Eugene Armstrong 1953-2004.

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Geissimummo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1392
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 4:03 pm

Eugene Armstrong 1953-2004.

Viesti Kirjoittaja Geissimummo »

Olin Eugene Armstrong (5. kesäkuuta 1953 – 20. syyskuuta 2004) oli yhdysvaltalainen siviilityöntekijä, jonka Abu Musab al-Zarqawin johtama Irakin al-Qaida sieppasi ja teloitti Irakissa syyskuussa 2004. Hänet siepattiin 16. syyskuuta 2004 yhdessä yhdysvaltalaisten Jack Hensleyn ja brittiläisen Kenneth Bigleyn kanssa Bagdadissa. Sieppaajat uhkasivat teloittaa panttivangit, ellei Yhdysvallat suostu vapauttamaan irakilaisia naisvankeja. Armstrong mestattiin samaan tyyliin kuin aiemmin teloitettu Nick Berg, eli sieppaajat mestasivat hänet veitsellä. Mestauksesta on ladattavissa video internetissä.

Wikipedia
VAROITUS! Video sisältää raakaa materiaalia, katsominen omalla vastuulla:

Eugene Armstrongin teloitus

Kuva
Kuvan lähde

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aihe alkoi kiinnostamaan, koska joku oli maininnut Eugenesta Järkyttävät videot!-keskusteluun. Osaako kukaan teistä kertoa aiheesta enempää? En löytänyt aiempaa keskustelua aiheesta.
Ystävä ei ole mitään muuta, kuin tuttu vihollinen.
A friend is nothing, but an known enemy.
Cujo
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: To Elo 12, 2010 6:18 pm

Re: Eugene Armstrong 1953-2004.

Viesti Kirjoittaja Cujo »

http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/ ... cd.00.html

Tuolla näkyy olevan jonkin verran asiaa tapahtumasta.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Eugene Armstrong 1953-2004.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Kiitän Geissimummoa äärimmäisen paljon videon linkkaamisesta. Oli kenties ensimmäinen video, jonka aikana oikeasti koin pahoinvointia sitä katsellessa. Ehkä tässä ei ollakaan siis ihan niin tunteettomia, kuin oltiin tähän asti kuviteltu olevansa.

Tapauksenahan nämä ovat sinällänsä surullisia, että hetken homma pyörii otsikoissa ja media pyörittelee sitä, kunnes teloitus on tapahtunut; muutama hätääntynyt huuto siitä, että nyt se teloitettiin, toruvia sormenheilutuksia ja päänpuisteluja ja lopulta siirrytään muihin asioihin, unohtaen nämä teloitukset nopeasti. Ihan ymmärrettävää sinällänsä, yksi henkihän sitä ollaan vain menetetty, joku lähes nobody. Eteenpäin siis vain!

Ihan loppukuriositeettina; eipä tosiaan päänirroitus tapahdu ihan noin ja vain, lähes-äänettömästi kuin elokuvissa. Yllättävän pitkään itseasiassa sitä huutoa kuului, vaikka vaikenikin toki siinä vaiheessa kun alettiin menemään tarpeeksi syvälle kurkun sisälle - eipä silti ihan lopullisesti ihan heti kuitenkaan.

Jostain joskus luin, että ihmisen päätä on mahdoton leikata irti, vaan että viimeistään selkärangan kohdalla tarvittaisiin kirvestä (tai muuta voimavälinettä kuin veitsi)? En ole aikeissa katsoa tuota videota uudestaan (ikinä?), mutta näytettiinkös siinä ihan loppuun asti se pään irroittaminen? Pää oli kyllä käsissä ja ruumiin päällä lopussa, mutta oliko siinä pikkainen (olisipa tähän toinen sanavalinta mahdollinen): "leikkauskohta" kuvassa, eli onko se ranka pätkäisty kirveellä tai jollain muulla sitten poikki ja jatkettu sen jälkeen kuvaamista, vai onko ihan veitsellä ja käsipelillä onnistuneet siinä?

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Eugene Armstrong 1953-2004.

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Minunkin mielestäni siitä videosta oli myös pätkäisty osa pois,eli ei näytetty pään leikkaamista lopussa kokonaan.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Judge Dredd
Hetty Wainthropp
Viestit: 481
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 9:14 pm

Re: Eugene Armstrong 1953-2004.

Viesti Kirjoittaja Judge Dredd »

Kuva
On vaikea katsoa, kun Stalin makaa vain murtuneena sohvalla.
"Ovatko suomalaiset pystyneet tekemään niin suuria tuhoja kunniakkaalle puna-armeijalle? Selittäkää minulle," vaatii Stalin.
Vastaa Viestiin