USA: Vaarallisten vankien pako - massiivinen etsintä, jäivät kiinni

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11519
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ehkä murhamiehillä oli sittenkin varasuunnitelma, ja puheet naisapurille olivat vain hämäystä. Tai sitten aikanaan löytyy kaksi ruumista metsästä.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 47543.html
Yhdysvaltojen elokuvatyyliin tehty vankilapako täysi mysteeri: Murhamiehet yhä karkuteillä

Julkaistu: 16.6. 22:45

Vankilapako Yhdysvalloissa kymmenen päivää sitten erityisturvallisesta vankilasta paenneen mieskaksikon etsintä jatkuu yhä laajalla rintamalla.
Lähes tuhat poliisia ja sotilasta on etsimässä Richard Mattia ja David Sweatia, mutta takaa-ajo ei ole tuottanut vielä yhtään tulosta.

Poliisit saivat viime viikolla useita varteenotettavia johtolankoja kaksikon liikkeistä, mutta vihjeet ovat tuottaneet vesiperän. Yksi vahvimmista vinkeistä oli poliisikoiran ottama vainu Subway-ravintolan roskiksesta läheltä Clintonin-vankilaa, josta kaksikko New Yorkissa pakeni.

Murhista tuomittujen elinkautisvankien uskottiin hakeneen ruokaa roskiksista. Jälki kuitenkin kylmeni, eikä kaksikkoa ole vieläkään löydetty.

Yksi Yhdysvaltojen rikoshistorian mutkikkaimmista paoista on saattanut asiantuntijat ja muut viranomaiset täysin ymmälleen. Sen lisäksi, että pako tehtiin elokuvatyyliin, sen toteuttaminen on vaatinut niin merkittäviä asioita, ettei kaksikon uskottu missään vaiheessa toimineen yksin.

Tutkinnan keskipisteessä on ollut vankilan ompelimon työntekijä Joyce Mitchell, jolla on kerrottu olleen suhde kumpaankin vankiin, uutistoimisto CNN uutisoi. Viranomaistaho ei ole vahvistanut väitettä.

Kaksikon etsinnät ovat yhdet Yhdysvaltojen laajimmista.

Mitchelliä syytetään muun muassa porien ja sahojen kuljettamisesta kahdelle vangille, jotta nämä pystyivät rakentamaan pakoreittiään. Mitchellin piti olla kaksikon pakoauton kuljettaja edellislauantaina, mutta hän ei koskaan saapunut paikalle.

Mitchell on ollut yhteistyöhaluinen ja kertonut viranomaisille muun muassa sen, että kaksikko oli suunnitellut pakopaikakseen jonkun sellaisen kohteen, minne pääseminen autolla olisi kestänyt seitsemän tuntia. Poliisin mukaan tässä vaiheessa ei kuitenkaan tiedetä, puhuuko Mitchell totta tai onko hän kertonut kaiken, mitä tietää.

Tänään tiistaina kerrottiin myös, että Mitchellin aviopuoliso Lyle Mitchell olisi ollut pakenevien miesten tappolistalla. On arveltu, että Mitchell olisi ollut valmis uhraamaan miehensä kaksikon paon takia.

CNN:n mukaan Lyle Mitchell kuitenkin vieraili puolisonsa luona vankilassa tänään tiistaina ja viranomaiset tutkivat nyt myös sitä mahdollisuutta, että paenneet olisivat kiristäneet avioparia jollain tavalla. Selvyyttä asiaan ei ole vielä saatu.

Matt Sweat Joyce.jpg
Matt Sweat Joyce.jpg (67.57 KiB) Katsottu 930 kertaa
Joyce Mitchell oli tänään oikeudessa toistamiseen. Kuva: POOL

Rita Hayworth – avain pakoon -elokuvan tapahtumia laajasti imitoiva pako on herättänyt useita ja suuria kysymyksiä vankiloiden palkkausjärjestelmästä ja siitä, miten erityisen suuren turvallisuustason vankilasta on mahdollista paeta, ja vieläpä näin monimutkaisesti. Poliisin mukaan esimerkiksi terässeiniin tehtävien aukkojen tekeminen on aiheuttanut suurta ääntä. Siltikään kaksikon tekemisiä ei ole huomattu.

Tästä vankilasta ei olisi pitänyt pystyä pakenemaan. Kukaan ei ollut paennut Clintonin vankilasta 150, kunnes tilasto muuttui kymmenen päivää sitten.

New Yorkin osavaltion poliisin mukaan vihjeitä kaksikon olinpaikasta on tullut jo lähes 900 ja poliisi pyrkii tarkastamaan niistä jokaisen potentiaalisen läpimurtoon johtavan.

Clintonin piirikunnan seriffi David Favro sanoi CNN:lle, että miehet voivat hyvinkin piileskellä edelleen metsissä lähellä vankilaa.

– Tai sitten he ovat jo todella kaukana, Favro kommentoi, ja tämä on poliisin tämänhetkinen paras veikkaus kaksikon olinpaikasta ylipäätään.

Etsintöjä on tehty niin Yhdysvalloissa, Kanadassa kuin Meksikossakin.

Favro arvioi myös, että Mitchellin saapuminen autolla pakopaikalle ei varmastikaan ollut kaksikon ainoa vaihtoehto.

– Hän oli toissijainen suunnitelma, ei ensisijainen, Favro sanoi CNN:lle.
Linkki vaihdettu, kuva lisätty
-NILS-
Timppa
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:43 am

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja Timppa »

URSA kirjoitti:Ehkä murhamiehillä oli sittenkin varasuunnitelma, ja puheet naisapurille olivat vain hämäystä. Tai sitten aikanaan löytyy kaksi ruumista metsästä.
Taitaa olla tosiaan ollut naisapurin kautta hyvät yhteydet ulkomaailmaan (kännykän luulisi olleen käytettävissä). Sitähän ovat voineet tilata ruokaa, varusteita, passeja ja pakoautoja odottamaan tarvittavan määrän. Voi olla plan A, B, C ja D.
* Älä ruoki trollia! *
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja Bias »

Vaikein vaihe vankilapaossa ei ole ulos pääseminen, vaan kiinni jäämisen välttäminen. Jos Matt on niin älykäs kuin hänen sanotaan olevan, hän on varmasti suunnitellut paon jälkeen "paljastuvaksi" lukuisan joukon vihjeitä, jotka ohjaavat poliisin aikaa ja resursseja väärään suuntaan. Mikään, mitä tuo nainen on kertonut ei välttämättä pidä paikkaansa. Nainen itse voi toki luulla, että hän on ollut tärkeä myös itse paon jälkeisissä suunnitelmissa, mutta hän on todennäköisemmin vain hyväuskoinen hölmö, jota on käytetty hyväksi ja jolle on paljastettu tietoja, jotka hyödyttävät karkureita.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7520
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Bias kirjoitti:Vaikein vaihe vankilapaossa ei ole ulos pääseminen, vaan kiinni jäämisen välttäminen. Jos Matt on niin älykäs kuin hänen sanotaan olevan, hän on varmasti suunnitellut paon jälkeen "paljastuvaksi" lukuisan joukon vihjeitä, jotka ohjaavat poliisin aikaa ja resursseja väärään suuntaan. Mikään, mitä tuo nainen on kertonut ei välttämättä pidä paikkaansa. Nainen itse voi toki luulla, että hän on ollut tärkeä myös itse paon jälkeisissä suunnitelmissa, mutta hän on todennäköisemmin vain hyväuskoinen hölmö, jota on käytetty hyväksi ja jolle on paljastettu tietoja, jotka hyödyttävät karkureita.
Jos puhutaan elinkautisvangista ja tuollaisesta huipputurvallisesta vankilasta, niin on se vaikein vaihe melkeimpä ulos pääseminen. Varsinkaan kun kukaan ei ole paennut vankilasta aiemmin, niin sitä voisi pitää silloin lähes mahdottomana. Tietysti eri asia ovat nämä "suomalaisvankilat", joissa pakenemiseen riittää aidan yli hyppääminen tai lomalla karkaaminen :shock:.

Onhan naiseen täytynyt luottaa paljon, että saisi tarvittavat osat selliin. Tuo ei silti selitä sitä, että kuinka on pystytty vaimentamaan kaikki tarvittava ääni ja mistä ne porat yms. on saatu hankittua? Samoin miten monimutkainen tuo tunnelijärjestelmä on ollut, että siellä on helppoa liikkua?

Mutta onhan se täysin totta, että kun pääsee pakenemaan, niin monelta menisi sormi suuhun mitä tehdä sen jälkeen. Poliisilla on valtavat resurssit tutkia kaikki paikat ja vaikka suurkaupungit voivat tarjoa turvaa, niin samalla on koko ajan iso vaara paljastumiseen.
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja Bias »

holmesin haamu kirjoitti: Onhan naiseen täytynyt luottaa paljon, että saisi tarvittavat osat selliin. Tuo ei silti selitä sitä, että kuinka on pystytty vaimentamaan kaikki tarvittava ääni ja mistä ne porat yms. on saatu hankittua? Samoin miten monimutkainen tuo tunnelijärjestelmä on ollut, että siellä on helppoa liikkua?
Se, että naiseen on luotettu tarvikkeita hankkiessa ei tarkoita, että naista olisi tarkoitus informoida karkureiden lopullisista, oikeista suunnitelmista. Toki nainen on varmaan siinä uskossa, ja voihan se olla tottakin. Itse kuitenkin epäilen, että nainen on ollut pelinappula.

Vankilassa on uskomattoman helppoa hankkia yhtä ja toista. Vaikeinta on piilottaa tavara pidemmäksi aikaa. Ääniä ei varmaan saa kokonaan vaimennettua mitenkään, mutta toisaalta vankiloissa on yleensä sellainen taustameteli, joka vielä kertautuu betoni/metallirakenteissa, että jos saa kaverit esimerkiksi kunnon metakan pitämään, kauempaa (tunnelista) kantautuva ääni voi hukkua paremmin joukkoon. Lisäksi pitää tietenkin valita aika, jolloin paikalla olevat vartijat ovat mahdollisesti lahjottavissa kuuroiksi.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

Luulen myös, että Matt ja Sweat ovat suostutelleet kaverinsa meluamaan sopivasti aina kun on ollut tarvetta poraamiseen. Ehkä ovat myös järjestäneet porausaikataulunsa rouva vanginvartijan vuorojen mukaisesti.

Kyllä karkurit ovat jo tässä vaiheessa jossain varmassa piilopaikassa, jossa odotellaan tilanteen rauhoittumista tehdään suunnitelmia eteenpäin siirtymiseksi. Jossain vaiheessa jäävät kiinni, mutta sen aika ei ole ihan vielä.

Eiköhän noin koville tyypeille löydy hommia jossain rikollisjärjestössä vaikka palkkatappajina.
murur0a
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja murur0a »

Caracalla kirjoitti:Ehkä ovat myös järjestäneet porausaikataulunsa rouva vanginvartijan vuorojen mukaisesti.
Siis heidänkö on uutisoitu saaneen apua paitsi tältä vankilan ompelimon työntekijältä, myös joltain naisvartijalta? Tämä on mennyt itseltä aivan ohi. :? Laittanet linkkiä uutiseen, jossa tästä on kerrottu.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Caracalla kirjoitti:Eiköhän noin koville tyypeille löydy hommia jossain rikollisjärjestössä vaikka palkkatappajina.
Tuskin ovat enää maassa, eivätkön ole jo aika päiviä sitten siirtyneet pohjoiseen. USAn ja Kanadan rajaa valvotaan kyllä raja-asemilla tarkkaan, mutta muualla valvonta on paljon heikompaa kuin vaikka Meksikon rajalla. Joka sekin vuotaa kuin seula...

Tuskin minkään rikollisjärjestön palkkatappajiksi päätyvät, ensin pitäisi päästä sisäpiiriin ja riski jäädä kiinni ennen sitä on liian suuri.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
KoivuniemenHerra
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra »

murur0a kirjoitti:
Caracalla kirjoitti:Ehkä ovat myös järjestäneet porausaikataulunsa rouva vanginvartijan vuorojen mukaisesti.
Siis heidänkö on uutisoitu saaneen apua paitsi tältä vankilan ompelimon työntekijältä, myös joltain naisvartijalta? Tämä on mennyt itseltä aivan ohi. :? Laittanet linkkiä uutiseen, jossa tästä on kerrottu.
Jos osaat googlea käyttää, löydät itse lukuisia uutisia aiheesta. Jo heti paon alkuvaiheissa uutisoitiin tekijöiden saaneen talon sisältä apua naisvartijalta, vaikka tämä toinen heppu oli aiemmin jo paennut vankilasta hurmattuaa silloinkin naisvartijan. Kaverista oli myös varoitettu, että hän on hurmuri, joka käyttää hyväkseen naisvartijoita. Sinänsä ihme, ettei tyyppi ollut maksimiturvallisuuden osastolla, kun hänellä oli jo yksi pako taustalla.
murur0a
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja murur0a »

KoivuniemenHerra kirjoitti: Jos osaat googlea käyttää, löydät itse lukuisia uutisia aiheesta. Jo heti paon alkuvaiheissa uutisoitiin tekijöiden saaneen talon sisältä apua naisvartijalta, vaikka tämä toinen heppu oli aiemmin jo paennut vankilasta hurmattuaa silloinkin naisvartijan.
En löydä yhtäkään uutista, jossa naisvartijan kerrottaisiin kaksikkoa auttaneen. Sen sijaan löydän useita, joissa apuriksi on nimetty vankilan ompelimon työntekijä nimeltään Joyce Mitchell.

Jos osaat copy&pastea käyttää niin laita ihmeessä linkkiä uutiseen/-siin, jo(i)ssa pakenijoiden kerrotaan saaneen apua myös naisvartijalta. Kiitos.
KoivuniemenHerra
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra »

Joyce Mitchellin aisankannattaja mies kävi katsomassa vaimoaan vankilassa. Joyce Mitchellin epäillään toimineen myös toisen karkurin tyhjennysastiana. Karkurit olivat myös suunnitellet murhaavansa kaunottaren miehen:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -bars.html

Panisitko?

Kuva
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11519
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000949904.html
CNN: Läpimurto vankikarkureiden etsinnässä Yhdysvalloissa?

Poliisit ovat sulkeneet teitä ja etsinnät Richard Mattin ja David Sweatin löytämiseksi ovat käynnissä jälleen erittäin laajalla rintamalla.

Julkaistu: 22.6. 19:05
Vankilapako CNN uutissivuston mukaan eräästä New Yorkin osavaltiossa sijaitsevasta mökistä on löytynyt vankikarkureiden dna:ta.
CNN perustaa tietonsa viranomaislähteeseen, joka on lähellä Richard Mattin ja David Sweatin vankilapaon tutkintaa.

Mökkiin oli lähteen mukaan murtauduttu.

Elokuvatyyliin 6. kesäkuuta Clintonin vankilasta paennut kaksikko aiheutti yhdet Yhdysvaltojen historian laajimmista etsinnöistä, kun he pääsivät pakoon ylimmässä turvallisuusluokassa olevasta vankilasta.

Kaksikko on tuomittu murhista ja poliisin mukaan he ovat erittäin vaarallisia.

Jo lauantaina silminnäkijä ilmoitti poliisille nähneensä henkilön juoksevan metsään lähellä mökkiä, josta poliisin kerrotaan löytäneen dna:ta, kertoo Franklinin piirikunnan syyttäjä Glenn MacNeill. Poliisin arvion mukaan henkilö saattoi olla jompikumpi pakenijoista.

Dna:ta löytyi ilmeisesti sunnuntain ja maanantain välisenä aikana. Etsintäalue sijaitsee ilmeisesti vain reilun 30 kilometrin päässä vankilasta.

Matt Sweat wanted.jpg
Matt Sweat wanted.jpg (100.72 KiB) Katsottu 929 kertaa
Richard Matt (vas.) ja David Sweat ovat 15 etsityimmän rikollisen joukossa liittovaltion serifiin listalla Yhdysvalloissa. Kaksikko pakeni Dannemorrassa sijaitsevasta Clintonin vankilasta yli kaksi viikkoa sitten.

Vaikka etsinnät ehtivät jo viikonlopun aikana pikku hiljaa hiipua, ne ovat nyt uudelleen käynnissä täydellä voimalla.

CNN:n mukaan havainto ja löydös selittävät sitä, minkä takia massiivinen etsintäoperaatio siirtyi nopeasti takaisin lähelle Clintonin vankilaa. Sunnuntai-iltaan asti etsintöjä tehtiin vielä tiiviisti New Yorkin ja Pennsylvanian osavaltioiden rajalla.

Viranomaiset ovat kehottaneet Franklinin piirikunnan alueella asuvia varovaisuuteen liikkuessaan ulkona.
http://edition.cnn.com/2015/06/22/us/ne ... index.html

Kahdessa viikossa reilun 30 kilometrin pakomatka, ilmeisesti koko ajan jalan. Kyllähän tuosta paosta saisi elokuvan, sellaisen komedian jonka päärooleissa olisivat Will Ferrell ja Jack Black. Pakosuunnitelmassa taisi olla aukko siinä kohtaa, mitä tehdä kun on ulkona vankilasta.

Linkki vaihdettu, kuva lisätty
-NILS-
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

URSA kirjoitti:Kahdessa viikossa reilun 30 kilometrin pakomatka, ilmeisesti koko ajan jalan. Kyllähän tuosta paosta saisi elokuvan, sellaisen komedian jonka päärooleissa olisivat Will Ferrell ja Jack Black. Pakosuunnitelmassa taisi olla aukko siinä kohtaa, mitä tehdä kun on ulkona vankilasta.
Kovin nopeasti ovat saaneet DNA:n tutkittua...
Noin 20 mailia Kanadan rajalle, joka on molemmilta puolilta paikoitellen kilometrien matkalta tiheää metsää. Ihmettelen, jos olisivat alueelle jääneet.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
kettulainen
Hetty Wainthropp
Viestit: 460
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 3:00 pm

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja kettulainen »

Joyce Mitchellillä taisi iskeä pelko perseeseen oikealla hetkellä, muuten olisi varmasti jo hengetön.

Ainoa syy miesten yhteiseen pakenemiseen on luultavasti, että ovat olleet samassa sellissä. Kysymys onkin, että onko miesten tiet eronneet koska se on järkevämpää, koska määränpää ei varmaan ole sama ja koska miehillä tuskin on muuta yhteistä kuin se selli vai pysyvätkö yhdessä esimerkiksi siksi, että voivat varmistaa ettei kumpikaan käräytä toista? Ja onko molemmat enää edes hengissä vai onko tässä ollut toinen pääjehuna?

Toivottavasti kuitenkin napataan kiinni. Kylmää ajatus, että nämä häiskät liikkuvat vaapana yhtään missään.
KoivuniemenHerra
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Vangit pakenivat ja massiivinen etsintä käynnissä

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra »

kettulainen kirjoitti:
Toivottavasti kuitenkin napataan kiinni. Kylmää ajatus, että nämä häiskät liikkuvat vaapana yhtään missään.
Vaikka pääsisivät Kanadaan, niin jossain vaiheessa tuolla kuuluisuudella on alettava tekemään ryöstöjä, toivotaan, etteivät saa mistään mökistä aseita käsiinsä.
Vastaa Viestiin