Jyväskylän laukkusurma v. 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
melissa
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 5:48 pm
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja melissa »

onhan tällä m.e ja sen akallakin lapsia..monikossa...
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Jos se I.E on todella oma itsensä, niin hänhän sanoo että hän ja uhri olivat hyviä ystäviä kunnes kuukautta aikaisemmin tapahtui jotain minkä jälkeen I.E tuntuu suorastaan vihaavan uhria. Mitäköhän tällainen saattaisi olla? Se olisi laskujeni mukaan (???) siihen aikaan kun I.E. on ollut viimeisillään raskaana tai vasta synnyttänyt. Heitetään villi speku: uhri on joko todella tai I.E:n mielikuvituksen pohjalta vehdannut I.E:n lapsen isän kanssa. Tämä olisi sellaine asia josta suuttuisi sekä E:n suku että uhrin miehen suku. Tällöin lankomies ja E:n suku saattaisiva yhdistää voimansa koska heitä kumpaakin on loukattu: uhri on tehnyt väärin I.E:tä, ystäväänsä, kohtaan ja ansaitsee siis E:n suvun vihan. Ja toisaalta hän on nolannut vankilassa olevan miehensä, joten hän on ansainnut miehen suvun vihan. Selittäisi miksi jossain kerrottiin ettei lanko tykännyt uhrista.
sekopiä
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Helmi 09, 2009 9:02 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja sekopiä »

Mantua kirjoitti:LAWoman, anteeksi :oops: käsitin itse kirjoittamasi tekstin väärin. Olen täysin samaa mieltä kanssasi tuosta mitä äsken kirjoitit. Huumeet ja niiden mukaanaan muuttuva maailmankuva kuitenkin vääristää ajatusmaailman niin, että pahin vihamies voi tuntua sillähetkellä taivaallisen ihanalta ihmisestä, kun huumeita on tiedossa.

Sekopiä, taas puolestaan omistaa juuri sellaisen ajatusmaailman, mistä LAWomania äsken (syyttä) ruodin. Molemmat edellämainituista riippuvuuksista voi alkaa niin monesta syystä, että niitä on tässä turha luetella. Veisi sitäpaitsi keskustelua sivuraiteille. Joillakin kuitenkin kyse voi olla "tyhmyydestä", mutta miten tyhmyys edes määritellään? Onko se tietämättömyyttä? Elämänkokemuksen puutetta? Näin kun ajattelee, jokaisen luulisi itsestään löytävän edes hieman tietämättömyyttä ja kokemattomuutta- onko silloin muka automaattisesti tyhmä? Ja kuka koko sanan määrittele...Kattavampi vastaus Sekopiälle löytyy edellisesta kirjoituksestani hetki sitten.
P.S loit kirjoituksella typerän kuvan itsestäsi

Kirjoittaessani tätä oli tullut puoltavia vastauksia vastauksia nim. Sekopiälle. Oma narkomaanitaustanikin alkoi ns. typeryydestä, mutta missään elämänvaiheessa en tule itseäni typeräksi sanomaan, vaikken taustaani ilolla ajattele. Kyse oli kohdallani ajattelemattomuudesta, vastuuttomuudesta ja "hetkessä elämisestä". Tuon silloisen epävarmuuteni jälkiä korjaan vieläkin, mutten silti kutsu sitä typeryydeksi. Jokaisella meistä on toki omat käsityksensä sanasta "typerä/typeryys", joten eiköhän keskustelu tästä ollut jo tässä. Jatkakaamme itse tapauksen ruotimista- ei Aijan henkistä tilaa, sillä hän ei ole enään elävien kirjoissa sanomassa omaa kantaansa ja näkemystä asiaan. Kiitos.
6 vuotta elämästäni erillaisille päihteille antaneena ja hyvin kyseiset piirit jyväskylässä tietävänä voin todeta että usein se alkaa juuri siitä typeryydestä. eli kuulee joskus 14v hienoja juttuja kavereilta ja päättää sit kokeilla. viatonta typeryyttä se sillä hetkellä on. kuvittelee että ei ole ikinä itse nalkissa.
ja myös typeryyttä osoittaa se että pystyt profiloimaan minut yhden lauseen perusteella. :)
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Kun tuo ruumiista eroon pääseminen on tehty tosi typerästi IMO. Niin voisiko se ollakin niin että ruumis oli laitettu kassiin sellaiselle paikalle että se löytyy varoituksena/viestinä jollekulle/jollekuille?
matahari
Jack Bauer
Viestit: 932
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja matahari »

Olisiko ollut niin että uhri tiesi liikaa "isojen poikien" bisneksistä. Mahdollisesti löyhäkielisenä koettiin uhaksi ja eliminoitiin. Plus sitten mahdollinen velkaantuminen huumepiireihin. Eipä olisi ensimmäinen eikä viimeinen joka mainituista syistä pistetty lautoihin...
Odontologi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Joulu 14, 2010 4:12 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Odontologi »

Teleksi kirjoitti: Eli jokin asia kertoo että tämä oli tappo/murha, mutta mikä tämä voisi olla? Niin suuri annostus ettei A olisi edes itsemurhatarkoituksessa ottanut niin paljoa? Pahoinpitelyn jäljet, esim. peukalon jättämä ruhje leukaluiden välissä? Vai se että ´motiivi on kaikken osapuolten tiedossa ja poliisikin sen tietää?
Ehkä vaan se että ruumis on sullottu lätkäkassiin ja kuskattu hevonkuuseen kuolinpaikasta sekä muiden kuolemaan liitettyjen henkilöiden taustat. Pelkästään nämä seikat antavat varmasti syytä epäillä, että kyseessä ei ole luonnollinen kuolema.

Ketjun olen kyllä kahlannut kokonaan läpi, mutta juuri nyt ei kyllä tule mieleen mitään muita seikkoja, mitä poliisi olisi julkisuudessa esittänyt jotka tukisivat henkirikosepäilyä. Muistaako joku jotain muita?
Poliisilla täytyy olla jotain perusteita joilla pitää vangittuna murhasta epäiltynä, mutta en tiedä mitä ovat.
I saw the millions, the naked and the dead
I saw the city streets running bloody red
Pikku Myy
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2009 11:51 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pikku Myy »

nuusku-nella kirjoitti:
Pikku Myy kirjoitti:
nuusku-nella kirjoitti:^^^Juuh, tämän päivän tiedotteesta ja sen yksityiskohdista voi hyvinkin päätellä että on siellä ainakin osa porukkaa ollut jo ihan puheliaalla tuulella kopissa istuttuaan.

Tiedetään miten ja milloin uhri saapui, tod.näk myös kenen kyydillä (yksi vangituista, luulisin), tiedetään että annos oli valmistettu valmiiksi uhria odottamaan, tiedetään keitä kaikkia asunnolla on ollut ja se, että uhrin annettiin lojua tiedottomana ja jopa jätettiin yksin asuntoon. Tuskin nuo kaikki ihan poliisin arvailuja ovat (ja jos olisi niin niitä ei oltaisi julkaistu tutkinnallisiin syihin vedoten) eikä kaikkea tuota voida tietää myöskään vain teknisen tutkinnan kautta.
Lihavointi minun. Olen tiiviisti seurannut keskustelua, mutta pysynyt hiljaa. Ei nyt kuitenkaan tehdä olettamuksia faktoiksi. Poliisi ei ole tiedottanut, että mitään annosta olisi tehty valmiiksi uhria odottamaan. Tiedämme vain, että myrkytys todennäköisesti tapahtui hyvin pian uhrin saavuttua asuntoon. Tiedossa ei ole, että oliko annos tehty valmiiksi vai tehtiinkö se uhrin saavuttua asuntoon, saati ottiko uhri aineen itse vai pakotettiinko uhri ottamaan se.
Niin, kiitos vaan huomautuksesta.. Yleensä pyrin kirjoituksissani selvästi tuomaan esille eron arvailujen ja julkisuuteen (poliisin toimesta) kerrottujen tietojen välillä. Ja kuten muutama muukin sitten jo postasi niin tuo on tosiaan poliisin julkisuuteen antamaa tietoa että jonkinlainen annos olisi valmiiksi tehty ja ollut uhria odottamassa. Toki tämäkin tieto voi myöhemmin muuttua tai tarkentua mutta harvemmin poliisi ihan keksittyjä tietoja antaa julkisuuteen, tutkinnan tässä vaiheessa ainakaan. Onko se sitten ollut ruiskuun valmistettu annos vai kourallinen pillereitä varattuna pöydällä mutta pointti oli se, että uhrin tuloon oli valmistauduttu ja teko siten suunniteltu. Oliko tarkoitus sitten antaa opetus vai tappaa, sitä en tiedä.
Juu minun moka. Lukenut uutisia silmät ristissä..
Pikku Myy
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2009 11:51 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Pikku Myy »

sekopiä kirjoitti:
Mallbella kirjoitti:
sekopiä kirjoitti:
molemmat sairaudet alkavat tyhmyydestä.
Kyllä, tämän allekirjoitan! Itse ainakin laitan entisen elämäni täysin tyhmyyden piikkiin.

Onkohan nuo lehdet, jotka kirjoittavat syöttämisestä, ihan varmoja asiastaan. En millään keksi, mitä huumetta joku voisi syödä niin paljon, että kuolisi (tosin en tiedä kyllä mitään näistä lakoista ja gammoista ym). Varsinkin kun en jaksa uskoa, että on kyse pillereiden väkisin syöttämisestä. Jos itse päättäisin surmata jonkun käyttäjän (kamala ajatus), tekisin sen juurikin niin, että fiksaisin valmiin satsin ruiskuun. Liian vahvan sellaisen. Esimerkiksi, kuten jo aikaisemmin mainitsin, subuista saisi tappavan, jos sekottaisi mukaan bentsoja (näin minulle ainakin eräs subujen käyttäjä kertoi). Ja tämä cocktail siis nimenomaan suonensisäisesti annettuna. Itse olen nähnyt myöskin useita kertoja sen, että on valmiit satsit ruiskussa. Ei se henkilö, jolle ne on laitettu, ole koskaan kysellyt, että paljonkos tässä on, vaan aina ne on onnellinen hymy huulilaan vedot vetäneet... ihan ilman pakottamista.
Lakka överit tulee tosi helposti. varsinkin jos on juonu viinaa.
Mites ne voimakkaat kipulääkelaastarit? Todella helppo saada yliannostus, kun ainetta päätyy ihon sijaan limakalvolle.
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja corppi »

[quote="Mallbella"]En jotenkin jaksa uskoa, että kyseinen huume on ollut LSD. Siitä on hyvin vaikea "sekoittaa" tappavaa annosta. Kyseessä voisi helposti olla Heroiini. Subuteksia tyttö on kuultujen huhujen mukaan käyttänyt, mutta subuilla ei kyllä henki lähde, ellei mukaan ole sekoitettu jotain muuta, esim bentsoja.
quote]


Hivenen erimieltä tuosta...Kyllä noilla subuilla varsinkin i.v;sti jos on ottanut tai "laitettu" aika herkästi saapi hengityslaman ja sitä kautta elottomuuden aikaiseksi...
MollyMalone
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:43 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja MollyMalone »

Teleksin maalaama pettämiskuvio minullakin on ollut mielessä kun olen yhteen laskenut näitä kaikkia juttuja. Ei tässä muuten mitään järkeä ole.

En tiedä miten koukussa tapahtumahetkellä uhri on ollut, uskoisin kuitenkin poliisin tiedottamistavan takia että myrkkykeittoa ei ole nautittu omasta vapaasta tahdosta vaan se on pakottamalla tarjoiltu. Silloinhan uhriin on jäänyt jälkiä ulkoisesta väkivallasta ja on helpommin ymmärrettävä miksi ruumiista haluttiin eroon piilottamalla.
jenni82
Agentti Scully
Viestit: 676
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja jenni82 »

Subuteksista ei tule oloja jos sen ottaa oikein niinko pitääkin eli suunkautta 8mg pillerinä heroiini refloihin. Mutta jos sen vetää piikillä hihaan ni 1/4 osa tabua riittää panee vanhemmankin narkkarin nupin hyviin! Yleensä subua ja noita piristäviä esim amfetamiinia ei vedetä sekasin koska saattaa aiheuttaa erittäin voimakkaan pahoinvoinnin! Nyt myös poliis joku aika sitte varoitteli siitä uudesta taas ei huumausaineeksi luokitellusta joka vastaa Mdma:ta ja on erittäin vaarallista! Tiedän myös monia jotka eivät piikitä vaan juurikin vetää pommilla tai nenään mutta tää taitaa olla enemmän noilla #viihdekäyttäjillä" koska en oo ikinä kuullut vanhasta narkkarista jolla hihat puhtaana! Mua itseäni kiinnostaa suuresti mitä yhdisteitä tässä on käytetty ja mikä oli lopulta se kohtalokas koktaili!
Life. It´s just fucking thing after nother...
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja corppi »

Työnpuolesta kohtuullinen kkemus intoksikaatioista ja jkl;n huume tarjonnasta...

Subut: i.v;sti todella helposti hengityslama->kuolema
Abalgin: alkon kanssa 1-2tabl. voipi lamata hengityksen->kuolema
Amfetamiini: joo,överit tulee,mut henki ei kovin höllässä vielä ole
Bentsot: letaali annos vähän lääkkeestä riippuen jossain 1g tietämissä(alkoholi tietty voimistaa hengitystä lamaavaa vaikutusta.
Mt-puoen lääkkeet: kohtuu turvallisia...vanhoilla tri-syklisillä voipi kuollakin
Lakka: todella tarkkaa annostelua,pienelläkin yliannoksella hengityslama->kuolema
Gamma: lakan kanssa samoja oireita
Insuliini: tabletti muotoinen: 1-2tabl ->kooma->kuolema
Kokkeli: herkästi rytmihäiriöitä->kuolema
Essot: paljon pitäisi ottaa ja kuolemisessa menisi tovi...

Pollea ei jyväskylässä niin kuin ei koko suomen maassa tällähetkellä jurikaan kyllä ole,toisin kuin täällä joku kirjoitteli...Ja jos sitä oikeesti olisi niin näkyisi kyllä aivan varmasti meidän duunissa...Lakkaa pyörii aika paljon, samoin subuja,piriä ja bentsoja...
ylälauteiden mies
Harjunpää
Viestit: 298
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:39 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja ylälauteiden mies »

Teleksi kirjoitti:Jos se I.E on todella oma itsensä, niin hänhän sanoo että hän ja uhri olivat hyviä ystäviä kunnes kuukautta aikaisemmin tapahtui jotain minkä jälkeen I.E tuntuu suorastaan vihaavan uhria. Mitäköhän tällainen saattaisi olla? Se olisi laskujeni mukaan (???) siihen aikaan kun I.E. on ollut viimeisillään raskaana tai vasta synnyttänyt. Heitetään villi speku: uhri on joko todella tai I.E:n mielikuvituksen pohjalta vehdannut I.E:n lapsen isän kanssa. Tämä olisi sellaine asia josta suuttuisi sekä E:n suku että uhrin miehen suku. Tällöin lankomies ja E:n suku saattaisiva yhdistää voimansa koska heitä kumpaakin on loukattu: uhri on tehnyt väärin I.E:tä, ystäväänsä, kohtaan ja ansaitsee siis E:n suvun vihan. Ja toisaalta hän on nolannut vankilassa olevan miehensä, joten hän on ansainnut miehen suvun vihan. Selittäisi miksi jossain kerrottiin ettei lanko tykännyt uhrista.
Noihin aikoihin ymmärrettävästikin saattaa oman morsiamen kiinnostus seksitouhuihin olla hieman vähäisempää, joten tilaisuushan on saattanut tehdä varkaan ja aineksia pieneen syrjähyppyyn on ollut olemassa. (I.E:n oman miesystävän puolelta kenties helpostikin)
Sillä kaikillahan on ne omat tarpeensa.
- Itsemurhalentäjää ei ruusuin palkita -
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Mulla ei ole tietoa siitä, mitä aineita Jyväskylän huumemarkkinoilla liikkuu, mutta itse pitäisin fentanyylilaastaria ihan mahdollisena myrkytyksen aiheuttajana.
Viime kesäisten Kuopion fentanyylikuolemien aikaan etsiskelin tietoa noista laastareista ja yllätyin, kuinka paljon niissä on fentanyyliä.

Jokainen laastari kun sisältää fentanyyliä reilusti kaksinkertaisen määrän siihen laastarista ihon kautta kolmen vuorokauden aikana (mikä siis on lääkekäytössä laastarien vaihtoväli) imeytyvään määrään verrattuna. Väärinkäytössähän laastarit leikataan palasiksi ja laastaria imeskeltäessä se koko fentanyylimäärä on mahdollista vapautua kerralla.

http://www.fimea.fi/laaketieto/valmiste ... dot/humspc
Durogesic 12 mikrog/tunti depotlaastari: Yksi laastari sisältää 2,1 mg fentanyylia.
Durogesic 25 mikrog/tunti depotlaastari: Yksi laastari sisältää 4,2 mg fentanyylia.
Durogesic 50 mikrog/tunti depotlaastari: Yksi laastari sisältää 8,4 mg fentanyylia.
Durogesic 75 mikrog/tunti depotlaastari: Yksi laastari sisältää 12,6 mg fentanyylia.
Durogesic 100 mikrog/tunti depotlaastari: Yksi laastari sisältää 16,8 mg fentanyylia.
4.2 Annostus ja antotapa
Annostus
2
Tarvittava Durogesic-annos on yksilöllinen ja sitä tulee arvioida säännöllisesti kunkin
annostelun jälkeen. Laastareista vapautuu systeemiseen verenkiertoon fentanyyliä noin 12,
25, 50, 75 ja 100 mikrog/tunti, mikä vastaa vastaavasti noin 0,3, 0,6, 1,2, 1,8 ja 2,4 mg:n vuorokausiannosta.
Viimeksi muokannut maija turjukka, To Tammi 27, 2011 8:30 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Mallbella
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 8:59 pm
Paikkakunta: Itä

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Mallbella »

corppi kirjoitti:
Mallbella kirjoitti:En jotenkin jaksa uskoa, että kyseinen huume on ollut LSD. Siitä on hyvin vaikea "sekoittaa" tappavaa annosta. Kyseessä voisi helposti olla Heroiini. Subuteksia tyttö on kuultujen huhujen mukaan käyttänyt, mutta subuilla ei kyllä henki lähde, ellei mukaan ole sekoitettu jotain muuta, esim bentsoja.
quote]


Hivenen erimieltä tuosta...Kyllä noilla subuilla varsinkin i.v;sti jos on ottanut tai "laitettu" aika herkästi saapi hengityslaman ja sitä kautta elottomuuden aikaiseksi...
Minulla ei ole työni puolesta subuista kokemusta, mutta läheisen ihmisen käyttökokemuksista sitäkin enemmän. Itse en ole subuja koskaan käyttänyt, joten omakohtaisia kokemuksia tästä huumeesta ei ole. Ystäväni sanoi, että on todella vaikeata saada _pelkästään_ subuilla henki pois, mutta esim bentsojen kanssa se on suht helppoa. Ja tämän asian on minulle selittänyt toooodella pitkän "uran" huumeiden kanssa puuhastellut nisti. Ja a-klinikan sivuilla oleva taulukko huumekuolemista kertoo samaa: "Niissä 40 tapauksessa, joissa ensisijaiseksi kuolinsyyksi määritelty aine oli buprenorfiini, 38 ruumiinavauksen yhteydessä löytyi verestä myös bentsodiatsepiineja".
Eli mahdollista se on, mutta niin epätodennäköistä, että jos ihmistä lähtee tappamaan, niin tuskin noin epävarmalla aineella lähtisi liikkeelle.
Lukittu