Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 553
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Tuosta tekstiviestistä vielä. En usko, että kovin montaa outoa yhteensattumaa voi sopia yhteen caseen, eli poliisi on varmasti tarkistanut että viesti lähti nimen omaan 14.25. Muutenhan poliisi ei tietäisi, että muuta puhelinliikennettä ei ole ollut. Mutta tietenkin aina olisi tosiaan mahdollista, että äidin puhelin olisi ollut jossain "kellarissa pukukopissa" ja se on yhdistänyt kenttiin klo 14.25. Mutta kuten sanoin, poliisi on tutkinut puhelinliikenteen, joten eiköhän tuo ole lähetysaika.
Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

LeaSommer kirjoitti:Tuosta tekstiviestistä vielä. En usko, että kovin montaa outoa yhteensattumaa voi sopia yhteen caseen, eli poliisi on varmasti tarkistanut että viesti lähti nimen omaan 14.25. Muutenhan poliisi ei tietäisi, että muuta puhelinliikennettä ei ole ollut. Mutta tietenkin aina olisi tosiaan mahdollista, että äidin puhelin olisi ollut jossain "kellarissa pukukopissa" ja se on yhdistänyt kenttiin klo 14.25. Mutta kuten sanoin, poliisi on tutkinut puhelinliikenteen, joten eiköhän tuo ole lähetysaika.
Eikö muissa katoamistapauksissa ole aina selitetty että ilman rikosepäilyä kadonneiden puhelutietoja ei voida tutkia, mikä tietysti on tyhmää. Miten tässä tapauksessa on voitu?
Sir Lokki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sir Lokki »

TiiaStiina kirjoitti:
Rosi kirjoitti:Tapaturmaan en sentakia usko että silloin pitää kahden sattuman osua samaan hetkeen eli tahallinen katoaminen mikä on ilmiselvää ja sitten onnettomuus joka lamaannuttaa niin että ei saa kehenkään yhteyttä.
Missä mielessä tahallinen katoaminen olisi "sattuma"?


Edellä PBP tai joku ehdotti että tekstari äidille ei ollut lähtenyt silloin kun se oli kirjoitettu vaan lähti vasta myöhemmin, ilman että oli kuitenkaan ajastettu. Voisiko niin käydä? Sähköpostien kanssa sellaista sattuu, mutta lähtisikö tekstari itsekseen myöhempänä ajankohtana, jos lähetys ei ole onnistunut silloin kun sitä yrittää?
Tuli myös mieleen sellainen mahdollisuus, että tekstiviesti olisi saapunut Nelan äidille vasta tunteja myöhemmin sen lähettämisajankohdasta. Ei olisi mitenkään ihmeellistä, että ulkomaille lähetetty tekstiviesti saapuisi kohteeseensa viivellä. Joskus eivät saavu perille ollenkaan. Joku tietävämpi voisi kertoa, lukeeko tekstiviestin aikaleimassa lähetys- vai saapumisaika ja vaihteleeko tämä puhelinmallista riippuen? Voisi olla, että Nelan äidillä on käytössään vanhempaa mallia oleva puhelin, joka näyttää vain tekstiviestin saapumisajan, eikä sitä, milloin se on lähetetty. Olisiko mahdollista (vai epätodennäköistä), että Nela lähetti tekstiviestin jo heti saapuessaan Nuuksioon ja tämä viesti olisi saapunut perille vasta myöhemmin (huono verkko joko ulkomailla tai Nuuksiossa)? Jos ajatellaan, että tämä teoria pitäisi paikkaansa, niin silloin mikään ei todistaisi Nelan olleen elossa tai kännykkänsä äärellä enää tuolloin 14.25.
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Gladys »

"Tutkinnanjohtajan mukaan Utkinan osti kaupasta ruokatarpeita, mutta ei erittele ostoksi tarkemmin. – Ruokatarpeita, myös energiaa sisältävää. – Reppu on kuvassa aika piukeana. Kun ruokatarpeet laittaa reppuun, niin jotain mahtuu, mutta ei varmaan paljon muuta. "

Eli Nela lähtee aamulla töihin, mutta ei lähdekään vaan ilmoittaa työnantajalle olevansa sairas ja menevänsä lääkäriin. Mutta ei menekään lääkäriin vaan hyppää bussiin, vaihtaa vaatteita ja matkustaa Nuuksioon. Ja puff, katoaa kuin tuhka tuuleen mukanaan repullinen energiapitoista ruokaa.

Kovin on suunnitelmallista toimintaa.
All is pretty.
- Andy Warhol
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

LeaSommer kirjoitti:Tuosta tekstiviestistä vielä. En usko, että kovin montaa outoa yhteensattumaa voi sopia yhteen caseen, eli poliisi on varmasti tarkistanut että viesti lähti nimen omaan 14.25. Muutenhan poliisi ei tietäisi, että muuta puhelinliikennettä ei ole ollut. Mutta tietenkin aina olisi tosiaan mahdollista, että äidin puhelin olisi ollut jossain "kellarissa pukukopissa" ja se on yhdistänyt kenttiin klo 14.25. Mutta kuten sanoin, poliisi on tutkinut puhelinliikenteen, joten eiköhän tuo ole lähetysaika.
En minäkään. Aina joskus tietenkin tapahtuu niitä juttuja, joita uutisoidaan "uskomaton yhteensattumien summa" mutta harvassa nuo ovat. Kyselin tätä ihan silkasta mielenkiinnosta.

Tuo tekstariasia kävi siis mielessä vain siltä osin, että jääkö mitään tutkinnassa näkyvää dataa jos yhteyttä ei ole ollut. Puhelin lähettää viestin kun siihen on mahdollisuus. Näkyisikö jälkikäteen missään jos sitä viestiä on yritetty lähettää jo aiemmin? Tämä tuskin millään lailla liittyy tähän asiaan, mutta koska en tiedä onko se ylipäätään mahdollista, kysyin josko asiasta joku täällä tietäisi faktana.

Mitään viitettä siitä, että kadonnut olisi ollut heikon signaalin alueella ei myöskään ole, joten kysymykseni ei muutenkaan ole mikään todennäköinen mahdollisuus tai lisäselvitystä tuova. Ainakaan aviomies ei ole kertonut, että olisi soittaessaan saanut "valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä" viestiä. Hän on kertonut, että puhelin on soinut normaaliin tapaan, joten yhteys ilmeisimmin on ollut olemassa.
belsebub
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2012 12:58 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja belsebub »

Sir Lokki kirjoitti: Tuli myös mieleen sellainen mahdollisuus, että tekstiviesti olisi saapunut Nelan äidille vasta tunteja myöhemmin sen lähettämisajankohdasta. Ei olisi mitenkään ihmeellistä, että ulkomaille lähetetty tekstiviesti saapuisi kohteeseensa viivellä. Joskus eivät saavu perille ollenkaan. Joku tietävämpi voisi kertoa, lukeeko tekstiviestin aikaleimassa lähetys- vai saapumisaika ja vaihteleeko tämä puhelinmallista riippuen? Voisi olla, että Nelan äidillä on käytössään vanhempaa mallia oleva puhelin, joka näyttää vain tekstiviestin saapumisajan, eikä sitä, milloin se on lähetetty. Olisiko mahdollista (vai epätodennäköistä), että Nela lähetti tekstiviestin jo heti saapuessaan Nuuksioon ja tämä viesti olisi saapunut perille vasta myöhemmin (huono verkko joko ulkomailla tai Nuuksiossa)? Jos ajatellaan, että tämä teoria pitäisi paikkaansa, niin silloin mikään ei todistaisi Nelan olleen elossa tai kännykkänsä äärellä enää tuolloin 14.25.
Periaatteessa joo, mutta eikös tuosta puhelimen linkittymisestä tullut poliiseilta tietoa. Puhelin oli linkittynyt eri mastoihin ja viestin lähettämisen jälkeen ollut samassa linkissä sammumiseen saakka. Vai kuvittelenko nyt omiani...
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ande »

TiiaStiina kirjoitti: Edellä PBP tai joku ehdotti että tekstari äidille ei ollut lähtenyt silloin kun se oli kirjoitettu vaan lähti vasta myöhemmin, ilman että oli kuitenkaan ajastettu. Voisiko niin käydä? Sähköpostien kanssa sellaista sattuu, mutta lähtisikö tekstari itsekseen myöhempänä ajankohtana, jos lähetys ei ole onnistunut silloin kun sitä yrittää?
Voi käydä. Onhan noita sattunut, että tekstari tulee perille vasta vuorokauden päästä. Siinä on sitten ihmetelty, miksi se tämmöisen viestin nyt laittoi. Esimerkiksi joku lähettää viestin "olen tulossa" ja on ollut täällä jo eilen.

Eihän sillä mitään merkitystä ole, mihin aikaan mies yritti tavoitella, kun ei vastannut. Sehän on aivan normaalia, että jos on jotain kysyttävää, esim. "tarjoammeko vieraille illalla ..." , soitetaan niin monta kertaa että saadaan vastaus. Minusta on kummallisempaa se, että mies ei kysynyt sitä asiaa - mikä se sitten olikaan - tekstarilla, johon olisi voinut vastata vaikka olisi ollut jossakin palaverissa.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Rebdomine kirjoitti:Ensiksi olin sitä mieltä että aviomies on syyllinen koska tilastollisesti se on todennäköisempää ja aviomiehen tiedotteet särähtivät korvaani..
Tällä hetkellä olen sitä mieltä että Nela teki itsemurhan..
Itse asiassa tilastollisesti surmatuksi tuleminen on huomattavasti epätodennäköisempää kuin tapaturma tai itsemurha. Suurin osa kadonneista ei koskaan päädy lehtiin koska löytyvät suhteellisen nopeasti elossa tai menehtyneenä, uutisoinnissa korostuu henkirikosten rooli ja syntyy vaikutelma että todella usea kadonnut tulee puolisonsa surmaamaksi. Todellisuus on ihan jotain muuta. Joka tapauksessa siis todennäköisyyksillä ei voi perustella epäilyksiä miehen syyllisyydestä siinä vaiheessa kun vasta etsitään kadonnutta henkilöä, asia muuttuu siinä kohtaa kun tutkitaan henkirikosta.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kliina »


Nelan, 27, outo katoaminen: Laajat etsinnät alkavat pian Nuuksiossa

Tshekkiläisen Nela Utkinan katoamismysteeriin etsitään tänään ratkaisua Nuuksiossa.
Poliisi tekee tänään Espoon Nuuksion maastossa laajat etsinnät, joilla pyritään löytämään kadonnut 27-vuotias Nela Utkina.

Oheisella videolla kadonneen Utkinan läheiset etsivät häntä Nuuksiossa .

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun on määrä etsiä Utkinaa Nuuksiossa sunnuntaina.

Tshekkiläinen Utkina poistui kotoaan viime viikon keskiviikkona Helsingin Malminkartanosta.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Ja sanottakoon vielä, että itse pidän todennäköisenä mahdollisuutena sitä, että puhelimeen ei ole vastattu, koska se yksinkertaisesti on ollut äänettömällä. Syy siihen, että se on ollut äänettömällä on voinut olla arkisesti se, että hänen työ- ja privaattipuhelimensa olisi yksi ja sama numero. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta siitä on viitteitäkin olemassa.

Esimerkiksi tässä Me2We:n rekrytointi-ilmoituksessa annetun kontaktinumeron osoitetiedoiksi Fonecta ilmoittaa osoitteen alueelle, missä kadonnut ilmeisesti asuu. Tuossa rekryilmoituksessa osoitteeksi on kirjoitettu firman osoite, mutta itse puhelinnumeron osoitetiedot Fonectan mukaan ovat muualle, eli osoitteeseen joka toisessa ketjussa on mainittu hänen kotiosoitteekseen Malminkartanossa.
http://jobboard.arcada.fi/fi/jobs/sales ... position-0
Viimeksi muokannut ProBonoPublicum, La Syys 19, 2015 11:35 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

Oliko Nelalla, tai Sergeillä rikollista taustaa? Ei siis Suomessa, vaan kotimaissaan?
Avatar
Serlock
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:58 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Serlock »

ProBonoPublicum kirjoitti:Ja sanottakoon vielä, että itse pidän todennäköisenä mahdollisuutena sitä, että puhelimeen ei ole vastattu, koska se yksinkertaisesti on ollut äänettömällä. Syy siihen, että se on ollut äänettömällä on voinut olla arkisesti se, että hänen työ- ja privaattipuhelimensa olisi yksi ja sama numero. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta siitä on viitteitäkin olemassa.
Mullakin on vain käytössä yksi ja sama numero. Kyseessä firman maksama liittymä (puhelinetu), niin käytän numeroa ihan vapaallakin. Ja nykyäänhän puhelimessa on kaikki mahdollinen data, jota ihminen tarvitsee päivittäin, aika hankalaa olisi vaihdella puhelinta tai SIM-korttia aamuin illoin.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä citymarketista ostettiin. Ja mitä tämä energiaa sisältävä on. Tarkoitetaanko sillä mahdollisesti energia juomia tai energia patukoita? Tämä kyllä viittaisi siihen, että tarkoituksena pysyä toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään. Esim. tarkoituksena patikoida määränpää X:ään tietyssä ajassa.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Pula-aho kirjoitti:Oliko Nelalla, tai Sergeillä rikollista taustaa? Ei siis Suomessa, vaan kotimaissaan?
Jos olisi, siitä ei ainakaan ole kerrottu, mutta poliisi tämän varmasti tietää. Mitään viitteitä siihen suuntaan ei näyttäisi olevan.
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

Oliko Nelalla kännykän laturi mukana?

Oliko Nelalla passi mukana?

Vastaukset näihin kysymyksiin kertoisivat paljon siitä, mitä on aikonut tehdä.
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
iskuhiutale
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 1:48 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja iskuhiutale »

Mitähän sille Nuuksion karhulle kuuluu? Onko voinut käydä ihmisen kimppuun ?

Toinen asia, minkä olen kuullut yleisessä keskustelussa on, että kaksoiskansalaisuuksia omaavia Suomessa on tarkkailtu, kotia pengottu ja seurailtu. En tiedä motiivia näihin, mutta tuli ajatus, että onkohan Nela voinut joutua tarkkailulistalle jostain syystä.
Vastaa Viestiin