SKINIT

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Vybz Kartel
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: To Tammi 03, 2013 9:14 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vybz Kartel »

niinno sähän voit 20v vanhoja juttuja muistella jos haluat :lol: fakta on se että stadissa ei enään nahkapäitä ei enään missään näy,ja jos niitä näkyy,niin turpaan tulee.
mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mokoma »

Päälle kolmevitoset äijät nyt vaan ei enää jaksa hengata kadunkulmissa ja aktiivisesti "olla skini", mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Joo, kalju ja pukeutumistyylikin saattaa pysyä. Sama ajatusmaailmakin saattaa pysyä. Mutta aika yhtä tyhjän kanssa (tässä murha.info-mielessä) se on käydä kaljuna tai pilotti päällä duunissa, tulla kotiin ja laittaa muksut nukkumaan... Siis jos ton pohjalta sitten tietää sanoa, että skiniaate elää ja voi hyvin. Sit on taas erikseen nämä entiset skinit, jotka ei periaatteessa koskaan lopettaneetkaan, mutta kuuluvat nykyään johonkin muuhun ryhmittymään, jonka pääasiallinen tavoite on tehdä fyrkkaa.

Aika vähissä skinit tosiaan isommista kaupungeista nykyään on. Vaikka kuinka olisi nähnyt 90-luvun alun meiningin läheltä. Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä, että ihan hyvä niin - nuorten jolppien kiljupöhnäistä fundamentalistista uhoa on aika tylsä kuunnella ja katsella, on kyseessä sitten mikä tahansa isompien poikien opettama aate.
BoundForGlory
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 9:29 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja BoundForGlory »

Ei skinitouhut oo mihinkään hävinny, päinvastoin. Nykyään vaan on muitakin vaatemerkkejä kuin ne 90-luvulta tutut levi´s farkut ja alpha ma-1, toki osa käyttää vielä niitäkin. Tukkaakin on aika monella päässä. Keikkoja järjestetään tietyin väliajoin mut eipä niitä huudella missään, viime kesänä oli pienimuotoiset "festaritkin", ens kesänä ehkä vähän isommatkin. Ja punikit, hipit yms. nettiaktivistit saavat ne päivämäärät ja paikat ongittua jo viikkoja ennen tapahtumaa, mutta eipä ole tähän päivään mennessä yhdelläkään keikalla näkynyt.
Vybz Kartel
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: To Tammi 03, 2013 9:14 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vybz Kartel »

no okei,kertokaa missä kaupungeissa hommat on aktiivisena?kuink monta aktiivista skiniä löytyy suomesta?voiko skini nussia aasialaista tai mustaa naista?

"Ja punikit, hipit yms. nettiaktivistit saavat ne päivämäärät ja paikat ongittua jo viikkoja ennen tapahtumaa, mutta eipä ole tähän päivään mennessä yhdelläkään keikalla näkynyt."

lehdessä oli juttu jo viikkoa aikasemmin milloin vantaalla somalien kesäleiri on,mutta ei sielä skinejä näkynyt pitämäsä suomea suomalaisina
mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mokoma »

BoundForGlory kirjoitti:Ei skinitouhut oo mihinkään hävinny, päinvastoin. Nykyään vaan on muitakin vaatemerkkejä kuin ne 90-luvulta tutut levi´s farkut ja alpha ma-1, toki osa käyttää vielä niitäkin. Tukkaakin on aika monella päässä. Keikkoja järjestetään tietyin väliajoin mut eipä niitä huudella missään ...
Toki skinejä ja skinimielisiä varmasti edelleen on melkeenpä yhtä paljon kuin 90-luvun alussa. Tarkoitin tuolla mun kommentilla lähinnä sitä, ettei se vaan nykyään näy katukuvassa mitenkään. Kaikki skinit jotka on omassa kaupungissa puheille viime vuosina osunut, on olleet lähinnä reggaeta ja skata kuuntelevia jamppoja, jotka muistaa joka mutkassa mainita, etteivät sit ole rasisteja.

Ilmeisesti nykyään lähinnä hengaillaan omissa porukoissa, mikä on aika hyvä tilanne - skinit tietävät olevansa olemassa ja kulttuurin kukoistavan, muut taas luulevat skiniaatteen kukistuneen. Jees.
nsa
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: La Marras 19, 2011 1:08 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nsa »

En tälle viitsinyt ajankohtaisiin tehdä uutta osiota, koska jos ei nyt suoraan niin ainakin vahvasti menee tämän otsikon alle...

Mikähän kirjassa mahtaa olla noin tunteita herättävää. Oisko siellä samanlaista shaiban jauhantaa porukasta kuin esim. Mölsän opuksessa?

Äärioikeisto Suomessa -kirjan tilaisuudessa välikohtaus - Poliisi paikalla

Jyväskylän kaupunginkirjastolla on sattunut keskiviikkoiltana välikohtaus, jossa Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan ainakin yksi henkilö on loukkaantunut. Kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa oli käynnissä Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus.

Tilaisuus keskeytyi noin kello 18.10, kun pienen luentosalin ovelta alkoi kuulua pauketta. Luentosaliin saapunut järjestäjähenkilö kertoi, että "kolme patrioottia oli hyökännyt pulloin ja puukoin tilaisuuden järjestäjiä vastaan".

Paikalla olevilta ihmisiltä kysyttiin myös, onko paikalla lääkäriä paikalla. Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan yksi henkilö olisi saanut puukoniskun hyökkäyksessä.

Pieni luentosali oli tapahtuma-aikaan täynnä. Arviolta paikalla saattaa olla noin sata ihmistä. Paikalla olleet ovat saaneet kehotuksen, ettei kukaan lähde tilaisuuden jälkeen yksin kaupungille vaan että liikkuvat 10 hengen joukoissa.

Paikalla on useita poliisipartioita. Poliisi tiedottaa välikohtauksesta myöhemmin.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/%C3% ... la/1293246
"I don't want to belong to any club that would have someone like me for a member." -Groucho Marx
mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mokoma »

nsa kirjoitti:Mikähän kirjassa mahtaa olla noin tunteita herättävää. Oisko siellä samanlaista shaiban jauhantaa porukasta kuin esim. Mölsän opuksessa?
Kirjaa en ole lukenut enkä aiheeseen tutustunut lainkaan, mutta Hesari kirjoittaa:
Äärioikeisto Suomessa –Vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa -kirjan kirjoittajia ovat Li Andersson, Mikael Brunila ja Dan Koivulaakso. (http://www.hs.fi/kotimaa/%C3%84%C3%A4ri ... 5643446768)
... eli melko poliittisesti värittynyt teos lienee kyseessä. Olisko sitten vaan tällainen "vitun kommarihomot!" -isku, mene ja tiedä.
nsa
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: La Marras 19, 2011 1:08 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nsa »

Joo, varmaan aika provosoivaa matskua. Tietysti, mikä on provosointia on sitten lukijan omaa tulkintaa.

Tälle keissille avattiinkin näköjään ihan oma thread "Ajankohtaisiin" niin ehkä tähän ei kannata enää noita artikkeleita postaa.
"I don't want to belong to any club that would have someone like me for a member." -Groucho Marx
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Kirjan lukeneena voin sanoa, ettei siinä juurikaan "provosoivaa" tekstiä ole. Joku voi tietysti kokea provosoivana, että siinä mainitaan nimellä tuomion saaneita uusnatseja ja kerrotaan heidän toimintatavoistaan jne. Nämä tiedot perustuvat kuitenkin ihan julkisiin lähteisiin, joten eipä niissä sinänsä mitään ihmeellistä ole.

Vaikka kirjan tekijöistä kaksi on tunnettuja vasemmistolaisia, teos pohjaa erittäin paljon lähteisiinsä. Todella tarkasti kirjassa esitelläänkin, mistä mikäkin tieto on peräisin. Tekijöiden mielipiteet äärioikeistosta ovat varmaan lukijoille selvillä, joten heidän mielipiteitään ei kirjassa tuoda julki mitenkään selkeästi vaikka tietysti kirjassa on vahva antifasistinen ote (niin kuin totta vie pitääkin!).

On muuten mielenkiintoinen kirja, jossa oli mullekin jonkin verran uutta tietoa fasismista ja äärioikeistosta, vaikka luulinkin kohtuullisen hyvin kärryillä olleeni jo ennen kirjan lukemista.

Ihan sama, ketkä kirjan ovat kirjoittaneet, on hyvä että näiden fasististen liikkeiden toimintaa tunnetaan, jotta niiden tekemisiä osataan analysoida oikein. On hyvä esimerkiksi ymmärtää, että väkivaltainen "politiikka" kuuluu Suomen Vastarintaliikkeen ideologiaan - kyse ei ole yksittäistapauksisa.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
karvakemoni
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

PaxCow kirjoitti: Ihan sama, ketkä kirjan ovat kirjoittaneet, on hyvä että näiden fasististen liikkeiden toimintaa tunnetaan, jotta niiden tekemisiä osataan analysoida oikein. On hyvä esimerkiksi ymmärtää, että väkivaltainen "politiikka" kuuluu Suomen Vastarintaliikkeen ideologiaan - kyse ei ole yksittäistapauksisa.
Mitäs Antifan ideologiaan kuuluu?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antifasismi

Militantit antifasistit vastustavat fasismia myös väkivaltaisin keinoin. Heidän katsotaan usein lähtevän luokkataistelun lähtökohdista ja pitävän fasismia työväenluokan vastaisena ideologiana. Historioitsija Dave Renton pitää tätä näkemystä kapeana. Hän väittää, että antifasisteille väkivalta ei ole osa aatetta vaan hän kutsuu militantteja antifasisteja ”ammattilaisantifasisteiksi”.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden pääsihteeri Jehki Härkösen mukaan ”Militantti antifasismi saattaa ruokkia uusnatsismia entisestään. Skinheadien rekrytointia auttaa, jos on olemassa selkeä vastapuoli, jonka kanssa voi rähinöidä.” Hänen mukaansa ”Suomi oli pitkään ainoa Euroopan maa, jossa ei ollut toimivaa antifasistista yhteisöä"
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Jep. Suomessa ei tietääkseni järjestäytynyt Antifa-meininkiä ole, joten ei oikein ole mitään järjestöä, jonka ideologiaa voisi määritellä - ainakaan väkivaltaisuuden suhteen. Suomen Antifalla on hiljaiset nettisivut, mutta mitään toimintaa ei vissiin ole.

Toki suomalaisia antifasisteja yhdistää globaaliin antifasismiin - yllätys yllätys - fasismin vastustaminen, vaikka mitään järjestöä ei olisikaan. Pelkästään fasismin vastustaminen tosin ei ole kovinkaan kummoinen poliittinen ideologia, sillä fasismia vastustamisella on Suomessa käytännössä ideologinen hegemonia. Koska fasistiset liikkeet ovat olleet marginaalissa tai melko näkymättömiä, ei myöskään järjesteytynyttä antifasistista toiminnallista liikettä ole syntynyt.

Järjestäytynyttä äärioikeistoa Suomessa on nykyisin vähintään parin eri liikkeen verran, joten kenties Antifa-toimintakin vielä nostaa päätään. Jehki Härkösen tavoin en kokisi sitä välttämättä hyvänä ideana.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

PaxCow kirjoitti:Jep. Suomessa ei tietääkseni järjestäytynyt Antifa-meininkiä ole, joten ei oikein ole mitään järjestöä, jonka ideologiaa voisi määritellä - ainakaan väkivaltaisuuden suhteen. Suomen Antifalla on hiljaiset nettisivut, mutta mitään toimintaa ei vissiin ole.

Joku Koivulaakson tasoinen kaverihan voisi kirjoittaa tominnasta ja jäsenistä kirjan ja täten virallistaa antifan olemassaolon, näinhän tämä toimi toisinkin päin :mrgreen:
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

En ymmärrä.
Minkäs olemassaolo on virallistettu "jonkun Koivulaakson tasoisen kaverin" kirjan myötä?
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
ns_
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ns_ »

Suomessa ei tosiaan ole järjestäytynyttä Antifa/AFA-meininkiä. Joskus yhdeksänkymmentäluvulla tällaista meininkiä oli, nykyään ei. Eikä kukaan tuntemistani anarkoporukan piiristä halua mitään "Saksan mallia" tänne, väkivallan uhka kun karkoittaa ihmisiä. Politiikka sikseen, mielestäni ei vain ole ok jos keskustelutilaisuudessa heilutaan puukkojen ja pullojen kanssa. Itsekin olisin voinut mennä tuosta opuksesta juttua kuuntelemaan jos olisin paikkakunnalla ollut, mutta ei todellakaan kiinnosta saada rassista sen takia. Oli muuten kotain kähinää oli myös ollut tuossa viikko-pari sitten vainojen uhrien muistomarssilla, tästä ei uutisoitu, eli ei mitään vakavampaa ilmeisesti.
anaboliantti
Hetty Wainthropp
Viestit: 454
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

Nää antifahuligaanit ym. takkutukkaiset vasurisakit on 2000 luvun bolsevikkeja. Ei niitäkään ollut koskaan olemassa. Rauhaa rakennettiin ja sosialismia edistettiin. Mitä nyt 25 miljoonaa teurasta synty sivussa mut ainahan sitä rapatessa roiskuu. Pääasia että ollaan Hyvällä Asialla. Isä Aurinkoinen nimesikin seuraajansa osuvasti hyödyllisiksi idiooteiksi. Ihmisten tyhmyydellä kun ei ole mitattavissa olevia rajoja.

Ei muutaku luokkataisteluun pojat !!!
Lukittu