Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Minä olen aina kuvitellut, että vankeus perustuu vapaudenriistoon eikä kuritukseen. Toisekseen en usko, että Naarajärvelläkään on nyt kesä.
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Amerikkalainen kateus = Jos naapuri ostaa loistoauton niin aletaan tekemään töitä kahta kauheammin ja hankitaan vielä komeampi auto.

Venäläinen kateus = Jos naapuri ostaa loistoauton niin haetaan kellarista kirves ja käydään yöllä rikkomassa auto p**lun päreiksi.

Suomalainen kateus = kun naapurin päihde- ja mielenterveysongelmainen mies vangitaan ja tuomitaan kärsimään rangaistustaan niin ollaan miehellä kateellisia kun saa korvauksetta oman sellin ja vartiointipalvelua vastikkeetta 24/7. Tai kun romani istuu kadun kulmassa kuppi nenän edessä kylmällä asfaltilla niin tuohdutaan koska tämä loinen on tullut maahamme ja vaarantaa minun opintotuen,lapsilisän,äitiyspäivärahan,työttömyyskorvauksen,asumislisän,kansaneläkkeen,toimeentulotuen ja maataloustuen jne..
Kaalisoppa
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 7:51 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Kaalisoppa »

^ :lol: :lol: :lol:

Noinhan se menee.
Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

Peräkylän Maigretilta tosi hyviä huomioita :D Ei voi tuota asiaa kyllä paremmin enää esittää. :lol:
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado
Wargrave
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Elo 11, 2011 10:34 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Wargrave »

Otsikon teemaan liittyen bongasin jutun Hesarista. Ks. erityisesti boldattu kohta. Kyllä Suomessa vaan kelpaa.. 8)

http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalaisvanki ... 0608179358

Van­ki­lan muu­rien si­säl­lä Tu­run Sa­ra­mäes­sä is­tuu ta­tuoi­tu, tyy­ty­väi­nen mies.

Ne­li­kymp­pi­nen Mi­ka on suo­rit­ta­nut nel­jän vuo­den pi­tui­ses­ta tuo­mios­taan vas­ta hiu­kan yli vuo­den, mut­ta hän ei va­li­ta – enää.

Vie­lä kak­si ja puo­li kuu­kaut­ta sit­ten hän oli Vi­ros­sa, en­sin yh­dek­sän kuu­kaut­ta Tal­lin­nan van­ki­las­sa ja sen jäl­keen muu­ta­man kuu­kau­den Vi­run van­ki­las­sa Itä-Vi­ru­maal­la.

"Ei tar­vit­se men­nä enää uu­del­leen", hän va­kuut­taa.

Van­keus­tuo­mio on Mi­kan kym­me­nes. Aiem­mat ovat Suo­mes­ta, kaik­ki al­le vuo­den mit­tai­sia.

Täl­lä ker­taa, vii­me vuo­den huh­ti­kuus­sa, hän jäi kiin­ni Vi­ros­sa osa­na laa­jaa ri­kos­vyyh­tiä. Tuo­mio tu­li am­fe­ta­mii­nis­ta ja lait­to­mas­ta asees­ta.

Tut­kin­ta­van­keus kes­ti puo­li vuot­ta. En­sim­mäi­set puo­li­tois­ta kuu­kaut­ta Mi­ka viet­ti ares­ti­ma­jas­sa, jo­ka vas­taa po­lii­si­van­ki­laa. Sel­lis­sä oli nel­jä sän­kyä ja vii­si mies­tä.

"Yk­si pu­hui vä­hän suo­mea, muut oli­vat ve­nä­läi­siä. Pu­rin pää­tä pa­pe­ril­le, kun muu­ta­kaan ei voi­nut teh­dä."

Yh­teyt­tä sai pi­tää vain Suo­men kon­su­laat­tiin ja Mi­kal­le mää­rät­tyyn avus­ta­jaan.

"­Siel­tä tu­li 75-vuo­tias mies, jol­la oli kuu­lo­lai­te. Hän sa­noi 'te­re, mä olen sun ad­vo­kaat­ti' ja il­moit­ti, et­tei pu­hu suo­mea. Ajat­te­lin, et­tä nyt lei­vo­taan isoa kak­kua."

Yri­tyk­set vaih­taa avus­ta­jaa ei­vät on­nis­tu­neet. Asiat hoi­tui­vat tulk­kien avul­la.

Ares­ti­ma­jas­ta Mi­ka siir­ret­tiin Tal­lin­nan van­ki­laan kuu­den mie­hen sel­liin. "Ei mi­kään ho­tel­li", hän ku­vai­lee lä­hes sa­ta­vuo­tias­ta lai­tos­ta.

Jo puo­len tun­nin ku­lut­tua saa­pu­mi­ses­ta hän sai kä­teen­sä vies­tin sa­mas­sa van­ki­las­sa ol­leel­ta suo­ma­lai­sel­ta ka­ve­ril­ta. Kir­jeet liik­kui­vat sei­niin kai­ver­ret­tu­ja rei­kiä pit­kin.

"O­sas­sa sel­leis­tä oli pään ko­koi­sia­kin rei­kiä. Var­ti­jat ei­vät vai­kut­ta­neet ko­vin kiin­nos­tu­neil­ta paik­kaa­mi­ses­ta."

Pi­meä pos­ti­lii­ken­ne kul­ki myös ta­los­ta ulos, tu­pak­ka­pal­kal­la. Ruoan kans­sa tar­joil­lul­le vi­ro­lai­sel­le mus­tal­le lei­väl­le löy­tyi pa­rem­paa käyt­töä.

"­Se kä­vi vat­sas­sa­kin niin, et­tei saa­nut nu­kut­tua. Keit­te­lim­me sii­tä kil­jua."

Tuo­mion­sa Mi­ka sai vii­me syys­kuus­sa. He­ti sen jäl­keen hän anoi siir­toa Suo­meen.

Suo­meen pää­syn odot­te­lua kes­ti noin puo­li vuot­ta. Osak­si sii­tä Mi­ka siir­ret­tiin mo­der­niin Vi­run van­ki­laan kah­den hen­gen sel­liin.

"­Siel­lä­kin oli niin kyl­mä, et­tä nu­kuim­me pi­pot pääs­sä."

Mi­ka ker­too, et­tä myös vi­ro­lai­set van­ki­to­ve­rit unek­si­vat pää­sys­tä suo­ma­lai­seen van­ki­laan. "O­li­vat kuul­leet jut­tu­ja ka­ve­reil­taan, jot­ka ovat is­tu­neet Suo­mes­sa."
Eri­tyi­sen pal­jon Mi­ka ar­vos­te­lee vi­ro­lais­van­ki­loi­den ter­vey­den­huol­toa. Pää­tä sär­ki jat­ku­vas­ti, kos­ka ve­ren­pai­ne­lää­ki­tys­tä ei saa­tu koh­dil­leen.

Ka­ve­ril­la ei ol­lut sen hel­pom­paa: te­ko­ham­paat ta­ka­va­ri­koi­tiin van­ki­laan men­nes­sä.

"­Hän oli lait­ta­nut ne pai­dan tas­kuun. Var­ti­ja ky­syi, voit­ko to­dis­taa, et­tä ne ovat si­nun."

Ham­paat kier­si­vät ka­ve­rin äi­dil­le Suo­meen ja siel­tä Tal­lin­naan kon­su­laat­tiin, mut­ta van­ki­laan ne ei­vät kos­kaan pää­ty­neet. Tar­vet­ta oli­si ol­lut.

"­Jou­lu­na meil­le jaet­tiin suk­laa­ta, mut­ta ka­ve­ril­la on dia­be­tes. Hän sai pus­sin päh­ki­nöi­tä", Mi­ka ker­too.

Huh­ti­kuus­sa se­kä Mi­ka et­tä ka­ve­ri sai­vat käs­kyn pa­ka­ta ta­va­ran­sa ja läh­teä Suo­meen. Lai­vas­sa oli­vat vas­tas­sa Sör­näis­ten van­ki­lan var­ti­jat.

Mat­ka­muis­tok­si jäi ku­ri.

"­Vie­lä Sör­kas­sa­kin kä­ve­lim­me kuin ka­nan­po­jat kä­det se­län ta­ka­na. Var­ti­ja huo­maut­ti, et­tei tääl­lä tar­vit­se."

.

ps. Miten juttuja nettisivuilta saa liitettyä näkymään kuvineen kaikkineen? Ma ei tietä...
I've no doubt in my mind that we have been invited here by a madman
- probably a dangerous homicidal lunatic.
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Wargrave kirjoitti: Mi­ka ker­too, et­tä myös vi­ro­lai­set van­ki­to­ve­rit unek­si­vat pää­sys­tä suo­ma­lai­seen van­ki­laan. "O­li­vat kuul­leet jut­tu­ja ka­ve­reil­taan, jot­ka ovat is­tu­neet Suo­mes­sa."
Ja RISE uneksii miten saisi kaikki virolaiset Suomen vankiloista Viroon lusimaan..
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Wargrave kirjoitti:Otsikon teemaan liittyen bongasin jutun Hesarista.
"­Jou­lu­na meil­le jaet­tiin suk­laa­ta, mut­ta ka­ve­ril­la on dia­be­tes. Hän sai pus­sin päh­ki­nöi­tä", Mi­ka ker­too.
Ettäs kehtaa vielä valittaa. Suklaata ja pähkinöitä. Ettei vaan olisi vielä ollut sitä törkeän hyvää Kalev- mustikkavalkosuklaata. Törkeään hemmottelua linnavenkuloille. Silkalta lomahostelliltahan tuokin kuulostaa. 8)
RealPitti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja RealPitti »

Pakko sanoa että Suomalaiset vankilat on kyllä ihan huippuluokkaa, mutta Ruotsissa ne vasta hienot onkin ja Norjan vankiloista ei voi edes puhua samana päivänä kun Suomen.
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 79677.html

Vanki Hämeen Sanomissa: "Vankila on kuin Hilton-hotelli"

Julkaistu: 15.12.2012 12:34

Suomessa on nyt 20 kertaa enemmän ulkomaalaisia vankeja kuin 20 vuotta sitten, kertoo Hämeen Sanomat.

Suomessa on noin 3800 vankia, joista noin 500 on ulkomaalaisia. Eniten ulkomaalaisia vankeja on Virosta, Venäjältä, Romaniasta, Liettuasta ja Ruotsista.

Hollantilainen Nina Farah, 29, ja kreikkalainen Emmanouela Messinezi, 22, ovat tyytyväisiä oloihinsa Hämeenlinnan vankilassa.

- Luulin, että olot olisivat kuin amerikkalaisissa vankiloissa ja täällä olisi väkivaltaa. Tämähän on kuin Hilton-hotelli verrattuna esimerkiksi afrikkalaisiin vankiloihin, somalialaistaustainen Farah sanoo Hämeen Sanomissa.

Farah perustelee näkemystään sillä, että Suomessa rikollisellakin on ihmisarvo: kidutusta ei suvaita, ja vartijat ovat ystävällisiä. Farah saa uskontonsa mukaista ruokaa. Hän kuuluu vankilan siivousryhmään ja käy zumba-tunneilla.

Vankilanjohtaja Samuli Laulumaa kertoo Hämeen Sanomissa, että kansainvälisyyden kasvu vankiloissa heijastelee sitä, mitä yhteiskunta tulee olemaan muutaman vuoden kuluttua. Laulumaa kiinnittäisi enemmän huomiota siihen, mitä ulkomaalaisille vangeille tapahtuu, kun he vapautuvat.

- Ulkomaalaisten pitkät tuomiot ja omaisuusrikosten suhteellisen suuri määrä kertoo myös rikoksenuusimisriskistä, Laulumaa kertoo Hämeen Sanomissa.

Paljuselleistä
huomautettu


Vaikka ulkomaalaiset vangit ovatkin tyytyväisiä vankilan oloihin, Euroopan kidutuksen vastainen komitea on huomauttanut Suomea vankiloiden epäinhimillisistä oloista useasti.

Suomen vankiloiden häpeätahrana on pidetty paljusellejä, joissa vangit joutuvat tekemään tarpeensa ämpäreihin. Paljusellejä on Hämeenlinnassa 123, Helsingissä 73 ja Mikkelissä 26.

Paljusellejä ei ole muissa Pohjoismaissa. Niitä on muun muassa Itä- ja Etelä-Euroopan vankiloissa.

Oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola vakuutti STT:lle marraskuussa, että paljuselleistä päästään eroon viimeistään vuonna 2017.

Paljuselleissä vangit joutuvat tekemään tarpeensa ämpäriin.

IS
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja joey »

Erityisesti kehottaisin huomioimaan tämän:
Vaikka ulkomaalaiset vangit ovatkin tyytyväisiä vankilan oloihin, Euroopan kidutuksen vastainen komitea on huomauttanut Suomea vankiloiden epäinhimillisistä oloista useasti.

Suomen vankiloiden häpeätahrana on pidetty paljusellejä, joissa vangit joutuvat tekemään tarpeensa ämpäreihin. Paljusellejä on Hämeenlinnassa 123, Helsingissä 73 ja Mikkelissä 26.

Paljusellejä ei ole muissa Pohjoismaissa. Niitä on muun muassa Itä- ja Etelä-Euroopan vankiloissa.
"Ilmainen" (hintana vapaus) "asunto", televisio ja ruoanjakelu on kadehdittavaa, vaikka sitten joutuukin paskomaan ämpäriin?
Fuzzface
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: To Loka 09, 2008 10:55 pm

Re: Suomen vankilat on kuin kivoja kesäleirejä

Viesti Kirjoittaja Fuzzface »

Taas on onnistunut 16 vuotiaan tasolle jämähtänyt entinen julkisurheilija kiihottamaan iltapäivälehdistöstä elämänsisältönsä ammentavalle yleisölle kunnon kliimaksin.

Vankila on aina vankila, vaikka sieltä esiteltäisiin minkälaisia sulokuvia. Muutamia keskeisiä lusimisen metaforia ja tematiikkaa on jo esitelty.

Kannattaa elää omaa elämäänsä, ottaa selville mahdollisuudet mitä voi tehdä, eikä narista sitä kun vangit sitä ja tätä. Menkää kirjastoon ja lainatkaa Arno Kotron kirjoittama kirja "veitsen terällä" Crister Lybäckistä. Hagiksen kundi joka oli roisto ja gangsteri aikanaa suomen nuorin Kakolan vanki, kunnes lamppu syttyi ja nyt hän on huippu kirurgi, asuu Eirassa ja ajaa Ferrarilla.

Työttömän ei tarvitse olla toimeton, tarjolla on jos jonkinlaista tekemistä ja osallistumista. Alkakaa opiskella, lukekaa ja tutkikaa. Nauttikaa elämästänne, älkää hyvän tähden olko kateellisia vankien olosuhteille.
On aukko sivistyksessä jos ei ole kertaakaan lusinut. Jos on lusinut liian monta kertaa, aukko on liian suuri. (Tuntematon lusija)
Alex
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: La Huhti 06, 2013 4:04 pm
Paikkakunta: Uleåborg

Suomen vankiloiden (liian) hyvät olot

Viesti Kirjoittaja Alex »

Perinteisesti vankila on tarjonnut vangeille niin ankeat olot, että jo tietoisuus siitä on ehkäissyt rikosten tekemistä. Jos tarjolla on vain ”vettä ja leipää” ja sen vastineeksi mahdollisesti pakkotyötä, sen ei pitäisi tuntua kovinkaan houkuttelevalta paikalta.

Vankilaolot vaihtelevat maittain, ja paria poikkeusta lukuunottamatta Pohjoismaiden vankilaolot ovat maailman huippua. Suomen vankiloissa voi opiskella. Voit kirjoittaa ylioppilaaksi, suorittaa korkeakoulututkinnon ja jopa väitellä tohtoriksi. Et tarvitse opintolainaa. Kaikki on siis mahdollista. Onko tämä mahdollisuus palkkio siitä, että yhteiskunta on määrännyt sinulle vapausrangaistuksen?

Yhdysvalloissa on paljon vankeja – ja jos muistan aivan oikein, kokonaismäärä saattaa liikkua noin miljoonan vangin tienoilla. Rangaistuskynnys on alhainen, ja kolmen rikoksen sääntö takaa pitkän vankeuden.

Yhdysvalloissa on ymmärretty oikein se, että vankilan ei pitäisi olla houkutteleva paikka. Vankilat on rakennettu siten, että vankien nöyryytys on mahdollisimman suuri. Vangeilla ei ole minkäänlaista yksityisyyttä. Ehkäpä Yhdysvaltojen vankeinhoitolaitoksen tarkoitus onkin järjestää vangeille sellaiset olot, että sinne ei tee mieli joutua takaisin vaan ne rohkaisevat pysymään kaidalla tiellä.

Suomessa keskimääräinen vanki elää paremmin kuin köyhyysrajan alapuolella elävä suomalainen. Vangeilla on kattavat ravitsemus-, terveys- ym. palvelut. Rahaton suomalainen on kuin vanki: ei ole rahaa harrastaa tai muutenkaan tehdä mitään.
...make you ready for a bit of the old ultra-violence
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen vankiloiden (liian) hyvät olot

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

En ottaisi kyllä Yhdysvaltoja esimerkiksi toimivasta vankilasysteemistä. Siellä tosin on hurja määrä vankeja, joten kovasti ovat vangitsemista harjoitelleet:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ation_rate

USA:ssa vankiloita omistavat myös yksityiset tahot ja koko homman kustannukset ovat todella suuret.

Koska vankilan tarkoituksena on toimia myös normaalielämään kuntouttavana laitoksena, on ehdottoman hyvä, että siellä voi opiskella ja kehittää itseään. Mitä paremmin vanki kuntoutuu, sen vähemmän hän tuottaa haittaa ympäristölleen päästessään ulos.

Se, että vankeja nöyryytettäisiin ja että heiltä vietäisiin kaikki yksityisyys, ei varmasti tee mielenterveydelle hyvää. Vaikka olot ovat kehnot eikä niihin halua palata, pelkkä pelotevaikutus ei valitettavasti pidä ex-vankia kaidalla tiellä.
Male prisoners are exposed and subject to sexual and physical violence in prisons. Each year, as many as 70% of inmates in prisons are assaulted by another inmate. When these events occur, the victim usually suffers emotionally and/or physically. Studies suggest that this leads the inmate to accept these types of behaviors and value their lives and the lives of others less when they are released. These dehumanizing acts, combined with learned violent behavior, are implicated in higher recidivism rates
Eli: vankien altistuminen väkivallalle muokkaa vankien käyttäytymistä siten, että väkivallasta tulee hyväksytympää ja rikoksen uusiminen on todennäköisempää.
http://en.wikipedia.org/wiki/Recidivism ... Nationwide
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Alex
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: La Huhti 06, 2013 4:04 pm
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Suomen vankiloiden (liian) hyvät olot

Viesti Kirjoittaja Alex »

Vankeja on tietenkin monenlaisia, ja on myös paljon heitä, joihin ”sopeuttaminen yhteiskuntaan” ei tehoa. Vankila on joillekin henkilöille eräänlainen ”rikosopin korkeakoulu”, jossa ”isoilta pojilta” opitaan lisää rötöstelytaitoja, ja he eivät kaipaa muuta koulutusta tai sopeutusta.

Suomessa vankilalla ei ole mitään pelotevaikutusta. Siellä vain ollaan tietty aika, ja yhteydet siviiliin katkeavat tuoksi ajaksi.

Vankila voi tarjota joillekin jopa paremmat olot kuin siviilissä. Ne voivat jopa houkuttaa rikoksen tekemiseen. Ja niinhän se laulun (Muurari) hampparikin lihoi vankilassa, kun ammattimiehet näkivät nälkää talvella.
...make you ready for a bit of the old ultra-violence
tattooed fucker
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1436
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Suomen vankiloiden (liian) hyvät olot

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

Sen enempää kantaaottamatta,vankilalla ei ole mitään pelotevaikutusta...pitkälti riippuu mistä olet lusimassa.Kyllä talossa omat sääntönsä on.niinsanottu nokkimis järjestys.googlella dokumentti perävenäjän oloista ja pamppujen kohtelusta,on siinä kyllä kieltämättä "lievä"ero.Linkkiä koitin etsiä mutta ei meinaa löytyä.
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-
Vastaa Viestiin