Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Epäilisin FBI:n jo kokeilleen systeemiä, jossa joku tietty kirjain vastaa aina kaikissa tapauksissa jotain toista merkkiä. Se on niin alkeellinen salakirjoitusmenetelmä, että koodi koetetaan yleensä aina aluksi murtaa siten. Kaikki mahdolliset yhdistelmät on käyty läpi aika lyhyessä ajassa. Veikkaisin jotain äärettömän paljon monimutkaisempaa tai ainakin niin yllättävää systeemiä, ettei se tule ensimmäisenä kokeneiden purkajien mieleen. Mahdollinen mielenvikaisuus/lapsellisuus voisi olla yksi selitys yllätyksellisyyteen.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Sarjamurhaaja Zodiac killer, jota ei koskaan saatu kiinni, käytti vastaavantyyppisiä salakielisiä viestejä. Näistä viesteistä vain yksi saatiin ratkaistua, vaikka kyseinen heppu oli aktiivinen vuosikymmeniä sitten. Yleisön apu ei ole vieläkään tuonut monille noista viesteistä ratkaisua. Saapa nähdä miten tässä ko. tapauksessa käy.
Walrus
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: To Touko 15, 2008 4:24 pm
Paikkakunta: Soome

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja Walrus »

Jospa tää heppu onkin Zodiac :shock:
:shock: :shock: :shock:
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Menen ohi aiheen, mutta yksi vaikeimmista salakielistä on ollut ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa Yhdysvaltojen asevoimissa palvelleiden intiaanien koodikieli, joka perustui heidän kieleensä. Sitä ei murtanut edes saksalaiset. :wink:
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Tapauksesta tuli mieleen ihan tämä toinen ruumis vuodelta -48, jonka yhteydessä löytyi myös vähän samankaltaista koodia sisältävä teksti: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=17&t=8845

Se, että liittyvätkö nämä asiat mitenkään toisiinsa, onkin sitten eri asia. Kuinkahan paljon ylipäätään löydetään vaikka kymmenessä vuodessa ruumiita mystisten koodilappusten kanssa? (Joko sellaisia jotka saadaan ratkaistua tai ratkaisemattomiksi jääneitä.)

Tämän McCormickin tapauksen koodissa on jotain etäisesti tuttua, mutta tuskin mitään, jonka avulla se selviäisi.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Avatar
Sajaki
Jack Bauer
Viestit: 987
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 8:53 pm
Paikkakunta: Left-hand path

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja Sajaki »

VoDKa kirjoitti:Tapauksesta tuli mieleen ihan tämä toinen ruumis vuodelta -48, jonka yhteydessä löytyi myös vähän samankaltaista koodia sisältävä teksti: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=17&t=8845
Ei saa, sekoan näihin mysteeritapauksiin.

Pitääkin alkaa kirjoittaa (jo valmiiksi sekavat) muistiinpanot koodikielellä, niin että jos joskus kuolo yllättäen korjaa, on nettikansalla mietittävää vuosiksi eteenpäin.
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Sajaki, minä mietin just tuota samaa, eli että keksin oman koodikielen ja alan kirjoittamaan sillä vaikkapa päiväkirjaa, niin ei kukaan aivan heti tiedä mitä siinä lukee. Ja sitten: Fbi:n huippututkijat ovat pähkäilleet näitä Rickyn lappusia jo toistakymmentä vuotta eivätkä ole tulleet hullua hurskaammaksi. Olisi ihme, jos nyt netissä joku ratkaisisi tämän parissa päivässä...itse en siihen pysty.
Gods made heavy metal.
nurich
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: To Loka 30, 2008 4:03 pm

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja nurich »

Veljellä on todella paha luki- ja kirjoitushäiriö. Hän on, kiitos MTV:n oppinut oikein sujuvaa puhuttua englantia mutta ei osaa lukea sitä sanaakaan, sillä ei pysty ymmärtämään että esim sana "I" on sama kun lausuttu "ai". Suomen kielen lukeminen ei juuri suju sekään, sillä hän on sokea esim. kaksoiskonsonanteille (kuka ja kukka ovat hänelle sama sana) eikä tajua välimerkkien merkitystä. Silti hän on mielestäni fiksu poika, sillä pystyy painamaan kuulemansa melkein sanatarkasti mieleensä.

Aasinsilta Rickyyn. FBI:n tiedotteessa kun erikseen mainittiin, että Ricky osasi lukea ja kirjoittaa, niin mistä tämä niin tarkkaan tiedettiin, ja mitä se tarkoittaa? Että sai selvää Akuankan otsikosta vai luki säännöllisesti Terry Pratchettia? Moni lukutaidoton tai lähes lukutaidoton kehittää selviytymiskikkoja arkeen.

Ehkä Ricky, lukihäiräisenä/taidottomana, päätti että esim. TFC tarkoittaa "tänään sataa" TFN "kun menen seuraavan kerran Samanthan luo kylään, vien kukkia" ja TFR "äitee on paksu akka". Ihan ilman mitään sen kummempaa logiikkaa - ehkä hän päätti, kykenemättä erottamaan logiikkaa hänelle opetetussa kirjoitussysteemissä, että siitä viis, ja kehitti yksinkertaisen, hänelle toimivan järjestelmän, jonka avain oli vain hänen päässään.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

nurich kirjoitti:FBI:n tiedotteessa kun erikseen mainittiin, että Ricky osasi lukea ja kirjoittaa, niin mistä tämä niin tarkkaan tiedettiin.

mitä luulet,tietääkö sinun läheiset,että osaat lukea ja kirjoittaa?

Pysytään asiallisuuksissa.

-Dante
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
nurich
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: To Loka 30, 2008 4:03 pm

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja nurich »

No joo mutta mitä tällä tasan tarkoitettiin - jos esim. Rickyn perhe on luokkaa white trash, on saattanut riittää vaikka akuankan puhekuplien tavailu siihen että perhe oli sitä mieltä, että hän osasi lukea. Jos taas perhe oli akateemisesti koulutettua, ollaan mielestäni lähempänä sitä, että hän todella osasi lukea, tällöin saattaisi jopa olla mainittavana perustietona "hän luki mielellään poliittisia satiireja" tms. Vertailuksi siihen että jos jossain pitää luetella kielet joita osaan niin aina laitan ruotsin kun kerran aikoinaan pakko oli - tosiasiassa en osaisi kellonaikaa kysyä. Jos joskus lapset kysyvät että mitä tämä Ikean vempeleen nimi tarkoittaa niin keksin jotain, jos jaksan - eihän ne sitä kuitenkaan tiedä pitääkö "käännökseni" paikkaansa ja unohtavat samantien kuitenkin - siis saattaisi minunkin perheeni väittää minun olevan ruotsin kielen taitoinen, vaikka en sitä ole.
asdas

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja asdas »

Täällä on aika hyvää pohdintaa aiheesta: http://coldcasesleuth.blogspot.com/2011 ... death.html

Muun muassa tekstit kirjoitettuna:
...
Here is the Page 1 manuscript, typed in similar format and spacing to the actual page:

Koodi: Valitse kaikki

    (MNDMKNEARSE-N-S-M-KNARE)         (A(SM))
TFRHENPINSENPBSERCBBNSE NPRSE INC
PRSE N MRSE DPRE HLDWLDNCBE(TFXLF TCXL N CBE)
AL-PRPPIT XLYPPIY N CBE MGKSEWCDRCBRNSEPRSE
WLDRCBRNSE N T SSHENTXSE-CRSLE-CLTRSEWLDNCBE
ALWLDNCBETSME LRSE RLSE URGLNE AS N WLD N CBE
  (NOPFSE NLSRE NCBE) NTEGDDMNSENCURERCBRNE
              (TENE TFRNE NCBRTSE N CBE INC)
                       (FLRSE PQSE ONDE71 NCBE)
                       (CDNSE PRSE ONSDE74 NCBE)
                       (PRTSE PRSE ON REDE 75 N CBE)
(TF NQCMSP SOLE MRDE LUSE TOTE WLD N WLDNCBE)
                                           (194 WLD’S NCBE) (TRFXL) 
Here is the Page 2 manuscript, typed in similar format and spacing to the actual page:

Koodi: Valitse kaikki

AL PNTE GLSE-SE ERTE
VLSE MTSE-CTSE-WSE-FRTSE
PNRTRSE ONDRSEWLD NCBE
NWLDZLRCMSPNEWLDSTSMEXL
         DULMT6TUNSE NCBEXC

          (MUNSAISTENMUNARSE)
KLSE-LRSTE-TRSE-TRSE-MKSEN-MRSE
          (SAE6NSE SE NMBSE)

NMNRCBRNSEPTE2PTEWSREBKNSE
26MLSE74SPRKSE29KENOSOLE173RTRSE
356LE CLGSEOUNUTKEDKRSE PSESHLE
651MTCSEHTLSENCUTCTRS NMRE
99.84.5 5UNEPLSENCRSEADLTSENSKSENBSE
NSREONSE PVTSEWLDNCBE (3XORL)
NMSENRSEIN2NTRLERCBRNSENTSRCRBNE
LSPNSENGSPSEMKSEKBSEPCBEAVXL’R
HMCRENMREFCBE          1/2MUNDPLSE
     D-W-M-4HIL XDRLX
...
"Code Theory
Some believe that these notes are written in code. One person found that part of the Page 2 code uses letters preceding the letter "N", and that these characters spell out "DEPEW", followed by an 877 area code phone number. This person found that "Depew" was the last name of a doctor working in a St. Louis area mental hospital, and that the phone number (decoded from counting the number position of letters in the alphabet), matches that of the mental facility.

Shorthand Theory
Others have come to see these cryptic messages as a form of shorthand, rather than a coded form of writing. Some think that these long "sentences" and "paragraphs" could rather be a list of part numbers, or job descriptions for repair work. Some point to the VIN-like appearance of sentences, and the terms "SL", "SE" and "XL" as maybe referring to certain automobiles. Others note the frequent appearance of letters "N", "S", and "E", as well as what might be highway/road or exit numbers, and believe these may be driving directions, written quickly in shorthand format as if Ricky were writing from someone's telephone dictation. Someone looked at the three farthest-indented lines of Page 1 and believed that perhaps these three lines listed certain people Ricky had some contact or experience with at certain times; the first (Line 9) appears to say "First person De(cember) (19)71 NCBE"; Line 10, "Second person De(cember) (19)74 NCBE". At least one observer has suggested that some "words" (like "NCBE") may refer to street names for illegal drugs, assuming that Ricky may have been dealing drugs and was keeping memos of customers, their orders and recognizable characteristics. Yet with all these shorthand theories, many internet sleuths are now focusing their attention on the possibility that these shorthand notes are song or poetry lyrics, as many words in sentences rhyme when spoken phonetically. Could he have been writing rap songs or making up song lyrics as many people often do? One internet sleuth posted a note to the "Ricky McCormick Murder Notes" Wikipedia page, giving a loose interpretation of the notes from "pigeon English" (the note was later disputed and deleted due to its lack of factual content). This contributor claims that McCormick wrote in a style similar to that of people with psychological problems, and his loose "phonetic" translation of the notes included many strange religious and/or mythical events and states of mind.
And some point out the possibility that McCormick's jumbled placement of letters within sentences, which complicates a straight phonetic interpretation of the writing, could reveal that the author was dyslexic."
Avatar
Geissimummo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1392
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 4:03 pm

Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja Geissimummo »

^ Mielenkiintoisen oloinen juttu, harmi vaan, etten ymmärrä niin hyvin englantia, että olisin tuota ruvennut "tavaamaan" :(
Ystävä ei ole mitään muuta, kuin tuttu vihollinen.
A friend is nothing, but an known enemy.
S.T
Remington Steele
Viestit: 225
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2009 7:42 pm

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja S.T »

hmm minusta numerot on vain numeroita. esim. 99.84.3? voisi olla ip. osoite. kieli ehkä on ranskaa, mikä on vain sotkettu

luultavasti olen ihan hakoteillä :mrgreen:
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Walrus kirjoitti:Jospa tää heppu onkin Zodiac :shock:
Zodiacin kirjoitus on paljon selkeämpää ja siistimpää. Olisihan se aika huikeaa, jos McCormick tunnustaisi salaviestissään olevansa Zodiac.

Olen tässä yrittänyt saada jotain tolkkua, mutta hyvin vaikeaa on, täytyy myöntää. Joku logiikka tuossa täytyy olla, mutta todennäköisintä on, että ratkaisua ei koskaan tulla keksimään.
Avatar
HeavyLoad
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Marras 20, 2013 9:45 pm
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Ricky McCormick - FBI kaipaa yleisön apua!

Viesti Kirjoittaja HeavyLoad »

Pitkä, mutta mainio artikkeli Ricky McCormickin tapauksen taustoista: Riverfront Times

Jutun perusteella on aika helppo tehdä päätelmä, että surma liittyy pieleen menneisiin huumebisneksiin.

Olisi todella houkuttelevaa ajatella, että "salakirjoitus" on puolikahjon katujen kasvatin satunnaista raapustusta, mutta ihmeen paljon siinä on toistuvia kirjainsarjoja, ja kirjainten esiintymisfrekvenssi on melkein sama kuin englannin kielessä. Kun juttu tuli ensi kertaa julki, käytin varmaan kuukauden verran koodin analysointiin, mutta eipä siitä paljon irronnut.
Vastaa Viestiin