Joel Lilon käytös ja tausta

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvoja: Moderaattorit

TecDec
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 5:58 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja TecDec »

Olin jo aikaisemmassani kommentissa sitä mieltä, että kun siellä Askissa on niin paljon tuotu esille surmaan liittyviä asioita.
Niin viranomaisten olisi hyvä ne käydä läpi.

Mitä hän on saavuttaa näillä nettikirjoituksillaan?

Ei niissä ole mitään järkeä, mässätä päivästä päivään tuolla teolla. Käytän sanaa mässätä, kun kerran asioista kerrotaan yksityiskohtaisesti laajalle yleisölle.

Miksi Joel Lilo ei kykene antamaan asiaa olla, hänellähän on tyttöystävä omien sanojensa mukaan. Sen verran "stalkkerina" kerran katsoin niitä sen tyttöystävän Askin sivuja, että aika rankasti kirjoitti Jennan ruumiista. Tainnut sulkea ne jo.

Asiahan on vielä keskenkin, meneekö korkeimpaan ja mitä siinä tulee vielä käymään...jopa koko tutkinta uusiksi.
"totuus on harvoin puhdas eikä koskaan yksinkertainen"
tohis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2012 9:30 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja tohis »

Jolli-Setä kirjoitti:Kyllä taas sain päivän naurut tuostakin! Jos edes omaiset eivät ole löytäneet mitään syytteeseen johtavaa, niin mitähän KRP meinaa sieltä löytää? Siis poliisi syö vaan omaa uskottavuuttaan tuolla touhulla, ja muuttaa ihmisten mielikuvaa minusta positiivisemmaksi. Sitähän ei kukaan täällä halua, ei poliisi eikä Jennan omaisetkaan. Mutta tässähän unohtuu kohta jo kaikki muu ja jäljelle jää vain sananvapaus-kysymys. Sille asialle annan mielelläni oman nimeni ja kasvoni!
Sananvapaus ei päde salassa pidettäviin tietoihin. Ja sitähän poliisi nyt tutkii. Eli oletko vahingossa vasikoinut julkisuuteen oikeudessa salassa pidettäväksi määrättyä matskua
Tukulti-Ninurta I
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

Olet perseillyt aika tavalla koko case:n aikana.
Mikäli KKO tuomitsisi sinut istumaan takaisin vankilaan, olisiko mahdollista jatkaa siellä samantyylistä perseilyä ja vaihtaa sukunimesi rikollisten tyyliin esim. Lepomäeksi? :twisted:
Oletko nähnyt Jennan silmien katsetta hereillä olessasi tai unissasi (vai senkö takia et saa unta/uskalla nukkua)?
..niin ja kuka sinut tappaa?
A) Joona tai hänen sukulaisensa?
B) Jennan vanhemmat tai heidän toimeksipanija?
C) Ulkopuolinen joka on kyrpiintynyt sinun touhuisisi?
D) Sinun äitisi tai sukulaisesi?
E) Jokin sairaus?

Ei muuta...niin makaa, kuin petaa?
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "
aga
Adrian Monk
Viestit: 2769
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja aga »

Poliisi tutkii Joel Lilon nettikirjoittelua

Kalle Parkkinen
Julkaistu: 7.1.2014 20:25, päivitetty: 8.1.2014 1:14

Poliisi tutkii, onko Joel Lilo syyllistynyt nettikirjoituksissaan kunnianloukkaukseen ja laittomaan uhkaukseen.


Kirjoittelu liittyy kesällä 2011 Espanjan Aurinkorannikolla tapettuun 18-vuotiaaseen Jenna Lepomäkeen.

Surmassa avustanut Joel Lilo on jo aiemmin ollut pidätettynä naista halventaneiden Facebook-viestien vuoksi.

Turun Sanomien mukaan lukijat ovat lähettäneet avoimelle kysymys-vastaus-palstalle tuhansia viestejä. Lilo on vastannut kysymyksiin, jotka ovat koskeneet surmaa ja siihen liittyviä tapahtumia.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty KRP:stä kertoi STT:lle, että esitutkinnassa ei kuitenkaan ole mikään erityinen nettipalsta.

Poliisi tutkii nettikirjoittelua kunnianloukkauksena ja laittomana uhkauksena.

Isä: Että viitsiikin!

- Että viitsiikin, Jenna Lepomäen isä Kim Pellinen kommentoi Lilon toimintaa IS:lle.

- Kuulin jostain, että hän pitää tällaista palstaa, mutta en ole seurannut sitä yhtään. Olen yrittänyt etääntyä kyseisestä asiasta, Pellinen sanoo.

- En jaksa käydä kurkkimassa, mitä se vastailee. Se on viranomaisten hommia.

Jennan murhasta alioikeudessa elinkautisen saanut Joel Lilo vapautui vankeudesta lokakuussa, kun hovioikeus tuomitsi hänet avunannosta tappoon. Nuorena henkilönä Lilo istui kuuden vuoden tuomiosta kaksi vuotta.

Vapautumisestaan Lilo otti kaiken ilon irti ja lähetti ilkkuvia viestejä muun muassa Jennan isälle. Pelliselle ei ole enää viestejä sinkoillut.

- Hän on ollut varsin hiljaa, Pellinen sanoo.

Lilo oli jo marraskuussa muutaman päivän pidätettynä viestittelynsä takia. Jenna Lepomäen surmajutun päätekijä Joona Hasselqvist tuomittiin hovioikeudessa taposta ja Joel Lilo avunannosta tappoon.

Tuomio saattaa vielä muuttua. Syyttäjä ja Jennan omaiset hakevat korkeimmasta oikeudesta muutoksenhakulupaa. Muutoksenhaunmääräaika päättyi viikko sitten.

- Paperit korkeimpaan oikeuteen lähtivät ajallaan, Pellinen sanoo.

STT-IS, Jussi Niiranen


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 20267.html
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1793
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Kikki Hiiri kirjoitti: Se että kaveris tappoi tytön ennenkuin poliisi ehti reagoida, ei tarkoita mitään muuta ku vahvistaa syitä epäillä että Jennan väitteet että sä olet raiskaaja, ovatkin totta.
Missä tällaset Jennan väitteet ovat olleet? Koitin parhaani mukaan kaivella, mutta tällaista en löytänyt.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2769
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja aga »

Eiköhän se ole selvä, ketjuun kirjoittavien mielikuvituksessa.
Porin

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Porin »

Esitutkinnassa Kettula ja Paukku kertoivat suunnitelleensa rikollisjärjestön perustamista. Siksi Paukku allekirjoitti seinäkirjoituksensa tulevan rikollisjärjestönsä nimellä: Bad company.
Missä vaiheessa järjestön perustaminen tällä hetkellä on?

Toinen kysymys: esitutkinnan mukaan Lepomäki oli suostunut kuljettamaan huumeta kehossaan, mutta oli perunut suostumuksensa, kun Kettula oli kertonut hänelle kuljetuksen vaaroista, eli esim kondomin puhkeamisesta. Miksi?
Porin

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Porin »

Vois kysyä vielä kolmannenkin:
http://aijaa.com/aZcGT9
Kun kerran talon pihassa oli se vanha tuontirysä missä oli jo suksiboksi valmiiksi katolla, niin miksi ruumis piti kätkeä varastossa olleeseen irtonaiseen suksiboksiin? Mersullahan se ruumis olisi viety niin kauas että se hokemasi "ei ruumista ei rikosta" olisi edes sen "ei ruumista"-osalta toteutunut.
Jolli-Setä
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: Su Joulu 01, 2013 3:59 pm
Viesti:

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Jolli-Setä »

Mersu oli huollossa ja vuokra-autokin jo palautettu, joten siinä syy. Oli muuten Joona enkä minä joka Jennaa valisti näistä haitoista. Kunhan korjasin.
thk
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Tammi 03, 2014 2:50 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja thk »

Mitä ajatuksia alle kaksi kuukautta tuntemallasi kihlatullasi on koko tapauksesta ja mahdollisesta oikeusprosessin jatkumisesta? Oletteko keskustelleet miten suhteenne jatkuu, jos sinä joudutkin palaamaan vankilaan mahdollisesti pitkäksikin aikaa, etkä ole hänen lähellään ja tukenaan vai onko keskustelu jäänyt asteelle "en mä sinne kuitenkaan takaisin joudu"?

Olet kertonut yhden elämäsi tarkoituksista olevan ilon tuottaminen lähimmäisillesi. Kuinka hyvin uskot pystyväsi tuottamaan iloa kihlatullesi ollessasi vankilassa? Oletko tavannut hänen vanhempiaan? Ovatko he mielestäsi ottaneet sinut hyvin vastaan ja suhtautuvat sinuun ennakkoluulottomasti?
Jolli-Setä
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: Su Joulu 01, 2013 3:59 pm
Viesti:

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Jolli-Setä »

Menee nyt vähän turhan henkilökohtaiseksi. Ollaan kuitenkin tunnettu siis heti vapautumisestani eli ei taida enää olla alle 2kk, mutta lähellä siis kuitenkin. Juttelen hänen kanssaan paremmin ja mietin sitten, että mitä asiasta kerron. Joka tapauksessa aivan upea tyttö! :)
Hänellähän oli hetken aikaa käytössä ask.fm-tili myös, mistä ainakin TecDec oli hänen mielipiteensä asiasta bongannut. Sen sanon, että ei ole mitään millä järkyttää hänet esim. jättämään minut. Tämän sanon siksi, että joku hemmetin sekopää lähettelee tutuilleni "Joel on osallistunut pienen ja viattoman tytön blaa blaa"-sisältöisiä viestejä. Aivan kuin ystäväni eivät tietäisi mitään asiasta. :D
TiiPii
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Tammi 09, 2014 10:59 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja TiiPii »

Pari juttua tuli mieleen, kun kahlasin tämänkin paskan läpi ja päätin rekisteröityä. Korostat jatkuvasti tunteettomuuttasi ja "kylmyyttäsi". Ilmeisesti tämä on perua naiivista rikollisten, mafian yms. ihannoinnista. Mainitsit myös jossain viestissäsi TV-sarjan Dexter (empatiakyvytön päähenkilö). Väittäisin että tämä näyttelemäsi empatian puute on lähinnä haaveena sinulla, eikä vastaa millään tavalla todellisuutta. Muutama esimerkki:

-Olet paraikaa kihloissa jonkun ihmisen kanssa. Tähän tuskin on syynä puhdas potentiaalisen hyödyn hakeminen?
-Ahdistut kopissa. Ei, se ei johdu netin puutteesta. Et usko itsekään siihen. Kaipaat toisten ihmisten seuraa ja vapauttasi. Samaa indikoi halusi olla julkisuudessa ja kommetoida sinusta esitettyjä väitteitä. Näin tunnet olosi merkittäväksi, mitä et ehkä kokenut lapsuudessasi.
-Lilo kirjoitti naiselle tekstiviestin heinäkuun puolivälissä: ”Kissas kuulemma lähtee ensin, sitten sinä. Loppuu toi mun tunteilla leikkiminen.”
-Perheesi tunteiden ajatteleminen. Voit toki kutsua sitä kunnianvarjeluksi, mutta tiedät itsekin että välität äidistäsi. Etenkin kuin äitisi on kasvattanut sinut yksin. Ihmettelenkin, miten alitajuisesti ihannoit isääsi, jota ei vähempää voisi kiinnostaa olemassaolosi. Pidä huolta äidistäsi.

Joel, Jölli, mikä lie. Miehen ja pojan erottaa se, että mies kantaa vastuun teoistansa. Ylpeileminen minkäänlaisesta osallisuudesta toisen ihmisen elämän riistämiseen on sairasta, pelkurimaista sekä pienen pojan sekaista ja ahdistunutta käytöstä. Mitä jos ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja päättäisit lopettaa ihannoimasi paskahousu-elämän ja kasvaisit mieheksi? Samalla voisit katua tekoasi, pyytää anteeksi asianomaisilta ja yrittää saada rauhan myös omatuntosi kanssa. Sinä tulet vielä itkemään tekosi takia, ellet sitä ole jo tehnyt. Mutta selän saa suoraksi muullakin kuin narulla.
Clarise
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Marras 22, 2012 1:12 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Clarise »

Tyydytin mm. uteliaisuuttani ja kävin lukemassa Jolli-sedän kysymysnurkkausta. Johan lähti juna liikkeelle, Lempäälässä jo ollaan, mutta tuskin Kylmäkoskelle asti sentään tarvitsee mennä. Nyt Sterlingin täti spekuloi.

Moni asia Joelin käytöksessä juontaa juurensa katkeruudesta. Katkeruutta ovat synnyttäneet:
- 10-vuotiasta kohdannut huostaanotto ja sitä seurannut sosiaalipuolen pallottelu. Väittämän mukaan tarkkaa syytä huostaanotolle ei ole tiedossa. Kannattaa penkoa asiaa ja selvittää olisiko syy huonossa hapessa olleessa vanhemmuudessa, lapsen käytöksessä vai molemmissa. Jututa poika äitees!
- Syvä katkeruus Jennaa kohtaa. Jenna meni ja pilasi kaiken a) avautumalla poliisille ja b) saattamalla pojat telkien taakse. Nimenomaan näin. Tappohan oli tehty vitutuksessa, känässä ja suutuspäissään. Lisävitutusta Joelin osalta tuli siitä, että hän katsoo istuneensa linnassa syyttä suotta: "Määhän vedin vaan röökiä siä". 
- Törkypuheet linnareissun jälkeen Jennasta olivat vain: "Höyryjen päästämistä" kun niiin vitutti istua linnassa pottukuurilla. Syyttömänä.
- Joelin mainostama tunnekylmyys on vain katkeruutta kaikesta, huonoista pelimerkeistä elämässä ja siitä mitä niillä on saavutettu. No mitä on saavutettu?
- Joona on vihainen Jollille koska katumus ja istuminen on saanut nuorukaisen muistelemaan hyviä aikoja seurakuntanuorissa ja muistamaan Joelinkin hyvin tunteman viisauden: "Kaiken opin päätös on, pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä". Lisäksi Joonaa kiukuttaa sellissä istuminen, kun siken vedolla sai teinisankaruuden ja hän itse syö vaan perunaa seuraavat pari vuotta. Ainakin.
- Muuten Jolli-setä vaikuttaa edelleen älykkäältä, analyyttiseltä ja loogiselta. :)

Kyllä minä nyt hieman ihmettelen KRPn priorisointia. Että tuollainen nuoren miehen pitämä fanisaitti nyt on syynin alla. Vaikka yleisö ja kansalaisten etu kuinka vaatisi pojalle elinkautisia tai sähkötuolia, niin jos puheet pitävät, ei kai siken vedosta nyt vielä semmosia sentään?
No, pitääkö Jolli puheet? Vai ookko menny visertelemään ohi suus iPhonellas? Mitä jos Joonan mieli muuttuu pitkän leivän uhatessa?

-Clarise 
Acta est fabula
TollRoad
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Ma Kesä 24, 2013 12:26 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja TollRoad »

Toivottavasti Lilo saa EK:n, nyt on jo sen verran julkista painetta että uskoisin että tuomio muuttuu vielä kerran mutta se jää nähtäväksi tuleeko EK vai pelkkä pidempi vuosituomio kuin mitä sai hovista.
gousti
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Syys 27, 2012 6:04 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja gousti »

Se, että ihminen tekee typeryyksiä ollessaan päissään tai muuten vain tyhmä ei ole mitään uutta. Mutta se, että kundilla on "munaa" heittää tommosta paskaläppää ja puolustella itseänsä... Tulee vielä kovat ajat. Paskinta varmaan on tieto siitä, että koko elämä on pilattu lopullisesti. Se ei nuorelle vielä iske päähän, mutta kun pari vuotta viettää pohdiskellen asioita niin alkaa koputus. Sitä koputusta ei pakoon sit pääsekään. Ei mihinkään.

Jolli, vai mikä oletkaan. Vaikee sanoo tarkalleen mitä oot tehny ja mitä et. Mutta jos noi raiskausskpekulaatiot pitää paikkansa - oot aika paskahousu jätkä. Menit ja elit elokuvien malliin. Vitun hyvinhän siinä kävi. Nyt sitten saat elää sen leiman kanssa lopun elämääsi. Se taas, että täällä kertoilet asioita, kertoo mulle, että sulla ei kaikki munat oo samassa boksissa. Kuinka tyhmä voi ihminen olla, että tahallaan ajaa ittensä kuseen sekä avaa oikeuden portit uudestaan? Sä et näköjään vielä ymmärrä mitään vapauden menettämisestä. Pääsit liian helpolla. Nyt oman typeryytes takia saattaa olla, että ajoit ittes pitkälle kakulle. Elokuviin kuuluu onnelliset loput. Sun tarinassa mä en semmosta pysty näkemään vaikka kuinka kirjoittaisin sun tarinaas uudestaan ja uudestaan.

Eikä välttämättä kannata sulkea pois ajatuksista, että joku sua vielä hakee jossain vaiheessa. Siinä vaiheessa olet mies, etkä pyytele armoa. Ehkä sillä saat jotain takaisin. Tuskin kuitenkaan. Kaverit ei noissa piireissä pitkään kavereina aina pysy. Tulet ehkä sen oppimaan piireistä, joihin oot sekaantumassa. Uhoominen, varsinkaan julkisesti ei ole kovin fiksua puuhaa jatkuvuuden kannalta. En tiedä mimmonen mies Jennan isä on, mutta on paljon meitä aikuisia miehiä, jotka on valmiita hyvin järeisiin tekoihin omiensa puolesta. Sä et sitä ymmärrä jos sulla on paskat perhetaustat, mutta yritä hyvä mies tajuta, että rakkaus on isompi ja voimakkaampi asia kuin viha koskaan.

Jos toiselta viet elämäntarkoituksen, luuletko, että sun elämällä tai minkääntasoisella hyvinvoinnilla on enää mitään väliä kyseiselle henkilölle?
Vastaa Viestiin