8-vuotiaan Eerikan murha, Helsinki 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Westi84
Nikke Knakkertton
Viestit: 171
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 4:01 am
Paikkakunta: Oopperakaupunki

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Westi84 »

Hemmo kirjoitti: ja Oikeus on voittanut taas. mitä pelleilyä, jos edes vankilassa ei voida valvoa väkivaltaista käyttäytymistä, miten sitten on mahdollista että vankilasta vapautetaan väkivaltarikollisia muiden joukkoon.
Enpä ihmettelis yhtään jos stevarit eivät katsele kameroita ja puutu tilanteeseen heti jos kyseistä henkilöä opetetaan talon tavoille ja hyvä niin.
Varmasti moni stevari haluaisi itsekkin käydä antamassa muistuksen.
Engineer: “Kimi , you are on pole”.
Kimi: Thank You
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Harpolta lainattua:
Entisellä lastensuojelun sosiaalityöntekijällä on tässä viime päivinä palanut päreet.
Melkoinen tilitys entiseltä työntekijältä. Kuinka voi olla mahdollista, että työntekijä joutuu vastaamaan kaikenlaisiin sähköpostiviesteihin ja vielä tehdä päätöksiä perheen raha-asioista. Hallinto-oikeuden päätökset sitten samalla henkilöllä puitavana ja puhelinpäivystys.

Tee kantelu jos näin on.

Lastensuojelun sosiaalityöntekijä ei valitettavasti ehdi peittelemään lapsia iltaisin, kuivaamaan hiekkalaatikolla itkevän, liian vähiissä vaatteissa leikkivän pikkutytön kyyneleitä tai lohduttamaan polkupyörällä kaatunutta, nälkäistä poikaa.
Kaksinaismoralismia..

Tiedän, että jossain muualla ei tällaista hätää ole kaupungeissa ei kunnissa, mutta ote asiaan on yhtä hysteerinen.

Tästä miesten syrjäyttämisestä lastensuojelun nimissä en voi allekirjoittaa. On tapauksia myös missä naiset ovat joutuneet vastaavaan käsittelyyn. Nyt voitaisiinkin katsoa asiaa siltä kantilta, että kuka oikeastaan sotkee vanhempien välejä.
Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

jmit kirjoitti:Olisitteko muuten itse menneet naimisiin Touko Tarkin kanssa? Tapana on yleensä seurustella vuosia, mennä kihloihin ja sitten vasta naimisiin ja vasta sen jälkeen tehdään yhdessä päätös hankkia lapsi ja molemmat sitoutuvat huolehtimaan yhdessä lapsesta.
Ai kauheeta. :lol:
Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

jmit kirjoitti:Olen muuten kasvattanut kolme lasta, jotka kaikki tasapainoisia ja itseensä tyytyväisiä, joten ei tässä nyt ihan ilman näyttöjä olla liikkeellä.
Valitettavasti et ole näyttö yhtään mistään perheinesi, eikä sinun perhe-elämäsi ole kaiken mittatikku.

Vaikka tilastollisesti suurin osa hulluista ihmisistä tulee hulluista perheistä, niin ihmisellä on myös taipumus ja kyky hulluilla ihan itsekseenkin ja haistattaa paskat millään kotikasvatuksilla.

Tämä ilmiö mahdollistaa sen, että todistettavasti on olemassa ihan järkeviä ja kunnollisia ihmisiä, jotka tulevat hulluista perheistä (ovat siis osanneet haistattaa paskat kodin mallille ja toimia täysin toisin) ja hulluja ihmisiä, jotka tulevat ihan kunnollisista perheistä (ovat siis osanneet haistattaa paskat kodin mallille ja toimia täysin toisin).
Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Savolax »

Mickey kirjoitti:Tässä mies yrittää lastensa parasta ja mitä saa? Tiilenpäitä.
http://www.youtube.com/watch?v=TeOq0xrIa1I&feature=plcp
Näin se vaan menee valitettavasti! Toivottavasti menee hoviin ja kerrankin "paha saa palkkansa". Siis ehdollinen tuomio, ei juma*aut*!
Tinilii
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Ti Joulu 02, 2008 2:18 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Tinilii »

Hiukan mua kummastuttaa tuo äidin syyllistäminen. Tai siis tokihan sitä aina voi jossitella jos mistäkin. Miten voi heittää ilmoille väitteen, että tyttö olisi elossa jos äiti olisi ollut hyvä äiti? Olisihan tuo voinut tapahtua viikonloppuisän viikonloppuna, vaikka olisikin asunut äidillänsä.

Ja joidenkin kirjoittajien ajatuksen mustavalkoisuus. Pitää seurustella määrä x, sitten naimisiin, sitten lapsia. Muuten on ihan läpimätä. Paljonko on vahinkoraskauksia? Nitä nyt vain sattuu. Jos myöhemmin sattuu jotain ikävää, niin syy oli siinä kun olit niin vastuuton. Ei elämää voi ennustaa. Valmista vanhempaa ei ole, vanhemmaksi kasvetaan lasten kanssa. Rakkaus lapseen ja halu pitää huolta on se millä minä määrittelisin hyvää vanhemmuutta ja todennäköisyyttä onnistua vanhempana. Ei yhteiskuntaluokka tai siviilisääty.

Tunnen yksinhuoltajaäitejä, pareja jotka "tulivat vahingossa raskaaksi", mutta takana on monta yhteistä vuotta ja lasta, yksinhuoltajaisiä, syrjäytyneitä, rikkaita, vähemmän rikkaita ja sitten ihan noita perinteisen kaavan mukaan edenneitä. En nyt osaa tehdä mitään suoranaista rajanvetoa ja eroa näiden lasten onnellisuudessa. Pääsääntöisesti kaikki haluavat parasta lapsilleen. Tietysti jos joku näistä nyt syyllistyisi johonkin hirveään, olisi helppo tulla tänne jälkiviisailemaan. Kyse on radikaaleja poikkeuksia lukuunottamatta ihmisestä ja henkisestä kapasiteetista, ei siitä miten ja missä olosuhteissa hankkii lapsia. Kyllä se yksinhuoltajaäiti saattaa olla vastuuntuntoisempi äiti, kuin se seurustelu-häät-talol-apset-äiti. Joku yksinhuoltajaisä pärjää näitäkin paremmin. Joku ei lainkaan. Riippuu paljon vahvuudesta käsitellä elämän vastoinkäymisiä, mielestäni enemmän kuin lähtökohdista. Paljon on niitä joilla elämä on täysin mallillaan, tulee vastoinkäymisiä ja sen heikkoutensa huomaa vasta silloin.
neiti kevät
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: La Heinä 23, 2011 6:44 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja neiti kevät »

Harpo kirjoitti: "Nappasin tällaisen kirjoituksen Facebookista. Mielestäni hieno puheenvuoro. Virheitä on varmasti Eerikan yhteydessä tapahtunut, mutta mieluummin soisi, että toimenpiteet kohdistuisivat järjestelmään ja siitä vastaaviin ihmisiin kuin yksittäisiin työntekijöihin."

Olen samaa mieltä Harpon kanssa. Tuo Facebookin kirjoitus on niin valitettavan totta :(
Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

Tinilii kirjoitti:Pitää seurustella määrä x, sitten naimisiin, sitten lapsia. Muuten on ihan läpimätä.
Joo, mut pitää ymmärtää, että on sellaisiakin ihmisiä jotka kykenevät itse olemaan vastuuntuntoisia vasta sitten kun ovat seurustelleet määrätyn aikaa, menneet kihloihin ja sitten naimisiin. Ovat siis sitä sakkia, joiden oma sisäinen itsekuri ei pelkästään riitä, vaan pitää olla tällaisia sosiaalisia ja ulkoisia hyvän ihmisen merkkejä ikään kuin muistutukseksi heille itselleenkin.
:lol:
Puukko-Mack
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 12:04 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Puukko-Mack »

Tämä on valitettavan surullinen tapaus. Ainoa valonpilkahdus on se että tämä kaveri saa linnassa pataan niin että kattilat helisee. Ja se on sille aivan oikein, vaikka en väkivaltaa kannata missään muodossa. Jos ei pärjää lapsen kanssa niin antakaa se vaikka adoptioon tai sijoitukseen. Äläkää helevetissä tappako ketään. Mutta se suurin surullinen asia tässä on kuitenkin se että näitä tapauksia joissa lasta kohdellaa huonosti, vaikka ei henkeä riistetä, on Suomen kaltaisessa "hyvinvointivaltiossa" kuitenkin varovaiselta arviolta tuhansia. Yksikin on liikaa..
Hemmo
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 2:39 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Hemmo »

Puukko-Mack kirjoitti:Tämä on valitettavan surullinen tapaus. Ainoa valonpilkahdus on se että tämä kaveri saa linnassa pataan niin että kattilat helisee.
Pidän ilkeää puumaa tässä pääpahiksena, mutta eipä häntä taideta vainota linnassa, voimakastahtoisesta ilkeästä sadistista voi tulla, vaikka vankilan "kuningatar"

Tää surkea luuserimies lienee ottanut pataan kotonaankin.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Vaikka tilastollisesti suurin osa hulluista ihmisistä tulee hulluista perheistä, niin ihmisellä on myös taipumus ja kyky hulluilla ihan itsekseenkin ja haistattaa paskat millään kotikasvatuksilla. Tämä ilmiö mahdollistaa sen, että todistettavasti on olemassa ihan järkeviä ja kunnollisia ihmisiä, jotka tulevat hulluista perheistä."

Mitä sinä nyt oikein yrität viestilläsi sanoa? Tietysti on olemassa ihmisiä, jotka menestyvät erinomaisesti elämässään ja pysyvät pois ongelmista, vaikka lapsuus olisi tullut vietettyä keskitysleirillä. Tarkoittaako tämä sitä, että voimme sulkea silmämme lapsen hädältä? Vai tarkoittaako tämä sitä, että kotikasvatuksella ei ole mitään merkitystä? Mitä sinä nyt oikein haluat sanoa?

Koska tilastollinen yhteys aikuisen ongelmiin ja hänen kaltoinkohteluun lapsena on erittäin selvä, niin olisi syytä selvittää myös Touko Tarkin lapsuus. Suomen vangeista muuten lähes 100 % on lapsuudessaan kokenut kaltoinkohtelua. Touko Tarkin äiti Marja-Lea Tarkki on kuntansa ylin sosiaaliviranomainen ja vastuussa suuresta määrästä lapsia. Eikö asia oikeasti mielestänne ole selvittämisen arvoinen?

Kauhistelette miten tällaista voi tapahtua, mutta samaan hengenvetoon sanotte, että asioita ei saisi edes tutkia, koska sellainen on syyllistämistä. Jos halutaan minimoida todennäköisyys teon uusiutumiseen, niin pitäisi olla rohkeutta kohdata todellinen maailma tapahtumineen.
Huippuyksilö
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Elo 04, 2009 3:51 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Huippuyksilö »

Aiemminkin ketjussa on mainittu pahoinpitely linnassa, no sehän on jo faktaakin enkä itke surusta :D
Voi olla, et on vaikea lusia, todennäköisestihän EK tulee molemmille ellei mielen katsottaisi olevan pielessä. Kun miettii kuinka lusia tuollaisesta teosta EK, eristyksissä kun on aikaa miettiä ja selvitellä päätä, niin jossain vaiheessa tulee mieleen et ohhoh, sehän olikin oma lapseni.. :evil:
fränkkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja fränkkä »

Tämä isän pahoinpitely vankilassa josta täällä jotkut kirjoittelee ja pitävät sitä hyvänä/oikeana, muutamat kirjoittajat saaneet nautintoa siinä määrin että oikein nauravia hymiöitä täytynyt käyttää. Joo on se minustakin hirvittävä teko...mutta miettikääpä nyt ihan ajatuksella, onko ne linnassa istuvat tyyppit sitten oikeutettuja veteleen pataan enää yhtään ketään. Ovatko he omien lapsiensa arjessa mukana. Miten on sen lapsen laita jonka läheisen tälläinen kundi on tappanut jne. Minä jos istuisin tuolla kiven sisässä niin en kyllä alkaisi ihan herkästi jakamaan oikeutta muille ja laittamaan asteikkoja siitä kuka mitä, eikä se sinne kuulu, siellä joka tapauksessa henkilöitä jotka eivät ole selvinneet vapaudessa ei siellä yhdelläkään ole oikeutta mennä veteleen ketään turpaa. Siellä itseasiassa vakivaltaa voi hyväksyä missään nimessä.
TaraAnne
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: To Elo 04, 2011 2:04 pm
Paikkakunta: Sateenkaaren tuolla puolen

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja TaraAnne »

jmit kirjoitti:"Jaa. No mä olen sitten varmaan mun miehen kanssa vastuuntunnottomia ihmisiä. Ei seurusteltu vuosia (tunnettiin tosin), mentiin kihloihin 9kk päästä seukkaamisen alusta, naimisiin siitä kuukauden päästä. Ai niin, ja lapset (kaksin kappalein; ajattele) syntyi siitä kuukauden päästä."

Tosi hienoa, että teillä on asiat mallillaan. Toisaalta pitäisitkö parhaana ratkaisuna, että oma lapsesi tulisi aikanaan raskaaksi kuukauden seurustelun jälkeen, vai olisiko mieleesi enemmän hieman pidempi seurusteluaika? Tosin olennaista sinullakin on, että olet puolisosi tuntenut vuosia ennen lapsen tekoa. Joten mielestäni vastuullista touhua. Ja kaikkea hyvää.
Kysyt, että pidänkö parhaana ratkaisuna sitä, että lapseni tulisi raskaaksi kuukauden seurustelun jälkeen. En tietenkään pidä! Mutta en ajaisi lastani poiskaan, jos näin kävisi. Tukisin häntä kaikin tavoin. En minä ole täydellinen, ja aika hätiköiden olen itsekin valintani tehnyt, mutta kadu en päivääkään. En tiedä, mutta kaikki vaan loksahti paikoilleen silloin. Oliko se fiksua ja loppuun asti ajateltua; ei varmaankaan.
"Hell is empty and all the devils are here."
-William Shakespeare-
Elizzza
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 12:05 am
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Elizzza »

TV-dokumentissa näytettiin että Amerikassa määrätään lastensuojelulapselle virallinen edustaja, joka puolueettomasti perehtyy lapseen ja hänen oloihinsa, sijaisperheeseen, kotiin ym. Edustajan sana painaa paljon tuomarin edessä, siellä jokin rauhantuomari päättää.

Suomessa lapsi saa edustajan vain, jos on maahanmuuttaja. Maahanmuuttajalapsilla ja edustajillaan on vahvat taustajärjestöt, kuten Pakolaisneuvonta, ilmaisine lakimiehineen.

Tämä resurssien kohdentaminen yhteen ryhmään on väärin. On saatava sama systeemi kaikille lastensuojelun asiakas-lapsille ja heti!

Jammun pahoinpitely tuotti hänelle korvauksia kosmeettisesta haitasta.

Minulle läheinen henkilö lusi Hämeen läänillä samaan aikaan 1991-1992. Pahoinpitely tapahtui näin: Miehiä ja Jammu meni vessaan yhtä aikaa, vartija seisoi vessan ulkopuolella koko ajan. Jammulle laitettiin ämpäri päähän, ettei näe kuka pahoinpitelee. Sitten hakattiin. Vartija odotteli ulkopuolella tyynesti.

Käsittääkseni tämä kerta ei ollut se, josta poiki niitä korvauksia.

Tiedän tapauksen, kun lastensuojelun asiakas-lapsi oli täyttämässä 18 v. Sossut lähestyi monia hänen läheisiään ja kyseli, mikä teidän mielestä olisi nyt "annelle" parasta?

Yhtään ne ei kyselleet alaikäisenä kun "anne" oli.
Vastaa Viestiin