Puhelinkuuntelu ja paikantaminen

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Lauryn
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2007 1:14 pm

Viesti Kirjoittaja Lauryn »

Tattoo kirjoitti:
Jos se kaikuu sen takia kun ne atarin tyypit mussuttaa munkkia kaffeja ja kuuntelee samalla kaiutin-toiminnolla puhelua...haha...ei voi kuunnella luureilla kun leuat ankarasti arnold donutsin tuotteita jauhaa, ei pysu nappi korvassa
..ttu mua mikään atari kuuntele... Kyllä sen nyt KRP pitää vähintään olla :lol:
Ei vaan. Tuttu vanhan liiton toimittaja kertoi metkan tarinan 1970-luvulta, jolloin kuuntelujärjestelmät oli huomattavasti kehittymättömämpiä. Mies oli saanut Suojelupoliisin linjoilleen erääseen työasiaansa liittyen.
Suopo oli roikkunut linjoilla niin kauan ja aktiivisesti, että kuuntelija ja kuunneltava olivat tuttavustuneet keskenään. Toimittaja x saattoi nostaa luurin ja kysyä "etsivä y, mitäs teille tänään kuuluu" ja etsivä y vastasi ja kertoi kuulumisia. Tosin tasolla "on ilmoja pidellyt". Välillä toimittaja x oli havaitsevinaan, näin ainakin kertoessaan otaksui, että etsivä vaikutti välillä aika päihtyneeltä. Olipa etsivä kerran todennut ennen hallituksen nimittämistä eduskuntavaalien jälkeen että "valtionvarainministeriksi tulee z.c, ulkoministeriksi r.r. ja niin edelleen. Kerronpa nyt, kun huomenna ne julkistetaan etkä sinä sillä tiedolla mitään ehdi tehdä".

Oi niitä aikoja... 8)
C-Bane
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 3:31 pm

Viesti Kirjoittaja C-Bane »

hieman OT:

Monen bisnekset kusee kyllä tuo luurien käyttö.
Mitenhän ihmeessä ennen ihmiset "pyörittivät" ja tulivat toimeen?
Ihmiset ovat laiskistuneet ja pieninkin asia pitää hoitaa puhelimen välityksellä.

Oi niitä aikoija jolloin lankapuhelimetkin olivat harvassa. 8)
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1586
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Urbaani legendako

Viesti Kirjoittaja apollo »

Kokeile onko puhelimesi seurannassa seuraavalla tavalla:

Näppäile käsin kaverisi numero puhelimeesi ja lisää loppuun numero 8. Mikäli puhelin ilmoittaa, että numerovalintasi on virhellinen, niin puhelimesi ei ole seurannassa. Jos taas vastapään puhelin soi normaalisti, luuriasi seurataan.

Ja uskoo ken tahtoo! :D
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Re: Urbaani legendako

Viesti Kirjoittaja Bombay »

apollo kirjoitti:Kokeile onko puhelimesi seurannassa seuraavalla tavalla:

Näppäile käsin kaverisi numero puhelimeesi ja lisää loppuun numero 8. Mikäli puhelin ilmoittaa, että numerovalintasi on virhellinen, niin puhelimesi ei ole seurannassa. Jos taas vastapään puhelin soi normaalisti, luuriasi seurataan.

Ja uskoo ken tahtoo! :D
"Valitsemasi numero ei ole käytössä" jejee, ei seurata :lol:
legion_of_thor
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 6:59 pm

Viesti Kirjoittaja legion_of_thor »

kaverin kertoman mukaan: jos puhelintasi kuunnellaan, poliisin pitää ilmoittaa sulle siitä kirjallisesti kuuntelun päätyttyä. minä aikana/ajankohtana kuuntelu on tapahtunut yms.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

ei seurata täälläkään ja oli ihan pakko kokeilla:)
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

legion_of_thor kirjoitti:kaverin kertoman mukaan: jos puhelintasi kuunnellaan, poliisin pitää ilmoittaa sulle siitä kirjallisesti kuuntelun päätyttyä. minä aikana/ajankohtana kuuntelu on tapahtunut yms.
Totta.
Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 424
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

legion_of_thor kirjoitti:kaverin kertoman mukaan: jos puhelintasi kuunnellaan, poliisin pitää ilmoittaa sulle siitä kirjallisesti kuuntelun päätyttyä. minä aikana/ajankohtana kuuntelu on tapahtunut yms.
Niin. Kun postataan vaikka jotain huumepamppua niin poliisit varmaan lähettävät kirjeen sille että "Moro kuunneltiin muuten sun puhelinta eilen kolmesta neljään mutta älä kerro tolle Ranelle että saadaan se poseen".

EDIT: Jumppahuiti, olinkin väärässä.

Pakkokeinolaki
11 § (24.3.1995/402)
Toimenpiteen lopettaminen ja pakkokeinon käytöstä ilmoittaminen

Tutkinnanjohtajan tulee lopettaa tässä luvussa tarkoitetun pakkokeinon käyttö, kun sen tarkoitus on saavutettu tai luvan tai päätöksen voimassaolo on päättynyt. Hänen tulee ilmoittaa tästä luvan myöntäjälle tai päätöksen tekijälle.

Kun asia on saatettu syyttäjän harkittavaksi tai esitutkinta muuten on päätetty lopettaa, epäillylle on ilmoitettava häneen kohdistetuista tässä luvussa tarkoitetuista pakkokeinoista. Jollei asiassa ole päätetty tutkinnan lopettamisesta tai asiaa saatettu syyttäjän harkittavaksi vuoden kuluttua pakkokeinon käytön lopettamisesta, pakkokeinon käytöstä on viimeistään tällöin ilmoitettava epäillylle. Tuomioistuin voi tutkinnanjohtajan esityksestä tärkeästä tutkinnallisesta syystä päättää, että ilmoitus saadaan tehdä myöhemmin tai että se saadaan jättää tekemättä. (27.6.2003/646)
Tattoo
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 2:28 am

Viesti Kirjoittaja Tattoo »

...Tuomioistuin voi tutkinnanjohtajan esityksestä tärkeästä tutkinnallisesta syystä päättää, että ilmoitus saadaan tehdä myöhemmin tai että se saadaan jättää tekemättä. (27.6.2003/646)

Se ilmoitetaan tasan ja tarkkaan sillon kun sut tuodaan kopista ekakerran kuulusteltavaksi...ehkä...toden näköisesti ensin pumpataan vähän ja sitten kun sanot jotain väärin, niin kaveri kaivaa Grammarin ja kysyy että etkös sä just tässä puhu "asiasta"=)
Minney Magia
Martin Riggs
Viestit: 609
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia »

Joo, olin joskus telekuuntelussa ja seurannassa. Kun esitutkinta oli valmis ja laput laitettu syyttäjälle, niin ilmoitus meni äidilleni, jonka liittymä mulla oli käytössä :oops: :oops: :oops:!
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1586
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

Voivat ilmoittaa vasta vuodenkin perästä, että puhelintasi on kuunneltu silloin ja silloin yhden viikon. Samalla ilmoittavat myös muusta tele-seurannasta, siis siitä että pyörit pisteenä kartalla ja että kenen kanssa olet ollut yhteyksissä.

Lisäksi olen kuullut ilmoituksesta, että sinua on epäilty tietystä rikoksesta, mutta rikosta ei ole saatu toteen näyttöön ja seuranta on TOISTAISEKSI ohi. Ja tässä tapauksessa ei ole televalvonnasta mainittu mitään.

Niin että kyllä ne puhelimet kannattaa jättää kotiin jos lähet rikoksia tehtailemaan. Tai jätä vaikka puhelin mykkänä taksin takapenkin väliin... siinä onkin seuraamista 8)
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Tiina kirjoitti:
Tattoo kirjoitti:Nykyään on aika paljon ihmisiä jotka pyrkivät mahdollisimman paljon olemaan jättämättä itsestään "sähköisiä jälkiä", ei siksi että olisivat rikollisia vaan siksi että kokevat mahdollisuuden tuollaiseen tarkkailuun ahdistavaksi.
Jotkut ei ota edes kauppojen(plussa, s-etukortti, ykkösbonus) -kortteja tämän takia :roll:
Esmes minä. En pahemmin innostu ajatuksesta, että joku kaupallisuudelle vihkiytynyt taho voisi halutessaan yhdistää luottokorttini tiedot päivän ruokalistaan ja muihin tietoihin elämästäni.

Mutta joku raja sentään, en nyt ole pankki ym. -korteista luopunut, vaikka jotkut kuulemma karsastavat niitäkin em. syystä.
Every ship must sail a world.
Minney Magia
Martin Riggs
Viestit: 609
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia »

Jep! Kyllä mullakin nykyään löytyy kortteja moneen lähtöön ja mun puolesta saavat kuunnella puhelintanikin ihan milloin haluavat.
Siinä sitä olisikin korvat punaisena komisariolla, kun siskon kanssa suunnitellaan viikonlopun ruokaostoksia :lol:
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.
Citizen
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Väärä numero

Viesti Kirjoittaja Citizen »

Joskus tiedetään käyneen niinkin, että isoja "laittomia" bileitä järjestävien henkilöiden puhelimia oli kuunneltu. Kemuiltana yksi pääoperaattoreista oli soittanut väärään numeroon oikeasti. Näppäilyvirhe tai vastaava.
Eläkeläispariskunta oli ihmeissään kun ovikello soi ja siellä oli "tuhkakuppiratsiamiehet" pluton kanssa tunkemassa sisälle.
seppä jo syntyessään
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2007 2:04 am

Viesti Kirjoittaja seppä jo syntyessään »

onks jollain tarkempaa tietoo mihin toi kasi numero perustuu, kun se lisätään soitettavan puhelin numeron loppuun? ja mahtaneekohan pitää paikkansa et se liittyy jotenkin seurantaan. soittelin moneen eri numeroon lisäten kasin perään ja aina yhdistää, samaten kävi kun soittelin puolisoni liittymällä. :twisted:
Vastaa Viestiin