Earle "Gorilla-Murderer" Nelson

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Earle "Gorilla-Murderer" Nelson

Viesti Kirjoittaja wretch »

Earle Leonard Nelson syntyi toukokuun 12. päivä vuonna 1897 Philadelphiassa.Kun Earle oli 9-kuukautinen hän menetti äitinsä, joka kuoli pitkälle ehtineeseen syfilikseen.Isä kuoli noin kuusi kuukautta myöhemmin samaan tautiin. Earle joutui tätinsä kasvatiksi.Täti oli jonkinlainen uskonnollinen fanaatikko.Hän halusi, että Earlesta olisi tullut pappi.Earle alkoi uskomaan jo nuorelta iältä lähtien, että hän muistutti Kristusta.Nelsonia sanottiin lapsena synkäksi ja hiljaiseksi.

10-vuotiaana Earle jäi raitiovaunun alle.Earle raahautui 50 jalkaa vaunun alla (1 jalka= 0.3048 metriä).Nelson oli tajuttomana kuusi päivää.Eräiden tietojen mukaan Nelson olisi saanut onnettomuudessa reiän ohimoonsa.Hän alkoi kärsiä päänsärystä ja huimauksesta.Vaivat pahenivat iän myötä.

Päänsäryn lisäksi ilmeni muitakin oireita.Nelsonin käytös muutui uhkaavaksi ja joskus hän sai maanisia kohtauksia, joiden aikana käveli käsillään, nosteli tuoleja hampaillaan jne.Hän luki Raamattua pakonomaisesti ja alleviivasi tiettyjä kohtia.Täti kauhistui kun Earle siteerasi Raamattua ja puhui samaan aikaan "saastaa".Hän alkoi myös vakoilemaan serkkuaan kun tämä riisutui nukkumaan menoa varten.

Toukokuun 21.päivä 1918 Nelsonia syytettiin oikeudessa raiskauksen yrityksestä.Oikeudessa tuli ilmi, että Nelson oli vapautettu armeijasta mielisairauden takia.Siitä huolimatta hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi rangaistustilalle.Nelson onnistui pakenemaan tilalta kolmannella yrityksellä.

Elokuun 12.päivä 1919 Nelson meni naimisiin.Vaimosta on kahdenlaista tietoa.Toiset sanovat, että morsian oli "nuori opettaja", toiset sanovat, että morsian oli Mary Martin ( 58 ).Avioliitto ei toiminut.Nelson oli seksuaalisesti kyltymätön ja sairaalloisen mustasukkainen.Hän alkoi nimittelemään vaimoaan julkisesti huoraksi.Nelson itse oli pakonomaisesti uskoton.Miehestä löydettiinkin eräässä elämänvaiheessa tippuri ja syfilis.Nelson ajoi vaimonsa lopulta hermoromahduksen partaalle ja nainen joutui sairaalaan.Sairaalassa Nelson syytti vaimoaan seksuaalisesta kanssakäymisestä henkilökunnan kanssa.Mies yritti myös raiskata vaimonsa sairaalassa, mutta henkilökunta ehti väliin.Nainen teki varmasti viisaan teon ja erosi Nelsonista.

Tämän jälkeen Nelson pidätettiin karkurina, mutta hän karkasi taas vankilasta marraskuussa 1923.Nelsonin elämästä ei tiedetä mitään seuraavan kahden vuoden ajalta.Jossain vaiheessa hän alkoi kuitenkin murhaamaan.Helmikuusta 1926 heinäkuuhun 1927 murhasi ainakin 22 uhria.Useinmiten uhrit olivat leskiä tai ikäneitoja, joilla oli huone vuokrattavana.Naiset pitivät Nelsonin tavoista, hänen hymystään ja lisäksi luottamusta herätti Nelsonin aina mukanaan kantama Raamattu.

20.päivä helmikuuta 1926 Nelson vuokrasi huoneen Clara Newmanilta(60) San Franciscossa.Nelson kuristi ja raiskasi Claran samana päivänä.Seuraava uhri oli Laura Beale (60) San Josessa ja teko oli suoritettu samaan tapaan.Lehdet alkoivat kutsua tuntematonta murhaajaa nimellä "Tumma Kuristaja".

Heinäkuun 10. päivä Nelson iski San Franciscossa missä hän raiskasi ja kuristi Lillian St. Maryn (63) St. Maryn ruumis löytyi sängyn alta.Kahden samankaltaisen murhan jälkeen Kalifornia alkoi olla liian "kuuma" paikka Nelsonille ja hän valitsi sattumanvaraisesti Portlandin Oregonissa.Portlandissa tapahtui kolme murhaa.Portlandin poliisi sai murhaajan nimen selville.Nelsonin tätiä haastateltiin ja murhamies sai uuden nimen lapsuutensa käsilläkävelyn mukaan.Nelsonia kutstuttiin tästä lähtien nimellä "Gorillamurhaaja".Jotkut taas sanovat, että nimi johtui Nelsonin omituisesta ruumiinrakenteesta.Toiset taas väittävät, että Nelsonin murhat olivat niin mielipuolisia, että nimi olisi tullut siitä.Nelson myös toisinaan silpoi uhrinsa.Tarinoita ja selityksiä on liikkeellä useita.

Nelson iski jälleen San Franciscossa marraskuun 18.päivä, siellä hän kuristi "William Edmondsin vaimon".Marraskuun 14.päivä Nelson kuristi Blanche Myersin Oregon Cityssä.Etsintäkuulutukset saivat aikaan sen, että etelärannikko alkoi olla liian "kuuma".Lisää murhia seurasi, niistä mainittakoon vain Germania Harpinin ( 28 ) ja hänen 8-kuukautisen tyttärensä Kansas Cityssä 28. joulukuuta.Monet kirjat/sivut jättävät mainitsematta sen seikan, että Nelson raiskasi lapsen.

Lisää murhia seurasi mutta Mary Sietsonin (27) Chicagossa tapahtuneen murhan (3. kesäkuuta) jälkeen Nelson meni Kanadaan.Nelson vuokrasi huoneen Winnipegistä heinäkuun 8. päivä1927.Samana päivänä hän kuristi 14-vuotiaan Lola Cowanin, joka oli vanhempineen vuokralaisena viereisessä huoneessa.Heinäkuun 9.päivä kotirouva Emily Patterson löytyi sängyn alta murhattuna ja raiskattuna.Nelson oli tällä kertaa käyttänyt aseena nuijaa.

Nelson varasti uhrinsa talosta vanhoja vaatteita ja myi ne winnipegiläiseen alan liikkeeseen.Seuraavaksi Nelson meni parturiin.Parturi huomasi Nelsonin hiuksissa kuivunutta verta.Nelson tunnistettiin paikallisen postitoimiston etsintäkuulutusjulisteen avulla ja hänet otettiin kiinni Killarneyssä.Nelson tiirikoi sellinsä oven auki kynsiviilalla, mutta hänet saatiin kiinni 12 tuntia myöhemmin kun hän yritti poistua kaupungista.

Nelsonin oikeudenkäynti alkoi marraskuun 1. päivä 1927 Winnipegissä.Puolustuksella oli vain kaksi todistajaa, Nelsonin täti ja ex-vaimo.Puolustus vetosi mielisairauteen, mutta Nelson tuomittiin kuolemaan Emily Pattersonin murhasta.Hänet hirtettiin tammikuun 13.päivä 1928.Ennen hirttämistään hän puhui todistajille näin : "Olen viaton.Seison Jumalan ja ihmisen edessä viattomana.Annan anteeksi niille, jotka ovat tehneet väärin minua kohtaan ja pyydän anteeksi niiltä, joita kohtaan olen tehnyt väärin.Jumala, ole armollinen".

Tarina kertoo, että Nelson kitui köyden päässä yksitoista minuuttia.Jo englantilainen pyöveli James Berry oli tehnyt hirttämisestä "tiedettä" 1800-luvun loppupuolella.Hirttäminen ei ole koskaan täysin varma teloitustapa, mutta jotenkin epäilen, että pyöveli päätti "antaa Nelsonille koko rahan edestä".Hirsipuun historiaa tutkineet luultavasti tekevät saman päätelmän.

Nelsonista on kirjoitettu paljon.Hänessä oli myös nekrofiilin piirteitä, sillä joskus hän nukkui päiväkausia samassa huoneessa viimeisimmän uhrinsa kanssa.Hän sai myös elämänsä aikana ainakin yhden vakavan iskun päähänsä.Joidenkin kirjoittajien mukaan hän olisi saanut toisenkin iskun päähänsä, minkä jälkeen hänestä olisi tullut vieläkin omituisempi.Jotkut kirjoittajat ovat kertoneet, että Nelsonilla olisi ollut oidipuskompleksi.Koska Wilson ja Newton eivät juurikaan käsittele aihetta jätin sen vähälle huomiolle.On totta, että Nelson raiskasi ja tappoi iäkkäitä naisia, mutta taas toisaalta hän taas jopa raiskasi vauvan.Eräät kirjoittajat ovat pilkanneet Nelsonin uskonnollisuutta.Itse en tätä tehnyt, koska Nelson olisi varmasti myös tappanut ilman uskontoakin.Ehkä hänen toimintatapansa olisi ollut erilainen, mutta mies oli niin sairas, että olisi luultavasti tappanut vaikka olisi ollut ateisti.Helpointa olisi tietenkin ollut kääntää suoraan "legendaarisen" Jim Goadin kuvaus Nelsonin tapauksesta.Kukkahattutädit eivät ymmärrä mustaa huumoria, joten jätin väliin.Nelson oli tietyllä tavalla kuin ovela hirviö.Esimerkiksi viimeisen pakonsa jälkeen mies malttoi piileskellä kaksitoista tuntia, ennen kuin teki seuraavan "siirtonsa".Täysin järjiltään oleva ei pysty sellaiseen suunnitelmallisuuteen...

Asia/kirjoitusvirheitä tästä varmasti löytyy.Olen kuitenkin lukenut aiheesta vain yhden kuvauksen suomeksi.Käytin apuna noin seitsemää kirjaa, kolmea pdf-tiedostoa, paria artikkelia sekä lukuisia sivustoja...
Lizzie B.
Martin Riggs
Viestit: 618
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 12:41 am

Viesti Kirjoittaja Lizzie B. »

Tattis Wretch. Taas isku päähän... nyt olis kaikkien lapsena pompusta kiinniotettujen olla varuillaan. Jäljillä ollaan.
I´m the weirdo in your bedroom
and I can see you in the dark
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

Thanks.

Lizzie, mutta eikös jossain ole ihan tutkittukin noita sarjamurhaajien saamoja kovia iskuja päähänsä lapsuudessa? Tosi monelle sarjamurhaajalle oli niin mielestäni käyny.
Lizzie B.
Martin Riggs
Viestit: 618
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 12:41 am

Viesti Kirjoittaja Lizzie B. »

Lizzie, mutta eikös jossain ole ihan tutkittukin noita sarjamurhaajien saamoja kovia iskuja päähänsä lapsuudessa?
Lue ketju http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1820, siellä on puhetta aiheesta.

Ja tässä Nelsonin kuva: Kuva
I´m the weirdo in your bedroom
and I can see you in the dark
Merope
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 12:04 pm

Viesti Kirjoittaja Merope »

Ihan gorillamurhaajan näköinen :shock: . Ei vaan. Kiitoksia Wretchille vähän vanhemman tapauksen käsittelystä! Itse olen viimeaikoina paneutunut noihin suomalaisiin, vähän vanhempiin tapauksiin, mutta ongelmana on, kuten aina, että niistä ei aina löydy järin paljon tietoa...
So I took the shotgun off the wall and I fired two warning shots...
into his head.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Huhhuh! Aikamoinen tarina. (ja melkoinen työ tuon kaiken suomentamisessa) Kiitän ja niiaan :wink: Vaan eipä tainnut tuohon maailmanaikaan amerikkalaisella ikäneidolla/leskellä olla paljoakaan mahdollisuuksia tienata rahaa, jollei antanut tyhjiä huoneitaan vuokralle...
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

Merope kirjoitti:Ihan gorillamurhaajan näköinen :shock:
trust me Merope, ei kannata sanoa ketään minkään näköiseksi, koska täällä on kohta partio tivaamassa sulta, että "kerrotko minkälaisia kasvonpiirteitä yleisimmin gorilla-murhaajilla on?"
nimimerkillä: kokemusta on

*jupinaa*
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Ed
Neuvoja-Jack
Viestit: 547
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:52 pm

Viesti Kirjoittaja Ed »

Hyvä ja vaivalla tehty juttu.
Earlen uhrien ikäskaala oli todella laaja, vaikka näytti olleen enimmäkseen mature-miehiä.
Mikähän muuten on diagnoosi maniassa, jossa täytyy nostella hampaillaan tuoleja?

Ja taisi pyöveli tosiaan vähän pistää omiaan.
Kattava selvitys hirttämisen historiasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Hanging

Mun mielestä tyyppi näyttää juuri tyypilliseltä vanhempien naisten tappajalta.
Is it not fine to dance and sing
while the bells of death do ring?
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Saas nähdä sitten, koska meikäläinen alkaa sarjamurhaamaan... On sen verran tullut lapsena loukattua päätään. :shock:
Isoisällä muuten oli sama juttu. Hän loukkasi vielä aikuisenakin itsensä ja oli tajuttomana päiväkausia. (Kuulemma 2kk???). Naimatonkin oli vielä silloin, niin sulkulaiset kuulemma odotti perintöä.
Eli kuitenkin 94vuotiaaksi lopulta.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Kiitoksia loistavasta jutusta wrech. Lisää tällaista sammakko 8)

Tähän väliin "hassunhauska" trivia ilmaisusta "pulling one's leg" (vetää höplästä tms. suomeksi). Alunperin ennen muinoin hirttämisessä uhri yleensä sai surmansa tukehtumalla. Vasta myöhemmin alettiin käytäntöön, missä pudotus ja oikein asetettu nuora mursi niskan. Monet teloitettavat tai heidän omaisensa lahjoivat pyöveliä, jotta hän teloituksen yhteydessä otti uhria jaloista kiinni ja veti painollaan alas, näin niskan katkaisten ja kärsimyksiä nopeuttaen. Tästä on saanut alkunsa tämä sananlasku, joka tarkoittaa "pientä huijaamista".
jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Kalessin kirjoitti:
Merope kirjoitti:Ihan gorillamurhaajan näköinen :shock:
trust me Merope, ei kannata sanoa ketään minkään näköiseksi, koska täällä on kohta partio tivaamassa sulta, että "kerrotko minkälaisia kasvonpiirteitä yleisimmin gorilla-murhaajilla on?"
nimimerkillä: kokemusta on

*jupinaa*
Ettei Merope vain olisi lukenut kokemuksistasi? Ja näin ollen käyttänyt ironiaa viestissä?? Ainakin itse näin käsitin :lol: Mutta joo asiaan oli ihan mielenkiintoinen juttu ja kiitos vaivannäöstäsi .
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.
Vastaa Viestiin