ruumis nousee pintaan ja mahdollisuudet löytää paranevat. Olen ymmärtänyt, että jonkin ajan kuluttua jälleen uppoaa. Tietääkö kukaan näistä ajoista?
Alethes doksa meta logu
anneli1
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 12:30 pm

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja anneli1 »

En missään nimessä halua provosoida, mutta aina kun esmes Turussa katoaa nuori mies ja löytyy sitten Aurajoesta, en todellakaan voi välttyä ajatukselta, ett joku tosi psyko on liikkeellä. Poliisi on ehdoton auktoriteetti kun voi todeta parin tunnin tarkastelun kuluttua sanoa, ettei tapaukseen liity rikosta, mutta eihän vaikkapa tönäisystä veteen jää välttämättä mitään merkittäviä jälkiä tms.
NtiEtsivä
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Marras 04, 2008 12:39 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja NtiEtsivä »

Kadota voi jäljettömiin hyppäämällä sillalta alas. Paasikiventiellä otollien paikka.
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

anneli1 kirjoitti:En missään nimessä halua provosoida, mutta aina kun esmes Turussa katoaa nuori mies ja löytyy sitten Aurajoesta, en todellakaan voi välttyä ajatukselta, ett joku tosi psyko on liikkeellä. Poliisi on ehdoton auktoriteetti kun voi todeta parin tunnin tarkastelun kuluttua sanoa, ettei tapaukseen liity rikosta, mutta eihän vaikkapa tönäisystä veteen jää välttämättä mitään merkittäviä jälkiä tms.
Mun ajatusmalli on maanläheisempi. Ei veteen heittäjä - vaan vedenheittäjä. Mietin, miksi Niko olisi poikennut reitiltä? Ensimmäinen syy mikä mieleen tulee, jos on kerran tuonne asti jo kävellyt - on pissihätä. Ja miehillä tuntuu olevan tarve tehdä se tarpeensa veteen, jos se on sujuvasti mahdollista? Eipä nuoria naisia vesistöihin niin usein päädy. Kun käyvät asioillaan mieluummin aidan vierillä ja aina kyykkysillään.

Nikon kohdalla mietin myös, josko jokin unohdettu laho kaivonkansi tms. maastossa pimeässä yllättänyt reitiltä "asialleen" poiketessa.
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Itsemurhaakaan ei pidä laskea pois kuvioista. Täytyy muistaa että suurin osa sen toteuttaneista ei ole etukäteen antanut teostaan läheisilleen minkäänlaisia ennakkovihjeitä,päinvastoin,saattaa jopa olla normaalia "iloisempi".
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Bladhaund
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2009 10:56 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Bladhaund »

Laitoin karttapalvelun reittihakuun Nikon reitin viimeiseen havaintopaikkaan mahdollisimman tarkasti (Hatanpään valtatie-Hämeenkatu-Aleksis Kiven katu-Puutarhakatu-Hämeenpuisto-Satakunnankatu-Mustanlahdenkadun risteys) ja matkaksi tulee 1,3 km. Tuon matkan kävelee 14-17 minuutissa (pyöristettynä täysiin minuutteihin, laskuissa käytetty nopeus välillä 4,51-5,43 km/h eli hitaammanpuoleisen vanhuksen kävelyvauhdista nopean nuoren ihmisen kävelyvauhtiin).

Jos molemmat valvontakamerat ovat suurin piirtein samassa ajassa on Nikolla mennyt matkaan 15 min (klo. 2.50: Hotelli Ilveksen pihan valvontakamera, klo. 3.05: Satakunnankadun ja Mustanlahdenkadun risteyksen valvontakamera), joka sopii hyvin tuohon em. matkan arvioituun kestoon.

Jossain alkupään uutisessa mainittiin, että Niko olisi kääntynyt Mustanlahdenkadulle, mutta uudemmissa uutisissa tätä yksityiskohtaa ei enää mainita. Onko tästä vedetävä johtopäätös, että viranomaisten mukaan tuota kääntymistä Mustanlahdenkadulle ei voida pitää varmana?

Sinänsähän vaikuttaisi järkevämmältä jatkaa suoraan Satakunnankatua aina Sepänkadulle, kääntyä oikealle ja kulkea junaradan yli siltaa pitkin. Tämän jälkeen sitten vain suojatietä Paasikiventien yli Sahanteränkadulle.

Jos kuitenkin Mustanlahdenkadulle kääntyy, tulee pian Näsijärvenkadulle, josta voi joko alittaa junaradan tunnelin kautta ja jatkaa sitten Paasikiventien viereistä kävelytietä, mutta tätä reittiä kävellessä on mahdollista saada aluksi vastaan hyytävän tuulen Näsijärveltä, joka ei välttämättä tee tästä vaihtoehdosta kovinkaan houkuttelevaa. Toinen mahdollisuus on tietenkin kävellä Näsijärvenkatua aina Kankurinkadulle ja oikaista kerrostalon pihan poikki Sepäntien sillalle.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja ABC »

Kurkkumaa kirjoitti: Nikon kohdalla mietin myös, josko jokin unohdettu laho kaivonkansi tms. maastossa pimeässä yllättänyt reitiltä "asialleen" poiketessa.
Tampereen keskustassa?
Every ship must sail a world.
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Niko Niemi

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

ABC kirjoitti:
Kurkkumaa kirjoitti: Nikon kohdalla mietin myös, josko jokin unohdettu laho kaivonkansi tms. maastossa pimeässä yllättänyt reitiltä "asialleen" poiketessa.
Tampereen keskustassa?
Juu! Kaikenmaailman vanhoja rakenteita on Tampereella kyllä, kun täällä on asuttu ja teollisuutta pidetty iät ja ajat. Ja osa rakenteista on unohdettu aikojen saatossa. Ei ehkä niinkään vesikaivon kansia, mutta muita vastaavia rakenteita ja kaivanteita kyllä.
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
Vastaa Viestiin