Eiköhän se hygieniapassi ainakin pitäisi vaatia nähtäväksi ihan sääntösuomen takia, vaikka ravintoloitsija ei ruoan laadusta välittäisikään? Ravintola harkitsi rikosilmoitusta, vaikka taisivat itse olla ainoa rikokseen syyllistynyt taho. Tai jos se kiire ja rahan himo oikeuttavatkin oikomaan sääntöjä.
Mitähän suhareita tuolla ravintola-alalla lieneekään, ylhäällä ja alhaalla? Tämäkin kokki olisi ollut ok, jos edes vähän olisi ollut kokin vikaa. Olikohan kyseessä vokkikokki tms.?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016050 ... 0_uu.shtmlValekokki ujuttautui Helsingissä suosikkiravintolaan töihin - "ei mitään käsitystä ruoanlaitosta"
Maanantai 2.5.2016 klo 20.42 (päivitetty klo 21.24)
Henkilökunta alkoi epäillä miehen kykyjä.
Valekokki ehti työskennellä Hookissa kaksi päivää. (ANTTI NIKKANEN)
Huhtikuun puolessavälissä Kisahallin päädyssä Helsingissä ovensa avannut siipiravintola Hook on ollut tupaten täynnä avajaispäivistä alkaen. Ravintola haki henkilökuntansa vahvistukseksi kokkia ennen vappuruuhkaa ja luuli löytäneensä huippuammattilaisen.
Kokiksi pestattu mies kehui perustavansa itse ravintolaa, mutta ei ole löytänyt sopivaa paikkaa ja odottelee siksi oman ravintolan avaamista. Ennen sitä mies kehui haluavansa töihin ja olevansa keittiöpäällikön tasoinen ammattilainen.
- Hän oli noin 35-vuotias, energinen ja siisti mies, ja tarina vaikutti uskottavalta. Hän tuli tietysti ensin koeajalle, emme ehtineet vielä kirjoittaa työsopimusta. Ajattelin myöhemmin tutustua miehen koulutukseen ja työtodistuksiin, mutta meillä oli kiire, talo täynnä ja tarvitsimme kokin keittiöön. Mies sai aloittaa heti, Hook-ravintolan ravintolapäällikkö Veera Jokelainen kertoi.
- Mies ilmoitti minulle, että haluaa ehdottomasti tulla Hookiin töihin ja hänellä on tavoite pian nousta ravintolan johtotehtäviin keittiössä. Ajattelin, että hienoa, miehessä on kunnianhimoa.
Ruokahävikkiä tuli jo parissa illassa
Mies aloitti työnsä, mutta onneksi ravintolan keittiössä oli miehen työvuorojen aikaan alan ammattilaisia töissä, joilla jo parin päivän kuluttua alkoi soida hälytyskellot. Uuden kokin osaamisessa oli selkeitä puutteita, hänellä oli keittiöhommissa suoraan sanoen peukalo keskellä kämmentä.
- Kyllä siinä parissa illassa häneltä meni pilalle yli 15 kiloa ribsejä, hän ei osannut paistaa perunoita ja kanan kypsennyksestä hän ei tiennyt mitään. Monet annokset olivat sen näköisiä, että ei niitä voinut asiakkaille viedä. Miehellä ei ollut mitään käsitystä ruoanlaitosta, keittiömestarina toimiva ja kokin koulutuksen saanut Juho Utrianen kertoo.
Hän oli katsellut miehen tumpelointia ja ilmoitti asiasta esimiehilleen.
- Ihan kuin hän olisi katsellut tv:stä Jamie Oliverin show'ta ja päättänyt olla samanlainen. Hänellä oli suuri ego, mahtavat puheet ja liukas kieli, Utriainen kuvaa valekokkia.
Harkitsimme rikosilmoitusta
Mäkilegenda Eddie Edwards vieraili Helsingin Hookin avajaisissa. (JUHA VELI JOKINEN)
Ravintolapäällikkö Jokelainen harkitsi omistajien kanssa rikosilmoitusta, mutta siitä luovuttiin ja mies sai lähteä kahden työpäivän jälkeen.
- Tavallaan asia huvittaa, mutta se oli petosta, rikollista toimintaa. Kun sitten puhuttelin miestä ja pyysin nähdä koulutodistuksia ja työtodistuksia, hän ei niitä pystynyt näyttämään. Onneksi meillä on aina keittiössä ja salissa kokeneita ja tuttuja päälliköitä tarkkailemassa uusia työntekijöitä. Mitään vahinkoa asiakkaille ei tässä huijauksessa päässyt syntymään, Jokelainen kertoo.
Siipiravintola Hook on toiminut Tampereella vuosia. Helsingin ravintola avattiin 14. huhtikuuta ja seuraavaksi vuorossa on Turku. Helsingin avajaisissa nähtiin myös brittien mäkiylpeys Eddie Edwards.
Juttua muokattu 21.24: Korjattu oikea avajaiskuukausi.
JUHA VELI JOKINEN