Sannan surma - Mikkeli 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Kaipa poliisi palstaa lueskelee sivusilmällä vinkkien toivossa.. näin vähän ilkeästi sanottuna, onhan se nyt nähty että moni ei millään malta olla hiljaa kun tietää asiasta jotain, ja on pakko näin puolijulkisesti vihjailla, vaikkei poliisille olekaan käynyt kertomassa (onko mitään luotettavaa tietoa sitten näin paljastunut on eri juttu, mutta ainahan se on mahdollista). Ja sekin on aina mahdollista että tekijä itse lukee ja tulee joko katumuspäälle tai tämä kuuluisa hinku kertoa ja vihjailla iskee. Pelkästään tämän takia palsta lienee jo siedettävän oikeutuksen olemassaololleen saanut.

Ja mihin sitten vetäisit sen rajan että mitä tapauksia saa käsitellä ja mitä ei? Siis oikeasti? Pitääkö tapauksesta kulua vuosi ennenkuin saa postata ensimmäisen lehtiartikkelin ja sitten voidaan alkaa spekulointi? Ei, taas kerran, kyllä se varmasti on helpointa niin ettei vain yksinkertaisesti lue jos ei miellytä.
Nosey
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 6:32 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Nosey »

aniko kirjoitti: Ja mihin sitten vetäisit sen rajan että mitä tapauksia saa käsitellä ja mitä ei? Siis oikeasti? Pitääkö tapauksesta kulua vuosi ennenkuin saa postata ensimmäisen lehtiartikkelin ja sitten voidaan alkaa spekulointi? Ei, taas kerran, kyllä se varmasti on helpointa niin ettei vain yksinkertaisesti lue jos ei miellytä.
Mä myös ihmettelen tätä lynkkausmeininkiä. Olen ennen rekisteröitymistäni lukenut palstaa kovastikin, enkä ole ennen osunut ketjuihin, joissa näin kovasti koitetaan estellä spekulointeja, lukuunottamatta niitä tilanteita, joissa joku lähiomainen tai muu vastaava on eksynyt palstalle jeesustelemaan (anteeksi termi, mutta minusta nämä "ei meidän Matti ole ikinä tehnyt mitään pahaa" -kommentit on aika turhia.).

Tässä jo jäin itse hetkeksi taka-alalle, kun alettiin vihjailemaan, että aloittelijat ovat kaiken pahan alku ja juuri, mutta totesin, että en allekirjoita yhtään epäsoveliasta kommenttia. Syntini on hätäinen lukeminen, mutta tuohon niin kovin vihattuun aloittelijajoukkoon en toivottavasti kuulu. :roll:

Kommentoin vielä sitäkin, että keskeneräinen ja selvittämätön rikos on mun käsityksen mukaan jokainen "tapahtuma", joka on saanut rikostutkinnan alkamaan eikä ole vielä tuomiota julistettu? Olenko nyt ihan väärässä?
Uteliaisuus tuo hitaasti, mutta varmasti uutta näkemystä - (Ilkka Luoma)
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

^^Näköjään olen ilmaissut huonosti ajatukseni, kun tuota aikarajaa kyselet. Siis ei mulla ole mitään sitä vastaan, että täällä spekuloidaan asiatietojen pohjalta. En vaan ymmärrä tätä yletöntä mutuilua vahvistamattomien huhujen tai jonkun kirjoittajan aavistusten pohjalta.

Asiatiedoiksi luen poliisitiedotteet ja ns. oikean lehdistön uutisoinnit rikoksista. Ja niitähän tulee toki viimeistään sitten lisää, kun se esitutkinta valmistuu.

Onhan se aivan yleisesti nähty, että suurimmassa osassa juttuja keskustelu laantuu siinä vaiheessa, kun epäilty on posessa ja seuraavat kommentointiaallot tulee sitten siinä vaiheessa, kun oikeudenkäynti alkaa.
Ja tuo rosamarinen mainitsema syiden ja seurausten pohdintakin on paljon helpompaa sitten, kun tiedetään sen epäillyn/syytetyn kertomus tapahtumista. Ja sitä(-kään) ei saada, ennenkuin oikeudenkäynti alkaa.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

:roll:
Esim. tässä tapauksessa ei järin paljon ole asiatietoa tarjolla.
Tiedossa on ainoastaan, että tyttö lähti ravintolaan, katosi kotiin matkatessaan, löytyi vasta viikonlopun jälkeen kuolleena ja vangittuna on taksikuski epäiltynä raiskauksesta ja tytön hengen viemisestä.

Selkeästi palstan säännöissä on tuotu esille, että spekulointi on täysin sallittua. Ja kyllä minusta täällä kirjoittajat ilmaisevat aivan selkeästi pääsääntöisesti sen, milloin on kyseessä huhu, milloin mutu, milloin oma speku ja milloin fakta.

Esim. tässä Sanna tapauksessa ei minusta kyllä ole ollut ylilyöntejä keneenkään liittyen. Toki on turha sotkea asiaan kuulumattomia menneitä asioita/ihmisiä juttuun, mutta sekä uhria, hänen läheisiään ja mahdollista tekijää on käsitelty pääsääntöisesti hyvin ''hellävaraisesti''.

Minä en jaksa sitä, että täällä käydään jonkun esim. kadottua laitttamassa viesti ''voi voi, voimia omaisille'', poliisin kertoessa rikosepäilystä ''pitihän se arvata, voi ,voi'' ja sitten löytymisen jälkeen ''R.I.P''.

Tälllaisista asioista pitäisi muutenkin keskustella tuolla lautamiehissä, eikä minkään yksittäisen otsikon alla. Henkilökohtaisesti kannatan, että ne joille keskeneräisten rikosten käsittely ottaa voimille, palaa palstalle vasta luettuaan lehdestä jutun ratkenneen. :|
Nuotio & Äreät Tiput
Tiridoll
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: To Loka 01, 2009 10:05 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Tiridoll »

/\ Samaa mieltä miss Holmesin kanssa. Ja ethän Maija Turjukka itsekään kirjoittele kaikkea asiatietojen pohjalta.
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Laitetaanko tänne ketjuun kitinät, niin ei tarvitse sotkea hyviä spekulaatioita enempää tässä ketjussa. =)
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
vasikka
Javier Pena
Viestit: 1872
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Taksikuski ei kuulosta puukon kanssa uhriaan väijyvältä puskaraiskaajalta, vaan enemmänkin uskoisin siihen että uhri on sammunut tai nukahtanut. Suhari on sitten päättänyt käyttää nukahtanutta uhriaan seksuaalisesti hyväkseen. Nainen on todennäköisesti havahtunut toimitukseen ja pyrkinyt keskeyttämään sen huutamalla tai muuten. Tämä taas on johtanut siihen, että tekijä on painanut kätensä uhrin suuta ja nenää vasten. Uhri on sen seurauksena kuollut tukehtumalla. On hankala huutaa kun hengitystiet tukitaan. Ainoat tukehduttamisesta jäävät merkit ovat yleensä silmän sidekalvon alaiset verenpurkaumat. Se löydös taas on niin vähäinen, että heti alkuvaiheessa ei ole voitu varmuudella päätellä Sannan kuolleen väkivaltaisesti ennenkuin muut syyt on poissuljettu. Minusta tämä teoria istuisi todella hyvin kokonaisuuteen, kun tutkinnan edetessä toiseksi rikosnimikkeeksi on tullut mukaan myös raiskaus.

Eiköhän nähdä vielä sekin, että epäilty kiistää tapon ja raiskauksen, mutta myöntää seksuaalisen hyväksikäytön ja törkeän kuolemantuottamuksen. :roll:



Valdovas kirjoitti:Enemmänkin kysymyksiä herättää se, miksei avunhuutoja ilmeisestikään ole kuultu, ja tähän tietysti on useitakin vaihtoehtoja. Huutoja oli, mutta kukaan ei syystä tai toisesta sattunut kuulemaan; vahva kuristusote kurkusta (tosin tällöin jälkiä olisi kyllä pitänyt näkyä); ase, teräase tai joku muu tehokas pelotin, joskaan näistäkään ei tietääkseni ainakaan vielä mitään tietoa ole; uhrin sekavuus ja/tai tajuttomuus joko luonnostaan tai avustettuna ja lopuksi tietysti sitten vielä se, että yhdyntä oli enemmän tai vähemmän vapaaehtoista tai ei ainakaan niin vastentahtoista, että uhri olisi käyttänyt kaikkia käytössään olleita puolustautumiskeinoja, joihin tuolla aiemmin viitattiinkin.
Tiridoll
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: To Loka 01, 2009 10:05 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Tiridoll »

Tapahtumat ovat voineet hyvinkin mennä juuri noin, miten vasikka kirjoitti ja moni muukin on muistaakseni aiemmin kirjoittanut. Ja noista avunhuudoista...jos tapahtumat sijoittuvat löytöpaikan läheisyyteen, niin eihän siinä tainnut ihan vieressä taloa olla. Ja mikäli Sanna on kuollut aamuyöllä, niin kuka siihen aikaan on edes liikkunut pihalla.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Niin eikös tämä ole nimenomaan keskustelupalsta jossa jokainen saa leikkiä salapoliisia ja tuoda julki omia mielipiteitään,arvauksiaan ja olettamuksiaan.Se on palstan idea hyvät jeesustelijat!te jotka haluatte lukea pelkkiä faktoja ettekä kestä tällaisia olettamuksia,teidän ei tarvitse hengailla tällä palstalla ja arvostella meitä jotka täällä kirjoitamme kieli poskessa silti vakaviin asioihin vakavasti suhtautuen.

ja huvittavaa on muuten se että poliisi ja viranomaiset aina sanovat lehdissä jne että "poliisi ei lue eikä usko/välitä keskustelupalstoilla esiin nousseita spekulaatoita esim kadonneiden kohtalosta"...-mutta kuitenkin toisinaan poliisi kertoo esim iltalehdessä että "keskustelupalstoilla esiin noussutta seikkaa poliisi ei vahvista"..Tämähän kertoo siitä että näköjään poliisi KUITENKIN lukee tätäkin palstaa mutta eiväthän he voi sellaista julkisesti myöntää,sillä sehän antaisi julkisuuteen huonon kuvan poliiseista jotka lukevat ja luottavat keskustelupalstojen juttuihin.. :wink: Eli puhutaan toista mitä totuus on.aika huvittavaa,ei kehdata sanoa että tästäkin palstasta ja meidän minfolaisten mietteistä on varmasti ollut hyötyä ja apua poliisillekin tutkinnoissa,vaikkeivät sitä myönnäkään..Joten rakkaat minfoystäväiseni,jatkakaamme pohdintaa rikosten,kadonneiden ihmisten jne parissa ja pitäkäämme lippu korkealla! :D

Ja aiheeseen eli sannan surmaan liittyen olen edelleen sitä mieltä että kuski surman on aiheuttanut,tavalla tai toisella..ehdottanut sannalle seksiä-sanna kieltäytynyt-kuski suuttunut/mennyt paniikkiin tms-käynyt sannan kimppuun-ottanut väkisin-esim kuristanut sannan tms-kuollut..
pienikin hetki on arvokas
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Jos taksimies olisi syyllinen, niin tuntematta Sannaa ja juurikin siitä syystä heitän yhden teorian.

Sanna on ollut erittäin päihtynyt ja ehkä suukopua on ollut myös puolison kanssa. Sanna on suostunut taksimiehen kanssa spontaaniin seksiin, mutta tullut katumapäälle ja alkanut uhkaamaan raiskaussyytteellä ja sillä, että hänen poikakaverinsa on poliisi...

Tosin, edelleen siinäkin teoriassa mättää jokin. Sannaa tuntematta, jotenkin ehkä hän ei kuitenkaan vapaa-ehtoisesti harrastaisi seksiä edes päissään taksimiehen kanssa?
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja ABC »

Muistaakseni MissHolmes kyseli aiemmin ketjussa, voiko seksuaalirikollinen aloittaa uransa vasta päälle parikymppisenä?

Useimmat nimenomaan aloittavat 20-30-vuotiaina. Vanhemmiten ilmeisesti libido heikkenee sen verran, että uraansa vasta aloittelevien määrä vähenee jyrkästi. Sen sijaan aiemmin aloittaneet jatkavat vanhoja tapojaan.

Lisäksi aloittamiseen liittyy usein jokin tunne-elämän kuohu, kuten omien lasten saaminen, vanhemman tai muun tukijan kuolema, työpaikan menetys tai avioero.
Every ship must sail a world.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Kiitos :)

Eli kuljettaja oli siis ''otollisessa iässä''.

Miksi minusta silti koko ajan tuntuu, ettei tämä ole tässä?

Poliisi tiedottaa vaajaavaisesti. Ja jatkaa tutkintaa.

Tulee väkisin vaan tunne, ettei kaikki mene kohdalleen. Että jotakin puuttuu.
Nuotio & Äreät Tiput
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Luulisin kyllä että vielä enemmän kuin poliisit palstaa lukevat (epätoivoiset sekundalehtien :roll: ) toimittajat, ja sitten he kyselevät poliisilta tyyliin "Miten kommentoitte huhua siitä että Sanna ja jotain xyz.." johon poliisin on pakko vastata että "emme kommentoi" tai "ei ole todennäköistä" tai "ei voida sulkea pois".
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Totta turiset.

Mutta tosiasia on kuitenkin se, että poliisi kyllä jollain tasolla seuraa tätäkin palstaa.

Ja uskoisin 'ulvila-kokemuksilla', ettei pidä meidän puuhaa edes paheksuttavana. ;)

Mitä ne sitten täältä hakee, sitä en tiedä. Ehkä niitä vihjeitä, joita ei tuoda suoraan poliisin tarjottimelle :roll: , umpikujassa uusia ideoita :lol: :lol: , oikeita rikollisia :shock: , viihdettä kahvipöytäkeskusteluihin :evil: , ennakointia toimittajien kysymyksiin???? En minä tiedä.

__________________________________

Tässä tapauksessa on jotain poikkeuksellista ja se ehkä saa mielikuvituksetkin laukkaamaan vimmatummin.
Perusturvallisuutta kyseenalaistavaa.
Mitäpä jos menisit lääkäriin hakemaan lääkettä nuhakuumeeseen ja päätyisitkin ruumishuoneelle?
Tai aamulla työpaikallesi ja päätyisit ruumishuoneelle?

Me ollaan kuitenkin totuttu siihen, että tiettyjä asioita voi tehdä turvallisin mielin. :cry:
Nuotio & Äreät Tiput
P.U.Helin
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 11:29 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja P.U.Helin »

Tulipa vaan mieleen... Kuinka helppoa Mikkelissä on saada taksi aamuyöstä? Onko Sanna soittanut jollekin tutulle tai puolitutulle suharille, joka on antanut numeronsa alkuillasta tai joskus aikaisemmin?

Puolitutun tapauksessa voisi kyseeseen tulla sammuneen hyväksikäyttö tms. täällä aikaisemminkin mainittu spekulaatio. Jos taas olisi ollut tuttu suhari kyseessä, niin kenties kaveri on ymmärtänyt flirttailun väärin ja homma karannut käsistä.

Tai sitten suhari on pidemmältä ajalta tuttu. Kenties Sannan ja suharin suhde on ollut omiaan herättämään poikaystävän mustasukkaisuuden. Kenties raiskausjäljet ovat syntyneet mustasukkaisen poikaystävän käsittelyssä ja ruumis on viety myöhemmin paikalle, jossa Sanna on kertonut "kotikuulustelujen" jälkeen suharin kanssa käyneen. Eli lavastettu suhari syylliseksi. Tai seksiä on voitu harrastaa suharin kanssa vapaaehtoisesti ja sitten jääty kotona kiinni, josta palataan samaan lavastusteoriaan. Tälläinen kolmas osapuoli voisi selittää tutkinnan venymisen ja dna-todisteiden odottelun. Eli suhari kiistää syyllisyytensä.

Tässä minun viisi senttiäni....
Vastaa Viestiin