Rikosaiheisia Matkailuvinkkejä?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

^ Kun viimeksi kävin BM:ssa, niin juuri Englannin oman historian puoli oli melkein kokonaan suljettuna. Puljusta tuli siksi mieleen lähinnä valtava aarrekammio, joka oli pullollaan eri puolilta maailmaa ryöstettyjä aarteita... Petyin siinä sitten melkein kaikkeen muuhun paitsi museon kirjakauppaan, josta osti ainakin kymmenen kirjaa :D

Lontossa on paljon erilaisia Jack the Ripper-, historia-, kummitus- ja rikosaiheisia kiertokävelyitä, jotka tehdään illalla pimeässä. Suosittelen! Mutta varaus kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin kotoa käsin, perinteikkäimmät ovat aina ihan täynnä.
DonHessu
Rico Tubbs
Viestit: 1204
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: City 17, Eastern Europe.

Viesti Kirjoittaja DonHessu »

Hmph, toivoin pääseväni Portugaliin mutta ei ollut vapaana muuta kuin.. ITALIA!

Eih, en edes haluaisi Italiaan ellei isäni olisi matkassa, kerpele!
What you do... Makes you who you are.
murhavaari
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 8:54 pm
Paikkakunta: Kajaani

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja murhavaari »

Kylli kirjoitti:Oletteko käyneet mielenkiintoisissa, matkakohteissa? Tässä peräänkuulutan tutustumisen arvoisia paikkoja palstan aihepiiriin liittyen, vaikka löyhemminkin.
Baltian maissa liikkuessa kannattaa vilkaista miehitysmuseot. Tallinnan museo on varsin siisti ja moderni rakennus mukaan lukien.
Löytyy osoitteesta Toompea 8, eli aivan keskustan kupeesta.

Liettuan Vilnasta sitten löytyykin teloitus ja kidutus huoneita ja varsin raakaa kuva materiaalia kyseiseen ajanjaksoon liittyen. Museo sijaitsee vanhassa KGB:n talossa. Jos kuolema kiinnostaa niin Vilnassa voi myös vierailla pienessä juutalaismuseossa joka kertoo omalla karulla tavallaan miten juutalaisyhteisö hävitettiin saksalaisten toimesta.

Latviassa en ole vielä käynyt, mutta Riikassa on myös aiheeseen liityvä museo, joka on ymmärtääkseni lähempänä tuota Vilnan tyyliä, eli kuvia kuolleista jne.
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2618
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG »

Minä kävin Budabestin vastaavassa paikassa. Entistä valtipoliisin talosta oli tehty museo jossa esiteltiin sota-ajan, natsimielisen tuliristi järjestön terroria sekä myöhemmän kommunistisen salaisen poliisin toimintaa.
Kuulustelusellejä ja laitteita, vankien kuvia runsaasti sekä unkarinkielisiä entisten vankien haastatteluja.
Kaupungissa on myös erillinen hologaust-museo
Alice Oz
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: La Huhti 21, 2007 8:54 pm

Viesti Kirjoittaja Alice Oz »

Hämeenlinnasta löytyy vankila museo, kiinnostava paikka.
Älä välitä virheistä, sillä olen antanut ne jo anteeksi itselleni.

Juice Leskinen
groot
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1494
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 11:18 pm
Paikkakunta: Dublin Ireland the funny country

Viesti Kirjoittaja groot »

Minulla on oma lehma ojassa tassa.

Irlanti: Dublin, Galway city ja lansirannikko. Hell's kitchen(tassa paikassa on tapahtunut legendojen mukaan palon pahaa :shock: )
Sktolanti: Paakaupunki siella ja koko maa.

Lontoossa ei kannata kayda. Puhun kokemuksesta.
---------
Allekirjoitus.
Kylli
Perry Mason
Viestit: 3546
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Onko kukaan lähdössä Ausseihin?

http://www.amazingaustralia.com.au/crimes.htm
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...
mareritt
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ke Kesä 25, 2008 12:21 pm

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja mareritt »

Kävin kesällä Pariisissa ja katakombit oli ehdoton käyntipaikka. http://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_katakombit Aika vinkeä tunnelma, kilometrikaupalla pääkalloja, luita. Mielikuvituksen pisti rullaamaan, mutta toisaalta jokseenkin harras tunnelma. Se oli miljoonien ihmisten viimeinen leposija.

Ihan käymisen arvoinen paikka.
Kylli
Perry Mason
Viestit: 3546
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Pariisiin on sen verran lyhyempi matka että sinnehän saattaisi jopa päästä.

Luukirkkoihinkin on aika lyhyt matka, onko näistä kumpainenkaan kellekään palstalaiselle tuttu?
http://www.outsideprague.com/kutna_hora ... hurch.html
http://www.outsideprague.com/melnik/mel ... hurch.html

Pikkuisen pitää kylli noille ausseille nostaa hattua kun ovat noin hyödyntäneet rikoksiansa... Milloinkahan Suomen matkailusivuille saadaan vastaavaa materiaalia? http://www.partner.viator.com/en/2606/t ... 181GOWEST3
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...
Kylli
Perry Mason
Viestit: 3546
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Heips savolaiset tai kotimaan matkailua suunnittelevat, nyt Kuopioon:
http://vb.kuopio.fi/index.php?id=6
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Kylli kirjoitti:Heips savolaiset tai kotimaan matkailua suunnittelevat, nyt Kuopioon:
http://vb.kuopio.fi/index.php?id=6
Uhrauduin taas minfolaisten puolesta ja otin luodin, eli matkustin tuonne tapahtumapaikalle katsomaan ja kuuntelemaan tuota kyseistä tapahtumaa.

Vaikka tapahtumassa tosiaan oli valokuvanäyttelyitä, tilataidetta, kirkossa olevia musiikkiesityksiä ja rukoushetkiä, kierros Kuopion krematoriossa (yllättävän pieni ja koruton paikka), on varmaan se eniten minfolaisia kiinnostanut tuo "Ammattina kuolema", jossa oikeuslääkäri Kari Karkola kertoi omasta työstään. Karkolalla on muistaakseni 30 vuoden kokemus ja 15 000 vainajan ruumiinavaus takanaan, joten ihan hyvä valinta työstään kertomaan.

Pääpiirteittäin hän kertoi seuraavaa (poimin lähinnä minfolaisia kiinnostavat jutut joukosta, pahoittelen heikohkoa ulosantia):

Suomessa kuolee noin 50 000 ihmistä vuodessa, joista oikeuslääketieteelliselle päätyy noin 10 000 ihmistä.

Tuolla alalla on pakko erikoistua vähän kaikkeen ja hankkia erikoistuntemusta mm. liikennevahingoista, tapaturmista, itsemurhista, huumausaineongelmista, suuronnettomuuksista, tunnistamisesta, hoitokuolemista jne.

Suomessa oikeuslääkärin avattavaksi joutuu kaikki itsemurhatapaukset tai sellaisen epäillyt. Myös sellaisissa tapauksissa, jossa ei ole selvää, että on kuollut johonkin sairauteen x, ruumiinavaus suoritetaan. Eli...

1) Kun kuoleman ei tiedetä johtuneen sairaudesta tai edesmennyt ei ole ollut lääkärillä hoidossa viimeisimmän sairauden aikana.

2) Kun epäillään rikosta, tapaturmaa, itsemurhaa, myrkytystä, ammattitautia tai hoitotoimenpiteestä johtuvaa kuolemaa.

3) Kuolema on yllättävä.

Nämä siis menevät ruumiinavaukseen oikeuslääketieteelliselle.

Se, missä järjestyksessä asiat siellä selvitetään ja kirjataan, on taas seuraava:

1. Mitä tiedetään? (Taustat, mistä löytynyt, mikä tilanne...)
2. Mitä havaitaan ruumiinavauksessa.
3. Laboratorio/röntgentulokset.
4. Tulkinta/kuolinsyy. (Tulkinta tässä tapauksessa perustuu ruumiista tehtyihin löytöihin ja epäilylle siitä, että mikä niistä on aiheuttanut kuoleman.)

Lääketieteellisen ja oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen ero on se, että oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen jutut ovat useimmiten vakuutus/oikeusjuttuja /asioita, joita voitaisiin käsitellä oikeudessa tulosten perusteella. Lääketieteellisen ruumiinavauksen tapauksessa puhutaan useimmiten luonnollisesta kuolemasta, sairaudesta jne.

Toisin kuin lääketieteellisessä, oikeuslääketieteellinen on aina täydellinen ruumiinavaus, jossa käydään koko ruumis läpi ja tehdään parhaassa tapauksessa uusia löytöjä. (Esimerkkinä Karkola kertoi tapauksen, jossa n. 40-vuotias nainen löytyi kuolleena kotoaan. Hänet tuotiin oikeuslääketieteelliselle, jossa Karkola aloitti avauksen päästä, todeten siellä olevan aivotulpan tms., joka yksistään olisi voinut aiheuttaa kuoleman. Tutkimus jatkui rintakehään, jossa hän havaitsi sydämen laajentumisen, joka voisi aiheuttaa aivoissa vastaavan vamman. Alempana hän huomasi toisen munuaisen olevan erittäin huonossa jamassa, joka taas johtaisi sydämen laajentumiseen. Ja viimeisenä hän löysi silkkilangalla tehdyt tikit alhaalta ja selvisi, että nainen oli leikattu 10 vuotta aiemmin kohdun ulkoisen raskauden vuoksi, jolloin lääkäri oli epähuomiossa tikeillään solminut myös virtsaputkea, jonka seurauksena munuainen oli kärsinyt, vaikuttanut sydämeen ja lopulta aivoihin.)

Lääketieteellisessä lääkärin kysymys on "Mikä tauti", kun taas oikeuslääketieteellisessä poliisi kysyy oikeuslääkäriltä "Mitä on tapahtunut". Eli lääkärille on tärkeämpää selvittää pelkkä tauti, oikeuslääketieteellinen selvittää tapahtumaketjua ja sitä, mikä vamma on aiheutunut ruumiille ja missä vaiheessa ja miksi, sekä miten se on edesauttanut kuolemaa tai ollut pelkkä sivuseikka lopputuloksen kannalta.

Sitten, mikä minusta oli mielenkiintoista, oli nuo ns. kuolemaluokitukset, eli se, mitä siinä paperissa sitten voi lukea.

-Luonnollinen, eli ns. tautikuolema
-Tapaturmainen, eli onnettomuus.
-Lääketieteellinen, eli hoidosta aiheutunut.
-Itsemurha, itseaiheutettu.
-Henkirikos, murha, tappo, lapsentappo jne.
-Sota, eli sotavammat nyt tai aiemmin saatuina.
-Epäselvä, eli tilanne jossa syytä ei voida päätellä. Näitä näkee täällä Minfollakin aina silloin ja tällöin ja vaikka moni heti ajattelee kyseessä olevan ratkaisemattoman tapon/murhan, niin tällä tarkoitetaan lähinnä esimerkiksi tilannetta, jossa joku löytyy syksyllä järvestä hukkuneena; aina ei voida päätellä, onko kyseessä tapaturmainen hukkuminen vai hukuttautumishalussa järveen kahlannut ihminen.

Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus selvittää myös esimerkiksi kolaritilanteessa:

Kuka ajoi? Miten tapahtui (miksi auto ajautui pois tieltä ja lensi pellolle), kuinka vammat syntyivät, oliko kyseessä sairaskohtaus, oliko alkoholilla tai lääkkeillä osuutta asiaan, toimiko pelastustoimi oikein, oliko hoito asianmukaista ja mikä oli useamman kuolemantapauksen vaatineessa tilanteessa kuolemisjärjestys.

Suomalaisissa auto-onnettomuuksissa (kuolemaan johtaneista) Karkola kertoi 20-25% tapauksissa alkoholilla olleen merkittävä rooli tilanteen kehittymisessä. Lisäksi tietenkin tulevat huumekuskit näiden lisäksi.

Esityksensä lopuksi Karkola vastaili vielä kuuntelijoiden esittämiin kysymyksiin, mutta koska kysymykset olivat luokkaa "aloitteleva minfolainen" ( :wink: ), ei niistä ole juurikaan kerrottavaa.

Vaikka esitys oli sinällänsä mielenkiintoinen, ei varmasti menettänyt paljoa, sillä iso osa asioita oli kuitenkin varmasti monelle tällä foorumilla asioivalle tuttuja juttuja.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Ruotsinlaivat.

Niillä katoaa ihmisiä.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Moni Minfollakin on kertonut olevansa aivan ummikko ruumiin näkemisen suhteen - parhaimmillaankin aika harva on lopulta "päässyt" näkemään eri mätänemistiloissa olevia ruumiita ja se voi jossain määrin haitata rikoksien kotitutkintaa, kun ei välttämättä tiedetä miten ruumis käyttäytyy missäkin tilanteessa, eli turpoamiset ja muut.

Varsinkin vesistöruumiista kiinnostuneille onkin oikein oiva paikka päästä tutustumaan ihan lähikontaktina luvan kanssa tälläisiin. Lisäksi ihmisen anatomian tuntemus kasvaa hurjasti, kun ihka oikeita luurankoja pääsee tutkimaan vaikka ihan nuolemaetäisyydeltä. :wink: Mites olisi, ostetaanko ryhmälippu Intiaan?

http://www.chinasmack.com/2010/pictures ... tions.html

(Tähän ilmeisesti taas sitä varoitusta siitä, että linkki ei sovellu herkimmille. Kuvat "paranevat" sitä mukaa mitä alemmas rullaileepi.)

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Kampamaneetti
Poliisikoira Rex
Viestit: 282
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 9:11 am

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja Kampamaneetti »

^Taisipa juuri Intian matka tyssätä noihin kuviin. :) Ymmärrän että maassa maan tavalla, mutta kyllä alkaa olemaan aika vaikea tajuta kuinka ihmiset pesee samalla vedellä hampaitaan kun vieressä kelluu "muhiva" ruumispakkaus... :shock:
Jag har talat :)
Avatar
vivy
Martin Beck
Viestit: 826
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2008 1:11 pm

Re: Matkailuvinkkejä?

Viesti Kirjoittaja vivy »

Olen käynyt jokunen vuosi sitten tuolla joen äärellä töllistelemässä ja mielestäni haiskahti (vesi tai muu ympäristö) jo niin, ettei tehnyt mieli mennä ihan lähelle.. Ruumiita ei siis tullut lähempää nähtyä. :wink:
Vastaa Viestiin