Ylöjärvi 10.1.-17: 15-v. poika raiskasi ikäisensä tytön

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Anom kirjoitti:
Juujaa kirjoitti:Mites tämä nyt menikään? Sinä esitit syytöksen johon sinulta ei löydy todisteita :D Nyt sitten kirjoitat seinät täyteen liirumlaarumia piilottaaksesi paskapuheesi?
Normaalia annaannan käytöstä. :roll:

Muutenkin sen jutut on lievästi sanottuna outoja. Huonosti artikuloitu jne.

Edit: Hyvänä esimerkkinä yllä oleva. Täyttä siansaksaa.
Yhdyn tähän.. Äärimmäisen vaikea ymmärtää ajatuksenjuoksua joka kirjoitetaan noin.. Tosin epäilen että tuo on tahallista. Pystyy paremmin selittelemään mitä on tarkoittanut.
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

annaanna kirjoitti:"Juujaa"

Unohdinko tosiaan mainita, että olen nähnyt tutkimuksia asiasta.
Zikzak siitä pätkän kopsasi.
Juujaa kirjoitti:
Jukka Siintonen olen joskus nähnyt tutkimuksen jonka mukaan lähes 90% verhotuista naisista ei haluaisi pitää hijabbia tai jtn sellaista. Jostain kumman syystä kuitenkin erittäin yleisessä käytössä.
Jospa lopettaisit länkytyksen ja laittaisit tilastoa peliin.. Väitit näin annaanna kirjoitti:
Todellisuudessa suomalaistytöt ja -naiset ovat tutkimuksissa ja kyselyissä kertoneet kohdanneensa nämä monikansalliset mitat ja määrät täyttävää seksuaalista häirintää suomalaismiesten ja -nuorukaisten taholta.

Tehtyjen tutkimusten ja tilastojen mukaan me suomalaiset miehet ollaan harjoittelijoita kotiväkivallan ja raiskauksien määrissä vs nykyiset turvikset
zikzak
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja zikzak »

On mielenkiintoista, jos täällä esitetyt väitteet pitävät paikkansa, että toinen tekijöistä on taustaltaan thaimaalainen. He eivät taida nimittäin näkyä raiskaustilastoissa mitenkään korostuneesti. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Eikös tuolta suunnalta tulevat usein oteta esille juurikin silloin, kun puhutaan onnistuneesta integraatiosta. Tuntemani thaimaalaiset painavat pitkää päivää yrittäjinä thai-ravintoloissa ja muutamassa lähiökuppilassa.
sine qua non

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Aidanseipäistä takaisin asiaan. Aamulehti kirjoittaa seuraavaa:

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/14-vuot ... u-24195755
14-vuotias luovutettu jo lastensuojeluviranomaisille – Ylöjärven raiskausepäilyn tutkinta jatkuu

Kotimaa 11.1. 10.58 Päivitetty 12.15

Jaana Kerola
Aamulehti


Maanantaina Ylöjärvellä tapahtuneeksi epäillyn 15-vuotiaan tytön raiskauksen toinen epäilty tekijä on jo vapautettu lastensuojeluviranomaisten haltuun. Hän on 14-vuotias.

(...)

Asunnossa oli tapahtumahetkellä sen haltija, vuonna 1962 syntynyt mies ja toinen 15-vuotias, nuorten mukana asuntoon tullut poika. Myös heidän osallisuuttaan illan tapahtumiin ja muihin rikoksiin tutkitaan.

(...)

Vahingonkorvauksia voi tulla

Pakkokeinolain mukaan alle 15-vuotiasta ei voi pidättää. Hänet voidaan ottaa silti kiinni korkeintaan 24 tunniksi poistumisen estämiseksi.

– Häntä voidaan kuulla ainoastaan rikolliseen tekoon epäiltynä siitä, onko joku yli 15-vuotias syyllistynyt rikokseen, kertoo rikoskomisario Erkki Walinen Sisä-Suomen poliisista.

– Tämä ei poista alle 15-vuotiaalta vahingonkorvausvelvoitetta. Siinä ei ole ikärajaa, Walinen muistuttaa.

Ensin kolme vuorokautta pidätettyinä

Sen sijaan tiistaina pidättyjä 15-vuotiaita koskee heidän ikänsä puolesta rikosoikeudellinen vastuu. Se tarkoittaa, että heidät voidaan asettaa syytteeseen ja tuomita.

Pidättäminen voi kestää kolme vuorokautta, minkä loppuessa poliisi harkitsee, mikä on tarpeen seuraavaksi.

Myös 15 vuotta täyttäneet voidaan luovuttaa lastensuojeluviranomaisten haltuun sen jälkeen, kun he eivät voi enää sotkea meneillään olevaa esitutkintaa.

Onko aikuinen mies pidätetty?

Paikalla oli myös aikuinen ihminen eli vuonna 1962 syntynyt mies. Onko hänet pidätetty?

– Tässä vaiheessa poliisi ei kommentoi sitä, Walinen kertoo.

Hän sanoo, että poliisilla ei ole asiassa nyt tiedotettavaa.

(...)
Iltalehdestä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017011 ... 9_uu.shtml
Poliisi oikoo huhuja 15-vuotiaan törkeästä raiskauksesta Ylöjärvellä: Epäillyt pojat haettiin koulusta ilman käsirautoja

Keskiviikko 11.1.2017 klo 14.52 (päivitetty klo 15.20)

Poliisi epäilee 15-vuotiasta ja 14-vuotiasta poikaa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Ylöjärvellä.

Poliisi epäilee 15-vuotiasta ja 14-vuotiasta poikaa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Ylöjärvellä. Uhri on 15-vuotias tyttö.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erkki Walinen Sisä-Suomen poliisista haluaa katkaista sosiaalisessa mediassa vilkkaasti liikkuvien huhujen siipiä. Poliisi pidätti pojat tiistaina aamupäivällä.

- Poikia ei ole missään käsiraudoissa haettu kesken oppitunnin, kuten huhut ovat väittäneet. Heidät haettiin kouluaikana, ilman käsirautoja, Walinen selvittää.

- Ihmeelliset, hurjat huhut eivät ole tutkinnalle eivätkä koulun arkityölle eduksi. En myöskään lähde jatkamaan huhujen revittelyä julkisuudessa. Tässä on uhrille jo paljon kestämistä, Walinen sanoo.

Poliisi ei ota kantaa siihen, tunsivatko uhri ja epäillyt toisensa.

Tutkinnassa myös muita rikoksia

Poliisin esitutkinta epäillyssä raiskauksessa valmistuu kevään aikana syyteharkintaan.

Tutkimme poikien mahdollista osallisuutta myös muihin pienempiin rikoksiin. Tutkinta ja kuulustelut ovat parhaillaan vielä menossa, Walinen kertoo.

- Pidätetyt luovutetaan pidättämisen jälkeen lastensuojeluviranomaisille. Asioiden selvittäminen siirtyy heille.

Poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksen 15-vuotiaan raiskauksesta, joka oli tapahtunut Soppeenmäen Koulutiellä yksityisessä asunnossa. Sen haltija on vuonna 1962 syntynyt mies.

- Miestä epäillään myös. Lisäksi hän on epäiltynä muihin, tiettyihin rikoksiin. Häntä ei ole vielä kuultu, Walinen sanoo. Poliisin tiedossa ei ole, että epäillyllä miehellä olisi merkittävää rikostaustaa.

TIINA SAARI
[email protected]
Iltalehti siis tietää jo, että myös 15-vuotta täyttänyt raiskauksesta epäilty "luovutetaan lastensuojeluviranomaisten haltuun", Aamulehden mukaan se on mahdollista, mutta asia ei suinkaan ole vielä selvä.

Kaikkien asunnossa olleiden osallisuutta myös muihin, pienempiin rikoksiin tutkitaan. Eivät vaikuta miltään pulmusilta tämän porukan jäsenet, mikä nyt ei ole varsinainen yllätys.

Mielenkiintoista on, että kerrotaan, jotta -62 syntynyttä "miestä epäillään" jostakin (epäiltyyn raiskaukseen ja hyväksikäyttöön liittyen), mutta mistä, sitä ei (muka) vielä pystytä lainkaan kertomaan. Ei liioin kerrota, mistä asunnossa ollutta toista 15-vuotiasta epäillään. Vahva veikkaus tietysti ainakin on, että jompi kumpi heistä on toiminut seksuaalirikosten kuvaajana, todennäköisesti 15-vuotias.

Iltalehden otsikko on tuttuun tapaan liioitteleva - "poliisi oikoo huhuja", vaikka ainoa huhu, jonka poliisi oikaisee, on se, että pojat olisi viety käsiraudoissa koululta. Melko lailla yhtä tyhjän kanssa, että poliisi oikaisi tuommoisen käsirautajutun (josta esimerkiksi minä en edes ole lukenut mistään muualta kuin tuosta Iltalehden jutusta).

Kovin irralliseksi jää poliisin kommentti "ihmeellisistä, hurjista huhuista, jotka eivät ole koulutyölle eduksi ja joiden revittelyä poliisi ei jatka julkisuudessa". Onko jossain revitelty jotakin hurjia huhuja? Eihän siinä ainakaan ole mitään ihmeellistä tai hurjaa, että epäillyt ovat maahanmuuttajataustaisia. Se, että poliisi ei kiiruhda kiistämään epäiltyjen mamutaustaa, vaikka poikien nimet ovat jo monessa paikassa jaossa, tosiasiallisesti vahvistaa heidän "taustaisuutensa".
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11524
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja URSA »

Myös MTV;n uutisen mukaan molemmat tekijät luovutettaisiin lastensuojeluviranomaisille. Nyt jää uutisoinnissa epäselväksi, oliko asia sitten siinä, vai odottavatko 15-vuotta täyttäneet pojat oikeudenkäyntiä jossakin koulukodissa?

(Pätkä uutisesta.)
Walinen sanoo tapauksen olevan poikkeuksellinen epäiltyjen nuoren iän vuoksi.

– Hyvin harvoin sattuu kohdalle, että näin nuoria on syytä epäillä tämäntyyppisestä toiminnasta.

Esitutkinta valmistuu kevään aikana.

– Lähiaikoina tekijät luovutetaan lastensuojeluviranomaisille, ja he päättävät mitä heille tapahtuu, Walinen sanoo.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... an/6259798

Miksi tässä ketjussa on jauhettu seksuaalisen häirinnän tilastoista? Raiskaus on vakava rikos ja täysin eri asia kuin häirintä.
disposal
Jane Marple
Viestit: 1015
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja disposal »

URSA kirjoitti:Myös MTV;n uutisen mukaan molemmat tekijät luovutettaisiin lastensuojeluviranomaisille. Nyt jää uutisoinnissa epäselväksi, oliko asia sitten siinä, vai odottavatko 15-vuotta täyttäneet pojat oikeudenkäyntiä jossakin koulukodissa?
Oma veikkaus on jo johtuen siitä että poikia epäillään myös muista (raiskausta)pienemmistä rikoksista, niin ei taida kotiolot kelvata viranomaisille. Epäilen että edessä on sijoitus perhe- tai koulukotiin. 15v täyttäneet tottakai joutuu oikeuteen, mutta lähtökohtaisesti annetaan tuomio alkusanoilla "nuorena henkilönä tehty..." eli ehdollista ja vahingonkorvauksia uhrille.
Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

Poliisi ei oio mitään huhuja. Kertoo vain, että pojat on haettu koulusta täysissä karhuvarusteissa, mutta käsirautojen käyttö olisi ollut ylimitoitettua.

Poliisi ei liiemmin myöskään halua kertoa tekijöiden etnistä taustaa, eikä liiemmin aikuisen mieshenkilön osuutta, tai onko hänet pidätetty.

Ihan normaalia poliisin tiedottamista Suomessa, ei kerrota oikein mitään ja jälkeenpäin kauhistellaan, kun niitä ikäviä huhuja liikkuu..
Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

Minkähän vuoksi Suomessa muuten on tuollainen omituinen käytäntö, ettei raaoistakaan rikoksista alaikäiset joudu edesvastuuseen? Uhrilla on elämä pilalla ja nämä lapsukaiset vain uudelleensijoitetaan ja pääsevät rauhassa jatkamaan rikollista uraansa. Eikö tuollaisia paskoja voitaisi määrätä johonkin valtiolliseen pakko-oppilaitokseen, jota johtaisivat huolella valitut kokeneet lääkärit ja he päättäisivät, koska lapsukainen on tarpeeksi soveltuva jälleen yhteisön pariin?
disposal
Jane Marple
Viestit: 1015
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja disposal »

Kun tämän vuoden Tiedonjulkistamisen valtionpalkintoa jaetaan, niin tutkinnanjohtaja Walisesta voisi tehdä varoittavan esimerkin. Itse olen seurannut FB ryhmiä, suomi24, vauva.fi, mv-lehteä jne ja missään en ole törmännyt nyt tutkinnanjohtajan julkituomiin hurjiin huhuihin, en edes väitteisiin käsirautojen käytöstä. On täysin selvää että oppilaiden ja varmasti myös vanhempien omat suljetut watsapp, snäppi yms ryhmät tarinoi vaikka mitä, mutta julkisuuteen näitä tietoja ei ole herunut. Ymmärrän että tutkinnanjohtajan puntti vapisee ja varmaan on luettu muutamakin tiedotusmuistio koska epäiltyjen etnisyys ja asianosaisten nuori ikä. Silti uskomatonta että poliisi ilmoittaa että on hurjia huhuja liikkeellä, mutta emmepä kerrokkaan siitä enempää. Tällä vain äkkiä pahentaa tilannetta ja lisää spekulaatiota. Ensimmäisenätuli mieleen että onko teko kuvattuja ja kuvia sekä videoita jaettu oppilaiden kesken yms.
Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Koska poliisi ei ole tässä vaiheessa erikseen tähdentänyt tekijöiden olevan kantasuomalaisia "huhuilta siivet katkaistakseen", tämä jo sinässään vahvistaa tekijöiden maahanmuuttajataustan.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
Justina
Nikke Knakkertton
Viestit: 175
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 8:51 am

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Justina »

Mv-lehdessä oli naamat nimien kera.
Avatar
Kyläseppä
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 6:09 am
Paikkakunta: Seppä Ilmarisen paja

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Kyläseppä »

Mitäs läksit raiskailemaan, -80 luvulla poliisit hakivat huomamaatta. Kokemusta omaava. Nyt joku vitun nillitys siitäkkin. Ei voi vittu kun ihmetellä osaa tän palstan maailmanparantajista.

E:ei mua ton syyttteen takia haettu.
kalifi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2017 1:56 am

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja kalifi »

zikzak kirjoitti:On mielenkiintoista, jos täällä esitetyt väitteet pitävät paikkansa, että toinen tekijöistä on taustaltaan thaimaalainen. He eivät taida nimittäin näkyä raiskaustilastoissa mitenkään korostuneesti. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Eikös tuolta suunnalta tulevat usein oteta esille juurikin silloin, kun puhutaan onnistuneesta integraatiosta. Tuntemani thaimaalaiset painavat pitkää päivää yrittäjinä thai-ravintoloissa ja muutamassa lähiökuppilassa.
Ihan omaa mutuiluasi, ei faktaa. Faktaa on, että thaimaalaiset työllistyvät Suomessa kolme kertaa kantaväestöön kuuluvaa huonommin, heidän työttömyysprosenttinsa Suomessa on 28%.

Minun tuntemani thaimaalaiset painavat pitkää päivää huorina Thaimaassa, sieltä onnekkaimmat onkii tänne Suomeen joku peräkammarin juntti.

Tosin eihän tuo toinen apina taida olla thaikku, vaan afgaani?
Anom
Jane Marple
Viestit: 1081
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Anom »

annaanna kirjoitti:Ps anom. Sivistyssanavalintasi ei ihan onnistunut.
Artikulaatio on ihmisen tapa ääntää sanoja. Yleensä esiintyjiltä odotetaan hyvää artikulaatiota eli selkeää puhetta.
Sori, meni sivistyssanat sekaisin. Toivottavasti kuitenkin ymmärsit mitä tarkoitin, jotta voit jatkossa parantaa ulostuloasi.
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.
Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Ylöjärvi: 15-v. tyttö raiskattu,14- ja 15-v. pojat epäil

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

Justina kirjoitti:Mv-lehdessä oli naamat nimien kera.
Jep, jä tätä julkaisua syytellään kokoajan valeuutisista, heh.
Vastaa Viestiin