Vantaa 2011: Pähkinärinteen paloittelumurhat

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Ralle Ryökäle
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2009 8:50 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Ralle Ryökäle »

DollariExpress kirjoitti:eikö vanhoja datsuneita ole enää? 1980-1999 ? itsehän en tiedä,kun en ole japseja katsellut millään silmällä pariin kymmeneeen vuoteen

tuon pakunhan olen tässä ketjussa todennut jo aikaa sitten 8)
Datsunit tais loppua jo vuonna 1982 kun merkki muuttui Nissaniksi. Mut asiaa ja sen pakun mainitsi jo joku sua ennen, mut ihme vääntöö joillakin sivuseikoista.

Miksi just Pähkikseen? Kait muuallakin on ravintoloita. Sovittu tapaaminen kuitenkin alkaa olla se vaihtoehdoista voimakkain. Yöllä piti hoitaa joku juttu ja nää ryssi sen ja viikatemies maksoi palkan. Mutta miksi Tuomela ei kahteen päivään ilmoittautunut? Kuten maikretti jo kyseli. Ryyppy jäänny päälle vai oliko hän jossain keikalla josta maksun hoiti se viikatemies. Kuitenkin.
...tie auki taivasta myöten, eikä koskaan takaisin.
Onics
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 9:55 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Onics »

Niinanna kirjoitti: Onneksi olkoon Onics, sait täällä aikaan kuukauden reaktion. Hyi yök pyök olkoon :x
Pahoittelen, mutta ei ole oikein nättiä tapaa näitä brutaaleja asioita setviä. Onhan tässä käyty jo ihan yksityiskohtaisesti läpi mitä tapahtuu ruumiille, joten omani oli sieltä lähes K16 rajalta...

Vaan mitä olen joskus joutunut koiran suusta kaivamaan pitempään maannutta oravan raatoa, niin se löyhkä kyllä liimaantuu jokaiseen kontaktikohtaan päiväkausiksi, ei auta mikään kuuraus. Nää tappajat on niittäneet mainetta sitten ainakin kunnon haisuleina.
Tämä on ihan totta. Kerran olen joutunut katiskaan mädäntyneen hauen nostamaan järvestä ja kaivamaan sieltä kourallinen kerrallaan ulos, niin kyllähän se haisee. Vaikka olikin kevätveden alla kylmässä. Onko lähipiiri tietoinen, ja suojelee? Tai onko mitään lähipiiriä lainkaan, tekijällä, joka välittäisi näistä seikoista.
Ralle Ryökäle kirjoitti:
Miksi just Pähkikseen? Kait muuallakin on ravintoloita.
Yökerhot tuskin miehiä kiinnostavat, joten vaihtoehtoina on yleensä ostareilta löytyvät kaljakuppilat joissa sakki on sekalaista ja ei esitetä turhia kysymyksiä. En tunne pähkiksen muita paikkoja, ovatko ne tyyliltään millaisia? Jos selitys siihen miksi muut ravintolat ovat jääneet väliin onkin vain perinteinen "paskaa musaa" , "kallista viinaa" , "liikaa teinejä" kuten meillä muillakin yleensä. Yleensä juuri yökerhot ovat auki aamuneljään, olutkippilat sulkevat aikaisin.

Pähkinärinne, miksei. Joku kontaktihan sinne varmasti on lähistöllä pyörineillä miehillä. Jos oltaisiin menty Myyrmäkeen, niin pitäisi esittää ihan sama kysymys. Miksi Myyrmäkeen, onhan ravintoloita muuallakin? Tai miksi juuri tiettyyn ravintolaan, miksei muualle. Tässä voisi jo todella villiä heittää, että jospa tapaamisesta myöhästyttiin, ravintola meni kiinni, ja ohareista joku suuttui sopivasti että tapahtumaketju pääsi alkuun. Kukaan tuskin murhaa kaksi ihmistä ohareiden takia, mutta se selittäisi osaltaan miten yö on jatkunut. Onko oharit kärsinyt ollut lähistöllä odottamassa saapuvia miehiä?

Se ei varsinaisesti sovi drinkeille pyytämiseen jne, mutta jospa kaksikko on pitänyt asiaa vähäpätöisenä. Etenkin humalatilan takia. Joku toinen vaan on katsonut, että pientä läksytystä sietää saada.
Viimeksi muokannut Onics, Ma Heinä 18, 2011 8:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

En jaksa uskoa teoriaan että ruumiit olisi tarkoituksella jätetty löydettäviksi. Kyllähän ne kannattaa hävittää siten että niitä ei kuuna päivänä löydetä. Näinhän on useassa tapauksessa tehtykin (vrt. Volkan Unsal, Jari Aaltonen, Pauli Saastamoinen). Välttämättä ruumista ei ole enää löytynyt vaikka päätekijä vuosia myöhemmin on tunnustanut ja osoittanut kätköpaikankin !

Kun rikoksen kohde hävitetään tehokkaasti esim. upottamalla vesistöön tai kaivamalla riittävän syvälle (ja suvisessa Suomessa tämä ei ole ongelma) niin kiinnijäämis- ja tuomituksi tulemisen riski oleellisesti pienenee. Ensinnäkin into tapauksen selvittämiseen vuosien myötä laimentuu ja näyttätaakka syyttäjällä on suurempi kun itse rikoksen kohteesta ei ole konkreettista havaintoa enää. Ja jos ajatellaan kostona ruumiiden helposti löydettäväksi jättämistä, niin sekin on mielestäni heppoinen peruste. Eihän kostoa ole suinkaan suurelle yleisölle (eikä edes Minfolle) suunniteltu vaan muutamille henkilöille ja tälle pienelle kohderyhmälle kosto ja pelotevaikutus lienee suurempikin jos valkenee että pari henkilöä on kadonnut totaalisesti - jää mielikuvitukselle ja huhuille enemmän tilaa .

Voi hyvinkin olla että näitä kahta kalmoa on säilytetty jossain muualla esim. mahdollisen surmapaikan lähistöllä tarkoituksena ne myöhemmin hävittää em. tehokkaalla tavalla. Mutta kun asia oli siirtynyt nopeaan tahtiin KRP:lle ja se jo ensimmäisessä yleisötiedottessaan epäili vahvasti henkirikosta, niin tekijään (tekijöihin) iski tyypillinen rikoksentekijän valtava ahdistus ja paniikki vainoharhaisuuteen asti. Kuviteltiin poliisin jo olevan aivan kintereillä ja tavallisetkin asujamiston luona havaitut kävelijät alkoivat näyttää ilmiselviltä siviilikytiltä tarkkailun puuhissa. Raadoista oli päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä, kätköpaikka ei ollut enää oleellinen vaan se että kuuman tavaran saisi omalta reviiriltään huithittoon.
Onics
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 9:55 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Onics »

Paniikista puheenollen. Jos mielikuvitus riittää, niin voi tosiaan mietiskellä miltä tuntuu (mahdollisesti päihteistä laskuissa, vaikea edes kuvailla sitä vainoharhaisuutta vaikka ei ole edes tehnyt mitään) kahden haisevan säkin kanssa suhteellisen syrjäseudulla yön pimeydessä ja taaksesi liimaantuu auton valot. Valkoinen transporter on yleinen malli mm. remonttimiehillä, poliisin lisäksi...

:wink:
Niinanna
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2011 3:24 pm

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Niinanna »

Onics kirjoitti:
Niinanna kirjoitti: Onneksi olkoon Onics, sait täällä aikaan kuukauden reaktion. Hyi yök pyök olkoon :x
Pahoittelen, mutta ei ole oikein nättiä tapaa näitä brutaaleja asioita setviä. Onhan tässä käyty jo ihan yksityiskohtaisesti läpi mitä tapahtuu ruumiille, joten omani oli sieltä lähes K16 rajalta...
Eijei, en mie sillä, sori :) Hajumuisto tuli vaan nokkaan ja oksu kurkkuun, kun on tosiaan tuo höperö kaveri vähän vistoine mieltymyksineen tuossa.. Jatkakkee vain, mukavaa spekuahan tämä.
Se, joka ei koskaan muuta mieltään, ei ole koskaan oppinut mitään.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

En jaksa uskoa teoriaan että ruumiit olisi tarkoituksella jätetty löydettäviksi. Kyllähän ne kannattaa hävittää siten että niitä ei kuuna päivänä löydetä. Näinhän on useassa tapauksessa tehtykin (vrt. Volkan Unsal, Jari Aaltonen, Pauli Saastamoinen).
Jos kyseessä on United Brotherhood, he osaavat toimia juuri näin. Jos he haluavat
hävittää ruumiit kokonaan, he tekevät sen. Tämän takia en usko, että ruumiit olisi vahingossa jätetty löydettäviksi. Kiirettä ja paniikkia väitetään toistuvasti motiiviksi, mutta miksi niin hirveässä kiireessä ja paniikissa olevat olisivat jättäneet ruumiit useiden kilometrien (linnuntietäkin 5,5km) päähän toisistaan? Toinen löytyi ihan läheltä taloja. Ei sellaiseen paikkaan jätetä, jos halutaan hävittää pysyvästi ruumis: ei ainakaan rikollisjärjestö jätä.
Kun rikoksen kohde hävitetään tehokkaasti esim. upottamalla vesistöön tai kaivamalla riittävän syvälle (ja suvisessa Suomessa tämä ei ole ongelma) niin kiinnijäämis- ja tuomituksi tulemisen riski oleellisesti pienenee.
Niin edelleen tämä ei olisi kovin vaikeaa, ja tekijät olisivat voineet toimia ihan yhtä hyvin näin kuin jättää toinen ruumis lähelle taloja ja kuljettaa toinen useiden kilometrin päähän toisesta.

Voi hyvinkin olla että näitä kahta kalmoa on säilytetty jossain muualla esim. mahdollisen surmapaikan lähistöllä tarkoituksena ne myöhemmin hävittää em. tehokkaalla tavalla. Mutta kun asia oli siirtynyt nopeaan tahtiin KRP:lle ja se jo ensimmäisessä yleisötiedottessaan epäili vahvasti henkirikosta, niin tekijään (tekijöihin) iski tyypillinen rikoksentekijän valtava ahdistus ja paniikki vainoharhaisuuteen asti.
Ensimmäinen yleisötiedote tuli kolme viikkoa ja kaksi päivää katoamisen jälkeen. Että ruumiit olisivat voineet olla jossain esim. Vantaalla asutuskeskuksessa yli kolme viikkoa, eikä mitään ilmoitusta epäilyttävästä hajusta olisi tullut? Ruumiiden kuntohan viittaa siihen, että ne ovat altistuneet lämmölle koko ajan eikä missään pakastimessa ole säilytetty kolmea viikkoa.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Ralle Ryökäle kirjoitti:Tää Tuomela asu joskus Vantaan Asolassa Koivukylän tykönä mut kuiteskin kauan sitten.
Lyhensin lainausta, jättämällä mm. datsunit ja nissanit siitä pois. Olen linkittänyt jo alussa uutisen toiseen lukittuun ketjuun, missä Tuomelan ikään sopiva mies oli tappanut miehen Vantaan Asolassa vuonna 1998.
Onics
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 9:55 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Onics »

Siru83 kirjoitti: Ensimmäinen yleisötiedote tuli kolme viikkoa ja kaksi päivää katoamisen jälkeen. Että ruumiit olisivat voineet olla jossain esim. Vantaalla asutuskeskuksessa yli kolme viikkoa, eikä mitään ilmoitusta epäilyttävästä hajusta olisi tullut? Ruumiiden kuntohan viittaa siihen, että ne ovat altistuneet lämmölle koko ajan eikä missään pakastimessa ole säilytetty kolmea viikkoa.
Ehkä ne ovat olleet siellä kuuluisissa kätköissä syrjäisillä paikoilla joita täälläkin on suositeltu, eivätkä keskellä asutusta. Se, että pitää siirtää, ei tarkoita että alkuperäinen paikka olisi sinäänsä ollut huono, ainoastaan "kuuma". Oliko joku peräti saanut vihiä, tai vasikoinut mahdollisesti henkirikoksesta. Poliisin vinkkimiehet tietävät että joku teki jotain, mutta kukaan ei oikein tietä kuka ja mitä. Riittää, että tällaisestä on edes epäilys, niin siirto on edessä. Vainoharhaisus, rikollisten vakaa ammattitauti. Veikkaan, että pähkiksen alamaailmassa on huhuja riittänyt heti katoamisen jälkeen, onko sieltä tullut tietoa poliisille että nyt on hengettömänä joku ja siksikin katoaminen on muuttunut nopeammin henkirikoksen tutkinnaksi. .

Oliko tarkoitus mennä sittenkin esimerkiksi vesistöön, jonne kai tuota yksityistietä pääsee? Ajatellen kännykkämurhia ja Suvisaaristoa, lähtisin kyllä tutkimaan veneenomistajien taustoja tuolla. Tai mahdollisesti, oliko Paakkunaisen jemmaus vain välisäilö, esimerkiksi sitä vesistöä ajatellen tai tilaongelman vuoksi Tuomelaa noudettaessa, mutta jonne se lopulta jäikin. Onko matka ollut samalle paikkaa, mutta sekin on alkanut tuntua virheeltä ja Tuomela on heitetty sattumanvaraiseen paikkaan, hyläten samalla koko idea. Se sopisi kevyeen kaivuun ja peittämiseen. Vain ohikulkijoiden katseilta enimmät piiloon. Jos on outoa kaivaa suoraan tienvarteen, niin sieltä on myös yhtä helppo se hakea poiskin. Riskialtista, mutta sekin on vaihtoehto jos asialla on ihmiset jotka eivät paljon riskienhallinnasta välitä, kunhan lopputulos on hyvä. Onko tässä päästy toisen kanssa puoliväliin ja toisen kanssa kariutunut ihan alkumetreillä?

Näitä vaihtoehtoja on oikeastaan tuhansia. Se on kuitenkin selvää, että harvinaisen raaka ja kylmäverinen murha ei sovi siihen miten se on paljastunut. Jotain on tapahtunut, mikä ei ole suunnitelmissa ollut.
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Onics kirjoitti:En usko, että kannattaa niin kamalasti vetää johtopäätöksiä KRP:n toiminnasta. Vantaan poliisilla ei tietääkseni ole samanlaista väkivaltarikosyksikköä kuin Helsingillä joka käsittääkseni tutkii omin voimin, joten lienee normaalia että katoaminen joka alkaakin vaikuttaa henkirikokselta, lykätään mahdollisimman nopeasti sellaiseksi Jokiniemeen.
Vantaan poliisissa on väkivaltarikosyksikkö;
http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusim ... endocument
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Arlene kirjoitti: Vantaan poliisissa on väkivaltarikosyksikkö;
http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusim ... endocument
Ne tutkivatkin alussa jonkun aikaa normaalin menettelyn mukaisesti mutta nopeasti siirsivät KRP:lle kun tutkimuksissa ei päästy eteenpäin yhtään.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Facebookista poimittua...Joku oli siis laittanut sinne linkin poliisioperaatiosta Vantaalta ja toinen vastannut;

XXXXXXX: Toi liittyy Pähkinärintees kadonneisiin ja "paloteltuihin" heppuihin,lammaslammest oli löytyny käsi ettei frendi viitti edes koiraansa uittaa...

Liekö totta vai onko hieman väritettyä stooria... :)
krokotiili
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 1:25 pm

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja krokotiili »

Kappas, johan on huhu. Ei ole kyllä näkynyt kummempaa poliisioperaatiota Lammaslammella, ainoat poliisit joita on näkynyt on ollut UB:n kerhotilojen edessä. Nyt kyllä en ole nähnyt niitä tutkijoiden autoja vaan perus partiopoliiseja ja siviiliautoja joissa poliiseja sisällä. Ko. kerhotilahan sijaitsee sellaisessa paikassa jossa ei voi olla ohikulkuliikennettä ollenkaan vaan poliisit joutuvat menemään joko pihojen läpi tai sitten jalkakäytävää pitkin.
Avatar
vandaali
Nikke Knakkertton
Viestit: 155
Liittynyt: To Helmi 12, 2009 4:39 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja vandaali »

No vitut lammesta mitään kättä ole löytynyt! Ai ne ois palotellut ne jannut ja paiskonut käden lampeen ja loput vihdintien varteen ja lepsämään :lol: :lol: Voi terve näitä huhuja taas..ei ole paljon lammella sukeltajia yms näkynyt voin kertoa..
Onics
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 9:55 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Onics »

Onko Vantaa "murharyhmän" resurssit/osaaminen/aluejako millaista tasoa esim. Helsingin vastaavaan?

Hyvä tietää kuitenkin, yritin hieman googlailla, mutta ei antanut ainakaan suoria hittejä noilla hakusanoilla, eikä siitä ole kuullut puhuttavan julkisuudessa, niin oletin että sitä ei ole. Muutenhan se olisi hyvä juttu, koska KRP:n maja on Jokiniemessä Vantaalla, joten esimerkiksi sellaista tilannetta ei tule että joutuu asiakirjoja ja muuta seilaamaan esimerkiksi Jokiniemen ja Ivalon välillä. Byrokratia on tietty sitä itseään, mutta jos poliisi säästöjä kaipaa, niin ehkä pieni toiminnan tehostaminen mm. tässä mielessä olisi paikallaan. Papereiden ja toimivaltuuksien pyörittelemiseen kuluu ihan kamalasti rahaa tässä maassa.



edit: Ja siinä sitä "pähkiksen alamaailmaa" huhuineen...miettikää mitä siellä on tässä reilun kuukauden aikana puhuttu. Veikkaan että paikallisten baarien liikevaihto on heilahtanut 30%, koska kaikki butaaninhaistelijat ja karkkivarkaat tulee oluelle kuulemaan sisäpiirin tietoja :D
Onics
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 9:55 am

Re: Esa Paakkunaisen ja Simo Tuomelan henkirikos -Vantaa 2011

Viesti Kirjoittaja Onics »

Onics kirjoitti: Oliko joku peräti saanut vihiä, tai vasikoinut mahdollisesti henkirikoksesta. Poliisin vinkkimiehet tietävät että joku teki jotain, mutta kukaan ei oikein tietä kuka ja mitä. Riittää, että tällaisestä on edes epäilys, niin siirto on edessä. Vainoharhaisus, rikollisten vakaa ammattitauti
Että pääsisin näyttämään kovinkin etevältä, on pakko lainata itseään.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/lauka ... 25427.html

Tietysti taustalla voi olla mitä vain ja martsarissa nyt tapahtuu aina, mutta paikka ja se, että poliisi jatkaa etsintöjä mutta sivullisilla ole vaaraa voivat puhua monenkin asian puolesta. Menee taas dekkarikerhoon, mutta miten olisi rikollisten välienselvittelyt? Alkaen jo paljon aiemmin, ennen tätä :roll:

Kuvissa näkyy muuten Kivimäen Kebab&Pizza, mahtaakohan käydä pankkikortti, viitaten aiempiin spekulaatioihin siitä, mihin tarvitaan käteistä. Vielä kun jostain naapurin huoltoyhtiöstä on nyysitty isoja, vahvoja säkkejä :wink:
Vastaa Viestiin