Kiteen romumiinat

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Itäisessä Suomessa, missä kaakanat lentelevät aseenkantaman ulkopuolella, on Kiteellä jo lähes kolmen vuoden ajan pantu mitä erilaisimpia esteitä ja rautaromua autojen eteen. Ilmoituksia poliisille on kertynyt jo parikymmentä.

Kaikki tapaukset sijoittuvat Kiteen ja Puhoksen alueelle.

http://yle.fi/uutiset/kiteella_levitell ... sa/7486540
23.9.2014

Kiteellä levitellään jälleen romua keskelle tietä – nyt puolimetrinen rautapalkki risteyksessä

Rautapalkki löytyi Kiteen Päätyellä Kiteentien ja Lahdentien risteyksestä. Alkuvuodesta teiltä löytyi muun muassa akvaario, televisio ja tynnyreitä.


Poliisi pitää tapausta ilkivaltana, sillä Kiteen seudun teiltä on löytynyt viimeisen vuoden aikana runsaasti ylimääräistä romua.

Rautapalkki oli noin puoli metriä pitkä ja ilmoittaja oli joutunut väistämään palkkia välttääkseen törmäyksen.

- Se oli niin painava, ettei se sinne itsestään ole tippunut, lisää rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Viimeisen vuoden aikana teille levitelty romu on piinannut autoilijoita ympäri Kiteetä. Esimerkiksi Tolosenmäeltä, Puhokselta ja Uukiniemeltä tieltä löytyi alkuvuodesta akvaario, kiviä, tukki, autojen purkuromua ja televisio.

Tähän mennessä vakavin onnettomuus romun takia sattui tammikuussa, kun tukkirekka törmäsi viikonloppuna tielle aseteltuun isoon kiveen. Ajoneuvon alusta vaurioitui ja tielle valui 100 litraa öljyä.
http://yle.fi/uutiset/romumiinojen_viri ... sa/7664887
3.12.2014

Romumiinojen virittäjä on tiellä taas Pohjois-Karjalassa

Tieromun asettelija on jälleen liikkeellä Kiteen seudulla. Maanantaina teille oli jätetty autoilijoiden vaaraksi autonrenkaita ja akku.

Romumiinojen tielle virittäjä on jälleen aktivoitunut Kiteen seudulla.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että maanantaina oli lähellä rysähtää ensimmäisen kerran kantatie 71:llä Hummovaaran kohdalla kello 18.50, kun tielle oli asetettu kaksi autonrengasta. Autoilija ehti väistää renkaat.

Mutta toisella kerralla rysähti Puhoksessa kello 19.40, kun henkilöautoilija törmäsi ajoradalle jätettyyn akkuun. Auto vaurioitui.

Poliisi pyytää vihjeitä ja tietoja autoista, jotka ovat olleet pysähtyneinä tien laitaan kyseisinä aikoina.

Tämän vuoden aikana Kiteen ja Tohmajärven teiltä on löytynyt aiemmin muun muassa kiviä, televisio, akvaario, rautapalkki ja tukkipuita.
http://yle.fi/uutiset/taas_rautaromua_v ... ta/8528895
15.12.2015

Taas rautaromua valtatiellä Kiteellä – kolme autoa ajoi päin järeitä esteitä

Kiteellä 6-tiellä Papinniemen kohdalla kolme henkilöautoa törmäsi maanantai-iltana suuriin rautaromukappaleisiin. Yksi autoista vaurioitui ajokelvottomaksi. Kiteellä on reilun vuoden sisään ollut lukuisia vastaavanlaisia tapauksia.


Maanantai-iltana kolme henkilöautoa törmäsi Kiteellä valtatie 6:lla Papinniemen tasalla rautaromuun. Ensimmäinen autoista törmäsi noin metriseen rautapalkkiin ja tasauspyörästöön. Molemmat romukappaleet ovat peräisin autosta.

Toinen ja kolmas auto ajoivat pimeällä tiellä rautapalkkiin. Alueella on voimassa kahdeksankymmenen kilometrin nopeusrajoitus.

Yksi ajoneuvoista kolhiutui ajokelvottomaksi, auton öljypohja ja jäähdytin rikkoontuivat. Kaksi muuta ajokkia vaurioituivat lievemmin. Törmäyksissä ei syntynyt henkilövahinkoja.

Palokunta varmisti tien turvallisuuden ja siivosi kolarijätteet pois. Poliisi tutkii tapahtumaa.

Onnettomuus on jatkoa sarjalle, jossa Kiteellä on samoilta tienoilta löytynyt useaan otteeseen romua. Tieltä on löytynyt esimerkiksi autonrenkaita, akkuja, kiviä, televisio ja akvaario.
http://yle.fi/uutiset/romumiinaan_valta ... yi/8529612
15.12.2015

Romumiinaan valtatiellä jysäyttänyt: Auto vaurioitui, mutta tällä kertaa henki säilyi

Imatralainen Jari Hämäläinen ajoi maanantaina Joensuuhun, kun Kiteen kohdalla jysähti. Hämäläinen oli yksi kolmesta autoilijasta, jonka kohtaloksi koitui valtatie 6 varteen asetellut metalliromut.


Jari Hämäläinen ajoi maanantaina kotoaan Imatralta kohden Joensuuta, kun Kiteen Papinnimen kohdalla alkoi kello 20 maissa tapahtua kummia. Edellä ajanut Volvo-merkkinen auto jarrutti, sen alta lensi kipinöitä ja auto pysähtyi tien varteen.

Samassa Hämäläinen itse huomasi edessään jotain tiellä, ja autossa kuului ja tuntui kolahdus.

– Ei niitä aikaisemmin nähnyt, ne olivat sen verran maaston värisiä. Siinä tuli kuitenkin liikennettä vastaan, eikä voinut käyttää pitkiä valoja, kuvailee Hämäläinen syntynyttä tilannetta.

Kiteen kohdalla valtatielle oli tällä kertaa aseteltu rautapalkki ja tasauspyörästö. Samoille tienoille on kolmen vuoden aikana pantu rautaromua, autorenkaita ja kaikkea mahdollista ainakin yli kaksikymmentä kertaa. Niin useasti, että palomiehiltä oli Jari Hämäläisen mukaan päässyt: Taas näitä hommia.

Entäpä jos?

Jari Hämäläisen autoon törmäyksestä teräspalkkiin jäi muistoksi naarmuja pohjaan, vääntyneitä vanteita ja irronneita muoveja. Edellä ajaneelle Volvolle kävi huonommin, siitä tuli ajokelvoton. Onnettomuudessa mukana oli kolmaskin auto, joka ajoi myös teräspalkkiin.

Volvon ratissa oli paikkakuntalainen, joka kertoi jo paikan päällä muista vastaavista tilanteista.

– Kyllä tämä on jonkun mielenvikaisen ihmisen toimintaa, että tahallaan vahingoitetaan toisten omaisuutta ja terveyttä, huokaa Jari Hämäläinen.

Mielessä myös pyörii ajatus - mitäs jos? Mies tiedostaa vallan hyvin sen, että pyörän alle osuessaan vastaavanlainen teräspalkki voi aiheuttaa todella pahaa jälkeä. Onnettomuus tapahtui osuudella, jossa ajonopeus on kahdeksankymmentä kilometriä tunnissa.
http://yle.fi/uutiset/joku_levittaa_rom ... le/8529086
15.12.2015

Joku levittää romumiinoja autoilijoille Kiteellä – ansoja viritetty yli 20 kertaa pimeälle tielle

Kiteellä vilkasliikenteisellä valtatiellä on jo lähes kolmen vuoden ajan pantu mitä erilaisimpia esteitä ja rautaromua autojen eteen. Ilmoituksia poliisille on kertynyt jo parikymmentä. Kaikki tapaukset sijoittuvat Kiteen ja Puhoksen alueelle, ja romumiinat on aseteltu häijyn harkiten.


Maanantai-iltana 6-tiellä Papinniemen kohdalla kolme henkilöautoa törmäsi suuriin rautaromukappaleisiin. Yksi autoista vaurioitui ajokelvottomaksi, mutta onnettomuuksissa vältyttiin henkilövahingoilta.

Pimeälle tieosuudelle, kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeusalueelle oli tällä kertaa pantu noin metrin korkuinen rautapalkki ja tasauspyörästö. Samoilta tienoilta on vuosien varrella löytynyt esimerkiksi akkuja, kiviä ja autonrenkaita. Yhden kerran tiellä oli myös muun muassa akvaario.

– Tähän mennessä on kirjattu meille näistä romuista yli kaksikymmentä ilmoitusta eli aika paljon. Ensimmäiset tapaukset poliisille ilmoitettiin vuonna 2013 ja viimeisin on maanantai-illalta, toteaa rikoskomisario Jarkko Timonen Itä-Suomen poliisista.

Poliisi olettaa tällä hetkellä, että kaikki tapahtumat ovat saman tekijän tai tekijöiden käsialaa. Romuista ei ole tullut ilmoituksia muualta Pohjois-Karjalan alueelta, vaan kaikki keskittyvät vilkkaan 6-tien varrelle Kiteen ja Puhoksen tienoille.

Vaaran tekee entistä vakavammaksi se, että romut asetetaan todennäköisesti huolella valittuihin paikkoihin.

– Jokainen voi sen ymmärtää, kun pimeälle tielle ajaa autolla kahdeksaakymppiä ja yht'äkkiä siinä on jonkinnäköinen este, niin siinä voi olla vakavat seuraamukset kyseessä, painottaa rikoskomisario Jarkko Timonen.

Poliisi on kiinnostunut kaikista asiaan liittyvistä vihjeistä. Virkavalta myös toivoo, että tieltä löytyvistä romuista ilmoitetaan Hätäkeskukseen.

Poliisi tutkii tapauksia liikennetuhotyönä. Rikoksen rangaistus voi olla jopa neljä vuotta vankeutta.
http://yle.fi/uutiset/romumiinoittajan_ ... ta/8609516
Romumiinoittajan henkilöllisyys edelleen mysteeri – poliisi kaipaa vihjeitä

Vilkkasliikenteisille teille romuja virittäneen tekijän tai tekijöiden henkilöllisyys on vielä hämärän peitossa. Romumiinoja on aseteltu autoteille jo lähes kolmen vuoden aikana Kiteellä.
22.1.2016

Yli 20 romumiinaa on tarkoin aseteltu pimeille autoteille Kiteellä. Isojen romujen sijoituspaikat on harkittu ilmeisesti tarkasti etukäteen, sillä autoilijat eivät ole voineet nähdä niitä kuin vasta kohdalle osuttaessa.

Romumiinoja on jätetty valtatielle 6 ja kantatielle 71. Maantieteellisesti tapahtumien keskiössä on Kiteen Puhos. Romumiinoja on jätetty teille jo lähes kolmen vuoden ajan.

Edellisen kerran miinoittaja iski joulukuun puolivälissä. Pimeälle tieosuudelle, kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeusalueelle oli aseteltu noin metrin korkuinen rautapalkki ja tasauspyörästö.

Tuolloin kolme autoa ajoi ansoihin. Yksi autoista meni ajokelvottomaksi, mutta onneksi kukaan ihminen ei loukkaantunut.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä yleisöltä Kiteen romumiinoihin liittyen. Tähän mennessä virkavalta on saanut vain yksittäisiä vihjeitä.

– Suosittelen matalaa kynnystä ilmoittamaan havainnoista poliisille. Mitä vähäpätöisinkin asia voi olla tärkeä, rikoskomisario Jarkko Timonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Joulukuun jälkeen Kiteen alueelle ei ole jätetty romua. Keski-Karjalassa, Kiteenlahden alueelta tiellä oli hiljattain suuri kivi. Poliisi selvittää liittyvätkö tapauksen yhteen.
Jollakulla on aika erikoinen harrastus koiranpidon, kissan elättämisen, kalastuksen, metsästyksen, urheilun, käsitöiden (ymmärtäkää kuinka haluatte) tai vaikka postimerkkeilyn sijaan, täytyy todeta.

Liekö kaatopaikka liian kaukana? XD

On minun ymmärrykseni mukaan todella outoa ettei käry ole noin pienellä paikkakunnalla noin pitkän ajan kuluessa käynyt, varsinkaan kun julkisuuttakin tapaukset näyttävät saaneen pitkin matkaa. Luulisi jonkun olevan hajulla tästä romujen levittelijästä.

Millaista jälkeä olisi mahtanut syntyä ilman talvisia, alempia nopeusrajoituksia?
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
finnbar87
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Su Huhti 27, 2014 9:29 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja finnbar87 »

Jotenkin tästä tulee mieleen reilut pari vuotta sitten Kiihtelysvaaran suunnalla autojen renkaita puhkoneet, tiehen pystyyn asetellut ruuvit. Niistä ei kylläkään muistini mukaan ole kuulunut enää sen kesän jälkeen. Kaikenlaisia mielenterveysongelmia sitä pitää ihmisillä olla :x
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Kuvittelin tämän urpoilun takana olleen jonkun yksin toimineen ei niin vähänkään höyrähtäneen vajakin, mutta tekijöitä onkin kaksi. Ei sitten kummallakaan vuosiin mikään kello soinut ennen kuin jäivät kiinni. Kaikenlaiseen sitä saattaa sielunkumppanin ja toteutustoverin löytää, tämähän on rikollispiireissäkin moneen kertaan nähty juttu.

Nämä romuja teille levittäneet neropatit ovat olleet tallessa maaliskuusta lähtien ja kohtapuoliin mennään käräjille.

http://yle.fi/uutiset/poliisin_oma_tutk ... yo/8766248
24.3.2016

Poliisin oma tutkinta ja yleisövihjeet johtivat lopulta romumiinoittajien jäljille – rikosnimikkeenä harvinainen liikennetuhotyö

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut tänään torstaina kaksi 28-vuotiasta kiteeläismiestä todennäköisin syin epäiltyinä useista Kiteen alueella sattuneista liikennetuhotöistä. Poliisi pääsi romumiinoittajien jäljille sekä oman tutkinnan että yleisöltä tulleiden vihjeiden perusteella. Maaliskuun alussa poliisi lupasi vihjepalkkion romumiinoittajan jäljille johtavasta ratkaisevasta vihjeestä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut tänään kaksi 28-vuotiasta kiteeläismiestä todennäköisin syin epäiltyinä useista Kiteen alueella sattuneista liikennetuhotöistä.

Miesten epäillään levitelleen rautaromua maanteille useaan otteeseen Kiteen Puhoksessa.

Esteitä on viime vuosina asetettu pääasiassa valtatie 6:lle Tolosenmäen ja Kesälahden välille sekä kantatie 71:lle Puhoksen ja Villalan välille. Tielle on jätetty muun muassa auton akkuja, auton osia ja renkaita sekä jopa akvaario.

Poliisi otti miehet kiinni sunnuntai-iltana. Miehet ovat olleet pidätettyinä siitä saakka.

Miesten jäljille päästiin poliisin omassa tutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen sekä yleisövihjeiden perusteella. Tutkinnassa on suoritettu kuulusteluja, kotietsintöjä ja teknistä tutkintaa.

Poliisi ei kommentoi vielä, miten käy jutun selvittämisestä luvatulle vihjepalkkiolle.

Poliisi pyytää edelleen yhteydenottoa ihmisiltä, jotka ovat viime vuosien aikana havainneet Puhoksen alueella tiellä olevia romuja tai jopa törmänneet niihin, mutta eivät ole ilmoittaneet asiasta poliisille.

Tiedot pyydetään ilmoittamaan puhelinnumeroon 050 4086 252 (arkisin klo 8-16) tai sähköpostiin [email protected].
Onkohan paikkakunnalla vielä vanhan tyylinen avokaatopaikka vai mistä heput vuosien ajan ovat romuja haalineet teille asetettaviksi? Auton osia ainakin näyttäisi olleen valikoimassa, joten muutamasta tekijöiden tiedossa olleesta autonromusta on voinut riittää materiaalia pitkäksi aikaa. Mukana kun on ollut myös irti leikattuja tai rälläköityjä korin osia:

Kuva

Mahtoiko tuo vihjepalkkio houkutella jonkun käräyttämään umpivinttisen kaksikon? Pakkohan jonkun paikkakunnalla oli olla tietoinen noinkin pitkään jatkuneesta ja näkyvänsorttisesta touhuilusta. Kumma vain että voivat noinkin pitkään jatkaa ilman että heidän jäljilleen päästiin. Olisiko tässä jonkinlainen pikkupaikkakunnan puhumattomuuskulttuuri taustalla?

http://yle.fi/uutiset/kiteen_poikkeukse ... sa/8966268
17.6.2016

Kiteen poikkeukselliset liikennetuhotyöt käräjillä heinäkuussa

Kaksi kiteeläismiestä vastaa Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa heinäkuussa syytteisiin liikennetuhotöistä. Syyttäjän mukaan miehet asettelivat vuosina 2014-2016 kymmeniä kertoja erilaisia metalliromuansoja vaarantaen muun muassa valtatie 6:lla liikkuneiden turvallisuuden.
Kiteellä erilaisia romumiinoja teille vuosina asetelleet miehet joutuvat käräjille heinäkuussa.

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa perjantaina. Sekä 29-vuotiasta että 28-vuotiasta kiteeläismiestä syytetään liikennetuhotyöstä.

Päätekijäksi epäillyllä tekoja on useita kymmeniä, nuoremmalla miehellä vajaat kymmenen.

Teot tapahtuivat vuosina 2014-2016 lähinnä Kiteen Puhoksessa, jossa myös valtatielle oli aseteltu metalliromua ja muita tiellä liikkuneiden turvallisuutta vaarantaneita esineitä.

Useisiin liikennetuhotöihin syyllistynyt voidaan tuomita jopa seitsemän vuoden vankeuteen. Vähimmäisrangaistus on neljä kuukautta vankeutta.

Asian käsittely alkaa Joensuussa 1. heinäkuuta. Epäillyt ovat olleet vangittuna poliisitutkinnan ajan.
Ei tuota rötöstä näköjään aivan pienenä pidetä koska kerran ukot ovat seurailleet lumien sulamista sekä kevään etenemistä kuvaannollisesti sanoen kaltereiden välistä, ja sieltä he tulevat juhannuksenkin menoa havainnoimaan. Tulevaisuus näyttää kauanko koppihoitoa jatketaan. 4 kuukaudesta 7 vuoteen näkyy lain määrittelemä haitari uutisen mukaan olevan.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Todella hyvä, että jäivät kiinni vihdoin. Melkosen vaarallista touhua asetella tielle romua, siinä kun voi käydä autoilijoille melko kehnosti, jos niin kohdalle osuus. Kunnon rangaistus näille, että oppivat läksynsä.
Gods made heavy metal.
johnny rebel

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja johnny rebel »

Kiteen tuhotöistä syytetään kahta miestä

Kiteen liikennetuhotöistä syytetään kahta miestä. Kiteen Puhoksen alueella noin kahden viime vuoden aikana tielle jätettiin erilaisia esineitä mm. auton osia, metalliromua ja naulattuja lautoja. Tapauksia oli runsaat 50. Teoista epäiltynä ovat 29- ja 28-vuotiaat kiteeläismiehet. Tutkinnan aikana selvisi myös useita muita rikoksia Keski-Karjalan alueella. Samojen miesten epäillään mm. rikkoneen postilaatikkoja ja polttaneen sekä rikkoneen teiden varteen pysäköityjä autoja. Myös 26-vuotiaan kiteeläismiehen epäillään olleen mukana.


Itä-Suomen poliisi ja keskusrikospoliisi ovat saaneet valmiiksi laajan liikennetuhotyö-rikosten sarjan esitutkinnan. Poliisilla oli tutkittavana 53 kpl pääasiassa Kiteen Puhoksen alueella vuosina 2014 - 2016 tapahtuneita liikennetuhotöitä. Näistä 43 kpl etenee syyteharkintaan. Teosta epäillyt jättivät pääasiassa VT 6:lle tai KT 71:lle erilaisia esineitä ja omaisuutta, kuten autonosia, akkuja, metalliromua, naulattuja lautoja ja pahveja sekä kiviä. Tiellä liikkuneille aiheutettiin teoilla suurta vaaraa, mutta kaikeksi onneksi henkilövahinkoja ei aiheutunut. Noin kymmenessä tapauksessa ajoneuvoja törmäsi tielle asetettuihin esteisiin. Teoissa aiheutui vahinkoa asianomistajille yhteensä lähes 28 000 euron edestä.

Teoista epäiltynä ovat 29- ja 28-vuotiaat kiteeläismiehet. Heistä 28-vuotiaan miehen epäillään olleen mukana vain tammikuussa 2014 tapahtuneessa seitsemässä liikennetuhotyössä. Tutkinnan aikana molemmat miehet ovat olleet vangittuina.

Tutkinnan aikana selvisi myös useita muita rikoksia Keski-Karjalan alueella. Samojen miesten epäillään mm. rikkoneen postilaatikkoja sekä polttaneen ja rikkoneen teiden varteen pysäköityjä autoja vuosina 2014 -2016. Näistä teoista on kirjattu yhteensä 24 kpl rikosilmoituksia ja asianomistajille aiheutui teoista vahinkoa yhteensä lähes 7000 euroa. Edellä kerrotuista teoista kuudessa teossa epäillään olleen mukana edellä mainittujen miesten lisäksi 26-vuotias kiteeläismies.

Esitutkintakokonaisuus siirtyy nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon ja asiassa on nostettava syyte 20.6.2016 mennessä.

Poliisi kiittää kansalaisia tutkinnan aikana tulleista lukuisista yhteydenotoista ja vihjeistä. Ratkaisevasta vihjeestä oli luvattu vihjepalkkio, joka on maksettu vihjeen antajalle.

http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset ... wsid/52475
Inhorealisti

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Melkoisia vatipäitä! Mikä helvata sai heidät tekemään moista?!

Joku mainitsi vihjepalkkiot... kuka/ketkä ne olivatkaan, antakaa heille tuplasti se mitä oli luvattu! Nyt säästyi yhteiskunnan rahaa paljon.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Kiinnostaisi kyllä tietää taustoja, kyllähän tuommoiseen toimintaan täytyy olla aivan aito vajukki. Jotenkin tuon ymmärtäisi jos tekijöiden iät olisivat puolta pienemmät, mutta että aikuiset miehet. :lol:
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

http://yle.fi/uutiset/kiteen_poikkeukse ... ia/8996608

Kuva

Kuvan perusteella aika taviksen näköisiä kantasuomalaisia, edelleen kiinnostaisi näiden taustat. Ei liene aivan kaikki muumit laaksossa. No eiköhän tuo mielenterveys selvinne syyttäjän vaatimassa mielentilatutkimuksessa. :lol:
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://yle.fi/uutiset/kiteen_poikkeukse ... ia/8996608
Kiteen poikkeukselliset liikennetuhotyöt käräjillä – syyttäjä vaatii kovia rangaistuksia

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia Kiteen liikennetuhotöistä epäilyille miehille. Harvinaisen rikossarjan käsittely on alkanut Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.


Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa on alkanut poikkeuksellisten liikennetuhotöiden käsittely.

Syytettyinä on kaksi 29-vuotiasta kiteeläistä miestä. Syyttäjä vaatii päätekijälle seitsemän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Tekojen poikkeuksellisuuden ja laajuuden vuoksi syyttäjä esittää myös mielentilatutkimuksen tekemistä syytetylle.

Toiselle liikennetuhotöistä epäillylle miehelle vaaditaan kahden vuoden ehdollista vankeutta, joka voi olla yhdistettynä 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Teoissa aiheutui vahinkoa asianomistajille yhteensä vajaan 30 000 euron edestä. Vahingonkorvausten saamiseksi syyttäjä vaatii muun muassa, että päätekijä on tuomittava menettämään rikosentekovälineenä käyttämänsä BMW-merkkinen autonsa valtiolle.

Hyvin harvinainen rikossarja

Syyttäjän mukaan liikennetuhotöistä epäillyt miehet asettelivat vuosina 2014-2016 kymmeniä kertoja erilaisia metalliromuansoja vaarantaen muun muassa valtatie 6:lla liikkuneiden turvallisuuden. Kiteen lisäksi ansoja löytyi ainakin Tohmajärveltä, Parikkalasta ja Savonlinnasta.

Kihlakunnansyyttäjä Tuomo Laaninen ei muista vastaavaa rikossarjaa Suomesta.

– Hyvin erikoinen tapaus. En ole kuullut vastaavasta, näin pitkäaikaisesta ja laajamittaisesta tekosarjasta, Laaninen sanoo.

– Liikennetuhotyö on rikostyyppinä vaarantamisrikos. Sen täyttymiseen riittää, että kulkuväylää on muunnettu sellaisella tavalla, joka on omiaan aiheuttamaan yleistä hengen- tai terveydenvaaraa. Abstrakti vaara siis riittää, kihlakunnansyyttäjä Tuomo Laaninen Itä-Suomen syyttäjävirastosta selventää.

Tapauksen käsittelyyn on varattu kärjäoikeudessa kolme päivää. Syytekohtia on 59. Syytettyjen penkillä on myös kolmas, 26-vuotias kiteeläismies, jota epäillään mm. kotirauhan rikkomisesta ilotulitteilla.

Eivät nuo tekojensa perusteella täysipäisiltä vaikuta, oli mahdollisen mielentilatutkimuksen tulos mikä tahansa.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Lisää tietoa tapauksesta,
http://yle.fi/uutiset/romumiinoittaja_h ... ia/8997620

Osa jutusta, joku kopioinee kokonaan jos haluaa:
Miten miehet sitten toimivat, siitä kertoo kaksi tapausta haastehakemuksesta.

Kaksi miestä jätti tammikuussa 2014 pimeän aikaan Kuutostielle Tolosenmäen tienoille toiselle ajokaistalle yli puolimetrisen akvaarion, jossa oli sisällä lasipulloja ja purkkeja. Toiselle kaistalle he jättivät ison kiven. Paikalla ei ollut katuvalaistusta ja nopeusrajoitus oli 80 km/h.

Kuorma-auto törmäsi kiveen. Auto vaurioitui pohjastaan valuttaen tielle öljyä, mistä aiheutui yli 6 500 euron vahinko.

Pääepäilty oli yksin liikkeellä Kiteellä maaliskuussa 2016. Hän oli jättänyt pimeän kantatien ajoradalle polkupyörän rungon. Henkilöautoilija törmäsi pyörään. Seurauksena oli 3 600 euron suuruinen vahinko.
Järjetöntä ilkivaltaa Kiteellä

Syytteiden mukaan miehet ovat myös rusikoineet ja sytyttäneet autoja, räjäyttäneet foliopommipulloja ja polttaneet hirvitornin. Miesten jäljiltä on lukuisia joko räjäytettyjä tai lekalla hakattuja postilaatikoita.

Haastehakemuksen korutonta kertomaa tämäkin. Elokuussa 2014 jutun kaksi pääepäiltyä vieraili illalla kiteeläisen omakotitalo pihassa. He viskasivat taloa kohti kaksi foliopommipulloa, jotka räjähtivät äänekkäästi lähellä taloa ja sotkivat seinää.

Syyskuussa 2015 joutui ilkivallan kohteeksi Puhoksen kyläyhdistyksen matonpesupaikka. Syytetyt olivat sahanneet pesupaikan kahdesta vedentulopisteestä kuulaventtiilihanat ja y-haarakappaleen poikki sillä seurauksella, että vesi oli päässyt vuotamaan hallitsemattomasti ympäristöön.
Edelleen mietin että mitä ihmettä ja toistan itseäni, että tämän ymmärtäisi jotenkin jos nämä olisivat jotain 12-14v mutta aikuiset miehet... Tai ainakin tuo ala/yläasteen taite oli itselleni ja omassa kaveripiirissä semmoista aikaa että nämä foliopullopommit ym. kiinnosti ja taisipa joku jonkun postilaatikonkin räjäyttää uudenvuodenpommilla. Huhhuh mielisairaala lienee näille oikea osoite. :lol:
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Luupää »

^
Samasta uutisesta:
Päätekijä palasi rikospaikalle

Epäillyistä liikennetuhotöistä ensimmäisissä oli mukana parivaljakko. Kaveri sai touhusta tarpeekseen jo talvella 2014, jonka jälkeen pääepäilty jatkoi hämäriä touhujaan valta- ja kantateillä yksin. Toinen epäilty keskittyi jatkossa erilaisiin vahingontekoihin, joista enemmän jäljempänä.

Kihlakunnansyyttäjä Tuomo Laaninen kertoi perjantain avajaisistunnossa, että päätekijä on kertonut motiiviksi ihmisten hämmentämisen. Lisäksi syytetty on kertonut, hän oli palannut usein tekopaikalle jälkeenpäin katsomaan, mitä tielle jätetyt romut olivat aiheuttaneet.
Lain mukaan liikennetuhotyöstä on kysymys, jos kulkuväylää on muunnettu sellaisella tavalla, joka on omiaan aiheuttamaan yleistä hengen- tai terveydenvaaraa. Koska vastaajat ovat tunnustaneet käytännössä kaikki tekonsa, oikeudessa kiistellään nyt siitä, ovatko tielle jätetyt esineet olleet vaaraksi terveydelle tai hengelle.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Mark
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Pe Syys 27, 2013 3:15 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Mark »

Suomi24:n Kitee osiosta tuli aktiivisesti seurattua paikallisten juoruja silloin maaliskuussa kun jäivät kiinni. Päätekijä ollut töissä paikallisessa varaosaliikkeessä ja toinen tekijöistä romuttamolla. Varaosaliikkeessä töissä oleva vaikuttaa melko varmalta tapaukselta, koska päätekijän nimi oli melko pian pidätyksen jälkeen eräässä kyseisen paikkakunnan keskustelussa esillä.


Varaosaliikkeellä on omilla sivuillaan henkilökunnasta nimet ja kuvat esillä ja tuolloin maaliskuussa kun katsoin heidän listaustaan, niin kyseistä heppua ei sieltä enää löytynyt. Kuitenkin kun sivun muokkaamisesta oli kulunut niin vähän aikaa, onnistuin googlen välimuistilla näkemään pari päivää vanhemman version kyseisestä sivusta ja kyseinen heppu löytyi tosiaan heidän henkilökunnan listasta.


Päätekijä on asunut melko lähellä tekopaikkoja. Näyttää melko yllätyksenä tulleen nämä tekijät paikallisille.
mareritt
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ke Kesä 25, 2008 12:21 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja mareritt »

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kiteeläisen Tuukka Gustaf Kristian Kotilaisen kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen Kiteellä ja sen lähikunnissa tehdystä liikennetuhotöiden sarjasta.

29-vuotias Kotilainen tuomittiin tiistaina 36 liikennetuhotyöstä, yhdestä liikenteen vaarantamisesta ja kymmenestä vahingonteosta. Syyttäjä vaati Kotilaiselle seitsemän vuoden vankeusrangaistusta.

Syyttäjä vaati Kotilaiselle mielentilatutkimukseen, mutta käräjäoikeus ei nähnyt tarvetta mielentilatutkimukselle.

Toinen 29-vuotias kiteeläismies tuomittiin yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet katsottiin syylliseksi muun muassa kuuteen liikennetuhotyöhön.

Rikossarjan teot tapahtuivat vuosina 2014-16 pääasiassa Kiteellä kuutostiellä ja sen tuntumassa sekä lisäksi pieni osa Tohmajärvellä, Rääkkylässä ja Savonlinnassa.
lähde: http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis ... tuhotoista
Avatar
Kalistinpää
Hetty Wainthropp
Viestit: 473
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää »

Tällä sitä kohotaan vankihierarkiassa korkealle..
:mrgreen:

On kyllä poikkeuksellinen keissi, erityisesti jos molemmat veijarit ovat olleet tosiaan työssäkäyviä kansalaisia, eivätkä syrjäytyneitä metsänpeikkoja.
Jonkinlainen henkisen kehityksen pysähtyminen (arrested development) täytyy taustalta löytyä.
- Oderint dum metuant -
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7520
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Kiteen romumiinat

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Varmaan siellä taustalta löytyy jotakin mielenterveysongelmaa. Ei tuo kovin normaalilta vaikuta, että asetetaan romuansoja minne tahansa. Todella iso riski tapahtua jotakin pahempaa, mutta Suomessa tälläisestä terrorismista ei seuraa yleensä mitään kovempia tuomioita, vaikka kyseessä on suora tapon yritys.
Vastaa Viestiin