Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tämä tätä nykyeurooppaa - paskaporukka liikkuu vapaasti ja poimii schengenin hyödyt, mutta laittavat sen orjakansana toimivan suomalaisen veronmaksajan maksamaan viulut. Takaan sen, että kun on istunut puolet tuomiostaan ja irvistelee tummalla naamallaan vapaana miehenä, hän on silti päässyt paremmalle vuosipalkalle kuin keskimääräinen vero-orja täällä. Toivotaan, että schengen on kuollut mies ennen sitä. Samaa toivon tälle puuhastejalle.

Nuokin lääkkeet kun ois apoteekkikamaa ja kynnys hoitoon alhaalla, ei tarttis ottaa->levitellä tauteja ja rikoksia puuhailla nuorten suomalaisten. Vanhempienkaan, joille tää on ainoa opiaatti, mihin kätensä saavat.
Subutex-jutun pääsyytetylle vaaditaan 11 vuoden tuomiota
RIKOS JULKAISTU 08.12.2016 16:07

Suuren Subutex-jutun käsittely alkoi torstaina Helsingin käräjäoikeudessa. Syytettyjä on yhdeksän.

Päätekijäksi epäiltyä ulkomaalaista miestä syytetään Subutex-tablettien laittomasta maahantuonnista ja myynnistä.
Syyttäjän mukaan mies toi Ranskasta Suomeen noin 50000 Subutex-tablettia ja myi niitä eteenpäin. Syyttäjä vaatii miehelle kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta 11 vuoden vankeusrangaistusta.

Muita syytetään tablettien laittomasta hallussapidosta ja myynnistä. Jutussa on nostettu syytteitä huumausainerikoksesta ja useista törkeistä huumausainerikoksista.

Juttuun liittyen Helsingin poliisi takavarikoi elokuussa noin 40000 Subutex-tablettia. Keskusrikospoliisin mukaan takavarikko oli Suomen suurin. Tablettien arvo olisi ollut katukaupassa Suomessa arviolta yli miljoona euroa.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ta/6204220
Taas yks niistä turpaanvedeltävistä - luikkinee takaisin jonnekin Ranskan ex alusmaahan kun täällä tuomionsa lihonut. Vaikka kuinka inhoankin tätä porukkaa, tuntuu kummalle että tää paska on oikeuden silmissä pahempi kuin vaikkapa Oulun insesti-iskä.
Olisivat ehkäpä kuin isä ja poika, noin ulkonäöllisesti ja moraalikantilta ainakin?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Harvoin olen On Anoi Kaan kaa samaa mieltä, mutta nyt oli se kerta!

Puhut ihan asiaa, Schengen oli katastrofipäätös: jo tuolloin kun avattiin EU:n sisärajat, niin kokeneimmat poliisit tiesivät että nyt alkoi virrata myrkkyä Suomeen ihan eri malliin kuin ennen. Johan tuon nyt sanoo järkikin perkele, että vaikka millaisessa liitossa ja sujuvassa kaupankäynnissä oltaisiin valtioiden kesken Euroopassa, niin eihän sitä nyt rajoja lähdetä poistamaan maiden väliltä.

Hoitoon pääsy pitäisi olla myös huumeiden käyttäjillä pienemmän kynnyksen juttu. Korvaushoito on yksi keino, mutta yhtä jouhevaa täytyisi olla sinne pääsy ja sieltä pääsy vieroituksella.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Järkyttävä epäily julki jättimäisestä huumenettikaupasta: 13-vuotiaalle lähetettiin ilmainen LSD-näyte– joutui lähtemään koulusta

Itseään Suomen suurimmaksi huumekaupaksi mainostaneen Douppikaupan käytännön toiminta valottui huomattavasti, kun tulli pääsi käsiksi sen pääorganisaattoriksi syytetyn miehen tietokoneeseen. Huumekauppias näyttää pohtineen myynnin edistämistä ja markkinointia kuin mikä tahansa kasvuyritys.

Ehkä laajinta mainosta toiminta sai, kun Douppikauppa ilmoitti jakavansa halukkaille ilmaisia LSD-lappuja postikulujen hinnalla. Ehtona oli se, että lapun saaneet kirjoittaisivat kokemuksistaan niin kutsutun ”trippistoorin” eli kuvailisivat huumeen vaikutuksia. Tarkoituksena oli ilmeisesti tehdä toimintaa tunnetuksi. Keväällä 2014 tapahtunut kampanja noteerattiin myös useissa tiedotusvälineissä.

Huumekauppaa organisoineen miehen tietokoneesta takavarikoitujen tiedostojen mukaan Douppikauppa lähetti kevään aikana yhteensä 190 ilmaista LSD-lappua halukkaille. Ilmaisnäytteet postitettiin 3.–22. helmikuuta välisenä aikana. Poliisin tietojärjestelmään on kyseisenä keväänä kirjattu ainakin kolme rikosilmoitusta, jossa on havaintoja edellä mainituista ilmaisnäytteistä.

Happolappu lapselle – käytti koulussa
Eräässä paljastuneessa tapauksessa epäillään, että Douppikauppa olisi lähettänyt LSD-lapun 13-vuotiaalle lapselle. Lapsi oli joutunut poistumaan koulusta aineen vaikutusten vuoksi.

Kuulusteluissa lapsi on kieltänyt käyttäneensä huumetta, eikä tämän vanhempien mukaan kotiin ole saapunut huumelähetystä. Douppikaupan pyörittämisestä syytetty mies ei kommentoinut epäilyjä.

Myynnin edistämiseksi Douppikauppa yritti myös tilata kaupan DK-logolla varustettuja ekstaasipillereitä, siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Yritin tilata myös "DK" -logolla varustettuja ekstaasitabletteja, mutta tilauksen epäonnistuttua hankin tavallisia hollantilaisia logollisia ekstaasitabletteja, huumekauppaa pyörittänyt mies kertoi oikeudessa.

Douppikauppa ei myöskään perinteisen huumekaupan tapaan pitänyt toimintaansa piilossa, vaan medialle annettiin parikin haastattelua.

Selvitti huumeiden laatua testein
Tullin esitutkinnassa myös selvisi, että mies on pyrkinyt parantamaan kaupan mainetta ja luotettavuutta rehelliseksi kuvailemallaan viestinnällä.

– Douppikaupan toiminnassa on aina ollut keskeistä kertoa rehellisesti myytyjen tuotteiden ominaisuuksista. Olen kertonut tuotekuvauksissa myös addiktio-riskistä ja antanut ohjeita avun hakemiseen, mikäli siihen on tarvetta, hän kertoi.

Hän myös tilasi jo toiminnan alkuvaiheessa Hollannista huumausaine-testejä, joilla voidaan tutkia, onko saatu huumausaine todellakin sitä, mitä väitetään.

– Tällä oli merkittävä vaikutus suosioon ja ennen kaikkea se paransi huumeiden käyttöturvallisuutta. Myöhemmin teetin myös laboratoriotutkimuksia maahantuomistani aineista ja muiden Silkkitiellä toimivien myyjien tuotteista.

Laboratoriotutkimuksilla mies viittaa tullin mukaan espanjalaiseen Energy Control -nimiseen toimijaan, joka on erikoistunut huumeiden sisällön analysointiin.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ta/6202944
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Hampunkasvattajalle ehdotonta vankeutta – tällainen kasvattamo löytyi kotoa

OIKEUS Miehellä oli yksi vesiviljelyssä ollut noin 70 senttiä korkea kannabiskasvi, sekä 45 pistokasta. Lisäksi hänen hallussaan oli ekstaasia.

Hamppua kotonaan kasvattanut 33-vuotias mies on tuomittu vankilaan Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi miehelle huumausainerikoksesta 11 kuukauden pituisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Rikos tapahtui kuluvan vuoden helmikuussa Nurmijärvellä.

Miehellä oli kasvattamo kaksiossaan.

Hänellä oli yksi vesiviljelyssä ollut noin 70 senttiä korkea kannabiskasvi, sekä 45 pistokasta.

Syyttäjän mukaan hampuista olisi ollut lopulta saatavissa yli 1,1 kiloa marihuanaa.

Lisäksi miehen kotoa löytyi 41 kappaletta ekstaasitablettia.

Mies myönsi syyllistyneensä huumausainerikokseen, mutta ei syytteessä kuvatulla tavalla. Hänen mukaansa kasveista oli tarkoitus saada yhteensä vain noin 100 grammaa marihuanaa.

Lisäksi hän kiisti, että ekstaasitabletit olisivat olleet hänen.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut miehen kertomuksia marihuanan määrästä tai tableteista.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... ytyi-kotoa
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut miehen seitsemän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen huumeiden välittämisestä kauppakeskus Itiksen vessassa.

Käräjäoikeuden mukaan Aki Kristian Lindholm, 46, toimitti toiselta taholta saamiaan huumeita Itiksen miestenvessaan ja luovutti ne eteenpäin. Huumeiden lähde jäi pimentoon. Rikokset tapahtuivat tämän vuoden kesä-elokuussa.

Käräjäoikeus tuomitsi Lindholmin törkeästä huumausainerikoksesta. Oikeuden mukaan hän levitti vessassa yli puoli kiloa kokaiinia ja noi 8 300 ekstaasitablettia.

Lisäksi Lindholm tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 5 000 euroa. Kuulusteluissa hän kertoi saaneensa palkkioksi noin 500 euroa yhdeltä vessakeikalta.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... ml?ref=rss

On se nyt helvetti kun puukottajat ja rattijuopot selviää ehdollisilla ja sitten kun joku hoitaa halukkaille kokkelia ja ekstaasia, niin läväytetään 7,5 vuoden tuomio. :|
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Doctor Lecter kirjoitti:Näin suomalaisnörtistä tuli jättimäisen nettihuumekaupan puuhamies – huumeet tölkeissä, salakuljetus perheen purjeveneellä

Douppikauppa.


Minkäs nimisiä olivat nuo Douppikaupan pyörittäjät? Lähinnä se sukunimi ja lähisuvut kiinnostavat. Noita purjevenereissailijoita ei niin hirveästi Suomessa kuitenkaan ole. Douppikaupalle löysin omankin ketjun, mutta siinäkään ei nimiä ollut. Eikös tuo kuitenkin ole aina ihan julkista tietoa ja tuomiot sen verta kovia, että ihan hyvin kelpaa sinne Alibin kanteen, tai ainakin sisäsivuille nimillään ja kuvillaan.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Ylilaudalta taitaa löytyä päätekijän nimi. Rikkaan suvun vesa. En niin ihmettelisi, jos suku olisi hommanut parhaan asianajajan mitä rahalla saa, ja juttu oikeasti olisi isompi, laajempia ja sisältäen ihan nyt vaikkapa ne vanhemmat, jotka "vahingossa" toivat ainankin matkalaukullisen kamaa purjeveneellä, joka ihan sattumalta sattui sopivasti paikalle.

Miljoonanhan verran äijällä on jossain piilossa vielä bitcoineja (tai oikeasti kertaa kymmenen, mutta poliisin ilmoittamana tuo).

Propsit pitää antaa kaikesta muusta paitsi siitä, että lähisuku ei viitsi enää naamansa näyttää julkisesti. Joka on rikkaille jonkinlainen -EV tilanne.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Doctor Lecter kirjoitti:
Vanhemmat tietämättään kuriireina
Mies lensi Hollantiin ja vuokrasi lentokentältä ajoneuvon kulkemista varten. Huumeita vastaanotettiin jälleen sekä postitse hotelliin että jalkapallostadionilla kasvokkain. Huumeet kätkettiin matkalaukkuun, ja mies ajoi tervehtimään purjeveneellä lomailleita vanhempiaan. Huumeilla täytetyn matkalaukkunsa hän jätti veneeseen säilöön.
Mites tämä Suomessa lainsäädäntö menee. Saako Suomeen tuoda rangaistuksetta huumeita, jos ei pystytä toteennäyttämään, että on tiennyt huumeiden olemassaolosta?

Tekstissä ei ole euromääriä, mutta oletetaan vaikkapa että lähden veneelläni Hollantiin siellä laivaani putkahtaa matkalaukku sisältäen arvoltaan 100 000€:n edestä kovia huumeita pyytämättä ja yllättäin ja sitten jään siitä kiinni. Enkä saa tällöin mitään tuomiota, vai riippuuko tuomio pärstäkertoimestani ja taloudellisesta varallisuudestani?
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Nuorten kannabiskokeilut ovat lisääntymässä

Nuorten aikuisten epäillään käyttävän lääkkeitäkin väärin. Vaarallisinta on sekakäyttö.

Nuorten keskuudessa lääkkeiden väärinkäyttö on lisääntynyt. Sekin tiedetään, että 25–34-vuotiaiden keskuudessa kannabiksen ja muidenkin huumeiden käyttö on lisääntynyt.

– Käyttävätkö nuoret lääkkeitä ja muita päihteitä yhtä aikaa, tätä pitäisi tutkia enemmän, katsoo erikoistutkija Karoliina Karjalainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Lääkkeellä pyritään vahvistamaan huumaavan aineen tuomaa euforian tunnetta. Lääkkeillä lievitetään myös narkoottisten aineiden käytön seurauksena tulevia vieroitusoireita.

Suhtautuminen kannabikseen on vuosien kuluessa muuttunut entistä liberaalimmaksi. Vaikka haittojen suhteen ollaan nykyään valveutuneita, kannabiksen käytön lisääntyminen huolestuttaa päihteiden käytön tutkijoita.

– Entistä suvaitsevampi suhtautuminen saattaa laskea kynnystä kokeiluihin. Tämä voi ennakoida myös jatkuvan käytön, ja siihen liittyvien haittojen yleistymistä, Karjalainen katsoo.

Lääkkeiden väärinkäytöllä tarkoitetaan katukaupasta ostetun lääkkeen ottamista, jollekin toiselle henkilölle määrätyn lääkkeen nauttimista tai lääkärin määräämän annoksen ylittämistä.

Eniten väärinkäytettyjä lääkkeitä ovat rauhoittavat lääkkeet, unilääkkeet ja vahvat kipulääkkeet.

– Lääkärin valvonnassa ja reseptin mukaan oikein käytettyinä nämä lääkkeet ovat hyviä ja tehokkaita, Karjalainen muistuttaa.

Lääkkeiden väärinkäyttöäkin on monen tasoista.

Lievästä päästä on väärinkäyttö, kun ottaa toiselle määrätyn unilääkkeen satunnaisen unettomuuden katkaisemiseksi.

Ongelman toisessa päässä on huumeiden, alkoholin ja lääkkeiden sekakäyttö. Pahimmillaan ongelmat voivat johtaa epäsosiaaliseen käyttäytymiseen, syrjäytymiseen ja oman terveyden menetykseen.

Myös kannabikseen voi jäädä koukkuun. Näin käy 8–10 prosentille käyttäjistä.

Kannabis vaikuttaa mielenterveyteen, heikentää aivotoimintoja ja muutakin toimintakykyä. Kokeilu voi johtaa toistuvaan käyttöön ja vakavampiin ongelmiin. Jos mukana on alkoholia ja muita päihteitä, sekakäytön vaarat lisääntyvät.

– Kannabiksen käyttö on erityisen haitallista nuoruusiässä. Vaikka nuori olisi valveutunut, saatetaan haittoja joskus vähätellä vai ajatellaan, etteivät ne osu omalle kohdalle.

Lääkkeiden väärinkäyttöä on tutkittu Suomessa vähän. Toistuvasti lääkkeitä väärin käyttäviä arvellaan olevan 50 000–100 000. Arviolta puolet tästä joukosta on kokeillut tai käyttänyt myös huumeita.

Suomessa kannabiksen päivittäiskäyttäjiä arvellaan olevan 6 000–8 000. Harvemmin käyttäjien joukko on noin 200 000.

Kyselyt osoittavat, että ainakin kerran elämässään on kannabista kokeillut noin 700 000 suomalaista. Eniten ainetta käyttävät 25–34-vuotiaat.

Jokainen uusi 25-34-vuotiaiden ikäryhmä käyttää kannabista kaksi kertaa sen mikä edellinen. Ikääntyvien joukossa kannabiksen kanssa tuttavuutta tehneitä on vähän.

Kannabis on keskushermoston toimintaa heikentävä huume.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Nuorten-kann ... 879e5fe291
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Näin Suomen suurimman nettihuumekaupan jäljille päästiin – kaiken ratkaisi FBI ja läppäri

Suomalaisen kolmekymppisen "teknonörtin" epäillään pyörittäneen netissä miljoonien huumekauppaa. FBI:n keräämät tiedot näyttelivät merkittävää roolia miehen paljastumisessa.

Kaikki alkoi vuonna 2014, kun Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI onnistui sulkemaan salatussa Tor-verkossa toimineen kansainvälisen huumekauppapaikka Silk Road 2:n. Sulkeminen oli osa kansainvälistä nettihuumekauppojen vastaista operaatiota.

Sulkemisen yhteydessä FBI sai myös haltuunsa dataa sivustolta, joka sisälsi merkittäviä tietoja myyjien käymästä kirjeenvaihdosta ja myynnistä.

Kansainvälistä viranomaisyhteistyötä
Silk Road 2 -sivustolla, kuten myös muilla kansainvälisillä huumekauppapaikoilla, asioi myös suomalaisia ja Suomessa asuvia henkilöitä. Kansainvälisen yhteistyön Suomen Tulli sai FBI:ltä Suomea koskevat tiedot. Tutkinnan aikana Suomi teki lisäksi erinäisiä oikeusapupyyntöjä ympäri maailmaa.

Tiedoista ilmeni, että kauppapaikalla asioi Redword-nimimerkin takaa henkilö, joka järjesteli huomattavia huumemääriä ulkomailta Suomeen vuonna 2014. Tullin omissa selvityksissä selvisi, että aineita myytiin eteenpäin suomalaisessa nettihuumekaupassa nimimerkillä Douppikauppa.

FBI:ltä saadusta viestinnästä selvisi, että huumeet oli toimitettu henkilölle hollantilaiseen hotelliin, jossa hän myös majoittui. Viesteistä selvisi postinumeroalue, jonne aineet toimitettiin, ja sen avulla oli mahdollista päätellä lähetyksen kohteena ollut hotelli. Tulli pyysi Hollannin poliisilta oikeusapupyynnöllä alueen hotelleissa huumelähetyksen aikaan yöpyneet suomalaiset. Yksi näistä henkilöistä oli oli henkilö Douppikaupan takana ollut mies.

Tulli iskee maahantuontiin
Noin kuukautta myöhemmin, huhtikuussa 2016, Hollannista Kustavin kautta Suomeen saapunut ajoneuvo ohjattiin tullitarkastukseen, jossa autosta löydettiin huomattava määrä erilaisia laittomia huumeita. Autossa matkustivat aiemmin hotellitiedoista paikannetun miehen veli ja nainen, joka on nyt veljesten lisäksi huumerikoksista syytettynä. Tullitarkastusta edelsi tullin suorittama telekuuntelu ja televalvonta.

Tulli teki tarkastuksen jälkeen kotietsinnät kotietsinnät autossa matkustaneiden henkilöiden ja Douppikauppaa vetäneen miehen koteihin. Douppikaupan ylläpitäjän epäiltiin avustaneen huumerikoksessa saattamalla kuriirina toimineen veljensä ja anonyymiksi jääneen ostajan yhteen, sekä neuvoneen rikoksen tekemisessä. Hän itse lopettamassa toimintaa ja myymässä varastoaan pois.

Myynti oli jäänyt kesken, sillä miehen kotiin suoritetussa kotietsinnässä löydettiin yhteensä 61 erilaista laitonta ainetta: huumausaineita, huumelääkkeitä, kuluttajamarkkinoilta kiellettyjä psykoaktiivisia aineita sekä dopingaineita. Asunnosta löytyi myös huumausainetestereitä ja huumeiden pakkaukseen sopivia esineitä. Douppikaupan myymät tuotteet vastasivat pitkälle löytyneitä aineita.

Samalla kertaa takavarikoitiin erinäistä tekniikkaa, kuten tietokone, matkapuhelimia, simkortteja, muistitikkuja ja kannettava MacBook Pro -tietokone, josta muodostui keskeinen todiste asian tutkinnassa.

Tulli mursi salauksen
Douppikaupan ylläpidosta epäilty mies oli vaitonainen, ja muun muassa kieltäytyi antamasta MacBook Pro -tietokoneen salasanaa. Syytteet huumekaupasta hän kielsi.

Miehen vastustuksesta huolimatta tulli onnistui kesäkuun alkupuolella teknisessä tutkinnassa avaamaan koneen salauksen. Äkkiä miehen salaisuudet olivat viranomaisten käsissä.

Koneelta löydettiin muun muassa nimimerkkejä Redword ja Douppikauppa sekä miestä itseään koskevaa materiaalia. Tiedostoista löydettiin myös miehen huumekauppoja koskevaa kirjanpitoa, viestintää kauppiaiden kanssa sekä hänen käyttämiensä palveluiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Myös valokuvia tuoduista huumeista onnistuttiin löytämään. Tiedoista pystyttiin selvittämään myös joitakin hänen alkuaikojen asiakkaitaan.

Näiden tietojen avulla tulli pystyi piirtämään hyvän kuvan miehen toiminnasta, huumekaupan suuruudesta ja muista yksityiskohdista. Tukena käytettiin muun muassa älypuhelimista jäljennettyjä puheluita sekä navigaattoritietoja.

Tunnusti kuulusteluissa
Kesäkuussa mies myönsi kuulustelussa teon ja totesi tietokoneen olevan tärkeä todiste.

– Olen osoittanut Tullille MacBook tietokoneen olevan niin sanotusti savuava ase. Tulli on onnistunut avaamaan tuon koneen. Olen pelännyt koneesta ilmi tulleiden asioiden aiheuttavan muille ja sitä kautta itselleni ongelmia, enkä ole voinut asiaa aiemmin selvittää, hän kertoi.

– Osoitan tietokoneellani olevat muistiinpanot, joihin olen kirjannut yksityiskohtaisesti hankkimiani ja myymiäni aineita määrineen ja hintoineen. Muistiinpanoissa on myös viestinvaihtoa hankintoihin liittyen ja täsmällistä tietoa bitcoin-siirroistani.

Näin kattavaa dokumentaatiota viranomaiset varmasti harvemmin saavat tutkintansa tueksi.

Myöhemmin mies vaikeni kuulusteluissa jälleen. Hänen veljensä ja toimintaan osallistunut nainen eivät puhuneet kuulusteluissa ja kiistävät teot.

Kolmikko on nyt vangittuna ja syytteiden käsittely alkaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 14. joulukuuta. Heitä syytetään eriasteisista huumerikoksista.

Veljeksille vaaditaan noin 10–13 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausainerikoksista. Osallistuneelle naiselle syyttäjä vaatii 7–10 vuotta.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ri/6205884
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Poliisi: "Kova myrkky" – tutkimus paljastaa useiden vaarallisten huumeiden yleistyneen Suomessa

Metamfetamiinin käyttö on voimakkaasti kasvanut Suomessa, kertoo Euroopan huumevirasto EMCDDA:n tuore tutkimus.

Myös muiden piristävien stimulanttien, kuten amfetamiinin, ekstaasin vaikuttavan aineen MDMA:n ja kokaiinin käyttö on kasvanut. Kokaiinin käyttö on kuitenkin yhä huomattavan vähäistä ja amfetamiini on selkästi Suomen huumemarkkinoiden yleisin stimulantti.

Tutkimuksissa tarkasteltiin huumeiden käytön jättämiä aineita jätevesistä. Tutkimusmenetelmää pidetään luottavana välineenä tarkastella huumeiden kokonaiskäyttöä maassa.

Metamfetamiinin käyttö on perinteisesti keskittynyt Tshekin ja Slovakian alueelle, mutta nyt aiemmin vähäisesti käytetty aine on yleistynyt joissain Suomen kaupungeissa. Kasvua on myös itäisessä Saksassa sekä muualla Pohjois-Euroopassa.

Yleistyminen huomattu jo aiemmin
Jo aiemmin Suomessa on huomattu, että metamfetamiini on rantautunut yhä voimakkaammin Suomeen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on löytänyt tutkimistaan huumenäytteistä aiempaa enemmän metamfetamiinia.

– Stimulanteista metamfetamiini oli aikaisemmin harvinainen löydös. Nyt sitä löytyy jopa vähän enemmän kuin amfetamiinia, THL:n oikeuskemisti Pirkko Kriikku kertoi tuolloin haastattelussa.

Vaarallisempi aine kuin amfetamiini
Metamfetamiini on kuitenkin viime aikoina näkynyt useissa julkisuudessa uutisoiduissa huumausainerikoksissa.

Metamfetamiinin kysynnän kasvu on näkynyt myös poliisin työssä, kertoo Helsingin huumepoliisin päällikkö Jukka Paasio. Helsingin poliisin havainnot tukevat jätevesitutkimuksen tulosta.

– Metamfetamiinia on ollut erityisen paljon markkinoilla. Tänä vuonna takavarikoitu enemmän kuin aikaisempina vuosina. Ennen sitä ei juuri ollut takavarikkotilastoissa, hän kertoo.

Metamfetamiinin käyttö on Paasion mukaan ollut jo pitkään Virossa suuri ongelma, ja Paasio uskookin saman näkyvän viiveellä Suomessakin.

– Metamfetamiini on kova myrkky. Se on voimakkaampi ja vaarallisempi aine kuin amfetamiini, joka sekin on erittäin vaarallinen huumausaine.

Käyttäjällä onkin Paasion mukaan suurempi riski ottaa vääränlainen annostus, erityisesti jos ei tiedä mitä ainetta käyttää.

– Kyseessä on pääasiassa narkomaanien käyttämä huumausaine, Paasio arvioi.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... sa/6212880
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Huumejuttuja syyteharkintaan Mikkelissä

15.12.2016
Itä-Suomi

Mikkelin alueella keväällä ja kesällä 2016 paljastunut nuorten epäilty huumausaineiden välittämisjuttu on siirtynyt syyteharkintaan varsin työlään esitutkinnan päätteeksi. Rikosnimikkeitä esitutkinnassa on käytetty törkeästä huumausainerikoksesta huumausaineen käyttörikokseen ja epäillyistä osa on alaikäisiä. Ketään henkilöä ei ole enää asian vuoksi vapautensa menettäneenä. Epäiltyinä jutussa on kaikkiaan 40 pääosin paikallista nuorta miestä ja naista.

Niin ikään syyteharkintaan on juuri siirtynyt kesän kuluessa paljastettu juttu, jossa takavarikoitiin syyskesällä kilon verran metamfetamiinia ja satoja ekstaasitabletteja. Epäiltynä jutussa on keski-ikäinen paikallinen mies, joka on asiaan liittyen edelleen vangittuna. Miehen epäillään myös loppukevään ja kesän 2016 kuluessa välittäneen huumausaineita mm. Mikkelin alueella. Syyteharkintaan juttu siirtyy epäiltynä törkeänä huumausainerikoksena. Jutussa on epäiltynä myös kaksi muuta henkilöä, joita epäillään avunannosta mainittuun tekoon sekä muutamia muita henkilöitä, joiden epäillään mainittuja huumausaineita ostaneen.

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista ... anguage=fi
Coyote
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Ti Maalis 04, 2008 5:48 pm
Paikkakunta: JKL

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Coyote »

Savon Sanomat: Ekstaasin käyttö yleistynyt useissa maakuntakeskuksissa

Ekstaasin käyttö on yleistynyt lyhyessä ajassa erittäin rajusti useissa suomalaisissa maakuntakeskuksissa, uutisoi Savon Sanomat.

Tällä viikolla julkistetun jätevesitutkimuksen mukaan ekstaasin käyttö on kaksin- tai kolminkertaistunut Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Tampereella ja Vaasassa. Erityisen kova piikki ekstaasin käytössä on Savonlinnassa. Toisin kuin isoissa kaupungeissa, Savonlinnassa puolestaan amfetamiinin ja metamfetamiinin käyttö on vähentynyt.

Vastaavat mittaukset huumausaineiden pitoisuuksia jätevedessä tehtiin viimeksi vuonna 2014, jolloin Lahti osoittautui Suomen huumepääkaupungiksi.

Asukaslukuun suhteutettuna siellä oli kovimmat huumepitoisuudet. Nyt johtokaksikkona olivat Helsinki ja Espoo. Helsingissä kokaiinin ja ekstaasin käyttö kasvoivat merkittävästi verrattuna kahden vuoden takaiseen.

Suomalaisten kaupunkien jätevedenpuhdistamojen huumepitoisuudet mittasi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) osana Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen EMCDDA:n tutkimusta.

Jätevesitutkimus ei kerro huumeiden käyttäjien määrää, vaan aineiden käyttömäärän muutoksia.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... sa/6215272
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Maan tunnetuimpiin kuuluva maahanmuuton vastustaja tuomittiin huumerikoksesta

Oululainen kansalaisaktivisti Junes Lokka on tuomittu sakkorangaistukseen huumausainerikoksesta.

Lokka oli viljellyt laittomasti hamppukasveja ja pitänyt hallussaan niistä saamaansa kannabista. Hänet tuomittiin 100 päiväsakkoon, mistä kertyi maksettavaksi yhteensä 600 euron sakkorangaistus. Lokka tunnusti menettelyn esitutkinnassa.

Lokka on yksi maan näkyvimmistä maahanmuuton vastustajista. Hän muun muassa kuvasi syksyllä luvatta Oulussa paljon julkisuutta saaneen insestioikeudenkäynnin, jossa syytetty oli ulkomaalaistaustainen mies.

Lokka kerää kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa rahaa Junes Lokan tukiyhdistykselle osallistuakseen keväällä Oulussa kuntavaaleihin. Hän ei ole kuitenkaan ilmoittanut keräyksen yhteydessä vaadittavaa rahankeräysluvan numeroa. Oulun poliisilaitos ei löytänyt rekistereistään Junes Lokan tukiyhdistykselle voimassa olevaa rahankeräyslupaa.

Turun Sanomat
KOTIMAA Lännen Media 16:22
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 424
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

TuskaistaTietoa kirjoitti:
Mites tämä Suomessa lainsäädäntö menee. Saako Suomeen tuoda rangaistuksetta huumeita, jos ei pystytä toteennäyttämään, että on tiennyt huumeiden olemassaolosta?

Tekstissä ei ole euromääriä, mutta oletetaan vaikkapa että lähden veneelläni Hollantiin siellä laivaani putkahtaa matkalaukku sisältäen arvoltaan 100 000€:n edestä kovia huumeita pyytämättä ja yllättäin ja sitten jään siitä kiinni. Enkä saa tällöin mitään tuomiota, vai riippuuko tuomio pärstäkertoimestani ja taloudellisesta varallisuudestani?
Vankiloissa ei olisi yhtään ihmistä jos rangaistuksen voisi välttää sanomalla "mutku en tiennyt".
Vastaa Viestiin