Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Smiley
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: To Elo 18, 2011 3:15 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Smiley »

Ei muutes selviä.
Aluksi puhuttiin, että nimimerkki Karoee kysyi Kymco Agility merkkisestä skootterista, että paljo kulkee.
Kuitenkin joku on sen jälkeen katsonut rekkarin perusteella, ettei se ole Karoliinan skootteri.

Joten lueppa itse muutama sata aikaisempaa viestiä :wink:

Eli tuo Kymco agility on jäänyt täällä leijumaan faktaksi, vaikka oli aluksi vain pelkkä huhu, ja joku todella oikaisi asian, mutta näköjään kaikki ei ole ko viestiä lukenut.
Käytäppä esim tuota hakutoimintoa 8)[/quote]

Kyllä siellä alkupäässä tais olla kuvakin sen skootterista jollain pihalla, en nyt varmaks vanno kuitenkaan.

Ja eikös joku lehti ollu hakenu täytettä sivuilleen sillä kuvalla minkä talkkari otti skopast?
Nyt ollu vähän pimennossa, mutta muistelisin että Kymco agility olis, ja siis jotenkin en usko että se hupelin siellä skootterissa olis, kai se nyt on tutkittu sen verta tarkkaan :|
peteme
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja peteme »

Joku puhui että kännykänkenttä olisi 1km säteellä skootterista ja oli ympyröinyt skootterin keskipisteeksi.Minun mielestäni tulisi huomioda se tottijärven maston kuuluvuusalue tälläisessä.Eli km rajat olisi siinä mistä se ottaa mastoon yhteyttä. Ei suinkaan ympyrä.
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Diogen kirjoitti:
ChiefInvestigator kirjoitti:
Diogen kirjoitti:
Voiko yhden aseman perusteella päätellä puhelimen etäisyyden siitä asemasta?
Vai ainoastaan suunnan?
Yhden aseman perusteella saa likimääräisen etäisyyden, mutta ei suuntaa. Suunta saadaan mukaan vasta kun on etäisyys myös toiseen mastoon. Toki suunta voidaan saada myös yhdestä solusta, jos antenni on suunta-antenni niin tiedetään suurinpiirtein suuntakin

Miten poliisi on pystynyt tällaisen tiedon perusteella päättelemään, että puhelin oli skootterin lähellä?
Veikkaisin, että poliisi on analysoinut kaikki Karoliinan puhelut ja niiden perusteella mallintanut, ettei puhelin voi kaukana alueesta olla. Sitten saanut informaatiota operaattoreilta missä on katveita joissa puhelin mahdollisesti tavoittaa vain Tottijärven signaalin.

Km -säde saattaa perustua maston ja puhelimen kommunikoinnista ja kättelystä laskettuun viiveeseen josta voidaan arvioida puhelimen etäisyyttä mastosta.
Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 754
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

Sipuli kirjoitti:3. Miksi Karoliina vietti iltaa ”uusien” tuttavapoikien kanssa? Olisivatko he tarjonneet oman tuttavapiirinsä kautta mahdollisuuden häipyä maasta jälkeä jättämättä? Oliko koko homma tarkoin suunniteltu tapahtumaketju? Karon maailma oli muuttumassa kovasti, paineita aiheutti uuteen kouluun siirtyminen piakkoin, siskon lähtö pois vuodeksi - jonka jälkeen hän olisi äitinsä ainoa ”vahdittava” ja siten ajatus tulevaisuudesta ei tuntunutkaan niin mukavalta?
Otetaanpa tämä lasin alle (pahoittelut jos on ilmennyt jo aiemmin, tämä on nyt mun versio):

Karoliina Kestiä vituttaa. Raskaasti. Syitä voimme vain arvailla, mutta niillä meistä jotka ovat eläneet jotain muuta kuin täysin suojatun lapsuuden ja teiniyden, voi olla jotain osviittaa mahdollisista syistä. Koulu on loppunut ja uusi elämänvaihe alkamassa. Karoliinan pitäisi olla tavallaan vapaa, mutta vapaaksi hän ei itseään tunne. Suomalaiseen tyyliin Karoliina ottaa suruunsa häppää ja etsii kesän mittaan seikkailuja, mutta mikään ei tunnu auttavan ahdistukseen.

Onneksi Karoliinalla on Suunnitelma. On ollut jo kauan. Ja koska Karoliina on fiksu tyttö - sanotaanko 'streetwise' - Suunnitelma on jotain parempaa kuin satunnaisen rekkakuskin kyytiin liftaaminen. Sitä ei ole sidottu mihinkään tiettyyn päivämäärään, ja edes Karoliina itse ei ole varma tullaanko sitä koskaan toteuttamaan. Ja Kaveri, tai useampikin. Sellaisia, joista kukaan muu ei tiedä juuri mitään tai yhtään mitään. Kavereita, jotka tekevät minkä lupaavat ja osaavat pitää suunsa kiinni.

31.7. jokin naksahtaa. Ehkäpä bileissä tapahtuu jotain, Karoliina olisi toivonut yhdeltä pojista jotain, mikä ei sitten toteutunutkaan... Heti Villilästä lähdettyään hän kaivaa taskustaan jo kauan sitten hankitun halvan prepaid-luurin. Se on mukana, koska Karoliinalla oli jo kotoa lähtiessä tunne, että sitä saatetaan tarvita. Karoliina soittaa ja sopii tapaamisen. Sitten hän jatkaa matkaa. Nyt pitää vain löytää sopiva paikka, ei liian kaukana tapaamispaikasta. Jospa ajelisi tuonne sivukadulle päin? Karoliina ajaa Likolammentien päähän, kääntyy silmukassa ja tulee pihatielle. Juuri sopiva! Karoliina rysäyttää skootterin hiljaisella vauhdilla heiveröisestä kaiteesta läpi, jättää sen niille sijoilleen ja juoksee pois. Toivottavasti kukaan ei herännyt ja nähnyt! Skootteri, joka vielä pari kuukautta sitten tuntui haaveiden täyttymykseltä, ei enää merkitse mitään. Sillä ei päässyt pakoon sitä mitä Karoliina pakenee. Jääköön siis, skoottereita saa uusia, elämiä ei! Samoin kotiavaimet - kotiin ei Karoliina aio mennä enää ikinä. Kuin myös lompakko, mopokorttia ei uudessa elämässä tarvita ja rahaa siellä ei olekaan. Siinä teille miettimistä! Tuumii Karoliina oikoessaan metsän poikki kohti moottoritietä. Kyllä ne sitten itkevät, kun luulevat että olen kuollut! Metsässä rämpiessä Karoliinalle itsellekin pyrskähtää itku silmään, mutta nyt ei enää peräännytä, ei vaikka mikä olisi! Karoliina tavoittelee prepaid-luuriaan taskusta, mutta käteen tuleekin se tavallinen. Hemmetti, nehän voivat jäljittää sen niinkuin CSI:ssa! Puhelinta sammuttamatta Karoliina viskaa sen pöpelikköön. Prepaid-luurilla hän soittaa ja varmistaa että hakija on tulossa sovittuun paikkaan, moottoritien pientareelle. Katkera hymynkare käy Karoliinan kasvoilla - luulivat varmaan etten tunne näitä seutuja! Hah! Karoliina nousee moottoritien penkalta odottavaan autoon ja menee mitään sanomatta etupenkille. Kuski tietää myös olla puhumatta - voi olla että vielä käännytään takaisin. Mutta ei käännytä. Auto lähtee ja Karoliina sen mukana, pois Tampereelta, pois Suomesta, pois entisestä kirotusta elämästä.

Ehkäpä tällä hetkellä Karoliina totuttelee elämään tanskalaisessa kommuunissa. Toverina voi olla joku toinen suomalaistyttökin, sellainen joka osaa pitää suunsa kiinni. Ehkäpä muutaman vuoden päästä tanskalaisena kotiäitinä, siitä mahdollisesti Saksaan, jos tuntuu että epäilykset heräävät. Maailma on suuri, paljon suurempi kuin pelkkä Tampere...


Heh. Sellainen. Helvetin kaukaa haettu tosin, varmaan yhtä kaukaa kuin sarjamurhaaja, ja melkein yhtä kaukaa kuin seksivankila. Ainakin tässä Karoliina jää henkiin.
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush
Vihikoira
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Heinä 22, 2007 9:52 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Vihikoira »

[quote="Tiina"]^Jossain tuolla puolivälissä joku kirjoitti, että yhden bilepojan isä (olisiko sitten juuri tämä vanhin) on myös kokoomuksen vaikuttajia. Joten ehkäpä avaimet/pääsy tiloihin on avautunut sitä kautta. 8)[/quote

Spekuni on tv-sarjamainen, entäpä jos kokoomuksen tiloissa on tapahtunut jotain ja kokoomuspomot ovat ruvenneet peittelemään jälkiä, ettei tule ikävää julkisuutta puolueelle. En nyt tarkoita Kataista ym. ylintä johtoa, vaan Tampereen paikallisia aktivisteja.
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja japittaja »

peteme kirjoitti:Joku puhui että kännykänkenttä olisi 1km säteellä skootterista ja oli ympyröinyt skootterin keskipisteeksi.Minun mielestäni tulisi huomioda se tottijärven maston kuuluvuusalue tälläisessä.Eli km rajat olisi siinä mistä se ottaa mastoon yhteyttä. Ei suinkaan ympyrä.
Mitä tarkoitetaan Tottijärven mastolla ? Lähempänä, noin 10 km:n päässä, on eteläNokialla Naulonvuoren masto korkealla paikalla. Tähän on kännykän helppo ottaa yhteyttä, koska Naulonvuori kohoaa 50-70 m ympäröivää maastoa korkeammalle ja etäisyyttä tosiaan vain noin 10 km Likolammenkadulle.
AriKi
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 10:57 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja AriKi »

Lyhyesti oma spekulaatio..
KK lähtenyt kotiin ja oikeaan suuntaan, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syysta kääntynyt Nokiantietä itään Pukkisaarenkadun kohdilta. KK pysähtynyt pysäkille bemu poikien kanssa, jossa KK viimeisen kerran skoban päällä. KK siirtyy autoon vapaaehtoisesti. Skoban ajaa aitaan yksi bemu henkilöistä vahinkossa, tarkoitus oli ajaaa se johonki aivan muualle. KK kuulee asiasta ja hermostuu, aikoo soittaa johonki tämä estetään heittämällä puhelin ulos autosta. KK raivostuu ja niin tekee myös joku bemu pojista. KK päättää päivänsä ja bemu pojat hävittävät ruumiin myöhemmin jonnekkin.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Jaa-a. En nyt tiedä kuinka suuren vahingon seudun puhelinliikenteelle olisi aiheuttanut Tottijärven maston alasajo muutamaksi minuutiksi. Noita telemastoja on niin tiuhaan, että yhden maston poissaolo pelistä ei vaikuta liikenteeseen juuri lainkaan.
Ja tuollaisen saa pois verkosta tietokoneelta, joten ei olisi ollut mitenkään ''keskiaikainen'' juttu, mutta sillä olisi ehkä pystytty paikantamaan tuo Karon puhelin paremmin.

Ja kenelle tuosta 5-15 minuutin katkosta olisi ollut haittaa?
Nuotio & Äreät Tiput
peteme
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja peteme »

japittaja kirjoitti: Mitä tarkoitetaan Tottijärven mastolla ? .
En tarkemmin muuta tiedä, mutta kun puhuttiin nimeenomaan että puhelin olisi ottanut tottijärvellä sijaitsevaan mastoon yheyttä.
Nordik
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Elo 09, 2011 8:43 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Nordik »

GWR kirjoitti: No tälle asialle on se selitys, että skopa on kyllä ollut tarkoitus piilottaa paremmin. Pimeällä kadulla on vain käynyt onnettomuus ja ajettu ulos. Skopa ei ole lähtenyt käyntiin, joten se on ollut vähän pakko jättää siihen.
Kuva[/quote]

Hieno ja havainnollistava kartta. Missä taloyhtiön parkkipaikat ovat? Mikä rakennus on pihatien vasemmalla puolella (länsipuolella) oleva pitkähkö rakennus? Ettei vaan olisi autokatos/varasto?
Kirvesmies
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: La Elo 13, 2011 11:01 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kirvesmies »

Täällä on pohdittu KK:n kännykän olinpaikkaa ja sen mahdollista siirtymistä esim. jäteauton mukana. Se että lain mukaan jätteitä saa kerätä vain 06:00-22:00 pitää kutinsa ainakin 95%:sti. Joissakin tapauksissa tiedän, että jätekuljetuksia ajava urakoitsija onkin aloittanut keräyksen jo ennen klo 06:00 aamulla, josta asukkaat ovat valittaneet, ja josta on sitten annettu urakoitsijalle huomautus, ja sillä lailla homma on palautettu takaisin normaaliin. Eli on mahdollista, joskin epätodennäköistä se, että jäteauto olisi käynyt tyhjentämässä roska-astiat jo klo 5 tienoilla. Tyhjennyspäivän pystyy myös selvittämään jätefirmalta, ja jos se on sattumalta maanantai, niin todennäköisyys tähän vaihtoehtoon kasvaa.

Montun reuna on nyt siis moneen kertaan etsitty eri etsintäpartioiden toimesta ja yhden kerran metallinpaljastimella. Ei löytynyt maasta, eli maassa se ei enää ole. Olisiko se voinut lentää puuhun? Tein itse kokeiluja kahdella erilaisella kännykällä, ja tulokset olivat aika huonoja. Mäntyyn ja koivuun ei onnistunut jäämään lainkaan, pienen kuusen tiheään latvustoon jäi, jos melkeinpä asetteli, tai pudotti vain muutaman sentin korkeudelta. Parhaat tulokset tuli orapihlaja-aidassa, jossa oli paljon piikkejä ja jokavuotisia oksien leikkausohtia, joihin puhelin tarttui helpommin. Silloin sen sai jäämään jopa 20 cm pudotuksella puskaaseen kiinni. Mutta vain hetkeksi. Eli heti kun tuli ensimmäinen tuulenpuuska, ja puskas hiukan heilahti, niin kännykkä putosi maahan asti heti. Ja nyt on kuukauden aikana jo muutaman kerran tuulennut, eli jos kännykkä olisi aluksi puussa ollutkin, olisi se jo ehtinyt varista maahan siihen mennessä kun alue tutkittiin miinaharavalla.

Eli kyllä se mahdollisuus on ihan yksi vastaan miljardi, että puhelin voisi olla heitettäessä osunut ja jäänyt johonkin puuhun.

Uskoisin, että puhelimen akku loppui maanantaina klo 05, tai toki jonkinmoinen mahdollisuus sekin, että joku tuli hakemaan silloin kännykkää, ja otti akun irti.

Nimittäin semmoinen yhteensattuma tuon "aamulla klo 5" ajankohdan kanssa on, että Tampereella aurinko nousi silloin klo 04:53.

http://vantaaweather.info/sun.phtml?day ... VyZQ%3D%3D

Ehkä hakija ei ole ihan kehdannut/uskaltanut taskulampun kanssa yön pimeinä tunteina kännyä etsiä, mutta aamuhämärässä ja auringonnousun aikaan sen on jo päivän valossa löytänyt helposti. On toki voinut etsiä läpi yönkin pimeässä, mutta ei ole löytänyt.

Miksi kännykkä olisi haluttu löytää ja hakea pois?

A) Siksi, että kännykässä on tiedetty tai pelätty olevan kuvia kai tekstareita, joita ei ole haluttu ulkopuolisen tutkijan käyttöön?
B) Siksi, että kännykän löytöpaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä olisi KK:lle ehkä sattunut jotain, jolloin ei olla haluttu, että käynnykkä johtaisi tutkijat tähän paikkaan, ja johtaisi ko. paikan tarkempaan tutkimusiin?

Miten kännykkä on voitu löytää?

A) On tiedetty sen sijainti jo jonkun muun asian perusteella muutaman neliön tarkkuudella. Esim. on ollut käsikähmää tai jotain jossain tietyssä paikassa, jolloin tekijä aivan oikein olettaa, että se kännykkä putosi varmaan siihen.
B) Kännykkä oli päällä aina klo 05 asti. Jos ei millään muuten löydy, niin siihen voi omasta puhelimestaan soittaa, ja jos ei ole äänettömällä, sen sointiääni paljastaa sijainnin. Sitten vaan akku irti ja kännykkä järveen.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Olen tuota sukellusta alusta asti penännyt, nyt sain (osittain) rauhan sillekin. Jos vaikka ohjaaja ei olisi koiraa oikein lukenut. Tosin Pyhäjärvi on niin laaja, virtainen ja syväkin, että jos jostain PItkäniemen kohdalta on veteen joutunut, ei ehkä enää näiltä tietoin löydy.

Oikeasti, ei kai tämä jää auki kuten Raisa ja moni muu :?
There are no crimes behind enemy lines
notsopro
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 3:10 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja notsopro »

Mitä mieltä olette siitä, että Iltiksen ketjussa kerrottiin "Jussin" osoitteen vuotaneen lähipiiriltä ja suorin reitti sinne bilepaikalta kulkee sen metsän kautta pururataa pitkin sinne. Kuka sitten ajoikin tai miksi, ei tiennyt että reitin katkaisee se kaatunut puu!!!! ja joutui kääntymään takaisin likolammin kadun päähän ja sieltä alaspäin...siihen se matka sitten tyssäs.
sylvester1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: La Elo 27, 2011 6:33 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja sylvester1 »

Toistan minkä moni muu:
Tässä jokin ei täsmää, palapelin palasia on liikaa, tuossa ajalla 02:45-03:10 tapahtuu liikaa ja siihen on sekaantuneena liikaa ihmisiä. Ikäänkuin kaikki olisi jo suunniteltu ja sitten ripeästi toteutetaan. Jos joku tulee tapetuksi, niin ei kyllä varmasti välittömästi pystytä tuollaista palettia pyörittämään, varmasti menee aikaa kun ihmetellään että mitä tuli tehtyä ja miten tästä eteenpäin, ajateltavaa ja järjestettävää on liikaa. Esim. Minne ruumis? minne skootteri? minne kännykkä? millä? kuka? jne. Ei hitossa kaikki voi mennä alusta loppuun 25 minuutissa.
Veikkaankin, että Karoliina ei koskaan poistunut sieltä asunnolta, vaan tapettiin ehkä jo klo. 01:00 - 01:30. Perustan tämän siihen että se kaveri jolta Karoliina kyseli viinaa ( Ainakin sen kaverin puheiden mukaan ) sanoi soiton tulleen klo 01 ja ne kaksi poistuivat sieltä asunnolta 01:30. Miksi poistuivat? Tapahtuiko tämän puolen tunnin aikana surma? Ehkä nuo kaksi lähtivät Karoliinan skootterilla hakemaan apua ruumiin käsittelyssä ja hävittämisessä, ei voitu soittaa koska tiedettiin että se näkyisi jälkikäteen. Ehkä siitä tuo trafiikki sinne tänne noilla kaduilla.
Ja edelleen olen sitä mieltä että BMW-henkilöiden piti järjestää skootteri jonnekin, joka ei sitten ei mennyt ihan putkeen. Ja että se KK-kännykkä vietiin hämäystarkoituksessa kanssa sinne ylös. Ja ruumis pyhäjärveen joka on vieressä tai sitten roskikseen josta olikin jo aiemmin puhetta.
Täten kun se yksi sanoi Karoliinan lähteneen 02:30 niin varmaan lähtikin juu (tai vähän aiemmin jo), mutta ei ihan siten kuin on annettu ymmärtää.
Ja 02:45 alkoi sitten se skootteri ym. touhu.
sylvester1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: La Elo 27, 2011 6:33 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja sylvester1 »

Muistaako joku mihin aikaan sanottiin KK:n kännykän ensimmäisen kerran ottaneen yhteyttä Tottijärven mastoon? Vai onko sanottu? En muista nähneeni.
Lukittu