puukkomies ammuttiin "itsepuolustuksena"

Testit ja kokeilut ja kysymykset tekniikasta. Voit myös hakea muuta tietoa esim. vanhoista uutisista tms.

Valvoja: Moderaattorit

Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

puukkomies ammuttiin "itsepuolustuksena"

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Onko kellään tietoa tapauksesta, jossa puukkomies ammuttiin teloitustyyliin, ja teko meni ainakin jossain oikeusasteessa itsepuolustuksena? Mies oli muistaakseni ammuttu polvilleen, ja hän oli puristanut puukkoa piilossa taskussaan vielä silloinkin, kun poliisi oli hänet löytänyt? Muistaakseni tekijä oli ollut paikalla parin muun miehen kanssa. En ole yhtään varma, mutta tekoon saattoi myös liittyä jokin kontti, olikohan mies ammuttu rekkakonttiin, tai konttipihalla, tai jotain vastaavaa?

Jokatapauksessa ampuja ja uhri olivat sopineet (varmaan huumevelkoihin liittyvästä) tapaamisesta puhelimitse, ja ampuja väitti pelänneensä uhria. Koska ammuttu mies oli puristanut puukkoa taskussaan, itsepuolustusargumentti meni läpi ja tekijä joko pääsi vapaaksi tai ainakin sai pienemmän tuomion.

En löydä kyseistä tapausta täältä, on varmaan sattunut joko 90-luvulla tai 2000-luvulla?
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: puukkomies ammuttiin "itsepuolustuksena"

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Ja missähän päin Soumea tämä tapahtui?
Ja noin koska?
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: puukkomies ammuttiin "itsepuolustuksena"

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Muistaisin vain nähneeni tämän aikaa sitten jossain iltalehdessä, vähintään 5 vuotta sitten, mutta enintään 90-luvun loppupuolella. Tapahtumapaikasta ei ole muistikuvaa. Muistaakseni tyyppi oli ammuttu suurinpiirtein niskalaukauksella polvilleen, ja ihmettelin, että tuo taskussa nyrkissä ollut puukko oli sitten ollut joku lieventävä asianhaara. En löytänyt "itsepuolustuksella" tai "kontilla" mitään tuolta henkirikosten puolelta. Joka tapauksessa uhri lienee ollut suhteellisen vihaisella tuulella ainakin tekijän kertomuksen mukaan. Jos tyyppi on jossain konttipihalla tai kontissa huumeiden takia ammuttu, niin ei kai se nyt maaseudulla ole tapahtunut. En tuota tarkemmin osaa muistella, mutta tuntuisi jonkun isomman kaupungin rikokselta.

On mahdollista, että joku fakta on pielessä kun tosiaan noin vanhaa juttua muistelen, mutta joka tapauksessa olen varma että tyyppi ammuttiin (puhelimitse sovitussa) tapaamisessa, hän oli puristanut puukkoa taskussaan, ja itsepuolustusargumentti otti enemmän tai vähemmän tulta oikeudessa. Osallisilla oli rikostaustaa ja teko liittyi johonkin velkoihin tms. Jos tuollainen nyt sitten sytyttää lampun jossainpäin, niin olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka tapauksessa loppujen lopuksi kävi :D
Kafka
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: La Elo 11, 2012 2:22 pm
Paikkakunta: Kuusamo

Re: puukkomies ammuttiin "itsepuolustuksena"

Viesti Kirjoittaja Kafka »

Joskus vuonna 2000 +/- muutama vuosi oli tapaus jossa talossa asunut mies ampui hengiltä taloon tunkeutuneen miehen. Ampuja vapautettiin oikeudessa koska ampuja tunsi tai tiesi miehen ja tämä oli seudulla tunnettu vaarallisena. Kaiketi oli rikostaustaa. Oikeus katsoi miehen (ehkä perheineen) olleen vaarassa tai oli ainakin syytä uskoa olevansa vaarassa ja vapautti ampujan. Ammutulla ja ampujalla saattoi olla jotain riitaa keskekään ja tästä syystä ammuttu oli tulossa väkisin vierailulle, saattoi olla murtautunut ikkunasta sisään.

Ei välttämättä ole sama juttu jota ketjussa haetaan enkä muista paikkakuntaa tai tapahtumavuotta. Tapaus oli lehdissä lähinnä sen vuoksi että ihmisen tappanut syytetty vapautettiin syytteistä itsepuolustuksen vuoksi. Sellaista ei Suomessa usein tapahtune.
Vastaa Viestiin