Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Luckyone
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Pe Helmi 29, 2008 6:40 pm
Paikkakunta: Suomi

Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Luckyone »

Edward Snowden on jenkkilässä varmaan halutuin mies tällähetkellä, vaikka on vain paljastanut vastaa muutamat NSA:n vakoiluskandaalit. Uskoisin, että lisää varmasti on tulossa ja roskakulttuurimaa USA vapisee siellä liitoksissaan ja saa senlaisen maineen, minkä se ansaitsee, eli valtio, joka kuvittelee olevansa muiden maiden yläpuolella. Roskavaltio ja roskaihmisiä.

Iltasanomat kertoo, Snowden olisi hakenut turvapaikkaa myös Suomesta..
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 56990.html
saasara
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Loka 06, 2009 12:59 am

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja saasara »

Almost any school shooting could have been prevented in some way or another. -Eric Harris-
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Luckyone kirjoitti:Iltasanomat kertoo, Snowden olisi hakenut turvapaikkaa myös Suomesta..
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 56990.html
Suomi ei käsittele ulkomailta tulevia turvapaikkahakemuksia, vaan turvaa pitää tulla paikan päälle anomaan.

MTV3 2.7.2013: Ulkoministeriö vahvistaa: Snowden haki turvaa Suomesta

Snowden haki turvapaikkaa myös Venäjältä, mutta veti hakemuksensa pois.

Iltalehti 2.7.2013: Snowden veti turvapaikkahakemuksensa pois


Rohkean teon Snowden teki paljastaessaan jenkkien kieroilut, mutta heitti siinä samalla hyvästit "normaalille elämälleen". Paluuta kotimaahan ei ole, koska häkki heilahtaa varmaan useaksi vuosikymmeneksi. Vaikka hän saisikin turvapaikan jostain, niin saa silti loppuelämänsä pelätä esim. "onnettomuutta". Ei käy kateeksi.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Luupää »

^Niinpä...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013070 ... 6_uu.shtml
Snowdenia odottaa vankilatuomio - "USA ei jätä kiveäkään kääntämättä"

Keskiviikko 3.7.2013 klo 10.32

Tietovuotaja Edward Snowden on tällä hetkellä Yhdysvaltojen etsityin rikollinen, toteaa ulkopoliittisen instituutin USA-suhteiden asiantuntija Mika Aaltola.

Asiantuntija muistuttaa, että Yhdysvallat on aiemminkin passittanut ihmisiä pitkiin vankilatuomioihin vakoilusta.

Asiantuntija muistuttaa, että Yhdysvallat on aiemminkin passittanut ihmisiä pitkiin vankilatuomioihin vakoilusta.

Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikan asiantuntija Mika Aaltolan mukaan Yhdysvallat kiristää kaiken aikaa toimiaan Snowdenin löytämiseksi. Jumissa Moskovan lentokentällä olevan miehen vaihtoehdot alkavat olla vähissä.

- Yhdysvallat ei jätä kiveäkään kääntämättä miehen löytämiseksi. Hallinnon näkökulmasta Snowdenin teko on suuri ja ennen kaikkea hyvin kiusallinen asia, joka pitää saada nopeasti pois päiväjärjestyksestä, Aaltola kuvailee.


"Maanpetos"

Asiantuntija muistuttaa, että Yhdysvallat on aiemminkin passittanut ihmisiä pitkiin vankilatuomioihin vakoilusta. Myös Snowdenin teko nähdään Yhdysvaltain hallinnon näkökulmasta maanpetoksellisena ja hallinnon nolaavana toimintana, josta on odotettavissa kova tuomio. Tapaus on iskenyt Yhdysvaltoihin lujaa, sillä esiin tulleet tiedot vahingoittavat vääjäämättä maan suhteita muihin valtioihin.

- Hänellä on edessä vankilatuomio, Aaltola toteaa.

Snowdenin voi kuitenkin olla mahdollista neuvotella tuomiostaan.

- Kaikki riippuu siitä, mitä, tietoja hänellä vielä on hallussa. Kuitenkin ne tiedot, jotka tästä lähin tulevat esiin ovat luonteeltaan arkisempia paljastuksia Yhdysvaltain vakoilutoiminnasta ja tiedustelumaailmaan liittyvistä asioista. Ideologista tai moraalista sisältöä niillä ei enää ole.

Aaltola näkee, että liittovaltion vastustajana profiloitunut Snowden on nyt saanut missionsa suoritettua.

- Hän sai mitä halusi: ihailua ja julkisuutta.
Snowden on toisille sankari, toisille rikollinen. Loppurepliikissä tämä "asiantuntija" valitsi puolensa.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Rappa »

Tosiaan "asiantuntija" valitsi puolensa. Ja sillä on ihan yhtä paljon tulevista paljastuksista tietoa kun meilläkin eli arvailee vaan.
Ihan hyvä, että kaveri teki paljastukset. Sehän on tunnettua näissä avoimuudestaan tunnetuissa maissa (usa)?!, että muista maista puhutaan paskaa ja itse tehdään mitä halutaan. Esim. keksitään joukkutuhoaseet jonnekin "öljyisälle" alueelle. Asiantuntijatkin tuntuvat olevan usan puolella, tekee mitä vaan. Ens alkuun pitäs saada Bush nuorempi Haagiin vastaamaan sotarikoksista. Toivottavasti Snowden jatkaa mihin on alkanu, elämä on kuitenkin mennyttä niin antais mennä täysillä loppuun asti.
Alex
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: La Huhti 06, 2013 4:04 pm
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Alex »

Mikä oli Snowdenin todellinen motiivi? Useinhan se on toinen kuin on kerrottu.
...make you ready for a bit of the old ultra-violence
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Rohkean tempun Snowden teki.

Tietää varmasti itsekin ettei tuosta ole "enää paluuta". Vaikka Yhdysvallat on tainnut olla vähän helläkätisempi paljastajia kohtaan kuin jokin Venäjä tai Kiina, niin veikkaisimpa että Snowdenista halutaan tehdä esimerkki, ettei enää tulevaisuudessa tapahtuisi vastaavia kohuja. Onhan Yhdysvaltojen mainetta rapistaneet niin Wikileaks-paljastukset kuin nyt esille tulleet Snowdenin tiedotkin.

Mielenkiintoista on myös että miten kovat keinot ovat käytössä:

http://yle.fi/uutiset/bolivian_presiden ... ia/6715676

Tuossakin loukataan diplomatian raja-aitoja kun epäillään toisen maan syyllistyneen rikokseen piilottelemalla rikollista. Tosin vielä pahempiin rikoksiin USA tuntui syyllistyneen kun oli vakoillut EU-maiden diplomaatteja ja johtajia aikaisemmin (Snowdenin tiedoista poimittua).

Mikään maa ei tosin tunnu olevan halukas ja valmis ottamaan Snowdenia. Venäjäkin oli kieltänyt turvapaikan hakemisen.

Kertoo siitä että aika kovat panokset tilanteessa ovat.

Tästä tapauksesta tulee olemaan vielä yksi tai useampikin elokuva.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Alex kirjoitti:Mikä oli Snowdenin todellinen motiivi? Useinhan se on toinen kuin on kerrottu.
Eiköhän se todellinen motiivi ole ihan se kerrottukin eli Yhdysvaltojen toiminta meni yli oman moraalitajun ja ajatteli että nyt pitää toimia.

Rohkea temppu tuo on "ristiinnaulita" itsensä vaikka kaikki asiat olivat kohdillaan. Toki siinä saattaa ruveta ajatelemaan myös että "nyt on mahdollista tehdä historiaa". Monet ikävemmät teot on tehty pelkästään tuon takia, mutta Snowdenin kaltaisia temppuja on tehty paljon vähemmän. Lienee jopa ainutlaatuista, että noin lähellä olevaa sisäpiiriä oleva henkilö alkaa paljastamaan näin arkaluonteisia tietoja julkisesti.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Yle kirjoitti:http://yle.fi/uutiset/islannin_kansaned ... ta/6719578

5.7.2013 klo 2:22 | päivitetty 5.7.2013 klo 2:40

Islannin kansanedustajat
yrittivät järjestää Snowdenille
kansalaisuutta



Kolmen puolueen edustajat ajoivat yhdessä tietovuotajalle myönnettäväksi Islannin kansalaisuutta. Heti voimaan astuva kansalaisuus pelastaisi Edward Snowdenin paperittomasta tilasta Moskovan lentokentältä.



Islantilaiset kansanedustajat esittivät torstaina parlamentissa välitöntä kansalaisuutta Edward Snowdenille. Vasemmisto-vihreä puolue, Piraattipuolue ja Kirkkaan tulevaisuuden puolue olivat asiassa yhteisvoimin liikkeellä. Ajatus sai nuivan vastaanoton.

Edward Snowden on mitä todennäköisimmin piileskellyt useita päiviä Moskovan lentokentän transit-alueella paljastettuaan Yhdysvaltain Prism-urkintaohjelman. Passinsa menettäneelle miehelle ei ole myönnetty turvapaikkaa yhdestäkään maasta. Islannin ja Suomen tavoin monen maan teknisenä esteenä on, että turvapaikkaa ei voi hakea ellei ole henkilökohtaisesti maaperällä.

Islannin parlamentti keskusteli kansalaisuusehdotuksesta viimeisenä päivänä ennen kansanedustajien kesälomaa. 63-paikkaisessa parlamentissa vain kuusi pienpuolueen edustajaa oli kansalaisuuden kannalla.

Välitön kansalaisuus tekisi tyhjäksi turvapaikkaan liittyvän lakiteknisen pulman. Islanti antoi vuonna 2005 kansalaisuuden shakinpelaaja Bobby Fischerille, joka oli snowdenmaisesti jäänyt jumiin Japaniin.

"Pakolentokone"-episodi raivostutti monta presidenttiä

Bolivian presidentin nöyryyttäminen Snowdenin pakoepäilyillä on johtanut vihaiseen reaktioon Etelä-Amerikassa. Maanosan vasemmistolaiset presidentit ovat valmistelemassa yhteistä lausuntoa tuohtumuksensa alleviivaamiseksi.

Bolivian presidentti Evo Morales pakotettiin 14 tunniksi Wienin lentokentälle, kun Ranska, Espanja ja Portugali sulkivat hänen lentokoneeltaan ilmatilansa. Morales oli palaamassa Venäjältä, ja huhujen mukaan hän olisi ottanut Snowdenin mukaansa.

- Yhdysvallat käyttää agenttiaan (Snowdenia) ja (Bolivian) presidenttiä pelotellakseen koko aluetta, mielensä pahoittanut Morales sanoi palattuaan viimein kotimaahan.

Hän on kutsunut koolle Venezuelan, Argentiinan, Uruguayn ja Surinamen presidentit. Pöytään ei tule Yhdysvaltain liittolaisia, kuten Kolumbian, Chilen tai Perun presidenttejä.

- Sympatisoin Evo Moralesia, sillä hänen kohtelunsa oli ennenkuulumatonta. Ei silti tehdä tästä diplomaattista kriisiä Latinalaisen Amerikan ja EU:n kesken, kirjoitti Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos Twitter-tilillään.

Lähteet: AP, AFP
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulk ... n%E2%80%9D

Snowdenin seuraava paljastus ”shokeeraa maailman”

Seuraavan palvelun vihjataan liittyvän matkapuhelimiin.

”Seuraava paljastus Edward Snowdenilta on tulossa ja se shokeeraa maailman”. Näin sanoi brittilehti Guardianin toimittaja Glenn Greenwald amerikkalaisen Fox-kanavan haastattelussa tiistaina. Greenwald johtaa tietovuotaja Snowdenilta saadun aineiston työstämistä Guardianissa.

Greenwald ei tietenkään etukäteen kertonut tarkkoja tietoja paljastuksen sisällöstä, mutta antoi kuitenkin vihjeitä. Hänen mukaansa kysymys on laajoista sekä koti- että ulkomaisista urkintaohjelmista, joita yhdysvaltalainen turvallisuuspalvelu NSA harjoittaa ilman mitään demokraattista vastuullisuutta.

Toisessa yhteydessä Greenwald sanoi, että paljastukset liittyvät aivan uuteen teknologiaan, joka antaa NSA:lle mahdollisuuden tallentaa puhelut jopa miljardista matkapuhelimesta päivittäin.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Venezuela, Bolivia ja Nicaragua ovat tarjonneet Snowdenille turvapaikkaa, mistä jenkit eivät tietenkään pidä. Kyseisistä tarjouksista ei taida tosin olla hyötyä, koska Snowden on jumissa Šeremetjevon lentokentällä.

Guardian-lehti julkaisi verkkosivuillaan Yhdysvaltain Venezuelalle osoittaman kirjeen, jossa vaaditaan Snowdenin pidättämistä ja luovuttamista sekä tämän tietokoneiden haltuunottoa.

Helsingin Sanomat 7.7.2013: Latinalaisen Amerikan mailta tukea Snowdenille
Guardian: US request for extradition of Edward Snowden - full text
Omega
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: To Maalis 26, 2009 12:13 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Omega »

Tyhmä mies. Eikai tuossa tosissaan mitään paljastustakaan edes tullut, sillä ei nykymaailma pyöri vapausideologioiden ympärillä. Snowden siis vain vahvisti asian, joka nyt on about jo ollut itsestään selvä, ja samalla tuhosi oman elämänsä. Muuttuuko mikään? Ei varmasti. Ranska, Saksa, Iso-Britannia, kellä näistä ei olisi vastaavanlaisia pyrkimyksiä? Maailma on raakaa taistoa yhteiskunnan joka sektorilla ja ulkopuolisia uhkia vastaan. Snowdenin teon takana vaanivaa idylliä aidosta vapaudesta ei ole olemassakaan. Ei ole koskaan ollutkaan. Siksi typerä teko, joka antoi lähinnä paukkuja niiden maiden (Kiina, Venäjä) laariin, jossa moinen paljastus ei olisi edes mahdollinen.

Se, että Snowden saattoi paljastaa jotakin tämänkaltaista Yhdysvalloista on itsessään oiva todistus länsimaisen demokratian ja läpinäkyvyyden puolesta. Lopputulos vain on, että vakoilu painuu entistä syvemmälle ja siitä tulee entistä tarkempaa (jotta myös Snowdenin kaltaiset oman pesän likaajat voidaan ajoissa torjua). Ollaan siis matkalla kohti Kiinan linjaa. Se siitä Snowdenista.

Typerä idealisti.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Omega kirjoitti:Lopputulos vain on, että vakoilu painuu entistä syvemmälle ja siitä tulee entistä tarkempaa (jotta myös Snowdenin kaltaiset oman pesän likaajat voidaan ajoissa torjua). Ollaan siis matkalla kohti Kiinan linjaa. Se siitä Snowdenista.

Typerä idealisti.

Ei kyllä se oli päinvastoin erittäin hieno temppu minkä Snowden teki. Kyllä Snowdenia voi kutsua "typeräksi idealistiksi", mutta tuollaisia henkilöitä maailma tarvitsee muuttuakseen paremmaksi paikaksi.

Snowden vain osoitti, että läpinäkyvyyttä tarvitaan myös USA:n suhteessa muihin valtioihin, kuten Eurooppaan sekä omiin kansalaisiin. Sillä on varmasti vaikutusta todella pitkälle ajalle ja varsinkin ihmisten mieliin. Uskon myös että kun elokuvat / kirjat tulevat, niin Snowdenista saattaa parhaimmillaan tulla jopa yksi avoimuuden symboleista.

Kiina on ollut valtapoliitikasta sivussa varsin pitkään huomioiden maan iso koko. Siltikin eurooppalaiset ja amerikkalaiset demokratiat jyräävät maailmalla. Eli ehkä sitä avoimuuttakin tarvitaan, koska sillä voidaan luoda parannuksia koko maallekin.
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

Snowdenilla todennäköisesti jonkin asteisia mielenterveysongelmia.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Edward Snowden ja paljastukset NSA vakoilusta

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Electronic Frontier Finland (Effi) -järjestö on avannut Kyllä me voimme - Laki sananvapauden ja yksityisyydensuojan kansainvälisestä turvaamisesta (Lex Snowden) -kansalaisaloitteen. Turhan tuntuista puuhaa. Hiljattain nimittäin uutisoitiin, että innostus kansalaisaloitteisiin on lopahtanut. Tosin eipä tuo "Lex Snowden" taida olla kovin realistinen.
Vastaa Viestiin