HR-KOTIMAA SELVITTÄMÄTTÖMÄT: Ulvilan tapaus ( ketju 1 )

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Eipä tuosta tutkinnastakaan kait ole tihkunut sen kummempia tietoja kuin, että Joutsenlahti totesi:" Tapauksilla ei todettu olevan yhteyttä."
Niinpä niin, mutta kummallisella tavalla kieltämättä tuntuu noiden herrojen kohtalot menevän. Toinen hukkuneena ja toinen tapettuna suunnilleen samoihin aikoihin - sentään opiskelukaverit.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

EuroJR kirjoitti:
Kuinka paljon herra P:n osuutta oikein on tutkittu?
Sen verran kai ainoastaan, että tiedetään ettei P. ainakaan ollut tekijä.

Jossain tuolla ylempänä jo muistaakseni ehdotin, että P. olisikin ollut varsinainen uhri, ja L. tapettu esim. siksi, että hän olisi ollut ainoa yhdistävä tekijä P:n ja murhaajan välillä. Tai sitten P:tä koitettiin lavastaa syylliseksi, mutta se meni pieleen, koska Lahden murhaaja jätti dna:ta (mutta luulisi että tekijä olisi varautunut sellaiseenkin, kyllähän ihminen vähintään kynsii tappajaansa kasvoihin tms.). Yksi mahdollisuus on kolmiodraama, jossa kaikki osapuolet olivat miehiä... Tässä yhteydessä tuleekin heti mieleen se mahdollinen sarjamurhaaja, joka liikkui homoskenessä, ja joka tappoi tamperelaisen ja helsinkiläisen tarjoilijan. Niitäkään juttuja ei ole voitu selvittää, vaikka/koska piirit varmaan ovat pienet.
Every ship must sail a world.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5189
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Ot. Eikä Helsinkiläisen tarjoilijan ja Tamperelaisen tarjoilijan(?) surmien välillä ollut useita vuosia ja olivat eri sukupolveakin?
Tarkoitan, että olisikovat omanneet yhteisiä tuttuja, kun olivat niin eri-ikäisiä.
Mutta kaikki on mahdollista.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17112
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Onkohan P:n jäämistön keittiöveitsivarustus tutkittu ja jos on niin kuinka tarkkaan ja puuttuiko jotain...? Jos vaikka tämä yhteinen tuttava kävi joskus P:n kämpillä ja lainasi sieltä. Asuiko P yksin? Ehkä häntä ei pienet sulamisjäljet veitsen kahvassa haitanneet.

Yhteisen tuttavan mahdollinen auto tuolloin - liki vuosi sitten. Millainen?

Kaukaa haettua mutta tuli mieleen eikä heti mennyt mielestä pois.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

mä olen käsittänyt että herrat l ja p eivät ole oikeasti edes tunteneet toisiaan vaan yhteys löytyy sitä että ovat käyneet samaa koulua...luulisin että rouva l olisi sitten herra p:n tunnistanut kuvasta....
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

cicero kirjoitti:mä olen käsittänyt että herrat l ja p eivät ole oikeasti edes tunteneet toisiaan vaan yhteys löytyy sitä että ovat käyneet samaa koulua...luulisin että rouva l olisi sitten herra p:n tunnistanut kuvasta....
Eikäs herrat käyneet samassa tutkijaseminaarissa, siellä kyllä tutustuu? Ja jos hra Pn päässä oli huppu ja silmälasit pois, niin ei paljoa jää tunnistettavaa. Ja rva ei välttämättä opiskellut samassa paikassa, hänhän on kai ekonomi?
Muista lähdekritiikki!
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

kovin hataralla pohjalla jos jossain seminaarissa ovat nähneet joskus. Mun mielestä tästä oli jo juttua aikisemmin lehdissä että poliisi on selvittänyt että he eivät tunne toisiaan sen paremmin. Miksi näitä juttuja otetaan aina jälkeenpäin uudestaan esiin? Siis vaikka on jo sanottu että asia on tarkistettu?
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

cicero kirjoitti:kovin hataralla pohjalla jos jossain seminaarissa ovat nähneet joskus. Mun mielestä tästä oli jo juttua aikisemmin lehdissä että poliisi on selvittänyt että he eivät tunne toisiaan sen paremmin. Miksi näitä juttuja otetaan aina jälkeenpäin uudestaan esiin? Siis vaikka on jo sanottu että asia on tarkistettu?
Tutkijaseminaari koostuu samoista henkilöistä, jotka kokoontuvat monia kertoja yhteen.

Ja asioita otetaan uusiksi, kun ei näy tutkijoiden tutkimukset tuovan tulosta ts halutaan tarkistaa asiat ikään kuin uudelleen.
Muista lähdekritiikki!
Primavera
Jane Marple
Viestit: 1020
Liittynyt: To Touko 10, 2007 1:28 pm

Viesti Kirjoittaja Primavera »

http://www.y-lehti.fi/index.php?page=le ... lehti_id=3
Uutta keskustaa odotetaan mielenkiinnolla

11/2002

Raision yrittäjäyhdistys täyttää 40 vuotta. Keski-iän saavuttamista sävyttävät huoli Raision keskustan tulevaisuudesta ja yhdistyksen jäsenten aktivoimisesta toimintaan yhteisten asioiden eteen.

Raision Yrittäjiin kuuluu 219 jäsentä. Viimeisten parin vuoden aikana jäsenmäärä on noussut lähes kahdeksallakymmenellä.

- Toiminnassa aktiivisesti mukana olevien määrä liikkuu muutamissa kymmenissä. Määrä ei ole ole parempi tai huonompi kuin yhdistystoiminnassa yleensä, mutta tietysti toivoisimme, että mahdollisimman moni ottaisi osaa niihin tilaisuuksiin, joita järjestämme, puheenjohtaja Jukka S.Lahti sanoo.

Yrittäjäyhdistys on ollut kiinteästi mukana Raision kaupungin kehittämisessä. Lausuntoja ja kannanottoja on annettu ja yrittäjien edustajat ovat parhaillaankin mukana keskustan kehittämistyöryhmässä. Yhdistys on ollut mukana perustamassa Länsivyöhykkeen Yrittäjiä, Turun läntisen puolen paikallisyhdistysten yhteenliittymää, joka on muun muassa julkaissut yhteistä lehteä.

- Vuosina 1987, -90 ja -94 järjestimme Raisiossa yleiset messut, jotka olivat valtavia yleisömenestyksiä. Nyt olemme järjestäneet Tangomarkkinoiden yhteyteen katumarkkinoita, varapuheenjohtaja Sirkka Järvelä kertoo. Yrittäjät ovat myös tehneet yhteistyötä koulujen kanssa ja osallistuneet ympäristökilpailujen järjestämiseen. Lähes joka vuosi on tehty yhteisiä koti- tai ulkomaanmatkoja, joilla parhaimmillaan on ollut satoja osanottajia.

Yövalvonnasta hyviä kokemuksia

Joitakin vuosia sitten Raision Yrittäjät järjestivät yövalvonnan, johon palkattiin yhdessä kaupungin kanssa työllistettäviä. Valvonnan tulokset olivat erinomaisia.

- Valitettavasti meidän oli luovuttava yövalvonnasta, sillä pari vuotta sitten sopivia työllistettäviä ei enää tahtonut löytyä, pitkäaikainen hallituksen jäsen Timo Mattila kertoo.

Raision keskustan uudistuva ilme on herättänyt paljon keskustelua. Yrittäjät ovat melko tyytyväisiä uudistuksiin vaikka muutosvaihe on ollut rankka. Kauppakeskus Myllyn vaikutuksesta keskustan elinvoimaisuuteen ollaan kahta mieltä.

- Jotkut keskustan yrittäjistä sanovat liiketoimintansa hiljentyneen. Kaikkia tämä ei varmaan koske. Mylly ja sen yritykset ovat tietysti sinänsä hyvä asia Raisiolle, Jukka S.Lahti sanoo.

Raision Yrittäjät juhlivat syntymäpäiväänsä 30.11. Raision kaupungintalolla. -pv.


Kuva
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5189
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Jotenkin ironista tuo "yövalvonta"?
Tämä muuten avaa uusia näkökantoja aiheeseen.
Itse olen yrittänyt kaivaa (huonolla tuloksella) Lahden yhteyksiä esimerkiksi mielentilatutkimuksiin yms.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Primavera
Jane Marple
Viestit: 1020
Liittynyt: To Touko 10, 2007 1:28 pm

Viesti Kirjoittaja Primavera »

http://www.tpu.fi/servlet/uutinen?uutin ... sualue=100
Kunniakirjat työelämäosaamisen edistäjille

Työelämäosaamisen edistäminen Pirkanmaalla -verkosto-organisaatio myöntää järjestyksessä toiset kunniakirjat tiistaina 26. syyskuuta. Kunniakirjat myönnetään työelämän kehittämishankkeen 12 yhteistyökumppanille tunnustuksena aktiivisesta kehittämistyöstä verkoston jäsenenä. Vuoden 2005 alussa käynnistynyttä hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu.

Verkosto-organisaation toiminnan tavoitteena on vahvistaa työelämäosaamista, tuottaa uusia hyviä työkäytäntöjä ja toimintamalleja sekä aineksia työelämätutkimukseen ja koulutukseen. Mukana on suuri joukko työyhteisöjä, kuten viranomaistahoja, henkilöstöjärjestöjä, yrityksiä sekä koulutus- ja tutkimusorganisaatioita sekä kotimaasta että ulkomailta. Hankkeen pohjalta on tarkoitus muodostaa vakituinen yhteistyöorganisaatio, joka keskittyy työelämäosaamisen ennakoivaan parantamiseen työorganisaatioissa. Hankkeen rahoittaa Työministeriön TYKES-ohjelma.

Kunniakirjojen jako tapahtuu tiistaina 26.9.2006 Tampereen ammattikorkeakoulussa järjestettävän Työelämäosaamisen edistäminen -seminaarin yhteydessä. Kunniakirjat ojentaa verkosto-organisaation johtaja, dosentti Olavi Manninen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Työelämäosaamisen edistäminen – seminaarin ohjelma >

Kunniakirjojen saajat
---
Luvata Pori Oy
---
HR Trainer Jukka S. Lahti
http://www.tpu.fi/servlet/uutinen?uutin ... sualue=100
Joulunajan Matineassa 12.12. aiheena Vastuunsa tunteva työorganisaatio

Työelämäosaamisen edistäminen Pirkanmaalla verkosto-organisaatio yhteistyökumppaneineen järjestää Joulunajan Matinean tiistaina 12.12.2006 klo 12.00-14.30 Tampereen ammattikorkeakoululla (auditorio D1-02), Teiskontie 33, Tampere.

Kuultavat alustukset:

---

Henkilökunnasta huolehtiminen vaikeassakin tilanteessa
---
HR Trainer Jukka S. Lahti
---
Luvata Pori Oy

----
http://209.85.135.104/search?q=cache:RM ... =firefox-a
Jukka S. Lahti,
HR Business Coach, Luvata Pori Oy

”Tärkeintä on pitää yllä mielikuvaa muutosprosessin johtamisesta – jonkun on oltava aidosti vastuussa. Muutos toteutetaan osallistamalla tarpeeksi erilaisia kulloinkin tarvittavia yhteistyötahoja, omaa henkilöstöä unohta-
matta. Avoimuudesta on huolehdittava viestinnällisin keinoin.”
silentservice
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: La Touko 26, 2007 12:19 am

Viesti Kirjoittaja silentservice »

Hienoa, että täällä on herännyt erilaiset "tutkintalinjat" uudelleen henkiin.

Kyllähän tuo herra P:n mahdollinen yhteys on mielestäni edelleenkin olennainen juttu. Ei poliisin tutkimusten päätelmät ole välttämättä taivaan tosia. Kaikella kunnioituksella. Poliisikin on vain ihminen. :wink:

Toinen vakava haara on kyllä tuo jostakin kimpaantunut ex-työntekijä tai jonkun sortin asiakas. Hyviä pointteja tongittu esiin!

Kunhan vähän järkkääntyy aikaa, saatan laittella tänne hieman omaa aineistoa asian tiimoilta.. Ihan vaan muiden ajankuluksi...
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

skoone kirjoitti:
cicero kirjoitti:kovin hataralla pohjalla jos jossain seminaarissa ovat nähneet joskus. Mun mielestä tästä oli jo juttua aikisemmin lehdissä että poliisi on selvittänyt että he eivät tunne toisiaan sen paremmin. Miksi näitä juttuja otetaan aina jälkeenpäin uudestaan esiin? Siis vaikka on jo sanottu että asia on tarkistettu?
Tutkijaseminaari koostuu samoista henkilöistä, jotka kokoontuvat monia kertoja yhteen.

Ja asioita otetaan uusiksi, kun ei näy tutkijoiden tutkimukset tuovan tulosta ts halutaan tarkistaa asiat ikään kuin uudelleen.
Tutkijaseminaarilla tarkoitetaan yleensä nykyään mitä tahansa kokousta, jossa on esitelmiä ja keskustellaan (workshop-tyyppinen tapaaminen).

Minulla on käsitys, että Lahti ja P. olisivat tutustuneet ollessaan yhtä aikaa jatko-opiskelijoina samalla laitoksella. Silloin heillä tietysti olisi ollut yhteinen lisensiaatti/tohtoriseminaari.
Every ship must sail a world.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Oliko muuten rouva Lahti hereillä vielä miehen tullessa kotiin? Haen tällä sitä, että millä mielellä mies tuli kotiin. Oliko mitään erityistä sattunut päivän mittaan? Ja mahtoivatko uhrit olla jo untenmailla, kun murhaaja yllätti? Lahtihan oli tullut kotiin puoli tuntia ennen hyökkäystä. Mihin tuo puoli tuntia kului surmaajalta? Odottiko hän, että valot sammuvat talosta?

Luulisin myös, että uhrin netti ja puhelin on ratsattu. Onkohan löytynyt mitään erityisiä yhteydenottoja ko. päivänä tai edellispäivinä. Milloin nuo uhkausyhteydenotot on tehty?

Vaimon osuus asiaanhan puhdistettiin poliisien taholta tuon hätäkeskuspuhelun vuoksi. Mitä siinä sitten lieneekään tullut ilmi.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

[quote="ABCTutkijaseminaarilla tarkoitetaan yleensä nykyään mitä tahansa kokousta, jossa on esitelmiä ja keskustellaan (workshop-tyyppinen tapaaminen).
.[/quote]

No, käänsin ruotsinkielisen "forskarseminariumin" tutkijaseminaariksi. Ainakin vielä muutama vuosi sitten tätä nimitystä käytettiin jatko-opiskelijain seminaareista (siis lisuria ja väikkäriä tekevien sempuista).
Muista lähdekritiikki!
Lukittu