Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

eikö tuota tavaroiden levittelyy epäilty tahalliseksi??ja ehkä se ratkaiseva vihje oli huolimattomuus.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

ktaina kirjoitti:eikö tuota tavaroiden levittelyy epäilty tahalliseksi??ja ehkä se ratkaiseva vihje oli huolimattomuus.
Uutisoinnista päätellen veljekset edelleen kieltävät osuutensa Lisan murhaan.
Jotenkin ajattelisi, että JOS kovia faktoja olisi esittää, niin tunnustuskin tulisi lopulta, kun ei muutakaan voi.

Porin lenkkeilijätytön tapauksessahan tekijä tunnusti liikennerikkomuksen ja jonkun muun vähäpätöisen, mutta jätti tunnustamatta törkeän raiskauksen ja murhan.
Mikä tarkoittanee sitä, ettei kovia todisteita häntä vastaan ole olemassakaan.

Hei missä mennään? Kuka ajaa näitten murhaajien asioita?
Totuus
Vedem
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Touko 01, 2015 6:57 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja Vedem »

Sivuhuomautuksena. Arnella on erikoisen värinen paita päällä kuvissa, onkohan otettu ennen Lisan löytämistä? Kirkkaanpunainen paita, kuin sanoen "voin laittaa punaisen paidan, koska en ole syyllinen, katsokaa minua, tämä todistaa etten ole syyllinen". Musta olisi ollut luontevampi tämän tragedian keskellä.
titti12
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: To Touko 16, 2013 3:09 am

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja titti12 »

Mikähän se löytö voisi olla, joka johdatti poliisin liettualaisten jäljille? Onko se se sama löytö, josta voitiin päätellä Lisan olevan yhä alueella? Jos on esim. vaate, jossa tuoretta verta, niin tällöin Lisan osuus selittyy, mutta millä perusteella liettualaiset voitaisiin yhdistää tällaiseen löytöön? DNA-tutkimusta ei ole voitu tehdä niin lyhyessä ajassa, joten ei voida tietää, onko vaatteessa heidän DNA:taan. Epäilyttävä käytöshän olisi vain aihetodiste, jonka perusteella ehkä voi pidättää, mutta voiko syyttää?

Tuon lehtijutun, jossa Leif G.W. Persson kertoo kannastaan, mukaan syytettyjen asianajajatkaan eivät ole saaneet tietää, mitä poliisilla on heitä vastaan. Ehkä heidät on pidätetty syytä epäillä -perustein, sitten DNA-tulokset olisivat tulleet positiivisina jolloin vangitsemisoikeudenkäynnissä perusteena todennäköiset syyt, mutta miksei sitten tätä DNA-matchia olisi kerrottu syytetyille. Nythän he vain vakuuttavat syyttömyyttään.

edit. Kyllikki S:n kanssa samaa mieltä. Kyllähän viimeistään oikeudenkäynnistä pitäisi kaikelle yleisölle tulla selville, millä perusteella syytetään, mitkä ovat ne todisteet syytettyä vastaan. Tutkinnallisista syistä voi poliisi jättää kertomatta jotain, mutta oikeudenkäynnissä ei ole enää mitään syytä pimittää tietoa.
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1193
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tutkintalinjoista:

Hajutunnistus

Vasta muutamia vuosia käytössä ollut hajutunnistus on osoittautunut lyömättömäksi tavaksi saada todisteita tutkinnan alkuvaiheessa. Sitä käytetäänkin usein esitutkintavaiheessa, kun tarvitaan todisteita epäillyn vangitsemiseksi.

Hajutunnistuksessa on kyse siitä, että hajutunnistukseen erikoiskoulutettu poliisikoira löytää yhteyden rikospaikalta löytyneen esineen ja rikoksesta epäillyn välille. Hajutunnistus tehdään siten, että rikospaikalta löydetty esine säilötään erityiseen pussiin metallipalikoiden kanssa. Kun epäillyltä on saatu vertailunäyte, ja on hankittu myös kuusi muuta näytettä täysin sivullisilta henkilöiltä, näytteet sijoitetaan kahdelle hajutunnistusradalle.

Koiran tehtävänä on ensin hakea vertailunäyte A, jotta voidaan selvittää koiran päivän kunto ja toiminta. Testivaiheessa koira ei myöskään saa reagoida epäillyn hajuun millään tavalla.

Koiralla haistatetaan radan päässä sivullisen henkilön metallipalikkaa ja koiran tehtävänä on löytää sille pari radalta. Kun koira tunnistaa oikean palikan, se saa palikan palkkioksi radalta. Kun koira on tunnistanut vertailuhenkilön onnistuneesti kummaltakin radalta, on aika testata varsinaisen epäillyn tunnistaminen.

Koiralla haistatetaan varsinaista rikospaikalta löytynyttä esinettä, jonka haju on siirtynyt myös metallipalikoihin. Esinettä koira ei saa suuhunsa -voihan se olla vaikka vaarallinen teräase- mutta metallipalikkaa se saa maistella. Tämän jälkeen koiran tehtävänä on löytää epäillyn antama hajunäytepalikka radalta. Mikäli koira tässäkin tehtävässä onnistuu molemmilla radoilla, voidaan kirjoittaa lausunto hajuyhteyden löytymisestä. Lausunto pätee myös oikeudessa aihetodisteena, eli muitakin todisteita toki tarvitaan tuomion julistamiseksi.

http://yle.fi/vintti/ohjelmat.yle.fi/po ... n_csi.html
cyklon
Theo Kojak
Viestit: 1127
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja cyklon »

http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1434592815556.html

Nyt puhuu Lisan, 17, murhasta epäiltyjen työnantaja – teki yhden tärkeimmistä löydöistä Ruotsissa kahta veljestä epäillään 17-vuotiaan Lisa Holmin murhasta. Miesten työnantaja kertoo Expressenille hämmästyvänsä ja pettyvänsä kovasti, jos nämä todetaan syyllisiksi.

Liikemies ja maanomistaja Arne Jönsson, 79, kertoo Expressenille käyneensä Lisa Holmin katoamispäivänä kahvilassa, jossa tämä työskenteli.

– Ihastuttava tyttö, jonka kahvilan omistaja esitteli minulle. Se oli ensimmäinen päivä, jolloin hän ajoi itse töihin, Jönsson kertoo.

Lisa Holm katosi sunnuntai-iltana kesäkuun 7. päivänä. Hän ei palannut kotiin kahvilasta, jossa hän oli kesätöissä. Etsimään lähtenyt isä löysi vain tyttärensä skootterin.

Holmin ruumis löydettiin vasta perjantai-iltana pitkien etsintöjen jälkeen.

– Tragedia on sellainen, ettei sitä voi verrata mihinkään. Se on käsittämätön, Jönsson sanoo.

Perjantaina poliisi otti kiinni 31- ja 35-vuotiaat liettualaisveljekset sekä toisen veljeksen vaimon, jotka vangittiin myöhemmin. Miehiä epäillään murhasta ja naista törkeästä avunannosta rikokseen. Kaikki ovat kiistäneet syyllisyytensä. Nuoremman veljen asianajaja kertoo Aftonbladetille, että hän aikoo valittaa vangitsemispäätöksestä.

Murhasta epäillyt veljekset työskentelevät Arne Jönssonin palveluksessa. Katoamista seuraavana päivänä, eli maanantaina, Jönsson kertoo olleensa pidätettyjen veljesten ja erään toisen miehen seurassa.

Miehet löysivät kahvilaa vastapäätä olleesta ladosta hansikkaan, joka toimitettiin poliisille. Käsine osoittautui myöhemmin Lisa Holmin hansikkaaksi. Sitä on pidetty yhtenä merkittävimmistä johtolangoista.

Myös muita tapaukseen liittyviä löytöjä on tehty Jönssonin omistamilta mailta.

Huolehtivat töistään hyvin Jönsson kertoo, että epäillyt huolehtivat töistään hyvin. Varsinkin vanhempi veli oli hänen mukaansa hyvin taitava työntekijä. Jönsson on tuntenut miehet useiden vuosien ajan.

Toinen veljekset tunteva henkilö kertoo puolestaan Expressenille, että nuorempi heistä käyttäytyi Holmin katoamisen jälkeen eri tavoin kuin normaalisti.

– Hän vetäytyi vähän syrjään viime viikolla ja oli valtavan hiljainen, nimettömänä pysyttelevä mies sanoo.

Veljesten syyllisyyteen haastateltava ei ota kantaa.

– Minulla ei ole heistä mitään pahaa sanottavaa.

Voihan tapahtua niin, että jokin on mennyt pieleen. Siihen en osaa vastata.

Arne Jönsson kertoo, että jos veljekset osoittautuvat syyllisiksi, hän tuntee itsensä huijatuksi. Molemmilla oli lupa liikkua vapaasti suurella osalla Jönssonin tiluksista.

– Mutta voihan tapahtua niin, että jokin on mennyt pieleen. Siihen en osaa vastata. Ainoa asia, jonka voin sanoa, on se, että töidensä hoitamisesta he saavat parhaan arvosanan, Jönsson sanoo.

Hän kertoo olevansa tyytyväinen miesten vangitsemisesta.

– He ovat nyt oikeassa paikassa. Heille ei ole mukavaa olla missään muualla (kuin vankilassa), ennen kuin tämä on selvitetty.
Sooni
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Heinä 07, 2010 5:41 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja Sooni »

Syytön kunnes toisin tuomitaan. Poliisilla on ihan varmasti jotakin tietoa mitä me ei tiedetä. Syy ennenkaikkea siinä, että välittömästi Liettualaisten kiinnijäämisen jälkeen ruumis löytyi. Fakta on kumminkin se, että poliisi ei vangitse ketään murhasta epäiltynä ilman todella hyviä perusteita. TottaKai Aarne löysi hanskan, koska lato on hänen. Verijälkiä tuskin ladossa on ollut, koska ne olisi löydetty heti eikä oltaisi epäilty sieppausta vaan heti henkirikosta.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja skoone »

Sooni kirjoitti:Syytön kunnes toisin tuomitaan. Poliisilla on ihan varmasti jotakin tietoa mitä me ei tiedetä. Syy ennenkaikkea siinä, että välittömästi Liettualaisten kiinnijäämisen jälkeen ruumis löytyi. Fakta on kumminkin se, että poliisi ei vangitse ketään murhasta epäiltynä ilman todella hyviä perusteita. TottaKai Aarne löysi hanskan, koska lato on hänen. Verijälkiä tuskin ladossa on ollut, koska ne olisi löydetty heti eikä oltaisi epäilty sieppausta vaan heti henkirikosta.
En ole jaksanut lukea kaikkia Flashbackin juttuja, mutta itselleni on tullut sellainen teoria rotsalaisten lehtiartikkelien lukemisen jälkeen, että:
Vanhemman liettualaisen vaimo oli ollut duunissa kahviossa, mihin Lisa Holm tuli kesätöihin.
Miehensä ja ehkä velikin oli sanonut jotain positiivista Lisasta, ulkonäöstä jne. Tämä vaimo suuttui, oli kateellinen ja mustis. Tyttö vei hänen työpaikkansa (?) ja vielä miehet ihailivat.

Ehkä onkin niin, että nainen olisi "mennyt liian pitkälle" ja olisikin niin, että miehet suojelivat naista ja peittelivät jälkiä?
Muista lähdekritiikki!
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1793
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Aftonbladet: Lisan murhasta epäilty valittaa vangitsemisesta
Ulkomaat Julkaistu 18.06.2015 09:33

17-vuotiaan Lisa Holmin kuolemaan liittyen on vangittu kaksi veljestä ja toisen veljen vaimo. Nyt toinen veljeksistä aikoo valittaa vangitsemisesta, kertoo Aftonbladet.

Lisan murhasta epäillään 31- ja 35-vuotiaita liettualaisveljeksiä. Toisen veljen vaimoa epäillään miesten suojelemisesta. Heidät pidätettiin viime viikonloppuna ja vangittiin tiistaina.

Nyt nuorempi veljeksistä yrittää vapautua vankeudesta.

– Olen saanut ohjeet valittaa vangitsemistuomiosta, puolustusasianajaja Thomas Ört kertoi Aftonbladetille.

Lehden mukaan nuorempi veli päätti valittaa vangitsemisesta keskiviikkona sen jälkeen, kun hän oli tavannut asianajaja Örtin. Myös vanhempi veli saattaa valittaa vangitsemisesta.

– Tapaamme huomenna (torstaina) aamulla ja puhumme asiasta, kertoo vanhemman veljen puolustusasianajaja Inger Rönnbäck.

Kolmas vangituista on toisen veljen vaimo. Hän ei aio valittaa vangitsemisesta. Naista epäillään miesten suojelemisesta. Hänet on vangittu vain yhden viikon ajaksi.

Lisa Holm ehti olla kadonneena kuusi päivää ennen kuin vahvistettiin, että hänen ruumiinsa on löydetty. Lisa katosi työpaikaltaan Blombergista puolitoista viikkoa sitten.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... ta/5190800
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1793
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Lisan murhasta epäiltyjen työnantaja: "Olen pettynyt, jos todisteet osoittavat heidät syyllisiksi"
Ulkomaat Julkaistu 18.06.2015 12:53


Ruotsissa Lisa Holmin murhaan liittyen on pidetettynä kaksi veljestä ja toisen veljen vaimo. Veljesten työnantaja kertoo Expressen-lehdessä pettyvänsä syvästi, jos miehet todetaan syyllisiksi.

Arne Jönsson, 79, omistaa alueen, jolta on löydetty lukuisia Lisa Holmin murhaan liittyviä johtolankoja. Murhaan liittyen pidätetyt liettualaisveljekset tekivät Jönssonille töitä.

Aftonbladetin mukaan murhasta epäillyt veljekset työskentelivät ladossa, josta Lisan hansikas löytyi. Lato sijaitsee toisella puolella tietä kuin kahvila, jossa 17-vuotias Lisa Holm työskenteli.

– Mikäli poliisin todisteet osoittavat, että kumpikaan heistä on syyllinen mihinkään murhaan liittyvään, olemme hyvin pettyneitä ja surullisia, hän sanoo.

Jönsson on tuntenut murhasta epäillyt miehet monta vuotta. Jönssonin mukaan miehet tekivät työnsä erittäin hyvin.

Murhatun Lisa Holmin Jönsson tapasi ensimmäistä kertaa samana päivänä, jona Lisa katosi.

– Tapasin hänet aamulla, kun piipahdin sattumalta kahvilassa. Hurmaava tyttö, jonka kahvilanomistaja esitteli minulle.

Jönsson on hyvin murheissaan Lisan kuolemasta.

– Tämä on tragedia, jota ei voi verrata mihinkään muuhun.

Löysi Lisan hansikkaan

Arne Jönsson on myös osaltaan edistänyt murhan tutkintaa. Viime viikolla hän kävi murhasta epäiltyjen miesten kanssa ladossa, josta Jönsson sitten löysi Lisan hansikkaan.

– Nostin hanskan sormenpäilläni ja kävelin poliisille. Myöhemmin sain Lisan isältä vahvistuksen, että hansikas oli Lisan.

Jönsson kertoi Expressenille, että poliisi on tiedustellut häneltä veljesten liikkeistä viime viikon aikana. Jönsson sanoo kertoneensa poliisille kiinnostavia tietoja, joita tutkitaan parhaillaan. Jönsson ei kuitenkaan paljasta tarkemmin, mitä hän on poliisille kertonut.

Lisa Holm ehti olla kadonneena kuusi päivää ennen kuin vahvistettiin, että hänen ruumiinsa on löydetty. Lisa katosi työpaikaltaan Blombergista sunnuntaina 7. kesäkuuta.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... si/5190888
Carat
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 2:21 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja Carat »

skoone kirjoitti: En ole jaksanut lukea kaikkia Flashbackin juttuja, mutta itselleni on tullut sellainen teoria rotsalaisten lehtiartikkelien lukemisen jälkeen, että:
Vanhemman liettualaisen vaimo oli ollut duunissa kahviossa, mihin Lisa Holm tuli kesätöihin.
Miehensä ja ehkä velikin oli sanonut jotain positiivista Lisasta, ulkonäöstä jne. Tämä vaimo suuttui, oli kateellinen ja mustis. Tyttö vei hänen työpaikkansa (?) ja vielä miehet ihailivat.

Ehkä onkin niin, että nainen olisi "mennyt liian pitkälle" ja olisikin niin, että miehet suojelivat naista ja peittelivät jälkiä?
Vaimo oli vuosi sitten kesällä ollut kahviossa siivoojana, ennen kuin kahvila avattiin.
Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1654
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

skoone kirjoitti:
Sooni kirjoitti:Syytön kunnes toisin tuomitaan. Poliisilla on ihan varmasti jotakin tietoa mitä me ei tiedetä. Syy ennenkaikkea siinä, että välittömästi Liettualaisten kiinnijäämisen jälkeen ruumis löytyi. Fakta on kumminkin se, että poliisi ei vangitse ketään murhasta epäiltynä ilman todella hyviä perusteita. TottaKai Aarne löysi hanskan, koska lato on hänen. Verijälkiä tuskin ladossa on ollut, koska ne olisi löydetty heti eikä oltaisi epäilty sieppausta vaan heti henkirikosta.
En ole jaksanut lukea kaikkia Flashbackin juttuja, mutta itselleni on tullut sellainen teoria rotsalaisten lehtiartikkelien lukemisen jälkeen, että:
Vanhemman liettualaisen vaimo oli ollut duunissa kahviossa, mihin Lisa Holm tuli kesätöihin.
Miehensä ja ehkä velikin oli sanonut jotain positiivista Lisasta, ulkonäöstä jne. Tämä vaimo suuttui, oli kateellinen ja mustis. Tyttö vei hänen työpaikkansa (?) ja vielä miehet ihailivat.

Ehkä onkin niin, että nainen olisi "mennyt liian pitkälle" ja olisikin niin, että miehet suojelivat naista ja peittelivät jälkiä?

Tuota vaimon osuutta asiaan tarjosinkin muutama sivu sitten.
Mutta yhtä hyvin voi olla, ettei heillä ole mitään tekemistä itse murhan kanssa. Ehkä vain ovat saaneet jostain käsiinsä Lisan tavaroita, jotka sitten hätäännyksissään heittelivät pitkin kyliä, kun tajusivat, ettei ole turvallista pitää niitä hallussaan (kypärä, puhelin tms).
Veljesten työnantaja on oikeassa siinä, että kavereitten on kaikkein turvallisinta olla tallessa poliisin suojissa. Joku ottaisi muuten omankädenoikeuden käyttöön.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.
kettulainen
Hetty Wainthropp
Viestit: 460
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 3:00 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja kettulainen »

Arne Jönssonin osuus tässä mietityttää. Ei hanskojen löytäminen tai mikään muukaan, vaan tuo, että on tullut esitellyksi tytölle samana päivänä kun tämä on kadonnut. Aikamoinen sattuma, että hän on tavannut tytön ja sitten kappas, hänen työntekijänsä ovatkin pistäneet tytön hengiltä. Ilmeisesti kuitenkaan pidätetyillä ei tiedettävästi ole ollut mitään tekemistä tytön kanssa ennen katoamista(?).

Toivottavasti oikea henkilö tulee pidätetyksi.
mary1234
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 2:48 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja mary1234 »

kettulainen kirjoitti:Arne Jönssonin osuus tässä mietityttää. Ei hanskojen löytäminen tai mikään muukaan, vaan tuo, että on tullut esitellyksi tytölle samana päivänä kun tämä on kadonnut. Aikamoinen sattuma, että hän on tavannut tytön ja sitten kappas, hänen työntekijänsä ovatkin pistäneet tytön hengiltä. Ilmeisesti kuitenkaan pidätetyillä ei tiedettävästi ole ollut mitään tekemistä tytön kanssa ennen katoamista(?).

Toivottavasti oikea henkilö tulee pidätetyksi.
Samaa toivon, ettei syyttömiä tuomita. Tosin kyllä nykyään aika vahvat näytöt pitää olla murhatuomioon ainakin.
Kuten tuo kiistanalainen proffa sanoi tuosta Lisan ikätoverista. Voisiko Jönsonilla olla joitain tuttuja poikia, jotka esim.tiluksilla joskus autelleet ja olisiko niillä ollut tekemistä Lisan kanssa?
Tosin jos skootterin selästä/talon takaa katoaa niin jonkinsortin uhkailua täytynyt olla, tuskin kantamalla latoon viety tai onko ollut vastapäisessä ladossa ikinä vaan hansikas viety sinne jälkikäteen ihan hämäysmielessä.
Tuo kypärän katoaminen on outoa kun ei ole löytynyt (en ole nähnyt uutista siitä, että kypärä olisi löytynyt).
Voisiko Lisa olla viety talon takaa suoraan autoon, metsän kautta piilossa? En nyt muista oliko kahvilan takana metsää, mut jos oli niin olisko talutettu metsän kautta tielle ja autoon. Tapettu jos olis maastossa siitä olis jääny jäljet, mut huumattuna esimerkiksi viety.
Spekua kaikki taas kerran, kunhan mietin kun kuulostaa siltä et "palapelin" kaikki palaset ei vaan jotenkin täsmää.
Liulalui
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: To Maalis 12, 2015 9:27 pm

Re: Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Viesti Kirjoittaja Liulalui »

"kunhan mietin kun kuulostaa siltä et "palapelin" kaikki palaset ei vaan jotenkin täsmää.[/quote]"

Miltä osin ei täsmäisi sellainen, että raahattu/pakotettu tai houkuteltu skootterilta tien yli latoon?
Vastaa Viestiin