Geert Wildersin kohuttu koraani elokuva

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Zodiac kirjoitti:
jamppa kirjoitti:En nyt mitenkään halua puolustella muslimeja heidän teoistaan, mutta eiköhän joillain länsimaisillakin ole peiliin katsomista kyseisen asian takia? vai? Koska itse muistan hyvin vielä ajan jolloin Osama ja kumppanit oli vielä hyviä kavereita, kun oli kylmänsodan ja asevarustelun aika. Ymmärrän hyvin jos kaikki eivät tuolta ajalta muista mitään muuta, kuin hiekkalaatikko leikit.
Kyllähän minä tiedän noista tapahtumista. En ymmärrä mitä tekemistä sillä on nykyisyyden kanssa? kaiken järjen mukaan Osaman pitäisi nuoleskella amerikkalaisia minkä kerkiää mutta valitsi islamin.

Turha alkaa mususttamaan että Osama ja amerikkalaiset tekisivät nyt yhteistyötä...ellei ole sitten selviä todisteita väitteiten tueksi.

Miksi länsi katsoisi peiliin? tietääkseni kukaan ei ole vaatinut muslimeja rakentamaan kirkkoja Saudi-Arabiaan yms. Euroopassa taas ovat musut tunkemassa nokkaansa joka asiaan.

Mitä tekemistä nykyisyyden kanssa? Minkä takia ennen jenkkien "vapaus" sotien ja sun muita tempauksia ei ollut mitään näin suurta "terroristien" pelkoa? Missä viestissäni mussutin osaman tekevän yhteistyötä tällä hetkellä jenkkien kanssa? Mietippäs nyt ihan realistisesti milloin meille on ruvettu istuttamaan muslimien pelkoa? Itse näen tämän ajankohdan tapahtuneen sen jälkeen, kun kylmäsota ja asevarustelu kaatuivat. Kuinka ennen sitä meillä ei ollut huolta näistä nykyisistä ongelmista?
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.
Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Hollanti on yksi Euroopan vapaamielisimmista maista: miedot huumeet on laillistettu, samoin armomurha ja prostituutio. Homoseksuaaleille on annettu adoptio-oikeus jne..

Kaikessa suvaitsevuudessa ovat viimevuosina ottaneet vastaan noin 1 miljoona muslimilaista maahanmuuttaja, Hollanti on aika pieni maa, pinta-alaltaan jopa pienempi kuin esim. Viro, joten käytännössä muslimiväeston suuri osuus aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Varsinkin hollantilaisen elokuva-ohjaajan Theo van Goghin raaka murha, jonka tekijä oli islamilainen fanaatikko, Mohammed Bouyeri, sai kansan tunteet kuohumaan. Theo van Gogh oli äsken ohjannut elokuvan, jossa hän kritisoi musliminaisten alistamista islamivaltioissa, kertoen mm. kunniamurhista jne.

Tietysti osalla muslimiväestöllä on erittäin vaikea hyväksyä hollantilaista vapaamielisyyttä, varsinkin kun ovat itse tulleet maista, joissa järjestetään esim. homoseksuaalien julkisia hirttajäisiä 'allah on suuri' huutojen saattelemana.
Viime viikolla julkistettiin nauha jossa varoitettiin uusista terroriiskuista Euroopan maihin.
Iranin johto kutsui eilen sekä EUn puheenjohtajamaan Slovenian että Hollannin lähettiläät puhutteluun.

Hollannin ja useat EU maiden hallitukset tuomitsivat terroriiskujen peloissa lyhyt-elokuvan kovin sanoin, varoittivat ettei sananvapautta saa käyttää väärin jne.
EUn ja länsimaiden ulkopoliitika on aina ollut munatonta, herätään vasta silloin kuin jihadin eli pyhän sodan hedelmät kirjaimellisesti räjähtävät länsimaiden omien kansalaisten silmille.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Sitäkin olen miettinyt, että mikä helkkarin järki on tappaa silloin kun joku puhuu asiasta josta ei saisi puhua, tai tekee jotakin esimerkiksi suvun kannalta sopimatonta? Kunniamurhat ja islamin suhteen kantaa ottaneiden journalistien tai elokuvatekijöiden murhaaminen tuo hirveästi negatiivista julkisuutta islamille. Jotenkin sitä kuvittelisi, että ääri-islamilaisia, fundamentalistisia fanaatikkoja jaksaisi edes jollakin tasolla kiinnostaa, minkälaiseen valoon he muut asettavat, ja miltä toiminta muiden silmiin näyttää, jos kerta samasta syystä kauheuksiin syyllistyvätkin. Suurin osa maailman väestöstä on kuitenkin ei-islamilaisia.
ville69
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 5:56 am
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja ville69 »

Vähän sama kuin tekisi videon Raamatusta ja valikoisi vain ne "älä jätä yhtään vääräuskoista henkiin", "polta homot", "naiset olkoot hiljaa", jne. kohdat.

Sitten kuvattaisiin jotain herätyskokousta missä puhutaan kielillä ja joku saarnaaja huutorukoilee tuhoa syntiselle maailmalle.

Ja aina välillä näytettäisiin kristittyjen tekemiä hirmutekoja, irrotettuna meille tutusta kontekstistaan. Kaikki ristiretkistä kansanmurhiin ja maailmansotiin oli tietysti nimenomaan kristinuskon syytä.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Tuo ristiretkiasia on tässä hieman huono vertaus, sillä viimeiset ristiretket on tehty runsaasti ennen viime vuosituhannen puoliväliä. En lähtisi tuon aikakauden tekemisiä rinnastamaan nykyhetkeen missään muussakaan asiassa.

Tietääkseni ainakaan viimeisen sadan vuoden sisällä ei kristinuskon nimissä ole tapettu suurempia määriä ihmisiä missään päin maailmaa. Eri asia on tietysti se, jos joku yksittäinen, häiriintynyt kiihkouskovainen ottaa Jumalan nimissä hengen itseltään ja muutamalta läheiseltä.

Hieman OT:tä, ei tosin kovinkaan kaukaista: Niinhän se tosiaan on, että Raamatussa sanotaan: "nainen vaietkoon seurakunnassa". Yksi suuri syy sille, miksi itse aikoinani erosin kirkosta, oli se, kuinka tämä lause jätetään nykyluterilaisuudessa suurelti huomioimatta. Muita raamatunkohtia sitten kyllä tulkitaan kovinkin fundamentalistisesti, esimerkiksi kaikkea seksuaalivähemmistöihin liittyvää. Seksuaalivähemmistöjen oikeudet polkevat tälläkin hetkellä paikallaan johtuen uskontoon liittyvistä käsityksistä. Mielestäni homman pitäisi toimia niin, että koko kirja tulkitaan joko kannesta kanteen täydellisen fundamentalistisesti, tai sitten kirjan aikakausisidonnaisuus myönnetään, ja yritetään pikemminkin keskittyä tekstin taustalla piileviin merkityksiin. Sekä-että-systeemi ei oikein toimi, eikä missään nimessä ole ainakaan uskottavaa.

Mutta pääpointtini on; mikä toinen jumala kehoittaa teurastamaan vääräuskoisia? Oli teksti sitten kuinka irroitettua asiayhteydestään tahansa, eikö itse kullakin pitäisi soida hälytyskellot silloin, kun maailman toiseksi suurin uskonto kumartaa jumalaa, joka haluaa vääräuskoisten tuhoutuvan?
ville69
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 5:56 am
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja ville69 »

En pidä tätä kovin offtopicina vielä, mutta varmaan terrorismista voisi keskustella jossain erikseen.
joey kirjoitti: Tietääkseni ainakaan viimeisen sadan vuoden sisällä ei kristinuskon nimissä ole tapettu suurempia määriä ihmisiä missään päin maailmaa. Eri asia on tietysti se, jos joku yksittäinen, häiriintynyt kiihkouskovainen ottaa Jumalan nimissä hengen itseltään ja muutamalta läheiseltä.
Juu, mutta kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta ne meidänkin veteraanit taistelivat, ja kirkko oli tärkeä väline sodankäynnissä. Samaan aikaan vanha kuoropoika Stalinkin salli kirkon uudelleen (toki puolueen miehillä varustettuna), nimenomaan sotamoraalin parantamiseksi.

Jumalan laki, luvattu maa / isänmaa / äidinmaa, paikalliset perinteet ja tulevaisuuden visiot liimattuna samaan kökköön uskonnollisuuden kanssa, ja vähän sanoja veivaten tällä oikeutetaan mikä tahansa, uskonnon perusteissa kiellettykin teko... aivan samaa mitä "islamisteilla" nyt.

Mutta sotien, levottomuuksien ja terrorismin perusta ei uskoakseni ole uskonnossa vaan tilanteessa. Eriarvoisuudessa, köyhyydessä, siinä että nuo maat ovat täynnä nuoria miehiä, joilla ei ole mitään tulevaisuutta niissä oloissa joihin heidät on kasvatettu.

Ei japanilaisia nykyään yleisesti ajatella sotaisina, ääriuskonnollisina itsemurhateurastajina, mutta asia oli vähän eri tuossa reilut 60 vuotta sitten. Kun ainoa keino säilyttää maailman- ja minäkuvansa on tuhoutua itse, niin helposti sitä tuhoaa itsensä.
Mielestäni homman pitäisi toimia niin, että koko kirja tulkitaan joko kannesta kanteen täydellisen fundamentalistisesti, tai sitten kirjan aikakausisidonnaisuus myönnetään, ja yritetään pikemminkin keskittyä tekstin taustalla piileviin merkityksiin.
Samalla tavoin muslimimaiden lait ovat laimentuneet, kun vauraus, vapaus ja kansainvälisyys ovat lisääntyneet. Ja asenteet paikallisissa kulttuureissa vapautuvat samaan tapaan kuin Euroopassa viime vuosisatojen aikana.

Vapautuminen tapahtuu vähitellen, sukupolvien aikana, siten että vain ne pahimmat kiihkoilijat huomaavat vähäsen pistää vastaan.

Ei suurin osa muslimeista todellakaan halua leikata varkaalta kättä tai aviorikolliselta päätä, saati kivittää lapsiaan. Ei länsimaissa eikä muslimimaissa. Todiste? Suurin osa heistä ei tee niin.
Mutta pääpointtini on; mikä toinen jumala kehoittaa teurastamaan vääräuskoisia? Oli teksti sitten kuinka irroitettua asiayhteydestään tahansa, eikö itse kullakin pitäisi soida hälytyskellot silloin, kun maailman toiseksi suurin uskonto kumartaa jumalaa, joka haluaa vääräuskoisten tuhoutuvan?
Raamatun mukaan väärin käyttäytyvät naapurikansat ovat vapaata riistaa orjiksi, heidän maansa kuuluu vallata oikeauskoisille, ja naapureihin sekaantuvat tai heidän tapojaan omaksuvat omankansalaisetkin on parempi tuhota.

Julmuus ja viekkaus ovat valttia, pakotetaan piiritetyn kaupungin miehet ympärileikkaukseen lupaamalla rauhaa, ja sitten käydään tappamassa kaikki, naiset ja lapsetkin, kun miehet eivät kipeiltä kikkeleiltään pysty vastarintaan.

Tietysti nämä ovat vain vanhoja sotajuttuja ja ehkä keksittyjä, mutta ovat myös osa pyhää kirjaa, josta elämänohjeita kuuluisi ammentaa.

Jeesuskin sanoo jossain kohtaa: "joka johdattaa harhaan yhdenkin näistä pienistä, sille olisi parempi että laitettaisiin myllynkivi kaulaan ja heitettäisiin järveen" (sanamuodot osapuilleen, muistista). Kaikilta meiltä pääsee lipsahduksia...
katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1170
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

joey kirjoitti:
Kyllä itse ainakin koen islamin "aivopesupaskan ja auktoriteetteihin nojaamisen" olevan hyvin kaukana esimerkiksi luterilaisesta vastaavasta. Meillä (en itse ole luterilainen, mutta puhun "meistä" tarkoittaen valtiota, jonka valtionkirkko on luterilainen) kannustetaan kuitenkin vapaaseen ajatteluun edelleenkin, vaikka kirkon asema kärsii jatkuvasti ja yrittää kärvistellä alisteisena.
Johtuu pitkälti siitä, että Suomi ei ole kovinkaan uskonnollinen maa. Meidän jumala on euro ja opetuslapsina kaikki se mikä pyörii kolikon ympärillä. Silti kirkko ei täälläkään rohkaise oppiensa kieltämiseen, vaan päinvastoin. Täällä vain muutetaan uskonoppeja sitä mukaan mitä kansa kulloinkin haluaa.
Anna esimerkki yhdestäkin suuremmasta, uskontoihin perustuvasta konfliktitilanteesta maailmassa, jossa islam ei olisi osallisena?
Mitkä ovat ne suuret, uskonnolliset konfliktit jossa islam on osallisena? Siis merkittävänä syynä sodalle, sitä kai kuitenkin tarkoitit.
Vaikka uskonnoista suurin osa perustuu mutu-tuntumalle, perimätiedolle tai suoraan erinäisille satukirjoille, kovinkaan moni ei kehoita tappamaan ja tuhoamaan.
Kristinusko? Vanhassa testamentissahan vaaditaan tappamaan kaikki vääräuskoiset. Myös homoseksuaalisuus tuomitaan hyvin jyrkästi, tyttärien myyminen orjiksi sallitaan, ylipäänsä orjien omistaminen on ihan okei, sapattina työskentelevät tulee tappaa, kuoliaaksi kivittäminen on myös okei, jne., jne.
minkä takia islamilaisille ei kävisi se, että me muut uskoisimme vain hiljaa itseksemme mitä kukin tykkäämme
Miksi meille länkkäreille ei käy se, että muissa kulttuureissa mahdollisesti kunnioitetaan erilaisia arvoja ja elämäntapoja kuin meillä? Miksi meidän tulee Yhdysvaltojen johdolla pommittaa näitä maita ja tappaa heidän kansalaisiaan? Miksi länsimaissa on nyt niin huutava tarve islaminuskon mustamaalaamiseen? Ei kai sillä vaan haeta oikeutusta näille ryöstöretkille tavallisten kansalaisten silmissä?
joey kirjoitti: Mutta pääpointtini on; mikä toinen jumala kehoittaa teurastamaan vääräuskoisia? Oli teksti sitten kuinka irroitettua asiayhteydestään tahansa, eikö itse kullakin pitäisi soida hälytyskellot silloin, kun maailman toiseksi suurin uskonto kumartaa jumalaa, joka haluaa vääräuskoisten tuhoutuvan?
Pistetään vielä kertauksen vuoksi, että tämä kristinuskon päähahmohan se toivoo tuollaisia asioita. Osa ottaa nämä toiveet elämäntehtävänään, osa taas sivuuttaa ne. Aivan kuten islamniuskoisetkin. Kantsii vähän vilkuilla noita Yhdysvaltojen kiihkouskovaisia jos epäilee, että kristinuskon parissa voisi olla päästään sekaisin olevia ihmisiä... Ja jos joku kiihkouskovainen jossain tekee jotain, niin sehän tarkoittaa, että kaikki samaa hahmoa kumartavat tekevät myös. Tai näin ainakin islaminuskon kohdalla, joten sama tottakai pätee myös kristinuskoon. Eikö?

Uskonnot on luotu kansoja hallitsemaan, joten on hyvin luonnollista, että ne sisältävät käskyjä tappaa ja orjuuttaa vieraassa kulttuurissa eläviä.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Yhdysvaltojen kiihkouskovaiset ovatkin sitten asia erikseen :D Voi luoja, kun vaan pohjolassa säästyttäisiin vastaavalta uskontohysterialta.

Jos nyt oletetaan, etteivät WTC-tornien iskut olleetkaan salaliittolaisten tehtailemia (:lol:), eikö silloin voisi sanoa että islamin nimissä tapettiin tuolloin runsaat 3000 ihmistä (mikä puolestaan on johtanut Irakin tilanteeseen)? Tiedän että varsinaisena syynä olivat Jenkkien aikaisemmat teot, mutta iskut kuitenkin oikeutettiin Jumalalla - heidän jumalansa kuulemma hyväksyi teot ja tekijät pääsivät suoraan paratiisiin nauttimaan neitsyeiden palveluksista. En oikein näe, että luterilainen Jumala voisi suhtautua vastaavaan samoin.

Ja täsmennettäköön vielä, että minä jos joku olen kristinuskovastainen. En pidä kristinuskonkaan näkemyksiä kovinkaan terveinä. Mutta islam sen sijaan... Ja kyllä, tiedän etteivät kaikki islaminuskoiset ole potentiaalisia terroristeja, mutta perustan mielipiteeni myös sille kokemukselle, mitä mulla itselläni islaminuskoisista on. Enkä todellakaan puhu pelkästään terrorismista. Jokin siinä kulttuurissa, kasvatuksessa ja yleisissä periaatteissa vaan saa omat hälytyskelloni villeiksi. Esimerkiksi mainittakoon nyt vaikkapa ylikiihkeä suhtautuminen omaan uskontoonsa. En tajua, minkä takia lapsia kasvatetaan suhtautumaan uskontoon kritiikittömästi, kyseessä kun kuitenkin on asia josta yksikään ei voi tietää varmasti. Jos joku tekee Raamatusta kritiikinsävyttämän dokumentin, ei tekijän maan hallitukselta pyydetä lausuntoa asiaan, eikä missään jouduta sen takia nostamaan valmiustilaa.
katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1170
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

joey kirjoitti:^ Yhdysvaltojen kiihkouskovaiset ovatkin sitten asia erikseen :D Voi luoja, kun vaan pohjolassa säästyttäisiin vastaavalta uskontohysterialta.
Joo, kantsii metskaa jostain käsiinsä "Jesus Camp" niminen dokkari. Kertoo noista touhuista enemmän kuin ois ehkä halunnutkaan tietää.
Jos nyt oletetaan, etteivät WTC-tornien iskut olleetkaan salaliittolaisten tehtailemia (:lol:), eikö silloin voisi sanoa että islamin nimissä tapettiin tuolloin runsaat 3000 ihmistä (mikä puolestaan on johtanut Irakin tilanteeseen)? Tiedän että varsinaisena syynä olivat Jenkkien aikaisemmat teot, mutta iskut kuitenkin oikeutettiin Jumalalla - heidän jumalansa kuulemma hyväksyi teot ja tekijät pääsivät suoraan paratiisiin nauttimaan neitsyeiden palveluksista. En oikein näe, että luterilainen Jumala voisi suhtautua vastaavaan samoin.
Jätän ihan tarkoituksella menemättä noihin WTC-iskujen syihin ja tekijöihin, kun pitäis kirjottaa aivan vitusti kaikkea eikä tän otsikon alle kai oikein ne jutut sopisi...

Mutta joo. Mä en ole niin perehtynyt kristinuskoon, että tietäisin miten luterilainen Jumala eroaa muista kristinuskon jumalista (eikö niitä pitäisi olla vain yksi?), mutta jonkun jumalan kanssahan Bush jr. oli käynyt yöllisiä keskusteluja, ja lopulta tämä jumala oli pyytänyt Yhdysvaltoja hyökkäämään Afganistaniin (vai Irakiin, nyt juuri en muista kumpaan). Tämän Bush kertoi ihan avoimesti jossain lehdistötilaisuudessaan.
Esimerkiksi mainittakoon nyt vaikkapa ylikiihkeä suhtautuminen omaan uskontoonsa. En tajua, minkä takia lapsia kasvatetaan suhtautumaan uskontoon kritiikittömästi, kyseessä kun kuitenkin on asia josta yksikään ei voi tietää varmasti.
Se riippuu ihan kasvattajasta. Kyllä mä nään useinkin baareissa ympäripäissään olevia muslimeja. Eivät kaikki todellakaan ole orjallisesti jokaikistä Allahin sanaa tottelevia lampaita. Kaikki eivät edes syö halal-lihaa, kun sitä on pienemmillä paikkakunnilla niin vaikeaa saada, puhumattakaan muista Koranin oppien noudattamattomuudesta.
Jos joku tekee Raamatusta kritiikinsävyttämän dokumentin, ei tekijän maan hallitukselta pyydetä lausuntoa asiaan, eikä missään jouduta sen takia nostamaan valmiustilaa.
Tollaset valmiustilan nostamiset on mun nähdäkseni pelkkää ylireagointia. Ihan kuten jenkeissäkin, kun WTC-iskujen jälkeen vilkuteltiin ties minkävärisiä hätäkoodivärejä kansalaisille ihan yhtenään.

Lisäksi olen melko vakuuttunut siitä, että jos kristinuskosta tehtäisiin päinvastaisessa maailmantilanteessa (islaminusko päällä, kristinusko alla) dokumentti, joka pyrkisi pelkästään mustamaalaamaan kristinuskon, niin kyllä ainakin Yhdysvalloista löytyisi hetkessä suuri määrä ihmisiä valmiita jopa tappamaan tämän dokumentintekijän. Uskonasiat kun ovat äärimmäisen vakavia asioita niille, jotka elämänsä niillä täyttävät. Oon mäkin saanut joitain suomalaisia uskovaisia suuttumaan aivan silmittömästi, vaikken ole mitenkään pyrkinyt heitä provosoimaan - pelkästään nostanut esiin heidän oppikirjansa epäloogisuuksia.
Huru
Nikke Knakkertton
Viestit: 158
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 1:10 am

Viesti Kirjoittaja Huru »

No hallelujaa taas!
Kuka ikinä kiinnittää huomiota näihin ympäri maailmaa tapahtuviin pikku "mielenosoituksiin", sotiin, taisteluihin, yleensä kaiken olemassa olevan polttoon ja tuhoamiseen??
MITÄ YMPÄRISTÖTUHOA NE TEKEE?? Ääliöt!
Se, mikä henk. koht. vituttaa, on myös jotenkin suhteessa näihin jatkuviin "kehitysapuihin"--että jösses, kun ei anneta tarpeeksi n:lle ja sillee...Jossei kerran siellä auringossa pärjää, niin mitä v:::::a tänne tulee vinkumaan.
uhri

Viesti Kirjoittaja uhri »

Huru kirjoitti:No hallelujaa taas!
Kuka ikinä kiinnittää huomiota näihin ympäri maailmaa tapahtuviin pikku "mielenosoituksiin", sotiin, taisteluihin, yleensä kaiken olemassa olevan polttoon ja tuhoamiseen??
MITÄ YMPÄRISTÖTUHOA NE TEKEE?? Ääliöt!
Se, mikä henk. koht. vituttaa, on myös jotenkin suhteessa näihin jatkuviin "kehitysapuihin"--että jösses, kun ei anneta tarpeeksi n:lle ja sillee...Jossei kerran siellä auringossa pärjää, niin mitä v:::::a tänne tulee vinkumaan.
Tämä oli hyvä oikein hyvä kirjotus! Kun nyt ostimme miehen kanssa uuden auton ja se on halvempi koska vähemmän päästöjä mutta saman aikan pommitukset moneen paikkan ja esimerkkinä Kiina ja Intia jossa kaikki paska kaatutaan mereen ja jokeen ja se heidän iso jokensa Kiinassa on ihan pilalla ja saman aikaan puhutiin kuinka lento liikenne kasvaa koko ajan ja päästöjä tulee sekä pitää aina vaan raha lähettää jonnekin kehitys maihin jossa on aina vaan "problemia" ja mutta kuitenkin he kehitys maissa ostaa vaan aseet ja pommit.

Niin kuin naapuri sanoi että ihan "hyttysenpaska" tämä meidän päästö rajoitus kun kaikki muut tekee lisää paskaa.Onneksi on vielä hyvä ilma jota hengittää mutta ne kuka on käyneet vaikka Kairosa Egyptissä tai Intian Delhisä niin tai Bombay on vielä pahempi paikka. Näissä paikoisa on niin huono ilma hyvin usein ja paljon paskaa ja niitä roskia ulkona "jätekasoja" että miksi ei Suomessa saa pian edes puita polttaa uunissa niin kuin uutisissa sanottin.

korjattu nyt niitä kirjotus virheitä että osaa apollokin lukea.
apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1587
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

uhri kirjoitti:korjattu nyt niitä kirjotus virheitä että osaa apollokin lukea.
no eipä oo hurraamista vieläkään.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

uhri kirjoitti:Kun nyt ostimme miehen kanssa uuden auton ja se on halvempi koska vähemmän päästöjä mutta saman aikan pommitukset moneen paikkan ja esimerkkinä Kiina ja Intia jossa kaikki paska kaatutaan mereen ja jokeen ja se heidän iso jokensa Kiinassa on ihan pilalla ja saman aikaan puhutiin kuinka lento liikenne kasvaa koko ajan ja päästöjä tulee sekä pitää aina vaan raha lähettää jonnekin kehitys maihin jossa on aina vaan "problemia" ja mutta kuitenkin he kehitys maissa ostaa vaan aseet ja pommit.

Niin kuin naapuri sanoi että ihan "hyttysenpaska" tämä meidän päästö rajoitus kun kaikki muut tekee lisää paskaa.Onneksi on vielä hyvä ilma jota hengittää mutta ne kuka on käyneet vaikka Kairosa Egyptissä tai Intian Delhisä niin tai Bombay on vielä pahempi paikka. Näissä paikoisa on niin huono ilma hyvin usein ja paljon paskaa ja niitä roskia ulkona "jätekasoja" että miksi ei Suomessa saa pian edes puita polttaa uunissa niin kuin uutisissa sanottin.

korjattu nyt niitä kirjotus virheitä että osaa apollokin lukea.
Täytyy kaikella kunnioituksella sanoa että vielä virheiden korjaamisen jälkeenkään joey ei osaa lukea. En oikeasti saa tuosta tekstistä mitään selvää.

"Kun nyt ostimme miehen kanssa uuden auton ja se on halvempi koska vähemmän päästöjä mutta saman aikan pommitukset moneen paikkan ja esimerkkinä Kiina ja Intia jossa..."

Miten esimerkiksi nämä pommitukset liittyvät mitenkään teidän uuteen autoon? On halvempi, koska tuottaa vähemmän päästöjä, mutta samaan aikaan silti pommitetaan moneen paikkaan? Mitä?
katupoika kirjoitti:jonkun jumalan kanssahan Bush jr. oli käynyt yöllisiä keskusteluja, ja lopulta tämä jumala oli pyytänyt Yhdysvaltoja hyökkäämään Afganistaniin (vai Irakiin, nyt juuri en muista kumpaan). Tämän Bush kertoi ihan avoimesti jossain lehdistötilaisuudessaan.
Joo, tälle kyllä tuli aikoinaan naurettua aivan helkkaristi. Maailman vaikutusvaltaisin johtaja kuulee ääniä, eikä ketään huolestuta?
BK
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: La Huhti 05, 2008 4:45 am

Viesti Kirjoittaja BK »

pekkaeric kirjoitti:Mietitääs ihan luterilaisia uskonpuhdistuksia kautta aikojen. Karmea klisee, mutta myös totta on se, että uskonnon ja rakkauden varjolla on tapettu aika vitusti jengiä kautta historian.
t



Mitähän nuo mainitsemasi "luterilaiset uskonpuhdistukset " sitten mahtavat oikein olla?

On tietenkin totta, että Lutherin uskonpuhdistuksen jälkeen (jonka tarkoitus oli muuttaa katolista kirkkoa, mutta joka johti eroon siitä) protestanttiset maat sotivat katolisia vastaan, ja Lutherin juutalaisvastaisten lausuntojen on väitetty omalta osaltaan ruokkineen natsi-Saksan juutalaisvastaisuutta, mutta esim Hitlerillä oli katolinen tausta, mutta omalta uskoltaan hän taisi olla okkultisti.
Kellä oikeesti liikauttaa nuo Israelin/ Palestiinan jutut? Jumalan valittu kansa on rähissyt siellä raamatun ajoista asti.
No nehän liikuttavat miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä. Eivätkä suinkaan sen takia, että siellä tapahtuu ihmisoikeusrikkomuksia, tai sen takia, että muutama sata tuhatta ihmistä on joutunut jättämään kotinsa sodan jälkeen (II MS:n jälkeen miljoonat ihmiset Euroopassa ja sadattuhannet jo pelkästään Suomessa jättivät kotinsa).

Syy minkä takia tuo kiinnostaa maailmaa on se, että Jerusalem on kolmen suuren uskonnon pyhä kaupunki (muslimeille 3:nneksi pyhin)
Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Kyllä se Suomi taitaa olla edelleen aika uskovainen maa. Jopa ministerit vannovat valansa Kaikkivaltiaan Jumalan edessä eikä tämä liene pelkkä muodollisuus.

Minua lievästi sanottuna häiritsee joidenkin islamilaisten kiihkoilu tyyliin itsemurhapommittaminen on heidän velvollisuus muslimeina, tämä on synninpäästö, on kunnia kuolla martyyrinä jne Aika sairasta touhua, laittaisin nämä pakkohoitoon saman tien.

OT. Itse en ole eronnut kirkosta sillä en ole koskaan mihinkään seurakuntaan kuulunut. Minua ei ole myöskään kastettu enkä ole käynyt rippikoulussa. Vanhempani olivat ateisteja enkä ole kokenut mitään tarvetta hoitaa nämä asiat jälkikäteen.
Vastaa Viestiin